10 cele mai bune instrumente și software de configurare a rețelei

Cele mai bune instrumente de configurare a rețelei

Ce este configurația rețelei?

Configurația rețelei stabilește controalele, fluxul și funcționarea unei rețele. Managementul configurației rețelei este responsabil pentru configurarea și întreținerea dispozitivelor de rețea împreună cu firmware-ul și software-ul pe care l-au instalat. Modificările la setările unui dispozitiv pot submina securitatea rețelei dvs. și pot deteriora confidențialitatea utilizatorilor. Asa de, ține evidența acestor setări este foarte important. Firmware-ul care operează dispozitivele dvs. de rețea este, de asemenea, o potențială slăbiciune de securitate a sistemului dumneavoastră. Producătorii de echipamente revizuiesc constant firmware-ul și lansează actualizări și patch-uri pentru a bloca exploatările recent descoperite. Deci, actualizarea firmware-ului este foarte importantă.

Indiferent de dimensiunea rețelei dvs., inevitabil devine dificil să urmăriți firmware-ul pe fiecare dispozitiv, astfel încât instalarea unui instrument de gestionare a configurației este o necesitate. Spre deosebire de alte tipuri de instrumente de gestionare a rețelei, este foarte dificil să găsești un manager de configurare decent. Nu există atât de multe opțiuni disponibile. Prin urmare, am săpat adânc și am ales zece opțiuni care vor satisface toate nevoile dvs. de gestionare a configurației rețelei.

Intrăm într-o mulțime de detalii despre fiecare dintre instrumentele pe care le prezentăm. Iată lista noastră cu cele mai bune instrumente de gestionare a configurației rețelei:

 1. SolarWinds Network Configuration Manager (PROBALĂ GRATUITĂ) Partea superioară a managerului de configurare a liniei care rulează pe Windows Server. Acesta va gestiona toate mărcile de dispozitive de rețea, dar are o funcționalitate suplimentară pentru echipamentele Cisco.
 2. ManageEngine Manager configurare rețea (ÎNCERCARE GRATUITĂ) Scris în standardele de schimbare, configurare și gestionare a conformității rețelei (NCCCM), acest instrument poate fi rulat pe Windows Server sau Linux.
 3. ConfiBack Numit ca o contracție a „backup-ului de configurare”, acest instrument este liber de utilizat și rulează pe Windows, Linux și Mac OS.
 4. WeConfig Manager gratuit de configurare pentru rețele industriale.
 5. rConfig Instrument gratuit de gestionare a configurației care rulează pe Linux.
 6. Net LineDancer NetLD rulează pe Windows Server și Linux. Serviciile sale includ descoperirea și monitorizarea automată a dispozitivului.
 7. Automatizare TrueSight Network Conform unei liste de standarde de securitate a datelor, acest instrument se instalează pe Windows Server și Linux.
 8. Dispozitivul 42 Disponibil pentru instalare sau ca serviciu bazat pe Cloud, acest instrument vă monitorizează rețeaua în mod constant pentru erori de dispozitiv, precum și pentru protejarea și actualizarea configurațiilor. Se execută pe Windows și Mac OS.
 9. Lan-Secure Configuration Center După descoperirea automată și backup-urile de configurare a dispozitivului, acest monitor va preveni toate modificările neautorizate la configurarea echipamentului.
 10. WhatsUp Gold Network Configuration Management Add-on În plus față de monitorul de rețea WhatsUp Gold, modulul Management Configuration va proteja configurațiile echipamentului dvs. de rețea de modificările neautorizate.

Criteriile Managerului de configurare a rețelei

Managerii de configurare vă permit să urmăriți stările și operațiile dispozitivelor dvs. de rețea. Deci, un manager de configurare trebuie să:

 • Stabiliți o bază de configurare
 • Instantanee de configurare de rezervă
 • Monitorizați modificările de configurare neautorizate
 • Activați setările de rezervă
 • Distribuie actualizări de firmware

Acestea sunt funcțiile de bază de care aveți nevoie de la un manager de configurare. Câteva accesorii frumoase sunt:

 • Auditul conformității standard
 • Actualizări la configurația în vrac
 • Managementul patch-urilor de firmware
 • Conturi de utilizator personalizabile pentru echipe

Cele mai bune instrumente de configurare a rețelei

Lista pe care am creat-o, asigurându-ne că acoperă toate cerințele esențiale a unui manager de configurare a descoperit câteva descoperiri de stele. Acestea depășesc configurația de bază pentru a vă oferi o mulțime de caracteristici. Citiți descrierile fiecăreia dintre aceste sugestii.

