27 Cele mai bune instrumente și software de monitorizare a rețelei din 2020

27 Cele mai bune instrumente și software de monitorizare a rețelei din 2020

Alegerea instrumentelor de monitorizare a rețelei este un pic de minte cu sute de furnizori de software diferiți.

Echipa noastră de experți IT a decis să-și adune anii de experiență și cunoștințele vaste ale industriei pentru a crea o listă uriașă de instrumente de monitorizare a rețelei pe care să le pună la punct..

Apoi ne-am propus să lucrăm în detaliu testarea, compararea și revizuirea fiecăruia pentru a vă oferi lista definitivă a celor mai bune instrumente de monitorizare a rețelei pentru 2020. Am inclus software gratuit, plătit și open source pentru Windows, Mac și Linux.

Vom acoperi toate cele 27 de instrumente în detaliu, dar pentru cei care doresc doar să cunoască alegerile noastre de top, iată cele mai bune instrumente de monitorizare a rețelei și un pic despre fiecare dintre ele:

7 cele mai bune instrumente GRATUITE de monitorizare a rețelei (rezumat rapid)

 1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (ÎNCERCARE GRATUITĂ) Acest produs emblematic de administrare a rețelei de la SolarWinds monitorizează rețele LAN, wifi, virtualizări, WAN-uri și resurse bazate pe Cloud.
 2. Paessler PRTG Network Monitor (ÎNCERCARE GRATUITĂ) Un sistem de monitorizare unificat care acoperă rețele, servere și aplicații, virtualizări și resurse în afara site-ului.
 3. NetCrunch Monitoring Suite (PROBA GRATUITĂ) O platformă completă de monitorizare a rețelei care include analiza traficului, gestionarea jurnalului, monitorizarea serverului și monitorizarea aplicațiilor.
 4. Site24x7 Monitorizare în rețea din cloud (PROBLE GRATUIT) O infrastructură IT combinată, aplicații și servicii de monitorizare a comportamentului utilizatorilor disponibile în cloud.
 5. Atera (TRIAL GRATUIT) Sistemul RMM bazat pe cloud include o gamă largă de monitoare - server, dispozitiv și aplicație - potrivite pentru întreprinderile de dimensiuni mari.
 6. ManageEngine OpManager (TRIAL GRATUIT) Un sistem de monitorizare bazat pe SNMP care acoperă rețele LAN, virtualizări, WAN-uri și servere bazate pe Cloud.
 7. Pachetul de instrumente de curgere SolarWinds (ÎNCĂRCARE GRATUITĂ A INSTRUMENTELOR) Un pachet de trei instrumente gratuite care vă ajută să testați capacitatea rețelei prin routerele Cisco.

Cele 26 instrumente noastre preferate de monitorizare a rețelei

În ultimii ani, instrumentele de monitorizare a rețelei au fost într-o stare constantă de evoluție. Furnizorii saturează piața cu instrumente de monitorizare a rețelei Windows și Linux de înaltă calitate. Pentru administratori, aceasta este o veste bună, deoarece există o cerere constantă de instrumente cu scanare în rețea, Integrare SNMP, și monitorizarea rețelei combinate. În acest moment există zeci de instrumente la nivel înalt care pot oferi o defalcare în timp real a rețelei dvs. live.

Instrumentele de monitorizare a rețelei sunt importante din mai multe motive. Un instrument de monitorizare vă poate oferi o vizualizare în timp real a stării serviciului și a stării de sănătate a infrastructurii. De cele mai multe ori aceste sisteme sunt utilizate pentru a identifica semnele unei performanțe slabe pe o rețea de calitate a întreprinderii.

1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (TRIAL GRATUIT)

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds

Mai întâi pe lista noastră Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds. SolarWinds Network Performance Monitor este un top al instrumentului de monitorizare a rețelei care vă permite să urmăriți elementele rețelei dvs. prin utilizarea SNMP și a unui tablou de bord centralizat. Indiferent dacă executați o rețea fără fir sau o rețea cu fir, puteți utiliza Monitorizarea performanței rețelei pentru a fi atent la semne cu performanțe slabe.

Caracteristici dintr-o privire

 • Descoperirea automată a dispozitivelor în întreaga rețea
 • Alerte personalizabile cu declanșatoare
 • Funcții de vizualizare, cum ar fi diagrame, plăci grafice și hărți
 • Hărți inteligente ale infrastructurii de rețea
 • Vizualizarea căii critice NetPath
 • Creați hărți de căldură ale mediilor de rețea

De la bun început, acest produs SolarWinds este extrem de ușor de utilizat. Monitorizarea performanței rețelei rulează o caracteristică de descoperire automată care localizează manual dispozitivele în rețeaua dvs. și le mapează în sistemul dvs. Acest lucru elimină necesitatea de a petrece timp conectând manual dispozitivele de rețea la consola centrală.

După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, SolarWinds vă oferă o gamă variată de elemente vizuale precum graficele de plăcintă, hărţi, și Avertizări pentru a vă permite să citiți performanța rețelei dvs. dintr-o privire. De exemplu, Noduri cu probleme fereastra evidențiază toate elementele de rețea care întâmpină probleme de performanță. De asemenea, cerere Secțiunea Prezentare generală asupra sănătății vă permite să vizualizați starea generală a aplicației dvs. pe întreaga rețea.

Designul minimalist, dar totuși complet, al SolarWinds este unul dintre cele mai mari puncte de vânzare ale platformei. Cu toate acestea, nu este tot ce oferă acest program. De asemenea, puteți crea alerte personalizate pentru a vă anunța când apare o defecțiune de rețea. Dacă este nevoie, puteți aloca alertele dvs. pentru anumiți membri ai personalului. Acest lucru este util pentru acele situații în care trebuie să delegați sarcini de răspuns între o echipă.

Pro:

 • Extrem de ușor de utilizat cu un design intuitiv al interfeței
 • Configurație nedureroasă cu o mulțime de opțiuni automatizate
 • Nivel ridicat de personalizare, inclusiv alerte personalizate
 • Hărțile inteligente și hărțile de căldură oferă o varietate de perspective de rețea
 • Posibilitatea de a utiliza scripturi pentru rezolvarea automată a problemelor

Contra:

 • Opțiuni limitate pentru monitorizarea serviciilor cloud

În general, monitorul de performanță al rețelei SolarWinds se află în vârful listei noastre, deoarece oferă amestecul perfect de ușurință de utilizare și monitorizare de rețea all-in-one. Funcția de descoperire automată și vizualizarea la nivel înalt sunt două caracteristici deosebite. Monitorul de performanță al rețelei este disponibil de la 2.895 USD în sus. Este deasemenea o Proces gratuit de 30 de zile, care poate fi descărcat de aici.

ALEGEREA EDITORILOR

SolarWinds NPM este mult mai mult decât un simplu scaner, ceea ce este important deoarece majoritatea problemelor de securitate apar atunci când configurațiile sunt schimbate. Acesta oferă o scanare solidă a vulnerabilităților, precum și opțiuni avansate pentru a crea și monitoriza politicile de configurare și orice probleme care apar din acestea. Posibilitatea de a rezolva automat probleme folosind scripturi înseamnă că este extrem de eficient atât în ​​detectarea problemelor, cât și în ajutorul dvs. pentru a le rezolva.

Descarca: Proces GRATUIT de 30 de zile de la SolarWinds.com

Site-ul oficial: https://www.solarwinds.com/network-performance-monitor/

Sistem de operare: Windows Server

2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

Paessler PRTGMonitor de rețea PRTG de la Paessler este un alt produs care oferă o suită excelentă de funcții de monitorizare a rețelei. PRTG utilizează SNMP, adulmecarea pachetelor și WMI pentru a monitoriza dispozitivele de rețea. Unul dintre primele lucruri pe care le observați despre PRTG este că poate fi dificil să urmăriți ceea ce se întâmplă în rețeaua dvs. Deși nu este la fel de clar ca un produs precum OpManager, are suficientă profunzime pentru a vă oferi o imagine clară dacă persistați dincolo de neplăcerile inițiale și vă familiarizați cu acesta.

