7 cele mai bune alternative magice pentru rețea

7 cele mai bune alternative magice pentru rețea


Rețea magică de Cisco Systems nu mai este disponibil. Acest instrument util a fost ideal pentru rețelele de domiciliu și rețelele utilizatorilor de afaceri mici. Versiunea sistemului a fost apelată la utilizatorii casnici Rețelele Magic esențiale și a fost disponibil gratuit. Ediția pentru afaceri mici a fost numită Network Magic Pro și a costat doar 50 USD.

Intrăm într-o mulțime de detalii despre fiecare dintre instrumentele de mai jos, dar dacă aveți timp doar pentru rezumate, iată lista noastră cu cele mai bune alternative Network Magic:

 1. Setul de instrumente al SolarWinds Engineer (TRIAL GRATUIT) Un pachet de peste 60 de instrumente de monitorizare și gestionare a rețelei care se instalează pe Windows Server.
 2. Paessler PRTG Network Monitor (PROB GRATUIT) Un monitor de rețea bazat pe SNMP, care face parte dintr-un pachet cuprinzător de monitorizare a infrastructurii care rulează pe Windows Server.
 3. Atera (TRIAL GRATUIT) Un sistem de monitorizare și gestionare la distanță pentru furnizorii de servicii gestionați care include o caracteristică de descoperire a rețelei.
 4. Manager HomeNet Un monitor de rețea low cost pentru rețele mici care se instalează pe Windows.
 5. Scanner IP Spiceworks Serviciu gratuit, bazat pe cloud, care scanează o rețea și raportează toate dispozitivele conectate la aceasta.
 6. Scaner de rețea Gratuit pentru uz casnic, ieftin pentru companii. Acest instrument descoperă toate dispozitivele conectate la aceeași rețea ca gazda sa.
 7. Axence NetTools Un pachet gratuit de instrumente care scanează rețeaua pentru dispozitivele conectate și verifică, de asemenea, porturile deschise pe un computer.

Dacă sunteți în căutarea unei alternative la Network Magic, este posibil să vă luptați, deoarece acest instrument util avea anumite caracteristici unice. Acestea erau:

 • Rețea de hartă automat
 • Raportați adresa IP a fiecărui dispozitiv
 • Raportați versiunile hardware și software ale fiecărui dispozitiv
 • Poate comunica atât cu Windows cât și cu Mac OS
 • Utilități de întreținere pentru depanare și îmbunătățiri ale performanței rețelei
 • Istoricul utilizării lățimii de bandă pe computer

Versiunea Pro a sistemului a avut câteva caracteristici suplimentare:

 • Securitate îmbunătățită wifi
 • Alerte de stare
 • Controlați accesul la internet
 • Obțineți capturi de ecran de activitate pe un computer

Deși multe dintre aceste funcții sunt disponibile în alte pachete, majoritatea sistemelor alternative sunt destinate întreprinderilor. Utilizatorii de acasă le pot găsi un pic complicat pentru cerințele lor. Multe sisteme de management de rețea corporativă de calitate superioară oferă o versiune gratuită pentru rețele mici. Așadar, obținerea unui sistem foarte cuprinzător pentru rețeaua de domiciliu nu este o problemă. Cu toate acestea, există foarte puține sisteme de gestionare a rețelei scrise pentru Mac-uri, deci aveți o alegere mult mai mică dintre alternativele Magic Magic dacă sunteți utilizator Mac.

Cele mai bune alternative Network Magic:

Iată o listă cu cinci alternative la Network Magic. Acestea nu sunt potriviri exacte pentru funcționalitatea programului Cisco. Cu toate acestea, multe dintre aceste opțiuni includ funcții pe care Network Magic nu le-a avut, astfel încât s-ar putea să le placă mai mult decât software-ul dvs. de încredere vechi de gestionare a rețelei.

1. Setul de instrumente al inginerului SolarWinds (TRIAL GRATUIT)

Set de instrumente SolarWinds Engineers

Setul de instrumente al SolarWinds Engineer este un pachet de instrumente care depășesc colectiv funcționalitatea versiunii Pro a Network Magic. În cadrul pachetului, veți găsi un grup de instrumente care vă descoperă rețeaua și vă logează toate echipamentele. Acestea sunt Port scaner, Comutarea port mapper, instrumentul de măturare SNMP, un browser de rețea IP, a Descoperire de adrese MAC instrument și a Ping Sweep utilitate.

Puteți utiliza module din Setul de instrumente pentru a vă monitoriza rețeaua. Obțineți date de performanță în timp real de pe setul de instrumente Monitor de timp de răspuns, Monitor de memorie, Monitor CPU, Monitor de interfață, și Traceroute facilitate.