1. Manager de configurare a rețelei SolarWinds (PROBALĂ GRATUITĂ)

SolarWinds Management Configuration Network

Oferte SolarWinds soluția de lider din industria soluției de configurare a rețelei. Acest instrument este bazat pe platforma Orion a companiei, care este o platformă comună pentru o suită de instrumente de administrare a sistemului. Asa ca Network Configuration Manager va colabora cu alte instrumente de administrare a sistemelor SolarWinds. Dacă sunteți pe piață pentru un sistem complet de gestionare a rețelei, pachetul Network Automation Manager vi se potrivește. Acest lucru include Network Performance Monitor și NetFlow Traffic Analyzer pentru a menține filele cu privire la disponibilitatea echipamentului dvs. de rețea. Manager configurare rețea vă asigură că dispozitivele dvs. de rețea nu sunt afectate și că vă puteți retrage din greșelile comise atunci când ajustați setările. La aceste funcții se adaugă un mapper port port, un tracker pentru utilizatorii finali, un monitor de performanță WAN și un manager de adrese IP..

Astfel, SolarWinds este capabil să vă ofere o soluție completă. Aceasta este o suită de programe de monitorizare potrivite pentru o rețea mare. Dacă aveți deja software de monitorizare a rețelei pe site și doriți doar să obțineți un manager de configurare, atunci oferirea de SolarWinds este încă un sistem foarte bun. SolarWinds Network Configuration Manager acoperă toate prioritățile de care aveți nevoie pentru a păstra controlul asupra dispozitivelor dvs. de rețea.

Procesul de instalare include o scanare de sistem care descoperă toate dispozitivele dvs. și stochează instantanee ale configurației lor actuales. De atunci, atunci când doriți să modificați configurațiile dispozitivelor dvs. sau doriți doar să actualizați una, efectuați aceste modificări prin intermediul instrumentului manager. Managerul de configurare este capabil să interacționeze cu o listă lungă de mărci de dispozitive, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la restricționarea achizițiilor de echipamente la un furnizor pentru a vă menține gestiunea configurației simplă. Acestea fiind spuse, instrumentul are alte câteva funcții cu care funcționează Cisco echipament decât poate furniza pentru produsele altor producători.

Cisco îmbunătățirile includ integrarea controalelor cu Baza de date națională despre vulnerabilități Cisco în mătura de audit. Aceasta vă oferă alerte foarte puternice cu privire la deficiențele de securitate care pot fi eliminate rapid cu ajutorul unui patch, a unei actualizări sau a unei ajustări a setărilor unui dispozitiv de rețea. Dacă aveți un Cisco Adaptive Security Appliance, SolarWinds Network Configuration Manager vă oferă informații despre setările dispozitivului și vă ajută să gestionați și să auditați listele de control de acces. Managerul de configurare va verifica dacă există actualizări și corecții în firmware-ul ASA și le va instala automat. Obțineți un serviciu similar dacă aveți un Cisco Nexus. Manager configurare rețea vă va ajuta să actualizați și să auditați liste de control de acces și vă dau context virtual de apărare sprijin pentru relațiile părinte / copil.

Automatizarea sarcinilor de configurare a rețelei înseamnă că nu trebuie să luați echipament offline sau să lucrați peste noapte când trebuie să modificați setările dispozitivelor dvs. de rețea.

modulul de audit din Manager configurare rețea vă permite să demonstrați conformitatea cu standardele de securitate. Vei fi capabil sa modificări la loc de configurare neautorizate și rostogoliți-le instantaneu cu acest instrument. Puteți chiar automatiza corectarea acestor modificări, precum și o mulțime de alte activități de rutină de gestionare a dispozitivului.