PRTG este o opțiune simplă de implementat. Ca și alte produse de vârf de monitorizare a performanței rețelei, PRTG are propriul său caracteristică auto-descoperire. Aceasta acționează ca un mapper de rețea și recunoaște elementele de rețea fără a fi necesar să le configurați manual. Descoperirea automată vă permite să loviți alergarea la sol și reduce o bucată masivă de muncă manuală. Puteți începe să vă monitorizați rețeaua imediat după ce ați implementat-o ​​de pe un desktop sau dispozitiv mobil pe aplicația PRTG.

Hărți PRTG este oferirea de vizualizare unică a platformelor. Acum există multe moduri în care hărțile pot fi utilizate. Cel mai simplu este să creezi o hartă de rețea care denotă fiecare dispozitiv din rețeaua ta. Cu toate acestea, îl puteți personaliza pentru a afișa doar senzorii cei mai critici din infrastructura locală. Ceea ce este cu adevărat excelent în această caracteristică este că puteți crea puteți seta rotirea automată a hărții. Acest lucru vă permite să schimbați automat hărțile pe care le vedeți de la 10, 30, 60 de secunde la 10 minute.

Deși interfața cu utilizatorul obișnuiește să se obișnuiască, acesta este un produs perfect pentru cei care sunt noi în lumea monitorizării rețelei. Vine cu o curbă de învățare, dar auto-descoperire, alerte, și afișaje vizuale face din aceasta una dintre cele mai bune platforme de pe piață. Există o serie de opțiuni de tarifare disponibile pentru PRTG de la o versiune care funcționează până la 100 de monitoare la XL5 pentru 1.400 USD (1.052 £). Cea mai bună valoare pentru bani este probabil pachetul XL1 care vă oferă senzori nelimitați pentru 13.436 $ (10.101 £). Există, de asemenea, un proces gratuit de 30 de zile pe care îl poți Descarcă aici. PRTG rămâne gratuit pentru până la 100 de senzori. Puteți accesa, de asemenea, o versiune de PRTG software-ul ca un serviciu pe Cloud printr-o interfață bazată pe web.

Monitor de rețea PRTG de la PaesslerDownload 30 de zile de încercare GRATUITĂ

3. NetCrunch (TRIAL GRATUIT)

27 Cele mai bune instrumente și software de monitorizare a rețelei din 2020

Adrem Software produce platforma NetCrunch și oferă patru niveluri de pachete de monitorizare a sistemului bazate pe aceasta - NetCrunch Monitoring Suite este cel mai mare dintre aceste pachete de instrumente. Pachetul NetCrunch standard se numește NetCrunch pentru dispozitive SNMP. Aceasta folosește funcția Protocol de gestionare simplă a rețelei pentru a monitoriza activitățile pe routere, întrerupătoare și firewall-uri. Instrumentul include gestionarea alertelor, cartografierea porturilor și monitorizarea aplicațiilor.

Puteți plăti pentru module suplimentare pentru a adăuga pachetul de bază sau pentru a opta pentru pachete superioare care includ funcționalitate suplimentară. Un pas de la NetCrunch pentru dispozitivele SNMP este NetCrunch Performance Monitor. Aceasta are toate funcțiile serviciului de bază NetMPrunch SNMP plus monitorizare server și aplicație și managementul jurnalului. Acest serviciu este capabil să monitorizeze resursele la distanță, cum ar fi serverele bazate pe cloud și este, de asemenea, o alegere bună dacă implementați virtualizarea în rețeaua dvs..

Următorul nivel este NetCrunch pentru infrastructura de rețea. Acest pachet include funcțiile de monitorizare SNMP ale pachetului de bază plus mapare topologie rețea și analiza fluxului de trafic. Nu include funcțiile de monitorizare a serverului și a aplicațiilor sau de gestionare a jurnalului NetCrunch Performance Monitor, dar puteți cumpăra acel modul ca un supliment.

În mod alternativ, puteți opta pentru NetCrunch Monitoring Suite, care include toate modulele NetCrunch. Obțineți serverul și monitorul de aplicații, mapatorul de topologie, managerul de jurnal și funcțiile de analiză a traficului disponibile în alte pachete NetCrunch. Acest pachet include, de asemenea Funcții de inventar hardware și software pentru Windows care include funcții de gestionare a patch-urilor și utilități de monitorizare pentru serviciile Windows. Suita de monitorizare include de asemenea gestionarea configurației și acțiuni bazate pe politici care vă pot ajuta la automatizarea multor sarcini de gestionare a sistemului dumneavoastră.

Cu cea mai nouă versiune 10.6, există o nouă și îmbunătățită Remote Probe. Este capabil să monitorizeze peste 70 de servicii de rețea, inclusiv SNMP și HTTP. Noul Remote Probe este de asemenea capabil să monitorizeze toți senzorii NetCrunch, cum ar fi WMI, SQL și multe altele.

Sonda acceptă descoperirea automată a serviciului de rețea. De fiecare dată când este adăugat un nou nod, sonda va descoperi automat serviciile și va începe să îl monitorizeze. În plus, acum puteți seta alerte pe nodul sondă de la distanță și puteți primi o notificare dacă conexiunea sondă este dezactivată.

Evaluăm foarte mult această suită pentru că este rapid și fulgerul și există o încercare gratuită de 30 de zile a tuturor modulelor sale de monitorizare a sistemului.

NetCrunchDownload Încercare GRATUITĂ pentru 30 de zile

4. Monitorizarea rețelei Site24x7 din cloud (PROBLE GRATUIT)

Site24x7

Site24x7 instrument de monitorizare a rețelei bazat pe cloud care acoperă infrastructura IT, aplicațiile și comportamentul utilizatorilor. Secțiunea de monitorizare a rețelei poate descoperi automat toate dispozitivele atașate la rețea. Site24x7 compilează un inventar de echipamente din rezultatele căutării respective și apoi întocmește hărți de topologie de rețea automat. Inventarul și hărțile se actualizează automat, ori de câte ori echipamentele sunt adăugate, mutate sau eliminate.

Funcția de descoperire automată a Site24x7 este condusă de Protocol de gestionare simplă a rețelei (SNMP). Acest sistem este încorporat în toate dispozitivele de rețea. Este nevoie doar de un manager SNMP pentru a solicita informații despre starea de la software-ul agent care este încărcat pe fiecare switch și router de către producătorii lor. Site24x7 îndeplinește acel manager SNMP.

SNMP include o procedură care permite agenților de dispozitiv să trimită o notificare managerului atunci când descoperă o condiție critică pe dispozitivul pe care îl monitorizează. Acest mesaj devine convertit în avertizare sau un alerta de tabloul de bord Site24x7, în funcție de gradul de severitate marcat pe mesajul de la agent.

Site24x7 monitorizează comutatoarele, routerele, aparatele de protecție pentru firewall, surse de alimentare, echilibrele de încărcare, rețele wireless, servicii cloud și conexiuni WAN Nu este un monitor de trafic cu lățimea de bandă. Monitorul se concentrează pe hardware conectat. O vizualizare mai largă a pachetului Site24x7 arată că sistemul monitorizează și alte hardware, cum ar fi de exemplu puncte finale și servere. De asemenea, urmărește performanțele aplicațiilor. Un modul de comportament al utilizatorului în pachet este deosebit de utilă companiile care rulează site-uri web. Include monitorizare reală a utilizatorilor pentru a analiza călătoriile tipice ale cumpărătorului și, de asemenea monitorizare sintetică a tranzacțiilor web, care simulează accesul la un site web.

Site24x7 este disponibil gratuit. Versiunea gratuită a serviciului este limitată la monitorizarea a cinci site-uri web sau servere. Există patru ediții ale serviciului plătit. Fiecare este adaptat nevoilor corporative diferite. Fiecare versiune plătită a Site24x7 este disponibilă pe un proces gratuit de 30 de zile.

