5 cele mai bune instrumente și software de criptare a bazelor de date

5 cele mai bune instrumente și software de criptare a bazelor de date

Ce este criptarea bazei de date?

Criptarea bazei de date este procesul de transformare a datelor - care a fost stocată într-o bază de date și în format text simplu - într-un cifrat cu ajutorul unui algoritm adecvat cunoscut sub numele de „cheie”. În acest fel, singura opțiune disponibilă pentru a descifra și utilizați datele vor fi cu ajutorul acestei chei.

Aveți timp doar pentru o privire rapidă la instrumente? Iată rezumatul nostru lista celor mai bune instrumente de criptare a bazelor de date:

 1. IBM Guardium pentru fișiere și criptare de baze de date Oferă vizibilitate deplină în timp ce criptați și decriptați date structurate sau nestructurate, cu niveluri bune de automatizare și scalabilitate.
 2. Criptare Vormetrică transparentă Soluție de criptare accelerată hardware folosind criptarea datelor în repaus cu gestionarea centralizată a cheilor, control de acces privilegiat al utilizatorului și multe altele.
 3. Protecția completă a datelor McAfee - Advanced Soluție de criptare a punctului final pentru date în repaus și date în mișcare cu control de acces și monitorizare a comportamentului utilizatorului.
 4. DbDefence pentru Microsoft SQL Cu tehnici de mascare a datelor pentru tabelele bazei de date oferă o protecție suplimentară, criptare a bazei de date SQL.
 5. BitLocker Soluția de criptare „du-te” pentru sistemele Microsoft Windows bazate pe proiecte care să ofere criptare volumelor întregi.

De ce avem nevoie de criptarea bazei de date?

Termenul „criptare” reprezintă conversia datelor într-un format sigur care poate fi citit doar cu o cheie de decriptare. Întregul scop este să se asigure că numai persoanele sau aplicațiile autorizate pot accesa și lucra cu datele. Într-o lume care a devenit prea familiară cu încălcările și hacks-urile, proprietarii de date au ajuns să caute modalități de a-și păstra datele în siguranță. Industria software a urmărit acest apel și a venit cu soluții în care datele clienților lor sunt criptate în trei moduri majore:

 • Criptare integrală - criptarea drive-urilor în ansamblu și în cazul în care tot ceea ce este stocat pe ele este codat. Sisteme de operare majore, cum ar fi Linux și Windows Server, sunt dotate cu caracteristici care permit criptarea cu disc complet, care poate fi accesată doar folosind o parolă. Această parolă trebuie introdusă la momentul de pornire, astfel încât chiar și sistemul de operare în sine să poată avea acces la datele de pe ea. Orice aplicație care apoi rulează pe server nu necesită acces la parola, deoarece sistemul de operare își gestionează accesul în mod transparent.
 • Criptare parțială a sistemului - criptare numai cu sistem de fișiere care codează un anumit folder sau fișier de date, care poate fi apoi accesat doar folosind o parolă. Această metodă este similară cu metoda de criptare anterioară ca și aici, după ce sistemul de operare confirmă parola corectă, orice aplicații care trebuie să lucreze cu datele vor face acest lucru în mod transparent. Dezavantajul este că eroarea umană ar putea duce la stocarea datelor sensibile în spații sau sisteme de stocare a fișierelor necriptate.
 • Criptarea bazei de date - securitatea datelor care transformă datele stocate în bazele de date în gunoi nedescriptabil care nu are sens fără parolă. Aici parola trebuie introdusă numai la accesarea bazei de date și nu la pornirea întregului sistem. În acest caz, ar trebui să existe un acces neautorizat pe disc - chiar dacă ar fi fost eliminat fizic - vinovații nu vor putea accesa datele din bazele de date criptate..

Deoarece am menționat de câteva ori „transparența” în tipurile de criptare de mai sus, este necesar să analizăm în detaliu definiția conceptului:

Criptare transparentă a bazelor de date (TDE) - ce este?

