30 cele mai bune alternative PuTTY pentru clienții SSH

30 cele mai bune alternative PuTTY pentru clienții SSH (1)

PuTTY este un emulator terminal. Vă permite să vă conectați la un alt computer, care poate fi pe aceeași rețea sau care ar putea fi accesat pe internet. Programul de bază nu are siguranță, dar puteți combinați-l cu SSH pentru a adăuga autentificare și criptare pentru a proteja conexiunile pe internet. Instrumentul include și o facilitate de transfer de fișiere, care poate fi securizată prin adăugarea SCP și SFTP. Programul original a fost scris pentru ferestre, dar acum există și versiuni care continuă Linux și Unix.

30 cele mai bune alternative PuTTY pentru clienții SSH

Programul este vechi. A fost lansat inițial în 1999. Utilizatorii obișnuiți au devenit dependenți de program, în ciuda interfeței sale relativ nesofisticate. Nimeni nu se întreabă de ce numele este scris cu litere neregulate ca „PuTTY”. Nimeni nu se întreabă ce înseamnă acronimul - numele nu stă de fapt pentru nimic.

Calitatea software-ului de rețea a avansat cu adevărat în ultimii ani și acum există câteva emulatoare de terminal gratuite foarte bune, care sunt mult mai bune decât PuTTY.

Intrăm într-o mulțime de detalii despre fiecare dintre instrumentele care au făcut această listă mai jos, dar în cazul în care nu aveți timp, iată o listă sumară a celor mai bune alternative PuTTY:

 1. Kitty - Fork of PuTTY care include SCP și rulează pe Windows, Linux, Unix și Mac OS.
 2. MobaXterm - Acest instrument este gratuit pentru uz casnic și are o versiune profesională plătită. Se rulează pe Windows, dar acceptă comenzi Linux.
 3. mRemoteNG - Software gratuit Windows care vă permite să rulați mai multe sesiuni într-o interfață cu file.
 4. Client SSH Bitvise - Un utilitar gratuit care rulează pe Windows și include trei protocoale de terminal, precum și SFTP.
 5. Xshell 6 - Gratuit pentru uz casnic, cu o versiune plătită pentru companii, acest instrument se instalează pe Windows, dar poate comunica cu mașini Unix și Linux și include SFTP.
 6. SuperPuTTY - Foarte asemănător cu PuTTY-ul inițial, acest instrument este liber de utilizat, rulează pe Windows și include utilități SFTP și SCP..
 7. PuTTYTray - Un utilitar gratuit, open-source pentru Windows, care include rlogin și o opțiune securizată SSH.
 8. Mintty - O copie gratuită compatibilă cu xterm-ul de PuTTY 0.60 pentru Windows care nu are module de transfer de fișiere.
 9. Cmder - O implementare a emulatorului terminal ConEmu pentru Windows cu un limbaj de script asemănător Unix.
 10. ZOC - Un emulator de plată pentru Windows și Mac OS, cu opțiuni de conectare rlogin și SSH și o utilitate SCP.
 11. FireCMD - O utilitate plătită cu o probă gratuită de zece ședințe. Instrumentul are o interfață cu file și permite mai multe sesiuni deschise.
 12. ExtraPutty - O furculiță de PuTTY 0.67, acest utilitar protejează conexiunea cu criptare RSA pe 4096 biți, include FTP, SFTP și SCP, rulează pe Windows și este liber de utilizat.
 13. SmarTTY - Un emulator gratuit bazat pe SSH pentru Windows cu o interfață cu file pentru mai multe sesiuni și o utilitate SCP.
 14. Terminale - Un emulator de terminal protejat SSH gratuit pentru Windows cu instrumente suplimentare de gestionare a rețelei.
 15. WinSSHTerm - Un emulator de terminal protejat SSH pentru Windows cu versiuni gratuite și plătite.
 16. iTerm2 - Acest emulator terminal rulează pe Mac OS 10.10 și versiuni superioare - include o interfață de ecran split pentru mai multe sesiuni simultane.
 17. z / Domeniul de aplicare - Un utilitar plătit, cu o probă gratuită de 30 de zile, special pentru a vă conecta la Unix și IBM AS / 400 din Windows, Chromebook sau browsere web.
 18. Sf - Un înlocuitor PuTTY gratuit pentru Linux care ocupă foarte puțin spațiu pe disc.
 19. WinSCP - O utilitate gratuită de transfer de fișiere securizată Windows care include o facilitate de acces la distanță protejată SSH.
 20. SolarWinds Solar-PuTTY (INSTRUMENT GRATUIT) - Un utilitar SSH pentru Windows care include un emulator protejat de terminal plus SCP și SFTP.
 21. Consolă - Un utilitar gratuit, open source pentru Windows, care include CMD, PowerShell, Cygwin și PuTTY.
 22. PromptPal - Un emulator de plata necriptat plătit pentru Windows cu o încercare gratuită de 30 de zile.
 23. Rxvt-unicode - Un mic emulator de terminal gratuit pentru Linux care nu include criptarea sau niciun fel de utilități de transfer de fișiere.
 24. ConEmu - Un emulator de terminal gratuit, necriptat, cu Windows, care are o interfață cu file pentru a gestiona mai multe conexiuni simultane.
 25. OpenSSH - Un emulator terminal criptat cu sursă deschisă cu SCP și SFTP, scris pentru Windows, Mac OS, Linux și iOS.
 26. Hyper - Un emulator terminal extensibil gratuit pentru Windows, Mac OS și Linux.
 27. Terminalul Guake - Un emulator open source gratuit pentru Gnome pe Linux cu o interfață cu file pentru conexiuni multiple.
 28. Royal TS - Un emulator plătit pentru Windows, Mac OS, Android și iOS cu un proces gratuit; sesiunile de terminal și transferurile de fișiere SFTP sunt protejate de SSH.
 29. JuiceSSH - Un emulator gratuit pentru Android protejat de SSH și criptare AES cu 256 biți.
 30. Termius - Un emulator terminal și sistem SFTP protejat SSH pentru Windows, Linux, iOS și Android cu versiuni gratuite și plătite.

