6 cele mai bune alternative la Microsoft Baseline Security Analyzer

6 Cele mai bune alternative la Microsoft Baseline Security Analyzer

Cu analizorul de securitate Microsoft care arată vârsta sa, este timpul pentru o alternativă. Securitatea în aceste zile este o luptă constantă între patch-uri rapide și persoane rău intenționate care încearcă să găsească exploatări și vulnerabilități în software. Nu este o hiperbole să spunem că, de îndată ce ultimul orificiu de securitate este plasat, următorul va fi găsit de hackerii care produc malware nou aproape imediat după. Aceste riscuri de securitate au devenit principala amenințare la adresa companiilor atât mari cât și mici.

În restul acestei postări intrăm în detaliu pe fiecare dintre instrumentele pe care le-am selectat, dar în cazul în care nu aveți timp să parcurgeți întregul articol, aici este o listă sumară a cele mai bune alternative la Microsoft Baseline Security Analyzer:

  1. Instrumente de securitate a rețelei SolarWinds cu ajutorul instrumentului de inginer (TRIAL GRATUIT) - Setul de instrumente al SolarWinds Engineer include un Manager de evenimente de securitate, un manager de patch-uri și un dispozitiv de urmărire a utilizatorilor pentru a vă ajuta să consolidați securitatea sistemului.
  2. Monitor de rețea PRTG (TRIAL GRATUIT) - Acest pachet de instrumente de monitorizare a rețelei, a serverului și a aplicațiilor include o serie de senzori care vă vor ajuta să consolidați securitatea sistemului.
  3. OpenVAS - Un sistem de detectare a vulnerabilității open-source, gratuit.
  4. Nessus - Versiunea originală a OpenVA-urilor, acest scaner de vulnerabilitate este disponibil online sau pentru instalare la fața locului.
  5. Nexpose - Acest instrument se integrează cu Metasploit pentru a vă oferi o măturare a vulnerabilității.
  6. Retina CS - Acest analizor de vulnerabilitate include configurarea personalizată a activelor și urmărirea potențialului de risc.

Pe parcursul ultimului an, nenumărate exploatări au fost descoperite atât la nivel de software cât și la nivel hardware. Unele dintre aceste încălcări sunt atât de grave încât ar putea duce la pierderea completă a tuturor datelor sigure de la gazdele infectate. Aceasta nu este doar o preocupare pentru întreprinderile mici sau mijlocii, care pot avea o securitate mai mică decât întreprinderile mari.

Oricine poate fi vizat indiferent de mărime. Datele online ale clienților Macy au fost hackate în 2018. Un partener de asistență terță parte a determinat furtul informațiilor despre cardurile de credit ale clienților Sears, Kmart și Delta Airlines, o încălcare care a afectat un număr nedivizit de persoane. Panera Pan, Adidas, UnderArmor, lista lungă a încălcărilor care au avut loc tocmai în 2018 acoperă fiecare sector de afaceri de pe glob.

Unele estimări plasează încălcările InfoSec ca urmare a patch-uri slabe și verificări de vulnerabilitate de rutină până la 80% din toate încălcările. Pe hârtie, vulnerabilitățile de corecție par a fi o sarcină simplă, dar atunci când numărul de patch-uri individuale pentru orice afacere dată poate ajunge la mii, problema devine ușor evidentă. Gestionarea manuală a vulnerabilităților software, hardware și configurare este o sarcină aproape imposibilă care va eșua inevitabil.

Introduceți MBSA

Chiar și cea mai simplă configurare de securitate va include acest instrument simplu dezvoltat de Microsoft pentru a asigura actualizarea produselor Microsoft și pentru a oferi o securitate puternică împotriva celor mai recente exploatări software. Disponibil timp de peste un deceniu pe o gamă de produse Microsoft, Microsoft Baseline Security Analyzer poate scana rapid gazdele Microsoft într-o rețea și poate ajuta la aplicarea unei game de produse Microsoft cu cele mai recente versiuni de securitate pentru a atenua șansa unei încălcări..

