10 cele mai bune instrumente de monitorizare PostgreSQL

10 cele mai bune instrumente de monitorizare PostgreSQL

Bazele de date nu sunt mai avansate decât PostgreSQL. Totuși, la fel ca orice altă bază de date, PostgreSQL trebuie gestionat îndeaproape pentru a menține baza de date funcțională. Grupul de instrumente de monitorizare pentru PostgreSQL este puțin mai restrâns decât mulți alți furnizori de baze de date.

De aceea, în acest articol vom analiza cele nouă cele mai bune instrumente de monitorizare PostgreSQL. Cu toate acestea, dacă aveți timp doar pentru un rezumat rapid, aici este al nostru lista celor mai bune instrumente de monitorizare PostgreSQL:

  1. Server SolarWinds & Monitor de aplicație (TRIAL GRATUIT) Un monitor extins de baze de date pentru bazele de date PostgreSQL, MySQL, Apache, MongoDBM, Tomcat și Cassandra.
  2. Paessler PRTG Network Monitor (PROB GRATUIT) Monitor de rețea, server și aplicație care include un senzor de specialitate pentru bazele de date PostgreSQL.
  3. AppOptics APM (TRIAL GRATUIT) Monitor de performanță al aplicației bazat pe cloud care include o utilitate pentru optimizarea PostgreSQL.
  4. AppDynamics Monitor de bază de date care poate urmări PostgreSQL, printre altele, și permite o vizualizare completă a tranzacțiilor din baza de date chiar până la eficiența codului.
  5. Managerul de aplicații ManageEngine Face parte dintr-o suită de instrumente de gestionare a infrastructurii, această facilitate monitorizează o serie de RDMS, inclusiv PostgreSQL.
  6. ClusterControl Un instrument de monitorizare a bazelor de date care poate supraveghea bazele de date PostgreSQL. Disponibil în versiuni gratuite și plătite.
  7. pgAdmin Instrument gratuit de management open source PostgreSQL disponibil online sau descărcabil pentru Windows, Mac OS și Linux.
  8. Pganalyze Un optimizator de interogare low-cost pentru PostgreSQL.
  9. pgCluu Instrument de auditare și performanță PostgreSQL gratuit, open source.
  10. Nagios Core și Nagios XI Versiuni gratuite și plătite ale unui monitor de infrastructură extensibil care va monitoriza starea bazei de date PostgreSQL.

Cele mai bune instrumente de monitorizare PostgreSQL

1. Server SolarWinds & Monitor de aplicație (TRIAL GRATUIT)

10 cele mai bune instrumente de monitorizare PostgreSQL

Server SolarWinds & Monitor de aplicații este un instrument de monitorizare a aplicațiilor care monitorizează bazele de date PostgreSQL. Software-ul poate măsura dimensiunea bazei de date, dimensiunea mesei, baze de date active și conexiuni la server, indexurile, încuietori, declanșatoare, rate de tranzacție reușite, și altele. Mesajele poștale le arată pe tabloul de bord. Tabloul de bord este format dintr-o serie de afișaje vizuale, de la cadranele de performanță la diagrame și grafice mai complexe.

Afara din cutie, Server SolarWinds & Monitor de aplicații include peste 200 șabloane de monitorizare pentru PostGreSQL, MySQL, MongoDBm Apache, Motan, Cassandra și mulți alți furnizori. Există, de asemenea, peste 800 de șabloane de monitorizare care au fost create de utilizatori și partajate pe Thwack (comunitatea de utilizatori online a SolarWinds).

Alerte inteligente vă actualizează cu privire la modificările aduse PostgreSQL performanţă. Dacă Utilizarea procesorului este mai mare decât normal, vi se va trimite o alertă. Alertele sunt configurate pe baza pragurilor în care este stabilită o bază de referință a performanței și sunt trimise alerte atunci când există o abatere de la acea linie de bază. Sistemul a fost construit pentru a minimaliza falsele pozitive.

