11 cele mai bune instrumente și software de monitorizare Hyper-V pentru 2020

cele mai bune instrumente și software de monitorizare hyper v

Utilizarea pe scară largă a virtualizării a fost una dintre cele mai pronunțate tendințe în rețea. Organizațiile apelează la virtualizare în încercarea de a reduce costurile asociate gestionării și implementării dispozitivelor hardware. Mediile Microsoft Hyper-V au devenit unele dintre cele mai importante componente ale rețelelor. Utilizarea în creștere a virtualizării a făcut ca monitorizarea Hyper-V să fie o necesitate.

În timp ce infrastructura virtualizată ajută la reducerea costurilor, poate fi mai complicat să monitorizați mașinile virtuale fără echipament adecvat. Utilizarea instrumentelor de monitorizare Hyper-V permite utilizatorilor să monitorizeze performanța infrastructurii virtuale la fel cum ar fi un dispozitiv fizic. În acest articol, vom analiza unele dintre cele mai bune instrumente și software Hyper-V de monitorizare de pe piață.

Iată o listă cu cele mai bune instrumente și software Hyper-V de monitorizare pentru 2020:

 1. Manager de virtualizare SolarWinds (ÎNCERCARE GRATUITĂ)
 2. Monitor de rețea PRTG (ÎNCERCARE GRATUITĂ)
 3. Managerul de aplicații ManageEngine
 4. Dynatrace
 5. LogicMonitor
 6. Veeam One
 7. Quest Foglight (Foglight pentru virtualizare)
 8. ControlUp
 9. eG Enterprise
 10. EventSentry
 11. WhatsUp Gold (supliment de monitorizare a virtualizării)

1. Manager de virtualizare SolarWinds (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

Captura de ecran a managerului de virtualizare SolarWinds

SolarWinds Virtualization Manager este un instrument de monitorizare a infrastructurii care oferă un sistem robust de monitorizare Hyper-V. Cu Manager de virtualizare SolarWinds poti urmăriți performanța I / O de stocare. Urmărirea performanței I / O de stocare vă permite să abordați conținutul I / O de stocare, care este una dintre cele mai frecvente probleme cu gestionarea mediilor Hyper-V.

principal tabloul de bord este complet personalizabil și poate fi utilizat pentru a vizualiza alerte și mesaje de avertizare curente, astfel încât să fiți la curent cu evoluția performanței infrastructurii. Este deasemenea o Panoul de bord VM Sprawl ceea ce vă permite să urmăriți parametrii cheie precum Procesor, memorie, și depozitare. Puteți vedea cât spațiu de stocare total ați utilizat.

Alertele sunt unul dintre principalele moduri prin care Manager de virtualizare SolarWinds vă ajută să urmăriți performanțele Hyper-V. De exemplu, configurați programul pentru a vă trimite o alertă atunci când utilizarea procesorului este prea mare. Acest lucru vă asigură că nu pierdeți nimic important și riscați să vă micșoreze mașina.

Dacă sunteți în căutarea unui instrument de monitorizare Hyper-V de întreținere scăzută, atunci Manager de virtualizare SolarWinds este unul dintre cele mai bune instrumente pe care banii le pot cumpăra. SolarWinds Virtualization Manager poate fi achiziționat la un preț de 2.903 USD (2.275 GBP). Există, de asemenea, o versiune de încercare gratuită de 30 de zile.

SolarWinds Virtualization Manager Descărcați încercare GRATUITĂ de 30 de zile

2. Monitorul de rețea PRTG (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

Încărcarea capturii de ecran PRTG Network Monitor

Monitor de rețea PRTG este un alt produs excelent pentru monitorizarea gazdelor Hyper-V și a mașinilor virtuale. Valori cu care puteți urmări Monitor de rețea PRTG include trafic, Sarcina procesorului, memorie virtuala, și valori critice de stare. Cu toate acestea, există o gamă de senzori Hyper-V pe care îi puteți utiliza pentru a monitoriza infrastructura virtuală.

