11 cele mai bune instrumente și software de descoperire a rețelei

11 Cele mai bune instrumente și software pentru descoperirea rețelei

Rețelele pot fi foarte complicate. S-ar putea să începeți doar cu câteva dispozitive conectate la un modem și la o imprimantă și, în acest moment, rețeaua dvs. este ușor de mapat. Cu toate acestea, odată ce maximizați utilizarea hardware-ului dvs. prin implementare virtualizare și începeți să adăugați pe servere specializate pentru stocare și aplicații, considerați că este ușor să pierdeți evidența tuturor căilor pe care le-ați creat pentru rețeaua de afaceri. Este foarte frecvent de utilizat În zilele noastre, serviciile bazate pe cloud și legăturile wifi sunt, de asemenea, implementate în birouri alături de rețelele cu fir. Deci, va trebui să le primiți pe toate rețele hibride documentat.

Din fericire, nu este necesar să puneți pixul pe hârtie pentru a obține maparea rețelei și nici nu trebuie să configurați o foaie de calcul pentru a înregistra toate echipamentele dvs. de rețea..

Vă prezentăm mai jos selecțiile noastre de instrumente de top, în detaliu, dar în cazul în care aveți timp doar pentru un rezumat, iată lista noastră cu cele mai bune instrumente de descoperire a rețelei:

 1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (TRIAL GRATUIT) Acest instrument utilizează proceduri SNMP pentru a descoperi toate dispozitivele conectate la o rețea și pentru a urmări modificările de topologie.
 2. Paessler PRTG Network Monitor (PROB GRATUIT) PRTG monitorizează serverele și aplicațiile, precum și rețelele; utilizează SNMP pentru a cartona rețelele și a urmări modificările.
 3. Descoperirea rețelei Atera (TRIAL GRATUIT) Un sistem complet de monitorizare și gestionare de la distanță, adresat furnizorilor de servicii gestionate (MSPs).
 4. ManageEngine OpManager (TRIAL GRATUIT) Acest instrument poate fi instalat pe Linux sau Windows, are câteva opțiuni grozave de mapare care alimentează datele de descoperire automată.
 5. Nagios XI Are propriul protocol de monitorizare a rețelei care ajută la descoperirea rețelei.
 6. Cactusii Sistem de monitorizare a rețelei bazat pe SNMP care include o fază de descoperire automată; se instalează pe Unix, Linux și Windows și este liber de utilizat.
 7. Zenmap Un frontend de bază pentru instrumentul de descoperire și monitorizare a rețelei NMap.
 8. Spiceworks Instrument de monitorizare a rețelei bazat pe anunțuri SNMP, care include o funcție de descoperire automată.
 9. NetBrain Serviciu plătit pe bază de cloud, cu o probă gratuită de 14 zile, acest monitor de rețea include descoperirea automată și câteva opțiuni de mapare excelente.
 10. TopMaze Monitor de rețea și mapper gratuit, bazat pe cloud, care își desfășoară procesul de descoperire în mod constant.
 11. InterMapper Instrumentul de mapare a rețelei specializat pentru Windows, Linux și Mac OS creează aspectul rețelei actuale după căutarea prin SNMP.

Cele mai bune instrumente de descoperire a rețelei

Această listă include o varietate bună de instrumente, așa că ar trebui să puteți găsi software de descoperire a rețelei este potrivit pentru dvs. citind prin selecția noastră.

1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (TRIAL GRATUIT)

Harta NPM SolarWinds

Organizațiile mai mari care au nevoie de funcții de gestionare a rețelei și nu doar de un mapper de rețea vor fi atrase la Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds. Acest instrument începe prin urmărirea tuturor echipamentelor conectate la rețeaua dvs.. Procesele de instalare includ un descoperirea automată a rețelei fază.

