10 cele mai bune instrumente și software de monitorizare a infrastructurii

10 cele mai bune instrumente și software de monitorizare a infrastructurii

Evoluția rețelei moderne a adus multe lucruri, dar simplitatea nu este una dintre ele. Varietatea dispozitivelor care au ajuns să alcătuiască rețelele contemporane este la scăderea maxilarului. Calculatoare, servere, comutatoare, routere și mașini virtuale sunt doar câteva dintre infrastructura diversă care cuprinde o rețea modernă.

Intrăm într-o mulțime de detalii despre fiecare dintre instrumentele pe care le oferim mai jos. Pentru a vă salva ceva timp, aici este al nostru lista celor 10 cele mai bune instrumente de monitorizare a infrastructurii:

 1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (TRIAL GRATUIT) Monitor de rețea care verifică starea de sănătate a dispozitivului cu proceduri SNMP. Se instalează pe Windows Server.
 2. Monitorizarea serverului Site24x7 (TRIAL GRATUIT) Instrument bazat pe cloud care monitorizează rețelele, serverele și aplicațiile, inclusiv infrastructura în afara site-ului.
 3. SolarWinds Server și Monitor de aplicații (PROBA GRATUITĂ) Un instrument de monitorizare complet care poate fi integrat cu Monitorul de performanță al rețelei.
 4. Paessler PRTG Network Monitor (PROB GRATUIT) Monitor de infrastructură integrală care acoperă rețele, servere și aplicații. Se execută pe Windows Server.
 5. Atera (TRIAL GRATUIT) O platformă de monitorizare și gestionare a infrastructurii IT concepută să servească furnizorii de servicii gestionați (MSPs).
 6. ManageEngine OpManager Manager de performanță al rețelei bazat pe SNMP care se instalează pe Windows sau Linux.
 7. Nagios XI Monitor de rețea cu o consolă bazată pe browser care se instalează pe Linux. Versiunea gratuită se numește Nagios Core.
 8. Zabbix Instrument gratuit de monitorizare a rețelei open-source care rulează pe Linux.
 9. Icinga 2 Sistem de monitorizare gratuit, de rețea deschis, foarte personalizabil, care rulează pe Linux.
 10. WhatsUp Gold Monitor de rețea bazat pe SNMP Se execută pe Windows Server.

În acest articol, vom analiza cele mai bune instrumente și software de monitorizare a infrastructurii. Înainte de a face acest lucru, trebuie să analizăm care este monitorizarea infrastructurii și de ce este importantă.

Ce este monitorizarea infrastructurii?

Monitorizarea infrastructurii este procesul de monitorizare a infrastructurii de rețea pentru vulnerabilități. Instrumentele de monitorizare a infrastructurii monitorizează stare de sănătate, disponibilitate, și performanţă a dispozitivelor din întreaga rețea.

Dacă este detectată o problemă, utilizatorul este trimis la o notificare că a fost găsită o problemă. Utilizatorul poate apoi să folosească instrumentul de monitorizare a infrastructurii pentru a genera un raport pentru a analiza mai profund cauzele problemei.

Utilizarea unui instrument de monitorizare a infrastructurii este importantă, deoarece încercarea de a rămâne la curent cu evenimentele din rețea manual ar fi imposibil. Un administrator de rețea nu a putut urmări în mod realist toate resursele fizice și virtuale.

Abundența de amenințări cibernetice online a făcut necesară protejarea rețelelor cu software de monitorizare a infrastructurii. Amenințările mai sofisticate au dus la necesitatea unei monitorizări mai avansate a rețelei.

Cele mai bune instrumente de monitorizare a infrastructurii

Pentru a vă proteja împotriva ultimelor amenințări, cele mai bune instrumente de monitorizare a infrastructurii pot fi utilizate pentru:

 • Descoperiți automat dispozitivele conectate
 • Creați tablouri de bord personalizate
 • Afișați afișaje vizuale pentru performanța rețelei (diagrame, grafice, apeluri etc.)
 • Vă avertizează prin e-mail și SMS odată ce dispozitivele întâmpină probleme
 • Generați rapoarte

1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (TRIAL GRATUIT)

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds este instrumentul de monitorizare a infrastructurii numărul unu din această listă. Cu acest instrument, puteți descoperi automat dispozitivele și monitorizează starea de sănătate a acestora prin tabloul de bord. Aici puteți vedea o imagine de ansamblu asupra tuturor dispozitivelor conectate gestionate.

