10 cele mai bune instrumente de monitorizare a ping-ului pentru 2020

10 cele mai bune instrumente de monitorizare a ping-ului pentru 2020

Monitorizare ping este una dintre tehnicile de utilizare ale unui administrator pentru a verifica disponibilitatea dispozitivelor de rețea. Dar ce este monitorizarea ping? Monitorizarea ping-ului este locul în care un utilizator ping un dispozitiv și așteaptă un răspuns. Monitorul evaluează apoi puterea conexiunii pe baza timpului de răspuns.

Utilizarea unui instrument software de scanare ping pentru monitorizarea dispozitivelor dvs. vă poate spune dacă un dispozitiv este în sus sau în jos. Monitorizarea rețelei în acest fel vă oferă o perspectivă clară a stării de sănătate a dispozitivelor dvs. cheie. În acest articol, vom analiza cele mai bune instrumente de monitorizare ping de pe piață.

Acoperim fiecare dintre instrumentele pe care le-am selectat pentru acest articol mai jos, dar dacă aveți timp doar pentru a citi un rezumat rapid, aici este lista noastră de cele mai bune instrumente de monitorizare ping:

  1. Setul de instrumente al SolarWinds Engineer (TRIAL GRATUIT) - Acest set de peste 60 de instrumente include un instrument Ping Sweep și alte utilități care se bazează pe Ping.
  2. Monitor de rețea PRTG (TRIAL GRATUIT) - Un set mare de monitoare care includ senzorul Ping, senzorul Ping Jitter și senzorul Cloud Ping.
  3. Site24x7 (TRIAL GRATUIT) Un pachet de instrumente de monitorizare livrate din cloud care verifică performanța rețelei și a site-ului web.
  4. Instrumentul ManageEngine Free Ping și Traceroute - Un set de instrumente util care include un mecanism de alertă.
  5. Nagios XI - Un instrument de gestionare a rețelei care include o utilitate Ping.
  6. Spiceworks Network Monitor - Un manager de rețea gratuit, acceptat de anunțuri, care integrează Ping.
  7. Monitor Ping EMCO - Un utilitar ușor pentru rețelele care utilizează Ping pentru a monitoriza dispozitivele atașate la o rețea.
  8. PingInfoView - Un instrument Ping gratuit cu o interfață grafică pentru Windows.
  9. Dotcom-Monitor ICMP Ping Tool Monitor (Monitorizare server) - Acest instrument declanșează alerte bazate pe rezultatele testelor Ping, ceea ce îl face un sistem de monitorizare a rețelei.
  10. Putere Admin - Un instrument de extragere Ping disponibil pentru Windows.

Cele mai bune instrumente de monitorizare ping

Atunci când alegem instrumentele pentru această listă, principalele noastre considerente sunt cele în care robustetea instrumentului în termeni de cazuri diverse de utilizare a industriei, fiabilitate, documentare și asistență, ușurință de utilizare și actualizări software și întreținere.

1. Setul de instrumente al inginerului SolarWinds (TRIAL GRATUIT)

Set de instrumente SolarWinds Engineers

Setul de instrumente al SolarWinds Engineer este un instrument de monitorizare a rețelei care acceptă monitorizarea ping-ului. Setul de instrumente al SolarWinds Engineer oferă o experiență de monitorizare ping care poate fi la curent cu orice volum de muncă. Puteți utiliza un Autodiscovery caracteristică pentru a descoperi automat dispozitivele conectate la rețeaua dvs. Odată ce un dispozitiv este conectat, puteți vizualiza valori cum ar fi disponibilitate, CPU load, utilizarea memoriei, și latență. Toate aceste informații vă oferă elementele de bază necesare pentru a vedea cum funcționează un dispozitiv.

După ce ați extras date de pe dispozitivele dvs. pinged, le puteți vizualiza sub forma unui grafic. Aceste grafice arată răspunsuri în timp real, astfel încât aveți de-a face cu cele mai actualizate informații. După ce ai terminat de monitorizat, le poți exporta ca fișiere imagine sau fișiere text, în funcție de nevoile tale.

În timp ce utilizați Setul de instrumente al SolarWinds Engineer nu vă aflați sub nicio presiune pentru a prinde tot ce se întâmplă, deoarece există un sistem de alerte în vigoare pentru a face acest lucru pentru dvs. Monitor de timp de răspuns, Monitor de memorieMonitor CPUMonitor de interfață, și Traceroute ai grijă de asta pentru tine. Acest lucru vă asigură că, indiferent de ceea ce se întâmplă, sunteți în situația de a răspunde rapid.