Criptarea datelor transparente (TDE) este o tehnologie de criptare care este utilizată de companiile mai mari de programe de baze de date precum Microsoft, IBM și Oracle. Acestea au făcut din această tehnologie o parte a caracteristicii de securitate a datelor pentru o serie de soluții ale bazei de date. Criptare TDE Sursa imaginii

TDE este o criptare la nivel de bază de date care funcționează pentru a cripta date în repaus - ceea ce înseamnă că datele nu sunt accesate, schimbate sau în mișcare peste o rețea - prin codificarea structurii bazei de date și nu a datelor în sine. În acest fel, chiar dacă un disc este furat, baza de date de pe acesta nu poate fi accesată fără certificatul de criptare original și cheia principală.

TDE nu necesită nicio modificare de cod a aplicației sau altfel atunci când utilizatorii autorizați accesează datele, de aceea „transparent” în nume. Programatorii sau orice aplicații nu trebuie să creeze macros sau să actualizeze configurații complexe pentru a utiliza datele. După ce sunt autorizate, sistemul de operare efectuează decriptarea și deschide baza de date pentru accesul la datele din ea.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că utilizatorii autorizați și aplicațiile nu trebuie să creeze tabele auxiliare, declanșatoare sau vizualizări pentru a decripta date care sunt criptate cu TDE.

Cele mai bune instrumente de criptare a bazelor de date

Ok, deci ... aici este lista celor 5 opțiuni pentru cele mai bune instrumente de criptare și soluții software pe care să le utilizați cu datele dvs.:

1. IBM Guardium pentru fișiere și criptare de baze de date

IBM Guardium pentru fișiere și criptare de baze de dateIBM Guardium Data Encryption este răspunsul companiilor care caută o soluție de criptare a bazelor de date care provine de la o marcă tehnologică stabilită la nivel global.

Cu acest instrument, TDE este implementat cu criptarea și decriptarea care are loc deasupra sistemelor de fișiere de date și a volumelor sau unităților de stocare. Astfel accesul la date este transparent pentru utilizatori, aplicații, baze de date, sisteme de operare și sisteme de gestionare a stocării. Schema de criptare a fișierelor și a bazelor de date IBM Guardium Sursa imaginii

IBM Guardium este utilizat pentru a cripta atât surse de date structurate cât și nestructurate și poate fi, de asemenea, scalat pentru a continua să acopere nevoile de securitate ale unei întreprinderi chiar dacă aceasta continuă să crească.

În cele din urmă, IBM Guardium for File and Database Encryption aplică criptarea dictată de politici. Oferă capacitate de gestionare a cheilor de criptare centralizată, care permite întreprinderilor să-și asigure datele, asigurându-și totodată respectarea GDPR. Între timp, politicile sunt definite cu ușurință folosind un server de gestionare ușor de utilizat și pot fi apoi implementate și implementate pe mai multe sisteme de operare (Windows, Linux și Unix).

2. Criptare Vormetrică transparentă

Criptare Vormetrică transparentăVormetric Transparent Encryption este un instrument de securitate TDE, de date în repaus, cu gestionare centralizată a cheilor, control de acces al utilizatorului și vine cu înregistrare detaliată de audit de acces la date.. Schema de criptare transparentă Vormetrică Sursa imaginii

Ceea ce face ca această soluție de criptare să iasă în evidență este capacitatea sa de a securiza date unde pot fi stocate - local, pe mai multe soluții de stocare în cloud și în date mari. Administratorii pot opta pentru criptarea sistemului de fișiere de operare sau pot merge pentru criptare cu disc complet.

Puterea pură a criptării transparente a Vormetricului este dezvăluită prin simpla examinare a datelor pe care le poate acoperi: este ușor de implementat, poate fi scalată pentru a acoperi zeci de mii de servere fizice sau virtuale și funcționează pe platformele Windows, Linux și Unix.

