10 cele mai bune instrumente și software de gestionare a bazelor de date

Instrumente de gestionare a bazelor de date și software

Bazele de date sunt utilizate pe scară largă de companii pentru a stoca date de referință și pentru a urmări tranzacțiile. Site-urile web au nevoie de baze de date și sistemele ERP (Enterprise Resource Planning) (ERP) au nevoie de ele. Sistemul de gestionare a bazelor de date (DBMS) este software-ul care formatează datele pentru stocarea în bazele de date și oferă acces la acestea prin metode de recuperare a datelor. Este dificil de obținut o imagine de ansamblu asupra datelor dvs. prin linia de comandă SQL. O interfață grafică de utilizator vă oferă un mod mult mai bun de a verifica starea bazei de date și de a gestiona corect.

În această revizuire, vom analiza diverse front-uri ale bazei de date care vă vor ajuta să vă gestionați datele în mod eficient. Lista de aici conține o serie de instrumente care sunt potrivite pentru indivizi până la organizații mari cu DBA-uri dedicate.

Cele mai bune instrumente de gestionare a bazelor de date

Dacă începeți să căutați în jur software pentru a satisface nevoile afacerii dvs., veți întâlni o mulțime de opțiuni care au ca bază baza lor un sistem de baze de date. Interfețele sofisticate pentru noile instrumente de baze de date facilitează oricine din întreprindere să creeze și să ruleze o bază de date - nu mai aveți nevoie de un tehnician specializat de baze de date sau administrator de baze de date.

Iată-ne lista celor zece cele mai bune instrumente de gestionare a bazelor de date și instrumente:

  1. RazorSQL
  2. Microsoft SQL Server Studio de gestionare
  3. MySQL Workbench
  4. TeamDesk
  5. TablePlus
  6. Sequel Pro
  7. phpMyAdmin
  8. Navicat pentru MySQL
  9. SQLyog
  10. Talent

Puteți citi mai multe despre aceste opțiuni în secțiunile următoare.

1. RazorSQL

RazorSQL

RazorSQL este o suită extinsă de instrumente care vă vor ajuta să rulați o bază de date relațională accesată cu SQL. Suita este capabilă să comunice cu o listă lungă de RDBMS, inclusiv Oracol, MySQL, SQL Server, PostgreSQL, Informix, și Ingres.

Interoperabilitatea instrumentului este deosebit de utilă dacă aveți de a face cu mai multe tipuri de baze de date de pe site-ul dvs. Setul de comenzi SQL nu este exact același pentru toate RDBMS-urile, astfel încât puteți pierde timpul introducând un format de comandă greșit atunci când treceți de la un sistem la altul. RazorSQL prezintă o interfață GUI, pe care apoi o interpretează în comenzi care se execută în baza de date. Cu toate acestea, dacă doriți să vă scrieți propriile scripturi, utilitarul include un Editor SQL, care va evidenția erorile de sintaxă.

Pachetul include aproape toate funcțiile de care aveți nevoie pentru a administra o bază de date., Inclusiv copiere de rezervă în tabele. Un lucru care lipsește din această suită este un constructor de formulare care vă va permite să creați versiuni frontale pentru a oferi comunității de utilizator acces sigur și ușor la baza de date.

Acesta este un instrument plătit, dar are un preț rezonabil. Puteți cumpăra pachetul standard care include un an de actualizări și asistență sau puteți opta pentru pachete mai scumpe, cu perioade mai lungi de asistență. O altă dimensiune a structurii prețurilor RazorSQL este numărul de persoane care îl vor utiliza. Software-ul se instalează pe ferestre, Mac OS, și Linux și îl puteți obține într-un proces gratuit de 30 de zile.

2. Microsoft SQL Server Studio de gestionare

Microsoft SQL Server Studio de gestionare

Dacă utilizați SQL Server pentru DBMS, veți beneficia de acest lucru instrument gratuit de Microsoft. Acest grup de utilități include un instrument grafic care vă permite să proiectați o bază de date și să decideți tabelele pentru aceasta. Diagramele bazei de date produse de instrument sunt utile ca componente ale bibliotecii de proiecte și documentația sistemului atunci când creați o bază de date nouă sau adaptați o instanță existentă.

