10 cele mai bune soluții de protecție a punctelor finale

Soluții de protecție ale punctelor finale

Ce este Protecția Endpointului?

Protecția Endpoint-ului este o soluție de securitate care abordează problemele de securitate ale punctelor finale, protejând și protejând punctele finale împotriva exploatării, atacurilor și scurgerilor de date accidentale rezultate din eroare umană.

Obținem o mulțime de detalii cu privire la fiecare instrument care a făcut această listă, dar dacă nu ați avut timp să citiți până la sfârșit, iată lista noastră cu 10 cele mai bune soluții de protecție a punctelor finale:

  1. SolarWinds Threat Monitor (ÎNCERCARE GRATUITĂ) O soluție combinată de protecție finală și rețea.
  2. Securitate endpoint pentru zona de gravitate Bitdefender Protecție pentru dispozitive care pot fi combinate cu protecție de rețea.
  3. Sophos Intercept X Endpoint Un sistem de securitate bazat pe AI.
  4. ESET Security Endpoint Security Protecție finală care include instrumente de protecție pentru rețea.
  5. Trend Micro Apex One Un amestec de tehnici tradiționale și inovatoare de protecție.
  6. Detectarea și răspunsul final al Symantec De ultimă generație, protecție împotriva intruziunilor
  7. Panda Endpoint Protection Protecție pentru computere în rețea, gestionate din Cloud.
  8. ESL CounterTack GoSecure Protecție predictivă, bazată pe AI.
  9. Malwarebytes Endpoint Protection Protecție bazată pe cloud pentru computere dintr-o rețea.
  10. Cylance Protect Protecția împotriva amenințărilor AI pentru obiective.

De ce protecția finală?

Imediat ce producătorii de antivirus produc o soluție pentru o bucată de malware, hackerii descoperă o altă strategie de atac. Noii viruși, pentru care nu a fost încă creat un antidot, sunt numiți atacuri „zero zile”. Hackerii pot continua să producă pagube computerelor întreprinderilor și publicului larg, păstrând o conductă de producție de virus.

Știind că întotdeauna va exista un alt virus la orizontul de a face față, companiile de securitate cibernetică au ales o nouă abordare. În loc să încerce să identifice viruși individuali și să lucreze la blocuri pentru ei, companiile se concentrează acum pe depistarea comportamentului anomal și blocarea serviciilor cheie pe computere și dispozitive computerizate pentru a preveni alterarea..

Această nouă strategie este mai largă decât abordarea antivirus sau antimalware a unei aplicații pentru a apăra un computer. Mulți nu mai includ o bază de date de virus, ceea ce, prin unele definiții ale industriei, înseamnă că nu se califică pentru eticheta „antivirus”. Un nou cuvânt cheie apărut în domeniu este tehnologia „înlocuire”. Aceste noi apartamente cibersecuritate înlocuiesc sistemele antivirus în întregime cu o nouă linie de bază bazată pe AI și sisteme de detectare a abaterilor.

Termenul umbrelă aplicat tuturor eforturilor de securitate cibernetică pentru protejarea unui dispozitiv conectat la o rețea, spre deosebire de rețeaua în sine, este „protecție finală.”Această revizuire va analiza liderii din domeniul protecției efectelor și modul în care fiecare dintre acești furnizori de cibersecuritate abordează sarcina de a proteja dispozitivele utilizatorilor.

Nu există un singur format de soluție pentru tehnologia de înlocuire. Caracteristica definitorie a protecției punctului final este că aceasta se bazează pe dispozitivul accesat de utilizator. În unele cazuri, acea soluție este livrată dintr-o sursă externă, dar prioritatea sa este protejarea dispozitivelor individuale, nu a unui întreg sistem de dispozitive conectate la rețea.

Firewall-urile nu sunt considerate ca făcând parte din protecția finală. Acest lucru se datorează faptului că sunt concepute pentru a proteja rețelele. În multe implementări interne, firewall-urile rulează pe un computer și funcționează pentru a proteja doar un computer. Cu toate acestea, firewall-urile sunt proiectate pentru a bloca traficul, în timp ce protecția finală privește procesele care rulează pe un computer.

Există câteva tipuri de strategii de securitate cibernetică care se încadrează atât în ​​categoriile de protecție a rețelei, cât și în ceea ce privește punctul final. Un exemplu în acest sens este cyberdefense care se concentrează pe analizarea mesajelor fișierului jurnal pentru a detecta o activitate rău intenționată - acea strategie poate fi aplicată atât pentru protecția rețelei cât și pentru punctul final.

