10 cele mai bune software SQL și instrumente de optimizare a interogărilor

10 cele mai bune software SQL și instrumente de optimizare a interogărilor

Pentru o monitorizare completă a Microsoft, optimizatorul de interogare adecvat este obligatoriu. În acest articol, vom analiza cele mai bune software SQL și instrumente de optimizare a interogărilor.

Mai multe detalii sunt furnizate pe fiecare instrument de mai jos, dar dacă aveți timp doar să aruncați o privire la o listă, aici este a noastră lista celor mai bune software SQL și instrumente de optimizare a interogărilor:

 1. Analizatorul de performanță al bazei de date SolarWinds (GRATUIT) Monitorizarea performanței pentru bazele de date Azure SQL, MySQL, Aurora, ASE, Oracle, MariaDB și IBM Db2. Se execută pe Windows Server.
 2. SentryOne SQL Sentry (GRATUIT) Un monitor de performanță a bazei de date pentru SQL Server care include praguri de alertă.
 3. Paessler PRTG Network Monitor (PROB GRATUIT) O rețea, server și monitor de aplicație care include monitoare pentru baze de date SQL Server, Oracle SQL, MySQL și PostgreSQL.
 4. AppOptics APM (TRIAL GRATUIT) Un monitor de performanță al aplicației bazat pe cloud cu utilități specializate în reglarea bazelor de date.
 5. Monitor de sănătate SQL ManageEngine Free Instrument gratuit care monitorizează impactul pe care o bază de date îl are asupra resurselor serverului care o găzduiește.
 6. Redgate monitorul SQL Un monitor de optimizare a interogărilor pentru SQL Server care acoperă mai mult de 40 de condiții.
 7. EverSQL Un tuner SQL care rescrie automat întrebările pentru a îmbunătăți performanța bazei de date.
 8. Optimizatorul Idera DB Un optimizator de interogări pentru SQL Server, Oracle și Sybase. Spune ineficiențele în interogări și produce corecții recomandate.
 9. Studioul dbForge Editor SQL care include o serie de utilități, inclusiv un constructor de interogări, un sistem complet auto pentru dezvoltatorii care tastează interogări și exploratorul de coduri.
 10. Microsoft SQL Server Studio de management (SSMS) Instrument gratuit de la Microsoft pentru sistemul său SQL Server. Acest editor de interogări include analiza de reglare.

De ce am nevoie de un instrument de ajustare SQL Server?

Reglarea interogărilor serverului SQL este importantă pentru optimizarea performanței interogării. Dacă întrebările se execută lent sau nu reușesc, monitorizarea performanței și ajustarea SQL vă pot ajuta să vă eficientizați codul. Cu toate acestea, a face acest lucru manual fără un instrument de optimizare a interogării este dificil, deoarece trebuie să faceți totul manual cu funcționalități limitate.

Găsirea întrebărilor care nu sunt de la zero este o sarcină dificilă. Instrumentele de optimizare a serverului sunt de neprețuit, deoarece vă permit să vizualizați interogări cu performanțe slabe și să localizați mai ușor blocajele de resurse. De asemenea, vă permit să adunați statistici de performanță care pot ajuta la îmbunătățirea interogărilor SQL în viitor.

Multe instrumente pot face acest lucru automat cu alerte și răspunsuri automatizate, astfel încât întrebările vor fi îmbunătățite fără a fi necesară intervenția utilizatorului. Utilizarea unui instrument de ajustare a serverului SQL vă ajută să îmbunătățiți performanța serverului și vă crește capacitatea de reacție la gestionarea problemelor serverului. De exemplu, cu un instrument de monitorizare SQL, puteți regla interogările serverului SQL înainte de a începe să întâmpinați probleme de performanță.

Cele mai bune software SQL și instrumente de optimizare a interogărilor

Caracteristici cheie ale celor mai bune instrumente de optimizare a interogărilor SQL:

 • Reglaj SQL - Instrumente de optimizare a interogărilor SQL cu reglaj SQL rescrie instrucțiuni SQL pentru a îmbunătăți performanța serverului.
 • Monitoriza bazele de date Cloud - Multe optimizatoare de interogare SQL pot monitoriza bazele de date din cloud.
 • Optimizați interogările SQL online - Optimizați interogările SQL de la distanță prin dispozitivul sau browserul dvs. Web.