Site24x7 Monitorizare rețea Încearcă încercare GRATUITĂ pentru 30 de zile

5. Atera (PROBA GRATUITĂ)

27 Cele mai bune instrumente și software de monitorizare a rețelei din 2020

Atera este un monitor de rețea proiectat pentru a fi utilizat de furnizorii de servicii gestionați (MSP). De fapt, acest sistem are o serie de monitoare, inclusiv monitoare server și aplicații. Această platformă oferă tot software-ul de care echipa de tehnicieni a unui MSP are nevoie pentru a rula cu succes o rețea. Aceasta include sarcini de întreținere, precum și doar monitorizare pasivă.

Monitorul de rețea face parte dintr-o suită de utilități care se numește a monitorizare și gestionare la distanță (RMM) sistem. O parte cheie a acestui serviciu este faptul că echipa de monitorizare a tehnicienilor nu se află pe același site cu rețeaua monitorizată. Capacitatea de a monitoriza un sistem de la distanță este foarte eliberatoare, deoarece înseamnă, de asemenea, că serverul care rulează software-ul de monitorizare nu trebuie să se afle în aceeași clădire ca tehnicianul care îl folosește.

Software-ul Atera este un serviciu care este livrat din cloud. Nu este necesar să vă mențineți propriile servere pentru a rula această platformă. Cu toate acestea, site-ul client va avea nevoie de agenți instalați pe acesta. Tehnicienii MSP accesează consola de sistem prin un browser web standard. De asemenea este si o aplicație mobilă care permite administratorilor de sistem să verifice starea rețelei monitorizate de oriunde.

Posibilitatea de a vă conecta doar la sistem de pe orice dispozitiv este foarte importantă, deoarece Atera include un grad ridicat de automatizare. Serviciul monitorizează rețeaua clientului și necesită atenție umană numai atunci când apare o problemă. În aceste cazuri, Atera generează o alertă și îi poate trimite pe tehnician prin intermediul aplicației mobile.

Serviciul de monitorizare a rețelei Atera se bazează pe Protocol de gestionare simplă a rețelei (SNMP). Această metodologie include facilitatea alertelor generate de agentul dispozitivului. De asemenea, oferă un mecanism pentru descoperirea rețelei și posibilitatea de a compila automat un inventar de echipamente.

Serviciul Atera este disponibil în trei pachete: Pro, Creştere, și Putere. Sistemul este perceput prin abonament pe tehnician pe lună. Puteți opta pentru a plăti anual, ceea ce este mai ieftin. Atera este disponibil pe un proces gratuit de 30 de zile.

AteraStart Trial GRATUIT de 30 de zile

6. ManageEngine OpManager (TRIAL GRATUIT)

ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager este unul dintre cele mai cunoscute instrumente de monitorizare a rețelei din această listă. Această soluție de monitorizare simplă a rețelei a fost bine concepută pentru a ajuta administratorii de rețea să vizeze performanțe slabe pe o rețea mare. Tabloul de bord este actualizat în timp real și oferă utilizatorului grafice care arată disponibilitatea, utilizarea și conectivitatea dispozitivelor din întreaga rețea.

Vizualizarea OpManager este unul dintre cele mai mari atuuri ale sale. Puteți vizualiza, forma apeluri, grafice, diagrame și disponibilitatea codată de culori prin tabloul de bord. Există câteva instrumente care oferă o perspectivă de sus în jos în același grad cu OpManager-ul ManageEngine. Dacă aceste funcții nu sunt suficiente pentru a dezvolta o perspectivă completă a rețelei, puteți genera și rapoarte personalizate. Acest lucru este util în special dacă trebuie să transmiteți rezultatele dvs. către un alt membru al personalului.

Personalizare a fost plasat în centrul funcționalității OpManager. Notificările configurabile ale utilizatorului fac parte din acest proiect general. De exemplu, puteți să setați un prag de utilizare a procesorului și să instruiți OpManager să vă anunțe odată ce atinge un anumit nivel. De asemenea, aveți posibilitatea de a transmite mesaje cheie precum datele Syslog.

scalabilitate OpManager al ManageEngine este astfel încât acest instrument să fie adecvat pentru desfășurare în orice organizație de la IMM-uri la întreprinderi mai mari. OpManager are 3 ediții diferite, respectiv Standard, Professional și Enterprise. Ediția standard începe de la 245 USD pentru 10 dispozitive, Ediția profesională începe de la 345 USD pentru 10 dispozitive, iar ediția Enterprise începe de la 11545 USD pentru 250 de dispozitive. Există, de asemenea, o versiune gratuită care poate monitoriza până la 3 dispozitive, cu suport pentru serverele VMware, Hyper-V și Xen. Versiunea gratuită poate fi descărcată aici.

OpManager de la ManageEngineDownload încercare GRATUITĂ

7. Pachetul de instrumente de curgere SolarWinds (ÎNCĂRCARE GRATUITĂ A INSTRUMENTELOR)

Pachetul de instrumente SolarWinds NetFlow

Pachetul de instrumente de flux este un alt produs al SolarWinds. Un mare atribut al acestui pachet este că este complet gratuit de utilizat. Aceasta nu este o ofertă de încercare, deoarece pachetul este gratuit permanent. Funcțiile din pachet nu includ nicio reprezentare grafică a datelor pe care o așteptați în mod normal de la un produs SolarWinds. În schimb, primiți trei interfețe foarte simple, fiecare lansând un proces de specialitate. În cadrul pachetului, primiți următoarele instrumente:

 • NetFlow Configurator
 • Replicator NetFlow
 • Generator NetFlow

Pachetul de instrumente se referă la exploatarea sistemului NetFlow încorporat în toate Routere Cisco. Nu veți primi mesaje NetFlow de la comutatoarele Cisco, deoarece sistemul de analiză a datelor colectează și examinează anteturile IP - care se referă la funcționalitatea routerului.

NetFlow este un sistem de analiză a traficului de date creat de Cisco Systems. Există o serie de versiuni ale acestui limbaj de comandă și cu utilitățile pachetului de instrumente Flow funcționează NetFlow v5.

NetFlow Configurator este o interfață simplă pentru routerele Cisco care vă permite să configurați mesageria NetFlow și să obțineți datele direcționate către colectorul dvs. Acest utilitar vă scutește de faptul că trebuie să vă conectați la fiecare routere și să navigați prin meniul interfeței de gestionare.

Replicator NetFlow este un modul de testare în rețea. Va circula pachetele NetFlow prin rețeaua dvs. către o anumită destinație. Cu aceasta, puteți verifica abilitățile infrastructurii dvs. de rețea de a gestiona anumite volume de trafic.

Generator NetFlow este un alt instrument de testare care vă permite să testați scenarii de trafic sporite pe cele existente. Instrumentul generează pachete false pentru a examina capabilitățile serviciilor, cum ar fi echilibrele de încărcare, firewall-uri și alerte de monitorizare a performanței rețelei.

Pachetul de instrumente de flux este un utilitar de analiză util care exploatează funcțiile preexistente NetFlow ale ruterelor dvs. și este disponibil ca o descărcare gratuită.

Pachetul de instrumente pentru fluxul SolarWinds Descărcați pachetul de scule 100% GRATUIT

8. Zabbix

Zabbix

Software-ul open-source este adesea lovit în ceea ce privește monitorizarea rețelei, dar Zabbix este un produs care îl primește direct din implementare. Din momentul în care lansați GUI, este impresionant cât de curată este designul programului. Adâncimea capabilităților analitice ale GUI are, de asemenea, suficientă substanță pentru a se potrivi stilului său. Puteți accesa browserul web pe majoritatea browserelor web majore, cum ar fi Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox și Google Chrome. Instrumentul se integrează și cu aplicații terțe, precum Slack, WordPress și OpenVPN.

Zabbix utilizează o combinație de SNMP și IMPI pentru a vă monitoriza rețeaua. În practică, puteți utiliza Zabbix pentru monitorizați lățimea de bandă a rețelei dvs., utilizarea dispozitivului de către CPU / memorie, sănătatea rețelei, și modificări de configurare. Personalizarea este un domeniu pe care Zabbix îl îndeplinește deosebit de bine. Există notificări configurate de utilizator care pot fi trimise prin e-mail sau SMS. De asemenea, puteți rula scripturi de la distanță pe dispozitive în întreaga rețea. Acest lucru este util pentru a acționa rapid în ocazii în care un serviciu întâmpină probleme de performanță.

