10 sokkoló adatvesztési és katasztrófa utáni statisztika

adatvesztési és katasztrófa utáni helyreállítási statisztikák

Ha vállalkozása van, és még nem rendelkezik a katasztrófa utáni helyreállítási tervvel, akkor ezek a statisztikák újragondolhatják Önt.

1. Az adatvesztés 35% -át malware okozza

Az adatvesztés okai az emberi hibától a fizikai lopásig terjednek. Ugyanakkor valójában rosszindulatú programok felelősek az adatvesztés körülbelül 35% -áért. Összehasonlítva, Az adatvesztés 21% -át e-mail támadások, 17% -át adathalász csalások okozzák. A mobil rosszindulatú programok variánsai 54% -kal növekedtek 2023-ben. Mondanom sem kell, hogy a rosszindulatú programok okozta adatvesztés elkerülése érdekében minõségi, naprakész víruskereső szoftvert kell használni..

2. Az USA-ban hetente 140 000 merevlemez hibás

Mint sokan költségünkre találták, a merevlemez-meghajtók meghibásodhatnak és is meghibásodhatnak. Valójában a merevlemez meghibásodása az összes nem tervezett állásidő 45% -os leállásának vezető oka. Körülbelül 140 000 merevlemez meghibásodik az Egyesült Államokban hetente. Megbízható adatmentési megoldással védheti meg magát az adatok elvesztésétől ilyen esetekben. Sokak számára ez azt jelenti, hogy biztonsági mentési merevlemez-meghajtót kell elhelyezni egy fizikai helyszínen kívül, vagy fájlokat kell tárolni a felhőn.

3. A fájlok 21% -át semmilyen módon nem védik

Nyissa meg a hozzáférési fájlok mappáit

Varonis 2023. évi globális adatkockázat-jelentése szerint a társaság által használt összes mappa 21% -a nyitott mindenki számára. Ahogy várták, minél nagyobb a cég, annál több fájlt veszélyeztethet. Például, A vállalatok 88% -a Több mint egymillió mappával több mint 100 000 mappát nyithat meg mindenki. A támadók nem biztonságos mappákat keresnek, mint például ezeket. A bárki számára nyitott fájlok könnyen hozzáférhetnek érzékeny információkhoz, veszélyeztetve a szervezeteket a rosszindulatú programok és a ransomware támadásokkal.

  Stellar Data Recovery Windows Professional áttekintés

4. A kisvállalkozások 22% -a beszünteti üzleti tevékenységét egy ransomware támadás után

A Ransomware olvashatatlanná teszi a célrendszer fájljait a kulcs nélkül, amelyet csak a támadó ismert. A ransomware rendszerint a talált fájlok titkosításával működik, majd arra kényszeríti az áldozatot, hogy fizessen meg, hogy megfejtse azokat..

Az Osterman Research jelentése szerint az 1000nél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató vállalkozások körülbelül 22% -a kénytelen azonnal leállítani az üzleti tevékenységet, miután megszerezte a ransomware támadást. Sőt, a kisvállalkozások körülbelül 15% -a veszített bevételt. A leállások miatt a kisvállalatok átlagosan több mint 100 000 dollárt veszítettek ransomware események miatt, rávilágítva annak fontosságára, hogy több biztonsági intézkedés és biztonsági mentés legyen érvényben.

5. A legtöbb kis- és középvállalkozásnak nincs biztonsági mentési és katasztrófa utáni helyreállítási terve

biztonsági mentési és katasztrófa utáni helyreállítási terv

A Riverbank IT Management által végzett kkv-k (kis- és középvállalkozások) felmérése kimutatta, hogy a vállalatok válaszadóinak 46% -ánál még nincs biztonsági mentési és katasztrófa utáni helyreállítási terv. Ezzel szemben 33% -uk mondta, hogy van valamilyen terve a helyén, míg csak 21% -uk teljes katasztrófa utáni helyreállítási tervet készített. Ha van biztonsági mentési terv, akkor javul a vállalkozás esélye arra, hogy a katasztrófától gyorsan felépüljön, és sok pénzt takarítson meg a folyamat során.

6. Az állásidő átlagos költsége percenként 5600 dollár

Gartner szerint az állásidő átlagos költsége mintegy 5600 dollár / perc, ami óránként mintegy 300 000 dollár értékű. Ezt megerősíti a Datto, amely ezt mondja Egy óra leállás 8000 dollárba kerül egy kisvállalat esetében 74 000 dollár egy közepes vállalkozásnál és 700 000 dollár egy nagyvállalatnál. Mondanom sem kell, hogy ez hangsúlyozza egy hatékony katasztrófa utáni helyreállítási terv fontosságát, amely lehetővé teszi az üzleti vállalkozások számára, hogy a szokásos módon folytatják a működést.