1. Analizatorul performanței bazei de date SolarWinds (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

Analizatorul performanței bazei de date SolarWinds

Mai întâi pe această listă avem SolarWinds Database Database Analyzer. SolarWinds Database Database Analyzer este un instrument de optimizare a interogărilor care a fost creat pentru monitorizarea și reglarea performanței interogărilor. Cu acest instrument, puteți monitoriza performanța SQL-urilor, Mașini Client, Utilizatori și Aplicații printr-un tablou de bord. Puteți vizualiza graficele tuturor acestor entități pentru a găsi tendințe de performanță mai mari.

Cu SolarWinds Database Database Analyzer, puteți monitoriza bazele de date 24/7 pentru anomalii de performanță. Vizualizările arată date ca. Top așteaptă SQL (ore) care ajută la afișarea stării rețelei. Dacă performanța rețelei dvs. este în scădere SolarWinds Database Database Analyzer vă oferă funcțiile de cap de care aveți nevoie pentru a începe soluționarea problemelor pentru o soluție.

Poți să folosești SolarWinds Database Database Analyzer pentru a monitoriza următoarele tipuri de baze de date: Bazele de date SQL Azure, MySQL, auroră, ASE, Oracol, MariaDB, și IBM Db2. Starea bazei de date este afișată printr-o pagină de ansamblu care detaliază Stare, Reglare, procesor, memorie și starea discului. Toate aceste informații sunt codate color, astfel încât să puteți vedea prompt dacă există o problemă care trebuie rezolvată.

SolarWinds Database Database Analyzer este o alegere excelentă pentru cumpărătorii care caută un instrument complet de optimizare a interogărilor SQL, compatibil cu alte produse SolarWinds. SolarWinds Database Database Analyzer este disponibil de la un preț de 2.045 USD (1.541 GBP). Este deasemenea o Proces gratuit de 14 zile pe care îl puteți descărca mai jos.

Analizatorul de performanță al bazei de date SolarWinds Descarcă încercare GRATUITĂ de 14 zile

2. SentryOne SQL Sentry (GRATUIT)

SentryOne SQL

SentryOne SQL Sentry este un instrument de gestionare a performanței bazei de date care poate fi utilizat confortabil pentru reglarea interogărilor SQL. Cu acest instrument, puteți utiliza linii de bază de performanță preconfigurate pentru identificarea blocajelor resurselor și alte probleme. Este deasemenea o funcția de detectare a blocurilor care vă arată blocarea proceselor într-o vizualizare ierarhică. SentryOne captează, de asemenea, blocajele găsind procesul care a dus la un impas și identifică modificările pe care trebuie să le efectuați la reglare.

Capacitățile de analiză a performanței SentryOne sunt vaste. Puteți monitoriza valorile serverului SQL, cum ar fi: Conexiuni utilizator, Procese blocate, Sarjele, tranzacţii, Întocmește, recompiles, Căutări cheie, Înregistrări transmise, Backup MB / sec, și Trimiteți coada / reîncărcați coada. De asemenea, aveți numeroase valori pentru a monitoriza așteptările SQL Server cu procentul procesorului din totalul așteptărilor, timpul de așteptare după categorie și timpul de așteptare după clasă.

Există, de asemenea peste 100 de condiții de alertă pentru a nu fi restricționat la monitorizarea manuală. De exemplu, dacă o interogare SQL rulează lent programul îți transmite o alertă. Puteți merge chiar și un pas mai departe și setați SentryOne pentru a activa o acțiune a bazei de date în momentul în care a fost declanșată o condiție de prag. Sistemul de alerte vă permite să automatizați o proporție substanțială din gestionarea optimizării interogărilor SQL.

Există două versiuni SQL ale SentryOne disponibile pentru cumpărare: Esențiale SQL Sentry și SQL Sentry. O licență pentru SQL Sentry Essentials costă 995 USD (750 £) cu o taxă de întreținere de 199 $ (150 £) pe an. SQL Sentry costă 2.495 USD (1.881 £) cu o taxă de întreținere de 499 USD (376 £). Cu primul, puteți vizualiza valorile performanței în timp real, iar cu cel de-al doilea, beneficiați de funcții suplimentare, cum ar fi analiza de interogare și reglarea integrată a interogărilor. Este deasemenea o două săptămâni de încercare gratuită disponibil pentru descărcare.