Per total Setul de instrumente al SolarWinds Engineer oferă o platformă de monitorizare a ping-urilor bine construită. Acest software este la fel de potrivit pentru IMM-uri, precum și pentru organizațiile mai mari. Setul de instrumente al SolarWinds Engineer pornește de la 1.495 USD (1.145 GBP) și puteți descărca de asemenea Proces gratuit de 14 zile pentru evaluare.

Instrumentul SolarWinds Engineer Descărcați încercarea GRATUITĂ de 14 zile

2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

Imaginea monitorului de rețea PRTG

Paessler PRTG Network Monitor este un instrument de monitorizare de rețea foarte cunoscut care oferă o experiență de monitorizare ping de primă clasă. Monitor de rețea PRTG ping dispozitive din rețeaua dvs. pentru a măsura disponibilitatea acestora. Cu acest instrument, puteți scana dispozitivele de scanat în funcție de intervalul IP. Monitorul de rețea PRTG oferă o serie de senzori diferiți care pot fi folosiți pentru monitorizarea ping-ului; acestea includ Senzor Ping, Ping Jitter senzor și Senzor Ping Cloud.

Avantajul acestui model de senzori de monitorizare a rețelei este că vă oferă o mulțime de informații detaliate. Fiecare senzor are propriul panou în care puteți alege date vii și istorice înainte de vizualizarea rezultatelor pe afișajele de apelare. Senzorul Ping vă oferă elementele de bază, cum ar fi timp de ping, timp minim de ping, timp maxim de ping, si procentul pierderii de pachete. Aceasta vă oferă informațiile de bază de care aveți nevoie pentru a vedea dacă există o problemă cu un dispozitiv.

in orice caz, Paessler PRTG Network Monitor vă permite, de asemenea, să monitorizați problemele mai avansate de ping, cum ar fi bruiajul. Ping Jitter senzor vă permite să măsurați cantitatea de bruiaj de rețea există în rețea. Acest senzor arată valoarea statistică a bruiajului si timpul de executare a cererilor. Monitorizarea jitter-ului este deosebit de importantă în mediile cu servicii importante, cum ar fi telefoanele VoIP. Desigur, Monitor de rețea PRTG de asemenea, are notificări pentru a vă avertiza dacă sunt depășite anumite praguri.

Monitor de rețea PRTG este de asemenea disponibil pentru gratuit pentru primii 100 de senzori. Cu toate acestea, cei cu rețele mai mari vor trebui să achiziționeze una dintre versiunile plătite. Versiunile plătite ale PRTG Network Monitor variază de la 1.600 USD (1.226 £) pentru 500 senzori până la 14.500 USD (11.113 £) pentru senzori nelimitați. Este deasemenea o 30 de zile de încercare gratuită de Monitor de rețea PRTG.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

3. Site24x7 Monitorizarea site-ului (PROBA GRATUITĂ)

10 cele mai bune instrumente de monitorizare a ping-ului pentru 2020

Site24x7 este un serviciu bazat pe cloud care monitorizează infrastructura IT, aplicațiile și performanța site-ului web, comportamentul utilizatorilor. Acest instrument se concentrează pe performanța tuturor serviciilor IT. Mai multe straturi de servicii necesare pentru a sprijini un site web înseamnă că eșecul într-un singur element va avea un impact asupra performanței prezenței web care se confruntă cu public.

Viteza de deplasare a datelor în jurul unei rețele și pe internet este un factor foarte important în livrarea cu succes a unei pagini web. Ping măsoară timpul tur-retur dintr-un punct în altul printr-o conexiune.

Site24x7 operează de la 90 de locații pe tot globul, care oferă clienților serviciului o vedere asupra vitezei de livrare a site-urilor lor în toate colțurile pământului. Statisticile de viteză furnizate de Site24x7 includ timpul DNS, timpul de conectare, primul octet, timpul de descărcare și timpul de strângere de mână SSL.

Pe lângă verificarea vitezei de internet, Site24x7 se asigură că administratorii de sisteme primesc avertismente timpurii când problemele de echipament pot avea impact asupra livrării de site-uri web. Serviciul scanează în permanență stările serverelor, rețelei și aplicațiilor de asistență. Aceste verificări, împreună cu protecție de securitate de codificare a site-urilor web, permiteți întreprinderilor web să continue să furnizeze cu succes informații, servicii și bunuri vizitatorilor site-ului.

Există o versiune gratuită site24x7, care este limitat la monitorizarea a cinci site-uri web sau servere. Patru ediții plătite oferă potențialilor abonați o alegere a modulelor. Toate edițiile plătite ale Site24x7 pot fi testate pe 30 de zile probe gratuite.