Următorul tabel arată compatibilitatea sistemului de operare cu fiecare dintre alternativele PuTTY prezentate pentru clienții SSH:

ToolWindowsMac OSLinuxAndroidiOS
Kitty da Nu Nu Nu Nu
MobaXterm da Nu Nu Nu Nu
mRemoteNG da Nu Nu Nu Nu
Client SSH Bitvise da Nu Nu Nu Nu
Xshell 6 da Nu Nu Nu Nu
SuperPuTTY da Nu Nu Nu Nu
PuttyTray da Nu Nu Nu Nu
mintty da Nu Nu Nu Nu
cmder da Nu Nu Nu Nu
ZOC da da Nu Nu Nu
FireCMD da Nu Nu Nu Nu
ExtraPutty da Nu Nu Nu Nu
SmarTTY da Nu Nu Nu Nu
Terminale da Nu Nu Nu Nu
WinSSHTerm da Nu Nu Nu Nu
iTerm2 Nu da Nu Nu Nu
z / Domeniul de aplicare da Nu Nu Nu Nu
Sf Nu Nu da Nu Nu
WinSCP da Nu Nu Nu Nu
Solar-PuTTY da Nu Nu Nu Nu
Consolă da Nu Nu Nu Nu
PromptPal da Nu Nu Nu Nu
rxvt-unicode Nu Nu da Nu Nu
ConEmu da Nu Nu Nu Nu
OpenSSH da da da Nu da
Hyper da da da Nu Nu
Terminalul Guake Nu Nu da Nu Nu
Royal TS da da Nu da da
JuiceSSH Nu Nu Nu da Nu
Termius da da da da da

Cele mai bune alternative PuTTY pentru clienții SSH

Iată mai multe detalii ale listei noastre PuTTY alternative pentru SSH clienți. Câteva dintre criteriile pe care le-am luat în considerare atunci când am comandat această listă fiabilitatea, ușurința de utilizare, ușurința de instalare și profunzimea suportului și a documentației, modul în care este actualizată instrumentul și popularitatea utilizării în materie nefolositoare.

1. KiTTY

Kitty

Kitty este o furculiță de PuTTY. Asta înseamnă că codul sursă al PuTTY a fost copiat și modificat cu ceva timp în urmă pentru a dezvolta această utilitate separată. De când a fost luată această copie, programul original a fost revizuit și actualizat. Kitty de asemenea, se actualizează periodic, astfel încât acest instrument s-a abătut treptat de la funcționalitatea PuTTY originală. Kitty este disponibil numai pentru Windows și este gratuit de utilizat. Deși interfața rulează doar pe Windows, puteți să vă conectați la computere la distanță care rulează ferestre, Linux, Unix, și Mac OS.

