15 Cele mai bune instrumente de topologie și mapare a rețelei

Cel mai bun Ghid de topologie și instrumente de mapare a rețelei

Una dintre sarcinile fundamentale pe care trebuie să le efectuați atunci când monitorizați și gestionați o rețea este să o mapați. Cele mai multe instrumente de monitorizare a performanței rețelei includ maparea rețelei funcționalitate; proceduri de descoperire automată care listează inventarul echipamentului dvs. Marele lucru despre mapatoarele de topologie integrate monitorizate este faptul că acestea se actualizează automat atunci când monitorizarea constantă relevă modificări ale inventarului.

>>>Salt direct la instrumentele de topologie și mapare a rețelei<<<

Un mapper automat nu este întotdeauna cea mai bună soluție. Uneori, ai fi mai bine să poți creează-ți propria hartă de topologie printr-un instrument grafic. Acest lucru este în special în cazul în care proiectați o rețea nouă sau intenționați să o extindeți pe una existentă. În aceste cazuri, descoperirea automată nu vă va ajuta.

Intrăm într-o mulțime de profunzimi pe fiecare dintre instrumentele pe care vi le recomandăm mai jos, dar dacă aveți timp scurt, aici este al nostru lista celor 15 cele mai bune topologie și instrumente de mapare a rețelei:

 1. SolarWinds Network Topology Mapper (ÎNCERCARE GRATUITĂ)
 2. Microsoft Visio
 3. InterMapper
 4. LucidChart
 5. ConceptDraw Pro
 6. eDraw
 7. LANFlow
 8. NetProbe
 9. Notepad de rețea
 10. netTerrain Logical
 11. D3M
 12. Instrument de mapare a rețelei Spiceworks
 13. LANTopoLog
 14. Creately
 15. Diagrama rețelei de 10 greve

Tipuri de topologii de rețea

În postarea noastră referitoare la topologiile de rețea, intrăm într-o mulțime de detalii despre fiecare dintre topologiile comune de rețea și potrivirea acestora pentru fiecare situație. De asemenea, discutăm despre avantajele și dezavantajele fiecărui tip. Acestea sunt cele mai comune topologii de rețea:

 • Topologie autobuz - fiecare dispozitiv de rețea este conectat la un singur cablu care rulează lungimea întregii rețele cu două puncte finale.
 • Topologie inelară - toate dispozitivele de rețea sunt conectate în linie, fiecare are doi vecini, formând o buclă continuă fără puncte finale. De obicei, fluxul de date este unidirecțional.
 • Topologie cu inel dublu - o topologie inelară în care fiecare dispozitiv are două conexiuni la fiecare dispozitiv vecin, care permite fluxul de date bidirecționale.
 • Topologia stelelor - toate nodurile de rețea sunt conectate între ele printr-un nod central
 • Topologia arborelui - de obicei o structură de arbore ierarhică cu un nod rădăcină și conexiuni de ramură care formează ierarhii părinte-copil
 • Topologia ochiurilor de plasă - dispozitive conectate punct la punct care permit diferite tehnici de rutare a datelor
 • Topologie hibridă - cuprinde de obicei două sau mai multe tipuri comune de topologii de rețea menționate mai sus

Vezi și: Topologii de rețea: Avantajele și dezavantajele fiecăruia

Cele mai bune instrumente de topologie și mapare a rețelei

15 Cele mai bune instrumente de topologie și mapare a rețeleiHarta rețelei de probă

Puteți doar să vă creați propriul desen în orice pachet grafic, inclusiv în Paint gratuit care este integrat în Windows. Cu toate acestea, pentru a putea fi considerat un instrument specific de asistență pentru proiectarea rețelei, un pachet grafic trebuie să aibă următoarele atribute:

 • O bibliotecă cu pictograme care prezintă în mod clar tipuri de dispozitive distincte
 • Atribute editabile pentru dispozitive grafic
 • Tipuri de legături distincte
 • Opțiuni de etichetă pentru pictograme

Următoarele instrumente vă vor îmbunătăți documentația și prezentarea. Prezentarea îmbunătățită îți îmbunătățește capacitatea de a comunica cu părțile interesate non-tehnice din organizația ta și te ajută să câștigi bugetul potrivit pentru proiectul de creare a rețelei.