Monitorizarea performanței rețelei produce o hartă a rețelei dvs., ceea ce va clarifica modul în care toate echipamentele dvs. se leagă. Harta include legături prin internet către site-uri la distanță și Servicii bazate pe cloud, și include, de asemenea sisteme wifi. Afișele grafice ale rețelei pe care le produce procesul de descoperire automată a Network Monitor include o hartă de căldură a rețelei wireless. Acesta este un bonus fantastic de mapare a rețelei, deoarece arată unde se suprapun semnalele wifi și unde ai zone de serviciu. Informațiile de pe harta căldurii arată clar unde ar trebui să plasați routerele wifi pentru a obține o acoperire completă a semnalului în toate spațiile.

Harta rețelei în sine devine actualizate automat dacă adăugați, mutați sau eliminați o echipament de rețea. Harta atrage conexiuni între routere, comutatoare și puncte finale din rețeaua dvs.. Harta este Cod de culori afișarea conexiunilor supraîncărcate în roșu. De asemenea, oferă o citire a volumelor de date pe care le are fiecare conexiune.

Monitorizarea performanței rețelei include alte două facilități de mapare, care generează automat vizualizări în rețea. Acestea sunt NetPath și PerfStack. NetPath vă oferă vizualizări asupra tuturor linkurilor, detalierea tuturor dispozitivelor prin care datele vor trebui să treacă într-o călătorie între două echipamente date. Aceste legături se extind chiar și pe internet pentru a include Servicii bazate pe cloud. PerfStack este un instrument cu adevărat util care vă poate explica de ce aplicațiile și serviciile sunt performante. Acest ecran arată graficele de performanță în curs pentru o anumită aplicație cu fiecare dintre serviciile care o susțin sub ea - serviciile și hardware-ul care acceptă aceste straturi subiacente sunt, de asemenea, prezentate sub formă de stivă. Aceasta vă va ajuta să identificați imediat cauza principală a problemelor de performanță.

Monitorizarea performanței rețelei este un sistem complet de monitorizare care va continuați să reglați hărțile de rețea și indicatorii de performanță în timp real. Vă va avertiza, de asemenea, când valorile operaționale se vor muta în condiții de avertizare. Ca un sistem complet de gestionare live, acest pachet nu este ieftin. Se instalează în mediul Windows Server și îl puteți continua un proces gratuit de 30 de zile.

Dacă nu sunteți cu adevărat pe piață pentru un sistem complet de monitorizare a rețelei și doriți doar un instrument care să vă poată face harta rețelei, atunci aruncați o privire la SolarWinds Network Topology Mapper. Acest instrument este mai ieftin decât Monitorizarea performanței rețelei. De asemenea, rulează pe Windows 10 și Windows Server și puteți obține o probă gratuită de 14 zile. Acest instrument vă va atrage o hartă frumoasă și simplă a rețelei dvs., pe care o puteți export în Visio.

Mapping Topology de rețea vă oferă o selecție a metodelor de detectare și o va face extindeți-vă la medii virtuale și resurse din afara site-ului. Fiecare nod din hartă este o pictogramă care duce la un ecran de detalii care arată tipul de dispozitiv și starea lui actuală. Puteți modifica stilul reprezentării hărții de rețea și puteți actualiza informațiile nodului pentru a adăuga numele pe care le utilizați în loc de numerele de serie ale dispozitivelor. Puteți părăsi Mapping Topology de rețea alergând pentru a ajunge la actualizați automat harta rețelei când schimbați hardware-ul din sistem.

SolarWinds Monitor Performance Performance Network Descărcați TRIAL GRATUIT de 30 de zile la SolarWinds.com

2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

Harta rețelei PRTG

Paessler PRTG este un monitor de dispozitiv de rețea combinat, analizor de trafic și manager de stare a serverului. Acest lucru va ține evidența sănătății și performanței tuturor hardware-ului și dispozitivelor de asistență din rețea. Monitorizarea stării serverului se extinde la serviciile de stocare în cloud și aplicații online. Tranzacțiile aplicației și utilizarea resurselor sunt, de asemenea, acoperite, iar monitorul se extinde la urmărirea tranzacțiilor din baza de date care execută aplicația serverului. PRTG va acoperi, de asemenea, medii virtuale și elemente wifi în rețeaua dvs.. Toate aceste tipuri diferite de servicii necesită multă urmărire și poate fi foarte dificil să conceptualizezi toate interfețele dintre diferite tipuri de sisteme.