Senzori disponibili pe Rețea PRTG Monitoinclud Senzorul serverului gazdă Hyper-V, Senzor de mașină virtuală Hyper-V, și Senzor de stocare virtuală Hyper-V. Cu senzorul de gazdă Hyper-V puteți monitoriza Utilizarea procesoruluistarea de sănătate a sistemului, și traficul serverului gazdă. În mod similar, cu Senzor de mașină virtuală Hyper-V puteți monitoriza utilizarea procesorului și puteți citi / scrie valorile mașinilor virtuale.

Monitor de rețea PRTG este disponibil ca versiune gratuită sau în mai multe versiuni plătite. Versiunile plătite ale Monitor de rețea PRTG porniți de la un preț de 1600 USD pentru 500 senzori până la 10 500 USD pentru senzori nelimitați.

Monitor de rețea PRTG Descărcați încercare GRATUITĂ de 30 de zile

3. ManageEngine Applications Manager

Managerul de aplicații ManageEngine

Când vine vorba de monitorizarea Hyper-V, există câteva instrumente care oferă o experiență la fel de rapidă Managerul de aplicații ManageEngine. Indiferent dacă va trebui să monitorizați performanța Hyper-V prin intermediul tablou de bord, genera rapoarte, sau alarme, Managerul de aplicații ManageEngine are tot ce ai putea cere. Puteți monitoriza disponibilitatea serviciilor Hyper-V în rețeaua dvs..

Valori cu care puteți monitoriza Managerul de aplicații ManageEngine instrument include total Utilizarea procesorului, Utilizarea procesorului invitatUtilizarea procesorului hipervisor, și Utilizarea procesorului. Puteți vedea chiar și o imagine de ansamblu a celor mai bune servere Hyper-V pentru a vedea care consumă cel mai mult procesor (este util pentru indicarea problemelor de performanță). De remarcat că puteți utiliza, de asemenea, GUI pentru a activa, dezactiva și șterge serviciile Hyper-V din Servicii de sistem Hyper-V fereastră.

Managerul de aplicații ManageEngine are o sistem de alerte bazat pe prag. Aceasta înseamnă că puteți configura praguri de alertă astfel încât să fiți notificat atunci când utilizarea procesorului depășește un nivel specificat într-un sistem Hyper-V.

Există multe versiuni diferite de Managerul de aplicații ManageEngine puteți cumpăra inclusiv o versiune gratuită pentru acele organizații care monitorizează mai puțin de cinci aplicații sau servere. Dacă aveți nevoie de mai multe monitorizări, puteți achiziționa ediția profesională începând de la prețul de 945 $ (740 £). Următoarea versiune este ediția Enterprise pornind de la un preț de 9.595 USD (7.518 £) pentru 250 de monitoare. De asemenea, puteți descărca încercare gratuită aici.

4. Dynatrace

Screenshot Dynatrace

Dynatrace este incontestabil una dintre cele mai cuprinzătoare platforme de monitorizare a performanței Hyper-V de pe piață. Cu Dynatrace poti vizualizați performanța serviciilor Hyper-V chiar până la nivelurile de virtualizare și aplicație. Cu alte cuvinte, puteți vedea cauza principală a oricărei performanțe slabe pe care le experimentează infrastructura.

Puteți monitoriza toate valorile necesare pentru a analiza performanțele mediului dvs. Hyper-V. Valorile de stocare monitorizate prin Dynatrace include Citeste, scrie, IOPS, și tranzitată. Aceste valori sunt esențiale pentru a vă ajuta să știți când trebuie să intrați și să abordați problemele de performanță mai devreme.

Dynatrace platforma este, de asemenea, ușor de utilizat, deoarece rămâne la curent cu adăugarea de infrastructură nouă. Tablourile de bord și configurațiile sunt proiectate pentru adăugați automat infrastructură nouă astfel încât nu trebuie să pierdeți timp cu configurațiile manuale ori de câte ori adăugați un dispozitiv nou.