Toate informațiile despre performanță sunt prezentate în liste și diagrame, astfel încât să puteți informa dintr-o privire dacă un dispozitiv întâmpină probleme care afectează performanța. Cu toate acestea, dacă sunteți într-o rețea mai complexă, atunci aveți opțiunea de a vizualiza o hartă inteligentă a întregii topologii de rețea.

Aici veți putea vedea locația geografică a diferitelor dispozitive de-a lungul rețelei dvs. și modul în care acestea se conectează între ele. Această vizualizare este, de asemenea, codată color cu dispozitive în jos marcate cu roșu. Aceste hărțile sunt actualizate automat pentru a ține pasul cu modificările de topologie din rețeaua ta.

Ca toate instrumentele de vârf de monitorizare a infrastructurii, Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds are un sistem de alerte. Pentru a monitoriza rețeaua, utilizatorii creează pur și simplu alerte inteligente cu condiții de declanșare pentru a determina tipul de alerte pe care le văd. De exemplu, puteți configura programul pentru a vă trimite doar alerte critice. Există, de asemenea, o pagină All Active Alerts, unde puteți vizualiza o listă completă de alerte active cu nume care furnizează detalii precum Timp mare de răspuns, sau Pierderi mari de pachete.

În întregime, Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds este o alegere adaptată pentru întreprinderile care doresc un monitor de rețea de întreținere redus, ușor de configurat. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds pornește de la un preț de 2.995 USD (2.287 £). Este deasemenea o 30 de zile de încercare gratuită disponibil.

SolarWinds Monitor Performance Performance NetworkDownload 30 de zile de încercare GRATUITĂ

2. Site24x7 Server Monitoring (GRATUIT)

10 cele mai bune instrumente și software de monitorizare a infrastructurii

Site24x7 Monitorizare server este un sistem de monitorizare a infrastructurii bazat pe cloud. Este capabil să urmărească performanțele rețelelor, serverelor, aplicațiilor și site-urilor web. Ca monitor de site, 24 × 7 trebuie să țină evidența tuturor serviciilor de bază care pot cauza probleme de performanță. Această imagine de ansamblu se extinde și la serviciile bazate pe Cloud.

  Identificați hardware-ul cu căutarea OUI în Wireshark

Deoarece este un serviciu online, nu este necesar să instalați niciun software pe site-ul dvs. pentru a utiliza 24 × 7. Consola este accesată printr-un browser și toate stocările de date sunt incluse în plan și păstrate în afara locului. Asta înseamnă că nici nu trebuie să executați propriile dvs. servere. Dacă contractezi pe servere virtuale și plătești pentru găzduire pentru site-urile tale web, aceste resurse pot fi monitorizate de Site24x7.

Site24 / 7 poate monitoriza gazdele care rulează Windows, Windows Server, Linux, FreeBSD Unix și OS X. De asemenea, poate interacționa cu serverele de cloud Microsoft Azure și Amazon Web Services (AWS)..

Ca monitor integrat al infrastructurii, Site24x7 este deosebit de potrivit pentru gestionarea virtualizărilor. Acesta va monitoriza virtualizarea Microsoft Hyper-V și VMware și, de asemenea, Docker Containers.

Site24 / 7 face parte din același grup de companii ca ManageEngine (vezi mai jos). În timp ce ManageEngine este bine stabilit pe piața instrumentelor de monitorizare a infrastructurii, Site24x7 este o întreprindere relativ nouă. Cu toate acestea, compania-mamă, Grupul Zoho, a reușit să aplice toată expertiza pe care o are în divizia ManageEngine la crearea Site24x7. Acest lucru are avantajul de a crea un serviciu nou și inovator dintr-un istoric de expertiză.

