10 cele mai bune programe și instrumente de gestionare a patch-urilor

10 cele mai bune programe de gestionare a patch-urilor

Menținerea dispozitivelor la zi este o practică fundamentală de securitate cibernetică. Dacă dispozitivele utilizează software sau firmware care nu este actualizat, acestea pot fi vulnerabile la atacuri cibernetice și performanțe slabe. Software-ul de gestionare a patch-urilor este la fel de important ca monitorizarea performanței pentru păstrarea siguranței dispozitivelor.

Instrumentele de gestionare a corecțiilor ajută administratorii să actualizeze dispozitivele de la distanță prin utilizarea unei platforme. În acest articol, vom analiza cele mai bune software și instrumente de gestionare a patch-urilor de pe piață.

De ce trebuie să folosesc software de gestionare a patch-urilor?

Instrumentele de gestionare a patch-urilor sunt importante, deoarece vă permit să actualizați mai multe dispozitive dintr-o locație. În loc să actualizați multe dispozitive individual, le puteți actualiza colectiv printr-o singură platformă. De la o interfață de utilizator, puteți împinge actualizări de software și firmware către dispozitivele conectate la rețeaua dvs..

Programul de gestionare a patch-urilor este util, deoarece economisește timpul utilizatorului și face gestionarea patch-urilor mult mai ușoară. Fiind în situația de a menține dispozitivele actualizate, reduce probabilitatea ca un dispozitiv să fie neatacat și compromis.

Iată o listă cu cele mai bune programe de gestionare a patch-urilor:

  1. SolarWinds Patch Manager (TRIAL GRATUIT) Un manager de patch-uri pentru sistemele Windows care face parte dintr-o suită mai largă de instrumente de gestionare a infrastructurii IT.
  2. Monitor de rețea PRTG (TRIAL GRATUIT) Monitor de infrastructură IT care supraveghează și versiunile de software și sisteme de operare.
  3. Atera (TRIAL GRATUIT) Un manager de patch-uri bazat pe cloud proiectat pentru implementare de către furnizorii de servicii gestionați (MSPs).
  4. ManageEngine Patch Manager Plus (TRIAL GRATUIT) Un manager de corecții pentru Windows, Linux și Mac OS care acceptă mai mult de 750 de aplicații.
  5. GFI LanGuard Manager de patch-uri pentru dispozitivele Windows, Linux și Mac OS care rulează pe Windows.
  6. Suite de gestionare a norului Instrument bazat pe cloud care plasează software-ul pe gazdele Windows, Linux și Mac OS.
  7. SysAid Patch Management Acest instrument de gestionare a patch-urilor face parte din SysAid IT Asset Management. Poate suporta strategiile de corecție manuale sau pot fi setate să funcționeze automat.
  8. Managementul Itarian Patch Un manager de patch-uri pentru sistemul Windows care poate, de asemenea, să corecteze software pe Linux de la distanță.
  9. Automox Acest instrument aplică software pe Windows, Linux și Mac OS care rulează automat.
  10. Kaseya VSA Acest manager de patch face parte dintr-un sistem de monitorizare și gestionare de la distanță pentru utilizare de către MSP-uri.

1. Manager de patch-uri SolarWinds (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

SolarWinds Patch Manager

Mai întâi pe această listă avem SolarWinds Patch Manager. SolarWinds Patch Manager este un instrument folosit pentru Managementul patch-urilor Microsoft WSUS. Acest instrument se integrează cu SCCM și oferă utilizatorilor posibilitatea de a automatiza patch-urile. Cu alte cuvinte, nu este necesar să adăugați patch-uri manual pentru a fi la curent. Dacă există probleme cu patch-uri, atunci puteți diagnostica probleme cu Windows Update Agent.

Experiența de gestionare a patch-urilor oferită de SolarWinds Management Patchr este foarte user-friendly. În tabloul de bord cu starea de patch, puteți vedea cele mai recente corecții și primele 10 patch-uri lipsă pentru a vedea unde trebuie îmbunătățită securitatea rețelei.

Dacă aveți nevoie de mai multe detalii, puteți vedea, de asemenea, starea punctelor finale SCCM și a patch-urilor terțe părți suplimentare. Actualizările din următoarele aplicații sunt acceptate: Chirpici, Apache, măr, Citrix, vâlcea, Google, Afaceri HP, Malwarebytes, și VMware.

