10 cele mai bune software de backup pentru server

Cele mai bune instrumente de backup pentru server

În ciuda fiabilității puternice a hardware-ului de calcul, trebuie să luați în considerare riscul de eșec fie prin deteriorarea mediului înconjurător, fie prin activități dăunătoare. Copia de rezervă a datelor dvs. poate avea două forme: o serie de instantanee periodice sau actualizări incrementale la o copie inițială.

Alegerea strategiei pe care o veți alege va depinde de stabilitatea mediului dumneavoastră. De exemplu, este mai frecvent în mediile de dezvoltare să luați copii periodice complete ale tuturor datelor în cazul în care un programator face o modificare eronată a software-ului, ceea ce face ca datele să fie ajustate incorect.

Backupurile incrementale sunt mult mai rapide de efectuat. După o copie inițială a conținutului serverului, toate completările sau modificările sunt îndepărtate imediat la copie de rezervă, făcând copia server oglindă.

Simpla copiere a conținutului unui server pe suportul de stocare sau al altui server păstrat pe același site ar putea să nu fie suficient. Incendiu sau inundații la sediul dvs. vă va distruge dispozitivul de rezervă, precum și serverul original. Este un plan mai bun să copiați datele dvs. pe un dispozitiv care este localizat fizic în altă parte. Datorită internetului, transferul acestor date poate fi configurat să funcționeze automat ca proces de fundal, fără a fi necesar să folosiți un suport de stocare portabil.

Transferurile de date pe Internet ar trebui să fie întotdeauna protejate proceduri de autentificare și criptare. De asemenea, trebuie să vă asigurați că confidențialitatea datelor este garantată pe site-ul de rezervă, dacă este o locație care nu este administrată de organizația dvs..

Aveți o mulțime de opțiuni atunci când căutați o facilitate în afara locului pentru backup. Datorită concurenței dure, închirierea spațiului pe serverele Cloud a devenit foarte ieftină. Există, de asemenea sincronizarea ofertelor să ia în considerare, care combină software-ul și spațiul necesar pentru a face backup pentru serverele dvs. într-un pachet de servicii.

Cel mai bun software de backup al serverului

Am luat în considerare numeroasele circumstanțe diferite în care ar fi orice afacere atunci când este nevoie de o copie de rezervă a unui server. De asemenea, am analizat pachetele software disponibile și serviciile de rezervă Cloud care au toate software-ul de gestionare inclus în prețul abonamentului de stocare..

Iată lista noastră cu cele mai bune zece cele mai bune programe de backup pentru server:

 1. Backup-ul SolarWinds MSP (PROBLE GRATUIT) Un serviciu al diviziei de software MSP a SolarWinds.
 2. Backberry Cloudberry: O gamă de soluții de rezervă pentru diferite dimensiuni ale întreprinderii.
 3. Backup Acronis: Backup-uri server pentru Linux și Windows Server.
 4. Veritas Backup Exec: Fost Backup Symantec Exec.
 5. Backup Altaro VM: Servere virtuale de rezervă.
 6. Backup și replicare Veeam: O gamă de soluții de rezervă pentru servere Windows, Linux și virtuale.
 7. Bacula: Backup gratuit pentru serverele Windows, Linux și Unix.
 8. Amanda: Backup-uri pentru Windows, Linux, Unix și servere virtuale.
 9. Recuperarea rapidă a misiunii: Creează copie de rezervă pentru serverele Azure Cloud.
 10. Datto Virtual SIRIS: Backup Windows, Linux și servere virtuale.

Puteți citi mai multe despre fiecare dintre aceste utilități în secțiunile următoare.

1. Backup SolarWinds MSP (PROBLE GRATUIT)

Backup SolarWinds

Backup-uri SolarWinds MSP face parte dintr-o suită de utilități care produce pentru furnizori de servicii gestionați (MSPs). Cu toate acestea, instrumentul poate fi cumpărat și operat separat; este un utilitar de rezervă adecvat pentru utilizare internă, precum și o facilitate necesară pentru companiile care administrează servicii pentru alte companii.