Site24x7 Monitorizarea site-ului web Încearcă încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

4. ManageEngine Free Ping Tool

Instrumentul de ping gratuit ManageEngine

Instrumentul de ping gratuit ManageEngine este un instrument gratuit de monitorizare a ping-ului care este recomandat celor care doresc să implementeze un monitor de bază ping. Cu acest instrument puteți măsura valorile de bază, cum ar fi timpul călătoriei dus-întors, procentul de pierdere a pachetelor, și număr de hamei. Puteți vedea, de asemenea, numărul de ping-uri reușite și eșuate pentru a vedea de câte ori un dispozitiv a reușit sau a eșuat un test.

Chiar dacă Page ManageEngine Free este un instrument de bază, vă oferă în continuare un tablou de bord ușor de utilizat. Puteți vedea toate valorile de pe testele dvs. ping și starea codată în culori a dispozitivelor dvs. în ecranul principal. Acest lucru vă permite să vizualizați toate informațiile importante chiar și fără afișările mai avansate oferite de alte produse din această listă.

Instrumentul de ping gratuit ManageEngine are și un sistem de notificări. Alertele sunt trimise pe tabloul de bord în cazul în care se vede că un dispozitiv nu este disponibil. Acest lucru vă asigură că nu vă lipsesc niciodată informații și ignorați o problemă în curs de dezvoltare. Aceste alerte se bazează pe praguri pentru a le menține semnificative, astfel încât să nu fii bombardat de informații irelevante.

Singura limitare a acestui instrument este aceea că puteți monitoriza doar 10 servere sau site-uri web simultan. Asta face Instrumentul de ping gratuit ManageEngine insuficient pentru organizații mai mari. Cu toate acestea, acesta oferă în continuare una dintre cele mai bune experiențe ale utilizatorilor celor care nu sunt obișnuiți cu experiențe de monitorizare mai interesante. Puteți descărca Instrumentul de ping gratuit ManageEngine.

5. Nagios XI

Nagios XI imagine

Nagios Xeu este privit pe larg ca unul dintre cele mai bune instrumente de monitorizare a rețelei din lume. Inca Nagios XI oferă o experiență excelentă de monitorizare a ping-ului, de asemenea, izolat. Cu Nagios XI puteți vedea disponibilitatea dispozitivelor dvs. și puteți vedea cât de importantă este pierderea de pachete în timp ce rețeaua dvs. este în tranziție. Acest lucru vă permite să tăiați la piulițe și șuruburile cât de bine funcționează dispozitivele dvs. de rețea.

Ca instrument de monitorizare ping, Nagios XI oferă o combinație de monitorizare modernă a rețelei, alături de afișaje vizuale mai clasice și afișe mai avansate, precum hărți de topologie de rețea au fost de asemenea încorporate. Cu toate acestea, dacă designul utilizatorului nu este pe gustul dvs., puteți personalizați aspectul pentru fiecare utilizator. Acest lucru asigură că utilizatorii au un control complet asupra modului de a-și monitoriza rețeaua.

Pentru organizații mai mici, Nagios XI poate fi descărcat gratuit pe RHEL Linux și CentOS. Puteți utiliza, de asemenea Nagios XI pe Microsoft dar va trebui să faceți acest lucru prin utilizarea unui Stație de lucru VMware sau serviciu alternativ. Ca rezultat, Nagios XI este cel mai simplu atunci când este implementat într-un mediu Linux.

Există două versiuni plătite ale Nagios XI; Editie Standard și Ediția Enterprise. Ediția standard este cea mai ieftină dintre cele două, la 1.955 USD (1.498 de lire sterline). Ediția standard vă oferă toate capacitățile de monitorizare de bază, dar dacă doriți să programați rapoarte și să creați rapoarte de planificare a capacității, trebuie să cumpărați Enterprise Edition. Enterprise Edition poate fi achiziționată la un preț de 3.495 USD (2.679 £). Poti descarca Nagios XI pe o Proces gratuit de 60 de zile.

6. Monitor de rețea Spiceworks

imaginea de monitorizare a rețelei spiceworks

Există puține soluții de monitorizare a rețelei care se împrumută la fel de bine pentru monitorizarea rețelelor mai mici Spiceworks Network Monitor. Spiceworks Network Monitor ofera a soluție gratuită de monitorizare a ping-urilor proiectat special pentru rețele mai mici. Capabilitățile de monitorizare ping ale acestui software permit utilizatorilor să ping dispozitive în toată rețeaua lor și să vizualizeze starea lor. Cu Spiceworks Network Monitor puteți vedea datele cheie pe Procesor, utilizarea rețelei de discuri, și folosirea memoriei.