Există o mulțime de similitudini între produsele ManageEngine și Site24x7. O diferență mare este structura de încărcare. Site24x7 este software-ul ca serviciu. Așadar, este perceput prin abonament lunar, în timp ce plătiți o factură unică pentru a accesa software-ul ManageEngine.

Site24x7 este disponibil în cinci ediții. Cea mai mică dintre acestea este o ediție gratuită restricționată. Acest lucru vă va permite să monitorizați până la cinci servere sau URL-uri. Cele patru planuri plătite se numesc Starter, Pro, Classic și Enterprise. Toate aceste planuri pot fi îmbunătățite prin suplimente, în cazul în care pachetele de ediții standard nu corespund în totalitate cerințelor dvs. Obțineți mai multe servicii cu fiecare plan progresiv mai scump și puteți reduce costul serviciului plătind anual în loc de lunar.

Poți obține un proces gratuit de 30 de zile a sistemului. La sfârșitul perioadei de încercare, aveți opțiunea de a selecta un plan plătit și de a vă abona. Dacă alegeți să nu plătiți, contul dvs. va fi trecut la ediția gratuită, pe care o puteți utiliza în permanență, fără să plătiți nimic.

Site24x7 Server MonitoringStart Trial GRATUIT de 30 de zile

3. Serverul SolarWinds și Monitorul de aplicații (TRIAL GRATUIT)

SolarWinds Server și monitor de aplicație

SolarWinds Server și aplicație Monitor este un alt instrument de monitorizare a infrastructurii creat de SolarWinds, creat special pentru serverele și aplicațiile de monitorizare. De exemplu, puteți monitoriza performanța și disponibilitatea resurselor Azure și AWS.

Principala diferență între această platformă și Performanța rețelei SolarWinds Monitorul este că primul este mai inteligent în monitorizarea resurselor virtualizate. De exemplu, pentru a vă asigura că puteți vedea clar aplicațiile de rețea, există opțiunea să dependențe de infrastructură de hartă.

Pe hartă, puteți vedea modul în care aplicațiile și serverele se raportează între ele și rulează depanarea mai direcționată. Acest lucru este benefic, deoarece vă permite să găsiți mai ușor cauza principală a problemelor de performanță.

SolarWinds Server și aplicație Monitor menține procesul de configurare ușor. Sunt furnizate șabloane pentru a monitoriza peste 1.200 de aplicații și servere acceptate. Sistemele care pot fi monitorizate includ Active Directory, Java, IBM WebSphere, e-mail Office 365 și XenApp.

Orice organizație care necesită monitorizarea infrastructurii care poate monitoriza resursele virtuale ar fi bine susținută de SolarWinds Server și aplicație Monitor. Prețul acestui instrument începe de la 2.995 USD (2.308 de lire sterline). Este deasemenea o 30 de zile de încercare gratuită care poate fi descărcat de aici.

SolarWinds Server și aplicație Monitor Descărcați încercare GRATUITĂ de 30 de zile

4. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

Monitor de rețea PRTG

Monitor de rețea PRTG este o platformă de monitorizare a infrastructurii care poate monitoriza starea de sănătate a dispozitivelor și utilizarea rețelei. Tehnologiile acceptate de PRTG Network Monitor includ SNMP, NetFlow, jFlow, sFlow, SSH, WMI, PING, SQL și altele.

Marea varietate de asistență tehnologică vă oferă tot ceea ce aveți nevoie pentru a înțelege clar ceea ce se întâmplă în rețeaua dvs. Procesul de configurare durează câteva minute, astfel încât să vă puteți implementa rapid.

Pentru a menține actualizarea mediului de monitorizare, Monitor de rețea PRTG utilizări descoperirea automată a rețelei. Cu toate acestea, trebuie să faceți ping pentru intervalele IP pentru a face acest lucru. După ce faceți acest lucru, sunteți liber să începeți să creați senzori pentru a monitoriza dispozitive în întreaga rețea.

