8 cele mai bune alternative la Paessler PRTG

8 cele mai bune alternative la Paessler PRTG

PRTG înseamnă „Paessler Router Traffic Grapher,”Care a fost numele inițial al instrumentului. Paessler este o companie germană care a început operațiunile în 2001. A lansat pentru prima dată PRTG în 2003. De la această dată, instrumentul de monitorizare a devenit unul dintre liderii industriei.

Dacă nu ați avut timp să citiți întreaga postare, am căutat pe piață pentru a găsi cele mai bune potriviri pentru funcționalitatea PRTG. Iată-ne lista celor opt cele mai bune alternative la PRTG:

  1. SolarWinds ipMonitor (PROBA GRATUITĂ) Un pachet de monitoare accesate prin propriul server web.
  2. Site24x7 Monitorizare în rețea din cloud (PROBLE GRATUIT)  Un sistem de monitorizare bazat pe cloud care acoperă infrastructura IT, aplicațiile și comportamentul utilizatorilor.
  3. Atera (TRIAL GRATUIT) O rețea combinată, server și monitor de aplicație care oferă, de asemenea, instrumente de gestionare a sistemului. Construit pentru MSP-uri.
  4. ManageEngine OpManager Un monitor de rețea și server combinat.
  5. Nagios XI Un sistem extensibil de monitorizare a infrastructurii.
  6. Automatizare ConnectWise Un instrument de monitorizare și gestionare a sistemului bazat pe cloud.
  7. Zabbix Un instrument de monitorizare gratuit.
  8. Kaseya Traverse Un instrument de monitorizare și gestionare a sistemului cu protecție împotriva amenințărilor.

O problemă pe care o puteți întâmpina cu PRTG este determinarea fermă a lui Paessler de a păstra această utilitate ca un instrument de monitorizare pur. Astfel, nu există și niciodată nu va exista nici o gestionare a configurației, DDI (DHCP / DNS / IP Address Management) sau măsuri de prevenire a intruziunilor în instrument.

Strategia lui Paessler ar putea respinge și pierde unii clienți, deoarece sistemele rivale monitorizează infrastructura la fel de bine ca PRTG și se extind pentru a include mai multe procese de automatizare și remediere a problemelor. În acest ghid, veți întâlni instrumente la fel de bune ca PRTG și unele care au o funcționalitate suplimentară pe care PRTG nu o va avea niciodată. În primul rând, să aruncăm o privire asupra punctelor forte ale PRTG.

Paessler PRTG Network Monitor (PROB GRATUIT)

Paessler livrează același pachet tuturor clienților, fie că sunt mari sau mici. Monitor de rețea PRTG pachetul este o colecție de funcții de monitorizare, care se numesc „senzori.”Un senzor este fie un utilitar, cum ar fi Ping, sau o acțiune care monitorizează un element hardware. De exemplu, a comutați monitorul portului este un senzor per port. Dacă activați monitorul de pe toate porturile de pe comutatorul dvs., ați folosit acești mulți senzori, nu doar unul.

Monitor de rețea PRTG

Numărul de senzori activat este foarte important, deoarece aceasta este baza structurii de încărcare a lui Paessler. Compania are o serie de puncte de preț care dau o indemnizație de senzor. Acestea sunt:

PRTG LevelServices
PRTG Gratuit 100 de senzori cu o singură implementare a serverului
PRTG 500 500 de senzori care raportează la o singură instalare a serverului
PRTG 1000 1.000 de senzori care raportează la o singură instalare a serverului
PRTG 2500 2.500 de senzori cu o singură instalare a serverului
PRTG 5000 5.000 de senzori cu o singură instalare a serverului
PRTG XL1 Un număr nelimitat de senzori pe o singură instalare a serverului
PRTG XL5 Senzori nelimitați pe până la cinci servere.