Dacă sperați să utilizați Network Magic pentru depanarea și analiza îmbunătățirii performanței, veți fi interesat de setul de instrumente WAN Killer. Acest instrument generează trafic, astfel încât să puteți testa stresul rețelei dvs. și să verificați blocaje înainte de a adăuga o cerere reală suplimentară.

Setul de instrumente are o serie de caracteristici care vă ajută să vă îmbunătățiți securitatea rețelelor. Acestea includ un Decriptare parolă router instrument, instrumentul SNMP Brute Force Attack tester și a Dicționar SNMP Attack utilitate. Puteți, de asemenea, să strângeți detectarea intrusilor printr-o mai bună configurare și gestionarea fișierelor de jurnal.

Pachetul include mai mult de 60 de instrumente și creează un sistem complet de gestionare a rețelei. Unele funcții suplimentare pe care nu le-ați avea cu Managementul rețelei includ adresa IP, DHCP și gestionarea DNS. Aceste instrumente sunt a Calculator de subrețea, DHCP Scope Monitor, A Analizor de structură DNS, A Auditul DNS instrument și un manager de adrese IP. Puteți descărca setul de instrumente al inginerului pe un Proces gratuit de 14 zile.

Instrumentul de inginer SolarWinds Descărcați o încercare GRATUITĂ de 14 zile de la SolarWinds.com

2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

7 cele mai bune alternative magice pentru rețea

Paessler PRTG Network Monitor este un pachet de monitorizare a infrastructurii. Urmărește activitățile pe dispozitive de rețea, legături de rețea, și servere. Performanța site-uri web, aplicații, și virtualizations sunt acoperite de acest software și poate ajunge chiar la servicii cloud și site-uri la distanță.

Puteți alege să instalați software-ul PRTG Network Monitor în local sau să îl accesați ca un serviciu cloud. Dacă alegeți versiunea online, trebuie să instalați încă un colector în sistemul dvs. intern. Software-ul se instalează pe ferestre sisteme.

Când porniți software-ul PRTG instalat, va fi faceți o hartă a infrastructurii dvs.. Această linie de bază inițială stabilește un inventar din toate echipamentele tale. De asemenea, creează un jurnal al întregului software. Puteți vedea aspectul sistemului dvs. pe un harta rețelei. Apoi, monitorul rulează continuu și urmărește activitatea rețelei și sănătatea tuturor dispozitivelor conectate la sistem. Procesul de monitorizare include trei metode.

Monitorul dispozitivului folosește SNMP, care utilizează un sistem standard de mesagerie din industrie pentru a verifica toate echipamentele conectate la rețea. A sniffer de pachete surprinde traficul în timp real în rețea pentru a spori acuratețea monitorizării activității. Aceasta copiază doar anteturile pachetelor care călătoresc prin rețea pentru a păstra confidențialitatea datelor. Sisteme de mesagerie în trafic de rețea PRTG sunt, de asemenea, angajați pentru a obține informații mai detaliate despre performanța rețelei. Aceste sisteme includ NetFlow, IPFix, jFlow, și sFlow, care sunt utilizate de routere și comutatoare pentru a raporta stări și activități.

Verificările constante efectuate de PRTG generează alerte care apar din probleme de stare, activitate neobișnuită și condiții critice. Veți fi înștiințat dacă orice echipament nou se conectează la rețea și veți putea, de asemenea, să vedeți activitate neobișnuită, astfel încât monitorul să poată fi utilizat pentru a detecta intruziunea. Activitatea rețelei poate fi filtrată de adresa IP, de Adresa mac, de numarul portului, sau de cerere. Toată această detecție se extinde pe site-uri la distanță și include, de asemenea, rețele wireless.

Deși software-ul de monitorizare se instalează pe Windows, acesta este capabil să interacționeze cu echipamentele care rulează alte sisteme de operare. Sistemul Paessler PRTG este disponibil pe o serie de planuri cu prețuri în funcție de numărul de senzori pe care îl implementați Senzorul este o condiție monitorizată. Software-ul este liber de utilizat pentru până la 100 de senzori. Oferte Paessler un proces gratuit de 30 de zile pentru implementări mai mari.