Din păcate, acest instrument este extrem de limitat și va evalua doar starea software-ului Microsoft. Majoritatea organizațiilor vor derula instrumente dezvoltate de o varietate de dezvoltatori și bazându-se exclusiv pe MBSA pentru evaluarea vulnerabilității este asemănător cu a pune covorul roșu pentru hackerii care vor fi.

Totul de la bazele de date SQL până la comutatoarele configurate incorect poate fi metoda preferată de intrare pentru cei care doresc să fure date sau să aibă un impact negativ asupra unei rețele date. Domeniul limitat de aplicare al MBSA trusa de scule oferă protecție zero de la prea multe puncte de intrare potențiale.

Necesitatea unei soluții de vulnerabilitate mai solide

Pe măsură ce o rețea crește ca dimensiune, devine rapid evident că soluțiile manuale vor cadea la scară. Deși nu există niciun înlocuitor pentru personal calificat și cu cunoștințe, suplimentarea personalului cu instrumente suplimentare pentru a ajuta la detectarea vulnerabilităților potențiale merge mult spre o premisă mai sigură.

Scanerele de vulnerabilitate vin într-o gamă largă de funcții, specificații și obiective de proiectare. Unele pot prezenta scanări detaliate de configurare care vizează depistarea punctelor slabe din configurațiile dispozitivului care pot fi exploatate pentru a avea acces la o rețea. Alții pot arunca o privire concentrată asupra vulnerabilităților cunoscute ale software-ului, pot detecta potențialele secvențe de injectare SQL sau pot identifica versiunile software care au ferestre de securitate cunoscute. Informațiile privind amenințările în timp real devin din ce în ce mai importante ca instrument pentru detectarea și prevenirea intruziunilor.

Ceea ce are nevoie de organizația dvs. va varia de la un business la altul. Anumite sectoare vor necesita cantitatea maximă absolută de securitate a informațiilor. Fiecare comutator, router și punct final din rețea va avea nevoie de fiecare ușă posibilă închisă, chiar în detrimentul potențialului de utilizare. Un bun exemplu în acest sens este orice organizație care se ocupă cu informații financiare sau firme de cercetare și proiectare care cer cel mai mare secret și securitate..

Ori de câte ori este necesară „valoarea maximă absolută” de securitate, va fi nevoie de o compensare a capacității de utilizare a rețelei. Cu cât este mai ușor pentru persoanele din cadrul organizației să acceseze informații, cu atât potențialul de intruziune va fi mai mare.

Multe scanere de vulnerabilitate vor evalua vulnerabilitățile identificate pe o scară. În timp ce acest lucru diferă de la software la software, ideea este aceeași. Fiecărei vulnerabilități i se acordă un rang pentru a ajuta administratorii să determine ce defecte trebuie închise și care defecte pot fi lăsate deschise. Închiderea fiecărei găuri dintr-o rețea este aproape imposibilă, și chiar dacă ar fi fost posibilă utilizarea grea a utilizării rețelei probabil că nu merită „securitate perfectă”.

Cele mai bune alternative la Microsoft Baseline Security Analyzer

Când selectăm instrumentele pe care le oferim în acest articol, am luat în considerare câteva dintre următoarele criterii:

  • Ușurință de instalare, integrare și utilizare
  • Reputația de furnizor în industrie
  • Software-ul este întreținut continuu și este actualizat
  • Literatură extinsă de instalare și asistență, ajutor și disponibilitatea personalului

1. Instrumente de securitate a rețelei SolarWinds cu setul de instrumente al Inginerului (TRIAL GRATUIT)

uEaiVG2.png

O combinație de instrumente proiectate de SolarWinds pentru a oferi o soluție de rețea cuprinzătoare, produsele SolarWinds au fiecare un accent specific care, atunci când sunt utilizate împreună cu alte instrumente SolarWinds, oferă o abordare generală și coerentă a gestionării rețelei în ansamblu.

