10 cele mai bune instrumente pentru testarea penetrației

Cele mai bune instrumente de testare a penetrației

În principal, testele de penetrare sau testele de stilou, așa cum sunt cunoscute, sunt formate în principal hacking-ul sau atacarea cibernetică a propriului sistem, astfel încât să puteți determina dacă există vulnerabilități care pot fi exploatate de terți.

Acest proces este utilizat pentru a consolida un firewall pentru aplicații web și oferă o cantitate mare de cunoștințe care poate fi utilizat pentru a îmbunătăți securitatea sistemului nostru, care este vital pentru orice tip de organizație. Pur și simplu testele cu stilou sunt mult mai eficiente și mai eficiente cu ajutorul unor instrumente specializate și tocmai de aceea astăzi vom explora cele mai bune dintre ele.

Intrăm în detaliu pe fiecare dintre instrumentele de mai jos, dar în cazul în care aveți timp doar pentru un rezumat rapid, aici este al nostru lista celor mai bune instrumente de testare a penetrării:

 1. Scaner de securitate Netsparker (GET DEMO) Poate face față operațiunilor la scară largă, folosește automatizarea pentru a verifica dacă există poziții false.
 2. Scaner Acunetix (GET DEMO) Instrumentul cu secțiune cu o mulțime de automatizări, poate detecta și rezolva problemele înainte ca acestea să apară.
 3. Network Mapper (NMAP) Utilitare gratuită și open-source pentru descoperirea rețelei și auditul de securitate.
 4. Metasploit LInstrument de linie de comandă cu greutate ridicată, de încredere pentru evaluarea și păstrarea dvs. deasupra amenințărilor.
 5. Vită Instrument de linie de comandă solid, excelent pentru monitorizarea „ușii deschise” a rețelei - browserul - pentru orice comportament neobișnuit.
 6. Wireshark Un analizator de rețea de încredere de rețea cu o interfață de utilizator bine cunoscută, are o mulțime de putere.
 7. w3af Analizor de protocol de rețea bazat pe Python, cu caracteristici similare cu Wireshark, dar foarte extensibil.
 8. Scaner Acunetix Instrumentul cu secțiune cu o mulțime de automatizări, poate detecta și rezolva problemele înainte ca acestea să apară.
 9. John the Ripper Cracator de parole excelent pentru linia de comandă pentru a testa cât de sigure sunt parolele utilizatorului din rețeaua dvs..
 10. aircrack se concentrează în principal pe securitatea wifi și vulnerabilitățile cunoscute.
 11. Burp Suite Tester Tester Set complet de instrumente, excelent pentru analizarea și urmărirea traficului între servere și browsere client.

Obiectivul unui test de pix este nu numai să găsești elemente vulnerabile ale sistemului tău de securitate, ci și să verificați conformitatea politicii dvs. de securitate în organizația ta, măsura conștientizarea și domeniul de aplicare al oricărei probleme de securitate, și să aruncăm o privire asupra posibilității care poate fi o catastrofă care ar putea surveni rețelei dvs. în cazul unui atac cibernetic real.

Vezi și: Cursuri pentru învățarea hacking-ului etic online

În esență, testarea de penetrare vă permite să dezvăluiți zone de slăbiciune pe care altfel nu le-ați putea lua în considerare. Adesea, organizațiile sunt blocate în calea lor (sau pur și simplu devin apatice), dar testatorii de stilou oferă o perspectivă imparțială și proaspătă, care va avea ca rezultat îmbunătățiri puternice și adoptarea unei abordări mai proactive.

Cele mai bune 10 instrumente de testare a pixului

Având în vedere că un test de penetrare este menit să ofere informații atât de importante, succesul acestuia depinde de utilizarea instrumentelor potrivite. Aceasta este o sarcină complexă, astfel încât instrumentele automate fac mai ușor și mai eficient ca testerii să identifice defectele. Așadar, fără alte detalii, iată primele 10 instrumente pentru testarea stiloului (fără nicio ordine), conform analizei noastre aprofundate:

1. Scaner de securitate Netsparker (GET DEMO)

Scaner de securitate Netsparker

Netsparker aplicația web pentru testarea pixului este total automată. A devenit foarte popular datorită faptului că dezvoltatorii pot utiliza acest lucru pe multe platforme diferite pentru site-uri web întregi, inclusiv servicii web și aplicații web. Poate identifica tot ceea ce trebuie să știe testatorii de stilou pentru a face un diagnostic informat - de la injecția SQL la scripturi cross-site.