Explorator de obiecte este o reprezentare grafică simplă a unei baze de date, care arată tabelele care au fost deja create. Explorator de șabloane este un pachet de scripturi de creare a obiectelor cu solicitări, astfel încât să puteți introduce numele obiectului pe măsură ce le rulați.

Explorator de soluții este învechit - este inclus în pachet, dar nu mai este acceptat. Acest instrument creează „containere”, care îmbină vizualizări și scripturi care se referă la un obiect specific sau un grup de obiecte legate.

Acest pachet ușor nu include o interfață de unificare, dar instrumentele vă vor fi utile.

3. MySQL Workbench

MySQL Workbench

MySQL Workbench este un instrument gratuit dezvoltat de Oracle. Utilitarul acceptă proiectarea, dezvoltarea, gestionarea bazei de date și migrarea / backup-ul. Software-ul pentru pachet continuă ferestre, Mac OS, și Linux.

Toate utilitățile din MySQL Banca de lucru este accesată printr-o interfață vizuală unificatoare. Dacă creați o bază de date nouă, începeți cu instrumentul de creare a diagramei Entitate-relație din pachet. Ecranele de detaliu din această diagramă vă permit să definiți toate cerințele pentru obiectele din baza de date.

Editor SQL acceptă sarcinile de creare a obiectelor din proiectul dvs. de creare a bazei de date. Editorul prezintă codarea culorilor pentru enunțuri și clauze, ajutându-vă să vedeți imediat dacă ați făcut o eroare în sintaxa.

Tablou de bord vizual performant din SQL Workbench vă ajută să verificați viteza de livrare a unei baze de date existente. Puteți vedea unde obiectele și legăturile lor trebuie optimizate pe măsură ce conținutul bazei de date crește. Tabloul de bord include reprezentări grafice atractive ale datelor, care facilitează recunoașterea problemelor.

Migrarea bazei de date funcția din Workbench este capabilă să administreze copii de rezervă. Acesta va organiza transferuri de baze de date în MySQL provenite de la alte RDBMS, inclusiv Microsoft SQL Server, Microsoft Access, Sybase ASE, și PostreSQL. Asistența pentru acest instrument este furnizată de un forum al comunității de utilizatori.

4. TeamDesk

TeamDesk

TeamDesk este puțin diferit de celelalte instrumente din această listă. Nu este un sistem care vă ajută să gestionați un SGBD este un DBMS. Etosul TeamDesk este că nu trebuie să vă faceți prea multe griji cu privire la modul în care este organizată baza de date. Creați o aplicație, cum ar fi un utilitar de contact sau un ecran de interogare și creare a facturilor și instrumentul generează o bază de date în spatele scenei pentru a vă susține noile ecrane. Instrumentul include o bibliotecă de șabloane, care vă ajută să elaborați aspectul noilor ecrane. Acesta este un asistent excelent care vă oferă câmpuri pe care poate nu v-ați gândit să le puneți pe noua dvs. formă.

Aceasta este un serviciu bazat pe cloud, deci nu trebuie să instalați niciun software pentru a-l utiliza. Puteți accesa sistemul printr-un browser web care rulează pe orice sistem de operare. Configurația acestui serviciu și designul interfeței este organizată pentru a elimina nevoia de a angaja o bază de date expertă și un administrator de rețea. Acest lucru face ca instrumentul să fie ideal pentru o întreprindere mică, cum ar fi un parteneriat individual sau mic de proprietari-lucrători.

Acest pachet online este disponibil în trei niveluri de servicii, ceea ce îl face potrivit pentru întreprinderile mici și mijlocii. Puteți crea noi baze de date cu un cont gratuit pe site-ul web al companiei, iar acest lucru include accesul la biblioteca de șabloane. De asemenea, este posibilă crearea unei baze de date prin încărcarea unei foi de calcul. Acest lucru va crea structura bazei de date, inclusiv tabelele necesare și le va popula, de asemenea, din datele conținute în foaia de calcul. Contul gratuit este activ pentru 14 zile. Apoi, va trebui să plătiți pentru serviciu.

5. TablePlus

TablePlus

TablePlus este o interfață grafică pentru o gamă de mărci RDBMS. Este capabil să se conecteze la și să afișeze baze de date scrise în MySQL, PostgreSQL, SQL Server, Oracol, și SQLite, printre alții. Software-ul pentru instrument se instalează pe ferestre și Mac OS.