Manager de evenimente de securitate oferă raportarea conformității și ajută la asigurarea rețelelor de remediere rapidă și corelarea evenimentelor în timp real. Un singur ghișeu pentru monitorizarea detaliată a evenimentelor care excelează la identificarea potențialelor amenințări de securitate, Security Event Manager oferă o căutare avansată și o analiză criminalistică pentru a evalua impactul incidentelor de securitate..

Patch Manager este conceput special pentru a fi o soluție completă de gestionare a patch-urilor pentru dispozitivele de rețea conectate, reducând potențialele vulnerabilități cauzate de software-ul învechit. Utilizate împreună cu Network Configuration Manager, aceste două programe pot oferi funcția unui scaner tradițional de vulnerabilitate, identificând activele care necesită actualizări și identificând erori de configurare care ar putea duce la o intruziune.

în cele din urmă, SolarWinds Tracker Device User oferă un nivel suplimentar de securitate prin urmărirea și identificarea atentă a activelor.

Când sunt utilizate împreună, aceste produse oferă o soluție puternică de gestionare și securitate a rețelei. Chiar și atunci când sunt luate individual, excelează la funcțiile prescrise. Puteți descărca Setul de instrumente al Inginerului într-o probă gratuită de 14 zile.

Instrumentul de inginer SolarWinds Descărcați încercarea GRATUITĂ de 14 zile la SolarWinds.com

2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

Monitor de rețea PRTG

O altă soluție de gestionare a rețelei cu opțiuni de caracteristici de securitate, PRTG are o abordare unică atât asupra prețurilor cât și a implementării. PRTG monitorizează rețelele „pe per-senzor”, fiecare componentă a unui activ dat reprezentând un singur senzor. Monitorizarea portului pe un comutator pentru trafic, de exemplu, ar fi un singur senzor. Prețul pentru PRTG se bazează pe numărul total de senzori dislocați, oferind o cantitate flexibilă de scalabilitate celor care utilizează PRTG.

Acești senzori pot oferi o serie de funcții, iar atunci când sunt dislocate în locațiile potrivite pot oferi administratorilor o soluție pentru o serie de zone de rețea diferite. Senzorii pot fi dislocați pe un anumit activ care urmărește actualizările aplicației, de exemplu, pentru a asigura starea de patch actualizată a activului.

Acești senzori pot fi dislocați și pe porturile de rețea pentru a monitoriza traficul. Software-ul poate urmări în mod activ traficul neobișnuit sau comportamentul sistemului și să-l raporteze înapoi la administratorul sistemului, contribuind la oprirea intruziunilor în piesele lor.

Această flexibilitate impresionantă face din PRTG o soluție bună pentru întreprinderile mici sau mijlocii care doresc un serviciu versatil de vulnerabilitate a rețelei, care face mai mult decât să caute găuri în rețea.. PRTG Network Monitor este disponibil pentru o încercare gratuită de 30 de zile.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile la Paessler.com

3. OpenVAS

OpenVAS

Una dintre primele aplicații de scanare a vulnerabilității open-source disponibile în prezent, OpenVAS are un istoric puternic pentru detectarea vulnerabilității care trece prin îmbunătățire constantă și testare în comunitate. Ca un proiect open-source, codul sursă este disponibil gratuit și poate fi modificat de administratorul ambițios pentru a se potrivi nevoilor lor.

Așa cum se întâmplă în cazul altor programe software open-source, natura gratuită a produsului înseamnă că lipsește suportul oficial al produsului. Există ceva dintr-o curbă de învățare atunci când utilizați OpenVAS, iar obținerea la maxim a software-ului va necesita ceva timp pentru a afla cum funcționează. Există o bază de cunoștințe extinsă și un suport comunitar semnificativ care poate ajuta utilizatorii noi să adapteze profilele de scanare pentru a se potrivi nevoilor lor și pentru a asigura un grad ridicat de identificare a vulnerabilității și pentru a reduce numărul de falsuri pozitive. Chiar și cu acest sprijin al comunității, lipsa oricărei pregătiri oficiale sau a unui suport de produs poate fi un dezavantaj frustrant pentru unii utilizatori.

