8 cei mai buni clienți FTP și SFTP pentru Windows și Linux

Cele mai bune clienți FTP și SFTP

FTP și SFTP joacă un rol important în administrarea serverelor WordPress, gestionarea sistemelor dintr-o rețea și partajarea fișierelor. Există o mare varietate de gratuități și premium Soluții software FTP și SFTP pentru clienți acolo pentru ca să încercați, așa că în această piesă, vă vom ajuta să vă restrângeți alegerile și să găsiți o soluție care să vă ajute cel mai bine.

Intrăm într-o mulțime de detalii despre fiecare dintre instrumentele de mai jos, dar în cazul în care nu aveți timp, aici este al nostru lista celor mai buni clienți FTP și SFTP:

 1. SolarWinds Solar-PuTTY (INSTRUMENT GRATUIT) Utilitarul gratuit de transfer de fișiere care include opțiuni SFTP și opțiuni SCP
 2. WinSCP Utilitare gratuită de transfer de fișiere securizată pe larg utilizate
 3. FileZilla Facilitate gratuită de transfer de fișiere pentru Windows, Mac OS X și Linux
 4. Cyberduck Utilitatea gratuită de transfer de fișiere care rulează pe Windows și Mac OS și integrează suport pentru multe sisteme populare de stocare în cloud
 5. MonstaFTP Serviciu online care rulează prin browser. Implementează FTP, FTPS, SFTP și SCP. Este disponibil în versiuni gratuite și plătite
 6. Ceașcă de cafea FTP gratuită Utilitarul gratuit de transfer de fișiere pentru Windows care include FTP, FTPS și SFTP
 7. Ipswitch Implementare WS_FTP pentru Windows

Notă: Acoperim aici software-ul clientului. Dacă sunteți administrator în căutarea software-ului serverului SFTP, verifică Cele mai bune 20 de servere SFTP și FTPS gratuite pentru Windows și Linux.

Ce este FTP?

Protocolul de transfer de fișiere (FTP) este, după cum sugerează și numele, un protocol utilizat pentru transferul fișierelor între computere dintr-o rețea. FTP utilizează porturile TCP (Transmission Control Protocol) 20 & 21 implicit. FTP permite utilizatorilor să descarce, să încarce, să vadă, să redenumească, să șteargă fișiere și multe altele.

FTP este un protocol relativ vechi. În timp ce acest lucru explică unele dintre ciudățenii precum utilizarea a două porturi, se vorbește și despre maturitatea protocolului. Standardul original pentru FTP, RFC 114, a fost publicat în 1971. Standardul actual, RFC 959, a fost publicat în 1985.

Moduri de conectare: FTP activ și pasiv

Există două moduri de conectare FTP discrete: FTP activ și FTP pasiv. Cu modul FTP activ, portul 21 este utilizat pentru a trimite comenzile de control care dictează ce se întâmplă în timpul unei sesiuni FTP. Portul 20 este utilizat pentru transferul efectiv de date. În modul FTP pasiv, în locul portului 20 este utilizat un port arbitrar mai mare de 1023. Slacksite face o bună adâncime în subiectul FTP-ului activ și pasiv dacă sunteți interesat să aflați mai multe.

Moduri de transfer: Binary vs ASCII

Există, de asemenea, două moduri de transfer FTP diferite: binare și ASCII.

Pentru fișiere text (adică un fișier care poate fi citit de om cu un program precum Notepad, vi sau nano), ASCII este recomandat. Acest lucru se datorează modului de transfer ASCII acceptă traducerea caracterelor între diferite sisteme (de exemplu, conversia de sfârșitul caracterelor de linie). Acest lucru poate fi important la transfer script-uri.

Pentru fișierele fără text, ca imaginile JPEG, este recomandat modul de transfer binar. Acest lucru se datorează faptului că traducerea caracterelor în modul ASCII poate corupe fișierele fără text. Dacă ați transferat vreodată o imagine între două computere și nu a fost vizibilă pe aparatul receptor, este posibil ca cauza principală să fie utilizarea modului de transfer ASCII.

Dacă acest lucru este dificil de menținut, nu vă faceți griji. În cele mai multe cazuri, puteți utiliza doar modul de transfer binar și nu vă gândiți mai departe la acesta.