Puteți crea scripturi pentru a vă autentifica automat și pentru a rula comenzi pe linia de comandă a computerului de la distanță. Interfața este capabilă să reprezinte mai multe sesiuni simultane.

Kitty interfață include două SCP implementări. Acestea sunt pscp și WinSCP. Instrumentul include, de asemenea, un sistem de chat și un editor de text.

2. MobaXterm

MobaXterm

MobaXterm este gratuit pentru uz casnic și există și o versiune plătită pentru întreprinderi. Acest instrument funcționează ferestre, dar suportă unii Unix / Linux limbajul de comandă. Interfața gestionează procesul de conectare la computerele de la distanță și, de asemenea, integrează un sistem de transfer de fișiere. Puteți deschide mai multe SSH sesiuni, fiecare dintre ele putând fi accesat prin file din interfață. Versiunea gratuită va permite până la 12 sesiuni simultane, dar versiunea plătită nu are limită de sesiune.

Transferurile de fișiere sunt gestionate prin intermediul SFTP protocolul și sesiunea de terminal utilizează sistemul de server X. Instrumentul poate fi extins prin pluginuri, care permit conexiuni cu alte protocoale, cum ar fi tunelelor cu HTTPS și puteți adăuga și pe SSL.

3. mRemoteNG

mRemoteNG

mRemoteNG instrumentul este gratuit și codul este disponibil pentru descărcare, deoarece acesta este un proiect open source. Acest program este o furculiță a originalului mRemote sistem. Numele de mRemote denotă sesiuni „multi-la distanță”. Deci, asta vă spune că este posibil să creați mai multe sesiuni terminale la distanță cu acest instrument. La fel ca în multe alte instrumente din această listă, se accesează mai multe sesiuni printr-o interfață cu file.

Instrumentul funcționează ferestre și include o gamă de sisteme de comunicații. Unele dintre acestea nu sunt sigure și nu ar trebui utilizate pentru a accesa computere la distanță pe internet. Exemple de sisteme nesigure sunt RDP și rlogin. Cu toate acestea, puteți utiliza SSH cu această interfață și HTTPS. din pacate, mRemoteNG nu include o utilitate sigură de transfer de fișiere, cu toate acestea, funcționează bine ca un client SSH gratuit.

4. Bitvise SSH Client

Client SSH Bitvise

Client SSH Bitvise este liber să folosească și să continue ferestre. Instrumentul include atât o funcție de terminal, cât și un sistem de transfer de fișiere. Emulatorul terminal utilizează xterm, VT100, și bvterm protocoale. Utilitarul de transfer de fișiere folosește SFTP metode sigure. Atât emulatorul terminal, cât și facilitatea de transfer de fișiere sunt protejate de SSH sisteme de autentificare și criptare.

Conexiunile pot fi tunate printr-un proxy și puteți adăuga suplimente pentru a îmbunătăți securitatea în plus RSA sau DSA criptare. Port forwarding este posibil și prin setările de interfață ale clientului. Versiunea liniei de comandă permite, de asemenea, redirecționarea dinamică a porturilor și o punte FTP. În total, acesta este un client Windows SSH foarte util.

5. Xshell 6

Xshell

Xshell este gratuit pentru uz casnic și există o versiune plătită pentru companii. Acest instrument funcționează ferestre, dar poate comunica cu Linux și Unix servere. Opțiunile de securitate vă permit să alegeți SSH1 și SSH2. Există, de asemenea, un rlogin opțiune. Cu toate acestea, aceasta nu include criptarea, așa că ar fi mai bine să rămâneți cu opțiunile sesiunii SSH. Instrumentul este capabil să vă ofere un terminal pe calculatoarele la distanță și vă va stoca datele de acreditare în format criptat pentru serverele frecvent vizitate. Puteți deschide mai multe conexiuni și puteți comuta între ele, folosind filele care se afișează în partea de sus a ferestrei terminalului interfeței.

Funcția de transfer de fișiere încorporată Xshell folosește SFTP sistem, care este securizat.

