10 cele mai bune instrumente pentru baza de date Oracle

10 cele mai bune instrumente pentru baza de date Oracle

Bazele de date Oracle sunt mulți dezvoltatori care merg la baze de date pentru renumitele lor performanțe și capacitatea de a gestiona sarcini solicitante. Oracle și-a dezvoltat o reputație de a oferi performanțe fiabile utilizatorilor cu cerințe de utilizare grele.

Dacă nu aveți timp să citiți toată postarea, iată lista noastră cu cele mai bune 10 instrumente pentru baza de date Oracle:

  1. SolarWinds Database Database Analyzer for Oracle (FREE TRIAL) Baza de date și monitorizarea performanței interogării.
  2. Suite de implementare RedGate pentru Oracle Instrument de gestionare a bazelor de date cu gestionarea schimbărilor și compararea / sincronizarea schemelor.
  3. Quest Toad pentru Oracle Un instrument de gestionare a bazelor de date pentru administratori cu suport pentru Oracle, SQL Server, DB2, SAP și MySQL.
  4. Aqua Data Studio Un IDE pentru baze de date cu vizualizare și integrare a datelor, cu Oracle, Microsoft SQL Server, IBM Db2, MySQL, PostgreSQL și MongoDB.
  5. Studio dbForge pentru Oracle Instrument IDE pentru dezvoltatorii Oracle care doresc să crească viteza de codare PL / SQL.
  6. Navicat pentru Oracle Instrument de dezvoltare Oracle cu editare SQL și migrare de date. Compatibil cu Amazon RDS și Oracle Cloud.
  7. RazorSQL Instrumentul de interogare SQL și browserul bazei de date pentru Windows, Mac OS, Linux și Solaris.
  8. MyOra Instrument gratuit de monitorizare a bazelor de date cu o caracteristică de interogare SQL care nu necesită nicio instalare sau conexiune la internet.
  9. TORA Open-source IDE pentru bazele de date Oracle, MySQL și PostgreSQL. Disponibil pe Windows, Mac OS, Linux și Unix.
  10. Altova DatabaseSpy Instrumentul de interogare și de proiectare a bazelor de date utilizat pentru editarea SQL cu un editor de design grafic.

Cele mai bune 10 instrumente pentru baza de date Oracle

Ne bazăm criteriile de selecție pe performanță, ușurință de utilizare, cost și fiabilitate generală.

1. Analizatorul de performanță al bazei de date SolarWinds pentru Oracle (TRIAL GRATUIT)

Analizatorul performanței bazei de date SolarWInds

SolarWinds Database Database Analyzer pentru Oracle este un monitor de performanță care oferă Monitorizare 24/7 pentru Baze de date Oracle. Instrumentul oferă o perspectivă de sus în jos pe care utilizatorul o poate folosi pentru a descoperi cauza principală a performanței slabe a bazei de date. Factorii pe care îi puteți măsura includ așteptați evenimentele, utilaje client, utilizatori, blocarea, și altele.

Sistemul de alerte cu care vine SolarWinds Database Database Analyzer este alimentat de detectarea anomaliilor. Detectarea anomaliilor folosește învățarea mașinii pentru a identifica abaterile de la condițiile normale de performanță. De exemplu, dacă comportamentul de așteptare încetinește, atunci platforma vă trimite o alertă. Puteți alege între cele preconfigurate alerte disponibile în afara locului sau puteți crea în schimb propriile dvs. personalizate.

Pentru gestionarea mediului dvs. de bază de date există un API-ul de management. Prin API-ul Management, puteți finaliza sarcini cum ar fi pornirea unui monitor, adnotarea, înregistrare și licențiere. Pentru activități suplimentare de gestionare, puteți utiliza interfața web pentru a monitoriza impactul codului (inclusiv impactul modificărilor).

SolarWinds Database Database Analyzer este un instrument de încredere pentru monitorizarea performanței bazei de date. SolarWinds Database Database Analyzer pornește de la un preț de 2.045 USD (1.579 £). Puteți descărca proba gratuită de 14 zile.