Pentru a vă monitoriza rețeaua, veți avea nevoie de o serie de senzori diferiți pentru a monitoriza diferite segmente ale rețelei dvs. Sunt peste 200 de senzori pe care le puteți folosi. De exemplu, există Senzori de monitorizare a lățimii de bandă, Senzori SNMP, Senzori Linux / Unix / OS X, și Senzori IoT a numi câteva.

Atunci când se utilizează Rețea PRTG Monitor ai control complet asupra tabloului de bord. Puteți utiliza funcția Proiectant de hartă PRTG pentru a crea tablouri de bord noi cu hărți în timp real și starea dispozitivelor live. Puteți genera apoi un link pe care să îl trimiteți, astfel încât alți factori de decizie cheie să poată vizualiza date de performanță.

Unul dintre motivele pentru care Monitor de rețea PRTG este atât de popular este că este gratuit pentru primii 100 de senzori. După ce depășiți limita de 100 de senzori, va trebui să plătiți pentru o actualizare.

Versiunile plătite ale Monitor de rețea PRTG porniți de la 1600 USD (1.221 £) pentru 500 de senzori cu o singură instalare a serverului și mergeți până la 60.000 USD (45.820 £) pentru senzori nelimitați și cinci instalații pe server. Este deasemenea o versiunea de încercare gratuită dvs. se poate descărca aici.

  12 Cele mai bune instrumente și software Ping Sweep

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercare GRATUITĂ de 30 de zile

5. Atera (PROBA GRATUITĂ)

10 cele mai bune instrumente și software de monitorizare a infrastructurii

În timp ce celelalte instrumente din această listă sunt destinate a fi utilizate în interior, Atera este o platformă software care este utilizată de către furnizori de servicii gestionați (MSPs). Externalizarea sarcinilor de management IT devine din ce în ce mai frecventă, iar operațiunile de succes ale MSP-urilor nu pot fi realizate decât cu sprijinul unor instrumente, precum cele furnizate de Atera.

Sistemul Atera este un monitorizare și gestionare la distanță serviciu sau RMM. Funcțiile RMM permit unei echipe de tehnicieni să monitorizeze de departe infrastructura IT a unui client. Instrumentele includ monitoare de rețea, server și aplicații și, de asemenea, utilități de gestionare, cum ar fi gestionarea patch-urilor, copiile de rezervă ale sistemului și întreținerea discului.

Sistemul de monitorizare a rețelei Atera funcționează Protocol de gestionare simplă a rețelei (SNMP) proceduri. Acest lucru permite, de asemenea, instrumentul să descopere toate activele atașate unei rețele de îndată ce este pus în funcțiune pentru un client nou. Serviciul de descoperire automată continuă să scaneze rețeaua și ajustează automat inventarul echipamentului în cazul în care dispozitivele sunt adăugate sau eliminate. SNMP se asigură, de asemenea, că dispozitivele de rețea sunt în stare bună de sănătate și nu sunt împinse la capacitate maximă – situație care ar afecta performanța rețelei.

Atera scanează serverele și punctele finale pentru software-ul instalat, care permite echipei de monitorizare să se asigure că sunt instalate numai programe autorizate. Sistemul urmărește procesele care se execută pe gazdele clientului pentru a urmări activitățile neașteptate și, de asemenea, pentru a se asigura că capacitatea procesorului pentru toate echipamentele nu este lovită.

Sistemul Atera este un serviciu bazat pe cloud, astfel încât MSP nu trebuie să instaleze niciun software în spațiile sale sau să opereze servere și infrastructură pentru a-l găzdui. Pachetul Atera include servere de procesare și stocare, precum și software. Software-ul agent va trebui instalat pe echipamentul clienților monitorizați.

După cum este livrat ca „sistem de operare ca serviciu,”Atera este taxată prin abonament pe tehnician pe lună – există, de asemenea, un plan anual de plată disponibil. Poți obține un proces gratuit de 30 de zile a sistemului pentru a examina toate funcțiile sale.