O caracteristică unică care vine cu această soluție de la Thales eSecurity este că nu este necesar timp de oprire pentru operațiunile inițiale de criptare a datelor. Administratorii pot utiliza pur și simplu opțiunea „Transformarea datelor în direct” unde bazele de date și fișierele pot fi criptate în timp ce datele sunt utilizate.

Din nou, există nici un timp de oprire, un fapt care poate fi apreciat atunci când se ia în considerare unele instrumente poate necesita o ardezie curată - instalarea pe noile servere de baze de date înainte de a putea fi criptate.

3. McAfee Complete Protection Protection - Advanced

Protecția completă a datelor McAfee - Advanced McAfee este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața soluțiilor anti-malware și protecția sa completă a datelor - instrumentul avansat de criptare este dovada că produce produse de calitate.

Acest instrument de criptare a unității la nivel de întreprindere funcționează în numeroase cazuri de utilizare, inclusiv prevenirea pierderilor de date, criptarea discului complet, controlul dispozitivului și chiar protecția datelor stocate în cloud (Dropbox și Google Drive, pentru a numi câteva). Poate fi utilizat pe serverele care rulează versiuni de Windows și Mac OS X.

În afară de criptarea datelor de pe discuri și controlul accesului, Instrumentul complet de protecție a datelor McAfee criptează automat fișierele și folderele înainte de a trece printr-o rețea locală și chiar atunci când sunt partajate în afara acesteia. McAfee Complete Protection Protection - Schema avansată În mod uimitor, această soluție completă de protecție a datelor este relativ ieftină, având în vedere puterea pe care o conferă întreprinderilor mici și mijlocii care doresc să își păstreze securitatea datelor.

4. DbDefence pentru Microsoft SQL

DbDefence pentru Microsoft SQL Pentru întreprinderile care folosesc Microsoft SQL Server (inclusiv SQL Express și LocalDB), puține soluții software oferă securitatea datelor ca fiind DbDefence; acesta este, probabil, cel mai ideal instrument pentru criptarea datelor SQL.

Acest instrument TDE oferă securitatea datelor fără a compromite viteza de performanță. DBA-urile au control deplin asupra a ceea ce au nevoie pentru a securiza și configura DbDefence pentru a funcționa pe tabele (unele sau toate), autentificări și aplicații care accesează datele restricționate. Moduri DbDefence Sursa imaginii

Modurile de configurare permit trei niveluri de securizare a datelor din baza de date:

 • TDE care are grijă de criptare în timp ce datele sunt în repaus
 • A "Cutie neagră”Funcție care blochează bazele de date de a putea răsfoi obiecte (tabele, proceduri și funcții) fără autorizarea corespunzătoare
 • O soluție de la mijloc, cunoscută sub numele de mascare de date (PDF) și care permite protecția TDE, precum și ascunderea coloanelor sensibile din partea administratorilor și a altor utilizatori de putere

În cele din urmă, DbDefence este un instrument eficient de criptare care este ușor de configurat și rulat; este pur și simplu o criptare de bază de date SQL eficientă și are totuși o mică amprentă digitală.

5. BitLocker

Windows 10 BitLocker Aceasta este o soluție de criptare cu disc complet, care vine la noi prin Microsoft Inc. Cu peste 90 la sută din lume folosind unul dintre sistemele lor de operare și, de asemenea, având în vedere că Windows 10 deține aproape 49 la sută din cota de piață a sistemului de operare desktop, este important să cunoașteți cea mai bună modalitate de securizare a datelor cu privire la cel mai popular sistem de operare.

