8 Cele mai bune instrumente de monitorizare a sistemului pentru Windows și Linux

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare a sistemului pentru Windows și Linux

Pe măsură ce organizația dvs. crește, la fel și numărul de servere, dispozitive și servicii de care depindeți. Termenul „sistem” acoperă toate resursele de calcul ale organizației dumneavoastră. Fiecare element din infrastructura sistemului se bazează pe servicii de bază sau oferă servicii unor componente care sunt mai aproape de utilizator.

În rețea, este tipic să gândim un sistem ca o stivă stratificată. Software-ul utilizator se află în partea de sus a stivei și a aplicațiilor și serviciilor de sistem din următorul strat în jos. Sub serviciile și aplicațiile, veți întâlni sisteme de operare și firmware. Performanța elementelor software trebuie monitorizată ca o stivă de aplicații.

Vom intra în detalii despre fiecare instrument ulterior în ghid, dar dacă aveți scurt timp, iată un rezumat al nostru lista celor șapte opt instrumente de monitorizare a sistemului:

 1. Monitorul de sănătate al serverului SolarWinds (DESCARCARE GRATUITĂ) - Instrument gratuit care rulează pe Windows Server. Aceasta va monitoriza disponibilitatea, starea de sănătate și performanța a până la 5 servere.
 2. Monitorizarea serverului Site24x7 (TRIAL GRATUIT) Serviciu de monitorizare bazat pe cloud care urmărește performanțele rețelelor, serverelor, aplicațiilor și site-urilor.
 3. Paessler PRTG Network Monitor (PROB GRATUIT) - Acoperă rețele, utilizarea lățimii de bandă, servere și aplicații. Acest instrument este gratuit pentru până la 100 de senzori.
 4. SolarWinds Server și Monitor de aplicații (PROBA GRATUITĂ) - Un sistem complet de monitorizare care include o vedere detaliată a tuturor resurselor și serviciilor care acceptă fiecare aplicație.
 5. Atera (TRIAL GRATUIT) Un sistem de monitorizare și gestionare a infrastructurii IT livrat din cloud și destinat utilizării de către MSP-uri.
 6. ManageEngine OpManager (TRIAL GRATUIT) - Monitor de performanță complet al dispozitivului de rețea care poate fi combinat cu alte instrumente de gestionare a resurselor de la ManageEngine.
 7. Nagios XI și Nagios Core - Nagios XI este un monitor plătit, iar Nagios Core este gratuit. Ambele pot fi extinse cu mii de suplimente disponibile pe forumul comunității de utilizatori.
 8. WhatsUp Gold - Un instrument extensibil de monitorizare a rețelei cu proceduri SNMP care stau la baza verificărilor de sănătate ale dispozitivului.

Utilizatorii vor observa probleme de performanță cu software-ul pe care îl folosesc, dar aceste probleme apar rareori în cadrul acelui software. Toate nivelurile stivei de aplicații trebuie examinate pentru a afla cauza principală a problemelor de performanță. Înainte de apariția acestora, trebuie să eliminați problemele cu monitorizarea în timp real. Instrumentele de monitorizare vă ajută să observați erorile și eșecurile serviciului înainte de a începe să afecteze utilizatorii.

Stiva de sistem continuă sub software. Problemele hardware pot fi prevenite prin monitorizare. Va trebui să monitorizați serverele, dispozitivele de rețea, performanța interfeței și capacitatea de conectare la rețea. Trebuie să monitorizați multe tipuri diferite de elemente de sistem care interacționează pentru a vă menține serviciile IT funcționând fără probleme. Aici vom analiza șase pachete sofisticate de monitorizare a sistemului pentru Windows și Linux.

De ce monitorizarea sistemului

Să știi dacă un computer are probleme este destul de simplu atunci când computerul este chiar în fața ta. (Știi ce cauzează problema? Asta este mai greu.)

Dar un computer care stă de unul singur nu este atât de util pe cât ar putea fi. Chiar și cea mai mică rețea de birouri mici / de acasă are mai multe noduri: laptopuri, desktop-uri, tablete, puncte de acces WiFi, gateway internet, smartphone-uri, servere de fișiere și / sau servere media, imprimante etc. Asta înseamnă că sunteți responsabil de „infrastructură”, mai degrabă decât de „echipamente”. Orice componentă ar putea începe să se comporte prost și ar putea cauza probleme celorlalți..

Cel mai probabil vă bazați și pe servere și servicii din localitate. Chiar și un site personal ridică întrebarea îngrozitoare: „Este site-ul meu în continuare?” Și când ISP-ul are probleme, utilitatea rețelei dvs. locale suferă. Ai nevoie de un monitor de activitate. Organizațiile se bazează tot mai mult pe servere și servicii găzduite în cloud: aplicații SaaS (e-mail, aplicații de birou, pachete de afaceri, etc); stocare fisiere; găzduire cloud pentru propriile baze de date și aplicații proprii; si asa mai departe. Aceasta necesită o soluție sofisticată de monitorizare care să poată gestiona mediile hibride.