În cazul în care Zabbix recunoaște o problemă în rețeaua dvs., un mesaj va apărea în fereastra de mesaje. Acest lucru va detalia tot ceea ce trebuie abordat. Zabbix are, de asemenea, un o gamă largă de șabloane pe care îl puteți utiliza pentru a monitoriza dispozitivele populare. Șabloanele variază de la companii precum Intel, Netgear, Dell și Cisco la dispozitivele Huawei și Nokia Networks. Fiecare șablon are aplicații implicite, declanșatoare, grafice și scenarii referitoare la dispozitivul furnizor în cauză.

În general, Zabbix este un monitor solid de performanță al rețelei pentru organizațiile mijlocii și mari. Zabbix este disponibil gratuit și poate fi accesat ca o interfață web sau descărcat pentru CentOS, Debian, Oracle Linux, Ubuntu și Red Hat Enterprise Linux. Dacă sunteți interesat să descărcați Zabbix, puteți accesa linkul de descărcare a software-ului aici.

9. Observium

Observium

Observium este o soluție de monitorizare a rețelei care se adresează organizațiilor de toate dimensiunile pentru a monitoriza performanța rețelei. Site-ul Observium se mândrește cu o gamă impresionantă de companii care au îmbrățișat acest proiect, cu nume precum Yahoo, Twitch și Spotify doar unele dintre cele care folosesc produsul. Ca furnizor de software de monitorizare a rețelei, Observium a optat să utilizeze SNMP ca principal protocol pentru a colecta informații despre conexiunea de rețea, deși folosește și LLDP, CDP, FDP și EDP..

Orice platformă care utilizează protocolul SNMP poate fi identificată prin intermediul funcției de descoperire automată. Acest localizează automat dispozitivele în întreaga rețea și trage informații din ele direct către consola ta. Aceste informații pot fi apoi transformate într-un grafic pentru o inspecție mai atentă. Majoritatea monitorizării dvs. se face din pagina de ansamblu. Aici puteți vizualiza toate dispozitivele din rețeaua dvs., alături de starea lor.

De asemenea, Observium întâlnește unul dintre principalii noștri diferențiatori sub formă de alerte prag. Alertele de prag permit utilizatorului să monitorizeze dispozitivele și să primească alerte atunci când sunt îndeplinite anumite criterii, cum ar fi timpul de răspuns slab. De exemplu, dacă memoria scade sub 70% veți primi o notificare. De asemenea, puteți primi alerte atunci când un anumit serviciu se oprește. Acest lucru reduce la minimum sarcina manuală a monitorizării unei rețele mari.

Observium acceptă sisteme de operare precum Windows, Linux, Dell, HP și Cisco. Observium este disponibil în două versiuni; Comunitar și profesional. Versiunea comunitară poate fi descărcată gratuit și include auto-descoperire, maparea rețelei, și recunoașterea automată a dispozitivului. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de funcții precum alertele de prag și API-ul RESTful, trebuie să plătiți 266 USD (200 £) pe an. O listă completă de opțiuni de prețuri este disponibilă aici.

10. Icinga

Icinga

Icinga 2 este un alt produs software de monitorizare a rețelei relativ cunoscut. Icinga utilizează SNMP și monitorizare directă pentru a colecta date de utilizare de la fiecare dispozitiv activ într-o rețea. Majoritatea proceselor se desfășoară prin intermediul API RESTful. API-ul REST oferă utilizatorului puterea de a-și actualiza configurațiile și de a vizualiza informații despre problemele existente. Întreaga interfață de utilizator este securizată cu SSL. Acest produs este folosit de o serie de organizații mari. Nume precum Audi, Adobe și Vodafone au folosit Icinga în trecut.

Pentru o platformă open-source, interfața de utilizare a Icinga este relativ curată. Cu toate acestea, unul dintre lucrurile care îl diferențiază pe Icinga de alte produse utilizarea pluginurilor. Icinga vă oferă mii de pluginuri pentru a efectua o varietate de activități de monitorizare. Există pluginuri unice care funcționează atât pentru Windows cât și pentru Linux. Dacă nu găsiți ceea ce căutați, puteți, de asemenea, să vă construiți propriul plugin de la zero. Plugin-urile sunt un plus excelent care ajută la extinderea funcțiilor de bază ale produsului.

Acest program are, de asemenea, propriul său sistem de alertare, care notifică utilizatorul prin test sau SMS atunci când are loc un eveniment de rețea. Rezultatul este că vă aflați la îndemâna mediului de rețea chiar și atunci când nu îl monitorizați direct de la birou. Există, de asemenea, posibilitatea de a segmenta alertele și de a le trimite direct către utilizatori specifici. „Alertele segmentate” este o caracteristică care se va dovedi utilă organizațiilor mai mari.

Icinga întruchipează toți diferențiatori cheie pe care i-ați aștepta de la un produs de top. Mai presus de toate, cel mai mare punct de vânzare al lui Icinga este faptul că este gratuit. Nu vă lăsați păcălit de preț, deoarece această platformă are acreditările pentru a concura cu toate celelalte platforme din această listă. Dacă găsiți complexul API REST, există un mare manual de utilizare online care vă poate ajuta să folosiți Icinga. Icinga 2 poate fi descărcat de aici.

11. Spiceworks Network Monitor

Spiceworks Network Monitor

Spiceworks Network Monitor a dezvoltat un nume pentru sine ca unul dintre cele mai bune instrumente gratuite de monitorizare a rețelei disponibile. Acest software de monitorizare a rețelei generează date în timp real prin utilizarea SNMP. Instalarea este incredibil de simplă pentru utilizatorii noi. Există un instalator care te conduce prin procesul inițial de configurare a platformei tale. După ce ați finalizat configurarea, vi se oferă o comandă rapidă care face legătura cu interfața GUI a interfeței web. În acest moment, utilizatorul trebuie să se autentifice pentru a începe monitorizarea live.

Network Monitor menține un design foarte clar. Există tabloul de bord principal unde puteți vedea datele de utilizare. Tabloul de bord poate fi personalizat în funcție de cerințele dvs. Network Monitor acceptă a varietate de Cod de culori grafice astfel încât să puteți afișa datele într-un format ușor de înțeles. Există suficientă lățime de bandă pentru a monitoriza toate dispozitivele cheie de pe ecranul de pornire.

Alerte configurate de utilizator sunt o altă caracteristică pe care echipa Spiceworks a încorporat-o în acest produs. Utilizatorul poate seta parametri de alertă astfel încât aceștia să fie notificați prin e-mail sau SMS după ce sunt îndeplinite anumite criterii. Există, de asemenea, opțiunea de a seta praguri de alertă personalizate pentru dispozitive individuale. Acestea fiind spuse că nu puteți crea alerte personalizate pentru a evidenția anumite condiții de eroare, cum ar fi timpii de răspuns slabi.

Principala limitare a Network Monitor este că are reclame. Dincolo de asta, aceasta este o alegere solidă pentru organizațiile de toate dimensiunile. SpiceWorks Network Monitor este compatibil cu orice versiune de Windows. Tot ce trebuie să faceți pentru a începe să utilizați software-ul este să îl descărcați pe dispozitiv. Dacă v-ați blocat vreodată ceva, există o comunitate activă de utilizatori care vă poate ajuta. SpiceWorks Network Monitor poate fi descărcat gratuit folosind acest link.

12. Scaner IP avansat

Scaner IP avansat

Cu peste 30 de milioane de utilizatori din întreaga lume, Scaner IP avansat este unul dintre cele mai utilizate instrumente de monitorizare a rețelei din această listă care se concentrează pe utilizarea adreselor IP. Advanced IP Scanner a fost conceput pentru a analiza mediile LAN și vă permite să monitorizați dispozitivele de rețea de pe un panou de sticlă. Există multe lucruri care fac acest instrument popular, inclusiv detectarea adreselor MAC și posibilitatea de a porni și opri calculatoarele de la distanță.