6. SuperPuTTY

SuperPutty

SuperPuTTY este o copie foarte strânsă a originalului PuTTY. De fapt, este o înlocuire a interfeței PuTTY și necesită instalarea și funcționarea programului inițial. Este o utilitate scrisă de entuziasm care continuă ferestre și este liber de utilizat.

SuperPuTTY interfața permite mai multe sesiuni, cu fiecare conexiune rulând într-o pagină cu file. Protocoalele terminalului pe care le oferă programul sunt SSH, Telnet, rlogin, și BRUT. SSH opțiunea este alegerea mai bună, deoarece include autentificarea și criptarea utilizatorului. Funcțiile sigure de transfer de fișiere urmează SCP și SFTP metode.

7. PuTTYTray

PuTTYTray

PuTTYTray este un proiect open source cu codul disponibil pentru descărcare pe site-ul web GitHub. Programul rulează pe Windows și este liber de utilizat. Acest instrument imită foarte îndeaproape originalul PuTTY cu câteva suplimente adăugate. Puteți seta programul să funcționeze la pornirea sistemului și se va reduce la tava de sistem atunci când nu este utilizat. Ai de ales să folosești securitatea SSH sistem sau neprotejat rlogin.  PuTTYTray nu include o funcție de transfer de fișiere.

8. mintty

Mintty

Mintty este un xterm compatibil emulator terminal pt ferestre. Programul este liber de utilizat și puteți accesa, de asemenea, codul sursă dacă intenționați să adaptați software-ul la propriul design. Programul este ușor și evită să facă înregistrări de registru prin stocarea configurației într-un fișier. Mintty a fost dezvoltat din codul PuTTY 0.60. Nu există un sistem de transfer de fișiere în acest instrument.

9. cmder

cmder

Cmder este un emulator terminal direct pentru ferestre. Programul continuă ferestre și este o combinație între Emulare terminala ConEmu program cu un Unix- limbaj de script care funcționează ferestre. Emulatorul terminal nu are nicio criptare, așa că ar fi potrivit numai pentru conexiunile din rețelele private. Instrumentul nu are, de asemenea, un sistem de transfer de fișiere.

10. ZOC

ZOC

ZOC este un emulator terminal pt ferestre și Mac OS. Software-ul este liber de utilizat și, deși nu poate fi pornit Linux, se poate conecta la computere care rulează sistemul de operare. Sistemul include un limbaj puternic de script care vă poate ajuta să automatizați procese precum colectarea informațiilor pe sisteme la distanță. Emulatorul terminal poate fi setat să utilizeze xterm, VT220, Wyse, QNX, TN3270, sau TN5250 standarde. Interfața permite deschiderea simultană a mai multor sesiuni.

Securitatea conexiunilor este asigurată de SSH. Metode de conectare neprotejate, cum ar fi rlogin sunt disponibile și pentru rețelele private. ZOC oferă o gamă largă de standarde de transfer de fișiere care includ Kermit, Xmodem, Ymodem, și Zmodem. Cu toate acestea, opțiunea pe care ar trebui să o selectați probabil pentru transferuri de fișiere pe internet este SCP-ul ZOC punerea în aplicare. Din păcate, ZOC nu este gratuit. Software-ul este distribuit de o companie din Europa și o altă din SUA, astfel încât puteți alege să plătiți în euro sau dolari americani.

11. FireCMD

FireCMD

FireCMD este o altă alternativă plătită la PuTTY. Instrumentul este un produs al Brainsoft și îl puteți obține pe un proces gratuit. Procesul gratuit durează zece lansări. Așadar, dacă mențineți programul deschis mai mult timp, veți beneficia la maxim de oferta gratuită.

FireCMD este scurt pentru numele real al instrumentului, care este Comandamentul focului. Instrumentul vă permite să deschideți sesiuni terminale simultane în pagini cu file. De asemenea, include un editor de text. Nu există nicio facilitate de transfer de fișiere în instrument, dar puteți copia și lipi prin interfață.

FireCMD își amintește sesiunea anterioară când te conectezi la un server și navighează în directorul în care te-ai aflat când ai închis ultima sesiune pe computerul respectiv. De asemenea, stochează istoricul comenzilor din ultima sesiune.