Este FTP securizat?

Într-un cuvânt, nu. FTP trimite fișiere și credențiale prin rețea în text clar. Asta înseamnă date trimise utilizând FTP NU este criptat.

Din acest motiv, este adesea mai bine să folosiți o metodă de transfer criptată, cum ar fi FTPS (FTP securizat) sau SFTP (Protocol de transfer de fișiere SSH).

Ce este FTPS?

FTPS este eficient FTP cu suport pentru TLS (Transport Layer Security) criptare. În trecut, FTPS folosea și SSL (Secure Sockets Layer). SSL este mult mai puțin obișnuit cu FTPS astăzi din cauza unei varietăți de probleme de securitate. Utilizarea FTPS în loc de FTP standard vă permite să obțineți funcționalitatea FTP, plus avantajele criptării și certificatelor.

Există două tipuri principale de conexiuni FTPS, implicite și explicite. Serverele care folosesc FTP implicit ascultă conexiunile pe portul 990 în loc de portul 21. As menționat de FileZilla, FTPS implicit este un protocol moștenitor în acest moment. Acest lucru înseamnă că nu veți vedea FTPS implicit utilizat la fel de mult ca FTPS explicit în aceste zile. FTPS explicit (de exemplu FTPES) folosește portul 21 ca FTP standard și permite clientului să apeleze explicit pentru o conexiune criptată.

Ce este SFTP?

SFTP, mai degrabă contraintuativ NU este doar o versiune criptată a protocolului FTP. În timp ce servește același scop de transfer și gestionare a fișierelor, sub capotă SFTP este semnificativ diferit de FTP și FTPS. Multe dintre aceste diferențe provin din faptul că SFTP se află în vârful protocolului SSH (Secure Shell).

O diferență majoră este utilizarea porturilor. Spre deosebire de utilizarea a două porturi discrete, SFTP folosește doar unul. În mod implicit, acest port este portul TCP 22 (portul SSH implicit). Utilizarea portului SSH are avantajul suplimentar de a face ca SFTP să fie în general mai „firewall-friendly” și mai puțin probabil să fie blocat implicit.

În plus, SFTP le permite utilizatorilor să beneficieze de utilizarea tastelor SSH. Dacă nu cunoașteți avantajele cheilor SSH și criptografiei asimetrice, consultați Acest articol din Oceanul Digital. Pe scurt, tastele SSH adaugă un nivel suplimentar de securitate procesului de autentificare.

Personal, prefer SFTP decât FTP / FTPS / FTPES, dar există argumente de caz pentru ambele. Motivul preferinței mele este ubiquitatea aproape de SFTP pe majoritatea serverelor Linux / Unix, avantajele firewall-ului de utilizare a portului unic și avantajele de securitate ale exploatării SSH. Cu toate acestea, unii pot face un argument pentru FTPS pe baza specificului unui mediu dat (de exemplu, dacă există deja servere FTP care rulează), suport pentru Certificate X.509, sau suport pentru transferuri de fișiere server-server.

Ce-i cu SCP și PEȘTE?

Dacă cercetați protocoale de transfer de fișiere, este posibil să fi întâlnit SCP (Secure Copy) și PEŞTE (Fișiere Transfered Over Shell Protocol). Aceste două protocoale sunt similare cu SFTP prin faptul că folosesc SSH pentru a facilita conexiunea (FISH poate folosi și el rsh).

SCP este o soluție populară care se poate dovedi utilă dacă pur și simplu trebuie să transferați fișiere. Cu toate acestea, dacă trebuie să enumerați directoarele la distanță, să creați noi directoare, să eliminați fișiere sau să efectuați alte sarcini administrative, va trebui să utilizați SFTP sau FTP.

FISH nu este la fel de utilizat pe scară largă ca SCP sau SFTP, dar poate fi util atunci când resursele și capacitatea de a instala software-ul pe server sunt foarte limitate.

Unde sunt FTP & SFTP utilizat?

Puteți găsi FTP și SFTP utilizate într-o mare varietate de cazuri de utilizare. Oricând trebuie să transferați fișiere de la computerul A la computerul B sau să gestionați fișierele de pe un sistem la distanță este un caz potențial de utilizare pentru SFTP și FTP. Unele dintre cele mai populare cazuri de utilizare includ:

 • Încărcarea fișierelor pe sisteme de gestionare a conținutului (CMS) cum ar fi WordPress.
 • *nix administrare server. SFTP este „alegerea populară aici.
 • Distribuire a unui fisier. Utilizarea unui protocol precum SFTP poate fi utilă în special pentru a îndeplini cerințele de conformitate (de ex SOX, HIPPA, sau FIPS).
 • Actualizările firmware-ului. Multe dispozitive acceptă actualizări de firmware prin FTP sau SFTP.

Ce să caute într-un client FTP / SFTP?

Răspunsul la această întrebare este cu adevărat „depinde”. Dacă sunteți un utilizator de origine sau gestionați doar un site WordPress sau doi, este posibil să puteți scăpa de un client de transfer de fișiere foarte simplu. Tot ce aveți nevoie este o simplă interfață grafică de utilizator (GUI) și suport pentru un protocol sau două. Pe de altă parte, dacă sunteți un utilizator avansat sau vă supuneți cerințelor de conformitate specifice, este posibil să aveți o listă mult mai extinsă de nevoi atunci când vine vorba de nevoile dumneavoastră de software FTP / SFTP. În cele ce urmează este prezentată rapid o serie de caracteristici pentru care doriți să fiți atenți pentru:

 • Protocoale & suport pentru metoda de criptare - Știți că veți avea nevoie vreodată de suport SFTP? Aveți un rol în care un server folosește SFTP, alt FTPS, alt HTTPS și alt FTP? În mod similar, vă pasă (din motive de conformitate sau altfel) de securitatea metodelor de criptare pe care le folosește software-ul clientului dvs.? Va trebui să luați în considerare aceste puncte atunci când alegeți software-ul client.
 • Trage & cădere brusca - Aceasta este într-adevăr o caracteristică de comoditate, dar glisarea și fixarea cu GUI-urile software ale clienților pot eficientiza procesul de transfer de fișiere.
 • Verificări de integritate a fișierelor - De unde știți dacă fișierul pe care l-ați mutat din locația A în locația B l-a făcut acolo, fără nicio corupție? Compararea hash-ului sau checkum-ului vă poate ajuta să faceți acest lucru. Unele programe client vor avea grijă de acest lucru pentru dvs..
 • Planificarea acțiunilor - Cât timp veți economisi dacă dvs. sau echipa dvs. vă puteți automatiza transferurile de fișiere? Dacă sunteți într-o afacere de dimensiuni medii sau mai mari, automatizarea lucrurilor ușoare vă poate ajuta să economisiți mai departe Opex.
 • Limitele de conectare - Trebuie să poți face conexiuni nelimitate sau poți să scapi doar cu una sau două?
 • Logare - Pentru auditare, conformitate și depanare, jurnalele detaliate pot fi foarte importante. Pentru tine contează jurnalul?
 • Sincronizare & backup-uri - Trebuie să puteți sincroniza automat fișierele în două locații diferite? Ar automatiza un proces de rezervă ar salva echipa ta o mulțime de timp? Dacă da, căutați aceste funcții în software-ul dvs. client.

Cei mai buni clienți FTP și SFTP

1. SolarWinds Solar-PuTTY (INSTRUMENT GRATUIT)

8 cei mai buni clienți FTP și SFTP pentru Windows și Linux

SolarWinds lansat recent Solar-PuTTY, un software care ia popularul PuTTY software și creează un pic mai departe pentru a adăuga o GUI mai modernă și o varietate de funcții suplimentare. Voi acoperi acest software mai detaliat într-o bucată în viitorul apropiat, așa că ne vom concentra pe funcțiile FTP, SCP și SFTP ale SolarPutty aici.

Pe scurt, acest software portabil este un instrument util pentru transferuri de fișiere ad-hoc. Este gratuit, acceptă transferuri glisate și plasate, înregistrare, stocare de credințe și sesiuni și multe altele. Am folosit Solar-PuTTY în locul PuTTY ca clientul meu de acces la SSH pentru un pic, iar clientul SFTP a fost un avantaj minunat.

Deși nu pot spune că îmi place mai mult interfața Solar-PuTTY decât WinSCP pentru transferurile SFTP / SCP, faptul că este, de asemenea, un client SSH este un mare avantaj. Asta și stocarea sesiunilor mă fac destul de ușor să folosesc Solar-PuTTY în mod regulat. Dacă sunteți în căutarea unui software gratuit pentru Windows, care poate servi ca un software client tip „cuțit elvețian al armatei”, încercați Solar-PuTTY gratuit.

SolarWinds Solar-PuTTY Descărcați Instrumentul GRATUIT 100%

2. WinSCP

8 cei mai buni clienți FTP și SFTP pentru Windows și Linux

WinSCP este un client popular de transfer de fișiere pentru Windows, cu peste 114 milioane de descărcări. Este gratuit, extensibil și acceptă SFTP, FTP (S), SCP, și WebDav (o extensie a HTTP). WinSCP acceptă drag and drop, o varietate de limbi, scripturi și include un editor de text integrat.

Acest software a fost software-ul meu SFTP și SCP de ceva timp. CLI (Command Line Interface), integrările PuTTY și bazele de utilizatori mari ajută la extinderea cât de mult puteți obține din acest software gratuit. Puteți descărca WinSCP aici.

3. FileZilla

8 cei mai buni clienți FTP și SFTP pentru Windows și Linux

FileZilla este un program gratuit și open-source (lansat sub Licență publică generală GNU) Software client FTP pentru Windows, Mac OS X și Linux.

FileZilla este un software popular și matur client FTP care acceptă FTP, FTPS și SFTP. Versiunea „pro” a FileZilla adaugă suport pentru WebDav și o varietate de furnizori de stocare în cloud (Amazon S3, Dropbox, etc.). FileZilla acceptă drag and drop, transfer de fișiere mai mari de 4 GB, limite de viteză de transfer configurabile și multe altele. Unul dintre cele mai mari beneficii ale FileZilla este comunitatea sa mare de utilizatori. Dacă ești blocat încercând să descoperi lucrurile pe cont propriu și te confrunți cu probleme, aceasta ar putea fi o resursă gratuită foarte utilă. Puteți descărca gratuit clientul FileZilla aici.

Una dintre criticile aduse FileZilla a fost aceea că încearcă să adauge „bloatware” în timpul instalării. Deși acest lucru este de înțeles, având în vedere că încearcă să câștige bani, poate fi dezactivat pentru mulți utilizatori. Cel puțin, FileZilla vă oferă posibilitatea de a renunța la software-ul suplimentar în timpul procesului de instalare. Este ceva despre care ar trebui să știți înainte de a face clic orb prin instalarea acestui software.

4. CyberDuck

8 cei mai buni clienți FTP și SFTP pentru Windows și Linux

Cyberduck este un client de transfer de fișiere gratuit și open-source, cu suport pentru o mare varietate de protocoale și furnizori de stocare în cloud. CyberDuck este o alternativă solidă pentru utilizatorii care doresc să se îndepărteze de FileZilla, deoarece oferă multe din aceleași caracteristici și posibilitatea de a importa marcaje din FileZilla (precum și o serie de alte aplicații).

În timp ce CyberDuck are un set de caracteristici respectabile când vine vorba de asistență de protocol (FTP, FTPS, SFTP și WebDAV sunt toate acceptate) și securitate, ceea ce mi-a evidențiat cu adevărat a fost suportul pentru o mare varietate de furnizori de stocare în cloud. CyberDuck are suport pentru Amazon S3, OpenStack Swift, Backblaze B2, Microsoft Azure & OneDrive, Google Drive, DRACOON și Dropbox.

Interfața grafică nu este implicită într-o vizualizare „cu două panouri” de drag-and-drop ca mulți alți clienți, dar nu am avut nicio problemă să trag din Windows Explorer în GUI-ul CyberDuck. Puteți descărca CyberDuck pentru Windows sau Mac direct de pe pagina sa de pornire aici.

5. MonstaFTP

8 cei mai buni clienți FTP și SFTP pentru Windows și Linux

MonstaFTP este o abordare inedită a FTP. Este o aplicație bazată pe PHP și Javascript rulează pe un site web și eficient face ca browserul dvs. să fie clientul FTP. Deși acest lucru înseamnă că administratorul serverului ar trebui să îl configureze și, prin urmare, nu este soluția ideală pentru toată lumea, am considerat că ideea merită remarcată și aici..

Suportul MonstaFTP FTP, FTPS, SFTP, și SCP. Permite utilizatorilor să încarce fișiere .zip și să le extragă pe partea serverului, să editeze fișierele pe ecran, să personalizeze interfața de utilizator și să rebrand software-ul. Aceasta poate fi o soluție interesantă dacă sunteți un administrator care încearcă să ușureze viața utilizatorilor. Spre deosebire de a-i face să aleagă un client pe cont propriu (care poate avea o sarcină de asistență non-banală pentru dvs.), puteți oferi clientului pe server. Posibilitatea de a trage și arunca din Windows Explorer este, de asemenea, un plus frumos.

Există versiuni de tip MoniteFTP (gratuit), de afaceri ($ 49 / an) și gazdă (149 USD / an) din această scriere. Puteți descărca versiunea gratuită sau puteți cumpăra o licență aici. Puteți adăuga, de asemenea, o versiune gratuită de ediție gazdă de 45 de zile când descărcați versiunea lite. Dacă doriți să o luați pentru o unitate de test înainte de instalare, puteți demo-l MonstaFTP din browser aici.

6. Ceașcă de cafea FTP gratuită

8 cei mai buni clienți FTP și SFTP pentru Windows și Linux

Cană de cafea FTP gratuit este gratuit FTP, FTPS, și SFTP client pt ferestre sisteme de operare. În plus față de aceste protocoale de transfer de fișiere, poate suporta și HTTP. GUI acceptă drag and drop, iar dacă sunteți în acord cu anunțurile din partea de jos a ferestrei, este destul de ușor de utilizat.

Versiunea gratuită a Coffee Cup FTP acceptă arhivare, semne de carte combo, informații despre fișiere istorice și multe altele. Versiunea plătită a acestui software, Direct FTP adaugă funcții precum un editor de cod încorporat, cu funcționalitate de completare a codului. Puteți descărca FTP de cafea gratis aici. Puteți achiziționa FTP Direct aici.

7. IPswitch

8 cei mai buni clienți FTP și SFTP pentru Windows și Linux

IPswitch oferă un client robust WS_FTP Professional pentru Windows cu o varietate de funcții avansate. Potrivit IPswitch, acest popular client de transfer de fișiere este de încredere de peste 40 de milioane de utilizatori.

Clientul profesional WS_FTP are suport pentru o varietate de protocoale de transfer, inclusiv FTP, FTPS, SFTP, HTTP și HTTPS. Acest lucru face ca software-ul client IPswitch să fie extrem de extensibil. Dacă un protocol nu funcționează, nu va trebui să sari imediat la alt software pentru a finaliza lucrarea. Cu multe cazuri de preferință care preferă transferurile HTTP sau HTTPS la FTP sau SFTP, adăugarea celor două protocoale este un mare avantaj.

WS_FTP Professional Client ia și securitatea foarte grav. Transferurile de fișiere pot fi securizate prin criptare AES 256 biți, integritatea fișierului este validată folosind o varietate de metode, inclusiv SHA512, PGP criptarea fișierelor este acceptată, iar criptografia este validată cu 140-2. Aceste caracteristici sunt un plus important nu numai pentru utilizatorii de afaceri care doresc să rămână conformi, dar și pentru utilizatorii care plătesc un plus de securitate.

Un alt beneficiu al clientului profesional WS_FTP este posibilitatea de a automatiza sarcinile și de a face copii de rezervă ale datelor. De exemplu, dacă doriți să ștergeți un fișier din locația A după ce este transferat în locația B, puteți automatiza procesul respectiv împreună cu transferul. În mod similar, puteți planifica și comprima backup-uri de date importante într-o varietate de locații, inclusiv hard disk-uri, partajări de rețea, servere de fișiere sau servicii de găzduire pe Internet. Funcția de sincronizare vă ajută să păstrați diverse directoare în sincronizare unul cu altul și vă pot ajuta la eficientizarea administrării.

În plus, acest software de la IPswitch include o serie de alte funcții premium care ajută la transformarea în soluție holistică de transfer de fișiere. Aceste caracteristici includ: notificări prin e-mail, conexiuni nelimitate, suport pentru server proxy, logare, posibilitatea de a crea și vizualiza miniaturi (credeți WordPress) și multe altele.

Chiar dacă este plin de funcții, am găsit WS_FTP Professional Client suficient de ușor pentru a începe. GUI-ul drag and drop este destul de intuitiv și vă ajută să vă scufundați direct în transferul fișierelor. Puteți descărca o încercare gratuită a clientului FTP IPswitch aici.

8. Programele CLI integrate pentru Linux, Windows și macOS

Dacă nu puteți sau nu doriți să instalați niciun program, este posibil să puteți elimina diferitele opțiuni de linie de comandă disponibile pe majoritatea sistemelor de operare moderne. Aici vom oferi o prezentare rapidă a ceea ce este disponibil pe Linux, macOS și Windows.

Pentru cei care sunt confortabili cu Linux CLI, încorporat SFTP și FTP programele pot fi tot ce ai nevoie. Dacă sunteți confortabil să utilizați SSH de la o linie de comandă, utilizarea acestor două programe ar trebui să fie suficient de ușoară. Pentru un primer pe SFTP de la Linux CLI, consultați acest articol din Oceanul Digital.

8 cei mai buni clienți FTP și SFTP pentru Windows și Linux

8 cei mai buni clienți FTP și SFTP pentru Windows și Linux

Având în vedere că sunt ambele * sisteme de operare bazate pe nix, programul liniei de comandă SFOS macOS este similar cu programul SFTP Linux descris mai sus. Cu toate acestea, începând cu High Sierra, macOS a eliminat suportul pentru FTP de text din linia de comandă (verificați acest lucru Discuție Apple pentru detalii). Dacă aveți nevoie de asistență FTP de text clar și folosiți un macOS mai nou, instalați sursa deschisă inetutils ar putea fi calea de urmat. Comanda brew install inetutils poate fi utilizată pentru a instala setul de instrumente inetutils. Notă: inetutils include o varietate de programe client și server, multe dintre care transferă date în textul de text. Luați în considerare utilizarea unei metode de transfer de fișiere criptate, cum ar fi SFTP sau FTPS, în loc să instalați inetutiluri.

Windows oferă, de asemenea, un program FTP integrat în linia de comandă pe care îl puteți invoca pur și simplu tastând „ftp” la promptul de comandă. Cu toate acestea, nu există un astfel de program pentru SFTP, așa că va trebui să instalați un instrument terț precum PSFTP (de la creatorii Putty).

8 cei mai buni clienți FTP și SFTP pentru Windows și Linux

Mentiuni onorabile

Au existat două produse software pentru clienți care au ratat doar elaborarea listei noastre (dacă credeți că ar trebui să le reconsiderăm, informați-ne în secțiunea Comentarii de mai jos).

FTP clasic este un software pe care poate doriți să îl luați în considerare dacă sunteți un utilizator de Windows Home care are nevoie doar de asistență pentru FTP și FTPS (SFTP nu este acceptat). Având în vedere contextul listei noastre, am decis să îl lăsăm deoparte, deoarece versiunea freeware este disponibilă numai pentru uz necomercial.

FireFTP este un browser popular pe care l-am fi adăugat la lista noastră dacă FireFox nu a renunțat la suport. Acum FireFTP recomandă utilizatorilor să utilizeze browserul WaterFox mai puțin popular, așa că am decis să le lăsăm în afara acestora. Motivul care a stat la baza acestei decizii nu a fost faptul că FireFTP sau WaterFox este subpar, doar că schimbarea browserelor doar pentru suport FTP ar putea să nu fie ideală având în vedere disponibilitatea alternativelor.

Spuneți-ne ce credeți!

Aceasta a fost lista noastră cu cele mai bune opt clienți FTP și SFTP pentru Windows și Linux. Ați încercat vreunul dintre produsele software menționate în acest articol? Crezi că am rămas ceva? Aveți o întrebare despre un FTP sau SFTP? Spuneți-ne în secțiunea Comentarii de mai jos.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 17 = 27

Adblock
detector