Sistemul de rezervă este mai mult decât software, deoarece include furnizarea de spatiu de depozitare pe serverele la distanță. Nu este necesar să instalați software-ul pe serverele dvs. – acesta este Software-as-a-Service (SaaS) și accesați consola printr-un browser web.

  Cele mai bune 12 instrumente de monitorizare SNMP plus ghid final

Puteți gestiona mai multe resurse prin același cont și toate acestea pot fi accesate prin pagina de start a tabloului de bord. Serviciul de rezervă poate gestiona conținutul servere virtuale precum și servere fizice.

Serverele pot fi copiate de rezervă chiar și la sistemul de operare inclusiv. Este, de asemenea, posibil să faceți backup pentru conținutul stațiilor de lucru. Puteți crea o copie de rezervă centrală de stocare de documente cu instrumentul și, de asemenea, puteți face backup pentru serverele de poștă care rulează Microsoft Exchange. Sharepoint fișiere și MySQL bazele de date pot fi replicate cu acest sistem. Dacă utilizați OneDrive pentru un server de fișiere bazat pe cloud, îl puteți face cu Backup SolarWinds.

Transferurile de date în acest mediu se implementează comprimare pentru a accelera timpii de rezervă și recuperare. În loc să ruleze un centru de date central, SolarWinds are puncte de serviciu plasate strategic pe tot globul.

Atât transferurile cât și stocarea sunt protejate de Criptarea AES cu o cheie de 256 biți – cea mai puternică criptare a utilizării comerciale astăzi. Această criptare este aplicată de la capăt la capăt, ceea ce înseamnă că nu există niciun punct intermediar în conexiunea în care furtunii sau chiar personalul din centrul de date vă poate accesa datele.

Actualizări pentru fișiere pot fi arhivată, permițându-vă să accesați versiunile anterioare pentru a restaura. Restaurarea datelor poate fi realizată metal gol, fizic-virtual, sau virtual-virtual. Consola SolarWinds Backup vă permite să comandați oricare dintre aceste scenarii, iar software-ul de rezervă are grijă de toate sarcinile detaliate necesare recuperării datelor dvs..

SolarWinds Backup este disponibil pentru o încercare gratuită de 30 de zile.

SolarWinds MSP BackupBegin Proces GRATUIT pentru 30 de zile

2. Backberry Cloudberry

Backberry Cloudberry

Cloudberry oferă servicii de rezervă bazate pe Cloud pentru MSP-uri, pentru întreprinderi mici și pentru persoane fizice. Pachetul MSP se numește Backup Managed. Serviciul permite MSP-urilor să își marcheze singure consola, vândând-o clienților lor în orice mod aleg.

Acest serviciu include copie de rezervă bazată pe imagine, backup la nivel de fișier și, de asemenea, asistență directă pentru datele generate de Produse Microsoft. Sistemul bazat pe imagini funcționează la nivelul blocului. Odată ce o copie inițială a fost luată, vor fi copiate numai blocurile care prezintă modificări. Transferurile de date sunt accelerate prin utilizarea comprimare. Deși nu este responsabil pentru securitatea furnizorului de stocare, Cloudberry protejează transferurile de date cu Criptarea AES folosind o cheie de 256 biți.

Software-ul pentru acest serviciu de rezervă rulează pe dispozitivul protejat. Acesta ar putea fi un server sau un computer desktop. Software-ul rulează ferestre, Windows Server, Linux, și Mac OS. Servere virtuale compuse de VMWare și Hyper-V poate fi susținut cu Cloudberry. De asemenea, este posibil să faceți backup și să restaurați tot serverul chiar în sistemul de operare, care se numește „restaurarea metalelor de bază”(BMR).

Cloudberry nu include stocare împreună cu software-ul de rezervă. În schimb, întreprinderile pot alege dintr-un panou de furnizori de stocare cloud compatibili, inclusiv AWS și Platforma Google Cloud.

Deși Managed Backup este comercializat pentru MSPS, ar fi de asemenea potrivit pentru utilizarea de către departamentul de asistență IT centralizat al unei afaceri mari.

Întreprinderile mai mici ar accesa software-ul Cloudberry Standalone Backup. Acesta este disponibil pentru ferestre sisteme, inclusiv Windows Server. De asemenea, va face backup pentru Exchange Server și SQL Server. Puteți obține o probă gratuită de 15 zile a acestui software, iar versiunea desktop este gratuită pentru uz personal.