Monitorul acoperă rețele, servere și aplicații. Acest lucru este rar în industrie, unde monitorizarea acestor trei sectoare de echipamente este de obicei împărțită în instrumente separate. De asemenea, este rar să găsești un instrument care să includă atât monitorizarea dispozitivelor de rețea, cât și analiza traficului de rețea - de multe ori aceste două funcții sunt împărțite între două instrumente separate.

Așadar, Paessler PRTG are multe de făcut pentru aceasta, iar capacitatea sa de a fi adaptată este destul de unică. Dacă doriți doar un monitor de rețea și nu sunteți interesat în monitorizarea serverului sau a aplicațiilor, atunci porniți doar senzori legați de rețea. În mod similar, puteți decide să monitorizați doar starea dispozitivului dvs. de rețea sau să extindeți alocația senzorului plătită și funcțiilor de monitorizare a traficului.

Indiferent de pachetul PRTG plătit, credeți că ar fi cel mai potrivit pentru nevoile dvs., începeți cu o încercare gratuită de 30 de zile, care vă oferă un număr nelimitat de senzori. În timpul acestui Perioada de probă, probabil că veți merge pentru acei senzori care acoperă funcțiile de monitorizare a infrastructurii. Cu toate acestea, deși nu există limite în ceea ce privește numărul de senzori, este posibil să investigați multe dintre celelalte zone din pachet și să decideți în final să extindeți limitele de monitorizare inițiale..

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

Monitorizarea rețelei PRTG

Principalele funcții ale PRTG sunt următoarele: monitor de rețea iar elementul central al acestei sarcini este monitorizarea stării dispozitivelor de rețea. Instrumentul îndeplinește aceste sarcini prin utilizarea procedurilor Protocol de gestionare simplă a rețelei (SNMP). Acest sistem are avantajul de a fi deja instalat pe toate echipamentele de rețea pe care le cumpărați. SNMP necesită un controler central pentru a sonda agent software, care este software-ul preinstalat pe routerele și comutatoarele.

Deoarece managerul SNMP transmite în mod regulat cereri de raport către toți agenții de dispozitiv, răspunsurile la aceste solicitări oferă o caracteristică bonus sistemului, care este Autodiscovery. Aceasta permite PRTG să adune informații pe toate dispozitivele din rețeaua dvs. și despre modul în care acestea se conectează, astfel încât nu trebuie să introduceți inventarul echipamentului dvs. atunci când configurați PRTG. Întrucât aceste solicitări de difuzare sunt în desfășurare, PRTG poate localiza orice modificări la infrastructura dvs..

Instrumentul creează un harta topologiei rețelei din informațiile din inventarul echipamentelor. Din nou, această sarcină este realizată automat și harta este actualizată fără nicio intervenție manuală ori de câte ori aspectul rețelei și dispozitivele sale componente se schimbă.

Sistemul SNMP include un tip de mesaj, numit „capcană.”Aceasta permite agenților dispozitivului să trimită un raport de stare în situații de urgență, fără a fi nevoie să aștepți o solicitare. Acestea sunt interpretate în consola PRTG ca fiind alerte, care îți poate fi transmis și de către mesaj sau e-mail.

Pachetul principal se instalează pe Windows Server, dar este capabil să monitorizeze dispozitivele cu orice sistem de operare. Paessler produce, de asemenea, aplicații mobile pentru Android și iOS astfel încât să puteți păstra legătura cu tabloul de bord atunci când sunteți departe de birou.

Senzorii dislocați frecvent în pachet includ Ping, traceroute, A sniffer de pachete, A NetFlow senzor, a J-Flow senzor, an IPFix senzor și un an sFlow senzor. Ratele de transfer ale traficului sunt calculate prin interogarea dispozitivelor de rețea cu SNMP pentru rapoartele de procesare / intrare la fiecare cinci minute.

Instrumentul de monitorizare a rețelei este capabil să acopere rețele wireless, precum și rețele LAN și poate monitoriza, de asemenea, conexiunea la echipamentele de la distanțe.