Interfața poate fi adaptată la diferite teme. Conexiunea dintre front end și baza de date este criptată și puteți aplica, de asemenea, autentificarea pe mai multe niveluri pentru a accesa aplicația. Deși ușurința de utilizare a interfeței grafice a utilizatorului face ca explorarea bazei de date să fie o sarcină pe care ar putea să o folosească personalul non-tehnic, aceasta nu este destinată ca un instrument pentru utilizatorii finali. Este o facilitate de suport pentru dezvoltatori și DBA-uri. Asistent SQL încorporat în instrument este un asistent al programatorilor instruiți, mai degrabă decât al unui generator automat de scripturi pentru personalul ne instruit.

Browserul de date citește înregistrările dintr-un tabel selectat, permițându-le să le vizualizezi, să le editezi sau să le ștergi. Un editor SQL vă ajută să dezvoltați scripturi prin declarația codificată prin culoare și recunoașterea clauzelor. Acest editor include formatarea declarațiilor și o caracteristică de completare automată.

O funcție de gestionare a datelor vă permite să exportați o bază de date, inclusiv datele acesteia și să o importați din nou. Acesta este un asistent util pentru procedurile de rezervă și recuperare.

Puteți obține o versiune de încercare gratuită a sistemului, care are limite operaționale. Structura prețurilor se bazează pe numărul de terminale pe care instalați software-ul. Licența vă permite să utilizați software-ul pentru totdeauna, dar pachetul de asistență inclus este durat doar un an. Obții un 7 zile de returnare a banilor.

6. Sequel Pro

SequelPro

Sequel Pro este disponibil numai pentru Mac-uri. Se instalează pe Mac OS 10.6 și mai mare. Acesta este un instrument gratuit, dar puteți face o donație dezvoltatorilor, dacă doriți.

Acest instrument poate interfața cu MySQL baze de date. Te poți conecta la orice bază de date atât timp cât computerul pe care este pornit este accesibil prin rețea. Acesta este un proiect open source, astfel încât să puteți copia codul sursă și să-l adaptați. Dacă aveți abilități de programare, ați putea contribui, de asemenea, la proiect și puteți trimite orice îmbunătățiri pentru a fi adaptat în programul de bază pentru al descărca alții. Software-ul este actualizat în fiecare seară.

Aspectul ferestrei Sequel Pro seamănă cu un explorator de fișiere. Un panou din stânga arată toate tabelele din baza de date și panoul principal arată toate înregistrările din tabelul selectat în prezent. Puteți introduce, de asemenea, interogări SQL în interfață și obțineți rezultatele afișate în vizualizatorul de date. Este posibil să folosiți Sequel Pro pentru export de date din baza de date. Instrumentul va fi de asemenea import datele stocate din nou în baza de date sau vor crea aceleași tabele într-o altă instanță a bazei de date și le vor popula cu datele pe care le-ați făcut backup.

7. phpMyAdmin

phpMyAdmin

Utilitarul phpMyAdmin este un open source gratuit instrument pentru interfațarea cu dvs. MySQL sau MariaDB Bază de date. Acest software va rula ferestre și Linux. Puteți specifica faptul că aplicația aplică autentificarea cu doi factori pentru controlul accesului. Instrumentul este puțin complicat de configurat, așa că ar fi mai bine ca ajutor celor care au pregătire tehnică. Acțiunile pe care instrumentul vă permite să le efectuați asupra datelor dvs. sugerează, de asemenea, că aceasta nu este o aplicație desktop pentru utilizatorii finali dintr-o corporație mare.

Puteți crea, modifica și elimina tabele și alte obiecte din baza de date cu acest instrument. De asemenea, este posibil să gestionați conturile de utilizator din baza de date prin phpMyAdmin. Un Editor SQL vă permite să vă dezvoltați și să executați propriile scripturi în baza de date. Alte funcții includ posibilitatea de a exporta întreaga bază de date în fișier prin intermediul instrumentului - vă va ghida, de asemenea, prin importarea instanței din nou din fișierele respective.