1. Mapare de topologie a rețelei SolarWinds (PROBLE GRATUIT)

SolarWinds Network Topology Mapper

SolarWinds Network Topology Mapper include descoperirea dispozitivului la cerere și cartografierea automată. Acest lucru vă oferă un punct de plecare excelent dacă adăugați la o rețea existentă. Puteți alege dacă se folosește procedura de descoperire SNMP sau ICMP (Ping și Traceroute) pentru localizarea dispozitivelor. De asemenea, poate identifica infrastructura prin WMI și CDP (Cisco Discovery Protocol) metode.

Procedura de descoperire a mapării poate, de asemenea, complota infrastructura pentru care se compun virtualizări și se hărțează clienții pentru gazde VMWare și Hyper-V implementări. Hărțile pot fi exportate în formate de prezentare pentru distribuție și este posibil să le exportați în Visio pentru lucrări ulterioare.

Mediul de dezvoltare a hărții acceptă diferite planuri de rețea și poate compila mai multe perspective dintr-o scanare. Biblioteca cu pictograme are un set de reprezentări adecvat de dispozitive pentru a vă permite distinge între tipurile de echipamente de rețea vizual pe hartă. De asemenea, puteți adapta desenele de pictograme existente pentru a vă crea propriul dvs..

Dacă nu doriți să utilizați o hartă generată automat, puteți seta instrumentul de descoperire pentru a crea doar un inventar de dispozitiv, din care puteți să vă planificați harta topologiei. O caracteristică de actualizare automată nu ar fi utilă pentru un plan de rețea pentru extindere. Cu toate acestea, puteți stoca diferite hărți și setați topologia sistemului actuală pentru a se actualiza automat atunci când apar modificări ale rețelei existente.

Mapperul de rețea respectă standardele PCI și FIPS-2. Acest software rulează ferestre medii și îl puteți accesa la o probă gratuită de 14 zile.

SolarWinds Network Topology Mapper Descarcă încercare GRATUITĂ de 14 zile

2. Microsoft Visio

Visio

Visio este un instrument de creare a hărților și a hărților și este utilizat pe scară largă în întreprinderi pentru o serie de sarcini. Este posibil ca mulți manageri din întreprinderea dvs. să folosească deja Visio. Multe alte aplicații permit exportarea hărților de rețea către Visio, astfel încât puteți utiliza acest instrument pentru a consolida informațiile dintr-o serie de surse.

Ca un instrument de design de vârf, Visio este puțin scump. Cu toate acestea, include pictograme IT și șabloane de proiectare a rețelei pentru a accelera sarcinile de mapare topologică. Visio continuă ferestre medii și este disponibil și online. Poate fi cumpărat individual sau adăugat la Microsoft Office 365 la un cost suplimentar.

3. Intermapper

InterMapper

Sistemele de ajutor InterMapper este disponibil atât într-o versiune gratuită, cât și plătită. Instrumentul include o funcție de descoperire și mapare automată pentru a vă începe sau pentru a vă crea propriul plan de la zero. Sistemul de descoperire automată este de asemenea capabil să traseze virtualizarea, precum și topologia rețelei fizice.

Editorul grafic include o bibliotecă de icoane și vă puteți crea și dvs. Alte funcții ale instrumentului se extind la funcțiile de monitorizare a rețelei. De asemenea, este capabil să stocheze date privind performanța rețelei pentru a ajuta la planificarea capacității și Raportarea conformității SLA.

Versiunea gratuită a instrumentului vă limitează la monitorizarea a 10 dispozitive. Versiunea plătită este disponibilă ca serviciu de abonament sau o puteți cumpăra contra cost. Taxele se efectuează pe dispozitiv monitorizat. Software-ul rulează ferestre, MacOS, și Linux. Puteți obține versiunea plătită a instrumentului într-o probă gratuită de 30 de zile.

4. Lucidchart

LucidChart

LucidChart este un instrument general de creare a diagramelor de flux care are biblioteci de pictograme specializate pentru o serie de industrii, inclusiv topologia rețelei. Nu primiți nicio funcție de descoperire automată cu acest instrument, dar ar fi o opțiune excelentă dacă creați o rețea de la zero. Puteți importa și exporta hărți într-o serie de formate, inclusiv Visio. Asta inseamna ca puteți importa hărți ale rețelelor existente de la orice instrument care exportă în format Visio.