Manager configurare rețea menține o bază de date de configurații pentru fiecare dispozitiv. Acest arhivă bine organizată, indexată și căutabilă vă face foarte ușor să localizați manual un fișier de configurare, dacă trebuie să înlocuiți o echipament și să obțineți toate setările vechiului dispozitiv încărcat pe noul dispozitiv. Instrumentul poate chiar monitorizați ciclul de viață al unui dispozitiv și vă anunță când se apropie sfârșitul duratei sale de funcționare.

Tabloul de bord pentru Manager configurare rețea are control de acces și decideți ce conturi de utilizator au acces la informațiile din consolă. De asemenea, puteți alege să nu dați acces la acest instrument anumitor membri ai echipei dvs..

Descrierea acestui instrument include aici toate punctele de prezentare din introducere care listează caracteristicile de bază și excepționale de gestionare a configurației pe care ar trebui să le cauți. Veți observa că există o caracteristică pe care instrumentul nu o acoperă: managementul patch-urilor.

Strict vorbind, managementul patch-urilor este de obicei responsabilitatea unui instrument separat. Este cazul diviziei de responsabilități SolarWinds. Cu toate acestea, există un modul complet compatibil Patch Manager disponibil de la SolarWinds, care va menține actualizarea firmware-ului dispozitivelor dvs. de rețea..

SolarWinds vă oferă un proces gratuit de 30 de zile din Manager configurare rețea si Patch Manager, care se instalează pe Windows Server mediu inconjurator. Aceeași ofertă gratuită de încercare de 30 de zile este disponibilă pentru Manager automatizare rețea afacere.

SolarWinds Network Configuration ManagerDescarcă încercare GRATUITĂ de 30 de zile la solarwinds.com

2. ManageEngine Network Configuration Manager (GRATUIT TRIAL)

ManageEngine Manager configurare rețea

ManageEngine este un concurent pentru coroana SolarWinds ca lider în industria de software de administrare a rețelei. Compania vinde o serie de module separate care se pot potrivi și interacționa crearea unui sistem unificat de monitorizare a calității infrastructurii și serviciilor IT. Compania este Manager configurare rețea este o soluție foarte cuprinzătoare pentru a vă ajuta să asigurați integritatea dispozitivelor dvs. de rețea. Instrumentul este compatibil cu medii multi-furnizori. Este capabil să gestioneze configurații pentru comutatoare, routere, și firewall-uri plus orice alt tip de dispozitiv de rețea pe care îl aveți în sistem. Instrumentul este proiectat în conformitate cu schimbarea rețelei, configurarea și gestionarea conformității (NCCCM) standarde.

Începeți prin copie de siguranță a configurației tuturor dispozitivelor dvs. de rețea în depozitare în depozit Manager configurare rețea. Acest proces este automatizat pentru dumneavoastră. ManageEngine instrumentul include o mulțime de procese automatizate care vor scuti de povara menținerii configurațiilor dispozitivelor dvs. de rețea. Următoarea fază de operare este o măturare constantă a dispozitivelor pentru a urmări orice modificări neautorizate de configurare. Puteți configura acțiuni care trebuie efectuate automat atunci când este detectată variația de configurare.

Poți obține raportează diferențele dintre configurațiile dispozitivelor similare și decideți un set de politici de configurare, aplicând politici diferite la diferite tipuri de dispozitive. După ce ați standardizat configurațiile echipamentului dvs., puteți actualizați backup-urile de configurare, oferindu-vă un set de setări standard pe care le puteți aplica automat pe dispozitivele noi. Serviciul de actualizare al serviciului Manager configurare rețea poate fi și aplicat în vrac.

Magazinul de rezervă este util și atunci când trebuie revărsă în urma schimbărilor accidentale sau modificări de configurare care afectează performanța și trebuie inversate.

Sistemul de gestionare a configurației include o funcție de logare, care înregistrează utilizatorii care modifică setările dispozitivelor de rețea. Acestea conturile pot fi suspendate automat, iar informațiile pe care le scoateți din jurnalele vă vor arăta dacă un cont de utilizator a fost compromis.

Tabloul de bord pentru ManageEngine Manager configurare rețea este foarte atractiv și include o serie de dispozitive de vizualizare care vă ajută să observați rapid schimbările. Consola poate fi adaptată pentru rolurile utilizatorului, ceea ce face din acesta un sistem bun pentru echipele care sprijină o rețea.