Monitorizarea serverului PRTG

Sistemul PRTG poate fi setat pentru a vă monitoriza serverele, oriunde s-ar afla. De asemenea, este capabil să monitorizeze resursele Cloud și are senzori speciali pentru Servicii Web Amazon, dropbox, Google Drive, și One Drive. Cu serverele locale, puteți activa senzori pentru a raporta performanța procesorului lor, utilizarea memoriei, volumele discurilor și spațiul de disc liber. Pachetul include, de asemenea, senzori de mediu pentru camera serverului și rafturile serverului.

Pachetul de monitorizare a serverului PRTG include senzori personalizați care monitorizează serverele de specialitate. Acestea includ servere de poștă, servere web, servere de baze de date, servere de fișiere și servere virtuale. Monitorizarea acestor funcții este strâns legată de serviciile de monitorizare a aplicațiilor PRTG.

Monitorizarea aplicațiilor PRTG

Monitorizarea serverelor care furnizează aplicații personalului și clienților necesită senzori de aplicație. Senzorul PRTG include senzori pentru aplicații de e-mail care includ POP3, SMTP, și IMAP monitoare. Senzorii de bază de date din pachet includ monitoare pentru MySQL, Microsoft SQL, și Oracle SQL. Senzorii serverului web se pot raporta la IIS și Apache iar accentul principal al senzorilor serverului de fișiere este FTP.

Activitatea acestor aplicații poate fi urmărită atât pe server, cât și când apar în traficul de rețea. Combinarea datelor aplicației cu monitorizarea rețelei vă permite să vă îmbunătățiți analiza traficului obținând rapoarte privind volumul pe aplicație.

Monitorizare senzori legată de performanță Trafic VoIP livrare. Firewall-ul și monitorizarea porturilor sunt, de asemenea, incluse pentru a vă acoperi sistemul de securitate și include senzorii de performanță ai echipei Auditul SLA.

Dacă operezi virtualizations în rețeaua dvs., rețelele combinate, serverul și capacitățile de monitorizare a aplicațiilor PRTG vor fi deosebit de utile. Există senzori specifici de la sistemele VMWare vSphere ESXi, Microsoft Hyper-V și produsele Citrix Xen.

PRTG Software-as-a-Service

Nu mai este necesar să instalați PRTG în local, deoarece sistemul este acum disponibil și pe Cloud. Versiunea online a sistemului are toate funcționalitățile software-ului local, numai că nu trebuie să întrețineți software-ul, de fapt, nu trebuie să aveți niciun server.

Planul de plată pentru PRTG bazat pe Cloud este abonament pe bază cu o taxă pe lună. Nu veți utiliza gratuit 100 de senzori cu acest serviciu; cu toate acestea, puteți obține un proces al pachetului de 500 senzori (PRTG 500) gratuit timp de 10 zile. Nu există pachete XL disponibile cu versiunea Cloud a PRTG.

Cele mai bune alternative la PRTG

Puteți citi mai multe detalii despre aceste opțiuni în secțiunile următoare.

1. SolarWinds ipMonitor (TRIAL GRATUIT)

SolarWinds ipMonitor

SolarWinds ipMonitor este doar unul dintre rivalii PRTG produși de SolarWinds. Cel mai cunoscut sistem de monitorizare a rețelei al companiei este Network Performance Monitor. Cu toate acestea, ipMonitor este un meci mult mai apropiat de PRTG, datorită structurii sale de preț. Acest instrument este o colecție de monitoare, la fel ca pachetul de senzori PRTG. Software-ul este la prețuri de benzi de numere de monitor, astfel încât să puteți adapta sistemul alegând ce senzori să activați.

SolarWinds oferă benzi de preț de 500, 1.000 și 2.500 monitoare. Exemple de monitoare sunt Ping, Procesor, memorie, utilizarea discului, consum de lățime de bandă, și timp de raspuns. Software-ul se instalează pe ferestre și Windows Server. Aceasta include un sistem integrat Bază de date și a server web, ceea ce face ca implementarea dvs. să fie accesibilă tehnicienilor dvs. din orice parte a lumii.