Versiunea pentru Linux serverele și punctele finale vor rula pe Ubuntu, Debian, Fedora, RHEL, CentOS și Suse Linux. Compania produce o versiune gratuită a acestui pachet pentru uz personal. Există, de asemenea, versiuni pentru stațiile de lucru Mac, cu o probă gratuită de 15 zile pentru afaceri și o licență gratuită pentru uz personal.

Software-ul de rezervă pentru întreprinderile mici va acoperi VMWare și Hyper-V virtualizări și poate fi, de asemenea, setat pentru a face backup pentru activitățile Office 365 și G Suite.

  Topologie de rețea: 6 topologii de rețea explicate și comparate

3. Backup Acronis

Backup Acronis

Acronis oferă trei servicii: backup, recuperare în caz de dezastre și stocare în cloud. Acestea pot fi utilizate individual sau ca pachet. Întreprinderile ar fi cele mai interesate de software-ul de rezervă oferit de Acronis. Acest lucru continuă Windows Server și Linux.

Serviciul de rezervă rulează ca virtualizare VMWare sau Hyper-V. Puteți să-l utilizați pentru a face backup la stocarea atașată la rețea, o rețea de spațiu de stocare, un alt server local, bandă sau un serviciu de stocare în cloud, care ar putea fi serviciul Acronis Cloud Storage.

Puteți face backup virtualizărilor dvs. direct dacă sunt administrate de Citrix XenServer, VMWare vSphere, Hyper-V, Red Hat Virtualizare, Oracle VM Server și Linux KVM. Multe dintre serverele dvs. de aplicații pot fi reflectate direct. Acestea includ baze de date Exchange Server, SQL Server, Sharepoint, Active Directory și Oracle.

Consola software-ului este browser-ul bazat pe și îl puteți accesa din orice locație, atât timp cât serverul gazdă este conectat la internet.

Acronis produce, de asemenea, o versiune adaptată MSP-urilor și software-ului de rezervă pentru uz personal. Puteți obține o probă gratuită de 30 de zile a software-ului Acronis Backup pentru companii.

4. Veritas Backup Exec

Veritas Backup Exec

Veritas Backup Exec a trecut printr-o serie de modificări ale proprietății de-a lungul anilor. A fost creat în 1980 de Maynard Electronics, care a fost preluată de companii care au fost în cele din urmă preluate de Tehnologia Seagate, care a folosit software-ul ca parte a soluțiilor sale de stocare pentru companii. Această diviziune a fost cumpărată de Veritas în 1999, care la rândul său a fost cumpărat de Symantec în 2005. Symantec a dezvoltat și comercializat Backup Exec până în 2016, când Veritas a fost distribuită ca o companie separată, luând Backup Exec cu aceasta. Există încă versiuni de Symantec Backup Exec în uz astăzi.

Backup Exec funcționează ca controler de retea de stocare. O instalați pe propriul server, rulând Windows Server și dispozitivele de stocare sunt atașate la serverul respectiv. Serverul Backup Exec comunică cu celelalte servere și puncte finale din rețea. Sursele de date care vor fi salvate sunt denumite „clienți.”Serverul Backup Exec poate trage date de pe site-uri la distanță pe internet și poate înlocui serverele de la distanță sau cloud pentru suporturile de stocare.

Serviciul Backup poate reflecta virtualizări, Microsoft Hyper-V și VMWare vSphere. Datele pot fi stocate în AWS S3, Microsoft Azure și Google Cloud Platform.

Puteți obține Veritas Backup Exec pentru o probă gratuită de 60 de zile.

5. Altaro VM Backup

Backup Altaro VM

Altaro este specializat în backup-ul serverelor virtuale. Capacitățile sale sunt concentrate pe virtualizări VMWare și Hyper-V. Acest sistem este conceput în principal pentru a ajuta întreprinderile să își reproducă serverele virtuale pe unul sau pe toate celelalte site-uri ale acestora prin intermediul acestui software. Acea copie externă poate fi stocată la fel de ușor pe un server cloud. Există, de asemenea, o versiune destinată distribuitorilor MSP și SaaS – poate fi etichetată alb pentru a purta marca intermediarului.