Toate aceste informații sunt readuse în tabloul de bord. Din momentul în care adăugați IP-ul și numele de gazdă al unui dispozitiv, acesta este afișat pe tabloul de bord. tabloul de bord are butoane cu coduri de culoare care arată dacă un dispozitiv este clasificat ca sus sau jos. Ori de câte ori doriți să adăugați un dispozitiv nou în acest mediu de monitorizare principal, puteți face acest lucru manual apăsând butonul Adaugă dispozitiv buton.

Având în vedere calitatea de producție a software-ului, nu este surprinzător faptul că Spiceworks Network Monitor are propriul sistem de alerte pentru a vă ajuta să fiți la curent cu evenimentele din rețea. Veți primi alerte prin e-mail dacă vreunul dintre dispozitivele dvs. se va opri. Poti de asemenea personalizați-vă parametrii de alertă astfel încât dacă un timp ping depășește o anumită perioadă de timp, sunteți anunțat imediat.

Ce face cu adevărat Spiceworks Network Monitor un produs deosebit din această listă este faptul că este gratuit și modern. Cu toate acestea, există o limită la câte dispozitive puteți monitoriza cu acest program. Pe lângă utilizarea Spiceworks Network Monitor aveți nevoie de una dintre următoarele; Windows 7, Windows Server 2008 R2, sau Windows Server 2012 R2. Poti descarca Spiceworks Network Monitor direct de pe site-ul lor.

7. Monitor EMCO Ping

Captura de ecran EMCO Ping Monitor

Mai departe pe această listă, avem Monitor Ping EMCO care oferă una dintre cele mai subestimate experiențe de monitorizare ping disponibile acum. De la Prezentare generală a stării gazdelor puteți vedea gazdele în rețeaua dvs., a lor starerate de răspuns ping, și întreruperile informație. Puteți monitoriza fiecare gazdă în timp real cu ajutorul unui grafic cu coduri de culori pentru a vedea cum se schimbă conexiunea dvs. în timp. Acest lucru vă oferă o perspectivă de instantaneu, astfel încât să puteți vedea dacă există probleme apăsătoare cu care trebuie să vă confruntați.

Dacă doriți să vă uitați la rețeaua dvs. dintr-o altă perspectivă, puteți consulta datele istorice ale gazdei. Pur și simplu selectați perioada de timp la care doriți să vă întoarceți pentru monitorizare. După ce ați recuperat aceste informații, puteți crea rapoarte pentru a trimite altor membri ai echipei în PDF sau HTML format. Această configurație simplă vă ține aproape de ceea ce se întâmplă, astfel încât să nu vă distrageți de afișele mai elaborate.

O caracteristică deosebit de interesantă oferită de Monitor Ping EMCO este abilitatea de a configura scripturi. Puteți configura scripturile pentru a rula o dată ce se întâmplă un eveniment de rețea. Acest lucru este bun deoarece vă permite să încorporați puțină automatizare în experiența dvs. de monitorizare. Aceasta este susținută de utilizarea alertelor care vă trimit notificări prin e-mail atunci când se schimbă ceva. Monitor Ping EMCO este disponibil atât pentru a Programul Windows și Serviciu Windows.

Monitor Ping EMCO este disponibil ca versiune freeware pentru până la cinci gazde. În ceea ce privește versiunile plătite, puteți cumpăra Ediție profesională sau Ediția Enterprise. Ediția profesională poate monitoriza până la 250 de gazde pentru 99 $ (75 £) pe copie sau 245 $ (187 £) pentru copii nelimitate. Enterprise Edition oferă o monitorizare nelimitată a gazdelor și costă 199 $ (152 £) pentru o singură copie și 445 $ (341 £) pentru copii nelimitate. De asemenea, puteți descărca versiune de încercare gratuită de Monitor Ping EMCO.

8. PingInfoView

PingInfoView

PingInfoView este un instrument de monitorizare a ping-ului pentru acele ocazii în care doriți doar să efectuați scanări ping de bază. Cu această utilitate ușoară, puteți ping mai multe nume de gazdă și Adrese IP deodată pentru a vedea dacă conexiunea a avut succes sau nu. Aceste informații sunt afișate în vizualizarea tabelului principal care vă arată dacă conexiune reușit sau a eșuat si ora finală de ping.

Dispozitivele care sunt în sus sunt semnificate printr-un buton verde, în timp ce cele care au coborât pot fi identificate printr-un buton roșu. Chiar dacă acesta este un instrument de bază, puteți totuși să programați scanări periodice pentru a vă păstra datele de monitorizare la zi. Puteți configura PingInfoview la dispozitive ping la intervale regulate la alegerea ta. Acest lucru vă asigură că datele dvs. de scanare ping sunt corecte și până la minut. După ce ați terminat pinging nume de gazdă și adrese IP, puteți salvați rezultatele în text, HTML, sau XML formate de fișiere.