  Ce este ICMP?

din fericire, nu trebuie să configurați singur acest sistem complicat de urmărire a rețelei. Software-ul se instalează singur și unul dintre pașii de configurare este o fază de descoperire a rețelei care va documenta și lista toate aceste tipuri diferite de dispozitive și modul în care lucrează împreună. Puteți opta pentru o versiune online a sistemului, dar acesta are nevoie de un agent care să fie instalat pe sistemul dvs.. Tabloul de bord PRTG este capabil să asambleze hărți care reprezintă toate elementele diferite ale rețelei tale. Puteți accesa hărți care arată virtualizare, performanță wifi, Trafic VoIP, performanța generală a rețelei prin legătură și un capăt la altul, și conexiuni pe internet până la operațiunile de legături de rețea și performanța serverului deținute și gestionate de alte companii.

Paessler PRTG's sistemul de monitorizare continuă să strângă date pe sistemul dvs. și să raporteze înapoi statusuri live pe toate echipamentele dvs., inclusiv condițiile serverului. Orice problemă apărută în orice parte a sistemului este raportată imediat la consolă. Acestea alertele pot fi personalizate, deci puteți specifica propria combinație de erori și avertismente care v-ar face să vă așezați și să luați cunoștință, în loc să primiți notificări despre nivelurile scăzute de toner de cerneală sau despre alte condiții de întreținere non-critice. Aceste probleme mai mici nu trebuie eliminate, deoarece puteți direcționa diferite tipuri de alerte către membri diferiți ai echipei.

În timp ce toată această monitorizare continuă, procesul de descoperire a rețelei vă ține în buclă. Așadar, orice întrerupere sau probleme de performanță se reflectă pe hărțile dvs. de rețea. Nu este necesar să actualizați inventarul rețelei dacă adăugați, îndepărtați sau mutați echipamente, deoarece monitorul observă aceste modificări și actualizează hărțile de rețea.

PRTG Sistemul poate fi accesat ca Serviciu cloud, sau poate fi instalat în spații - software-ul va rula pe mediile Windows 10 și Server. Sistemul este disponibil gratuit pentru monitorizarea rețelelor mici. Cu toate acestea, un sistem mic nu ar avea nevoie de toate instrumentele de monitorizare incluse în PRTG instrument; această opțiune ar fi mai utilă ca o instalare parțială pentru evaluare înainte de a obține sistemul să acopere o rețea mare. De asemenea, puteți obține un proces gratuit de 30 de zile de PRTG.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați TRIAL GRATUIT de 30 de zile la Paessler.com

3. Atera Network Discovery (GRATUIT)

11 cele mai bune instrumente și software de descoperire a rețelei

Atera este o platformă de suport bazată pe cloud pentru furnizorii de servicii gestionați (MSP). Pachetul include monitorizare și gestionare la distanță (RMM) funcții și automatizare servicii profesionale (PSA) sisteme. Caracteristicile RMM ale Atera includ un instrument de descoperire a rețelei.

Descoperirea rețelei este deosebit de important pentru statele membre. Compania de servicii se contractă pentru gestionarea rețelelor pentru clienți. Cu toate acestea, mulți clienți care inițiază un contract MSP o fac pentru că nu au avut prea mult succes în gestionarea propriilor rețele. În cazul start-up-urilor și a întreprinderilor mici în creștere, este posibil ca afacerea client să nu aibă niciodată profesioniști de rețea calificați pe site. Este foarte comun ca aceste companii nu știu exact ce echipamente au la fața locului.

Lipsa unui inventar de echipamente face foarte dificil pentru MSP să definească corect cerințele clientului. Fără această declarație de aplicare a serviciului, redactarea unui contract și alocarea unui număr adecvat de personal acordului de asistență este practic imposibilă.

Instrumentul de descoperire a rețelei în Atera este foarte util ca parte a procesului de formare a acordului între MSP și client. Este, de asemenea un instrument util de a avea pentru ca MSP să poată observa când un client de la distanță adaugă echipamente suplimentare care nu făceau parte din acordul inițial.