SolarWinds Database Analyzer Performance for OracleDownload 14 zile GRATUITE

2. RedGate Deployment Suite pentru Oracle

Suite de implementare pentru Oracle

Suite de implementare RedGate pentru Oracle este un instrument conceput pentru administrare, dezvoltare baze de date, și implementare. Software-ul poate fi implementat în câteva minute, după care puteți compara schemele și tabelele bazelor de date. Interfața de utilizator afișează datele într-un format rând, astfel încât să puteți localiza cu ușurință datele de sincronizare.

Prin funcția de linie de comandă, puteți automatizarea implementarilor. Cu toate acestea, nu este necesar să aveți cunoștințe de cod pentru a actualiza scripturile. Este un mediu de dezvoltare integrat (IDE) unde puteți regla și interacționa cu scripturile de implementare.

notificări vă spun când se schimbă schema sau după ce descoperiți probleme precum dependențele. După ce primiți o alertă, puteți cerceta în continuare și puteți vedea informații mai detaliate, cum ar fi istoricul de acces al bazei de date.

Pretul Suite de implementare RedGate pentru Oracle depinde de numărul de utilizatori pe care doriți să-l susțineți. Între 1-4 utilizatori, prețul este de 1.755 USD (1.355 £) pe utilizator, dar acest lucru scade la 1.509 dolari pentru 5-9 utilizatori și 1.420 $ (1.096 £) pe utilizator pentru 10 utilizatori în plus. Puteți descărca o probă gratuită de 28 de zile.

3. Căpățâna Quest pentru Oracle

Căpățână

Căpățână este un instrument de gestionare a bazelor de date și instrument de optimizare a codului pentru Oracle. Platforma utilizează automatizarea pentru a elimina sarcini administrative cum ar fi testarea, executie script, comparații de scheme, și raportare.

De exemplu, funcția de optimizare SQL folosește un algoritm care scrie automat instrucțiuni SQL astfel încât să alerge mai repede. În mod similar, profilarea codului PL / SQL afișează blocaje de performanță, astfel încât dezvoltatorii să le poată elimina.

Codarea echipei permite mai multor angajați să acceseze obiecte de schemă în același timp. Colaborarea la modificările codului face mai ușoară dezvoltarea unei baze de date performante. Sunt și peste 200 de reguli de revizuire a codurilor pentru a vă asigura că angajații introduc cod de înaltă calitate pe tot parcursul procesului de dezvoltare.

Există cinci versiuni de Căpățână disponibil pentru achiziționare: Ediție de bază, Ediție Pro, Xpert Edition, Dev Edition și DBA Edition. Prețurile variază de la 1.023,75 USD (790,74 £) la 5.925 USD (4.576 £) și depind de funcțiile suplimentare pe care le solicitați, inclusiv verificări de calitate a codului, optimizare automatizată SQL și diagnosticare a performanței bazei de date. Puteți descărca o probă gratuită de 30 de zile.

4. Aqua Data Studio

Aqua Data Studio

Aqua Data Studio este un instrument de gestionare a bazelor de date și IDE pentru Oracle cu un instrument de interogare la bord. Este un interfață drag-and-drop pe care îl puteți utiliza pentru a muta rezultatele interogării în foi de lucru pentru a le vizualiza. Acestea pot fi apoi trase într-un tablou de bord pentru a construi o experiență de monitorizare a bazelor de date personalizate. Vizualizările pot fi partajate cu alți utilizatori pentru a spori colaborarea.

Visual Query Builder în Aqua Data Studio vă permite să generați declarații SQL din tabelele bazei de date. Declarațiile pot fi generate în cadrul unei ferestre. Dacă doriți să îmbunătățiți performanțele generale, atunci puteți utiliza Planuri explicative vizuale, care vă arată un plan de execuție de interogări, astfel încât să îl puteți regla. Există planuri pentru Oracol, Microsoft SQL Server, MySQL, PostgreSQL, Tura roșie, MariaDB, și altele.

Caracteristicile de script oferite de Aqua Data Studio sunt vaste. Există un mediu de dezvoltare script cu API-uri deschise la care puteți utiliza automatizarea sarcinilor administrative și scripturi de depanare. Mediul de script permite echipei dvs. să lucreze mai productiv și scade timpul necesar pentru a se implementa. Există, de asemenea Depanatoare SQL pentru Oracol, SQL Server, ASE, și DB2 LUW pentru a elimina rapid problemele de producție.