Cele mai bune sisteme de protecție a punctelor finale

Deși atacurile asupra dispozitivelor private sunt de îngrijorare serioasă, principalul obiectiv al industriei cibersecurității este soluțiile pentru apărarea întreprinderilor. Cumpărătorii corporativi au nevoie de protecție pentru toate echipamentele lor, inclusiv rețelele și punctele finale. Așadar, multe sisteme de protecție a punctelor finale fac parte o suită de programe care acoperă întreaga infrastructură tehnologică. În acest ghid, vom detalia doar acele module care protejează punctele finale.

Puteți citi mai multe despre aceste opțiuni în secțiunile următoare.

1. Monitorul de amenințare SolarWinds (TRIAL GRATUIT)

Monitorul de amenințare SolarWinds

Monitorul de amenințare SolarWinds este un bun exemplu de evoluție a securității punctelor finale către o suită completă de protecție împotriva atacului. Aceasta face parte dintr-un serviciu general de securitate a sistemului, care este gestionat din Cloud. Instrumentul folosește metode de analiză și protecție din jurnal SIEM (Informații despre sistem și gestionarea evenimentelor).

Modulul principal al monitorului amenințărilor examinează fișierele jurnal pentru semnele de avertizare. Aproape fiecare acțiune care are loc pe computer și în rețeaua dvs. generează un mesaj de jurnal. Aceste mesaje de jurnal nu sunt colectate automat. Multe companii ignoră doar această sursă uimitoare de informații despre sistem care va evidenția activitate anomala care este cauzată de programe dăunătoare sau acces neautorizat.

Monitorul amenințărilor nu este doar securitatea finală, deoarece acoperă și rețelele. Serviciul adună toate acele mesaje de evenimente și le stochează în fișiere pentru analiză. Instrumentul este un Sistem de protecție împotriva intruziunilor (IPS) ceea ce poate genera semne standard că ceva nu este corect pe sistemul tău. Protecția împotriva malware-ului tradițional vă va avertiza asupra proceselor periculoase. IPS merge cu un pas mai departe decât blocarea proceselor sau eliminarea unei aplicații, deoarece poate bloca și utilizatorii rău intenționat.

SolarWinds produce o serie de instrumente de securitate a sistemului. În cadrul acestui grup de produse este o alternativă la Threat Monitor, care este Security Event Manager. Acest instrument are funcționalități foarte similare cu monitorul amenințărilor. De asemenea, veți beneficia de Patch Manager. Menținerea software-ului la zi este o sarcină importantă de securitate, deoarece casele de software produc în mod regulat actualizări ale produselor lor pentru a închide exploatările recent descoperite de hacker. Patch Manager creează un registru al tuturor software-ului și monitorizează actualizările pentru acestea. Acesta va derula automat actualizările pentru dvs..

Toate produsele SolarWinds sunt disponibile pentru teste și demonstrații. Puteți obține un test gratuit de 14 zile al monitorului amenințărilor.

ALEGEREA EDITORILOR

Monitorizați amenințările de securitate în timp real și răspundeți și raportați din locații îndepărtate. Interfața este simplă, dar puternică, ușor de implementat și complet scalabilă.

Descarca: Monitorul de amenințare SolarWinds

Site-ul oficial: SolarWinds.com

2. Securitatea de afaceri a Bitdefender Gravity Zone

Zona de gravitate Bitdefender

Bitdefender este un producător anti-virus (AV) de atunci a început în 2001. Mai recent, compania și-a schimbat sistemele de apărare de la modelul antivirus tradițional la pachete complete de apărare a sistemului. Compania produce sisteme de apărare a rețelei, precum și protecție finală.

GravityZone include o bază de date de detectare a semnăturilor, care este similară metodei tradiționale de a examina o listă de caracteristici ale virusului. O altă asemănare cu performanțele tradiționale AV este aceea că GravityZone încheie procesele virusului și elimină programul. GravityZone adaugă proceduri de detectare a intruziunilor la acel strat de acțiuni AV.

Instrumentul monitorizează încercările de acces la dispozitiv și blochează acele surse de comunicare care afișează intenții rău intenționate. De asemenea, urmărește activitățile obișnuite de pe dispozitiv la stabiliți o bază de comportament tipic. Activitatea anormală care se abate de la această bază provoacă măsuri de apărare. Măsurile includ urmărirea activității aparente de exploatare care caracterizează „Zero-day”Atacuri.

Pe lângă rezoluția amenințărilor, suita de securitate va consolida apărarea dispozitivului. Acest modul al suitei include un manager de patch-uri pentru a instala automat actualizări ale software-ului. De asemenea, criptează toate discurile pentru a face date care nu pot fi citite intrusilor. Pachetul include, de asemenea, protecție împotriva amenințărilor web, verificări USB și monitoare pentru aplicații. Pachetul include și un firewall.

Bitdefender oferă un proces gratuit pe GravityZone.