12. ExtraPutty

ExtraPuTTY

ExtraPuTTY este o furculiță din PuTTY versiunea 0.67. Se rulează doar ferestre, dar este gratuit. Interfața se integrează Criptare RSA cu cheie de 4096 biți. Acest lucru este foarte puternic, deoarece tastele mai lungi îngreunează crearea unui cifru, iar o cheie de 4096 biți este foarte lungă.

Interfața include un limbaj de script, numit lua 5.3. Puteți crea, de asemenea, comenzi rapide de la tastatură și scripturi automate de conectare pentru a accelera munca cu instrumentul. Emulatorul terminal poate fi rulat de-a lungul Xmodem, Ymodem, și Zmodem standardele și opțiunile de transfer de fișiere includ SCP și SFTP precum și FTP.

13. SmarTTY

SmarTTY

SmarTTY este liber și merge mai departe ferestre. Acest SSH-based emulatorul terminal include și securitatea SCP sistem de transfer de fișiere. Mult PuTTY alternative folosesc file pentru a vă permite să accesați mai multe sesiuni în același panou al interfeței. in orice caz, SmarTTY are un design neobișnuit. În loc să se înscrie filele în partea de sus a panoului de afișare, designerii acestui instrument au plasat spațiul filelor de-a lungul părții din stânga și de pe marginea inferioară a ecranului. Un panou de index din stânga ecranului terminalului principal arată structura directorului computerului în sesiunea afișată în prezent. Acest explorator de directoare răspunde, deci puteți trece prin stocarea fișierelor făcând clic pe pictogramele directorului.

SCP este un sistem sigur de transfer de fișiere, dar nu are multe funcții - doar o copie simplă sau o copie din acțiune. SmarTTY adaugă capacitatea de utilizare SCP permițându-vă să mutați directoare întregi simultan. Câteva alte caracteristici utile ale acestui instrument sunt un editor de fișiere încorporat și un tip terminal hexadecimal pentru a monitoriza traficul pe porturi.

14. Terminale

Terminale

Terminale este un open-source gratuit PuTTY înlocuitor care merge mai departe ferestre. Securitatea acestui emulator terminal este asigurată de SSH. Așadar, aceasta este o modalitate excelentă de a obține o protecție completă Secure Shell cu sesiunea dvs. SSH. Interfața permite afișarea mai multor conexiuni simultane printr-un aspect cu file. Puteți alege să afișați actuala fereastră deschisă în modul ecran complet pentru a face să pară că de fapt lucrați direct pe computerul de la distanță. Alte caracteristici ale terminalului includ un jurnal de conexiune, partajarea ecranului și un instrument de captare a ecranului, toate protejate de SSH de la distanță.

Consola are instrumente de analiză de rețea integrate care includ Ping și tracert. Există, de asemenea DNS funcții de interogare, un scaner de port și Wake-on-LAN capabilități.

15. WinSSHTerm

WinSSHTerm

WinSSHTerm, după cum sugerează și numele, este a Client SSH Windows și este disponibil în două versiuni: gratuit și plătit. Emulatorul terminal este protejat de SSH. Ecranul poate conține multe ședințe datorită filelor din fereastra de afișare și puteți deschide, de asemenea, o filă într-o fereastră nouă. Instrumentul este protejat de parolă, dar puteți partaja vizualizări ale ecranului în instrument cu alții. O utilitate sigură de transfer de fișiere este furnizată de WinSCP (Vezi mai jos). SCP sesiunea se deschide în conexiune în fila curentă deschisă, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă autentificați din nou în utilitatea de transfer de fișiere.

Utilizatorilor le plac comenzile rapide de la tastatură ale acestui instrument și faptul că executabilul poate fi rulat de pe un stick USB.

16. iTerm2

iTerm2

iTerm2 sistem este disponibil pentru Mac-uri. Mai exact, programul poate continua Mac OS 10.10 și mai mare. Această interfață prezintă diferite sesiuni de terminale printr-o metodă de ecran separat, permițându-vă să aranjați sesiuni una lângă alta. Pentru a reduce confuzia, panoul activ apare în rezoluție completă, în timp ce celelalte se întunecă. Puteți configura comenzile rapide de la tastatură pentru a naviga rapid prin funcțiile instrumentului.