Instrumentele de monitorizare a lățimii de bandă și analizatorii de trafic pe bază de NetFlow și sFlow vă ajută să rămâneți la curent cu activitatea, capacitatea și sănătatea rețelei dvs. Acestea vă permit să urmăriți traficul în timp ce circulă prin routere și comutatoare sau ajunge la și pleacă de la gazde.

Dar ce dintre gazde din rețeaua dvs., hardware-ul lor și serviciile și aplicațiile care rulează acolo? Monitorizarea activității, capacității și stării de sănătate a gazdelor și aplicațiilor este punctul central al monitorizării sistemului.

Bazele de monitorizare a sistemului

Pentru a vă menține sistemul potrivit pentru scopuri, activitățile dvs. de monitorizare trebuie să acopere următoarele priorități:

 • Viteze de livrare acceptabile
 • Disponibilitate constantă
 • Intretinere preventiva
 • Monitorizarea versiunii de software și patch-uri
 • Detecție de intruziune
 • Integritatea datelor
 • Monitorizarea securității
 • Atenuarea atenuării
 • Prevenirea și detectarea virusului

Lipsa de finanțare poate provoca compromisuri privind completarea monitorizării. Cheltuielile de monitorizare pot fi justificate din cauza acesteia:

 • reduce costurile de asistență pentru utilizator / client
 • previne pierderea veniturilor cauzate de întreruperile sistemului sau vulnerabilitatea atacului
 • previne scurgerile de date care duc la litigii
 • previne deteriorarea hardware și pierderea de date critice pentru afaceri

Cheltuielile pentru monitorizarea sistemului reduc costurile din alte domenii ale bugetului IT.

Instrumente de bază de monitorizare a sistemului

Oricine este curios de performanța stației lor de lucru sau a laptopului s-a confruntat cu probabil cu PS și Managerul superior al Windows Task Manager sau Linux. (Cele mai experimentate cunoștințe despre Sysinternals pe Windows și htop, top, pgrep și pstree pe Linux.)

Managerul de activități Windows afișează informații de utilizare a aplicației la nivel înalt.

Task Manager este un bun exemplu de informații de monitorizare a activității de bază pe care le puteți afla despre o gazdă, începând cu procesele care se execută și care consumă în prezent cele mai multe resurse.

Managerul de activități Windows afișează utilizarea sistemului la nivel înalt.

Urcați un nivel și vă va arăta utilizarea actuală și recentă pentru resursele cheie precum procesorul, memoria, discul și conexiunile de rețea. Alte file vor arăta mai multe detalii despre procesele de rulare, serviciile sistemului de operare și alte date cheie.

Top Unix / Linux arată utilizarea sistemului actual și a proceselor.

Unix și Linux au instrumente similare, precum top.

Task Manager și partea de sus oferă o afișare de actualizare continuă a utilizării. Aceste utilități simple de monitorizare în timp real sunt bune pentru monitorizarea ad-hoc de bază a unei singure mașini, pentru a vedea ce rulează și ce consumă resursele sistemului.

Capabilități minime ale sistemului de monitorizare a sistemului

Un pachet mai sofisticat de monitorizare a sistemului oferă o gamă mult mai largă de funcții, cum ar fi:

 • Monitorizarea mai multor servere. Manevrarea serverelor de la diverși furnizori care rulează diverse sisteme de operare. Monitorizarea serverelor pe mai multe site-uri și în medii cloud.
 • Monitorizarea unei game de valori de server: disponibilitatea, utilizarea procesorului, utilizarea memoriei, spațiul pe disc, timpul de răspuns și ratele de încărcare / descărcare. Monitorizarea temperaturii CPU și a tensiunilor de alimentare.
 • Aplicații de monitorizare. Folosind cunoștințe profunde despre aplicații și servicii obișnuite pentru a monitoriza procesele serverului cheie, inclusiv servere web, servere de baze de date și stive de aplicații.
 • Vă avertizează automat de probleme, cum ar fi serverele sau dispozitivele de rețea care sunt supraîncărcate sau dezactivate sau tendințe îngrijorătoare. Alerte personalizate care pot utiliza mai multe metode pentru a vă contacta - e-mail, mesaje SMS, pager, etc..
 • Declanșarea acțiunilor ca răspuns la alerte, pentru a trata automat anumite clase de probleme.
 • Colectarea de date istorice despre sănătatea și comportamentul serverului și dispozitivului.
 • Afisarea datelor. Crearea datelor și analizarea tendințelor pentru afișarea vizualizărilor luminoase ale datelor.
 • rapoarte. Pe lângă afișaje, generarea de rapoarte utile predefinite care ajută cu sarcini precum capacitatea de prognoză, optimizarea utilizării resurselor și prezicerea nevoilor de întreținere și actualizări.
 • Raportare personalizabilă. O facilitate care vă ajută să creați rapoarte personalizate.
 • Configurare ușoară, folosind metode precum descoperirea automată și cunoașterea tipurilor de server și aplicații.
 • Unintrusiveness: impunerea unei aeriene scăzute asupra mașinilor și serviciilor de producție. Utilizarea inteligentă a agenților pentru a descărca monitorizarea acolo unde este cazul.
 • scalabilitate: Capabil să crească cu afacerea dvs., de la o întreprindere mică sau medie (SMB) la o întreprindere mare.