3. Sophos Intercept X

Sophos Intercept X

Sophos este unul dintre cei mai importanți implementatori ai metodelor AI în industria cibersecurității. Intercept X folosește învățare automată pentru a stabili o linie de bază de activitate regulată pe un dispozitiv și apoi generează alerte atunci când detectează evenimente care nu se încadrează în tiparele obișnuite de lucru. Acest element al sistemului de securitate detectează malware și intruziune rău intenționată. Un al doilea element automatizeaza raspunsurile pentru a detecta probleme.

Alte elemente din pachetul Intercept X se concentrează pe tipuri de amenințări specifice. De exemplu, CryptoGuard este un sistem de blocare ransomware. Alte instrumente din pachet împiedică malware-ul să se strecoare pe dispozitivul dvs. printr-un browser. Acest sistem blochează metodele utilizate de malware fără filă, care se scurge pe un computer din paginile web infectate. Un alt instrument verifică descărcările pentru viruși și va împiedica finalizarea descărcărilor în cazul în care un virus este adulmecat în fișier pe măsură ce se descarcă. În mod similar, software-ul scanează toate directoarele pentru malware și, de asemenea, va verifica orice stick de memorie USB atunci când sunt atașate.

4. Trend Micro Apex One

Trend Micro Apex One

Trend Micro este un producător AV important, care a trecut la soluții de protecție a efectelor mai sofisticate. Apex One este un amestec de vechi și nou. Încă are un sistem tradițional anti-malware, dar baza de date a amenințărilor prezintă vulnerabilitățile sistemului, mai degrabă decât semnăturile de virus. Apex One a adăugat monitorizarea comportamentului pentru a îmbunătăți apărarea împotriva atacurilor de o zi zero.

vânătoare de amenințări elementul acestui pachet este un sistem de detectare a intruziunilor bazat pe gazdă, cu acțiuni automatizate de apărare. Instrumentul va identifica procesele dăunătoare. Ucide acel program și izolează programul care l-a pornit. Compania numește acest „patch virtual”. Acesta va suspenda capabilitățile programului problematic până când un patch va fi disponibil pentru a închide exploit-ul. În mod automat, acel proces înlătură malware, deoarece acele programe rău intenționate nu vor primi niciodată o actualizare pentru a elimina comportamentul supărător.

Apex One oferă apărare împotriva cryptomining, ransomware și malware fără filă precum și troienii și virușii tradiționali. Acesta este un serviciu bazat pe Cloud, dar va trebui să instalați un agent pe computer pentru ca acesta să monitorizeze sistemul. Aceasta rulează pe Windows și Windows Server.

5. Securitatea ESET Endpoint

ESET Security Endpoint Security

ESET Endpoint Security protejează calculatoarele companiei dvs. împotriva activităților dăunătoare care ar putea intra în rețeaua dvs. De asemenea, blochează orice conectare software rău intenționată la rețeaua ta. Acesta este denumit „firewall cu două sensuri” și este a doua linie de apărare. Prima linie de apărare este un sistem de prevenire a intruziunilor bazat pe gazdă (HIPS), care monitorizează mesajele de eveniment din fișierele jurnal de pe calculatoarele dvs..

HIPS metodologia caută tipare de comportament rău intenționat. Răspunsurile la orice descoperire pot fi automatizate astfel încât daunele să nu continue în timpul în care tabloul de bord al sistemului de securitate este nesupravegheat. Unele dintre acțiunile pe care le caută sistemul de detectare sunt mesaje botnet care generează Atacuri DDoS pe alte computere și ransomware.

Acest serviciu de securitate este executat pe site și poate fi instalat pe Windows și Linux. O versiune bazată pe Cloud este disponibilă. De asemenea, ESET produce software de protecție împotriva atacurilor de rețea.

6. Detectarea și răspunsul final al Symantec

Detectarea și răspunsul final al Symantec

Sistemul de detecție și răspuns al Symantec utilizează Metode AI pentru a urmări activitatea dăunătoare - aceasta se numește „vânătoare de amenințări”. Sistemul este disponibil ca un modul software, ca un dispozitiv și ca un serviciu bazat pe Cloud. Dacă optați pentru versiunea Cloud, trebuie să instalați software-ul agentului pe site-ul dvs. Aceasta rulează pe Windows și Windows Server. Software-ul local se rulează pe Windows, Windows Server, Mac OS și Linux. Endpoint Protection and Response este o actualizare la serviciul de bază Symantec Endpoint Protection.