Avantajul final al managerului de configurare este capacitatea sa de a sondaj pentru patch-uri și actualizări pentru firmware-ul dispozitivelor dvs. de rețea. Când software-ul nou este disponibil, managerul îl va derula și va actualiza toate dispozitivele corespunzătoare. Deci, primești un manager integrat de patch-uri cu acest instrument.

Acest sistem este mai bun potrivit pentru rețelele mijlocii și mari. Software-ul se instalează pe ferestre și Linux. Există o versiune gratuită din Manager configurare rețea, care este limitat la două dispozitive. Probabil nu există multe rețele de acolo care să aibă doar două dispozitive pe ele, dar această ofertă ar fi potrivită pentru un mediu de testare. Dacă decideți să cumpărați, puteți încercați mai întâi sistemul gratuit pentru o încercare de 30 de zile.

ManageEngine Manager configurare rețea Descărcați încercare GRATUITĂ pentru 30 de zile

3. ConfiBack

ConfiBack

ConfiBack este cunoscut și sub denumirea de Backup de configurare. Acest software este gratuit și disponibil de pe site-ul Sourceforge. Îl puteți instala pe ferestre, Linux, și Mac OS. Acesta este un manager de configurare care s-ar potrivi unei afaceri mici pentru a-și proteja dispozitivele de rețea. Acest instrument nu este la fel de sofisticat ca și cele trei opțiuni anterioare din această listă. Cu toate acestea, dacă nu aveți bani pentru un manager de configurare, obțineți ConfiBack este o opțiune mult mai bună decât a merge fără.

Trebuie să solicitați sistemul să backup pentru configurații pentru dispozitive. Cu toate acestea, puteți programa procesul de rezervă pentru a avea loc în mod regulat. Detectarea schimbărilor este un proces manual suportat de interfață. Trebuie să faceți o copie de siguranță a versiunii curente a unui dispozitiv și apoi comparați-o cu backup original cu dif comanda. Acest proces sincronizează liniile în două fișiere și produce acele linii care sunt diferite. Rezultatele acestui utilitar sunt salvate într-un fișier text.

ConfiBack software-ul este un proiect open source, astfel încât să puteți pieptena prin codul de programare dacă doriți. Această deschidere este o metodă comună de a asigura utilizatorilor că nu există deficiențe de securitate ascunse în programe și că nu conțin cod de hacker.

Liberul ConfiBack software-ul nu include nicio procedură de autentificare a utilizatorului și nu are manager de patch-uri modul.

4. WeConfig

WeConfig

WeConfig este facturat ca un manager de configurare pentru rețele industriale. Instrumentul este un produs al Westermo, care face echipament de rețea durabil pentru medii pentru magazin. Managerul de configurare este destinat cu adevărat numai pentru dispozitivele Westermo. Cu toate acestea, funcționează și cu echipamentele de rețea ale altor producători, deoarece se bazează pe sistemul universal SNMP.

Oricine poate descărca WeConfig software gratuit de pe site-ul Westermo. Instrumentul se instalează ferestre medii. După instalarea software-ului, trebuie să-i spuneți scanează rețeaua. Acest lucru va compila o hartă de rețea și înregistrați toate dispozitivele de rețea în WeConfig Bază de date. Puteți reorganiza manual harta rețelei dacă afișarea pictogramelor este puțin aglomerată. Odată ce sunteți mulțumit de aspect, îl puteți bloca pentru a împiedica oricine să miște sau să șterge accidental elemente. Fiecare pictogramă este un link către detalii despre dispozitiv că reprezintă și an Analiză vizualizarea arată graficele privind funcționarea echipamentului de rețea din rețeaua dvs. Baza de date a dispozitivului nu se actualizează automat; trebuie să emiteți din nou o comandă de scanare ori de câte ori doriți actualizarea inventarului.

Managerul de configurare vă permite să comanda stocarea configurației unui dispozitiv într-un fișier și încărcați un fișier de configurare pe un dispozitiv. Puteți șterge sau edita configurațiile de pe un dispozitiv.