SentryOne SQL SentryDownload Încercare GRATUITĂ de 14 zile

3. Monitorul de rețea PRTG Paessler (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

Monitor de rețea PRTG

În al doilea rând pe această listă, avem Paessler PRTG Network Monitor, un instrument de monitorizare a rețelei care oferă o experiență diversă de monitorizare a bazelor de date. Monitor de rețea PRTG poate monitoriza Microsoft SQL, Oracle SQL, MySQL, și PostgreSQL. Monitorizarea acestui instrument se realizează prin utilizarea de senzori care monitorizează baze de date individuale. Acești senzori sunt preconfigurați pentru fiecare bază de date majoră, astfel încât nu trebuie să reglați nimic odată ce ați pornit pentru prima dată.

Monitor de rețea PRTG simplifică monitorizarea optimizării interogărilor SQL și măsoară cât durează o cerere de interogare SQL de la început până la sfârșit. Durata de execuție a cererii este apoi afișată pe tabloul de bord, astfel încât să puteți vedea dacă există probleme. În plus, puteți monitoriza, de asemenea, rețeaua dvs. mai largă pentru a identifica orice probleme de performanță care ar putea avea o influență asupra bazelor de date.

Monitor de rețea PRTG sistemul de alerte vă ajută să vă asigurați că nu pierdeți nicio informație cheie. Odată ce activitatea problematică este recunoscută, vi se trimite imediat o notificare. Alertele vă sunt trimise prin e-mail, SMS sau notificări push pe telefoanele Android, iOS și Windows. Există, de asemenea, o API pe care o puteți utiliza pentru a scrie propriile scripturi de notificare dacă doriți un control suplimentar asupra notificărilor solicitate.

Monitor de rețea PRTG este disponibil atât ca instrument plătit, cât și gratuit. Versiunile plătite ale Monitor de rețea PRTG pornește de la 1600 USD (1.206 £) pentru 500 de senzori și o singură instalare a serverului până la 60.000 USD (45.237 £) pentru senzori nelimitați cu cinci instalații de server. Există, de asemenea, o versiune de încercare gratuită disponibilă pentru 30 de zile.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercare GRATUITĂ de 30 de zile

4. APM AppOptics (TRIAL GRATUIT)

10 cele mai bune software SQL și instrumente de optimizare a interogărilor

AppOptics APM supraveghează performanța aplicațiilor și infrastructura care le suportă. Instrumentul este capabil să identificați adevăratele cauze ale deprecierii performanței aplicațiilor, indiferent dacă sunt setări configurate incorect, codificare deficitară sau o problemă cu capacitatea hardware-ului care rulează aplicația și își transportă traficul către utilizatori.

Diferitele aplicații cu operații de specialitate nu pot fi monitorizate în mod eficient de către un singur sistem unificat de monitorizare a aplicațiilor. Deci, AppOptics APM are secțiuni specializate care se concentrează pe tipuri de aplicații specifice. Una dintre aceste secțiuni de specialitate se concentrează pe performanța bazei de date. Capacitățile de ajustare a bazelor de date ale AppOptics pot interacționa cu multe mărci diferite de baze de date, inclusiv MySQL, Microsoft SQL Server, Oracol, Postgres, și Apache sisteme de gestionare a bazelor de date.

Tunerul bazei de date AppOptics se concentrează pe eficiența interogărilor SQL. Acesta examinează efectul fiecărei execuții de interogare, căutând întrebări care necesită mult timp pentru a prelua rezultatele și a examina de ce sunt atât de ineficiente. Instrumentul pornește un fișier de urmărire care listează toate tranzacțiile necesare pentru a îndeplini o solicitare de la o interogare. Acest lucru evidențiază îmbinări ineficiente și coloane care trebuie indexate.

Un sistem de analiză AppOptics, de asemenea, exercită tot codul care apelează interogări SQL pentru a se asigura că interacționează cu baza de date eficient. Modulul de eficiență a codului examinează toate programele, nu doar cele care implică interacțiunea bazei de date.

Ca serviciu bazat pe cloud, AppOptics este capabil să analizeze baze de date indiferent de locul în care sunt găzduite - pe site-ul dvs., pe un site de la distanță sau în cloud. Serviciul este taxat pentru prin abonament anual și puteți obține un Proces gratuit de 14 zile pentru a vedea singur AppOptics APM.

AppOptics APMS începe o probă GRATUITĂ de 14 zile

5. ManageEngine Free SQL Health Monitor 

Monitor de sănătate SQL ManageEngine Free

În cele din urmă, avem Instrumente de monitorizare a sănătății ManageEngine SQL. Instrumente de monitorizare a sănătății ManageEngine SQL este o platformă gratuită de monitorizare SQL care poate monitoriza utilizarea procesorului, memoriei și spațiului pe disc al serverelor SQL. Monitorizarea serverelor SQL nu necesită aproape nicio configurație, deoarece serverele conectate sunt descoperite automat.