Cele mai bune instrumente de monitorizare a sistemului

Pe lângă faptul că avem capacitățile software de monitorizare a sistemului minime pe care le-am enumerat mai sus, la selectarea instrumentelor din acest post, am luat în considerare și câteva dintre următoarele criterii:

 • Ușurință de instalare și utilizare, inclusiv disponibilitatea documentației, forumurilor comunitare și asistență
 • Angajament pentru actualizări continue, îmbunătățiri și întreținere continuă.
 • Aplicabilitate de rezolvare a problemelor din lume reală și un set robust de caracteristici.

1. Monitorul de sănătate al serverului SolarWinds (DESCARCARE GRATUITĂ)

SolarWinds produce o serie de produse pentru monitorizarea și gestionarea completă a rețelei. Pentru monitorizarea sistemului, două sunt cele mai relevante: un instrument gratuit, Server Health Monitor și un instrument cost, Server și Application Monitor.

Liberul Monitorul de sănătate al serverului (SHM) va monitoriza disponibilitatea, starea de sănătate și performanța a până la 5 servere - dacă aveți tipul potrivit de servere.

 • Serverele acceptate sunt: ​​Dell PowerEdge ™, HP ProLiant ™ și IBM eServer ™ xSeries.
 • Carcasele cu lama acceptate sunt: ​​Dell PowerEdge M1000e și HP BladeSystem c3000 și c7000.
 • Și hipervizorii suportați sunt: ​​VMware vSphere® ESX Hypervisor și ESXi ™ Hypervisor.

SHM folosește SNMP, WMI și CIM pentru a sonda componentele standard din fiecare server, inclusiv alimentarea cu energie electrică, viteza ventilatorului, temperatura, procesorul și bateria.

După ce ați instalat SHM, configurația este simplă. Pentru fiecare server, specificați numele de gazdă sau adresa IP și furnizați date de acreditare pentru SNMP, WMI și / sau VMware. Puteți regla, de asemenea, intervalul de votare.

SolarWinds Server Health Monitor rezumă starea de nivel superior a serverelor monitorizate.

Fila de bord afișează starea generală a serverelor monitorizate. Puteți face clic pe un server pentru a obține detaliile acestuia. Fiecare senzor de pe serverul respectiv este listat și puteți face clic pe un senzor pentru a obține mai multe detalii.

Monitorul de sănătate al serverului SolarWinds poate descărca la starea detaliată pe un server ales.

SHM vă oferă o vizibilitate aproape în timp real în sănătatea unei mici colecții de servere. Ca instrument de nivel de intrare, nu include un mecanism pentru a vă trimite alerte atunci când nu sunteți în fața ecranului sau pentru a genera rapoarte despre lucruri precum tendințele istorice.

ALEGEREA EDITORILOR

Monitorizați starea de sănătate, starea și disponibilitatea hardware-ului serverului

Descarca: Descărcați ediția GRATUITĂ de pe SolarWinds.com

Site-ul oficial: www.solarwinds.com/free-tools/server-health-monitor/

2. Site24x7 Server Monitoring (GRATUIT)

Site24x7 acoperă toate aspectele monitorizării sistemului, oferindu-vă vizibilitate în performanța rețelei, serverului și aplicației. Această combinație de competențe este excelentă pentru cei care rulează virtualizări. Instrumentul este capabil să monitorizeze Microsoft Hyper-V și VMware și, de asemenea, este capabil să urmărească activitățile containerelor Docker.

Ca sistem bazat pe cloud, Site24x7 este neutru din punct de vedere al locației. Echipa de administrare a infrastructurii nu trebuie să fie amplasată fizic în aceeași clădire cu facilitățile gestionate. Panoul de bord este accesat printr-un browser și există, de asemenea, o aplicație pentru a obține acces prin dispozitive mobile.