Procedura de rezervă inițială identifică copii ale acelorași date și le transferă și stochează o singură dată, marcând locațiile originale duplicate, astfel încât acestea să poată fi restaurate în oricare dintre aceste locuri. O altă caracteristică de optimizare este caracteristica sa de protecție continuă a datelor (CDP), care verifică modificările datelor la fiecare cinci minute și copiază numai acestea. VM-urile separate pot fi salvate simultan pentru creșterea vitezei mai mari. Fișierele pot fi arhivate în loc să fie doar copiate de rezervă, ceea ce înseamnă că versiunile mai vechi de fișiere sunt stocate și nu sunt rescrise.

Alte caracteristici de transfer de date cu acest software sunt compresia și criptarea. Dacă doriți să utilizați un server cloud pentru stocarea dvs. de rezervă, Altaro oferă un controler gratuit, numit Altaro Offsite Server, care oferă servicii de securitate și conexiune.

Compania se mândrește cu departamentul său de asistență pentru clienți, susținând că toate apelurile de asistență sunt primite în termen de 30 de secunde. Puteți obține o încercare gratuită de 30 de zile a software-ului VM Backup.

  Cum să îmbunătățiți performanța aplicațiilor Java în 9 pași

6. Backup și replicare Veeam

Backup și replicare Veeam

Veeam Backup and Replication este un produs foarte similar cu sistemul Altaro VM Backup. Acest instrument se concentrează pe reproducerea virtualizărilor și este capabil să lucreze cu VMWare vSphere și Microsoft Hyper-V. Software-ul agent pentru acest sistem poate fi rulat pe serverul Windows și Linux. Alți agenți sunt disponibili pentru backup pentru serverele IBM AIX și Oracle Solaris.

Sistemul de rezervă și replicare este un produs autonom și face parte, de asemenea, din platforma Veeam Availability. Această suită combină sistemul de rezervă cu instrumentul de gestionare a rețelei Veaam One. Puteți obține o încercare gratuită de 30 de zile a Veeam Backup și replicare. O versiune ușoară de Backup și replicare este disponibilă pentru întreprinderile mici. Aceasta se numește Backup Essentials și puteți obține acest software într-o probă gratuită de 30 de zile.

7. Bacula

Bacula

Bacula este un liber, sursa deschisa utilitate de rezervă pentru Linux. Codul sursă este de asemenea disponibil pentru ferestre și Mac OS. Pachetul software este format din cinci elemente, care include o interfață grafică, un server de fișiere pentru gestionarea transferurilor de date și un manager de stocare care rulează pe serverul de rezervă și primește și returnează fișiere. De asemenea, are un modul care poate reproduce baze de date. Trebuie să instalați un program client pe fiecare mașină care este deservită de sistemul de rezervă.

Nu primiți niciun spațiu de stocare inclus în acest software, deci alegerea locului în care salvați fișierele de rezervă depinde de dvs. Puteți implementa copii de rezervă complete și incrementale cu acest software. Procesele pot fi automatizate un limbaj de scriere. Un mare deficit al acestui software este acela că nu criptează transferurile de date. Cu toate acestea, puteți face slot într-un sistem de criptare terț prin intermediul limbajului de script.

8. Amanda

Captură de ecran Amanda

Acesta este un software gratuit de rezervă de sursă deschisă, scris pentru Linux, care poate face copii de rezervă pentru servere și puncte finale care rulează Linux, Unix, Mac OS sau Windows. Numele instrumentului este un acronim pentru „Advanced Maryland Automatic Network Disk Archiver.”Dispozitivele de stocare pot fi bandă sau discuri locale. În esență, acesta este un controler pentru un sistem de stocare atașat la rețea pentru copii de rezervă.

9. Recuperarea rapidă a misiunii

Recuperarea rapidă a misiunii

Quest Software a fost cunoscut sub numele de Dell Software până în 2016, când Dell a vândut diviziunea către capitalisti de risc. Instrumentul de recuperare rapidă este unul dintre principalele produse ale companiei.