Principalul apel al Advanced Scanner IP este că este extrem de rapid și ușor. Poate scana toate adresele IP din rețeaua dvs. în cadrul unui definite de utilizator gamă. Dispozitivele de rețea sunt identificate automat și puteți vedea dacă în prezent sunt active sau nu. De asemenea, puteți salva dispozitivele preferate, astfel încât să le puteți scana în mod izolat. IP Scanner este astfel potrivit pentru organizațiile care caută un scaner de rețea.

În general, scanerul IP avansat nu este dificil de utilizat. Nu trebuie să definiți o gamă de adrese IP dacă nu doriți. Tot ce trebuie să faceți pentru a începe scanarea este să faceți clic scanda. Programul va începe apoi să analizeze dispozitivele dvs. de rețea și să vă raporteze. Dacă doriți să vizualizați mai multe informații despre un dispozitiv individual, puteți face clic dreapta pe el. Abordarea slabă a platformei este unul dintre motivele pentru care a devenit un instrument accesibil pentru administratorii de rețele.

Fără îndoială, interfața de utilizator este una dintre limitările principale ale scanerelor avansate IP. Este ușor de utilizat, dar nu are o GUI modernă. De asemenea, nu vă permite să creați grafice sau alte componente vizuale. din fericire, puteți exporta rezultatele scanării dvs. în format CSV pentru analize suplimentare, dar acest lucru nu compensează lipsa vizualizării.

În ciuda limitelor sale, Advanced IP Scanner are mai mult decât suficient pentru a apela la administratorii care lucrează în medii de înaltă întreprindere. Acest instrument este o soluție ideală de scanare în rețea. Cireașa de pe tort este că este complet gratuită. Scanerul IP avansat poate fi descărcat de pe acest link aici.

13. Monitorul logic

Monitor logic

Monitor logic este un produs SaaS excelent din momentul în care începi să-l folosești. Acest Instrumentul SaaS descoperă automat dispozitivele din rețea și începe să colecteze informații chiar din cutie. Ușurința de utilizare este ceva ce echipa din spatele Logic Monitor a încorporat în întreaga platformă. Există peste 1000 de module logice care ajută utilizatorul și automatizează monitorizarea și alertele conexiunilor de rețea. Acest produs este compatibil cu o gamă largă de tehnologii din infrastructura cloud și hibride. De exemplu, puteți monitoriza Azure, AWS, servere, aplicații și site-uri web dintr-o interfață de utilizator centralizată.

În ceea ce privește vizualizarea, Logic Monitor are multe de oferit. Poti transferați datele dvs. de rețea și afișați-le în grafice cu coduri de culori. De asemenea, puteți vizualiza mai multe dispozitive printr-un grafic, vizualizând Logic în Vizualizare comparativă. Tabloul de bord principal afișează, de asemenea, sănătatea și performanța generală a infrastructurii.

O caracteristică deosebit de interesantă a Logicii este prognoză încorporată care arată nevoile dvs. de utilizare viitoare. De exemplu, în partea stângă jos a imaginii de mai sus există un grafic care arată prognoza de utilizare a discului care arată utilizatorului cât de multă utilizare a discului poate să aștepte în viitor. Acest lucru este excelent pentru implementarea planificării capacității pe termen lung.

Există o serie de opțiuni de prețuri disponibile pentru Logic Monitor, un Starter, Pro și o versiune Enterprise. Versiunea Starter include tablouri de bord, alertă și raportare cu 3 luni de păstrare a datelor, stocare de istoric de alertă de 3 luni și verificări de servicii web pentru 10 servicii. Versiunea Enterprise are toate aceste caracteristici, cu păstrarea datelor de 2 ani, verificarea serviciilor web pentru 300 de servicii, stocarea istoricului alertelor de 2 ani și suportul 24 × 7. Va trebui să solicitați o ofertă pentru a vizualiza prețurile pentru aceste licențe. Există, de asemenea, un proces gratuit de 14 zile.

14. EventSentry

EventSentry

EventSentry este un produs care a obținut tracțiune în ultimii ani și din motive întemeiate. Acest produs oferă o suită completă prin care să monitorizați întregul mediu de rețea de la noduri la dispozitive și servere. Interfața de utilizator este complet personalizabilă și poți chiar creați mai multe tablouri de bord pentru a-ți dicta mediul de monitorizare.

În ceea ce privește implementarea, EventSentry este limitat la dispozitivele Windows. Cu toate acestea, puteți fi în funcțiune în aproximativ o jumătate de oră. Deși trebuie să completați o anumită configurație, nu este suficient să faceți EventSentry incomod. Noua versiune a EventSentry vă permite și acum vizualizați datele NetFlow și măsurarea utilizării lățimii de bandă. Acest lucru este util pentru a identifica cât de bine păstrează conexiunea dvs. cu cerințele infrastructurii dvs. tehnice.

Toate datele rețelei dvs. pot fi convertite în afișaje vizuale, cum ar fi diagrame și grafice, și puteți chiar mapa traficul de rețea într-o locație geografică. Ca și alți concurenți de piață de top, acestea sunt afișaje vizuale iar graficele vă permit să identificați activitatea rețelei live dintr-o instantanee, mai degrabă decât să treceți printr-un arbore de navigare.

Întreprinderile mai mari sunt sprijinite prin utilizarea rapoartelor programate. Acest lucru vă permite să trimiteți automat e-mailuri către utilizatorii cheie odată ce un raport este generat. Aceasta înseamnă că, după ce a fost semnalată o eroare, puteți trimite un raport imediat unui membru al echipei dvs., pentru a putea ajuta la găsirea unei soluții.

EventSentry are o serie de opțiuni de stabilire a prețurilor în vigoare, de la licențe complete la licențe pentru dispozitive de rețea și licențe NetFlow. Cu toate acestea, versiunea completă a licenței poate fi achiziționată de la 85 USD pe an (63 £), pe dispozitiv Windows la 4698 USD (3.525 £) pentru 100 de licențe și 28998 USD (21.763 £) pentru 1000 dispozitive. Există, de asemenea, un proces gratuit de 30 de zile.

15. Nagios XI

Nagios XI

Nagios XI este un instrument software de monitorizare a rețelei care este comercializat către un demografic larg, care caută o soluție de monitorizare a rețelei de întreținere redusă. Nagios XI folosește o interfață de utilizator bazată pe web care o face una dintre cele mai accesibile platforme din această listă. Vrăjitorii de configurare vă duc prin procesul de configurare a mediului de monitorizare și gestionare a serviciului prompt.

Vizualizarea Nagios XI este extinsă, incluzând diagrame și elemente grafice care afișează performanța rețelei. Un plus deosebit de interesant este acela al grafice de planificare a capacității. Aceste grafice vă permit să planificați pentru momentul în care va trebui să vă îmbunătățiți infrastructura IT în viitor. Planificarea capacității este o parte esențială a asigurării perioadei de funcționare pe termen lung și a evoluției alături de nevoile dvs..

Nagios XI oferă, de asemenea, o caracteristică unică sub formă de acces multi-chiriaș. Această caracteristică permite accesul multi-utilizator care segmentează infrastructura de rețea și permite utilizatorilor să vadă numai acele dispozitive pe care sunt autorizate să le vizualizeze. Această caracteristică este deosebit de utilă în organizațiile mai mari, unde o serie de angajați au acces și responsabilitate pentru a face față anumitor sisteme. Organizațiile care caută un instrument de monitorizare a rețelei ușor de utilizat ar trebui să descarce Nagios XI. Atât Nagios Core, cât și Nagios XI pot fi extinse prin suplimente disponibile din comunitatea de utilizatori și o listă lungă de aplicații terțe pot fi integrate în instrument.