WeConfig sistemul necesită multă intervenție manuală. Cu toate acestea, acest serviciu vă permite să stocați copii ale configurațiilor. Pentru a verifica modificări ale configurațiilor dispozitivului, ar trebui să efectuați o copie a configurației curente și faceți o comparație de fișiere cu magazinul setărilor originale. Pentru a introduce propriile proceduri automate, puteți configura colectarea și compararea versiunilor de fișiere de configurare într-o lucrare de lot.

Caracteristicile WeConfig include unele funcții utile de bază de monitorizare a rețelei. Cu toate acestea, colectarea datelor se efectuează numai la cerere, astfel încât nu veți primi alerte în condiții neașteptate. Interfața nu include nicio autentificare a utilizatorului și nu puteți adapta tabloul de bord, deci nu este un instrument pe care îl distribuiți unei echipe de administratori. Acest instrument este potrivit pentru rețele mici.

5. rConfig

rConfig

O alta manager de configurare gratuit că ai putea încerca se cheamă rConfig. Acest instrument este disponibil de la GitHub site-ul web. GitHub pune la dispoziție codul instrumentului, astfel încât să puteți verifica dacă există deficiențe de securitate sau chiar adaptați-l pentru a scrie propria versiune. Software-ul rulează CentOS și RHEL Linux.

Instrumentul este capabil să detecteze toate dispozitivele de rețea și puteți să-i comandați copiați configurațiile fiecăruia în fișiere. Înregistrarea configurațiilor poate fi programată, oferindu-vă o vedere regulată a stărilor. Toate acțiunile pot fi efectuate pe toate dispozitivele, pe categorii de dispozitive sau pe dispozitive individuale.

Verificările modificărilor în configurații necesită o intervenție manuală și se bazează pe un model de comparare a fișierelor. Puteți distribui configurații din magazinul de fișiere în dispozitive. Din nou, aceasta poate fi transmisă tuturor dispozitivelor, a unei actualizări a unei singure categorii de dispozitive sau a unui dispozitiv individual. Puteți seta politici în rConfig sistem și utilizați Configuration Compliance Manager pentru a verifica dacă toate configurațiile din rețeaua dvs. respectă aceste specificații.

Un deficit de rConfig în comparație cu alte instrumente din această listă, este faptul că nu include nicio autentificare a utilizatorului, deci trebuie instalat doar pe un computer securizat. Aceasta înseamnă că instrumentul este potrivit numai pentru rețele mici și nu cele gestionate de o echipă.

6. Net LineDancer

Net LineDancer

Net LineDancer, care este cunoscut și ca NetLD, nu este liber să folosești, dar poți încerca un proces gratuit de 30 de zile. Net LineDancer are toate caracteristicile de care aveți nevoie de la un manager de configurare. Aceasta înregistrează automat toate dispozitivele și ia o imagine a configurațiilor lor pentru a stabili o linie de bază stocată. Setările ulterioare de configurare pot identifica modificările pentru fiecare dispozitiv. Aceste comparații pot fi, de asemenea, efectuate la cerere.

Fișierele de configurare stocate pot fi reîncărcate pe echipamente în vrac, pe tip de dispozitiv sau individual. Software-ul poate gestiona mii de dispozitive și procesele de monitorizare pot fi automatizate prin intermediul instrumentului.

Caracteristicile de raportare ale instrumentului înregistrați utilizatorii care fac modificări la setările dispozitivelor. Un plus la software vă poate ajuta monitorizați VLAN-urile și VM-urile. Net LineDancer se instalează pe Windows Server versiuni și de asemenea CentOS și RHEL Linux. Un al doilea produs de la LogicVein se numește Net StreetDancer. Aceasta este o versiune redusă a Net LineDancer, care acoperă 80 la sută din capacitățile de Net LineDancer. Net StreetDancer, care se mai numește NSD și netSD, este liber de utilizat.

Net LineDancer și Net StreetDancer acoperă toate funcționalitățile esențiale de care ai nevoie de la un manager de configurare. Cu toate acestea, nu include funcțiile superioare de care ai avea nevoie pentru un sistem menținut în echipă - nu are controale de acces. Aceste două sisteme nu includ, de asemenea, nicio funcție de gestionare a patch-urilor. Net LineDancer și Net StreetDancer va fi ideal pentru rețele mici.

