6 Cele mai bune instrumente de monitorizare a activității fișierelor – modul de monitorizare a fișierelor accesate

6 Cele mai bune instrumente de monitorizare a activității fișierelor - modul de monitorizare a fișierelor accesate

Controlul accesului la fișierele sensibile ar trebui să fie o componentă a oricărei strategii complete de securitate cibernetică. Oprirea persoanelor neautorizate de la furtul datelor confidențiale este importantă pentru a preveni furarea informațiilor sensibile. Monitorizarea activității fișierelor instrumentele folosesc inspecția profundă a pachetelor pentru a vedea cum interacționează utilizatorii cu fișierele din întreaga rețea.

Software-ul de monitorizare a fișierelor arată cine a accesat un fișier, când și ce au făcut. În acest articol vom analiza cele șase cele mai bune instrumente de monitorizare a activității fișierelor:

  1. Server SolarWinds & Monitor de aplicații (ÎNCERCARE GRATUITĂ)
  2. ManageEngine DataSecurity Plus
  3. LANGuardian
  4. Teramind
  5. Fișier PA Sight
  6. FileAudit

Cele mai bune instrumente de monitorizare a activității fișierelor

1. Server SolarWinds & Monitor de aplicație (TRIAL GRATUIT)

6 Cele mai bune instrumente de monitorizare a activității fișierelor - modul de monitorizare a fișierelor accesate

Server SolarWinds & Monitor de aplicații este o aplicație și instrument de monitorizare a fișierelor care urmărește modificările fișierului în timp real. Din tabloul de bord, puteți vedea caracteristici de fișier, cum ar fi conţinut, mărimea, vârstă, și numara. Aceste monitoare vă mențin la curent cu modificările din rețea. De exemplu, monitorul de vârstă al fișierului vă spune când fișierul a fost modificat ultima dată.

Configurația rapidă a Server SolarWinds & Monitor de aplicații îl face ideal pentru IMM-uri. După instalarea software-ului, programul va începe descoperiți automat dispozitivele conectate. În mai puțin de o oră, puteți avea o platformă funcțională de monitorizare a fișierelor, cu șabloane de monitorizare incluse în afara locului.

Desigur, nu trebuie să prinzi totul în timp real: Server SolarWinds & Monitor de aplicații o face pentru tine. Monitoare ca monitorizarea numărului de fișiere vă avertizează dacă numărul de fișiere dintr-un director depășește pragul configurat. Funcția de alertă evidențiază o activitate potențial dăunătoare, astfel încât să puteți arunca o privire mai atentă. Alertele pot fi personalizate astfel încât să alegeți ce parametri trebuie folosiți.

Dacă aveți nevoie de o soluție de monitorizare a fișierelor cu funcții de monitorizare a aplicațiilor, atunci Server SolarWinds & Monitor de aplicații este foarte recomandat. Server SolarWinds & Monitor de aplicații porneste de la un pret de 2.995 USD (2.349 £). Există, de asemenea, o versiune de încercare gratuită de 30 de zile pe care o puteți descărca prin intermediul acestui link aici.

Server SolarWinds & Aplicație Monitor (SAM) Descarcă încercare GRATUITĂ pentru 30 de zile

2. ManageEngine DataSecurity Plus 

6 Cele mai bune instrumente de monitorizare a activității fișierelor - modul de monitorizare a fișierelor accesate

ManageEngine DataSecurity Plus este o platformă software de monitorizare a fișierelor care afișează activitatea fișierului și a utilizatorului într-o rețea. Puteți vedea cine a accesat fișierul, când și ce au accesat. Există, de asemenea, o serie de afișaje vizuale ca grafice și diagrame circulare care vă arată o imagine de ansamblu mai completă.

De exemplu, puteți vedea un grafic grafic Toate modificările fișierului și folderului care este defalcat în Crea, Șterge, Modifica, Schimbare de permis, suprascriere, Redenumire, și Mișcare. Puteți vizualiza, de asemenea, cei mai activi utilizatori, cele mai accesate fișiere și cele mai modificate fișiere din serverul de fișiere.

O caracteristică premium inclusă cu ManageEngine DataSecurity Plus este analize de acces la fișiere. Analize de acces la fișiere evidențiază tendințele de acces, monitorizați orele de acces și detectați accesul anormal la fișiere. De exemplu, instrumentul poate identifica dacă un fișier a fost accesat în afara programului de lucru și dacă utilizatorul a fost autorizat să acceseze conținutul.