Există, de asemenea, rapoarte privind respectarea corecțiilor care pot fi utilizate pentru a detalia starea patch-urilor și cerințele generale de reglementare. Toate aceste informații pot fi transmise mai departe altor membri ai echipei dvs. pentru analize suplimentare.

Per total SolarWinds Patch Manager se potrivește bine celor care caută o soluție de gestionare a corecțiilor WSUS și SCCM cu un simplu tablou de bord și rapoarte de conformitate cu patch-urile. SolarWinds Patch Manager pornește de la un preț de 3.750 USD (2.845 £). Este deasemenea o 30 de zile de încercare gratuită disponibil.

SolarWinds Patch Manager Descărcați încercare GRATUITĂ de 30 de zile

2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

Captura de ecran a monitorului de rețea PRTG

Monitor de rețea PRTG este cunoscut ca o platformă de monitorizare a rețelei, dar oferă și capacități de gestionare a patch-urilor. Puteți utiliza acest instrument pentru a verifica existența corecțiilor Windows și a altor actualizări efectuate în rețeaua dvs. Dacă un dispozitiv întâmpină probleme de actualizare, puteți vedea asta prin intermediul tabloului de bord.

Există, de asemenea notificări a furniza actualizări în timp real privind starea patch-ului. De exemplu, dacă un patch nu reușește, atunci vi se poate trimite o alertă cu mai multe detalii. Pentru a utiliza sistemul de alerte, tot ce trebuie să faceți este să configurați un senzor pentru tipul de sistem pe care doriți să îl monitorizați. Monitor de rețea PRTG utilizează senzori configurabili pentru a măsura anumite segmente ale rețelei dvs..

De exemplu, există un Windows Updates Status (PowerShell) Senzor. Puteți utiliza acest senzor pentru a monitoriza următoarele informații: timpul scurs de la ultima actualizare, actualizări Windows instalate, actualizările Windows lipsă, și actualizări ascunse. Toate aceste informații sunt clasificate în funcție de severitate și vă sunt arătate cu contoare numerice și grafice.

Puteți configura praguri pentru fiecare senzor astfel încât să primiți o notificare după ce anumite criterii au fost îndeplinite. Puteți configura Monitor de rețea PRTG pentru a vă anunța momentul în care o actualizare a fost ratată. Alertele sunt trimise prin intermediul e-mail, mesaj, sau Notificări.

Există o versiune gratuită a Monitor de rețea PRTG care susține până la 100 de senzori. Dacă aveți nevoie de mai mult decât atât, puteți achiziționa una dintre versiunile plătite. Prețul versiunilor plătite depinde de numărul de senzori de care aveți nevoie. Versiunile plătite încep cu PRTG 500 care oferă 500 de senzori pentru un preț de 1600 USD (1.214 GBP). Poti descărcați versiunea de încercare gratuită de Monitor de rețea PRTG.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercare GRATUITĂ de 30 de zile

3. Atera Patch Management (GRATUIT TRIAL)

Atera Patch Management

Atera este o soluție de gestionare a patch-urilor și platforma RMM. Acest instrument este proiectat special pentru întreprinderile mici și mijlocii și oferă o experiență de monitorizare bazată pe tablou de bord. Este bazat pe SaaS, astfel încât să puteți actualiza patch-urile pe dispozitivele dvs. indiferent unde vă aflați. Patch-urile pot fi identificate și actualizate automat pentru a menține rețeaua actualizată cu un efort minim.

Managementul plasturelor pe Atera poate fi folosit pentru a vizualiza starea în timp real a resurselor sistemului, utilizatori activi, actualizări Windows, Servere SQL, schimb valutar, Director activ, VMware, și Hyper-V. De asemenea, aveți opțiunea de a descoperi automat noi patch-uri disponibile și de a programa actualizările lunare sau săptămânale.

Alertele sunt o altă caracteristică care vă ajută să vă mențineți la curent cu securitatea rețelei. Pe tabloul de bord principal este afișată o defalcare a Alerte recente care sunt clasificate și codate color cu detalii suplimentare. Acest lucru vă ajută să vă mențineți la curent cu privire la ceea ce se întâmplă în rețeaua dvs. și dacă au fost lăsate vulnerabile.

Atera oferă o experiență de gestionare a corecțiilor care să funcționeze bine în orice mediu de întreprindere. Cu toate acestea, prețul marchează Atera ideal pentru organizațiile mai mici care doresc să reducă costurile. Costă 79 de dolari (59,95 GBP) pe tehnician pentru dispozitive nelimitate. De asemenea este si un proces gratuit de 30 de zile.