ALEGEREA EDITORILOR

Monitorul de rețea Paessler PRTG este alternativa noastră 1 la magia de întrerupere a rețelei

Descarca: Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

Site-ul oficial: www.Paessler.com

Sistem de operare: Windows (dar interacționează cu echipamentele din alte sisteme de operare)

3. Atera (PROBA GRATUITĂ)

7 cele mai bune alternative magice pentru rețea

Atera este un pachet software conceput pentru a ajuta furnizori de servicii gestionați (MSPs). Platforma online include toate instrumentele de care un MSP are nevoie, inclusiv utilitățile tehnicilor pentru a accesa rețelele și serverele de pe site-urile client și sistemele de care managerii MSP au nevoie pentru a rula afacerea. Instrumentele tehnice sunt cunoscute ca „monitorizare și gestionare la distanță”(RMM) sistemul. Pachetul are mult mai multe funcționalități decât Network Magic și este capabil să monitorizeze mai multe rețele simultan.

format bazat pe cloud de Atera leagă tot timpul de procesare a serverului și spațiul de stocare necesar pentru a opera un MSP împreună cu software-ul. MSP care utilizează acest serviciu nu are nevoie să instaleze niciun software pe site-ul său și, prin utilizarea Atera, ar putea să demareze activități fără să investească în nicio infrastructură. Din acest motiv, Atera este un pachet foarte bun care se adresează micilor furnizori de servicii medicale, tehnicieni independenți independenți și startup-uri.

Costul software-ului nu este taxat direct de la client. În schimb, întreprinderile care folosesc platforma doar plătesc o taxă de abonament lunară pentru fiecare tehnician. Modelul abonamentului face ca Atera să fie foarte scalabilă. Deoarece MSP câștigă clienți noi și preia mai mulți tehnicieni, trebuie doar să-și crească numărul de abonamente.

Pachetul Atera include multe funcții pe care Network Magic le-ar putea îndeplini. Scanează automat o rețea și descoperă toate dispozitivele atașate. Folosește informațiile obținute din acest proces pentru a compila un inventar de echipamente, detalind marca și modelul fiecărui dispozitiv și versiunile firmware-ului sau ale sistemului său de operare. Procesul de descoperire a rețelei este continuu și va detecta orice modificare a inventarului hardware pe site-ul clientului.

Dincolo de acele funcții echivalente Network Magic, Atera poate lua un inventar software și, de asemenea, poate derula automat patch-uri și actualizări. Atera oferă tehnicienilor de la distanță capacitatea de a gestiona serverele și rețelele monitorizând toată activitatea, verificând performanța și starea echipamentelor și intervenind atunci când apar probleme. Cel mai bun mod de a evalua Atera este accesarea 30 de zile de încercare gratuită.

AteraStart Trial GRATUIT de 30 de zile

4. Manager HomeNet

Manager HomeNet

Manager HomeNet a fost produs de SingleClick Systems. Compania nu își pune software-ul la dispoziție pe propriul său site web, dar îl puteți descărca de pe CNet.

Interfața este foarte ușor de utilizat și nu vă veți simți copleșit de funcțiile de gestionare a rețelei profesionale suplimentare adresate companiilor. Acest pachet a fost conceput având în vedere utilizatorii de acasă.

O caracteristică de descoperire a rețelei va face harta rețelei dvs. automat și va păstra monitorizarea pentru orice echipament adăugat sau eliminat. O caracteristică excelentă a acestui sistem este că poate detectați alte dispozitive cu conexiune wifi și conectați-le direct la o rețea ad hoc în loc să vă conectați prin router. Dacă instalați acest software pe laptop, veți putea obține informații pe orice rețea la care vă conectați, cum ar fi un hotspot public Wifi într-o cafenea.

Utilitățile pachetului includ un raport de inventar software pentru fiecare dispozitiv și care include o examinare detaliată a firewall-ului instalat pe fiecare dispozitiv în rețeaua ta. Puteți redenumi dispozitivele descoperite sau le puteți elimina din rețea. După ce ați contat toate nodurile de rețea, puteți seta sistemul să blocheze orice dispozitive noi, prevenind astfel intruziunea de la echipamentele nedorite. Aceasta este o caracteristică excelentă pentru cei care locuiesc în cartiere apropiate cu vecinii care ar putea să pună mâna pe parola dvs. wifi și să vă utilizeze accesul gratuit la internet.

HomeNet Manager include o fereastră de alertă, care se raportează eșecuri de stare pe orice dispozitiv din rețeaua ta. Puteți alege să notificați condițiile de urgență ca mesaje pop-up, precum și să le prezentați în jurnalul de stare.

Din păcate, HomeNet Manager funcționează doar pe Windows, dar poate detecta calculatoarele cu alte sisteme de operare atunci când sunt conectate la aceeași rețea.