Acesta este un editor de diagrame pur, deci nu plătiți pe dispozitiv, plătiți pentru fiecare cont de utilizator. De asemenea este si o versiune gratuită, care nu include o caracteristică de import / export. Modelul care costă este bazat pe abonament și plătești pe lună sau pe an, pe utilizator. Există, de asemenea, un plan de echipă, care reduce costul sistemului în cazul în care aveți un număr mare de persoane care pot utiliza instrumentul. Software-ul pentru acest serviciu se instalează pe ferestre, Linux, MacOS, Sistem de operare Chrome, iOS, și Android. Puteți încerca versiunea plătită gratuit timp de șapte zile. Sistemul poate fi accesat și prin intermediul aplicațiilor Google.

5. Diagrama ConceptDraw

Diagrama ConceptDraw

Diagrama ConceptDraw este un instrument de creare a hărții care are șabloane specializate și pictograme pentru maparea rețelei. Puteți importa și exporta hărți în diferite formate, inclusiv Visio. Instrumentul se integrează, de asemenea, cu o serie de software de productivitate, inclusiv Microsoft Office și Google G Suite.

Acest instrument poate fi cumpărat individual sau ca parte a unui pachet de instrumente, numit ConceptDraw Office. Această suită include utilitățile de gestionare a proiectelor și de planificare. Software-ul poate fi instalat pe ferestre sau MacOS.

6. Edraw Max

eDraw

Edraw este un instrument general de creare a hărților, a planului și a diagramelor care include câteva formate excelente pentru maparea topologiei de rețea. Editorul are biblioteci de echipamente de rețea și IT în diferite stiluri, inclusiv De bază, Detaliat, și 3D. De asemenea, are biblioteci de icoane care derivă Cisco, AWS, Azur, și Platforma Google Cloud, astfel încât să puteți crea hărți de rețea care arată ca și cum ar fi provenite direct de la un grafician profesionist. Printre perspective diferite disponibile în instrument includ Rack View, LDAP, și Director activ cartografiere și o vedere fizică a lumii care include pictograme ale orașelor și birourilor dacă trebuie să desenați un WAN.

Edraw are un grajd de produse cu diferite specializări. Pentru maparea rețelei, trebuie să vă uitați la Edraw Max, care este disponibil pentru o încercare gratuită. Software-ul se instalează pe ferestre, MacOS, și Linux.

7. LanFlow

LanFlow

Diagrammer LanFlow Net este produs de Pacestar Software. Pachetul include biblioteci cu pictograme 2D și 3D pentru a vă permite să creați hărți de topologie de rețea proprie. De asemenea, vă puteți crea propriile pictograme sau le puteți importa din alte instrumente grafice. Editorul angajează un tragere și plasare metodologie care vă permite să selectați pictograme dintr-un panou lateral și să le așezați pe placa de proiectare.

Acesta este un produs plătit, dar îl puteți obține pentru evaluare la o probă gratuită de 30 de zile. Nu încercați să utilizați versiunea de încercare gratuită pentru compania dvs., deoarece va imprima un mesaj care spune că aceasta este copia de încercare pe toate diagramele rețelei. Software-ul se instalează pe ferestre.

8. Net-Sonda

Sondă netă

Net-Probe este ceva mai mult decât un instrument de mapare a rețelei - este într-adevăr un sistem de monitorizare a rețelei și îți va descoperi rețeaua pentru tine. Hărțile de rețea ale sistemului pot fi suprapuse pe hărți din lumea reală dacă executați un WAN. Există, de asemenea, un format clasic de diagrama de rețea inclus în instrument. Funcția de descoperire automată va compila un inventar hardware pentru dvs., astfel încât dacă organizați rețeaua dvs., puteți ignora planul de topologie generat și lucrați din lista hardware. O hartă live va arăta starea dispozitivului pe pictogramele echipamentului de asemenea, enumerați alertele într-un ecran separat.

Acesta este un instrument foarte frumos, dar nu are sprijinul unei corporații mari, deci sprijinul nu este atât de mare. Software-ul rulează ferestre și versiunea Standard este disponibilă gratuit. Aceasta va monitoriza până la opt dispozitive. Aceasta nu include majoritatea caracteristicilor instrumentului, precum Ping, Traceroute și scanarea rețelei. Versiunile plătite sunt Pro, pentru a monitoriza până la 20 de dispozitive, Deluxe, pentru a monitoriza până la 45 de dispozitive și Enterprise, care va monitoriza până la 400 de dispozitive.