Criptare BitLocker Drive, așa cum este cunoscut oficial, este o caracteristică de protecție a datelor încorporată care a fost disponibilă cu sistemele de operare Windows chiar din primele zile ale Vista. Servește pentru a proteja utilizatorii împotriva pierderii de date sau furturi care pot apărea în cazul în care un dispozitiv este furat, pierdut sau dezafectat din neglijență. Cheie de pornire Bitlocker Cel mai bun mod de a utiliza acest instrument de criptare este în combinație cu Modul de platformă de încredere (TPM) - o caracteristică de securitate hardware care vine cu aproape toate computerele noi astăzi. Fără aceasta, BitLocker ar funcționa în continuare la criptarea unităților, dar în schimb solicitați ca administratorul să introducă o unitate USB care conține cheia de pornire atunci când porniți dispozitive criptate.

Conceptul principal din spatele acestui instrument de securitate este să vă asigurați că nu se acordă acces neautorizat la o unitate - fie prin rularea instrumentelor de atac software, fie prin mutarea fizică a unui hard disk pe un computer diferit.

Un factor minunat al BitLocker este faptul că este nevoie pentru a asigura un disc și toate datele de pe acesta sunt doar câteva clicuri.

Câteva cuvinte de precauție

Acum, deși toate aceste instrumente de criptare oferă o modalitate de securizare a datelor, va exista întotdeauna acel punct slab: administratorul. Deoarece hackerii ar trebui să aibă acces la parola de administrator - fie că se datorează neglijenței în păstrarea parolei sigure sau pentru că nu le-a interesat suficient să folosească una complexă - nimic nu îi va împiedica să obțină acces complet la date.

Soluţie: nu folosiți niciodată parolele implicite. De asemenea, creați parole complexe care nu pot fi ghicite și nu le scrieți acolo unde le poate găsi cineva.

Același lucru este valabil și pentru orice aplicație care este autorizată să acceseze discuri, sisteme de fișiere sau baze de date; hackerii ar putea exploata orice puncte slabe ale aplicațiilor în sine și să acceseze datele exploatându-le.

Soluţie: aveți grijă ce roluri și permisiuni acordați fiecărei aplicații. Fii la curent cu patch-urile și actualizările, astfel încât orice exploatare să fie afectată.

Există unele dezavantaje în utilizarea instrumentelor de criptare a bazei de date?

Ok, tocmai am petrecut tot acest timp discutând ce instrumente ar putea fi potrivite pentru o serie de scenarii de configurare a serverului. De asemenea, am atins câteva precauții.

Acum, vom arunca o privire asupra conținutului când vine vorba de criptarea unei baze de date. Deoarece, deși s-ar putea să fiți dispus să vă asigurați datele, există și anumite aspecte pentru care trebuie să fiți atenți. Sunt:

 • Uitând parola - administratorii trebuie să folosească parole complexe pentru a-și asigura cu siguranță bazele de date și, din păcate, acest lucru le face mult mai ușor să le uite; dacă o fac, probabil că nu există nici o modalitate de acces la aceste date.
 • Un fals sentiment de securitate - în timp ce criptați datele utilizând aceste instrumente recente protejează datele dvs., aceasta nu înseamnă că ar trebui să vă lăsați în pază; fiți mereu în căutarea de noi metode de hacking. Asigurați-vă că vă păstrați întregul mediu digital actualizat și actualizat.
 • Hogging de resurse - deși majoritatea instrumentelor de criptare a bazelor de date nu sunt consumatoare de resurse, cazul se poate schimba odată cu creșterea datelor dvs. și când aveți un număr mai mare de utilizatori sau aplicații care solicită tot mai multe date. Acest cost de securitate ar putea fi compensat prin creșterea resurselor, dar asta va însemna, de asemenea, managementul convingător pentru a vă crește bugetul

Având în vedere aceste dezavantaje, se poate spune în siguranță că avantajele le depășesc de departe. Aceasta ne duce la concluzia: dacă aveți date confidențiale și confidențiale, ar trebui să luați în considerare întotdeauna criptarea acestora.

Imagine prezentată de tumbledore de la Pixabay 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 40 =

Adblock
detector