AteraStart Trial GRATUIT de 30 de zile

4. ManageEngine Patch Manager Plus (TRIAL GRATUIT)

ManageEngine Patch Manager Plus

ManageEngine Patch Manager Plus este un instrument de gestionare a patch-urilor care poate fi utilizat pentru a remedia ferestre, Mac OS, și Linux calculatoare. Platforma oferă suport pentru peste 750 de aplicații. ManageEngine Patch Manager Plus poate fi implementat la fața locului sau în cloud și este la fel de confortabil cu gestionarea mașinilor și serverelor virtuale ca și dispozitivele desktop. Managementul patch-urilor este automatizat cu dispozitivele conectate fiind scanate și evaluate automat.

Cea mai mare parte a experienței de gestionare a corecțiilor este livrată prin intermediul tabloului de bord. Tabloul de bord oferă un vizualizare plasture, tot computer vedere, și vedere detaliată. Fiecare vizualizare afișează informații diferite. De exemplu, vizualizare plasture opțiunea vă arată patch-uri care sunt disponibile pentru rețeaua dvs., în timp ce toate sisteme vizualizare vă arată starea dispozitivelor actuale. Modificarea între aceste opțiuni vă ajută să acordați prioritate ce informații doriți să vedeți.

O caracteristică excepțională disponibilă pe ManageEngine Patch Manager Plus este capacitatea de a testa și aproba patch-uri. „testează și aprobăFuncția vă permite să testați patch-urile pe un grup mic de computere înainte de a aplica orice modificare întregii rețele. Utilizarea acestei funcții vă asigură să nu implementați patch-uri care vă pun în funcțiune rețeaua!

Există trei versiuni de ManageEngine Patch Manager Plus: Ediție gratuită, ProfesionistEdiție, și Ediția Enterprise. Pachetul Free Edition acceptă până la 25 de computere. Versiunea profesională acceptă medii LAN mai mari și oferă rapoarte de gestionare a corecțiilor și gestionare de patch-uri terțe. Ediția profesională oferă actualizări ale definiției antivirusului și posibilitatea de a testa și aproba patch-uri. Este deasemenea o versiune de încercare gratuită.

ManageEngine Patch Manager Plus Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

5. GFI LanGuard

Captură de ecran GFI Languard

GFI LanGuard este o soluție de gestionare a patch-urilor care poate aplica pe dispozitive Windows, Mac OS și Linux. Este susținut de peste 60.000 de evaluări de vulnerabilitate pentru a vă ajuta să vă mențineți dispozitivele la zi. GFI LanGuard poate monitoriza peste 60 de aplicații terțe, inclusiv: Python activ, Client FileZilla, Web Server Apache, Apple QuickTime, Adobe Reader, Adobe Acrobat, FTP de bază, Nmap, Google Chrome, Mozilla Firefox, VMware Player, și altele.

Tot ce ai nevoie pentru a rula GFI LanGuard este Microsoft Windows Server 2016 Standard DataCenter, Microsoft Windows Server 2012, Microsoft Windows Server 2008, Microsoft Windows 10 Pro / Enterprise, Microsoft Windows 7, Microsoft Windows Vista sau Microsoft Small Business Server 2011.

Organizațiile mijlocii care caută o soluție de gestionare a patch-urilor care să fie fiabilă și ușor de implementat ar fi bine să ia în considerare GFI Languard. Instrumentul costă 24 de dolari (18 GBP) pentru un abonament de un an. Există, de asemenea, o structură de prețuri bazată pe noduri care costă 26,00 USD (19 GBP) pe utilizator pentru nodurile 25-49. Între nodurile 50-249 aceasta scade la 14,00 USD (10,62 £) și apoi scade la 10 $ (7,59 £) pe nod pentru 250-2999. Este deasemenea o versiune de încercare gratuită pe care îl puteți descărca aici.

6. Suite de gestionare a norului

Captură de ecran Cloud Management Suite

Suite de gestionare a norului este o soluție versatilă de gestionare a patch-urilor care oferă suport pentru ferestre, Mac, Linux, și aplicații terțe. Acest instrument este bazat pe cloud și este accesat printr-un browser web. Suite de gestionare a norului poate fi implementat în mai puțin de o oră. Din momentul lansării programului, există interogări de corecții automate care vă arată Critic și Top 10 patch-uri Windows astfel încât să poți da startul gestionării patch-urilor.