Acest monitor folosește SNMP pentru a urmări stările dispozitivului de rețea și include un Autodiscovery și automatizate cartografiere modul. Sistemul integrează capcane SNMP și puteți crea, de asemenea, condiții și rapoarte de alertă personalizate. O caracteristică pe care ipMonitor o lipsește din PRTG este capacitatea de a seta răspunsuri automatizate la alerte, ceea ce vă permite să rezolvați probleme fără intervenție manuală.

Funcțiile de monitorizare includ simulări ale experienței utilizatorului, astfel încât să puteți verifica performanțele site-urilor dvs. web. Puteți obține ipMonitor pe un proces de 14 zile gratuit, cu monitoare nelimitate.

SolarWinds IP Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

2. Monitorizarea rețelei Site24x7 din cloud (PROBLE GRATUIT)

Site24x7

Site24x7 Monitorizare rețea instrumentul are destul de multe în comun cu Paessler PRTG. Acest sistem este un monitor combinat, în timp ce majoritatea monitorizării infrastructurii se concentrează pe un tip de echipament specific, cum ar fi serverele sau comutatoarele. Atât PRTG cât și Site24x7 acoperă rețele, servere și aplicații.

Dincolo de aceste asemănări în funcții, caracteristicile celor două sisteme se diverg. Monitoare Site24x7 comportamentul utilizatorului precum și performanța hardware și software. PRTG are senzori de monitorizare a traficului, dar Site24x7 nu PRTG este disponibil ca software local sau un serviciu bazat pe cloud. Site24x7 este disponibil numai ca un serviciu cloud.

Site24x7 este un pachet impresionant și este un puternic rival la versiunea cloud a PRTG. Ca PRTG, Site24x7 este disponibil într-o versiune gratuită. Site24x7 gratuit este limitat la monitorizarea a cinci site-uri web sau servere. Software-ul PRTG este livrat cu o completare completă de senzori, dar clienții aleg pentru câți senzori activi doresc să plătească. Site24x7 oferă un număr mai mare de senzori într-o serie de ediții la un preț succesiv mai mare.

Fiecare ediție plătită a Site24x7 poate fi examinată pe un proces gratuit de 30 de zile.

Site24x7 Monitorizare în rețea din procesul de încercare GRATUIT de 30 de zile CloudStart

3. Atera (PROBA GRATUITĂ)

8 cele mai bune alternative la Paessler PRTG

Atera este o platformă software pentru MSP-uri. Permite furnizorilor de servicii gestionați să supravegheze rețelele, serverele și aplicațiile care rulează pe site-urile client. Deoarece Paessler PRTG este capabil să funcționeze de la distanță, există multe asemănări între aceste două sisteme de monitorizare a infrastructurii. in orice caz, Paessler nu poate îndeplini sarcini de administrare, cum ar fi gestionarea patch-urilor și procedurile de backup și restaurare. De asemenea, nu include sistemele de automatizare a serviciilor profesionale (PSA) de care au nevoie MSP-urile pentru a-și administra serviciile. Deci, Atera este o alternativă la PRTG ... și apoi unele.

Atera este un serviciu cloud prin urmare, MSP-ul care îl folosește nu trebuie să-și facă griji cu privire la compatibilitatea sistemului de operare. De fapt, nici nu este nevoie de servere pentru a începe gestionarea infrastructurii ITB a altor companii. Toți tehnicienii au nevoie de MSP un browser web standard. Consola pentru Atera poate fi accesată și printr-o aplicație pentru dispozitive mobile.

Serviciul de monitorizare a rețelei pe Atera se bazează pe Protocol de gestionare simplă a rețelei (SNMP) - la fel ca PRTG. De asemenea, la fel ca PRTG, Atera va scana un nou sistem pentru dispozitivele atașate și le va înregistra pe toate într-un inventar de echipamente. Acest serviciu rulează constant, astfel încât operatorii sunt capabili să detecteze când se adaugă noi dispozitive în rețea și când echipamentul este scos.