Procesul de descoperire a rețelei în Atera se desfășoară în timpul procesul de bord al clientului pentru a crea un inventar complet al sistemului. Apoi rulează continuu pentru a observa când echipamentul este adăugat sau îndepărtat. Această actualizare constantă a inventarului este o cerință foarte importantă pentru facturare. MSP-urile pot să înregistreze data exactă la adăugarea echipamentului, astfel încât să nu rateze taxele pentru dispozitivele adăugate în mod secret.

Sub capotă se bazează funcția de descoperire automată a Atera Proceduri SNMP, deci rulează alături de monitorizarea performanței rețelei care este inclusă în RMM.

Ca un serviciu bazat pe cloud, Atera este perceput prin abonament. Clienții pot alege dacă să plătească lunar sau anual. Rata anuală este mai ieftină, dar toate taxele trebuie plătite în avans. Taxele sunt percepute de către tehnician și este ușor de adăugat pe conturi suplimentare pe măsură ce afacerea se extinde. Această scalabilitate face ca Atera o alegere bună pentru startup-uri, tehnicieni independenți și MSP-uri în expansiune rapidă.

Atera pune la dispoziție un tablou de bord ca un serviciu frontal pentru serviciile sale. Această consolă include inventarul echipamentelor, precum și stările de monitorizare a rețelei în direct, care sunt prezentate ca grafice și diagrame. Tehnicianul primește acces la consolă printr-un browser web și nu există nici un software suplimentar pentru instalarea MSP pe site-ul său. Cu toate acestea, sistemul care este monitorizat are nevoie de agenți pentru a fi instalat pe el.

Pachetul Atera este disponibil în trei ediții: Pro, Creştere, și Putere. Toate aceste ediții includ funcția de descoperire a rețelei. Poți obține un proces gratuit de 30 de zile din Atera să pună serviciul prin pasul său.

Atera Network DiscoveryStart Trial GRATUIT de 30 de zile

4. ManageEngine OpManager (PROBA GRATUITĂ)

Harta rețelei OpManager

ManageEngine OpManager este un sistem extins de gestionare a rețelei care include o funcție de descoperire automată. Sistemul vă scanează rețeaua pentru dispozitive în faza de instalare și apoi verifică permanent toate echipamentele. Legăturile dintre fiecare echipament permit OpManager să creeze hărți de rețea.

Hărțile pot fi afișate într-o serie de formate. Acestea includ un lucru simplu Harta stratului 2 care arată toate echipamentele cu linii drepte care reprezintă legăturile dintre ele. De asemenea, puteți obține OpManager a afișa o vizualizare 3D a spațiilor dvs., arătând locația fiecărui echipament. Dacă aveți servere interne în rafturi, puteți obține și OpManager interfață pentru a vă arăta poziția serverelor dvs. în cabinet. În cele din urmă, puteți trece la o vedere asupra lumii care arată o hartă geografică reală cu toate site-urile afacerii dvs. conectate între ele. Deși linkurile desenate pe acea hartă nu reprezintă cu exactitate complexitatea tuturor internetului topologie între site-urile dvs., afișează valori de performanță care reprezintă viteza medie a legăturilor dintre site-urile dvs..

OpManager monitorizează continuu echipamentul dvs. de rețea, folosind butonul Protocol de gestionare simplă a rețelei (SNMP) metodologie. Acest sistem permite agenților de dispozitiv să raporteze condițiile de alertă înapoi la controler, astfel încât să vă țineți la curent cu starea tuturor dispozitivelor dvs. de rețea. Această monitorizare constantă surprinde toate modificările din inventarul rețelei dvs. și va actualiza automat hărțile rețelei.

  Modelul OSI explicat

OpManager include un instrument de mapare a rețelei, care vă permite să creează-ți propriile hărți personalizate ale rețelei tale. Monitorul de rețea localizează dispozitivele pentru dvs. și puteți modifica reprezentarea machetei pentru a fi mai conformă cu standardele de proiectare grafică a companiei dvs..