Dacă trebuie să vă uitați mai atent la patch-uri, puteți genera rapoarte. Rapoartele vă oferă o înregistrare a datelor de corecție pe care le-ați produs în timp real. Pentru securitate suplimentară asupra înregistrărilor de patch-uri puteți activați autentificarea cu doi factori cu un e-mail sau mesaj.

Există trei versiuni de Suite de gestionare a norului: Informații esențiale despre Cloud Management Suite, Suite de gestionare a norului, și Securitatea în timp real a Cloud Management Suite. Versiunea Essentials oferă patch-uri terțe și descoperirea dispozitivului cu un cont de utilizator de consolă. Versiunea Essentials oferă cinci conturi de utilizator de consolă și rapoarte. Versiunea de securitate în timp real Cloud Management Suite oferă conturi de utilizator nelimitate și hărți de localizare a dispozitivelor live. Puteți descărca proba gratuită aici.

7. SysAid Patch Management (SysAid IT Asset Management)

Software SysAid Patch Management

SysAid Patch Management este un instrument în care se integrează SysAid IT Asset Management care este conceput pentru a menține serverele Windows și computerele la zi. Patch-urile pot fi automat și manual actualizat. Instrumentul a fost proiectat pentru a face procesul de configurare cât mai simplu posibil, iar interfața de utilizator menține această capacitate de utilizare de la gestionarea corecțiilor până la configurarea actualizărilor manuale.

SysAid Patch Management acceptă multe aplicații terțe diferite, inclusiv: Adobe Flash, Mozilla Firefox, Google Chrome, Java, Jucător adevărat, Safari, Skype, Mozilla Thunderbird, Yahoo Messenger, Apple iTunes, și 7-Zip. Cu alte cuvinte, puteți monitoriza majoritatea serviciilor și aplicațiilor terților fără a părăsi platforma.

Experiența de gestionare a patch-urilor oferită de SysAid Patch Management are ceva de oferit întreprinderilor de toate dimensiunile. Există trei versiuni disponibile pentru achiziție: A la carte, Deplin și De bază. Cu toate acestea, trebuie să contactați direct compania pentru a vizualiza o ofertă. Este deasemenea o încercare gratuită care poate fi descărcat de aici.

8. Managementul Itarian Patch

Managementul Itarian Patch

Managementul Itarian Patch este o altă soluție de gestionare a corecțiilor care simplifică procesul de gestionare a corecțiilor. Managementul Itarian Patch este proiectat special pentru patch-urile Windows și poate fi actualizat Windows 2000, Windows XP, Windows XP Gold, Windows Vista, perspectivă, Aur, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, și Windows 10. Patch-uri terțe sunt disponibile la cerere, dacă aveți nevoie de patch-uri pentru alte dispozitive.

Interfața cu utilizatorul este relativ de bază, dar lucrul este bine făcut. De la lansare puteți începe descoperi automat dispozitivele din rețeaua ta pentru a începe să detecteze și să corecteze vulnerabilitățile viitoare.

De atunci, puteți crea politici pentru a programa automat actualizările. Aceasta înseamnă că computerele vor fi actualizate automat. Puteți merge și un pas mai departe și implementați de la distanță actualizări pentru mașini Windows și Linux. Managementul Itarian Patch oferă astfel o experiență excepțională de gestionare la distanță a corecțiilor.

Puține instrumente oferă soluția completă de gestionare a patch-urilor la distanță Managementul Itarian Patch face. Una dintre avantajele Managementul Itarian Patch este că îl puteți descărca gratuit înainte de actualizare (va trebui să contactați direct compania pentru o ofertă). Tot ce trebuie să faceți este să introduceți e-mailul. Versiunea de încercare gratuită a Italian Patch Management este disponibilă aici.

9. Automox

Captura de ecran Automox

Automox este o soluție de corecție pentru sistem de operare și terți pentru ferestre, Mac, și Linux sisteme. Pe Automox, disponibil patch-urile sunt dislocate automat. Cu toate acestea, pe tabloul de bord puteți vedea, de asemenea, patch-uri disponibile și Accept sau respinge după cum este necesar. Există, de asemenea, opțiunea de a vedea informații suplimentare dacă trebuie să știți mai multe înainte de a implementa un patch. Puteți chiar creați scripturi personalizate pentru a dicta modul de implementare a patch-urilor.

Acest program oferă, de asemenea, suport pentru o serie de aplicații terțe. Chirpici, MozillaFirefox, și Google Chrome sunt doar câteva dintre numele care Automox oferă suport pentru. Amestecul de sistem de operare și suport terț face Automox ideal în majoritatea mediilor de întreprindere, deoarece poate susține o mulțime de furnizori de software diferiți.