7. Automatizarea rețelei TrueSight

Manager de configurare TrueSight

BMC Software a schimbat recent numele instrumentului său de monitorizare a rețelei Automatizare BladeLogic Network la Automatizare TrueSight Network. Acest pachet recent revizuit merită să fie uitat dacă sunteți pe piață pentru un manager de configurare.

BMC a făcut o treabă foarte frumoasă cu noul său sistem de configurare, deoarece a acordat atenție cerințelor standardelor cu care mulți întreprinderile bazate pe date trebuie să se conformeze pentru a câștiga contracte și a păstra acordurile la nivel de serviciu (SLA). Standardele de configurare sunt dictate de „politici”. Sistemul livrează politici pre-scrise care garantează respectarea unei serii de cerințe de integritate a sistemului: NIST, HIPAA, PCI, CSI, DISA, SOX, și SCAP. Nu pare să existe o politică pre-scrisă GDPR inca.

Dacă aveți obligația contractuală sau legală de a pune în aplicare unul dintre aceste standarde, veți fi ajutat foarte mult în sarcinile dumneavoastră Automatizare TrueSight Network. Nu numai că sistemul listează setările de care dispozitivele de rețea au nevoie pentru a respecta un standard dat, ci aplică aceste cerințe. Această metodă vă va economisi mult timp citind prin standarde documentează-te și încearcă să descoperi modul de traducere a cerințelor în setările dispozitivului.

Sistemul pornește de la scanarea sistemului, înregistrarea tuturor dispozitivelor, verificarea conformității și ajustarea setărilor dispozitivului. După aceea, monitorul va face backup pentru toate configurațiile. TrueSight va continua să scaneze și să prevină orice schimbare sau vă avertizează când se întâmplă. Puteți restaura configurațiile standard manual, dar opțiunea automatizată a Vedere adevarata va îndeplini acea sarcină pentru tine.

Consola de Automatizare TrueSight Network poate fi alocat în secțiuni pentru diferite grupuri de utilizatori. Acest lucru vă va permite să faceți diferite tablouri de bord disponibile pentru diferiți membri ai echipei.

Modificările la configurații și actualizări ale firmware-ului pot fi laminate în vrac. Sistemul va detecta noi patch-uri și actualizări și vă va avertiza asupra lor; acestea vor fi instalate automat pe toate dispozitivele relevante, cu aprobarea dvs..

Automatizare TrueSight Network are un modul de companie, numit TrueSight Vulnerability Management Management. Această opțiune suplimentară va căutați amenințările la adresa securității și blocați-le. De asemenea, păstrează legătura cu sursele vânzătorilor și Baza de date națională privind vulnerabilitățile NIST pentru a detecta deficiențele de securitate și pentru a vă avertiza asupra necesității de plasare a sistemului atunci când este disponibilă o soluție relevantă. Această monitorizare a vulnerabilității se aplică atât serverelor, cât și dispozitivelor de rețea.

Instrumentul poate fi instalat pe Windows Server și RHEL și Ubuntu Linux. Trebuie să plătiți pentru acest software de configurare a rețelei. Deși BMC oferă studii gratuite pentru unele dintre produsele sale, nu există perioade de încercare gratuite disponibile Automatizarea rețelei True Sight sau Gestionarea vulnerabilităților TrueSight.

8. Device42

Device42

Device42 este o combinație impresionantă de module de gestionare a infrastructurii. Instrumentul include Managementul activelor IT, Managementul adreselor IP, gestionarea infrastructurii centrelor de date, și gestionarea configurației. Dacă operezi un centru de date, fie pentru servicii interne, fie ca furnizor extern, ar trebui să fii atent la această opțiune de gestionare a configurației. Funcțiile însoțitoare ale acestui instrument îl fac extrem de interesant pentru centrele de date.

Device42 sistem este disponibil pentru la instalarea spațiilor sau ca un serviciu bazat pe cloud. O instalare începe prin înregistrarea unui inventar al echipamentului dvs. și prin copierea de siguranță a configurațiilor fiecăruia. Monitorul mătura rețeaua continuu pentru a urmări modificările în setările dispozitivelor de rețea. Trackerul nu doar înregistrează toate setările dispozitivului, ci înregistrează versiunile de firmware ale fiecăreia. De asemenea, acoperă sistemele de operare ale serverelor dvs. și toate aplicațiile și software-urile încărcate pe acestea.