Monitorul de rețea este capabil să gestioneze medii virtuale și le va cartografia pe cele pentru tine. De asemenea, este capabil să urmărească Trafic VoIP rulând rețeaua de date și poate integrați routere wifi și Servere bazate pe cloud în harta rețelei. OpManager include analiza traficului de rețea și puteți obține informații despre fluxul de trafic atât link-ul prin link, cât și end-to-end-ul afișat pe hărțile de rețea.

OpManager este disponibil pentru Linux și ferestre medii. Există o versiune gratuită a sistemului, care vă va permite să gestionați până la trei dispozitive. Puteți utiliza versiunea gratuită pentru a cunoaște sistemul, utilizând ca un proces gratuit înainte de a comite la cumpărarea sistemului complet. Apoi, în funcție de dimensiunea rețelei dvs., puteți face upgrade la edițiile Standard, Professional sau Enterprise - începând de la 245 USD pentru 10 dispozitive, 345 USD pentru 10 dispozitive sau 11.545 USD pentru 250 dispozitive..

ManageEngine OpManagerDescarcă încercare GRATUITĂ de 30 de zile

5. Nagios XI

NagiosXI

Veți întâlni două tipuri de Nagios software de monitorizare. Acestea sunt Nagios Core și Nagios XI. Cel pe care trebuie să-l iei în considerare este Nagios XI. Nagios Core este un instrument gratuit de gestionare a rețelei open source. Cu toate acestea, nu are un front-end corespunzător. Este un Comunitatea Nagios alcătuit din Nagios utilizatori și puteți obține interfețe pentru Nagios Core pe forumul comunității gratuit de la unii dintre acești utilizatori. in orice caz, Nagios XI este Nagios Core cu o interfață profesională inclusă, deci mai bine mergi la varianta respectivă.

Nagios XI suita include un modul de descoperire automată care va cartografia toată rețeaua dvs. pentru dvs. și va alcătui o listă de inventar. Caracteristica de mapare a Nagios XI are o utilitate cu adevărat utilă, ceea ce este că o va face redă toată activitatea rețelei tale, afișarea nivelurilor de trafic pe o hartă de rețea. Aceasta înseamnă că puteți examina perioadele congestionărilor din rețea și urmăriți cum apar blocaje. Acesta este un instrument excelent pentru a analiza punctele slabe ale sistemului, deoarece puteți examina repetate evenimente, asigurându-vă că înțelegeți exact ce s-a întâmplat.

Monitorul va observa și va înregistra starea echipamentului dvs. de rețea și veți vedea alerte atunci când apar defecțiuni și condiții de avertizare. Pe lângă afișarea alertelor în tablourile de bord, puteți obține Nagios să anunțe membrii echipei prin e-mail sau SMS. Aceste alerte pot fi direcționate către diferiți membri ai echipei în funcție de sursă și gravitate. Tabloul de bord poate fi, de asemenea, personalizat, ceea ce înseamnă că puteți da acces la diferite vizualizări și controale diferiților membri ai echipei. Widget-urile de bord includ cadrane, grafice, histograme și diagrame care facilitează vizualizarea datelor.

Nagios XI merge mai departe CentOS sau Redhat Enterprise Linux versiunea 6 sau 7. Există o versiune gratuită de Nagios XI. Acesta este capabil să monitorizeze rețele mici. Liber Nagios XI se limitează la monitorizarea a doar șapte echipamente. Versiunea plătită a sistemului este disponibilă într-o ediție standard și într-o ediție mai scumpă în funcție de dimensiunea rețelei dvs..

6. Cacti

Inventarul de cactusi

Ca majoritatea instrumentelor din această listă, Cacti folosește SNMP protocol pentru monitorizarea dispozitivelor de rețea. Un mare avantaj al SNMP metodologia este că are descoperire de rețea încorporată. Acest lucru se datorează faptului că toate dispozitivele de rețea au Agenți SNMP instalate pe ele, astfel încât orice program de monitorizare trebuie doar să difuzeze o solicitare de raport pe rețea pentru a primi notificări de la toate echipamentele din rețea. Aceasta permite un inventar de dispozitiv de rețea inițial pentru a fi compilate. Procesul de votare din SNMP este reeditată periodic. Asta inseamna ca lista echipamentelor este actualizată constant. Deci, dacă adăugați sau eliminați un dispozitiv, aceste modificări sunt înregistrate automat în inventar.