Auditul încorporat și conformitatea cu reglementările ManageEngine DataSecurity Plus sunt de asemenea extrem de utile. Instrumentul este conform PCI DSS, HIPAA, GDPR, SOX, GLBA, și FISMA. Verificând privilegiile de acces, puteți controla mai bine accesul la fișiere și vă asigurați că nu vă lăsați deschiși la penalități sau alte obligații..

Pentru ManageEngine DataSecurity Plus server de fișiere care verifică prețul începe de la 745 USD (584 lire sterline) pe an. Prețul include monitorizarea integrității fișierelor, urmărirea interacțiunilor fișierelor, alerte, detectarea ransomware-ului și multe altele. Puteți descărca versiunea de încercare gratuită de 30 de zile.

3. LANGuardian

6 Cele mai bune instrumente de monitorizare a activității fișierelor - modul de monitorizare a fișierelor accesate

LANGuardian este un monitor de activitate a fișierelor care folosește inspecție profundă a pachetelor pentru a urmări activitatea utilizatorului. LANGuardian este un instrument popular deoarece nu are agent și nu afectează performanța rețelei atunci când este utilizat pentru a monitoriza fișierele (ceea ce face programul ideal pentru gestionarea mai multor site-uri). Graficele sunt generate pe baza activității fișierului. Aceste diagrame arată Timp, Nume logon, Departament, Senzor, IP sursă / Subrețea, și IP / Subrețea serverului de fișiere.

Utilizarea software-ului de inspecție profundă a pachetelor vă permite să distingeți cine face ce face în rețea. Metadate utilizator este obținut din pachetele de rețea pentru a monitoriza activitatea utilizatorului în rețea. În practică, acest lucru vă arată când utilizatorii deschis și închide fișierele pe partajarea fișierelor, Descarca sau încărcare fișiere.

Instrumentul are, de asemenea, un caracteristică alerte pentru a vă anunța despre activitatea suspectă. De exemplu, utilizatorul este trimis alerta dacă rata redenumirilor fișierelor crește sau utilizatorul copiază volume mari de fișiere. Având alerte la îndemână la drapel activitate suspectă reduce din timp probabilitatea ca software-ul rău intenționat, cum ar fi ransomware-ul să te scoată din acțiune.

LANGuardian este disponibil ca licență perpetuă sau abonament. Prețul depinde de numărul de utilizatori din rețeaua dvs. și de numărul de senzori de care aveți nevoie. Va trebui să contactați direct echipa de vânzări pentru a vedea un preț exact. Există, de asemenea, o versiune de încercare gratuită.

4. Teramind

6 Cele mai bune instrumente de monitorizare a activității fișierelor - modul de monitorizare a fișierelor accesate

Teramind este un software de monitorizare a activității fișierelor conceput special pentru monitorizarea activității utilizatorului. Produsul monitorizează acces la fișiere, creare, ștergere, și operațiuni de scriere. Activitatea utilizatorului este monitorizată prin înregistrarea ecranului și jurnalele textuale, astfel încât să puteți arunca o privire mai atentă asupra activității utilizatorului pentru a-i verifica legitimitatea.

Există, de asemenea, un sistem de notificări pentru a vă ține la curent cu evoluțiile din rețea. De exemplu, sistemul de notificări vă spune când fișierele sunt încărcate la cloud, fie ca atașament de e-mail, fie printr-un serviciu cloud precum Google Drive, Dropbox sau OneDrive. De asemenea, aveți opțiunea de a bloca încărcări în cloud dacă credeți că o activitate are un caracter rău intenționat.

Teramind este disponibil ca soluție locală sau bazată pe cloud. Fiecare are trei versiuni de produse: Starter Teramind, Teramind UAM, și Teramind DLP. Versiunile locale încep de la 60 USD (47 GBP) pe lună pentru 10 puncte finale până la 150 $ (117 £) pe lună pentru 10 puncte finale. Versiunile bazate pe cloud încep de la 60 USD (47 GBP) pe lună pentru cinci utilizatori până la 150 USD (117 £) pentru reguli suplimentare de exfiltrare bazate pe conținut.