Server SolarWinds & Monitor de aplicații este ideal pentru întreprinderile mici și mijlocii care caută soluții de monitorizare Postgre ușor de instalat și gestionat. Server SolarWinds & Monitor de aplicații pornește de la un preț de 2.995 USD (2.404 £). Poti de asemenea descărcați proba gratuită.

Server SolarWinds & Aplicație Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

10 cele mai bune instrumente de monitorizare PostgreSQL

Paessler PRTG Network Monitor este un instrument de monitorizare a rețelei care include un senzor proiectat pentru PostgreSQL. Senzorul PostgreSQL monitorizează bazele de date pe un server PostgreSQL și îl interogează pentru valori. Senzorul poate monitoriza timpul de executare a cererii, timpul de execuție al interogării, numărul de rânduri adresate de interogare, și accesați informațiile din tabelul de date. Informațiile sunt defalcate în cadouri și pot fi vizualizate ca: Date live, Date istorice sau peste trecut 2, 30, sau 365 zi.

Pentru a vă ajuta să monitorizați senzorii atunci când nu vă aflați la birou, Monitor de rețea PRTG folosește notificări. Notificările sunt trimise prin e-mail, mesaj, sau Notificări (la dispozitivele Android și IOS) atunci când sunt încălcate pragurile. De exemplu, dacă timpul de execuție al unei interogări a fost neobișnuit de lung, programul vă va trimite o notificare pentru a vă spune că există o problemă.

Unul dintre cele mai mari puncte de vânzare din Monitor de rețea PRTG este că este un instrument gratuit (cu condiția să utilizați mai puțin de 100 de senzori!). Dacă doriți să începeți în PostgreSQL, atunci acest instrument este un punct de intrare excelent care oferă o experiență de monitorizare premium.

Versiuni plătite ale Monitor de rețea PRTG începeți de la 1600 USD (1.284 £) pentru 500 de senzori și mergeți până la 14.500 USD (11.643 £) pentru senzori nelimitați cu o singură instalare a serverului - există și o versiune care acceptă cinci instalații de server pentru 60.000 USD (48.180 £). Poti descărcați proba de 30 de zile gratuite.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

3. APO AppOptics (TRIAL GRATUIT)

10 cele mai bune instrumente de monitorizare PostgreSQL

AppOptics APM este un monitor de performanță al aplicației bazat pe cloud care include instrumente pentru îmbunătăți performanța precum și monitorizarea alertelor care elimină deficiența de performanță.

Inclus în serviciul APO AppOptics sunt specializate utilități de optimizare a bazelor de date care sunt capabile să interfețe cu sistemul de gestionare a bazei de date Postgres. Optimizatorul de baze de date se concentrează pe analiza interogărilor SQL care extrag date. Întrebările care par să dureze mult timp pentru a fi completate sunt examinate cu o urmă automată. Fișierul de urmărire detaliază toate tranzacțiile bazei de date pe care interogarea SQL a determinat-o să fie executată.

Analiza fiecărei interogări ineficiente are ca rezultat recomandări pentru rescrierea SQL către creați interogări mai eficiente. De asemenea, performanța bazei de date poate fi îmbunătățită prin adăugarea sau eliminarea indexurilor pe tabelele bazei de date.

Caracteristicile de optimizare a bazei de date în APO AppOptics nu se limitează la lucrul cu PostgreSQL. Este capabil să interacționeze cu multe alte DBMS, inclusiv Oracol, MySQL, Microsoft SQL Server, și DBMS-uri Apache.

Aplicațiile care se bazează pe preluări și inserții de baze de date ar putea avea imperfecțiuni mai ridicate în codul lor. Utilitățile de optimizare din AppOptics APM pot analiza, de asemenea, tot codul și recomandă îmbunătățiri ale programelor accelerarea procesării. După îmbunătățirea interacțiunilor de coduri și baze de date, alte deficiențe de livrare, cum ar fi performanța serverului și starea de sănătate a dispozitivelor de rețea pot fi îmbunătățite de asemenea prin monitorizarea infrastructurii instrumente în AppOptics.

AppOptics este perceput prin abonament cu taxe percepute în avans pe an. Puteți obține un Proces gratuit de 14 zile din AppOptics pentru a fi sigur de utilitatea sa înainte de a vă angaja la un abonament.

AppOptics APMStare Încercare GRATUITĂ de 14 zile

4. AppDynamics

10 cele mai bune instrumente de monitorizare PostgreSQL

AppDynamics este un monitor de performanță pentru aplicații premium, care este compatibil cu PostgreSQL. AppDynamics vă oferă o perspectivă aprofundată a performanței PostgreSQL. Date pe care le monitorizează software-ul include activitatea de tranzacție, tipuri de acces tuple, cache rate de lovire, și altele. Dacă vedeți ceva despre care nu sunteți sigur, la apăsarea unui buton puteți vizualiza performanța istorică a unei interogări individuale..

Pentru a aborda problema vizibilității AppDynamics afișează obiecte de instanță PostgresQL. Vizualizarea obiectelor din această perspectivă vă ajută să înțelegeți mult mai bine configurațiile curente. Detalii tabel și Informații despre index sunt doar câteva dintre detaliile la care puteți arunca o privire mai atentă.

alerte sistem pornit AppDynamics funcționează în afara valorilor de referință. AppDynamics colectează date de performanță și stabilește linii de bază pentru a detecta un comportament anomal. Alertele și liniile de bază sunt suficient de sofisticate încât software-ul poate minimiza alertele false, astfel încât să primiți doar notificări legitime.

În general, dacă aveți nevoie de un instrument de monitorizare PostgreSQL care să ofere vizibilitate profundă, există câteva instrumente la fel de cuprinzătoare AppDynamics. AppDynamics poate monitoriza versiunile 8 și superioare ale bazelor de date Postgres. Pentru a vizualiza informațiile privind prețurile produsului, va trebui să contactați direct compania. Puteți descărca versiunea gratuită.

5. ManageEngine Applications Manager

10 cele mai bune instrumente de monitorizare PostgreSQL

Managerul de aplicații ManageEngine este un alt top al soluției de monitorizare a aplicațiilor de linie care acceptă PostgreSQL. Managerul de aplicații ManageEngine poate monitoriza informații de genul statistici tampon, statistici de conexiune, detalii despre utilizarea discului, statistici de interogare, detalii de scanare tabelă, și altele. Toate aceste informații pot fi vizualizate în diagrame pentru a urmări cum se schimbă metrica în timp. Toate graficele sunt ușor de citit dintr-o privire.

Software-ul oferă, de asemenea, un sistem de alerte responsive. Managerul de aplicații ManageEngine permite utilizatorului să configurați linii de bază dinamice pentru a ajuta la identificarea anomaliilor de performanță atunci când apar. Funcția de analiză a cauzelor principale vă permite să aruncați o privire mai atentă sub suprafață. De asemenea, APM Insight de fapt vă permite să vizualizați codul aplicației și interogările SQL pentru a afla ce a început problema.

rapoarte permite utilizatorului să arunce o privire retrospectivă asupra problemelor de performanță care au fost găsite. Poti vizualizați performanțele istorice și tendințele de performanță a bazelor de date Postgres. Analizând tendințele de performanță ale rapoartelor este extrem de util când vine vorba de planificarea capacității pe termen lung.

Managerul de aplicații ManageEngine oferă o experiență de monitorizare Postgres accesibilă, dar avansată. Managerul de aplicații ManageEngine este disponibil ca Liber instrument sau ca versiuni plătite (Profesionist și Afacere versiuni). Pentru a vizualiza informațiile privind prețurile produsului, va trebui să contactați direct compania. Puteți descărca versiunea de încercare gratuită de 30 de zile.

6. ClusterControl

10 cele mai bune instrumente de monitorizare PostgreSQL

ClusterControl este o platformă avansată de monitorizare a bazelor de date care acceptă PostgreSQL. ClusterControl combină monitorizarea performanței cu automatizarea bazelor de date pentru a ajuta utilizatorii în monitorizarea bazelor lor de date. Capacitățile de automatizare a bazelor de date ale software-ului implementați și configurați automat instanțele PostgreSQL pentru a le putea gestiona. Replicarea de streaming PostgreSQL vă permite să configurați sclavi de replicare noi sau existente.

Când gestionați PostgreSQL, vizibilitatea este una dintre cele mai dificile provocări. ClusterControl se confruntă cu această problemă prin includerea a vizualizator topologie. Vizualizatorul de topologie vă permite să afișați modul în care funcționează baza de date într-un panou de sticlă.

funcția de recuperare automată și recuperare ajută la păstrarea securității bazei de date. Produsul va promova automat un nou nod principal când apare un eșec. În urma unui eveniment de bază de date, aveți, de asemenea, posibilitatea de a recupera bazele de date înapoi la un moment anterior în timp. Aceste funcții vă ajută să vă asigurați că serviciul dvs. rămâne disponibil indiferent de ce se întâmplă.

ClusterControl este disponibil ca versiunea comunității sau ca două versiuni plătite. Versiunea comunitară este disponibilă gratuit, cu monitorizare în timp real și asistență comunitară. Avansat versiunea include funcțiile de detectare și recuperare a eșecurilor. Afacere versiunea adaugă controlul de acces bazat pe roluri și rapoarte în mix. Pentru a vizualiza informațiile privind prețurile produsului, va trebui să contactați direct compania. Puteți descărca versiunea gratuită.

7. pgAdmin

10 cele mai bune instrumente de monitorizare PostgreSQL

pgAdmin este un utilizat pe scară largă sursa deschisa Instrument de management PostgreSQL. Instrumentul oferă o GUI pentru gestionarea bazelor de date Postgre, an Instrument de interogare SQL, și a depanator de cod. Există, de asemenea, un tablou de bord de monitorizare și un instrument de interogare SQL live pe care îl puteți utiliza pentru a edita interogări. Combinarea funcționalităților de management și monitorizare incluse cu pgAdmin face produsul foarte versatil.

Există funcții suplimentare pe care le puteți accesa folosind funcția adminpack contrib (o bibliotecă) modul pentru PostgreSQL. Ca parte a extinderii puteți vizualizați fișierele jurnal de server în ecranul de dialog starea serverului. Informații pe care le puteți monitoriza prin intermediul Dialogul Stare server include adresa clientului, timpul de începere, interogare curentă, și ora de începere a interogării.

Potențialul și accesibilitatea multiplelor platforme pgAdmin o face o alegere convingătoare, indiferent de structura mediului dvs. local. Platforma este disponibilă pe ferestre, Mac OS, și Linux. Instrumentul în sine este disponibil ca o aplicație web sau desktop. Puteți descărca programul gratuit.

8. Pganaliză

10 cele mai bune instrumente de monitorizare PostgreSQL

Pganalyze este un software de monitorizare a performanței PostgreSQL care a fost conceput personalizat pentru a îmbunătăți vizibilitatea la întrebări. Puteți utiliza acest instrument pentru a vă ajuta să descoperiți de ce o interogare rulează lent. Pentru a face acest lucru, puteți vedea statistici, cum ar fi I / O cvs timp procesor și raport tampon de cache tampon pentru a ajuta la găsirea cauzei principale. Pentru a vă ajuta să îmbunătățiți performanța, pganalyze vă spune dacă o interogare are nevoie de un index pentru a stimula performanța.

De asemenea, aveți transparență completă în istoricul performanței bazei de date. Puteți căuta prin interogări și puteți vedea întrebare, Rol, AVG TIME (MS), APELURI / MIN, I / O%, % CACHED, % din All Runtime pentru a găsi întrebări problematice. Cât de departe poți face acest lucru depinde de versiunea pe care o folosești (vezi mai jos).