Există două opțiuni de prețuri disponibile pentru Automox: De bază și Deplin versiuni. Versiunea de bază se înregistrează la 1,60 USD (1,21 £) pe punct final pe lună. Versiunea completă este facturată la 4,00 USD (3,04 GBP) pe fiecare punct de acces activ pe lună. Principala diferență între cele două este că versiunea completă oferă caracteristici avansate de politică, A motor de patching bazat pe reguli, și notificări personalizate ale utilizatorului final. Este deasemenea o Proces gratuit de 15 zile pe care îl puteți descărca aici.

10. Kaseya VSA

Kaseya VSA

În cele din urmă avem Kaseya VSA. Cu Kaseya VSA puteți vizualiza starea de corecție a dispozitivelor conectate la rețeaua dvs. în timp real. Puteți spune dacă o mașină are patch-uri disponibile indiferent dacă este pornită sau oprită. Toate aceste informații sunt afișate printr-o singură vizualizare de bord, astfel încât să nu pierdeți nimic. De asemenea, aveți controlul Înlocuirea profilurilor și blocarea petelor pe care nu doriți să îl implementați.

Unul dintre punctele cheie de vânzare din Kaseya VSA este că nu este necesar să mențineți o partajare centralizată de fișiere sau cache LAN. Materialul Endpoint Material trimite pachete de actualizare reducând mai eficient amprenta resurselor necesare pentru actualizarea dispozitivelor conectate.

În plus, pentru a vă asigura că nu rămâneți în urmă, Kaseya VSA are un sistem de notificări. Configurați platforma pentru a vă trimite o alertă dacă probleme precum defragmentarea sunt recunoscute pe un dispozitiv.

Kaseya VSA oferă, de asemenea, capabilități mai largi de monitorizare a rețelei pentru a măsura valori cheie Procesor, folosirea memoriei, utilizarea discului, și utilizarea lățimii de bandă pentru a oferi o acoperire cuprinzătoare. Posibilitatea de a gestiona starea de sănătate fizică a dispozitivelor alături de starea lor de corecție face din aceasta o soluție de top a liniei de gestionare a patch-urilor.

Pretul Depinde Kaseya VSA pentru cantitatea de puncte de care aveți nevoie. Cu cât ai mai multe puncte finale, cu atât prețul este mai mare. Cu toate acestea, va trebui să contactați direct compania dacă doriți să consultați o ofertă. Deși există și un Proces gratuit de 14 zile disponibil aici.

Cel mai bun software de gestionare a patch-urilor: SolarWinds Patch Manager și ManageEngine Patch Manager Plus

Deși există multe instrumente diferite de gestionare a patch-urilor, SolarWinds Patch Manager, ManageEngine Patch Manager Plus, și Suite de gestionare a norului ies în evidență ca printre cei mai buni din această listă. Fiecare dintre aceste instrumente are valoarea de proiectare și producție pentru a susține rețele de toate dimensiunile. Aceste trei instrumente au un preț competitiv, ceea ce le face accesibile și pentru organizațiile mai mici.

Cu toate acestea, dacă eticheta de preț a acestor instrumente este prea mare, un instrument de genul Monitor de rețea PRTG este o alternativă formidabilă. Posibilitatea de a crea propriile senzori de gestionare a patch-urilor vă ajută să vă oferiți toate funcționalitățile unor instrumente cu prețuri mai mari, fără costuri (deși puteți trece întotdeauna și la versiuni plătite!).

De asemenea, dacă doriți și funcții generale de monitorizare a rețelei, puteți furniza pur și simplu senzori de monitorizare a rețelei pentru a păstra filele în rețeaua dvs. Combinarea gestionării patch-urilor și a monitorizării rețelei este utilă pentru limitarea potențialului de vulnerabilități de toate formele și dimensiunile.

Investiția într-un instrument de gestionare a patch-urilor va plăti pe termen lung, deoarece vă păstrați dispozitivele rețelei actualizate și ferite de vulnerabilități. Încercarea de a actualiza manual patch-urile în mod inconsistent poate avea consecințe dezastruoase dacă un atacator cibernetic exploatează o vulnerabilitate neatacată. Folosind un instrument de gestionare a plasturelor puteți reduce riscul unui atac reușit și rămâneți online.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − = 80

Adblock
detector