O altă caracteristică care face ca acest instrument să fie atât de popular este faptul că permite testerilor de pixuri să scaneze până la 1.000 de aplicații web simultan, permițând, de asemenea, utilizatorilor să personalizeze scanările de securitate pentru a face procesul robust și mai eficient. Impactul potențial al vulnerabilităților este disponibil imediat; profită de puncte slabe într-un mod numai de citire. Această scanare bazată pe dovezi este garantată a fi eficientă, incluzând producerea de rapoarte de conformitate, printre alte caracteristici deosebite, inclusiv capacitatea de a lucra cu mai mulți membri în colaborare, făcând ușor partajarea constatărilor; nu este necesar să configurați nimic în plus datorită faptului că scanarea este automată. Vă puteți înregistra pe site-ul lor pentru o demonstrație gratuită.

Netsparker Security ScannerRegister pentru o demonstrație GRATUITĂ

2. Scaner Acunetix (GET DEMO)

captură de ecran a acunetix scanner

Acesta este un alt instrument automat care vă va permite să finalizați testele cu pixuri fără dezavantaje. Instrumentul poate verifica rapoarte și probleme complicate de gestionare și poate trata multe dintre vulnerabilitățile rețelei. De asemenea, este capabil să includă vulnerabilități din afara bandei. Scaner Acunetix integrează, de asemenea, trackerele de emisii și WAF-uri; este cu siguranță tipul de instrument pe care te poți baza, deoarece este unul dintre cele mai avansate instrumente din industrie. Una dintre realizările sale încununate este rata de detectare excepțional de mare.

Acest instrument este uimitor, acoperind peste 4.500 de puncte slabe. Recorderul de secvență de conectare este ușor de utilizat; scanează zonele care sunt protejate de parole. Instrumentul conține tehnologie AcuSensor, instrumente de penetrare manuale și teste de vulnerabilitate încorporate. Poate accesa rapid mii de pagini web și, de asemenea, să ruleze local sau prin soluții cloud. Puteți să vă înregistrați pentru o demonstrație gratuită pe site-ul lor web.

Acunetix ScannerRegister pentru o demonstrație GRATUITĂ

3. Network Mapper (NMAP)

Captura de ecran care prezintă raportarea nmap cu privire la ce gazde a găsit

NMAP este un instrument excelent pentru a descoperi orice tip de slăbiciune sau găuri în rețeaua unei organizații. În plus, este, de asemenea, un instrument excelent pentru auditare. Ce face acest instrument este să ia pachete de date brute și să stabilească ce gazde sunt disponibile pe un anumit segment al rețelei, ce sistem de operare este utilizat (de asemenea, amprentarea digitală) și să identifice diferitele tipuri și versiuni de firewall-uri sau filtre de pachete de date pe care o anumită gazdă se folosește.

La fel cum sugerează și numele, acest instrument creează o hartă virtuală completă a rețelei și o folosește pentru a evidenția toate punctele slabe majore de care poate fi profitat un cyber-atacator. NMAP este util pentru orice etapă a procesului de testare a penetrării. Cel mai bine este gratuit.

4. Metasploit

10 cele mai bune instrumente pentru testarea penetrației

Metasploit este un instrument excepțional, deoarece este de fapt un pachet de multe instrumente de testare a stiloului injector (pen), iar ceea ce este excelent este că continuă să evolueze și să crească pentru a ține pasul cu modificările care apar constant. Acest instrument este preferat atât de profesioniștii din domeniul securității cibernetice, cât și de hackerii etici certificați și își aduc cunoștințele la platformă pentru a-l ajuta să crească, ceea ce este excelent. Metasploit este alimentat de PERL și poate fi utilizat pentru a simula orice tip de testare de penetrare de care aveți nevoie. În plus, Metasploit este personalizabil și are doar un proces de patru pași, deci este foarte rapid.

Funcțiile disponibile vă vor ajuta să determinați exploatările preambalate pe care ar trebui să le utilizați și vă permite, de asemenea, să le personalizați; le puteți configura și cu o adresă IP și un număr de port la distanță. Mai mult, puteți configura, de asemenea, sarcina utilă cu adresa IP și numărul de port local. Puteți stabili apoi sarcina utilă pe care doriți să o implementați înainte de a lansa exploit-ul la ținta dorită.

Metasploit integrează de asemenea un instrument numit Meterpreter, care afișează toate rezultatele atunci când apare o exploatare, ceea ce înseamnă că puteți analiza și interpreta rezultatele fără efort și să formulați strategiile mult mai eficient.

Înrudite: Metasploit Cheat Sheet

5. BEEF

captură de ecran beEF

Acest tip de instrument de testare a pixului este cel mai potrivit pentru a verifica browserele web, deoarece este conceput pentru a combate atacurile transmise pe web. Acesta este motivul pentru care tinde să beneficieze cel mai mult clienții mobili. Acest instrument folosește GitHub pentru a găsi vulnerabilități, iar cel mai bun lucru despre acest instrument este că explorează punctele slabe dincolo de perimetrul rețelei și sistemul client. Rețineți că acest lucru este specific pentru browserele web, deoarece va analiza vulnerabilitățile în contextul unei surse unice. Se conectează cu mai multe browsere web și vă permite să lansați module de comandă direcționate.