  Az elveszített fényképek helyreállítása az iOS-eszközön (iPhone, iPad stb.)

7. A biztonsági mentés és a katasztrófa utáni helyreállítási tervvel rendelkező vállalkozások 96% -a teljes mértékben helyreállítja a műveleteket

A Datto jelenlegi állása szerint a Ransomware csatorna jelentése szerint a biztonsági mentési és helyreállítási megoldással a vállalkozások 96% -a teljes mértékben felépül a ransomware támadásokkal. Ezzel szemben a terv hiányában lévő vállalkozások 40% -a nem volt képes gyorsan és teljes mértékben helyreállni a ransomware-ből.

8. A kisvállalkozások 78% -a biztonsági másolatot készít adatokról a felhőn 2023-ig

SMB-k biztonsági mentése

Clutch kutatása szerint 2023-ig a kisvállalkozások 78% -a készíti biztonsági másolatát a felhőn. Azon kisvállalkozások közül, amelyek már használnak felhőalapú biztonsági mentést, 84% -uk online és helyszíni biztonsági mentéseket is készít, 68% -uk teszteli biztonsági mentési rendszerét hetente vagy havonta, és 49% -uk napi adatmentést készít a felhőről. A felhőalapú biztonsági mentés számos előnyt kínál, ideértve a könnyű hozzáférést és a megfizethetőséget.

9. A vállalkozások 27% -a veszít bevételt a leállás miatt

Hatáscsökkentő szervezetek

Egy Spiceworks felmérés azt találta Azon szervezetek 27% -a, amelyek az elmúlt 12 hónapban legalább egy üzemszünetet tapasztaltak, bevételkiesést jelentett ennek eredményeként. A kiesést tapasztalt szervezetek 8% -a szintén adatvesztést szenvedett. A szervezetek közül, amelyek bevételkiesést vesztettek az elmúlt 12 hónapban bekövetkezett kiesés miatt, 31% becslése szerint 10 000–100 000 dollár veszteséget jelentett, 10% -uk pedig legalább 100 000 dollárt veszített el..

10. A vállalkozások 23% -a soha nem teszteli a katasztrófa utáni helyreállítási tervet

Míg a közelmúltbeli tanulmányban a válaszadók 95% -a állította, hogy rendelkezésére áll katasztrófa utáni helyreállítási terv, a vállalkozások kb. 23% -a elismerte, hogy soha nem teszteli tervét. Mondanom sem kell, hogy ez katasztrófa esetén kiszolgáltatott helyzetbe hozza őket. Az egyik fő ok, amiért nem tesztelték tervüket, az időhiány volt (61%). Mások megemlítették a nem megfelelő forrásokat (51%), és a katasztrófa utáni helyreállítás egyszerűen nem volt prioritása a vállalkozásukban (34%).

  Disk Drill Pro Data Recovery, 2023 - áttekintés

Mi a katasztrófa utáni helyreállítás??

A katasztrófa utáni helyreállítás a biztonsági tervezés egyik formája lehetővé teszi egy vállalkozás számára az infrastruktúra és rendszerek karbantartását vagy helyreállítását katasztrófa után. Megfelelő tervezéssel az üzleti vállalkozásnak képesnek kell lennie arra, hogy a hardverhez, az alkalmazásokhoz és az adatokhoz való hozzáférés visszaszerzésével folytathassa a normál működést. Ezt egy katasztrófa utáni helyreállítási terv felhasználásával érik el – egy sor politikát és eljárást kell követni katasztrófa esetén.

A vállalkozást érintő katasztrófa bármilyen lehet, akár egy természeti eseménytől, például árvíztől vagy földrengéstől, akár az ember által okozott eseménytől, akár emberi tévedés, akár egy eszköz meghibásodása vagy akár egy cyberatámadás következtében. A katasztrófa utáni helyreállítás magában foglalja a különféle lehetséges körülmények megtervezését, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy csökkentsék az általános állásidőt, és időt, pénzt és az ügyfelek bizalmát takarítsák meg..

Hogyan működik a katasztrófa utáni helyreállítás?

A katasztrófa utáni helyreállítási folyamat sok tervezést és tesztelést igényel. Először a kockázatértékelést és az üzleti hatás elemzését kell elvégezni. Hatékony katasztrófa utáni helyreállítási terv kidolgozása érdekében azonosítani kell a biztonsági réseket. A katasztrófa utáni helyreállítási terv kidolgozásakor is rendszeresen tesztelni és felülvizsgálni kell.

A tervek természetesen az általuk kezelt katasztrófa típusa szerint különböznek, mindegyik változó azonnali, közép- és hosszú távú reagálást kínál, az egyes alkalmazottakra ruházott különös felelősségekkel. A katasztrófa esetére történő korrekciós intézkedések mellett, a katasztrófa utáni helyreállítási tervnek megelőző intézkedéseket kell tartalmaznia valamint olyan nyomozó intézkedések, amelyek segítenek olyan események felfedezésében, amelyek egyébként hiányozhatnak.