9. Notepad de rețea

Notepad de rețea

Notepad de rețea este disponibil atât ca versiuni gratuite, cât și pentru plata. Software-ul rulează ferestre și are o mică amprentă. Puteți extinde mapatorul plătit, care se numește Network Notepad Professional Ediție și faceți-l într-un monitor de rețea adăugând NNMonitor, care este un instrument Ping.

Notepadul de bază al rețelei include un sistem de descoperire rudimentară bazat pe Protocolul Cisco Discovery. Cu toate acestea, probabil că veți folosi acest instrument mai mult ca proiectant de hărți de rețea. Ecranul de editare vă oferă toate pictogramele de care aveți nevoie pentru a descrie în mod clar rețeaua dvs., iar harta este construită folosind drag-and-drop. Dacă utilizați CDP pentru a localiza toate dispozitivele dvs., atributele descoperite de acest proces pot fi trase în descrierile nodurilor din harta dvs..

10. NetTerrain Logical

netTerrain Logical

Rețele grafice produce o gamă de software de gestionare a rețelei, inclusiv netTerrain Logical. Acesta este un sistem automatizat de documentare a rețelei care va compilați un inventar hardware și generați hărți de topologie de rețea prin sondarea rețelei. Nu trebuie să respectați acele hărți generate, deoarece puteți ajusta topologia pentru a îndeplini obiectivele specifice ale proiectului.

Instrumentul netTerrain acceptă planificarea capacității și reorganizarea rețelei. Funcțiile suplimentare vă ajută să identificați și să opriți punctele slabe de securitate din rețea. Acest instrument este compatibil cu Visio, care vă oferă posibilitatea de a schimba date de la netTerrain Logical la o gamă de alte instrumente aliniate Visio.

Instrumentul se instalează Windows Server 2008 și o versiune ulterioară. Puteți obține o demonstrație gratuită a sistemului pentru a o încerca înainte de a cumpăra.

11. D3M

D3M

D3M se adresează unei piețe de nișă unice - profesioniști de vânzări IT. Acest instrument de mapare a rețelei poate fi utilizat pentru a planifica cerințele unui client, compilând un inventar al echipamentelor de rețea necesare pe măsură ce se construiește harta topologică. Dacă configurați o bibliotecă de produse cu prețuri, inventarul va copia și o ofertă cu un cost total al echipamentului calculat automat pe aceasta. Icoanele utilizate pe hartă sunt furnizate de producătorii de echipamente, astfel clienții vor putea vedea exact ce marcă și model de dispozitiv merge pe unde.

Nu trebuie să fiți un profesionist în vânzări pentru a utiliza acest instrument, așa că ar funcționa la fel de bine pentru un departament IT care trebuie să planifice, să se adapteze și să extindă o rețea ocupată pentru o organizație. Conceptul de a furniza un serviciu pentru lucrătorii din domeniu înseamnă că instrumentul a fost proiectat pentru colaborare și prezentare. Planurile pot fi stocate pe Cloud iar aplicațiile mobile fac posibilă proiectarea și regăsirea de oriunde.

Instrumentul este scump, dar puteți obține primul dvs. proiect finalizat gratuit. Nu există nicio limită la numărul de proiecte pentru care poți folosi instrumentul după această primă încercare gratuită. Există trei benzi de încărcare pentru sistem, care funcționează la numărul de utilizatori pe care doriți să accesați instrumentul. Serviciul este taxat pe bază de abonament cu o taxă lunară.

12. Instrument de mapare a rețelei Spiceworks

Cartografierea rețelei Spiceworks

Spiceworks este un instrument gratuit de monitorizare a rețelei. Puteți utiliza, de asemenea, un instrument de mapare a rețelei creat de Spiceworks pentru compilați un inventar al tuturor dispozitivelor conectate la rețeaua dvs. și creați o hartă de rețea. Editorul de design al instrumentului de mapare a rețelei Spiceworks vă permite să ajustați harta generată. Aveți însă grijă să dezactivați funcția de actualizare automată, altfel modificările dvs. vor fi șterse.

Puteți salva harta personalizată departe de harta standard, permițându-vă să mențineți o hartă în direct a sistemului și o copie de lucru. Harta de actualizare va arăta utilizarea lățimii de bandă a rețelei la fiecare dispozitiv, ceea ce vă va permite să identificați blocaje în sistemul dvs. existent. Procesul de descoperire automată adună informații despre atribute despre fiecare dispozitiv descoperit; veți avea acces la informații despre fiecare dispozitiv, inclusiv marca și modelul, sistemul de operare și capacitatea acestuia.