8. Navicat pentru MySQL

Navicat pentru MySQL

Navicat pentru MySQL este un instrument plătit care rulează ferestre, Linux, și Mac OS. Se poate conecta la soluția ideală pentru MySQL și MariaDB baze de date. Un alt instrument de Navicat se poate conecta la PostgreSQL și Navicat Premium va gestiona o gamă largă de RDBMS, inclusiv MySQL, MariaDB, PostgreSQL, Oracle și SQL Server, precum și administrare și dezvoltare.

Instrumentul Navicat pentru MySQL se poate conecta, de asemenea, la baze de date bazate pe cloud, cum ar fi Google Cloud, Oracle Cloud, Amazon RDS, și Microsoft Azure. Acest instrument acceptă crearea obiectelor bazei de date, precum și gestionarea datelor din aceste tabele.

Un panou de navigare din stânga ferestrei GUI listează diferitele tipuri de obiecte pe care le puteți accesa cu instrumentul. Oricare ați selecta, pe ecranul principal apare o listă cu toate obiectele respective. Faceți clic pe o intrare pentru drill down și obțineți detalii despre obiectul respectiv și (în cazul tabelelor) datele pe care le conține. Utilitatea include, de asemenea, un ecran de proiectare a bazei de date care vă ajută să creați sau să replanați o bază de date.

Interfața vă permite să vă conectați simultan la două instanțe și conține funcții pentru a permite sincronizarea obiectelor între cele două. Acesta este de mare ajutor pentru replicarea bazelor de date și restaurarea acestora.

Puteți obține o probă gratuită de 14 zile pentru Navicat pentru MySQL.

9. SQLyog

SQLyog

SQLyog este un instrument de administrare pentru MySQL baze de date și se continuă ferestre. Instrumentul este un ajutor util pentru administrare, deoarece poate exporta și importa baze de date. Puteți programa copii de rezervă ale bazei de date pentru a avea loc peste noapte. De asemenea, este posibil să utilizați SQLyog pentru a sincroniza între două versiuni ale aceleiași baze de date. Astfel, puteți oglindește-ți bazele de date pentru recuperare instantanee sau pentru a menține o bază de date de testare.

Punctele forte ale acestei utilități constau în abilitățile sale de a analiza bazele de date existente și de a îmbunătăți configurațiile acestora. Nu vă va oferi sfaturi despre normalizare, dar va fi examinează indexurile în baza de date și identificați-le pe cele care intră în conflict. De asemenea, va examina instrucțiunile SQL și vă va recomanda modul în care acestea ar putea fi îmbunătățite pentru a spori viteza cu care se returnează rezultatele.

Caracteristicile acestui instrument sunt foarte sofisticate și se adresează administratorilor bazelor de date. Cu toate acestea, ușurința sa de utilizare face o opțiune bună pentru persoanele care rulează o bază de date fără o pregătire extensivă. Este o facilitate utilă pentru a vă închide diferența de competențe. Acest instrument este taxat pentru fiecare utilizator. Este disponibil pentru o probă gratuită de 14 zile.

10. Knack

Talent

Knack nu este doar un instrument de analiză a bazei de date, ci un întreg SGBD. Acesta este un serviciu bazat pe cloud care vă stochează baza de date pentru dvs. Deci, aveți două opțiuni; puteți utiliza acest serviciu pentru a face o copie de siguranță a bazei de date la fața locului și pentru a-l optimiza, și pentru a copia înapoi baza de date îmbunătățită în serverul de baze de date de domiciliu, sau puteți elimina baza de date locală în întregime.

A serviciu de rezervă este încorporat într-un abonament Knack. Compania creează oglinzi ale bazei de date pe mai multe site-uri pentru a vă asigura că o catastrofă din centrul principal de date nu vă va pierde datele. Dacă continuitatea acestui serviciu este sau nu suficientă pentru a vă oferi recuperarea este un risc pe care ar trebui să îl evaluați.

Aceasta este o soluție foarte bună pentru mici afaceri. Include șabloane pentru front-end-urile dvs. de bază, care includ hărți, procesarea cărților de credit, formulare de intrare și interogare și rapoarte. Puteți, de asemenea, să o interfațați cu aplicații cunoscute, precum MailChimp și Dropbox.

Serviciul este taxat pentru un abonament lunar cu trei niveluri de plan, ceea ce îl face potrivit pentru întreprinderile de toate dimensiunile. Knack este disponibil pentru o probă gratuită de 14 zile.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =

Adblock
detector