Device42 facilitățile sunt blocate prin proceduri de autentificare. Puteți adăuga noi conturi pentru membrii echipei individuale, astfel că acest instrument ar fi excelent pentru rețelele de talie mijlocie și mari, care sunt suportate de echipă.

Device42 se achită printr-un abonament. Din fericire, există trei niveluri de plan, modulul de gestionare a configurației este inclus în planul Core, care este cea mai ieftină versiune a software-ului. Puteți arunca o privire asupra sistemului cu o demo online gratuită. Dacă doriți să mergeți înainte și să cumpărați sistemul, primiți o perioadă de încercare de 30 de zile, pentru a putea să vă întoarceți în prima lună și să vă primiți toți banii înapoi. Software-ul poate fi instalat pe ferestre, Mac OS și puteți să o continuați Linux calculatoare printr-un mediu virtual. De asemenea, puteți integra serviciul cu Azur, și AWS servicii on-line.

9. Lan-Secure Configuration Center

Lan-Secure Configuration Center

Centru de configurare din Lan-Secure are o interfață fără a fi înfăptuită, dar oferă un serviciu competent de gestionare a configurației. Instrumentul are toate capacitățile esențiale de care aveți nevoie pentru a controla setările dispozitivelor dvs. de rețea.

Centru de configurare voi scanează-ți sistemul să înregistrați toate dispozitivele dvs. de rețea și apoi să faceți copii de rezervă ale setărilor lor. După finalizarea acestei faze de administrare, puteți examina configurațiile dispozitivelor și decide asupra politicilor corecte pentru obligațiile din sectorul și integritatea datelor companiei dvs..

Software-ul de gestionare a rețelei este capabil să gestioneze un mediu multi-furnizor și vă va permite să actualizați setările tuturor dispozitivelor, tipurilor de dispozitive specifice sau dispozitivelor individuale.

Centru de configurare software-ul va verificați periodic setările fiecărui dispozitiv și comparați-le cu copiile de rezervă de configurare pe care le deține în stocare. În funcție de modul în care configurați sistemul, detectarea unei modificări de configurare neautorizate va fi solicită o alertă sau un rollback automat la setările aprobate păstrate în backup pentru dispozitivul respectiv. Alertele pot fi trimise prin e-mail unui membru al echipei căruia i s-a atribuit responsabilitatea.

Instrumentul poate gestionați site-uri la distanță precum și centrul în care sunt stocate toate copiile de rezervă de configurare. Comunicările inter-site sunt acoperite de: Securitate SSH.

Software-ul poate fi instalat pe ferestre. Trebuie să plătiți pentru Centru de configurare, dar are un preț foarte rezonabil. Poți obține un proces gratuit de 30 de zile a sistemului pentru a-l evalua înainte de a cumpăra.

10. Complement de gestionare a configurației WhatsUp Gold Network

WhatsUp Gold Network Configuration Manager

WhatsUp Gold este o suită de administrare a rețelei produsă de Ipswitch. Compania oferă un Configurare Management modul care este disponibil ca un supliment la pachetul de monitorizare a rețelei de bază. WhatsUp Gold Total Plus pachetul include Configurare Management suplimente și suplimente pentru analiza traficului de rețea, monitorizarea aplicațiilor, și monitorizare virtualizare.

WhatsUp Gold Configuration Management suplimentul vă oferă posibilitatea de a mențineți integritatea dispozitivelor dvs. de rețea. Operațiunea inițială a managerului este colectarea de statistici în o fază de descoperire. Aceasta colectează un inventar al tuturor dispozitivelor și catalogează configurația de fiecare. Aceste informații sunt salvate într-un magazin central.

După ce ați conectat toate aceste date, puteți arunca o privire la starea setărilor de pe fiecare dispozitiv și vă asigurați că acestea sunt toate codul actualizat. Magazinul vă permite să copiați configurația de la un dispozitiv retras la unul nou și, de asemenea, puteți anula erorile create în timpul unui exercițiu de modificare a configurației. Managerul va continuați să comparați configurațiile actuale a dispozitivelor dvs. în magazinul său de referință, făcându-l capabil detectați orice modificare neautorizată. Aceste modificări pot fi inversate cu restabilirea profilurilor oficiale de configurare care sunt stocate în arhivă.