5. Scanner IP Spiceworks

Scanner IP Spiceworks

Spiceworks IP Scanner este un serviciu bazat pe cloud, dar necesită un mic program pentru a fi descărcat pe computer. Sistemul este liber de utilizat și vă oferă funcțiile de bază pentru descoperirea rețelei și inventarul dispozitivului de care v-ați bucurat cu Network Magic. Acest sistem va funcționa cu Windows, macOS și Ubuntu și Debian Linux. Panoul de bord pentru sistem este accesat prin intermediul browserului dvs. web obișnuit.

Scanerul IP va urmări automat toate dispozitivele conectate la rețeaua dvs. și va face un inventar pe fiecare dispozitiv, inclusiv adresa IP, adresa MAC, numele gazdă, producătorul, sistemul de operare, o descriere și o listă de porturi deschise..

Micul program pe care îl descărcați pentru a obține acest utilitar adună date despre rețeaua dvs. și îl încărcă în cloud. Comunicările dintre agentul de pe computerul dvs. și serverul Spiceworks sunt criptate, atât în ​​tranzit, cât și în repaus pe server. Pentru a vedea informațiile din rețeaua dvs., trebuie să utilizați o cheie de acces specială. Acest lucru împiedică terții să poată primi informații în rețeaua ta. Acest program nu rulează tot timpul, dar în schimb, vă va documenta rețeaua la cerere.

Interfața vă permite să filtrați și să sortați lista dispozitivelor conectate. De asemenea, puteți exporta raportul de stare într-un fișier CSV pentru a fi importat într-o foaie de calcul.

Pentru un instrument mai aprofundat, ați putea încerca Spiceworks Inventory, care este și un sistem gratuit, bazat pe cloud. Acest sistem este probabil mai potrivit pentru întreprinderile mici, deoarece urmărește activitățile utilizatorilor și tot software-ul instalat pe dispozitivele din rețeaua dvs. în inventarul său. Inventarul Spiceworks poate fi programat să funcționeze periodic, oferindu-vă un instrument de monitorizare a rețelei aproape în direct.

Inventarul Spiceworks rulează pe cloud dar necesită un program pentru a fi descărcat pe computer. Acest program va rula doar pe sistemul de operare Windows. Cu toate acestea, poate urmări și Mac-uri și mașini Linux.

6. Scanner de rețea

Scaner de rețea

Network Scanner de Lizard Systems este foarte similar cu Network Magic. Utilizatorii de acasă pot avea software-ul gratuit iar întreprinderile pot obține o licență pentru 79,95 USD. Acest utilitar nu necesită privilegii de administrare pentru a colecta date, astfel încât orice utilizator conectat la orice rețea poate rula o scanare și să obțină un raport. Deși acest lucru poate părea un risc de securitate, rețineți că utilizatorul ar trebui să aibă software-ul instalat pe computerul său, iar comenzile din utilitate nu permit modificarea configurației rețelei. Acest instrument oferă numai informații - nu controlează setările rețelei.

Acest instrument de gestionare a rețelei vă scanează rețeaua și descoperă toate dispozitivele. Obțineți un raport despre adresele și stările fiecărui dispozitiv. Scanarea listează folderele partajate din rețea, astfel încât să puteți urmări ce computere au făcut fișierele disponibile pentru alții. Nu există nicio limită la numărul de adrese IP cu care poate face față acest utilitar. Puteți reduce raportul la o gamă de adrese IP sau la un singur dispozitiv. De asemenea, este posibil să focalizați scanarea pe un tip de dispozitiv.

Scanarea va verifica porturile de pe fiecare dispozitiv și va evalua dacă este activat și dacă un utilizator specificat are privilegii de acces la acesta. Nu puteți modifica acele drepturi de acces prin intermediul interfeței. Cu toate acestea, informațiile din rezultatele scanării vor permite fiecărui utilizator să știe dacă se poate conecta la o resursă specifică, cum ar fi stocarea atașată la rețea.

Rezultatele raportului pot fi filtrate și sortate și puteți exporta date în format HTML, TXT sau XML. Network Scanner este preocupat în special de identificarea dispozitivelor și a resurselor partajate în rețea, inclusiv catalogarea tuturor folderelor partajate din sistemul dvs. Nu vă va oferi nicio alertă cu privire la starea hardware și nu veți primi un inventar software din acesta.

Software-ul este disponibil doar pentru Windows.

7. Axence NetTools

Axence NetToolsAxence a produs un pachet de zece instrumente de rețea și acestea sunt gratis. Interfața pentru acest pachet este disponibilă în engleză, germană, poloneză și spaniolă. Din păcate, aceste instrumente rulează doar pe Windows.