Cactusii este un sistem gratuit, open-source care a fost creat pentru a oferi un front end la culegerea de date RDDTools. Deci, trebuie să instalați ambele aceste sisteme pentru a obține descoperirea și monitorizarea rețelei. RDDTool sistem este, de asemenea open source și liber de utilizat.

Cactusii pachetul include un set de șabloane de grafic. Puteți personaliza o interfață de utilizator selectând un subset al pachetului de șabloane grafice. De asemenea, puteți crea mai multe conturi de utilizator și puteți atribui seturi de grafice diferite fiecăruia. Instrumentul gratuit este util pentru a permite utilizatorilor să-și vadă consumul propriu de servicii în scenarii de servicii închiriate, furnizarea SaaS, servicii de stocare și chiar furnizarea de servicii de internet. Modelul fără costuri înseamnă că un număr foarte mare de cazuri ale software-ului nu va impune costurile.

Cactusii și RDDTools poate fi instalat pe Linux, Unix, și ferestre.

7. Zenmap

Captură de ecran Zenmap

Zenmap este un front front grafic la Nmap. Ambii Zenmap și Nmap sunt liber de utilizat. Nmap este un instrument de audit al securității, dar poate fi folosit pentru scanarea rețelei. Detaliile fiecărui nod includ sistemul de operare, producătorul, tipul de dispozitiv, adresa IP, numele gazdă și starea porturilor de pe dispozitiv.

Interfața din Zenmap este foarte de bază și instrumentul nu are capabilitățile continue de monitorizare a rețelei din celelalte instrumente din această listă. in orice caz, Nmap are urmări uriașe și combinația de Zenmap și Nmap este distribuit pe scară largă. Aceste instrumente vă vor fi de folos pentru a vă oferi scanări sistem ad-hoc și verificări de securitate. La fel de Zenmap este gratuit, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la bugetul dvs. dacă îl instalați pe lângă instrumentul dvs. de monitorizare regulată a rețelei.

Zenmap și Nmap se va instala pe ferestre, Linux, BSD Unix, și Mac OS.

8. Spiceworks

Cartografierea rețelei Spiceworks

Spiceworks produce o suită de instrumente de monitorizare a rețelei care pot fi instalate în spații sau accesate online. Toate din Spiceworks instrumentele sunt gratuite, dar sunt acceptate de anunțuri. Pentru a vă conecta toate dispozitivele, va trebui să utilizați modulul Spiceworks Inventory. Dacă preferați să instalați software-ul, trebuie să știți că acesta funcționează Debian și Ubuntu Linux și de asemenea ferestre și Mac OS.

Instrumentul Inventar va căutați-vă în sistem și conectați toate echipamentele conectate la rețeaua dvs.. Nu numai că va înregistra fiecare echipament, dar facilitatea vă oferă și detalii operaționale pentru fiecare dispozitiv. De asemenea, scanarea va înregistra tot software-ul pe care îl aveți disponibil. Instrumentul Inventar va menține la zi toate software-urile cu cele mai recente versiuni și instalați patch-uri atunci când devin disponibile. De asemenea, veți putea vedea ce aplicații supraîncărcă rețeaua și puteți urmări fluxurile de date care duc la blocaje de servicii.

  Cum să efectuezi un test de stabilitate în rețea

Puteți îmbunătăți vizibilitatea datelor și puteți trece de la vizualizarea listelor la o reprezentare grafică a rețelei prin instalarea Spiceworks Network Mapper. Acest instrument utilizează informațiile înregistrate de Inventarul de spiceworks, de aceea aveți nevoie de instrumentul de cercetare instalat înainte ca mapatorul să funcționeze. Vei vedea volumele de trafic pe legăturile dintre dispozitive reprezentate ca grosimea liniei care reprezintă legătura. Harta acoperă Stratul 2 (comutatoare) și Stratul 3 dispozitive (routere). Pictogramele dispozitivului din hartă acționează ca link-uri către pagini de detaliu, unde puteți vedea starea și metodele de operare ale fiecărui echipament.