Tippek egy hatékony katasztrófa utáni helyreállítási tervhez

Számos dolog, amit vállalkozása megtehet a katasztrófa megelőzése és az ahhoz való felkészülés érdekében, akár természeti, akár ember okozta:

  • Biztonsági másolatot készítsen az adatokról, és küldje el azokat fizikai helyszíneken kívül. Használhatja a felhőtárolót is. Másik út, a biztonsági mentéseket rendszeresen kell készíteni a minimális megszakítás biztosítása érdekében, ha katasztrófa esetén elvesznek az adatok.
  • Tesztelje a katasztrófa utáni helyreállítási tervet. Gyakorlati gyakorlatok segíthetnek meghatározni a terv általános hatékonyságát. Ily módon módosíthatja a tervet, ha olyan oldalt talál, amely a gyakorlatban nem működik.
  • Létrehoz egy katasztrófa utáni helyreállítási csoportot. A csapatnak rendszeresen képzést kell kapnia a különféle helyzetekre való felkészülésről. A katasztrófa utáni helyreállítási tervet közölni kell más kulcsfontosságú alkalmazottakkal is, biztosítva, hogy megértsék.
  • Tartsa naprakész elérhetőségeit. Ha katasztrófa történik, amikor a kulcsfontosságú alkalmazottak kívül vannak az irodában, akkor szükség lehet a legfrissebb elérhetőségeikre ilyen vészhelyzet esetén. A kapcsolattartási adatokat rendszeresen, rendszeresen frissíteni kell.
  • Frissítse tervét. Ahogy a vállalkozások változnak és a technológia fejlődik, ez fontos rendszeresen ellenőrizze újra a katasztrófa utáni helyreállítási tervet. A lehetséges változások például új víruskereső szoftvert vagy felhő-szolgáltatót vonhatnak maguk után.

Önnek is tetszeni foghatAdat-helyreállítási szoftverA 2023Data-helyreállítási szoftver legjobb ingyenes adat-helyreállítási szoftvereHogyan tudja visszaszerezni az elveszett fényképeket az iOS-eszközön (iPhone, iPad stb.) Adat-helyreállítási szoftverHogy az elveszett fényképek helyreállítása az Android-eszközön

About the author

Comments

  1. reállítási terv. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb kis- és középvállalkozás nincs felkészülve az adatvesztésre, a merevlemez meghibásodásra, a rosszindulatú programokra és a ransomware támadásokra. Ez nagyon veszélyes lehet az üzleti tevékenységre nézve, és komoly következményekkel járhat. Ezért fontos, hogy minden vállalkozás rendelkezzen biztonsági mentési és katasztrófa utáni helyreállítási tervvel, hogy megvédje az adatokat és az üzleti folyamatokat. 7. A biztonsági mentés és a katasztrófa utáni helyreállítási tervvel rendelkező vállalkozások 96% -a teljes mértékben helyreállítja a műveleteket A biztonsági mentés és a katasztrófa utáni helyreállítási tervvel rendelkező vállalkozások sokkal jobban felkészültek az adatvesztésre és a katasztrófákra. Az Aberdeen Group kutatása szerint a vállalkozások 96% -a teljes mértékben helyreállítja a műveleteket, ha rendelkeznek biztonsági mentési és katasztrófa utáni helyreállítási tervvel. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozások számára nagyon fontos, hogy rendelkezzenek ilyen tervvel, hogy megvédjék az adatokat és az üzleti folyamatokat. 9. A vállalkozások 27% -a veszít bevételt a leállás miatt Az állásidő nagyon drága lehet a vállalkozások számára. Az Aberdeen Group kutatása szerint a vállalkozások 27% -a veszít bevételt a leállás miatt. Ezért fontos, hogy a vállalkozások felkészüljenek az adatvesztésre és a katasztrófákra, hogy minimalizálják az állásidőt és a bevételkiesést. 10. A vállalkozások 23% -a soha nem teszteli a katasztrófa utáni helyreállítási tervet A katasztrófa utáni helyreállítási tervnek nem csak a létrehozása fontos, hanem a rendszeres tesztelése is. Az Aberdeen Group kutatása szerint a vállalkozások 23% -a soha nem teszteli a katasztrófa utáni helyreállítási tervet. Ez nagyon veszélyes lehet, mert ha a terv nem működik, akkor az adatok és az üzleti folyamatok veszélyben vannak. Ezért fontos, hogy a vállalkozások rendszeresen teszteljék a katasztrófa utáni helyreállítási tervüket, hogy biztosak legyenek abban, hogy működik.

Comments are closed.