Puteți merge, de asemenea, un pas mai departe și să vă scufundați în detaliile bazei de date. De exemplu, puteți vizualiza tranzacțiile active, fișierele de jurnal utilizate, raportul de înregistrare în cache-ul de jurnal, tranzacțiile pe secundă și dimensiunea bazei de date. Aceasta vă oferă informațiile de bază pentru a vedea dacă apar probleme legate de performanță.

Dacă sunteți în căutarea unui instrument SQL care să ajute la monitorizarea performanței SQL, acesta este un instrument gratuit care merită luat în considerare. Instrumente de monitorizare a sănătății ManageEngine SQL poate fi descărcat gratuit aici.

6. Redgate monitorul SQL

Redgate monitorul SQL

Redgate monitorul SQL este un alt instrument de optimizare a interogărilor pe scară largă. Redgate monitorul SQL adaugă un tablou de bord de ultimă generație pentru a ajuta la monitorizarea performanței SQL. Prin tabloul de bord, puteți vizualiza o imagine de ansamblu a serverelor SQL care se actualizează la fiecare 15 secunde.

Cu alte cuvinte, puteți rămâne cu ușurință deasupra statutului infrastructurii SQL fără a pierde nimic important. Cronologia de instanță este deosebit de utilă, deoarece vă arată Procesor, Memorie, I / O de disc, și Waits din baza de date.

Există, de asemenea, un sistem de alerte pentru a vă ține la curent cu modificările de performanță. Redgate monitorul SQL vine cu peste 40 de șabloane personalizabile pentru a vă avertiza despre toate problemele obișnuite de performanță, dacă o interogare are performanțe slabe sau că procesele sunt blocate.

Depanarea este o altă zonă care Redgate monitorul SQL se remarcă foarte bine. După ce descoperiți o problemă de performanță, platforma vă oferă metrici suplimentare pentru a ajuta la identificarea cauzei principale. Metricile pot fi comparate cu activitatea de bază pentru a afla ce a cauzat problema.

În ceea ce privește prețul, Redgate monitorizarea SQL prețul depinde de câte servere doriți să suportați. Între 1-4 servere, prețul pe server este de 1.565 USD (1.179 £). Între 5-9 servere prețul este de 1.330 USD (1.002 £) pe server. Dacă aveți nevoie de peste 10 servere, puteți contacta direct compania pentru o ofertă personalizată. Este deasemenea o Proces gratuit de 14 zile pe care îl puteți descărca aici.

7. EverSQL

EverSQL

EverSQL este un optimizator SQL care este o alegere populară pentru ajustarea SQL. Instrumentul are un algoritm inteligent care rescrie automat interogările SQL pentru a le face să ruleze mai repede. După ce o interogare a fost rescrisă, puteți vizualiza o comparație de cod cu note despre toate modificările aduse interogării. Aceste caracteristici combinate fac convenabil să crească performanța interogărilor fără a pierde evidența modificărilor făcute.

Puteți utiliza, de asemenea EverSQL să ia recomandări de indexare pentru mai multe interogări în același timp. În mod similar, interogările pot fi optimizate direct din fișierul de jurnal lent MySQL. Puteți adăuga, de asemenea, schema pentru a vizualiza opțiunile de optimizare avansate pentru a îmbunătăți în continuare performanța.

Dacă doriți să începeți optimizarea și reglarea interogărilor prin intermediul browserului dvs. web la un preț competitiv, EverSQL este foarte recomandat. EverSQL este compatibil cu MySQL, MariaDB, și PerconaDB (EverSQL poate lucra cu alte tipuri de baze de date cu succes diferit).

EverSQL Este disponibil gratuit cu 50 de optimizări de interogare timp de 14 zile. Versiunea de bază costă 29 de dolari (21,87 £) pe lună pentru 25 de întrebări, iar versiunea Plus 135 $ (101 £) pentru 100 de interogări. Există, de asemenea, o versiune Premium care oferă un număr personalizat de credite, dar trebuie să contactați direct compania. Puteți descărca versiunea de încercare gratuită a EverSQL aici.