Acestea fiind spuse, OpenVAS are un bilanț bun ca scaner de vulnerabilitate și este utilizat de mai multe organizații ca mijloc principal de securizare a rețelelor lor.

4. Nessus

Nessus

Dezvoltat de Tenable și baza de cod originală pentru OpenVAS, Nessus este un alt software cu un lung traseu de identificare a vulnerabilității. Oferă un suport puternic pentru produse și multe dintre punctele forte ale vărului său OpenVAS.

Nessus dispune de scanare în rețea activă și pasivă și poate fi utilizat pentru a scana atât cloud cât și active locale. Are o listă lungă de profiluri de scanare standard, oferind în același timp o largă personalizare în regulile de scanare. Prioritizarea vulnerabilității oferă administratorului informațiile de care au nevoie pentru a evalua rapid riscurile de securitate și pentru a lua măsurile adecvate pentru remedierea acestora.

Modelul de licențiere Nessus este flexibil și permite implementarea bazată pe active în loc de IP-uri individuale. Tenable oferă atât o soluție de scanare SaaS bazată pe cloud, cât și o implementare de software on-premise, oferind administratorilor opțiuni de implementare binevenite. O personalizare suplimentară în tabloul de bord al software-ului oferă lui Nessus flexibilitatea de a se potrivi oriunde are nevoie.

Pentru cei cărora le plac funcțiile găsite în OpenVAS, dar caută o soluție suplimentată din punct de vedere profesional, cu asistență completă a produsului, Nessus al Tenable oferă o alegere atractivă.

5. Nexpuneti

Nexpose

Nexpose este un scaner de vulnerabilitate dezvoltat de Rapid7, producătorii cadrului Metasploit. Principalul punct de vânzare al software-ului este capacitatea sa de a se integra cu Metasploit pentru testarea reală a vulnerabilității într-un cadru închis. Acest lucru oferă utilizatorilor Nexpose o modalitate puternică de a-și testa cu exactitate sistemele pentru expunerea la risc și ajută la identificarea soluțiilor rapide pentru exploatările potențiale.

Nexpose dispune de propriul sistem contextualizat de evaluare a riscurilor, menit să ofere administratorilor o modalitate rapidă de a evalua nivelurile de risc ale vulnerabilităților identificate. Aceste scoruri contextualizate oferă priorități de risc pentru problemele identificate și îi ajută pe utilizatori să abordeze deficiențele care au nevoie de o atenție imediată.

Monitorizarea activă și combinată cu raportarea detaliată a remedierii oferă o listă scurtă de pași acționabili pentru îmbunătățirea securității rețelei. Spre deosebire de un software care listează pur și simplu vulnerabilitățile și riscurile asociate acestora, Nexpose oferă în mod inteligent o listă de pași efectivi pe care administratorii îi pot face pentru a-și asigura sistemele.

Aspectul unic al Nexpose cu privire la raportarea remedierii și integrarea ușoară cu Metasploit fac din Nexpose o opțiune flexibilă atât pentru profesioniștii de securitate noi, cât și pentru cei cu experiență.

6. Retina CS

Retina-cs

Proiectat de BeyondTrust, Retina CS susține că este singurul software de gestionare a vulnerabilităților conceput „de la sol”, având în vedere analiza contextuală a vulnerabilității. Instrumentul ușor de descoperire a rețelei Retina poate identifica totul, de la resursele tradiționale ale rețelei la dispozitive IoT și infrastructura cloud.

Configurația personalizată a activelor și potențialul de risc permit utilizatorilor să ajute Retina CS să-și stabilească propriile priorități de securitate sensibile la context. Analiza amenințărilor cu privire la aceste active oferă pași reali de remediere și randament potențial. Managementul integrat al patch-urilor și scanarea vulnerabilității oferă Retina CS setul de instrumente de care are nevoie pentru a proteja rețelele.