Sistemul implementează proceduri SIEM pentru a verifica dacă există evenimente îngrijorătoare scrise în fișierele jurnal. De asemenea, stabilește un model de comportament normal pe dispozitiv și ridică o alertă atunci când procesele de pe computer se abat de la această înregistrare. vânător de amenințări de asemenea, scanează continuu memoria pentru activitatea dăunătoare. Păstrează o evidență a tuturor modelelor de activitate pentru analiza pe termen lung. Pe lângă creșterea alertelor, sistemul poate declanșa, de asemenea, acțiuni automatizate pentru a opri procesele nocive imediat ce sunt identificate. Puteți obține sistemul de detecție și răspuns al Endpoint-ului pentru o încercare gratuită.

7. Protecția Panda Endpoint

Panda Endpoint Protection

Endpoint Protection împotriva Panda Security centralizează protecția tuturor computerelor conectate la rețeaua dvs. Adică, puteți vedea toate evenimentele de securitate de pe toate computerele din rețeaua dvs. pe o singură consolă, care este furnizată din Cloud. Protecția funcționează pe computere desktop, laptopuri, dispozitive mobile și servere; acele endpoint-uri protejate pot rula Windows, Windows Server, Mac OS, Linux sau Android. Compania numește această „inteligență colectivă”.

Sistemul va verifica starea periferice, precum și dispozitivele conectate direct. Stabilește o bază de politică și apoi scade automat procesele care nu se conformează profilului.

8. CounterTack GoSecure ESL

ESL CounterTack GoSecure

GoSecure este principala marcă de pornire a cibersecurității, CounterTack. ESL reprezintă Endpoint Security Lifestyle. Acesta este un monitor de vulnerabilitate și nu include niciun modul antivirus. Cu toate acestea, va monitoriza orice sistem AV terț care rulează pe punctele tale finale conectate la rețea.

Caracteristicile acestui instrument includ descoperirea resurselor, gestionarea de patch-uri, monitorizarea AV, gestionarea configurației și evaluarea vulnerabilității.

Premisa acestui instrument este că trebuie doar să vă mențineți sistemul strâns cu toate software-urile la zi pentru a vă proteja împotriva programelor malware. Acest serviciu este livrat din Cloud.

9. Malwarebytes Endpoint Protection

Malwarebytes Endpoint Protection

Sistemul de securitate Malwarebytes va proteja punctele finale care rulează Windows și Mac OS. Acesta este un sistem bazat pe Cloud, deci va avea nevoie de acces la rețeaua dvs. prin firewall.

Sistemul de la distanță comunică cu un agent instalat pe unul dintre serverele dvs. Agentul caută calculatoarele din sistemul dvs. pentru a citi listele cu procese active, activitate de exploatare. Apoi, verifică orice activitate neobișnuită care nu se conformează acestui tipar de comportament normal. Sistemul de detectare a programelor malware se bazează, de asemenea, pe metoda AV tradițională a unei baze de date de amenințări care stochează comportamentul caracteristic al virusuri cunoscute.

Răspunsurile la amenințările detectate sunt lansate automat. Protecția se extinde la blocarea activității botnetului și la refuzul de a permite browserelor să încarce pagini web infectate.

Malwarebytes oferă o probă gratuită de Protecție Endpoint.

10. Cylance Protect

Cylance Protect

Cylance Protect este un sistem de protecție a punctelor finale bazat pe AI, care elimină necesitatea unui baza de date a amenințărilor. Aveți posibilitatea de a alege software-ul Cylance Protect să se instaleze pe propriul dvs. server sau să îl accesați ca un serviciu bazat pe Cloud cu un program de agent instalat pe unul dintre site-urile dvs..

Serviciul monitorizează operațiunile de fișiere pe computerele dvs., blocând instalarea programelor dăunătoare. De asemenea, va scana memoria activitate neautorizată, care va bloca operațiunile de malware fără filă. În total, strategia Cylance este concepută pentru a preveni atacurile de o zi zero, prevenind necesitatea unei analize malware și distribuirea răspunsului la amenințări.

Remedierea amenințărilor are loc imediat. Aceasta are forma de a bloca traficul de intrare de la o adresă suspectă, de a porni intrusii și de a ucide procesele rău intenționate.

Protecția finală în context

Ca utilizator de afaceri, veți gestiona multe puncte finale în birourile dvs. și, de asemenea, calculatoarele de la distanță, deținute de freelanceri de telecomunicații și angajați la domiciliu. O rețea deschisă care include dispozitive la distanță și deținute de utilizatori este vulnerabilă la un risc mai mare decât un LAN de birou conținut.

Protecția finală este cu siguranță necesară. Totuși, aceasta nu ar trebui să fie singura dvs. linie de apărare împotriva malware și intrusilor. Ar trebui să vă luați în considerare infrastructura IT în ansamblu atunci când implementați măsuri de securitate și să vă asigurați că rețeaua dvs. este protejată de o securitate puternică, precum și prin introducerea unei protecții finale.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − 93 =

Adblock
detector