AteraStart Trial GRATUIT de 30 de zile

6. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager este un instrument de monitorizare a rețelei pentru ferestre și Linux. Platforma este capabilă să monitorizeze infrastructura fizică și virtuală. Infrastructura virtuală pe care o puteți monitoriza cu ManageEngine OpManager include VMware, Hyper-V, și Xen.

Acolo peste 2000 de monitoare de performanță a rețelei care poate fi accesat printr-un tablou de bord personalizabil. În ceea ce privește personalizarea, ManageEngine OpManager are de asemenea peste 200 de widget-uri diferite pe care le puteți utiliza pentru a crea propriile dvs. tablouri de bord.

Automatizarea este o altă caracteristică de neprețuit oferită de ManageEngine OpManager. Cu automatizare, puteți configurați răspunsurile automate pentru depanare. Acest lucru este gestionat prin vizualizarea automatizării fluxului de lucru, unde puteți crea răspunsuri automatizate fără a fi nevoie de codificare. De exemplu, puteți selecta „Executați scriptul Windows” să răspundă odată ce o anumită activitate este recunoscută.

în plus, ManageEngine OpManager are un sistem de alerte. Notificările sunt trimise utilizatorului prin intermediul e-mail și mesaj. Alertele sunt afișate pe Toate alarmele pagina unde puteți vedea o listă cu toate alarmele cu informații de susținere. Puteți, de asemenea, să vizualizați diagrame ale plăcilor care clasifică alarmele active ca Critic, bucluc, Atenţie, sau Service jos.

Există trei versiuni de ManageEngine OpManager disponibil: Liber, Esenţial, și Afacere versiuni. Versiunea gratuită acceptă până la 10 dispozitive cu monitorizare de bază a rețelei.

Versiunea Essential se extinde pe acest aspect prin sprijinirea a până la 1000 de dispozitive cu mapare automată a rețelei. Versiunea Enterprise se adresează ferm organizațiilor mai mari și acceptă până la 10.000 de dispozitive. Descărcați proba gratuită.

7. Nagios X

Nagios XI

Nagios XI este o soluție de monitorizare a rețelei pentru CentOS, RedHat Enterprise Linux, Ubuntu, și Debian. Are o interfață de utilizator bazată pe web. Pentru a accelera procesul de configurare Nagios XI are asistenți de configurare care vă arată cum să monitorizați diferite segmente ale rețelei dvs. Tabloul de bord este personalizabil și puteți utiliza o varietate de formate, grafice și diagrame pentru a vizualiza performanța rețelei dvs..

Arhitectura extensibilă a Nagios XSunt unul dintre motivele pentru care este atât de utilizat pe scară largă. API-urile platformelor pot fi utilizate pentru a integra aplicații terțe pentru a îmbunătăți funcționalitatea de bază a programului. Site-ul de schimb Nagios are o serie de API-uri pe care le puteți utiliza pentru a adăuga noi funcții. De exemplu, puteți adăuga Plugin api Webmetrics pentru Nagios să vizualizeze și mai multe valori ale performanței.

Există două versiuni de Nagios XI to achiziție: Editie Standard si Ediția Enterprise. Ediția standard începe de la 1.995 USD (1.537 GBP) și vine cu asistenți de configurare, raportare și tablouri de bord personalizate pentru utilizatori.

Enterprise Edition începe de la 3.495 USD (2.694 de lire sterline) și oferă funcții suplimentare, precum rapoarte de planificare a capacității și jurnal de audit. Există, de asemenea, o versiune de încercare gratuită de 60 de zile.

8. Zabbix

Captură de ecran de Zabbix

Zabbix este un instrument de monitorizare a rețelei open-source. Cu Zabbix puteți efectua monitorizarea rețelei, monitorizarea serverului, monitorizarea cloud, monitorizarea aplicațiilor și monitorizarea serviciilor.

  Sisteme de detectare a intruziunilor explicate: 12 cele mai bune instrumente IDS revizuite

Configurare Zabbix nici nu lucrează prea mult. Puteți instala programul în câteva minute și puteți începe monitorizarea cu șabloane din afara casetei. Pe măsură ce devii mai încrezător cu programul, poți să îți creezi propriile șabloane personalizate.