Destinat să extindă până la nivelul întreprinderii, Retina CS oferă atât SaaS bazat pe cloud cât și implementări la fața locului. De asemenea, dispune de conformitate de configurare pentru a vă asigura că organizațiile mari respectă standardele de conformitate.

Retina CS este un instrument puternic conceput în mintea afacerii întreprinderii, Retina CS este o opțiune bună pentru organizațiile mari care au nevoie de analize de securitate contextualizate.

Crearea instrumentelor tale să funcționeze

Cel mai important, și mult prea des neglijat, intră audit de securitate bun este configurarea corectă a profilurilor de scanare și testarea vulnerabilității focalizate. Este suficient să garantezi propria secțiune dedicată din acest articol ca un memento pentru administratori. Scanere de vulnerabilitate iar software-ul de securitate va veni adesea cu propriile lor profiluri de scanare implicite sau prestabilite, concepute ca soluții generice de scanare, care pot fi utilizate „în afara cazului”. Personalizarea acestor reguli de scanare este esențială pentru auditul adecvat al oricărei rețele sau platforme. De asemenea, efectuarea propriilor teste închise asupra vulnerabilităților în sine te poate ajuta să obții o perspectivă asupra stabilirii vulnerabilităților care necesită atenție imediată.

Alegeți software-ul potrivit

A decide ce scanner de vulnerabilitate să folosească poate depinde de o serie de factori:

Tip de afacere: După cum sa menționat mai sus, nevoile de securitate vor varia de la un business la altul. Evaluați care sunt obiectivele dvs. de securitate bazate pe structura, sectorul și dimensiunea organizației dvs. De asemenea, adresați-vă dacă oricare dintre sucursalele specifice ale organizației au nevoie de securitate crescută față de alte sucursale.

Identificați activele: Rețineți câte active trebuie monitorizate și evaluate pentru vulnerabilități, locațiile lor, funcțiile lor individuale și importanța pentru funcționarea generală. Anumite aplicații sunt orientate mai mult către active specifice. Este important să luați notă de ambele componente hardware și Activele software, deoarece fiecare poate avea propriile preocupări sau riscuri specifice în materie de securitate. Activele care se confruntă cu public, cum ar fi un server web sunt mai vulnerabile la exploatarea atacurilor decât sistemele de birou bine protejate.

Identificați securitatea existentă: Înțelegerea practicilor și a implementărilor de securitate deja existente este, în mod evident, un pas esențial în adăugarea unui nou strat de verificări de securitate. Dacă aveți deja o soluție de securitate robustă de la un anumit furnizor, de exemplu, poate fi prudent să utilizați soluții care se integrează bine cu securitatea dvs. existentă.

Evaluează riscul de securitate și nivelul dorit de securitate: Unele organizații vor avea în mod inerent nevoie de un nivel de securitate mai ridicat decât altele. S-ar putea să fie mai susceptibili de a fi vizați de intruziuni rău intenționate sau, în mod natural, au o față mult mai publică. Evaluarea atât a riscului potențial de a fi vizat, cât și a nivelului dorit de securitate necesar va fi un factor decisiv în ce tip de software de vulnerabilitate să implementeze.

După ce ați făcut cont de ceea ce organizația dvs. va avea nevoie într-o soluție de securitate, este timpul să începeți să cercetați opțiunile potențiale. Lista prezentată aici va oferi o scurtă privire de ansamblu asupra soluțiilor de încredere din industria securității informației, însă efectuarea propriei cercetări aprofundate este esențială atunci când selectați soluția potrivită. Chiar și o piesă software bine revizuită, cu aclamări critice din mai multe surse, nu poate fi potrivită pentru organizația dvs. Utilizarea listei de verificare de mai sus, combinată cu o privire atentă la fiecare opțiune potențială de software vă va oferi instrumentele de care aveți nevoie pentru a alege software-ul potrivit.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − 52 =

Adblock
detector