Ca și PRTG, Atera include monitorizarea serverului, verificarea stărilor procesorului, memoriei și a spațiului pe disc. Spre deosebire de PRTG, Atera este capabil să curețe discurile și să omoare procesele care par să fie răuvoitoare sau care sunt agățate. Sistemul Atera poate scana toate dispozitivele pentru software și înregistrează toate instanțele, permițând gestionarea licențelor software. Atera este, de asemenea, capabil să deruleze automat actualizări ale software-ului autorizat și sistemelor de operare patch.

Ca serviciu de cloud, Atera nu este perceput cu o sumă forfetară în avans. În schimb, MSP elimină un abonament la serviciu pentru fiecare dintre tehnicienii săi. Serviciul poate fi plătit lunar sau anual, planul anual de plată fiind mai ieftin. Orice afacere poate verifica toate caracteristicile Atera prin înscrierea la proba sa gratuită de 30 de zile.

AteraStart Trial GRATUIT de 30 de zile

4. ManageEngine OpManager

Captura de ecran ManageEngine OpManager

OpManager este produsul principal al ManageEngine. Este un monitor de rețea și server combinat cu capabilități de urmărire a aplicațiilor, astfel încât urmărește îndeaproape abilitățile PRTG. Acest software poate fi instalat pe Linux precum și Windows Server, deci este mai bun decât PRTG.

Monitorul de rețea utilizează SNMP pentru a monitoriza starea echipamentelor și include funcții de descoperire automată și mapare a rețelei. Tabloul de bord afișează stările actuale și, de asemenea, caracteristici alerte, transmiterea acestora către tehnicieni prin SMS sau e-mail. Echipamentele monitorizate de OpManager includ Aps wireless, resurse bazate pe Cloud și infrastructură de la distanță. De asemenea, este capabil să urmărească virtualizările construite cu VMWare, Hyper-V, și Citrix Xen.

OpManager este liber să folosească pentru a monitoriza până la cinci dispozitive. Sistemul complet este disponibil pentru o încercare gratuită de 30 de zile.

5. Nagios XI

Ecranul Nagios XI

Nagios XI continuă ferestre și Linux și are o versiune gratuită, numită Nagios Core. Acest instrument va monitoriza rețele, servere și aplicații. Nagios are o comunitate de utilizatori foarte activă, care distribuie suplimente gratuite care extind capacitatea produsului original.

Monitorul de rețea arată stările și sistemul live ale sistemului alerte, De asemenea, monitorizează utilizarea lățimii de bandă și mesajele de jurnal de evenimente. Starea serverului și performanța aplicației pot fi, de asemenea, urmărite cu acest instrument fără costuri suplimentare.

Structura contului de utilizator include cont multi-chiriaș configurați opțiuni, ceea ce face din acest instrument o opțiune bună pentru furnizorii de servicii gestionați. Monitorul este disponibil în două ediții: Standard și Afacere. Funcțiile suplimentare din ediția Enterprise includ planificarea capacității și auditul. Puteți obține o probă gratuită de 60 de zile cu Nagios XI.

6. Automatizare ConnectWise

Conectare finală Management ConnectWise Automate este facturat ca instrument de monitorizare și gestionare de la distanță. Cu toate acestea, serviciul este bazat pe Cloud, deci îl puteți utiliza la fel de ușor pentru a vă gestiona propriul sistem IT. Deoarece este software-ul ca serviciu (SaaS), nu este necesar să instalați și să întrețineți software local pentru a-l utiliza.

După cum sugerează numele acestui instrument, aceasta include o mulțime de automatizări de sarcini. Funcționalitatea automatizării ConnectWise depășește mult funcțiile de monitorizare disponibile în PRTG, deoarece include, de asemenea, un sistem de scripturi pentru a obține automat toate sarcinile tale mundane. De asemenea, are un manager de corecții și instrumente de gestionare a activelor.