Instrumentul cel mai mult ca Network Magic este Rețea, port și scaner de servicii. Aceasta are o caracteristică de descoperire automată pentru a verifica toate dispozitivele conectate la rețeaua dvs. Acesta va verifica serviciile care rulează pe fiecare dispozitiv și va verifica dacă fiecare funcționează corect. Exemple de servicii pe care le caută sistemul sunt serviciile HTTP, POP3 și SQL. În toate instrumentul va examina 50 de servicii diferite.

Un alt instrument din pachetul care reflectă funcționalitatea Network Magic este netstat, care oferă o listă a tuturor porturilor deschise de pe dispozitivele atașate la rețea și a activității pe fiecare. Informații locale listează detaliile de configurare ale fiecărui dispozitiv. Netcheck testează atributele fizice ale rețelei tale, cum ar fi calitatea cablajului. Un instrument mai util este Tester de lățime de bandă.

Pachetul include de asemenea NetWatch. Acest lucru va verifica orice servere pe care le aveți în rețea, inclusiv servere de e-mail. Raportul generat de acest instrument listează activitățile pe o gamă de porturi și rata de pierdere a pachetelor. Utilitarul va verifica, de asemenea, înregistrările DNS pentru serverele dvs. gazdă la fiecare zece minute.

A WinTools utilitatea va verifica jurnalele de evenimente ale fiecărui dispozitiv Windows din rețea, raportând problemele de performanță legate de procesor, disc, schimb de pagini și utilizarea memoriei.

Este un Navigator SNMP, care interogează stările fiecărui dispozitiv, urmând standardul de monitorizare a rețelei SNMP.

traceroute este un instrument excelent care este disponibil în multe sisteme de operare și Axence și-a creat propria versiune. Acest utilitar va urmări locația oricărei adrese IP și va raporta performanța conexiunii la internet între dvs. și acea adresă. A Privește în sus funcția vă permite să interogați informații DNS și WHOIS pentru orice adresă dată.

Monitorizarea copilului

Cele cinci sisteme de monitorizare a rețelei enumerate în această revizuire potrivi sau depăși funcțiile de administrare a rețelei Magic Magic. Cu toate acestea, dacă ați ales în mod special Network Magic pentru a obține capturi de ecran cu activitatea computerului în rețeaua dvs. pentru a verifica ce făceau copiii dvs. pe internet, atunci aceste opțiuni noi nu vă vor ajuta.

Pur și simplu obținerea de rapoarte de utilizare în bandă largă și realizarea de capturi de ecran de computere în rețeaua dvs. de origine este probabil metodă greșită pentru controlul accesului la internet al copiilor. Există sisteme mai bune de impunere a controlului parental. Este mai bine să blocați copiii dvs. să acceseze anumite tipuri de site-uri care să utilizeze un sistem care să le permită accesul, dar să raporteze asupra activităților lor. În acest sens, Network Magic a furnizat prea puțin prea târziu.

Programul de control parental este o metodă mai echitabilă de a controla activitățile copiilor pe internet. Este mult mai bine să preveniți decât să învinovățiți sau să faceți rușine. Dacă sunteți în căutarea specifică a unui înlocuitor de rețea Magic care vă va anunța ce fac copiii dvs. pe internet, aceste sisteme de prevenire oferă soluții mai bune decât strategia dvs. actuală.

 • Net Nanny
 • Kaspersky Safe Kids
 • Qustodio
 • Witigo
 • KidLogger

Software-ul de control parental a făcut într-adevăr un drum lung de când s-a gândit unitatea de captare a ecranului Network Magic. Aceste cinci opțiuni vă oferă o siguranță mult mai bună pentru copiii dvs. pe internet și includ funcții precum jurnalele de contacte, controale de socializare și protecția împotriva infracțiunilor de informare cibernetică.

Adio, rețea magică

Dacă folosești Network Magic de ani de zile, probabil vei fi reticent în a-l lăsa. Recunoaste, ai probleme cu Network Magic de ani de zile. Chiar înainte ca software-ul să fie depreciat de Cisco Systems, acesta a încetat să funcționeze la fel de bine cum ar fi trebuit. Este minunat să găsești software gratuit de la un furnizor de încredere, care face tot ce îți dorești. Cu toate acestea, industria de rețea, inclusiv Cisco Systems, a continuat și ar trebui, de asemenea.

Orice caracteristică a rețelei Magic v-a plăcut cel mai mult, este posibil să obțineți această facilitate de la una dintre cele cinci alternative noastre, iar acest serviciu va fi de fapt mai bun decât experiența dvs. cu Network Magic.

Este timpul să dezinstalați Network Magic și să îl înlocuiți. Cele cinci alternative din lista noastră sunt și mai bune. Indiferent de unul pe care îl alegeți, în curând îl veți iubi mai mult decât Network Magic.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 74

Adblock
detector