Din punctul de vedere al prețului Dynatrace are o serie de opțiuni diferite. Este un Modelul SaaS Pay-as-you-gocare pornește de la un preț de 0,035 USD (0,027 £) pe gazdă / oră. Există, de asemenea, o versiune de întreprindere și o versiune Scale Web disponibile ca instalare locală sau SaaS. Pentru a vizualiza prețul de Dynatrace va trebui să contactați echipa de vânzări. Puteți descărca proba gratuită de 15 zile Dynatrace.

5. LogicMonitor

Captură de ecran LogicMonitor

LogicMonitor a dezvoltat o reputație ca una dintre cele mai performante platforme de monitorizare Hyper-V disponibile astăzi. Cu LogicMonitor puteți analiza starea de sănătate și performanța hipervizorului pentru a vedea cât de performant este infrastructura de rețea. Problemele de performanță și blocajele pot fi ușor identificate cu acest instrument.

Este deasemenea o sistem de alerte bazat pe declanșatorpentru a urmări performanțele proaste când apare. Aceste declanșatoare sunt setate de inginerie Microsoft pentru a vă asigura că aveți cea mai bună configurare de monitorizare pentru monitorizarea mediilor Hyper-V. De exemplu, veți primi o alertă dacă utilizarea memoriei atinge un punct care ar putea cauza probleme de performanță.

LogicMonitor este disponibil ca Incepator, Pro, și Afacere versiune. Principala diferență între aceste trei este că păstrarea datelor variază de la trei luni la unu și doi ani pentru fiecare produs. Cu toate acestea, va trebui să contactați echipa de vânzări pentru a vizualiza prețul. Este deasemenea o Proces gratuit de 14 zile puteți descărca aici.

6. Veeam One

Captura de ecran a lui Veeam One

Veeam One este o platformă proiectată special cu gestionarea resurselor virtualizate. Puteți monitoriza resursele Hyper-V pentru a căuta semnele unei performanțe slabe și a crea informații pentru depanare. Veți putea spune cât de disponibile sunt serviciile 24/7.

Rapoarte personalizabile ajută la creșterea profunzimii monitorizării tale Hyper-V, astfel încât să dezvolți perspective mai sofisticate. Veeam One vă permite să creați rapoarte bazate pe date despre CPU, memorie, rețea și metrice de disc. Cu toate acestea, puteți alege propriile configurații, astfel încât să vedeți toate informațiile de care aveți nevoie în raport.

Nu te limitează la monitorizarea datelor de utilizare la zi; puteți prognoza și utilizarea viitoare. Veeam One vă prognozează tendințele de utilizare și vă ajută să implementați planificarea capacității, astfel încât utilizarea dvs. să nu depășească spațiul disponibil de resurse. Acest lucru vă asigură că organizația dvs. rămâne funcțională.

Veeam One este disponibil ca patru versiuni; versiune gratuită, Standard, Afacere, și Enterprise Plus. Ediția Enterprise este disponibilă la un preț de 999 USD (783 GBP). Cu toate acestea, va trebui să solicitați o ofertă pentru a vedea prețul celorlalte două. Versiunea gratuită poate fi descărcată aici.

7. Quest Foglight (Foglight pentru virtualizare)

Captura de ecran Quest Foglight

Quest Foglight este un instrument de monitorizare a infrastructurii care oferă utilizatorilor o vedere completă a întregii stive de infrastructură. Platforma are un Autodiscovery funcție care identifică automat serverele și mașinile virtuale pentru a putea fi monitorizate. Acest lucru este excelent, deoarece înseamnă că utilizatorul nu are nevoie să configureze nimic.

Acest instrument are propria funcție de planificare a capacității, care anticipează câte resurse veți avea nevoie în viitor. Acest lucru vă asigură că, chiar dacă dimensiunea volumului de muncă crește în timp, sunteți pregătit să vă adaptați. De fapt, puteți rezerva chiar și capacitate pentru implementările viitoare VM, astfel încât resursele dvs. să fie complet pregătite.