Gestionarea activelor se extinde până la crearea de pachete software autoinstalate. Utilizatorilor noi li se oferă un portal de autoservire pentru a lansa setarea dispozitivelor lor desktop și mobile și pot, de asemenea, să efectueze singuri sarcini de administrare standard, precum schimbarea parolelor.

Puteți obține ConnectWise Automate pentru o probă gratuită de 14 zile. Echipa de vânzări va prelungi perioada de încercare până la o lună la cerere.

7. Zabbix

8 cele mai bune alternative la Paessler PRTG

Zabbix este un liber sistem de monitorizare a infrastructurii care poate fi instalat pe ferestre, Mac OS, Linux, și Unix. Instrumentul urmărește starea dispozitivului de rețea SNMP și, de asemenea, procesează alertele. Pe lângă faptul că sunt afișate în tabloul de bord, alertele pot fi salvate în fișier sau redirecționate ca notificare prin SMS, e-mail sau aplicație de chat.

Pachetul include o procedură de descoperire a dispozitivului și o facilitate de creare a hărților de topologie de rețea, ambele care se vor actualiza automat în cazul în care infrastructura dvs. se va modifica. Zabbix poate monitoriza rețele LAN, rețele wireless, resurse bazate pe Cloud și site-uri la distanță. Comunicările cu colectorii de date în afara locului sunt criptat.

Zabbix permite automatizarea sarcinilor prin scripturi. Aceste sarcini pot include colectarea de date și remedierea problemelor și pot fi declanșate de alerte sau setate să fie executate periodic.

Tabloul de bord ajută la înțelegerea stării, deoarece este bine conturat și include reprezentări grafice codate prin culori.

Trebuie să plătiți pentru ajutor pentru instrument. Însă comunitatea utilizatorilor pentru Zabbix este accesibil printr-un forum și oferă o mulțime de sfaturi și trucuri privind utilizarea sistemului și mulți utilizatori dornici sunt fericiți să-i ajute pe ceilalți Zabbixeri care întâmpină probleme.

8. Kaseya Traverse

Kaseya TraverseKaseya Traverse este un pachet de monitorizare și management al sistemului care se adresează departamentelor IT. Acoperă rețele, servicii, echipamente, servere și aplicații. Acest software se instalează pe ferestre medii.

Secțiunea de monitorizare a rețelei Traverse angajează SNMP funcționalitate. Acesta include un an modul de descoperire automată, care compilează un inventar de dispozitiv și creează o hartă de rețea. Instrumentul poate acoperi rețeaua locală, inclusiv wifi și, de asemenea, resurse la distanță, inclusiv servicii bazate pe Cloud.

Tabloul de bord este personalizabil printr-un sistem numit „containere de servicii”. Aceasta oferă tehnicienilor o pagină de început care se referă la funcțiile de afaceri de care sunt responsabili. Un container de servicii creează o vedere asupra anumitor elemente de infrastructură care contribuie la livrarea de aplicații către un departament din afacerea dvs. Toți tehnicienii sunt avertizați prin capcane SNMP sau încălcări ale pragului personalizate. Tabloul de bord include vizualizări de date codate prin culori.

Funcțiile suplimentare ale Kaseya Traverse includ un limbaj de script, automatizarea sarcinilor și monitorizarea sistemului automat bazat pe stabilirea de bază. Aceasta este o instrument avansat de prevenire a amenințărilor asta depășește sfera serviciului oferit de PRTG. Puteți obține Kaseya Traverse pentru o probă gratuită de 14 zile.

Alternative de monitorizare

După cum puteți vedea din acest ghid, PRTG este bun, dar nu este în niciun caz singurul produs de pe raft și, în multe cazuri, alte instrumente de monitorizare și management pot potrivi mai bine cerințele dumneavoastră. Profitați de versiunile gratuite și versiunile gratuite ale celor șase instrumente din această listă pentru a testa unul dintre ele și comparați-l cu PRTG.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 69 = 73

Adblock
detector