Aqua Data Studio este o soluție care se integrează bine cu companiile care doresc să gestioneze eficient bazele de date Oracle. Puteți achiziționa un abonament al programului de un an pentru 499,00 USD (385,30 £). Puteți descărca proba gratuită de 14 zile.

5. dbForge Studio pentru Oracle

Studio dbForge pentru Oracle

devart dbForge Studio pentru Oracle este un IDE care ajută codificatorii să producă codare PL / SQL mai eficient. Utilizatorul poate scrie și formata codul cu completarea automată a codului. „Formatatorul inteligent” permite utilizatorului să formateze Sintaxa PL / SQL și limba. Există, de asemenea, un debugger la bord pentru a elimina problemele de codare.

O altă caracteristică care ajută la economisirea timpului în timpul editării este refactorizarea codului. Ori de câte ori redenumiți refactorizarea codului obiectelor bazei de date va înlocui automat toate referințele la obiecte.

Pentru a sprijini administrarea bazei de date există compararea datelor și sincronizare. Cu Expertul de comparare a schemelor, puteți compara baze de date și instantanee înainte de a le sincroniza. Apoi puteți utiliza Expert de comparare a datelor pentru a compara împreună diferite seturi de date.

Există trei versiuni de Studio dbForge pentru Oracle disponibil pentru achiziționare: Standard, Professional și Enterprise. Versiunea Standard costă 199,95 USD (154,39 £) cu un debugger PL / SQL și un profilator de interogări. Versiunea profesională costă 449,95 USD (347,42 £) cu un Linia de comandă și schema / datele de comparare și sincronizare.

Versiunea Enterprise costă 649,95 USD (501,85 GBP) cu toate caracteristicile celorlalte versiuni, plus un generator de date și un documentator DB. Iată link-ul de descărcare.

6. Navicat pentru Oracle

Navicat pentru Oracle

Navicat pentru Oracle este un instrument de gestionare și dezvoltare a bazelor de date. Cu ajutorul unui designer inteligent de baze de date, utilizatorul poate crea și edita obiecte ale bazei de date. Visual SQL Builder vă permite să crea și executați instrucțiuni SQL uşor. Funcțiile Completare de cod și fragment de cod ajută apoi utilizatorul să codifice mai eficient și să corecteze erorile pe măsură ce merg.

Platforma este compatibilă cu Amazon RDS și Oracle Cloud cu suport pentru servere locale / la distanță. Sincronizarea bazelor de date permite utilizatorului să actualizeze bazele de date. Puteți atunci genera rapoarte în mod automat.

Navicat pentru Oracle este disponibil pe ferestre, Mac OS, și Linux. O licență perpetuă pentru Navicat pentru Oracle costă 699 USD (539,63 GBP). Există 15% reducere pentru 5-9 licențe și 20% reducere pentru 10 plus licențe. Puteți descărca proba gratuită de 14 zile.

7. RazorSQL

RazorSQL

RazorSQL este un instrument de interogare a bazelor de date pentru Oracle cu evidențierea sintaxei și capacități de administrare. Editorul SQL permite utilizatorului să execute interogări, să editeze scripturi SQL și PL / SQL. Există suport pentru peste 20 de limbi diferite, inclusiv SQL, PHP, Java, XML, și altele.

Oracle Create Index poate fi folosit pentru a crea indexuri într-un format vizual. Utilizatorul selectează Numele indexului, Nume tabel, și coloane vor în Index și apoi apasă butonul Generați SQL buton.

Pentru gestionarea bazelor de date, platforma dispune de browser- unde puteți vedea elemente de bază de date cum ar fi Mese, scheme, și funcții. În mod similar, există un instrument de creare a tabelelor pe care îl puteți utiliza pentru a genera SQL pentru tabele. Funcția este utilă deoarece grăbește crearea codului SQL. Software-ul generează, de asemenea, SQL pentru secvențe, proceduri, funcții și declanșatoare Oracle.