Acesta este un instrument gratuit care este acceptat de anunțuri. Puteți instala instrumentul Mapping Network pe Debian și Ubuntu Linux și pe ferestre și Mac OS. Puteți îmbunătăți performanța instrumentului adăugând la Spiceworks Inventory, care este de asemenea gratuit.

13. LANTopoLog

LANTopoLog

LANTopoLog este un liber mapator de rețea creat de entuziaști Nu primiți un concept al aspectului fizic al rețelei dvs. din acest instrument. Cu toate acestea, informațiile afișate pe hartă vă oferă o reprezentare foarte simplă a tuturor datelor de rețea de care aveți nevoie rapid.

Instrumentul include o facilitate de descoperire a rețelei, care se bazează pe SNMP. Harta rezultată, care este desenată automat, arată fiecare dintre dispozitivele din rețeaua dvs. și dispozitivele la care se conectează. Rezultatul acestei schematicii este o structură arbore care oferă adrese IP, numere de port și nume de gazdă ale fiecărui dispozitiv și conexiunile sale. Acesta este un sistem rudimentar de monitorizare a rețelei. Utilizarea sa ca instrument de mapare a rețelei se află în lista dispozitivelor descoperite, pe care le puteți folosi ca inventar. Acest lucru vă oferă conexiunile actuale între dispozitivele dvs., pe care le puteți folosi ca ghid la refacerea rețelei într-un instrument grafic, cum ar fi Visio. Acest software rulează ferestre medii.

14. Creativ

Creately

Creately este un instrument îngrijit de creare a diagramelor care are șabloane și pictograme specializate pentru maparea rețelei. Acesta este un instrument de design pur și nu include nicio opțiune de descoperire automată. Cu toate acestea, puteți utiliza acest designer împreună cu un explorator de rețea de bază, cum ar fi LANTopoLog pentru a obține cele mai bune din ambele lumi.

Pachetul include o mare selecție de șabloane, care vin fiecare cu un set de icoane. Aspectele disponibile includ vizualizări WAN care prezintă pictograme oraș și cloud. De asemenea, obțineți opțiunea de layout LAN standard și puteți crea chiar și vizualizări rack.

Sistemul Creately vă permite să configurați conturi pentru membrii din echipa dvs. și există o caracteristică de colaborare încorporat în instrument, care vă permite să acordați acces la editare sau vizualizare altor utilizatori. Software-ul poate fi instalat pe ferestre, Linux, și MacOS iar accesul poate fi acordat utilizatorilor de dispozitive mobile care rulează iOS sau Android. De asemenea, puteți opta pentru a obține Creately ca serviciu Cloud.

15. Diagrama rețelei cu 10 greve

10Strike

Instrumentul Diagrama rețelei cu 10 greve este un creator dedicat hărților de rețea cu capacități de descoperire automată. Nu trebuie să folosiți opțiunea de descoperire automată în cazuri precum începerea proiectării unei rețele complet noi. Pachetul are un editor grafic, care este utilitatea principală a software-ului. Editorul include o bibliotecă de pictograme IT pe care le puteți trage și plasa pe placa de design.

Vizualizările disponibile în cadrul pachetului includ o hartă a lumii reale, care se bazează pe hărți Google. Funcția de descoperire automată vă va urmări chiar și conexiunile pe internet, reprezentând locația fiecărui router pe măsură ce trece prin harta lumii reale.

Acest software rulează ferestre medii și îl puteți obține într-un proces de 30 de zile.

Opțiuni de mapare a rețelei

După cum puteți vedea din lista noastră, există o gamă largă de instrumente de mapare disponibile. Acestea variază de la hărți rudimentare care sunt susținute de inventare colectate automat la instrumente grafice sofisticate care nu au capacități de descoperire automată. Cel mai bun instrument pentru proiectul dvs. va depinde dacă creați o rețea nouă sau dacă o adaptați la una existentă.

Aveți un instrument preferat de mapare a rețelei? Folosești vreunul dintre instrumentele din lista noastră? Lasă un mesaj în Comentarii secțiune și împărtășește-ți experiența cu comunitatea.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 27 = 31

Adblock
detector