Acest sistem de rezervă se instalează Windows Server, dar nu pe versiunile Core ale sistemului de operare. Agenții se instalează pe Windows și RHEL, SuSE, CentOS, Debian și Ubuntu Linux. Software-ul poate reproduce și gestiona recuperarea pentru VMware ESXi și Microsoft Hyper-V virtualizations. De asemenea, este capabil să facă backup pentru datele de pe serverele cloud: Microsoft Azure, Amazon S3 și Glacier, Rackspace și Google sau orice implementări OpenStack. Backup-urile pot fi salvate pe un disc de pe site-ul local, pe un site de la distanță sau în stocarea în cloud.

Interfața pentru acest sistem de rezervă este bazată pe browser, care vă oferă acces la serverul dvs. de recuperare de oriunde.

10. Datto SIRIS Virtual

Datto SIRIS

SIRIS vă va proteja serverele locale, servere virtuale, și serverele cloud. Software-ul funcționează ca un controler NAS, dar puteți stoca atât în ​​spațiul de stocare în cloud, cât și în spațiul atașat. Sistemul Datto folosește copii de rezervă bazate pe imagine și puteți să le copiați în vrac sau să le setați la copii de rezervă incrementale. La fel ca și copie de rezervă Windows Server și Linux servere, acest software poate face backup stațiilor de lucru rulate ferestre, Linux, și Mac OS.

Datto oferă propria soluție de stocare în cloud pentru a include pachetul cu software-ul de recuperare. Datele stocate sunt protejate de criptare, la fel ca toate comunicările cu serverul de la distanță și transferurile de date. Atât în ​​tranzit, cât și în repaus, Criptare AES pentru 256 biți asigură protecție.

About the author

Comments

 1. opțiune excelentă pentru MSP-uri care doresc să ofere servicii de backup clienților lor. Acesta oferă o gamă largă de funcții, inclusiv backup-uri incrementale și complete, criptare, comprimare și posibilitatea de a face backup la nivel de fișier sau de sistem de operare. De asemenea, oferă o interfață ușor de utilizat și un sistem de alertă pentru a vă informa cu privire la orice probleme cu backup-ul. În plus, versiunea gratuită a acestui software este disponibilă pentru a încerca înainte de a cumpăra.

  2. Backberry Cloudberry
  Cloudberry Backup este o soluție de backup puternică și flexibilă care poate fi utilizată pentru a face backup la servere Windows, Linux și Mac. Acesta oferă o gamă largă de funcții, inclusiv backup-uri incrementale și complete, criptare, comprimare și posibilitatea de a face backup la nivel de fișier sau de sistem de operare. De asemenea, oferă o interfață ușor de utilizat și un sistem de alertă pentru a vă informa cu privire la orice probleme cu backup-ul.

  3. Backup Acronis
  Acronis Backup este o soluție de backup puternică și ușor de utilizat pentru servere Windows și Linux. Acesta oferă o gamă largă de funcții, inclusiv backup-uri incrementale și complete, criptare, comprimare și posibilitatea de a face backup la nivel de fișier sau de sistem de operare. De asemenea, oferă o interfață ușor de utilizat și un sistem de alertă pentru a vă informa cu privire la orice probleme cu backup-ul.

  4. Veritas Backup Exec
  Backup Exec este o soluție de backup puternică și flexibilă pentru servere Windows și Linux. Acesta oferă o gamă largă de funcții, inclusiv backup-uri incrementale și complete, criptare, comprimare și posibilitatea de a face backup la nivel de fișier sau de sistem de operare. De asemenea, oferă o interfață ușor de utilizat și un sistem de alertă pentru a vă informa cu privire la orice probleme cu backup-ul.

  5. Altaro VM Backup
  Altaro VM Backup este o soluție de backup puternică și ușor de utilizat pentru servere virtuale. Acesta oferă o gamă largă de funcții, inclusiv backup-uri incrementale și complete, criptare, comprimare și posibilitatea de a face backup la nivel de fișier sau de sistem de operare. De asemenea, oferă o interfață ușor de utilizat și un sistem de alertă pentru a vă informa cu privire la orice probleme cu backup-ul.

  6. Backup și replicare Veeam
  Veeam Backup

Comments are closed.