Textul curent al sesiunii poate fi căutat cu un câmp text de căutare încorporat în cadrul superior al ferestrei sesiunii. Emulatorul își amintește, de asemenea, comenzile anterioare emise în sesiune și oferă un pop-up cu sugestii de completare automată atunci când tastați o nouă comandă. O funcție de înregistrare vă permite să urmăriți o redare a tuturor celor întâmplate în sesiune. Interfața include un manager de parole pentru a vă stoca în siguranță datele de acreditare pentru toate computerele pe care vă conectați la distanță în mod regulat. Instrumentul nu include o utilitate de transfer de fișiere.

17. z / Domeniu de aplicare

zScope

z / Domeniul de aplicare emulatorul terminal este scris să funcționeze ferestre, ChromeBook, și browsere web. Instrumentul este specializat în conexiuni la Unix și IBM AS / 400. Această utilitate nu este gratuită, dar o puteți obține într-o probă gratuită de 30 de zile. Conexiunile sunt protejate de SSL / TLS Securitate. Există cinci ediții diferite z / Domeniul de aplicare și doar trei dintre ei se integrează SSH.

Toate versiunile utilizează un aspect cu file pentru a permite vizualizarea mai multor sesiuni simultane în aceeași fereastră. Numai versiunea web a z / Domeniul de aplicare include o funcție de transfer de fișiere. Utilizatorii ediției Classic pot plăti suplimentar pentru a primi funcții de transfer de fișiere. Cu toate acestea, utilitatea disponibilă este FTP, ceea ce nu este sigur.

18. st

Sf

Dezvoltatorii din Sf și-au propus să producă propriul lor cod de emulator de terminal în loc să se bazeze pe protocoale de terminal tradiționale, cum ar fi xterm. Motivația lor pentru această lucrare este că ei cred că sistemele obișnuite de emulare a terminalelor sunt supra-proiectate și ineficiente. Presupunerea este că St codul strâns și eficient va utiliza mult mai puțin procesor și memorie decât emulatoarele de capse mai distribuite.

Acesta este un proiect open source și PuTTY înlocuitorul este liber să folosească. A fost scris pentru a continua Linux. Nu este inclusă nici o facilitate de transfer de fișiere Sf.

19. WinSCP

WinSCP

WinSCP este un utilitar de transfer de fișiere, scris pentru ferestre. Utilitarul este liber de utilizat și a fost descărcat de peste 113 milioane de ori până în prezent. SCP, care este protocolul pe care se bazează instrumentul, nu include nicio capacitate de a emite comenzi pe computerul de la distanță, așadar credeți că nu ar fi o bază foarte bună pentru un PuTTY înlocuire.

Acesta este un instrument foarte popular și oferă mai mult decât simplu SCP. Instrumentul include, de asemenea FTP, SFTP, și WebDAV implementări. Din fericire, pentru această recenzie a PuTTY înlocuitori, instrumentul include o facilitate de comandă de la distanță. Aceasta este o protejat SSH sistem de acces la distanță.

20. SolarWinds Solar-PuTTY (INSTRUMENT GRATUIT)

Solar-PuTTY

SolarWinds este unul dintre cei mai importanți furnizori de software de rețea din lume. Compania excelează la producerea instrumentelor de monitorizare a infrastructurii. Compania a ajuns în vârful pieței oferind instrumente de înaltă calitate. Vă așteptați să plătiți un dolar de top pentru acest nivel de software. Cu toate acestea, uneori, comunitatea de utilizatori are noroc și SolarWinds decide să elibereze gratuit un instrument foarte util. Acesta este cazul cu Solar-PuTTY utilitate.

Acest program terminal terminal rulează pe un mediu Windows și integrează securitatea SSH. Ca și în cazul originalului PuTTY, puteți utiliza acest instrument pentru a vă conecta de la distanță la un computer. Puteți utiliza, de asemenea, pentru a transfera fișiere. Solar-PuTTY integrează SCP și SFTP pentru transfer securizat de fișiere și are, de asemenea, o implementare a clasicului Telnet sistem.

Puteți descărca fișierul de program din SolarWinds site-ul web. Acesta nu este un instalator, ci instrumentul în sine. Trebuie doar să faceți clic pe fișier pentru a deschide aplicația.