Nagios XI funcționează doar pe CentOS sau Redhat Enterprise Linux. În ceea ce privește prețul, ediția standard poate fi achiziționată pentru 1.995 USD (1.497 £). Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați planificarea capacității, desfășurarea notificărilor și înregistrarea auditului, atunci va trebui să plătiți pentru ediția întreprinderii pentru 3.495 USD (2.632 GBP). Există, de asemenea, o versiune gratuită care poate fi descărcată, care este limitată la monitorizarea a 7 noduri. Versiunea gratuită poate fi descărcată de pe acest link aici.

16. Kaseya Traverse

Kaseya Traverse

Kaseya Traverse este soluția de monitorizare a rețelei bazată pe cloud care are capacitatea de a monitoriza norii hibrizi, norii privați, infrastructura virtualizată și infrastructura de rețea distribuită. Traverse folosește CDP, LLDP, GVRP, EDP, ARP și GAL pentru a descoperi dispozitive active în rețea. Platforma transversală realizează, de asemenea, analiza fluxului de rețea.

Interfața de utilizator a fost proiectată pentru a permite utilizatorului să treacă de la o vedere a sistemului la o vedere la nivel de dispozitiv. Vizualizarea la nivel de dispozitiv ajută procesul de depanare mult mai ușor atunci când răspundeți la performanțe slabe. Kaseya Traverse acceptă protocoale de monitorizare a conexiunilor de rețea Netflow, sFlow, J-Flow și cFlow.

Traverse are, de asemenea, propria sa caracteristică de analiză predictivă. Analiza predictivă utilizează datele istorice ale infrastructurii fizice și bazate pe cloud pentru a asigura menținerea viitoare a resurselor. Acest lucru ajută la abordarea problemelor de performanță ale minorității lor înainte de a deveni o problemă. Pe termen lung, aceasta duce la reducerea utilizării.

Traverse oferă, de asemenea, raportare în timp real și istoric. Puteți crea rapoarte personalizate în funcție de performanțe și defecțiuni. Aceste rapoarte pot fi la fel de simple sau complexe pe care le doriți, de la tabele de bază până la grafice complexe care arată datele mai multor dispozitive.

Kaseya Traverse merită luat în considerare dacă lucrați cu un mediu versatil de rețea care utilizează servicii cloud și infrastructură virtualizată. Pentru a vedea prețul Kaseya Traverse, trebuie să completați un formular și să solicitați o ofertă de la echipa de vânzări. Cu toate acestea, există un proces gratuit disponibil aici.

17. Zenoss

Zenoss Core

Zenoss este una dintre soluțiile mai puțin cunoscute de monitorizare a rețelei din această listă. Totuși, ceea ce Zenoss îi lipsește de notorietate, la care se confruntă cu potențialul său puternic de monitorizare a rețelei. Zenoss oferă monitorizare completă a sistemului cu ping ICMP și SNMP. Are capacitatea de a monitoriza totul, de la fluxurile de trafic până la HTTP și FTP. Aceasta este o bază versatilă prin care puteți vizualiza o rețea mai mare.

Este disponibilă o ediție gratuită, open source, a Zenoss. Acesta se numește Zenoss Core. Din păcate, procesul de configurare este inutil de complex - trebuie să folosiți linia de comandă pentru a o instala. Dacă aveți linii de comandă, aceasta nu este o problemă, dar pentru utilizatorii care preferă interfața grafică, aceasta este un distribuitor.

Există două versiuni plătite ale Zenoss, care sunt mult mai ușor de utilizat. Acestea sunt Zenoss Cloud, care este un serviciu găzduit online și Zenoss On Premises, care este disponibil pentru descărcare.

Toate edițiile Zenoss Core includ o facilitate excelentă care vă permite să creați alerte pentru utilizatori. Puteți primi alerte atunci când evenimente specifice se petrec în rețeaua dvs., dar acest lucru nu este totul. Puteți, de asemenea, să setați Zenoss Core ca să trimită un al doilea utilizator dacă primul punct de contact nu răspunde. Acest lucru este ideal pentru organizațiile mari unde personalul poate fi dificil de accesat, deoarece se asigură că problemele de performanță sunt rezolvate la timp.

În general, Zenoss este ușor de utilizat, dar este abandonat prin procedura de instalare complexă. Acest lucru este atenuat oarecum de documentația de utilizare extinsă, dar este totuși mai complex decât concurența.

Puteți descărca Zenoss Core aici. Pentru a accesa link-ul de descărcare, va trebui să vă alăturați comunității Zenoss.

18. Datadog

Datadog

Pentru întreprinderile mai mici, cu cerințe mai puțin intensive, Datadog este un program care are multe de oferit. Datadog poate efectua monitorizarea performanțelor în timp real în rețeaua dvs. și datele de jurnal. Datadog are, de asemenea, capacitatea de a monitoriza serviciile cloud, cum ar fi Amazon Web Services, Google Cloud și Microsoft Azure.

Din punct de vedere vizual, Datadog este destul de bun. Deși este puțin mai dur în jurul marginilor decât alegerile noastre de top din această listă, aceasta are încă o interfață de utilizator puternică. Puteți trage și arunca elemente, cum ar fi diagrame și grafice, pe tabloul de bord pentru a vă personaliza vizualizarea. De asemenea, puteți vizualiza valori precum latența și utilizarea pentru a examina performanța rețelei.

Una dintre caracteristicile noastre preferate a fost comentarii de colaborare. Mai mulți membri ai personalului pot să comenteze grafice individuale pentru a rula rezolvarea problemelor și a rezolva problemele în timp real. Acest lucru vă permite să găsiți o soluție la problemele de performanță fără a păși piciorul de pe platformă. Datadog are și propriul său sistem de alerte. Puteți seta praguri și notificări uptime, astfel încât să știți când serviciul dvs. este cel mai bun. De asemenea, puteți trimite aceste alerte către membrii echipei individuale prin intermediul Slack.

În general, Datadog oferă o experiență de convingere a utilizatorului, chiar dacă nu dispune de instrumente precum Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds. Există o versiune gratuită a Datadog care vă permite să monitorizați până la cinci gazde. Versiunea Pro este disponibilă pentru 15 $ (11 GBP) pe gazdă pe lună pentru orice număr de gazde. Versiunea Enterprise este disponibilă pentru 23 de dolari (17 GBP) pentru fiecare gazdă cu un număr total de peste 100 de gazde. Există, de asemenea, un proces gratuit disponibil.

19. Monitorul OP5

Monitor OP5

Monitor OP5 este o soluție de monitorizare a conexiunilor de rețea open-source care poate fi la curent cu majoritatea altor produse din această listă. Vă puteți gestiona mediul de rețea prin prisma tablourilor de bord personalizate cu grafice, hărți și notificări unice pentru a elabora performanța rețelei dvs..

Un domeniu în care Monitorul OP5 este deosebit de puternic este cel al automatizării. Există un instrument de gestionare a evenimentelor automatizat care poate fi configurat să se vindece automat atunci când este lovit cu o defecțiune de rețea. Aceasta înseamnă că nu trebuie să fiți blocați la birou pentru a răspunde unei amenințări pertinente. Când se auto-vindecă, OP5 Monitor poate reporni sau modifica configurația unui dispozitiv în funcție de ceea ce este necesar.

Monitorul OP5 are și propria funcție de raportare. Fiecare raport este complet personalizabil și poate fi accesat prin tabloul de bord. Rapoartele variază de la rapoarte de disponibilitate la rapoarte SLA. Acest lucru este util atât din punct de vedere al conformității pragmatice, cât și al reglementărilor. În cazul în care aveți nevoie de asistență pentru această caracteristică, asistența este disponibilă 24/7 prin telefon și e-mail. Asistența este valabilă pentru acele ocazii în care nu sunteți sigur care este cel mai bun curs de acțiune.

Din păcate, trebuie să contactați direct OP5 pentru a primi o ofertă de preț. Cu toate acestea, compania observă că prețul ofertei dvs. depinde de numărul de dispozitive pe care trebuie să le monitorizați. Dacă sunteți interesat să luați OP5 Monitor pentru o unitate de test, puteți descărca un 30 de zile de încercare gratuită. După încheierea perioadei de încercare, veți putea monitoriza până la 20 de dispozitive fără suport.