5. PA fișier vizualizare

6 Cele mai bune instrumente de monitorizare a activității fișierelor - modul de monitorizare a fișierelor accesate

Fișier PA Sight este o soluție de monitorizare a fișierelor cu capabilități de monitorizare a fișierelor în timp real. Software-ul monitorizează crearea de fișiere, ștergere, modificare, și circulația fișierelor. De asemenea, monitorizează adresa IP, date / ora și numele calculatorului a interacțiunilor pentru a ajuta la identificarea diferiților utilizatori și la identificarea activității suspecte. Puteți începe monitorizarea imediat ce terminați procesul de configurare, care poate fi finalizat în doar câteva minute.

Programul are și el alerte automatizate. Fișier PA Sight vă avertizează cu privire la modificările aduse fișierelor, astfel încât să puteți detectați modificarea jurnalului. Alertele vin cu o serie de informații de susținere, inclusiv contul utilizatorului, adresa IP a utilizatorului, numele calculatorului, fișierul țintă, care a fost activitatea si data / ora. Dacă aveți aceste informații disponibile pentru a vă referi, vă ajută să puneți toate informațiile necesare într-un singur loc, astfel încât să puteți începe să abordați un atac.

Când vine vorba de audit, Fișier PA Sight este o alegere excelentă. Nu numai că este conform PCI, HIPAA, FISMA AC-19, SOX, și ISO 27001/27002, dar are și rapoarte. Rapoartele pot fi generate în text, HTML, PDF sau .CSV. Rapoarte apar utilizatori specifici, interval de timp specific, și perioada de timp.

Există două versiuni ale produsului disponibil pentru achiziționare: PA File Sight Ultra, și PA File Sight Lite. Versiunea Lite începe de la 199 USD (156,18 £) pentru 1-9 licențe și poate monitoriza activitățile fișierelor și poate genera alerte. Versiunea Ultra începe de la 599 USD (470 £) pentru 1-9 licențe și poate face tot ce poate versiunea Lite, dar adaugă integrare pentru Microsoft SQL Server, rapoarte, alerte avansate, și capacitatea de blocați unitățile externe.

6. FileAudit 

6 Cele mai bune instrumente de monitorizare a activității fișierelor - modul de monitorizare a fișierelor accesate

FileAudit este un instrument de monitorizare a fișierelor în timp real care a fost conceput pentru a ajuta la monitorizarea modului în care angajații interacționează cu fișierele. Platforma monitorizează modificări de fișiere, Citeste, scrie, ștergere, și proprietate. Având aceste informații la îndemână, vă asigurați că puteți descoperi și aborda imediat cyberattack-urile înainte de a face paguba.

Există, de asemenea alerte de e-mail automatizate pentru a vă anunța despre acțiunile utilizatorilor. Alertele sunt generate pentru anumite evenimente precum ștergerea unui fișier sau dacă unui utilizator i sa refuzat accesul la un fișier. Rămâneți la curent cu aceste informații vă ajută să diagnosticați un comportament suspect cât mai devreme.

Există patru versiuni de FileAudit disponibil pentru a cumpăra: Echipă, Mic, Mediu, și Afacere. Versiunea echipei costă 50 USD (£ 39) pe lună pentru 100 de utilizatori și un server. Versiunea Mică costă 85 USD (66 GBP) pentru 500 de utilizatori și trei servere.

Versiunea medie costă 140 USD (109 GBP) pentru 1000 de utilizatori și cinci servere. Versiunea Enterprise acceptă peste cinci servere cu peste 1000 de servere (dar va trebui să contactați direct echipa de vânzări). Puteți descărca versiunea gratuită aici.

Selectarea instrumentului potrivit

Monitorizarea activității fișierelor este parte integrantă a gestionării documentelor într-un mediu de întreprindere. Instrumente de genul Server SolarWinds & Monitor de aplicații și ManageEngine DataSecurity Plus au fost construite cu acest scop în minte. Fiecare instrument este ușor de utilizat cu o configurație simplă și o perspectivă generală a interacțiunilor de fișiere.

Funcția de analiză de acces la fișier inclusă cu ManageEngine DataSecurity Plus este util pentru acele întreprinderi care doresc să automatizeze o parte din detectarea amenințărilor lor. Automatizarea plătește dividende la timpul de răspuns atunci când reacționează la o activitate rău intenționată.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 21

Adblock
detector