Puteți deschide mai multe sesiuni terminale simultan cu instrumentul. Fiecare sesiune deschide o nouă filă în interfață. Interfața vă va stoca datele de autentificare pentru serverele pe care vă conectați în mod regulat și vă va conecta automat. Interfața vă oferă opțiunea de a coda color fiecare sesiune, astfel încât să puteți distinge între ele. De asemenea, este capabil să restabilească un link și să vă autentifice din nou dacă o conexiune este renunțată.

SolarWinds Solar-PuTTY Descărcați Instrumentul GRATUIT 100%

Mai mulți înlocuitori PuTTY

Există multe programe care vor funcționa ca emulatoare de terminale, iar cea mai comună metodă de securitate existentă pentru protejarea accesului la distanță este SSH. Iată alte zece emulatoare terminale pe care le puteți verifica.

21. Consola

Consolă este gratuit, open source și este scris pentru ferestre. Se rulează CMD, PowerShell, Cygwin, și PuTTY, dar nici o utilitate de transfer de fișiere.

22. PromptPal

Promptpal este scris pentru ferestre, și nu este gratuit, dar are o probă gratuită de 30 de zile. Nu are criptare și nici o utilitate de transfer de fișiere.

23. rxvt-unicode

Rxvt-unicode este un emulator gratuit, ușor pentru Linux. Nu are criptare și nici o utilitate de transfer de fișiere.

24. ConEmu

ConEmu este un emulator terminal gratuit pentru ferestre. Are o interfață cu file pentru mai multe conexiuni simultane, dar nu are opțiune de criptare sau transfer de fișiere.

25. OpenSSH

OpenSSH este un emulator liber folosit la sursă liberă pentru ferestre, Mac OS, Linux, și iOS. Este protejat de SSH și încorporează SCP și SFTP pentru transferuri de fișiere.

26. Hyper

Hyper este un emulator open source gratuit scris pentru ferestre, Mac OS, și Linux. Poate fi extins cu suplimente, dar nu are opțiuni de criptare sau transfer de fișiere.

27. Terminalul Guake

Terminalul Guake este un emulator gratuit, open source pentru gnom pe Linux.  Are o interfață cu file pentru conexiuni multiple, dar nu are opțiune de criptare sau transfer de fișiere.

28. Royal TS

Royal TS este un emulator plătit cu proces gratuit. Se continuă ferestre, Mac OS, Android, și iOS. Are o consolă cu file pentru mai multe sesiuni și are SSH protecție și SFTP pentru transferuri de fișiere.

29. Sucul SSH

JuiceSSH este un emulator gratuit pentru Android. Este protejat de SSH și Criptare AES cu o cheie de 256 biți, dar nu are opțiuni de transfer de fișiere.

30. Termius

Termius este un emulator terminal gratuit și plătit pentru ferestre, Linux, iOS, și Android. Are SSH protecție și SFTP pentru transfer de fișiere este disponibil în versiunea plătită.

Alegerea unui emulator terminal

Piața emulatoarelor terminale este foarte bine furnizată. După cum puteți vedea din lista noastră, categoria alternativelor PuTTY pentru Windows este supraalimentată. Deși această listă de opțiuni pare foarte lungă, există de fapt multe altele. Nu vă faceți griji dacă va exista sau nu un server SSH când încercați să creați o sesiune SSH la distanță, deoarece aproape fiecare sistem de operare are capabilități SSH.

Nu uitați, dacă vă conectați pe internet, ar trebui să alegeți doar un emulator terminal care este protejat de criptare. Același sfat este valabil și atunci când transferați fișiere pe internet - nu vă bazați pe FTP, utilizare SCP sau SFTP.

Cu siguranță nu aveți nevoie să vă respectați PuTTY doar pentru că te-ai obișnuit. Există o mulțime de sisteme mai bune acolo și majoritatea sunt gratuite. Aproape toate opțiunile plătite oferă încercări gratuite. Așadar, explorează aceste alternative la PuTTY și veți găsi un sistem de acces la distanță care să bată PuTTY și îți câștigă admirația.

Ai un emulator terminal preferat? Ești hotărât să te lași PuTTY? Lasă un mesaj în Comentarii secțiunea de mai jos și împărtășește-ți experiența.

Vezi si:
Fisa de comanda SFTP
SolarWinds SFTP / SCP Server revizuire
Cele mai bune 20 de servere SFTP și FTPS gratuite pentru Windows și Linux
Foaie de înșelăciune Powershell

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 + = 66

Adblock
detector