Deși acest instrument nu va fi potrivit pentru cei care caută mai mult prin vizualizare, PingInfoView face o treabă bună de a oferi utilizatorului datele de bază. PingInfoView este disponibil gratuit pe Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, și Windows 10. Poti descarca PingInfoView gratuit.

9. Dotcom-Monitor ICMP Ping Tool Monitor (Monitorizare server)

instrument de ping monitor dotcom

Dotcom-Monitor ICMP Ping Tool Monitor este răspunsul Dotcom-Monitor la monitorizarea ping-ului. Cu acest produs puteți trimite ICMP faceți solicitări pentru a evalua starea dispozitivelor din întreaga rețea. Testele Ping sunt afișate în format grafic pentru a putea urmări schimbarea răspunsurilor în timp. Dispozitivele aflate în funcțiune sunt marcate pur și simplu O.K în tabelul de sub vizualizarea graficului.

Presiunea de monitorizare manuală este redusă cu Monitorul DotCom-Monitor ICMP Ping Tool sistem de alerte. sistemul de alerte funcționează pe baza pragurilor și vă anunță momentul în care o metrică depășește pragul predefinit. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să țineți cont de minutii atunci când vă monitorizați rețeaua; DotCom-Monitor ICMP Ping Tool Monitor o face pentru tine.

Dotcom-Monitor ICMP Ping Tool face parte din produsul de monitorizare a serverului pe care Dotcom-Monitor îl oferă. Prețul acestui instrument este determinat de numărul de ținte de care aveți nevoie și de frecvența de verificare pe care doriți să o aveți. Prețul variază de la 16 USD (12,27 £) pe lună pentru 10 ținte și o frecvență de verificare de 15 minute, la 120 USD (92 GBP) pentru 100 de ținte și o frecvență de verificare de un minut. Puteți descărca un 30 de zile de încercare gratuită de Dotcom-Monitor ICMP Ping Tool.

10. Admin Power

Captură de ecran Poweradmin

În cele din urmă, avem Putere Admin. Administratorul energetic Interfața utilizatorului arată puțin învechită în comparație cu majoritatea instrumentelor din această listă, dar abilitățile sale de monitorizare a ping-ului sunt la fel de pricepute în mediile moderne de rețea. Cu Putere Admin poti ping mai multe adrese IP simultan. În plus, puteți ține evidența datelor Testele ping, Procesor, memorie, și utilizarea discului. Acest lucru vă oferă elementele de bază necesare pentru a monitoriza eficient.

Putere Admin are propriul sistem de alerte care își propune să reducă la minimum numărul de alerte primite. De exemplu, dumneavoastră primiți doar alerte ping dacă nu au fost primite două sau mai multe răspunsuri ping. De asemenea, sistemul de alerte vă permite să introduceți o varietate de configurații suplimentare. De exemplu, puteți selectați timpul maxim de răspuns pentru un ping de succes și limitați alertele la evenimentele în care a fost detectată o eroare pentru o anumită perioadă de timp.

Configurarea alertelor în acest fel, te împiedică să fii bombardat cu notificări de fiecare dată când eșuează o solicitare de ping! Când o notificare este ridicată, știți că este ceva grav care trebuie abordat. Power Admin este disponibil pe Windows.

În general, vă recomandăm Putere Admin pentru acei utilizatori care au nevoie de o platformă slabă de monitorizare a ping-ului prin care ping mai multe adrese IP. Dacă doriți să achiziționați o copie a Power Admin, atunci va trebui să contactați direct compania și să completați un scurt formular de e-mail. Există, de asemenea, un proces gratuit de 30 de zile Putere Admin.

Cel mai bun Verdict Instrumente de Monitorizare Ping

În lumea de azi a rețelei cu mișcare rapidă, monitorizarea ping-ului a devenit o condiție necesară pentru gestionarea dispozitivelor de rețea. Dispozitivele pinging sunt una dintre cele mai bune metode de a vedea dacă se confruntă cu probleme de performanță. În multe cazuri, puteți detecta probleme înainte de a începe să aibă ca rezultat timpul de inactivitate, dacă priviți suficient de atent. Cu toate acestea, în cazul în care un dispozitiv scade, veți putea spune imediat folosind un instrument cu alerte precum Setul de instrumente al inginerului SolarWinds sau Paessler PRTG Network Monitor.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 23 =

Adblock
detector