8. Optimizatorul Idera DB

Optimizatorul Idera DB

Puține instrumente oferă o experiență de tuning SQL la fel de simplă Optimizatorul Idera DB. Cu DB Optimizer puteți regla SQL Oracol, SQL Server, DB2 și sybase. Expertul de ajustare SQL oferă automat sugestii pentru a regla un cod SQL îmbunătățitor. Acest lucru vă asigură că codul dvs. face cel mai bine.

Supravegherea blocajelor de performanță este o altă sarcină pe care DB Optimizer o îndeplinește foarte bine. Puteți vizualiza un grafic al analizei timpului de așteptare pentru a vedea cauzele care stau la baza performanței slabe a bazei de date.

Există, de asemenea, opțiunea de a rula interogări SQL cu căi alternative de execuție până când găsiți cea mai eficientă instrucțiune SQL. După ce găsiți o alternativă mai eficientă, puteți efectua modificarea cu un singur clic.

Per total Optimizator DB este un instrument de ajustare SQL care este ideal pentru organizațiile mijlocii. Optimizator DB pornește de la un preț de 572 USD (431 £) pe utilizator. Există, de asemenea, un proces de 14 zile gratuit aici.

9. dbForge Studio

Studioul dbForge

Studioul dbForge este unul dintre optimizatorii de interogare SQL de top din această listă. Studioul dbForge vine cu o serie de instrumente de gestionare a serverului pentru a ajuta la monitorizarea performanțelor serverului și a corectării codării. Acest instrument adaugă completarea codului, Formatare SQL, Fragmente SQL, și navigare cod pentru a vă permite să reglați mai ușor codul SQL.

Un instrument care este deosebit de util este Manager de index care monitorizează indexurile SQL și evidențiază problemele de fragmentare a indexului. Cu Index Manager, puteți găsi baze de date care nu funcționează bine.

Dacă trebuie să transferați date de la server la server Compararea datelor caracteristica este vitală. Cu Compararea datelor puteți sincroniza date din mai multe tabele, analiza diferențele și genera rapoarte. Studioul dbForge este astfel unul dintre cele mai bune instrumente pentru sincronizarea datelor din această listă.

Există trei versiuni de Studioul dbForge de cumpărat; versiunile Standard, Professional și Enterprise. Versiunea Standard începe de la 249,95 USD (188,45 £) cu concurența de bază a codurilor și un constructor de interogări vizuale.

Versiunea Professional costă 499,95 USD (376,96 GBP) cu completare avansată a codului și caracteristici precum compararea și sincronizarea datelor, plus un analizor de cod T-SQL. Versiunea Enterprise costă 699,95 USD (527,76 GBP) și vine cu Control Sursă și un T-SQL Unit Test. Există, de asemenea, o versiune de încercare gratuită pe care o puteți descărca aici.

10. Microsoft SQL Server Studio de management (SSMS)

Captura de ecran Microsoft SQL Server Management

SQL Server Management Studio este un optimizator de interogare utilizat pe scară largă pentru Windows. Pe SQL Server Management Studio, monitorizarea performanței interogărilor se realizează prin intermediul consilierului de optimizare a bazelor de date sau DTA. DTA este utilizat pentru a face rularea rapidă a interogărilor. Poate adăuga indexuri și interogări de partiție pentru a elimina blocajele de performanță și a reduce timpul de rulare.

SQL Server Management Studio este disponibil pentru ferestre10, 8, 8.1, 7, 2012, și 2008 R2. Dacă sunteți în căutarea unui instrument de ajustare SQL ușor de utilizat și nu vine cu o marcă de preț substanțială, SQL Server Management Studio merită luat în considerare. SQL Server Management Studio este un instrument ideal pentru întreprinderile mai mici, datorită costurilor sale reduse. Management SQL Server este complet gratuit și poate fi descărcat de pe site-ul Microsoft aici.

Alegerea instrumentelor de optimizare a interogărilor SQL

Dacă aveți nevoie să monitorizați interogările SQL ca parte a volumului de muncă de zi cu zi, vă recomandăm să investiți într-un instrument de optimizare a interogărilor. Instrumente de genul SolarWinds Database Database Analyzer și SentryOne SQL Sentry vă permite să urmăriți cu atenție performanțele de interogare SQL pentru a vă asigura că serverele dvs. rulează eficient.

Pentru acele organizații cu bugete mai mici Microsoft SQL Server Management Studio vă poate ajuta să vizualizați performanțele serverului SQL. Deși nu este la fel de avansat ca unele dintre celelalte instrumente din această listă, aceasta oferă o experiență de utilizator solidă.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 71 = 74

Adblock
detector