Autodiscovery îți permite să descoperă periodic dispozitive de rețea. Acest lucru este de preferat pentru configurațiile manuale, deoarece menține monitorul la zi. Nu trebuie decât să introduceți regulile de descoperire a rețelei.

Atunci când introduceți reguli de descoperire a rețelei, pur și simplu introduceți un interval IP și ce servicii trebuie să aveți de grijă. Odată descoperit un dispozitiv, puteți configura apoi notificări, scripturi la distanță și dacă doriți să adăugați sau să eliminați o gazdă.

Integrarea oferită de Zabbix este unul dintre cele mai mari atuuri ale sale. Puteți utiliza API-ul pentru a automatiza răspunsurile manuale ale evenimentelor și pentru a adăuga noi reguli de monitorizare care nu se pot face cu programul preambalat. Există, de asemenea, suplimentar Zabbix plugin-uri și module pe care le puteți implementa pentru a îmbunătăți funcțiile de bază ale produsului.

Zabbix este un instrument care ar trebui luat în considerare de către acele organizații care caută un instrument de monitorizare a infrastructurii cu surse deschise. Zabbix este disponibil pentru a descărca pe CentOS, Oracle Linux, Ubuntu, Debian, SUSE Linux Enterprise Server, și Raspbian. Puteți descărca Zabbix gratuit.

9. Icinga 2

Screenshot Icinga

Icinga 2 este un instrument de monitorizare a rețelei bazat pe web cu o interfață de utilizator personalizabilă. Puteți crea vizualizări personalizate pentru a vizualiza diferite evenimente în întreaga infrastructură fizică și virtuală. De fapt, capacitățile de Icinga 2 poate monitoriza centre de date și servicii cloud. Prin urmare, este un instrument excelent pentru acele companii care operează în medii de rețea hibride.

Pentru configurare, Icinga 2 are propriul limbaj de configurare. Motorul poate fi complex, dar vă oferă un control complet asupra modului în care vă monitorizați infrastructura. De exemplu, creați obiecte de monitorizare și utilizați motor bazat pe reguli să dicteze cum este monitorizat un element de rețea. Cu toate acestea, există și o interfață de configurare bazată pe web dacă doriți să vă prezentați configurațiile într-un mod care este mai puțin dificil.

Icinga 2 modulele sunt Icinga 2 răspundeți la pluginuri și suplimente. Aceste module vă permit să îmbunătățiți funcționalitatea de bază a Icinga și să monitorizați noile fațete ale rețelei dvs. De exemplu, există un Icinga Modul pentru vSphere care integrează mediul dvs. VMware în Icinga.

De asemenea, există un Icinga Modul pentru grafit care vă arată valori direct în interfața de utilizator. Aceste integrări ajută la extinderea și îmbunătățirea funcționalității a ceea ce este deja un produs foarte divers.

Per total Icinga 2 este un instrument care se potrivește acelor administratori de rețea, care adoptă confortabil limbajul de configurare și își construiesc propriul mediu de monitorizare de la zero. Icinga 2 este disponibil pentru Debian, RHEL, SLES, ferestre, Ubuntu, Fedora, și OpenSUSE. Puteți descărca instrumentul gratuit.

10. WhatsUp Gold

Captură de ecran WhatsUp Gold

WhatsUp Gold este un monitor de rețea care oferă una dintre cele mai accesibile interfețe de utilizator din sectorul de monitorizare a rețelei. Cu WhatsUp Gold puteți face totul de la monitorizarea rețelei la monitorizarea aplicațiilor, monitorizarea lățimii de bandă, și monitorizare virtualizare.

Totul poate fi monitorizat prin intermediul tabloului de bord unde puteți vedea ActualStarea dispozitivului la fel de Sus, Jos, întreținere, sau Necunoscut. Există apoi o varietate de vizualizări de listă care oferă informații suplimentare despre disponibilitatea dispozitivului, cum ar fi erori de interfață sau utilizarea interfeței.