Poti genera rapoarte din sistemul Inventar care va enumera dispozitivele după tip sau puteți tipări graficele de utilizare. Capacitatea detaliilor serverului volumul și utilizarea discului, disponibilitatea memoriei, și Utilizarea procesorului. Alte caracteristici ale Inventar pachet link către modulul Spiceworks Help Desk. Acestea includ detaliile utilizatorului pentru fiecare punct final și link-uri către dvs. Director activ implementare pentru a vă ajuta să gestionați autorizarea utilizatorului. Inventar sistemul ajunge la alte ramuri ale sistemului dvs. pentru a vă ajuta să informați și să monitorizați toți părțile interesate.

9. NetBrain

Harta NetBrain

NetBrain are un minunat procedura de descoperire a rețelei. Software-ul este accesibil online dar este capabil să penetreze rețeaua dvs. pentru a construi un inventar de dispozitive. Introduceți adresa IP a unui router cheie în rețeaua dvs. și NetBrain sistemul se glisează de acolo pentru a înregistra toate dispozitivele de rețea. Următoarea fază de instalare este crearea automată a unei hărți de rețea. Harta oferă interfața pentru alte funcții disponibile împreună cu NetBrain pachet.

Funcția de descoperire a rețelei din NetBrain continuă să monitorizeze sistemul și actualizările automat când adăugați sau eliminați dispozitive. Sistemul se va înregistra Stratul 2 și Stratul 3 dispozitive și vă ajută să gestionați configurațiile lor. Configurare Management instrument în NetBrain alerte pentru modificări neautorizate și, de asemenea păstrează actualizarea firmware-ului echipamentelor dvs. de rețea.

Hărțile de rețea sunt capabile să identifice medii virtuale astfel încât să puteți vedea câte VM-uri (Mașini virtuale) sunt dependente de fiecare server. Puteți ajusta hărțile pe zbor pentru a solicita o vizualizare a linkului sau pentru a obține rapoarte despre activitatea end-to-end pe un drum dat. Această informație vă ajută să identificați blocaje și, de asemenea, să identificați modalități de a redirecționa traficul departe de hardware-ul cu probleme.

Automatizarea proceselor vă permite să setați scripturile care să funcționeze în anumite condiții de declanșare. Automatizarea funcționează printr-un sistem, numit „runbooks.„Acestea sunt fluxuri de lucru care includ activități de actualizare software și rutine de colectare și analiză a datelor. Funcțiile de analiză vă ajută intruziune la fața locului de asemenea, vă poate ajuta dimensionarea corectă a subrețelelor dvs.. NetBrain sistemul poate fi eșantionat pe un Proces gratuit de 14 zile.

10. TopMaze

TopMaze

TopMaze este un nou instrument de mapare a rețelei produs de Correlsense, care are ca produs principal principal un monitor de performanță al aplicației. TopMaze produsul este disponibil gratuit și este accesat ca un serviciu bazat pe Cloud. Acest instrument de mapare a rețelei este potrivit pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Acest instrument pornește de la cartografierea dispozitivelor dvs. de rețea. Informațiile acumulate în această fază de descoperire sunt scrise un inventar. Autodiscovery funcția de TopMaze nu este un proces unic. Se execută în mod repetat detectarea modificărilor din inventar și actualizarea registrului de sistem în consecință.

TopMaze instrument include un mapper de rețea. Aceasta produce reprezentări ale rețelei, astfel încât să puteți vedea dintr-o privire la care este conectat fiecare dispozitiv. Această hartă va de asemenea actualizați automat în cazul modificărilor inventarului resurselor.

Monitorizarea activității din TopMaze te ajută să identifici intruziunea. Dispozitive neautorizate încercând să vă conectați la rețea, activitate neobișnuită de către un utilizator sau pe un server te va avertiza posibil furt de date încercări sau hacker activitate.