RazorSQL este disponibil pentru a vă alătura ferestre, Mac OS, și Linux. Puteți achiziționa o licență pentru 99,95 USD (79,95 £) pe utilizator, 96,95 USD (76,95 USD) pentru 2-9 utilizatori, 94,95 USD (74,95 £) pentru 10-19 utilizatori și 20 sau mai mult pentru 92,95 USD (72,95 £) pe utilizator. Puteți descărca proba gratuită de 30 de zile.

8. MyOra

MyOra

MyOra este un instrument gratuit de monitorizare a bazelor de date pentru Oracle care măsoară performanța în timp real. Cu MyOra puteți monitoriza valori cum ar fi Analiza asteptarilor, Sistemul așteaptă, Activitatea DB, Top 5 SQL-uri, și Top 5 resurse folosind sesiuni. Sistemul afișează date de performanță într-o gamă de formate vizuale, inclusiv grafice de bare, grafice și grafice.

Software-ul are o serie de funcții de gestionare a bazelor de date. De exemplu, există un Explorer Schema unde puteți gestiona obiecte de bază de date, inclusiv Indici ai, Mese, funcţii, declanșatoare, pachete, și altele.

Există, de asemenea, un Editor SQL unde poti scrie și executați instrucțiuni SQL. După ce ați rulat un segment, puteți vizualiza statistici de execuție pentru a rezolva probleme de performanță. Sublinierea sintaxei vă ajută, de asemenea, să navigați pe cod.

MyOra nu necesită nicio instalare sau un client Oracle să funcționeze. Costul redus al programului gratuit îl face ideal pentru întreprinderile care doresc să monitorizeze o bază de date Oracle pe un buget. Puteți descărca software-ul gratuit.

9. TOra

TORA

TORA este un soluție de gestionare a bazelor de date open-source care susține Oracol, MySQL, și Baze de date PostgreSQL. TORA vine cu un editor și debugger SQL pentru a ajuta la gestionarea bazelor de date. În plus, există completarea codului și evidențierea sintaxei SQL pentru a face generarea SQL mai eficientă. Puteți utiliza chiar și un meniu pentru a selecta codul SQL utilizat frecvent.

TOra este disponibil pentru ferestre, Mac OS, Linux, și UNIX. TOra este o soluție de gestionare a bazelor de date rentabilă pentru dezvoltatorii Oracle care doresc să utilizeze un instrument open-source. Puteți descărca software-ul gratuit.

10. Altova DatabaseSpy

Altova DatabaseSpy

Altova DatabaseSpy este un instrument de interogare și de proiectare a bazelor de date pentru baze de date cum ar fi Oracol, PostgreSQL, MySQL, SQLite, MariaDB, și SQL Server. Există un editor SQL care vă permite să executați cod SQL și să monitorizați ieșirea. Instrucțiunile SQL sunt codate color, astfel încât să puteți citi prin comenzi fără a vă pierde.

Editorul de proiectare vă permite să editați structurile bazei de date. Listele derulante se reglează automat pe măsură ce lucrați. Puteți crea tabele și defini relațiile cu alte tabele. Când proiectați baza de date puteți genera automat declarații SQL.

Pentru a vă oferi o perspectivă mai bună asupra modificărilor bazei de date și a rezultatelor interogării Altova DatabaseSpy are funcții de vizualizare precum diagrame, grafice și diagrame. Elementele vizuale se actualizează în timp real, astfel încât să puteți monitoriza interogări. Puteți salva diagrame în .jpg, png, .gif și multe altele.

Există două ediții de Altova Database Design disponibil pentru achiziționare: Altova DatabaseSpy 2020 Professional Edition și Altova DatabaseSpy 2020 Enterprise Edition. Ediția Profesională începe de la 139,00 USD. Ediția Enterprise costă 189 USD cu caracteristici suplimentare precum afișaje grafice. Descărcați proba gratuită de 30 de zile.

Alegerea unui tool pentru baza de date Oracle 

Pentru monitorizare, vă recomandăm SolarWinds Database Database Analyzer pentru Oracle. Dacă doriți un instrument care să eficientizeze procesul de dezvoltare, atunci Suite de implementare RedGate pentru Oracle este o opțiune fiabilă. În mediile în care bugetul este o preocupare principală, există alternative low-cost și gratuite, precum TORA.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 47

Adblock
detector