20. Axence nVision

Axence nVision

Puțini administratori de rețea vor fi auzit NVISION, dar această platformă oferă monitorizarea infrastructurii în așa fel încât este greu de ignorat. Monitorizarea rețelei este un lucru pe care acest instrument îl face foarte bine. Puteți monitoriza utilizarea și starea elementelor de rețea chiar până la umiditatea mediului serverului. Adâncimea monitorizării infrastructurii acestui produs înseamnă că puteți ține cont de majoritatea factorilor atunci când vă mențineți platforma.

nVision folosește SNMP pentru a monitoriza ce se întâmplă sub suprafața conexiunii tale. oferă, de asemenea, suport pentru analizarea mesajelor syslog. Acest lucru oferă utilizatorului tot ceea ce este necesar pentru a începe monitorizarea infrastructurii de rețea în mod eficient. Puteți chiar să vă monitorizați informațiile printr-o aplicație Android.

Limitarea cea mai evidentă a nVision este interfața cu utilizatorul. Față de majoritatea celorlalte produse din această listă, nVision pare puțin învechit. Acest lucru este dezamăgitor având în vedere că produsul de bază este puternic. Un aspect în care nVision compune acest lucru este sub forma lui caracteristici vaste de asistență tehnică. Puteți crea și atribui bilete de servicii echipei dvs. la care puteți accesa prin căutare în baza de cunoștințe.

Ca monitor de rețea, Nvision este foarte bun. Cu toate acestea, nu are componentele vizuale necesare pentru a face parte din topul produselor din această listă. Acestea fiind spuse, acest lucru se va desfășura în continuare foarte bine în orice mediu de întreprindere. Din păcate, trebuie să solicitați o ofertă pentru a primi un preț pentru nVision. Cu toate acestea, există o versiune gratuită care include până la 10 agenți nVision fără taxă. Îl poți descărca aici.

21. Pulseway

Pulseway

Pulseway este un nume care de multe ori alunecă sub radar în lumea monitorizării rețelei, dar această platformă oferă o transparență aproape completă în rețeaua ta. Cu Pulseway puteți monitoriza datele de utilizare a rețelei în timp real. Nu trebuie să fiți blocat pe dispozitivul dvs. de administrator, deoarece puteți descărca o aplicație mobilă unde vă puteți monitoriza utilizarea rețelei în mișcare.

Unul dintre cele mai utile lucruri despre Pulseway este că are integrată protecția antivirus și a punctelor finale. Acest lucru este masiv, deoarece vă permite să vă păstrați rețeaua în siguranță împotriva amenințărilor externe și să efectuați și monitorizare în timp real. Aceasta este o caracteristică binevenită, deoarece majoritatea instrumentelor de monitorizare a rețelei pot indica atacuri viitoare, dar nu sunt în măsură să le abordeze.

Cu toate acestea, nu este tot ceea ce Pulseway are de oferit în calea securității, ci are și o soluție de recuperare în caz de dezastre integrată. Puteți monitoriza mai multe soluții de rezervă din consola centrală. Soluția de recuperare a dezastrelor poate restabili sistemele critice la nivel local în mai puțin de o oră. Acest lucru înseamnă că, chiar dacă ceva nu merge bine, poți fi de rezervă și să funcționezi prompt fără a pierde date cheie.

Dacă aveți nevoie de o platformă cu măsuri suplimentare de securitate în vigoare, Pulseway ar trebui să fie Dacă doriți să descărcați Wireshark alegerea dvs. numărul unu. Combinația antivirus și recuperarea în caz de dezastre este un plus bun pentru acest instrument de monitorizare a rețelei. Versiunea gratuită a Pulseway poate fi descărcată de pe acest link aici și puteți monitoriza până la 2 sisteme. Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați Pulseway în cadrul unei întreprinderi, trebuie să achiziționați versiunea echipei pentru 1,38 USD (1,04 £) pe server pe lună și 3,45 USD (2,59 £) pe server pe lună.

22. Sistem RG

Sistem RG

Pentru cei care caută o GUI excelentă bazată pe web, Sistem RG este cu siguranță o platformă pe care ar trebui să o luați în considerare. Indiferent dacă doriți să vă monitorizați rețeaua în mod automat sau prin intermediul unui dispozitiv mobil, sistemul RG v-a acoperit. Configurația inițială durează doar 5 minute, după care sunteți gata să începeți să vă monitorizați întreaga rețea. Tabloul de bord și arborele de navigație ușor găsești tot ce ai nevoie atunci când ai nevoie.

Sistemul RG are, de asemenea, un nivel de automatizare care este inegalabil de majoritatea concurenților. Puteți seta platforma să răspundă automat odată detectat un eveniment de rețea. Apoi, dispozitivul va efectua un răspuns automat pentru a rula controlul daunelor. Aceasta înseamnă că nu trebuie să fii la îndemână pentru a face față problemelor de rețea imediat, deoarece sistemul RG se va ocupa de asta.

Interesant este că RG System are și propriul său sistem de backup și restaurare. Modulul de rezervă vă permite să faceți backup pentru datele anterioare, astfel încât să nu le pierdeți în caz de dezastru în rețea. Procesul de rezervă este prompt și vă ajută să reduceți riscul general de dezactivare. Într-un mediu în care timpul înseamnă bani, sistemul RG oferă un strat suplimentar de securitate.

RG System este un produs modern care a cuprins simplitatea pe întreaga sa interfață de utilizator. Există o demo online care vă arată exact cum funcționează acest software și ce puteți obține cu funcționalitatea sa diversă. Deși acesta nu este un produs la fel de complet de monitorizare a rețelei precum Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds, acesta dispune de mai multe caracteristici unice pentru a deține propriul său. Puteți descărca o probă gratuită de 30 de zile a sistemului RG de pe acest link aici.

23. Mii de ochi

ThousandEyes

Mai departe pe lista noastră, avem ThousandEyes. Aceasta este o platformă de monitorizare a rețelei bazată pe cloud care vă permite să monitorizați performanța generală a rețelei. Aceasta include supraveghere generală chiar până la identificarea atacurilor DDoS și utilizatori neautorizați. ThousandEyes vă monitorizează rețeaua în timp real, asigurându-vă că sunteți la curent cu tot ce se întâmplă.

Grafica de ultimă generație este una dintre caracteristicile cheie ale acestui instrument. Totul, de la designul tabloului de bord până la graficele și afișajele individuale arată foarte șlefuit. Acest lucru creează un mediu de monitorizare foarte satisfăcător atunci când supraveghezi o rețea live. Există, de asemenea, o vedere pe hartă care vă permite să vedeți locația fizică a elementelor de rețea.

În conformitate cu alte produse de vârf, ThousandEyes are propriul său sistem de alertă. Acestea sunt complet personalizabil iar utilizatorul poate alege parametri în conformitate cu nevoile sale. După ce au fost îndeplinite criteriile predefinite, ele pot fi apoi trimise un mesaj pentru a le anunța că s-a întâmplat un eveniment de rețea. În plus, utilizatorul poate utiliza, de asemenea, datele rețelei live pentru a genera rapoarte. Acestea pot fi create la cerere sau programate pentru viitor.

Această platformă merită luată în considerare dacă căutați un produs cu o GUI bazată pe web care să fie modernă și ușor de utilizat. ThousandEyes a făcut această listă pe baza interfeței sale de utilizator la fel de mult ca și capabilitățile sale. În ceea ce privește prețul, ThousandEyes este disponibil pe baza abonamentului anual, dar trebuie să contactați echipa de vânzări pentru a afla mai multe informații. Dacă doriți să încercați ThousandEyes există și un Proces gratuit de 15 zile.

24. GFI LanGuard

GFI LanGuard

GFI LanGuard este un instrument de monitorizare a rețelei perfect ambalat pentru Windows, care are toate componentele de bază necesare monitorizării infrastructurii de rețea. Fie că doriți să monitorizați dispozitive, servere sau dispozitive mobile, această platformă poate face totul. GFI LanGuard este disponibil pentru Windows, Mac OS și Linux. Deși GUI nu este deosebit de impresionant, este suficient de clar pentru a putea monitoriza o rețea mare după ce l-ați implementat.