Hărțile din TopMaze nu vă concentrați doar pe hardware. De asemenea, sistemul examinează și listează toate softurile pe care le-ați operat pe echipamentul dvs.. Puteți obține hărți care arată de unde sunt accesate acele aplicații și câtă putere de server preia executia acestora. Puteți alege, de asemenea, să vizualizați fluxurile de trafic de rețea pe aplicație. Monitorizarea software se extinde și la maparea utilizării licențelor, astfel încât să puteți opri procesele abandonate care atârnă și să blocați utilizatorii autentici să acceseze software licențiat.

Acesta este un instrument excelent pentru integrarea performanței rețelei, serverului și aplicației printr-o interfață vizuală condusă de hartă. Puterea de economisire a timpului a reprezentărilor grafice ar trebui să îmbunătățească productivitatea administrării rețelei dvs. și să vă ajute să eliminați problemele înainte de crearea stărilor de avertizare la eșecurile critice.

11. Intermapper

InterMapper

InterMapper este un produs din HelpSystems. Instrumentul se instalează Linux, ferestre, și Mac OS. Acest instrument utilizează o serie de tehnologii pentru a detecta echipamente conectate la rețea. Aceste metode includ SNMP și Ping. Instrumentul include un modul de descoperire automată, care compilează liste de hardware și creează, de asemenea, o hartă a sistemului dvs.. Procesul de descoperire este continuu și astfel orice modificare a resurselor din rețea se reflectă automat în inventar și pe hărțile de rețea incluse în utilitar.

Dacă rulați un WAN, puteți exportați datele Intermapper pentru a se suprapune pe Google Maps pentru a-ți arăta rețeaua pe o hartă reală a lumii. Exporturile respective pot fi scriptate și periodice, oferindu-vă o hartă live aproape a stării rețelei dvs. în întreaga lume.

Dupa cum InterMapper sistemul se bazează pe SNMP, monitorizarea constantă a stării este o parte integrată a proceselor sale. Această monitorizare se extinde și la colecția de mesaje de alertă trimise de agenții dispozitivului, astfel încât să fiți anunțat imediat dacă există probleme cu sistemul dumneavoastră. Aceste alerte sunt afișate în consola de sistem și puteți configura, de asemenea, mecanismul de alertă notificările trimise către dvs. sau altui membru al echipei prin e-mail sau SMS.

Puteți crea scripturi de acțiune care sunt declanșate de condiții de alertă și se obțin rezolvare automată a erorilor. Datele care InterMapper colectează include starea dispozitivului și fluxurile de trafic de rețea. Condițiile de alertă includ congestionarea traficului, precum și starea dispozitivului.

InterMapper sistemul este disponibil la abonament și există o versiune gratuită cu funcții de monitorizare și mapare limitate la 10 dispozitive. Poți obține un proces gratuit de 30 de zile a versiunii plătite integral.

Selectarea unui instrument de descoperire a rețelei

După cum puteți vedea din lista noastră, instrumentele de descoperire a rețelei au toate formele și dimensiunile. Funcția de descoperire automată este o caracteristică de configurare foarte utilă pentru mulți sisteme de monitorizare a rețelei. Este, de asemenea, un element esențial al software de monitorizare a securității, astfel încât să aveți o mulțime de alegeri atunci când căutați o modalitate de a vă mapa rețeaua în mod automat.

Lista pe care am compilat-o include instrumente potrivite pentru rețele mici și mijlocii și altele care ar fi doar cu adevărat interesează organizațiile mari cu rețele complicate. Mărimea rețelei dvs., bugetul dvs. și sistemul de operare al serverelor dvs. sunt probabil cele mai importante trei criterii de selecție care vă vor influența alegerea sistemului de descoperire a rețelei.

Utilizați un instrument de descoperire a rețelei în compania dvs.? Folosiți unul dintre instrumentele pe care le-am enumerat în acest ghid sau aveți un alt instrument pe care l-ați putea recomanda? Lasă un mesaj în secțiunea Comentarii de mai jos pentru a ne informa despre experiențele tale.

About the author