6. Wireshark

Captură de ecran de Wireshark

Wireshark este un protocol de rețea și un analizator de pachete de date care poate elimina punctele slabe de securitate în timp real. Datele live pot fi colectate de la Bluetooth, Frame Relay, Ipsec, Kerberos, IEEE 802.11, orice conexiune bazată pe Ethernet și altele.

Cel mai mare avantaj pe care îl oferă acest instrument este că rezultatele analizei sunt produse astfel încât chiar și clienții să le poată înțelege la prima vedere. Testatorii de stilou pot face atât de multe lucruri diferite cu acest instrument, inclusiv codarea culorilor, pentru a permite o investigație mai profundă și pentru a izola pachetele de date individuale care au prioritate. Acest instrument este foarte util atunci când vine vorba de analizarea riscurilor de securitate inerente informațiilor și datelor postate pe formularele din aplicațiile web.

Inrudite: Wireshark Cheat Sheet

7. w3af (The Web Application Attack and Audit Framework)

captură de ecran de w3af

Această suită de testare a penetrării a fost creată de aceiași dezvoltatori Metasploit, iar obiectivul său este de a găsi, analiza și exploata orice slăbiciune în materie de securitate care poate fi prezentă în aplicațiile bazate pe web. Pachetul este complet și oferă multe instrumente, inclusiv falsificarea agentului utilizator, anteturi personalizate la cereri, intoxicații cu cache DNS sau spoofing DNS și multe alte tipuri de atac.

Ceea ce face din W3AF un astfel de instrument complet este că parametrii și variabilele pot fi salvate rapid într-un fișier Session Manager. Acest lucru înseamnă că pot fi reconfigurați și reutilizați rapid pentru alte teste pen în aplicațiile web, economisind astfel mult timp, deoarece nu va trebui să reintroduceți toți parametrii și variabilele de fiecare dată când aveți nevoie de ele. În plus, rezultatele testului sunt afișate în formate grafice și text care ușor de înțeles.

Un alt lucru minunat al aplicației este faptul că baza de date include cei mai cunoscuți vectori de amenințare și managerul de exploatări personalizabil, astfel încât să puteți executa atacuri și să le exploatați la maxim.

8. Ioan Sfîrșitorul

John the ripper

Acesta este un instrument binecunoscut și este un cracker de parole extrem de elegant și simplu. Acest instrument vă permite să determinați punctele slabe necunoscute din baza de date și face acest lucru luând mostre de șiruri de text dintr-o listă de cuvinte de cuvinte complexe și populare care se regăsesc în dicționarul tradițional și cripțându-le în același format cu parola care este manipulat. Simplu și eficient, John the Ripper este un plus recomandat la setul de instrumente al oricărui tester de stilou bine pregătit.

9. Aircrack

airckrack

Aircrack este un instrument indispensabil pentru a detecta defectele din conexiunile wireless. Aircrack își face magia prin captarea pachetelor de date, astfel încât protocolul să fie eficient în exportul prin fișiere text pentru analiză. Este susținut de diferite sisteme de operare și platforme și oferă o gamă variată de instrumente care vă vor permite să captați pachete și să exportați date, să testați dispozitivele WiFi și capabilitățile șoferului și multe alte lucruri.

10. Burp Suite Tester Tester

Burp Suite

Acest instrument conține toate elementele esențiale pentru a efectua cu succes activități de scanare și testare avansată de penetrare. Acest fapt îl face ideal pentru a verifica aplicațiile bazate pe web, deoarece conține instrumente pentru a mapa suprafața de atașare și a analiza cererile dintre serverele de destinație și browser. El face acest lucru folosind testarea de penetrare web pe o platformă Java. Este disponibil pe numeroase sisteme de operare diferite, inclusiv Windows, Linux și OS X.

Concluzie

Testarea stiloului injector (pen) este extrem de importantă pentru integritatea sistemelor de securitate în orice tip de organizație, deci alegerea instrumentului potrivit pentru fiecare loc de muncă individual este esențială. Cele zece instrumente prezentate astăzi aici sunt toate eficiente și eficiente pentru ceea ce au fost concepute pentru a face, ceea ce înseamnă că vor permite testerilor de stilou să facă cel mai bun lucru posibil pentru a oferi organizațiilor informațiile și informarea de care au nevoie. Scopul aici este consolidarea sistemelor și eliminarea oricărei vulnerabilități care să compromită integritatea și securitatea sistemului.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

Adblock
detector