Puteți vizualiza activitatea rețelei dvs. printr-o gamă de afișaje vizuale diferite, de la graficele grafice la apeluri și grafice. De exemplu, pe un afișaj cadran, puteți vizualizați nivelul de vulnerabilitate al rețelei dvs. marcată pe un spectru colorat de la verde (scăzut) la roșu (mare). De asemenea, puteți genera diagrame pe starea și vulnerabilitatea dispozitivului. Acest lucru vă oferă elementele de bază necesare pentru transparență deplină în rețeaua dvs..

Una dintre caracteristicile cele mai notabile ale GFI LanGuard este capacitatea sa de gestionare a petelor. Cu gestionarea patch-urilor, LanGuard permite utilizatorului să identifice și să descarce patch-uri lansate pentru dispozitivele din rețea. Aplicații precum Adobe Acrobat și Mozilla Firefox sunt acceptate de gestionarea patch-urilor. Gestionarea patch-urilor în acest fel elimină nevoia de a ține pasul manual cu patch-urile de pe dispozitive individuale.

GFI LanGuard este disponibil cu o serie de opțiuni de stabilire a prețurilor. Pentru 25-49 noduri plătiți 22 $ (17 £) pe an pe nod. Dacă aveți nevoie de mai mult, pachetul de 50-249 noduri este disponibil pentru 12 $ (9,33 £) pe nod. În cele din urmă, aveți abonamentul de 250-2999 cu 8 $ (6,67 £) pe an, pe nod. Puteți descărca, de asemenea, o versiune gratuită a GFI LanGuard.

25. Colasoft Capsa

Colasoft Capsa

Când vine vorba de analizoare de rețea cu întreținere redusă pentru Windows, Capsa este unul dintre cele mai bune produse de pe piață. Colasoft reia abordarea de bază cu Capsa, care permite utilizatorului să capteze pachete de rețea în direct și să răspundă la amenințările din cadrul unui mediu de întreprindere. Acest software acceptă peste 300 de protocoale concepute pentru a efectua analiza protocolului de rețea. De asemenea, are capacitatea de a rula analiza fluxului TCP și depana probleme cum ar fi un răspuns web lent.

În ceea ce privește răspunsul la amenințările de securitate dăunătoare, Capsa furnizează bine. Recunoaște utilizatorii nerecunoscuți care efectuează scanarea porturilor TCP și alte activități suspecte, ceea ce indică faptul că ceva nu este corect. De asemenea, are capacitatea de a detecta atacurile DDOS și alte atacuri rău intenționate la adresa dvs. IP. Acest lucru este util într-un mediu de întreprindere, deoarece ajută la asigurarea unei bariere de siguranță împotriva atacatorilor rău intenționat.

Interfața de utilizator a lui Capsa este cel mai mare avantaj al său. Este ușor să parcurgeți arborele de navigare și să vizualizați afișaje vizuale ale utilizării rețelei dvs. Puteți crea diagrame de bare și grafice pentru a afișa datele de utilizare a rețelei. Marele lucru în acest sens este că nu este necesar să citiți ceva ca totul acolo direct în fața voastră.

În general, aceasta este o platformă potrivită pentru întreprinderile care caută o platformă de bază pentru analiza rețelei. Deși nu are designul neted al unui produs SolarWinds sau ManageEngine, acesta are toate elementele fundamentale necesare pentru a monitoriza traficul de rețea. Singurul dezavantaj este că prețul este puțin mai abrupt în comparație cu ceilalți concurenți. Colasoft Capsa Enterprise este disponibil la un preț de 995 USD (747 £) pentru o licență perpetuă cu un singur loc. Dacă aveți nevoie de mai multe locuri există, de asemenea, o licență perpetuă de 5 locuri disponibilă pentru 4.475 USD (3.359 £). Există, de asemenea, un proces gratuit disponibil.

26. Splunk

Splunk

Un alt supliment excelent pe lista noastră este un instrument de monitorizare a rețelei numit Splunk. Acest produs denumit în mod ciudat și-a dezvoltat o reputație ca unul dintre cele mai bune produse de monitorizare a rețelei și a infrastructurii de pe piață. De la început, Splunk oferă o experiență excelentă pentru utilizatori. Unul dintre principalele moduri în care se realizează acest lucru este prin intermediul nativului limbajul de procesare a căutării (SPL). SPL permite utilizatorului să caute informații pe toate dispozitivele de rețea în timp real.

SPL permite utilizatorului să țină pasul cu spațiul unui mediu de rețea activ. Toate elementele vizuale, grafice, diagrame și afișaje sunt extrem de ușor de citit. Chiar dacă aveți de-a face cu grafice mai complexe, niciun detaliu nu se întunecă datorită calității designului grafic.

Splunk are, de asemenea, un sistem propriu de analiză de învățare a mașinilor. Această caracteristică utilizează algoritmi integrați pentru a prezice direcția viitoare a rețelei dvs. Pe termen lung, aceasta va fi o caracteristică utilă, deoarece vă permite nu doar să vă depanați mediul actual de rețea, ci să vă îmbunătățiți și viitorul. Caracteristicile sale de acest fel fac Splunk să iasă în evidență de mulțime.

Caracteristicile extinse combinate cu punctul de preț scăzut fac din aceasta o soluție excelentă de monitorizare a rețelei pentru orice întreprindere de dimensiuni. Există o serie de opțiuni de preț diferite pentru Splunk. Primul este Splunk Free, care este disponibil fără costuri care acceptă un utilizator și până la 500mb de date pe zi. Organizațiile care necesită ceva mai substanțial ar fi bine să apeleze la Splunk Light, care acceptă până la 5 utilizatori și 20 GB de date pe zi. Cu toate acestea, dacă doriți o soluție scalabilă, atunci ar trebui să mergeți pentru Splunk Enterprise, care oferă utilizatorilor nelimitați, căutare în timp real și alerte. Există, de asemenea, un proces gratuit pentru Splunk, care poate fi descărcat de aici.

27. Wireshark

Wireshark

În cele din urmă, avem Wireshark, poate cel mai cunoscut sniffer de pachete din lume. Majoritatea administratorilor de rețea au experiență directă în utilizarea Wireshark sau au cunoștințe indirecte despre aceasta. Acest instrument open source de monitorizare a rețelei poate monitoriza aproape 1.000 de protocoale diferite și acceptă o serie de sisteme de operare cum ar fi Windows, Mac OS, Solaris, UNIX și Linux pentru a numi câteva.

Inspecție profundă a pachetelor nu numai că vă oferă mai multe informații despre rețeaua dvs., dar vă poate ajuta și la identificarea semnelor de atacuri rău intenționate. Ori de câte ori Wireshark identifică un comportament al pachetului care seamănă cu un atac rău intenționat, acesta va trimite o notificare utilizatorului pentru a lua măsuri. Acest lucru face ușor să răspundeți la amenințări în timp ce acestea apar. Deși acest lucru nu oferă o protecție completă, acesta permite răspuns rapid la evenimentele de securitate.

Nici Wireshark nu se limitează la o analiză de pachete în direct. Puteți utiliza Wireshark pentru genera rapoarte și export în CSV, XML, sau PostScript. Acest lucru vă permite să tăiați pe ruta unei probleme din rețeaua dvs. și să oferiți un răspuns direcționat. Deși raportarea nu este la fel de extinsă ca multe alte platforme din această listă, este de standard profesional.

De menționat, de asemenea, că Wireshark are o comunitate de utilizatori activă și există o mulțime de resurse online dedicate explicării modului de utilizare a produsului. Acest lucru atenuează o mare parte din curba de învățare care apare atunci când utilizați un produs nou. Wireshark este potrivit atât pentru utilizatorii casnici cât și pentru organizațiile mai mari. Fără îndoială, cea mai bună parte despre Wireshark este că poate fi descărcată gratuit. Dacă doriți să descărcați Wireshark gratuit, dați clic pe acest link aici.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector