8 cei mai buni manageri de parole pentru corporații și rețele

8 cei mai buni manageri de parole pentru corporații și rețele

Instrumentele de gestionare a parolelor vor reduce considerabil timpul pe care personalul dumneavoastră de suport IT trebuie să-l petreacă asistând utilizatorii. Sistemele de gestionare a parolelor trebuie să poată aplica politicile companiei cu privire la puterea și rotația parolelor. De asemenea, sistemul trebuie să fie capabil să informeze utilizatorii despre formate de parole adecvate, să genereze parole sugerate, câmpuri de parole de completare automată și, dacă este posibil, să ofere autentificare cu mai mulți factori.

Dacă aveți scurt timp să citiți toată postarea, iată lista noastră cu cei mai buni manageri de parole de rețea:

  1. Pașaport SolarWinds (GET DEMO) Un manager de parole și un document care se adresează furnizorilor de servicii gestionate.
  2. ITBoost Un manager de parole online pentru MSP-uri cu un sistem de gestionare a documentelor însoțitor.
  3. Adeziv IT Un sistem de gestionare a parolelor bazat pe cloud și manager de documente cu alte instrumente de gestionare a sistemului incluse.
  4. Hypervault Acest manager de parolă potrivit pentru departamentele IT sau MSP-urile. Livrat din cloud.
  5. Afaceri Dashlane Un manager de parole transmis prin cloud cu aplicații pentru Windows, MacOS, iOS și Android.
  6. Passbolt O alegere de versiuni locale sau pe bază de cloud ale acestui manager de parole care se integrează cu AD și LDAP.
  7. Echipe LastPass Un manager de parole online care include o parolă bazată pe cloud.
  8. ManageEngine Password Manager Pro O gestionare completă a parolelor la fața locului.

Pe măsură ce standardele de protecție a datelor devin mai importante, întreprinderile trebuie să poată demonstra conformitatea. Implementarea acestor standarde este deseori necesară pentru a câștiga clienți, iar respectarea unei securități de acces stricte va proteja compania împotriva litigiilor împotriva pierderilor de date..

Managerii de parole automatizează o mulțime de sarcini pe care echipa de suport IT trebuie să le îndeplinească pentru a menține rețeaua, echipamentele, datele și aplicațiile accesibile oamenilor potriviți. Un manager complet de parole include un portal de autoservire, reduce stresul care poate determina utilizatorii să scrie greșit parolele și le permite, de asemenea, să își reseteze parolele în cazul în care le uită.

Sistemele de parole administrate corect vor reduce riscul pentru datele companiei dvs. și vor scădea costurile pentru susținerea utilizatorilor.

Cei mai buni manageri de parole de rețea

Există o mulțime de sisteme de gestionare a parolelor pe piață și dacă este de datoria dvs. să cumpărați software nou pentru compania dvs., veți petrece mult timp cercetând piața și cercetând fiecare opțiune..

În acest raport., Veți citi despre cei mai buni manageri de parole pentru companii și rețelele lor. Lista scurtă pe care o prezentăm va reduce timpul pe care trebuie să îl petreceți în cercetarea dvs., evidențiind cel mai bun manager de parole disponibil astăzi.

Puteți citi mai multe despre fiecare dintre aceste opțiuni în secțiunile următoare.

1. Pasaport SolarWinds (GET DEMO)

Ecranul parolelor pentru pașapoarte

Pasaport SolarWinds este un serviciu bazat pe cloud care include un manager de parole și un manager de documente sigur. Aceasta poate părea o combinație neobișnuită de servicii. Cu toate acestea, ambele direcții ale acestui pachet necesită o stocare sigură, astfel încât există o serie de puncte de comunitate între ele.

Acest pachet de servicii este oferit furnizori de servicii gestionați (MSPs), dar poate funcționa la fel de ușor pentru departamentele IT. Conceptul de a oferi serviciul către furnizorii de servicii publice este că acele companii pot vinde apoi servicii de cont administrate companiilor client. Serviciile sunt percepute prin abonament.

Administratorul de parole poate acționa ca un front-end pentru o listă de sisteme de gestionare a drepturilor de acces la afaceri, inclusiv Director activ, Office 365, Azur servere și LDAP implementările.

Posibilitatea Passportal de a interfața cu sistemele de drepturi de acces permite administratorilor de sistem să centralizați toate sarcinile legate de parolă într-o singură interfață. Modificările efectuate în Pasaport sunt automat introduse către sistemele de drepturi de acces care protejează rețeaua, dispozitivele, serverele și aplicațiile utilizate de companie. Este apelat un utilitar suplimentar care poate fi adăugat la Pasaport Pasaport clipit. Aceasta este o caracteristică de autoservire care permite utilizatorilor să își schimbe propriile parole. Acest utilitar reduce mult numărul de apeluri pe care trebuie să le câmpă Help Desk.

În Pasaport este inclusă și o caracteristică de descoperire automată care identifică aplicații protejate prin parolă care trebuie să fie incluse în managerul de parole. Instrumentul poate impune rotirea parolei și include un generator de parole pentru a crea parole complicate, de neîntrerupt. Aceste parole sunt stocate într-un cablul de parolă criptat iar aplicațiile pe care utilizatorii încearcă să le acceseze pot fi setate să completeze automat aceste parole nememorabile. O pistă de audit urmărește accesul la administratorul de parole și toate accesul la aplicațiile protejate sunt înregistrate. Poti solicitați o demonstrație completând detaliile dvs. pe site-ul web.

Demonstrație SolarWinds PassportalGet

2. ITBoost

Tabloul de bord ITBoost

ITBoost este, de asemenea, un serviciu bazat pe cloud care este comercializat către statele membre. Nu există niciun motiv pentru care departamentele IT interne nu ar trebui să folosească acest sistem pentru a gestiona propriile parole corporative. Această afacere face parte din ConnectWise, care este un furnizor de sisteme de gestionare a infrastructurii IT și produce, de asemenea, o serie de platforme software pentru MSP-uri. Acest sistem de administrare a parolelor este inclus cu un manager de documente și un manager de configurare.

Administratorul de parole permite unui administrator să creeze și să revoce conturi de utilizator în rețea și la nivel de companie. De asemenea, permite managerului de sistem să reseteze parolele. Serviciul include o parolă de parolă și înregistrează toate încercările de acces în scopuri de audit și securitate.

Scopul principal al sistemului de gestionare a documentelor legate de managerul de parole este crearea și gestionarea baze de cunoștințe. Serviciul include spațiu de stocare și este posibil să stocați toate tipurile de fișiere pe unitățile cloud.

ITBoost se integrează cu serviciile de gestionare a sistemului ConnectWise: ConnectWise Control, Automatizare ConnectWise, și ConnectWise Manage. De asemenea, se integrează cu softurile MSP RMM și PSA produse de alți furnizori, inclusiv Pulseway, SolarWinds, Atera și Kaseya.

Serviciile ITBoost sunt disponibile în trei ediții: De bază, La care se adauga, și premiu. Funcțiile de gestionare a parolelor și a accesului de acces sunt incluse în toate edițiile. ITBoost este disponibil pentru o probă gratuită de 14 zile.

3. Adeziv IT

ITGlue

Adeziv IT este foarte asemănător atât cu ITBoost, cât și cu Pasaport. De asemenea, combină administrarea de parole și documente și administrarea parolelor într-un pachet bazat pe cloud. IT Glue este comercializat ca un serviciu pentru MSP-uri dar ar putea fi folosit și de departamentele IT pentru gestionarea internă a parolelor. Acest serviciu online este o diviziune a Kaseya, care produce software de monitorizare a sistemului, inclusiv software RMM și PSA pentru MSP-uri.

Acest manager de parole poate interfața și sincroniza cu Director activ, ceea ce îl face un instrument excelent pentru acei administratori care consideră că structura AD-ului este confuză și interfața sa nativă nelegală. Instrumentul include urmărirea accesului si aici este o casă securizată de parolă stocate pe nor. O altă caracteristică excelentă este capacitatea instrumentului de a identifica conturile cu risc și de a avertiza administratorul să le închidă.

Un supliment la abonamentul IT Glue de bază este un sistem la care poate fi accesat direct clienții MSP-urilor care ar prefera să-și gestioneze parolele interne. Aceasta se numește MyGlue și poate fi implementat de departamentele IT ca pachet autonom în locul IT Glue.

Taxele pentru IT Glue sunt percepute pe bază de abonament pe utilizator pe lună. Există trei ediții ale serviciului: De bază, Afaceri, și Afacere. Administrarea parolelor este inclusă în toate.

4. Hipervasul

Hypervault

Hypervault este un serviciu bazat pe cloud. Instrumentul supraveghează drepturile de acces pentru rețele, dispozitive, puncte finale, servere și aplicații. Este un instrument bun atât pentru departamentele IT, cât și pentru MSP-urile.

Sistemul de administrare a parolei este capabil să administreze drepturi de acces pentru echipe de orice dimensiune. Relația dintre utilizatori și resurse poate fi mapată într-o ierarhie, ca în Active Directory. Este de asemenea posibil să configurați acces de grup la resurse. Hypervault este capabil să acționeze ca un front-end unificat pentru numeroasele sisteme de drepturi de acces diferite pe care le-ați operat acum în rețeaua dvs..

Pachetul Hypervault include o bibliotecă de șabloane. Acestea sunt într-adevăr mapări între sistemul de administrare a parolelor Hypervault și un alt sistem de drepturi de acces. Prin medierea șabloanelor, multe sisteme incompatibile de administrare a parolelor pot fi comasate în consola de administrare Hypervault. Orice creare de cont sau modificări făcute în Hypervault sunt trecute automat la managerul de drepturi de acces la fața locului. Toate înregistrările configurate în Hypervault sunt stocate în o parolă securizată găzduită de cloud. Toate comunicațiile dintre Hypervault și site-ul clientului sunt criptate, la fel și accesul browserului la consola de sistem.

Managerul de parolă Hypervault este capabil să impună un sistem de acces multi-factor asupra resurselor pe care le protejează. Accesul la consola în sine poate fi, de asemenea, protejat cu autentificarea cu doi factori.

O caracteristică utilă a sistemului Hypervault este aceea că poate fi etichetat alb, ceea ce înseamnă că puteți pune numele companiei și sigla pe tabloul de bord, toate celelalte interfețe și toate rapoartele din sistem..

Taxele de abonament pentru Hypervault sunt percepute pe utilizator pe lună. Conturile cu un număr mai mare de utilizatori obțin o rată mai mică pe utilizator. De asemenea este si o reducere de 10 la sută ceea ce reduce prețul pentru companiile care plătesc anual serviciul în avans. Sistemul Hypervault poate fi testat pe un test gratuit de 7 zile.

5. Afaceri Dashlane

Afaceri Dashlane

Dashlane Business este un sistem de gestionare a parolelor găzduit de cloud. Atât interfața cu utilizatorul, cât și consola de management este accesată prin intermediul aplicațiilor din diferite sisteme de operare. Această ediție a serviciului de protecție a parolelor Dashlane are ca scop administrarea parolelor pentru echipe.

Abonații serviciului Dashlane Business primesc o boltă cu parolă și spațiu de stocare securizat, ambele găzduite pe serverele Dashlane. Spațiul în stadiul de cloud inclus în planul Dashlane este segmentat pe utilizator și există, de asemenea, spațiu de stocare la nivelul întregii afaceri.

Alte caracteristici ale serviciului includ un generator de parole pentru a crea parole puternice cu caractere aleatorii. Aceste parole lungi nu sunt memorabile, așa că aplicația de utilizator Dashlane va completează automat câmpurile de parolă pentru utilizatorii finali ai sistemului. Administratorii de sistem pot alege, de asemenea, să impună autentificare cu doi factori pentru acces la rețea și alte resurse ale afacerii. Sistemul Dashlane va implementa toate măsurile necesare pentru realizarea cu succes a acestei politici.

Dashlane Business monitorizează paginile web și blochează paginile infectate sau periculoase de la încărcare în browserele angajaților companiei. Combinația de aplicații și monitorizarea securizată a browserului face ca accesul la resursele companiei să fie securizat de pe mai multe dispozitive diferite. Aplicația Dashlane este disponibilă pentru ferestre, MacOS, iOS, și Android.

Serviciul este taxat pe utilizator pe lună și este disponibil pentru un proces gratuit.

6. Pasbolt

Passbolt

Passbolt este disponibil atât la fața locului, cât și ca serviciu cloud. De asemenea este si o versiune gratuită a software-ului local. Sistemul de parole va acoperi toate resursele companiei, inclusiv rețeaua, serverele, punctele finale și aplicațiile care rulează pe acestea.

Consola administratorului de Passbolt permite crearea de conturi de utilizator pentru persoane fizice și, de asemenea, grupuri de acces de grup.

Versiunea gratuită a Passbolt este numită Comunitate. Există două versiuni plătite, numite Afaceri și Afacere. Edițiile cu taxă pentru Passbolt au caracteristici mult mai mari decât versiunea gratuită. De exemplu, Business and Enterprise Passbolt se poate sincroniza cu Director activ și LDAP sisteme. Alte instrumente utile din cele două planuri sunt autentificarea cu mai mulți factori, înregistrarea accesului și auditul sistemului.

Software-ul local se instalează pe Debian și CentOS Linux. Sistemul poate fi operat și pe Windows prin virtualizarea Docker. Passbolt Cloud este disponibil pentru o probă gratuită de 14 zile.

7. Echipe LastPass

Echipe LastPass

Echipe LastPass este versiunea de business a LastPass, a cărei versiune de bază se adresează persoanelor fizice. Serviciul este livrat din nor și se concentrează pe consola unui administrator. Centrul de administrare al sistemului de parole este acela în care administratorul de sistem stabilește conturi de utilizator. Conturile respective pot fi, de asemenea, suspendate sau eliminate, iar parolele lor pot fi resetate.

Utilizatorii sunt capabili pentru a partaja parolele pentru anumite fișiere. Fișierele respective trebuie să fie rezidenți pe spațiu de stocare securizat care este inclus în sistemul de echipe LastPass. Zona de stocare este păstrată în siguranță cu criptare, la fel ca toate transmisiile între serverul LastPass și rețelele clienților săi.

Companiile abonate la serviciul LastPass Teams nu trebuie să instaleze niciun software pe site. Consola poate fi accesată prin orice browser de internet. Echipe LastPass este disponibil într-un proces gratuit de 14 zile.

8. ManageEngine Password Manager Pro

ManageEngine Password Manager Pro

ManageEngine Password Manager Pro este un software local care rulează ferestre și Linux servere. Sistemul nu se limitează la monitorizarea parolelor de pe computerul gazdă. De asemenea, va administra parole pe dispozitivele MacOS, Unix, Oracle, Sybase, MySQL, SQL Server, Juniper Networks și Cisco Systems. Sistemul va detecta activitatea contului suspect pentru prevenirea pierderilor de date.

Puteți utiliza acest manager de parole pentru a configura și administra parole pe toate resursele companiei. Caracteristicile includ resetările periodice ale parolei și aplicarea forței de parolă. De asemenea, este capabil să implementeze autentificare multi-factor. Funcțiile de raportare includ funcțiile de audit trebuie să demonstreze conformitatea cu standardele de protecție a datelor, cum ar fi PCI-DSS și HIPAA.

Sistemul include un seif de parolă criptat. Cu toate acestea, nu uitați că acesta este un sistem local. Compania va trebui să-și organizeze propriul spațiu de stocare la distanță copie de rezervă a bazei de date cu parole în plan sigur pentru recuperarea dezastrelor. Din fericire, Password Manager Pro include replicarea și serviciile de backup pentru implementarea acestor politici.

Există patru versiuni de Password Manager Pro: Liber, Standard, premiu, și Afacere. Versiunea gratuită se limitează la pazarea a zece resurse. Prețul edițiilor plătite depinde de numărul de administratori care vor utiliza sistemul. Versiunea Enterprise a Password Manager Pro este disponibilă pentru doi administratori pentru o încercare gratuită de 30 de zile.

Selectarea unui manager de parole pentru rețea corporativă

Gestionarea parolelor este o sarcină importantă care nu ar trebui să fie lăsată la procesele manuale de întâmpinare. Mulți administratori de sistem se bazează pe foi de calcul pentru a stoca informațiile despre contul utilizatorului. Chiar și pentru întreprinderile mici, acea strategie nu este suficient de bună. Pentru un singur lucru, orice hacker care descoperă acel fișier în timp ce explorează resursele conectate la rețea va instantaneu obțineți acces fără restricții la toate datele companiei. Oricine poate intra în contul unui manager financiar va avea acces imediat la funcțiile de autorizare de plată și ar putea șterge contul bancar al companiei..

Companii mai mari cu siguranță trebuie să investească într-un sistem de gestionare a parolelor. Chiar și doar o parolă cu parolă ar fi un început bun. Instrumentele de pe această listă a administratorilor de parole pentru rețeaua corporativă și de parolă de rețea variază în funcționalitate. Analizând descrierile acestor instrumente, ar trebui să identifici una care să includă toate caracteristicile de care are nevoie compania ta.

Profitați de încercările gratuite pe care le oferă multe dintre instrumentele de pe lista noastră. După ce veți vedea aceste instrumente în acțiune, veți avea o idee mai bună care este cea mai potrivită pentru compania dvs..

Imagine: mască cu parolă de la Pixabay. Domeniu public.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1

Adblock
detector