Există o caracteristică de descoperire a rețelei activată WhatsUp Gold care folosește SNMP, ARP, SSH, Managementul infrastructurii virtuale, ICMP, LLDP, și Adrese IP pentru a găsi dispozitive conectate.

Odată ce dispozitivele au fost descoperite, le puteți vizualiza pe un hartă interactivă. Harta este actualizate automat deci nu trebuie să faceți configurații suplimentare. Dispozitivele în jos sunt evidențiate în roșu, astfel încât să puteți vedea zonele cu probleme în mod clar.

Pentru a ține la curent cu evenimentele de securitate emergente, WhatsUp Gold are un sistem de alerte. De la Centrul de Alertă puteți vedea toate alertele active și configurați politicile de notificare. De exemplu, alertele critice pot fi configurate pentru a escalada de la generarea unui bilet la trimiterea unei alerte către un administrator.

Tot ce ai nevoie pentru a rula WhatsUp Gold este Windows Server 2008 R2, 2012, 2012 R2, sau 2016. Dacă doriți o experiență de monitorizare a rețelei care poate fi gestionată dintr-o privire, WhatsUp Gold este o alegere excepțională.

Nu există informații despre prețuri disponibile public pe site-ul companiei, deci va trebui să contactați direct echipa de vânzări. Cu toate acestea, există un proces gratuit de 30 de zile.

Alegerea unui instrument de monitorizare a infrastructurii

Deși există multe instrumente de monitorizare a infrastructurii de înaltă performanță pe această listă, câteva ies în evidență datorită accesibilității lor. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds, Monitor de rețea PRTG și Atera sunt alegeri solide pentru organizații de toate dimensiunile.

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds merită luat în considerare abordarea scăzută, dar vizibilitatea ridicată a monitorizării rețelei. Tablourile de bord sunt ușor de navigat, iar alertele sunt ușor de configurat. Caracteristici precum descoperirea automată a descoperirii ajută să facă din acest instrument un instrument de întreținere scăzut în ceea ce privește implementarea.

Pe de altă parte, Monitor de rețea PRTG este un instrument excelent de pornire din cauza versiunii gratuite. Utilizatorul își poate dezvolta competența cu abordarea de monitorizare bazată pe senzori fără a plăti costurile unei licențe complete. Diversitatea funcțiilor oferite în ceea ce privește monitorizarea fizică și virtuală este suficientă pentru a rivaliza cu orice alt instrument de pe piață.

Atera este un instrument ideal pentru acele organizații care doresc să construiască un singur panou de experiență de monitorizare a sticlei. Monitorul oferă toate informațiile necesare pentru a vă monitoriza rețeaua fără a părăsi ecranul de pornire.

În funcție de nevoile dvs., fiecare instrument din această listă are ceva de oferit. Indiferent dacă căutați sculptabilitatea unui instrument open-source sau simplitatea unui instrument proprietar, există o mulțime de opțiuni disponibile.

About the author

Comments

 1. de bord personalizate pentru a vizualiza starea rețelei și a dispozitivelor Monitorizați performanța rețelei și a dispozitivelor Detectați problemele de securitate și vulnerabilitățile în timp real Generați rapoarte detaliate pentru analiza problemei și a cauzelor Acestea sunt cele mai bune instrumente de monitorizare a infrastructurii disponibile pe piață: Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds, Site24x7 Server Monitoring, Serverul SolarWinds și Monitorul de aplicații, Monitorul de rețea PRTG Paessler, Atera, ManageEngine OpManager, Nagios XI, Zabbix, Icinga 2 și WhatsUp Gold. Alegerea unui instrument de monitorizare a infrastructurii depinde de nevoile specifice ale rețelei și de bugetul disponibil. Este important să alegeți un instrument care să ofere funcționalitatea necesară și să fie ușor de utilizat și de configurat. În general, cele mai bune instrumente de monitorizare a infrastructurii sunt cele care oferă o gamă largă de funcții și caracteristici, precum și suport tehnic de calitate.

Comments are closed.