Quest Foglight este disponibil pe Windows Server 2003, 2008 R2, 2012, 2012R2, și 2016. Pe Linux, Quest Foglight este disponibil pe CentOS, RedHat Enterprise, Oracle, SUSE și Ubuntu. Pentru a vedea prețul acestui produs, va trebui să contactați direct echipa de vânzări. Puteți descărca proba gratuită de 30 de zile Quest Foglight.

8. ControlUp

Captura de ecran ControlUp

ControlUp este un instrument de monitorizare și depanare a rețelei care este proiectat pentru a vă ajuta să ajungeți la cauza principală a problemelor de performanță din rețeaua dvs.. ControlUp poate monitoriza sistemele Hyper-V și le poate oferi utilizatorilor vizibilitate completă. Tot ce trebuie să facă utilizatorul este instalați ControlUp Agent și adăugați o gazdă Hyper-V ca computer gestionat.

Acest lucru sună complicat, dar configurația este de fapt foarte ușoară. Odată ce gazdele au fost adăugate la ControlUp platforma va configura automat setările acea schimbare pe baza dacă gazda face parte dintr-un cluster sau solo. După ce veți face acest lucru, veți putea monitoriza mediul dvs. Hyper-V prin intermediul Vizualizare gazde care afișează performanțele în timp real ale gazdelor Hyper-V.

Metricile din secțiunea gazde includ vCPU, raportul pCPU, Utilizare procesor%, Memorie consumată, Min. Spațiu liber de date, Utilizare NIC, Datopore R / W IOPS, Datopore R / W IOPS, Datastore Citiți LatencyLatență pentru scriere de date, Datastore Read Rate Datastore, și Rata de scriere. Există, de asemenea, o serie de valori care pot fi utilizate pentru a analiza calculatoarele Hyper-V, cum ar fi Lecturile de disc / sec și IOPS de citire a discului virtual.

Există trei versiuni de ControlUp de cumpărat: Pro, Afacere, și Platină. Pentru fiecare dintre aceste produse, va trebui să contactați direct echipa de vânzări pentru a vizualiza o ofertă. Cu toate acestea, există și reduceri de volum disponibile. Există, de asemenea, un proces gratuit pe care îl puteți descărca aici.

9. Enterprise eG

captură de ecran eG Enterprise

Mai departe pe această listă avem eG Enterprise. eG Enterprise este o platformă de monitorizare a performanței care este compatibilă cu sistemele Hyper-V. Metricele Hyper-V pe care le puteți urmări cu acest instrument includ starea interfețelor de rețea, Procesor, disc de memorie, activitate I / O pe disc virtual, și utilizarea spațiului. eG Enterprise este bazat pe web și este disponibil cu monitorizare fără agent sau fără agent.

eG Enterprise este departe de instrumentul tău software de monitorizare Hyper-V, deoarece are propria soluție de diagnostic de cauză rădăcină. eG Enterpriseare linii de bază automate pentru valori care sunt proiectate să notifice utilizatorul imediat după ce au fost încălcate. Momentul în care activitatea neobișnuită este detectată, compania eG Enterprise diagnosticul merge la treabă pentru a găsi cauza rădăcină.

Funcția de diagnostic privește prin mașină virtuală dependențe de mașină fizică, aplicație pentru dependențe de aplicații și hărți mașini virtuale pentru a afla exact ce se întâmplă. Acest lucru salvează utilizatorului o mulțime de documente care altfel ar fi cheltuite încercând să afle care este problema.

Un avantaj de eG Enterprise este că poate fi implementat ca un local sau aplicație cloud. Există cinci pachete principale din care să alegeți: evaluare ușoară, licența perpetuă, abonament, SaaS, și Serviciul de audit. Cu toate acestea, va trebui să solicitați o ofertă pentru a vedea prețul. Puteți descărca încercare gratuită de la acest link aici.