Există trei versiuni de pganaliză disponibile pentru a cumpăra: producere, Scară, și Ediția Enterprise. Versiunea de producție costă 99 USD (79,50 GBP) pe lună pentru până la trei servere de baze de date și 14 zile de date istorice. Versiunea la scară costă 250 USD (200 GBP) pe lună pentru șase servere de baze de date și 30 de zile de date istorice.

Enterprise Edition oferă o opțiune de instalare locală cu servere de baze de date nelimitate (dar trebuie să contactați echipa de vânzări pentru a ști prețul.) Puteți descărca versiunea de încercare gratuită de 14 zile.

9. pgCluu

10 cele mai bune instrumente de monitorizare PostgreSQL

pgCluu este un instrument de monitorizare și audit al performanței PostgreSQL care colectează date din clusterul dvs. de baze de date. Produsul este împărțit în două părți: a Colector de statistici postgreSQL care operează prin a Linie de comanda și a Perl grapher care afișează date de performanță.

Valori cu care puteți monitoriza pgCluu include utilizarea de buffere partajate pe baza de date, dimensiunea tuturor bazelor de date, distribuirea numărului de utilizare a bufferelor partajate, și Utilizarea procesorului. Aceste informații pot fi vizualizate pe diagrame simple, codate color, astfel încât să nu existe ambiguitate. De asemenea, puteți genera rapoarte de utilizare.

Ca an open source alternativă, pgCluu merită luat în considerare dacă doriți o experiență de monitorizare PostgreSQL pe un buget. Puteți accesa codul sursă din acest link.

10. Nagios Core și Nagios XI

10 cele mai bune instrumente de monitorizare PostgreSQL

Nagios Core și Nagios XI sunt platforme de monitorizare a infrastructurii care pot măsura valorile de performanță Postgres. Programul poate monitoriza baza de date PostgreSQL disponibilitate, dimensiunea bazei de date, dimensiunea mesei, rații de cache, și altele. Există, de asemenea, o serie de plugin-uri Nagios pentru monitorizarea Postgres. De exemplu, check_pgactivity conecteaza vă permite să vizualizați conectivitatea, lag de replicare în streaming, baza de date hit-ratio, index bloat, și altele.

Nagios Core este o versiune gratuită, dar mai limitată Nagios XI. Nagios XI are avantajul față de cei doi, deoarece are un GUI bazată pe web și alte funcții convenabile, cum ar fi asistenții de monitorizare pentru a facilita configurarea. Dacă bugetul este prioritar atunci Nagios Core este alegerea evidentă, dar dacă doriți o experiență de monitorizare mai convenabilă, atunci ar trebui să optați Nagios XI.

Nagios XI începe de la un preț de 1.995 USD (1.601 £) pentru ediția standard, care include asistenți de configurare și raportare avansată. Enterprise Edition costă 3.495 USD (2.806 GBP) cu rapoarte de planificare a capacității și jurnal de audit. Puteți descărca versiunea gratuită.

Alegerea unui instrument PostgreSQL pentru tine

Din toate instrumentele din această listă, AppDynamics, Server SolarWinds & Monitor de aplicații, și Paessler PRTG Network Monitor sunt alegerile noastre de top. Fiecare instrument are ceva unic de oferit. AppDynamics este o alegere de top bazată pe vizibilitatea sa profundă, unde Server SolarWinds & Monitor de aplicații oferă o experiență de utilizator detaliată, dar mai accesibilă.

Pe de altă parte, Monitor de rețea PRTG atinge echilibrul între o etichetă de preț scăzută și o experiență de monitorizare a unei valori ridicate. Dacă doriți să mergeți pe ruta open source, atunci PGadmin este minunat dacă amestecați și monitorizarea performanței cu administrarea.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 57 = 65

Adblock
detector