Procesul de audit este automatizat, așa cum sunt procedurile de restaurare care trebuie implementate odată ce sunt identificate modificări de configurare neautorizate. Puteți derula orice modificări oficiale în masă, în funcție de tipul dispozitivului sau individual. procese automatizate de WhatsUp Gold include împiedicând utilizatorii în cazul unei modificări neautorizate. Puteți configura accesul limitat la Configurare Management instrument, care necesită autentificarea utilizatorului, astfel încât să puteți limita disponibilitatea acestuia la doar câțiva membri ai echipei dvs. sysadmin.

Funcțiile de audit și securitate din Configurare Management suplimentul vă permite să implementați, să confirmați și să raportați respectarea standardelor de integritate a rețelei. Acestea se pot aplica contractelor de servicii sau pot constitui o cerință pentru un proces de ofertare atunci când doriți să câștigați noi clienți. Configurare Management add-on uniform include o funcție de gestionare a patch-urilor care va asigura că toate firmware-ul dispozitivului dvs. este păstrat la cea mai recentă versiune. Aceasta este o altă cerință pentru conformitatea standardului de protecție a datelor.

Trebuie să instalați WhatsUp Gold înainte de a putea avea Configurare Management instrument de la Ipswitch. WhatsUp Gold monitorizează în primul rând sănătatea dispozitivelor și serverelor de rețea. Dacă vrei să obții analiza traficului de rețea și gestionarea configurației, dar nu vă interesează celelalte suplimente incluse în WhatsUp Gold Total Plus pachetul, puteți opta pentru Pachetul de administrator al rețelei, care include doar acele două suplimente împreună cu WhatsUp Gold Premium plan.

WhatsUp Gold și suplimentele sale se instalează Windows Server medii. Această soluție este potrivită pentru rețele mari și mijlocii. Poți obține un proces gratuit de 30 de zile de WhatsUp Gold si Configurare Management modul.

Selectarea unui sistem de gestionare a configurației

Veți găsi câteva sisteme foarte cuprinzătoare în această listă și câțiva concurenți demni care costă puțin sau fără bani. Când selectați un sistem de gestionare a configurației pentru rețeaua dvs., va trebui să ia în considerare cerințele sistemului, în special sistemele de operare pe care le poate folosi software-ul pentru a vă reduce opțiunile.

Dimensiunea rețelei dvs. și disponibilitatea fondurilor vor fi alte considerente importante care vă vor ghida spre instrumentul adecvat de gestionare a configurației pentru compania dvs.. Posibilitatea de a încerca un sistem pornit un proces gratuit sau oferta de o garanție de returnare a banilor ar trebui să vă ajute să vă restrângeți evaluarea. Dacă puteți încerca înainte de a cumpăra fără obligație, veți fi mai încrezător să instalați software. În caz contrar, s-ar putea să descoperiți prea târziu că este dificil de utilizat sau inadecvat pentru nevoile dvs. de gestionare a configurației.

Campul de securitate cibernetică devine foarte cald acum. in orice caz, nu vă limitați protecția rețelei la doar echipamente și măsuri pentru internet. Uneori, firewall-urile, serviciile de protecție împotriva atacurilor și sistemele de detectare a intrușilor eșuează. Cea de-a doua linie de apărare constă în controlul asupra setărilor dispozitivelor dvs. de rețea și o politică de menținere a tuturor firmware-urilor și sistemelor de operare la zi cu cele mai recente actualizări și patch-uri ale sistemului.

automatizare completă oferite de multe dintre instrumentele din această listă înseamnă că nu va trebui să petreci prea mult timp acoperind gestionarea configurației dispozitivului. Deci, chiar dacă rulați rețeaua pentru o companie mică, nu există scuze pentru a nu implementa gestionarea configurației și a schimba controlul în rețeaua dvs..

Ați implementat un sistem de gestionare a configurației pentru rețeaua dvs.? Ce manager ai ales și de ce? Lasă un mesaj în Comentarii secțiunea de mai jos pentru a împărtăși experiențele tale cu restul comunității.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6

Adblock
detector