10. EventSentry

Captura de ecran EventSentry

În cele din urmă, avem EventSentry. EventSentry este un instrument de monitorizare a rețelei care poate monitoriza gazdele Hyper-V și mașinile virtuale care rulează în interiorul lor. Cu EventSentry utilizatorul poate monitoriza starea de sănătate a sistemelor Hyper-V conectate. De exemplu, puteți monitoriza spatiu pe disc, jurnalele de evenimente, Servicii, și performanţă.

Potențialul și monitorizarea spațiului pe disc al potențialului EventSentry sunt cele mai mari atuuri ale acestui produs. Puteți monitoriza performanța mediilor Hyper-V în timp real și analize istorice. În ceea ce privește monitorizarea spațiului pe disc, puteți monitoriza spațiul de disc al gazdei sau directoare individuale.

EventSentry are un preț competitiv pentru organizații de toate dimensiunile. Costul unei licențe complete pentru un server Windows sau stație de lucru este de 85 USD (66 GBP) pentru primul an și 15,30 USD (11,99 £) pentru fiecare an după aceea. Este deasemenea o versiune de încercare gratuită pe care îl puteți descărca aici.

11. WhatsUp Gold (supliment de monitorizare a virtualizării)

WhatsUp Gold

WhatsUp Gold este una dintre cele mai bune platforme de monitorizare a rețelei din lume, dar are și capacitatea de a sprijini monitorizarea Hyper-V și prin intermediul Plugin de monitorizare a virtualizării. Una dintre caracteristicile care fac acest produs special este capacitatea sa de generează automat o hartă a Hyper-V și Infrastructura VMware.

Harta afișează relațiile dintre gazde și oaspeți, precum și starea și grupurile. Acest lucru este excelent pentru depanare, deoarece vă permite să vedeți modul în care mediul este structurat. În ceea ce privește valorile performanței, WhatsUp Gold poate monitoriza Procesor, memorie, disc, utilizarea interfeței, și disponibilitate. Puteți vedea exact performanța infrastructurii dvs. Hyper-V fără a fi nevoie să încorporați un alt instrument terț.

Acest program are, de asemenea, un sistem de alerte bazat pe praguri. Alertele pot fi trimise e-mail, mesaj, sau lenevi pentru a menține utilizatorul actualizat cu privire la modificările la o varietate de valori incluse, cum ar fi utilizarea procesorului. Setând praguri vă puteți asigura că vă țineți la curent cu tot ce aveți nevoie pentru a monitoriza.

Pentru a utiliza pluginul de monitorizare a virtualizării, va trebui să cumpărați premiu, MSP sau Ediție distribuită de WhatsUp Gold. Cu toate acestea, trebuie să solicitați o ofertă direct de la companie pentru a vizualiza prețul. WhatsUp Gold este disponibil pe Windows Server 2008, R2, 2012, 2012R12 (64 biți) sau 2016.

Cel mai bun instrument de monitorizare Hyper-V: SolarWinds Virtualization Manager

Există multe instrumente de monitorizare Hyper-V care vă pot ține la curent cu performanțele sistemului, dar cel mai bun instrument din această listă este Manager de virtualizare SolarWinds. Acest instrument are un GUI simplu și un sistem de alertă care vă va ține la curent cu modificările de performanță. Există foarte puține șanse să pierdeți nimic important cu tabloul de bord al acestui instrument.

Dacă bugetul este preocuparea dvs. principală atunci EventSentry este o alegere excelentă. EventSentry este disponibil pentru un preț mult mai mic decât majoritatea concurenților și oferă încă o experiență de monitorizare Hyper-V de primă clasă. Vă recomandăm să încercați una sau mai multe încercări gratuite înainte de a face o achiziție, astfel încât să puteți vedea ce program este potrivit pentru mediul dvs..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =

Adblock
detector