Monitorizarea serverului vă oferă actualizări constante cu privire la stările care includ procesoare, memorie, disc, interfață de rețea, sistem de operare software, port și sisteme de fișiere. În total, instrumentul acoperă mai mult de 30 de factori diferiți de performanță a serverului.

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare a sistemului pentru Windows și Linux

Ecranele de monitorizare a aplicațiilor din instrument oferă o vizualizare în direct constantă a tuturor activităților din rețeaua dvs. Se caută cauzele erorilor detectate, până la analizarea liniilor de cod.

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare a sistemului pentru Windows și Linux

Monitorizarea nu se limitează la un anumit site. Pachetul Site24x7 este capabil să ajungă în toată rețeaua pentru a verifica sisteme multi-site și sisteme la distanță. Dacă nu folosiți propriile dvs. servere, dar utilizați resurse cloud, puteți totuși să implementați monitorul Site24x7 pentru a obține vizibilitate asupra performanței rețelei. Instrumentul poate monitoriza serverele AWS și Microsoft Azure.

Local, site-ul 24 × 7 poate supraveghea dispozitivele care rulează Windows, Windows Server, Linux, FreeBSD Unix și OS X. Instrumentul este capabil să ofere date detaliate de activitate pentru fiecare comutator din rețeaua dvs. și poate, de asemenea, să monitorizeze rețelele wireless.

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare a sistemului pentru Windows și Linux

Site24x7 este oferit în pachete care se potrivesc întreprinderilor conduse de site-uri și MSP-urilor, precum și cărămizilor obișnuite și companiilor de mortar. Serviciul este taxat pe bază de abonament și există o ediție gratuită restricționată care poate monitoriza până la cinci servere.

Poți obține un proces gratuit de 30 de zile a sistemului. Dacă alegeți să nu cumpărați la sfârșitul perioadei de încercare, veți trece la ediția gratuită.

Site24x7 Server MonitoringStart Trial GRATUIT de 30 de zile

3. Monitorul de rețea PRTG Paessler (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

Monitorul de rețea Paessler PRTG este o soluție „baterii incluse” care vă monitorizează serverele și dispozitivele, traficul de rețea și multe altele. PRTG poate folosi NetFlow și sFlow, iar noi am acoperit-o într-un detaliu în explorarea noastră de analizoare gratuite de trafic NetFlow.

Monitorul de rețea PRTG rulează pe Windows. Monitorizează serverele de poștă, serverele web, serverele de baze de date, serverele de fișiere și serverele virtuale. PRTG poate monitoriza mai multe site-uri și servicii cloud. Utilizează SNMP, WMI, NetFlow, sFlow, ping, ssh, API REST și adulmecarea pachetelor..

Configurarea instrumentului este un pic complexă, dar un asistent de configurare și modalități video vă conduc prin pași. Instrumentul va găsi multe dispozitive și servere prin descoperire automată.

Arborele dispozitivului Paessler PRTG arată serverele din rețeaua dvs. și senzorii care le monitorizează.

În interfața utilizatorului, o vizualizare primară este arborele de dispozitiv care arată dispozitivele (inclusiv serverele) din rețeaua dvs. și senzorii care monitorizează fiecare.

Paessler PRTG primele 10 valori ale serverului rulează starea critică a serverelor dvs.

În ceea ce privește hardware-ul serverului, senzorii săi pot monitoriza încărcarea procesorului, memoria, discul, mediul camerei serverului, etc. Din partea aplicațiilor, acesta include mai mult de 200 de tipuri de senzori pentru servicii de rețea comune, inclusiv HTTP, SMTP / POP3 (email) , FTP, etc.

Paessler PRTG detectează probleme, le afișează într-o listă și trimite alarme.

Puteți specifica praguri pentru alerte, iar PRTG poate trimite notificări ale problemelor detectate prin mai multe metode, inclusiv e-mail și SMS. Oferă o serie de rapoarte predefinite și facilități pentru proiectarea rapoartelor personalizate. Rapoartele pot fi, de asemenea, programate.

Versiunea gratuită este limitată la 100 de senzori după o încercare de 30 de zile pe care o puteți descărca aici. Deoarece un senzor este un flux de date individual, fiecare server și dispozitiv va necesita de obicei mai mulți senzori.

Versiunea gratuită a PRTG Network Monitor oferă o cutie de instrumente bine stocată pentru monitorizarea unei rețele mici.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

4. Server SolarWinds și Monitor de aplicații (PROBLE GRATUIT)

SolarWinds Server and Application Monitor (SAM) face parte din suita Orion costisitoare de instrumente de monitorizare și gestionare a rețelei; ne-am uitat la componente ale suitei Orion în articolul nostru despre cei mai buni analizatori de trafic sFlow. În cazul în care Monitorul de sănătate al serverului poate satisface nevoile unui magazin mic, SAM poate acoperi întreprinderile mici către întreprinderile mari. SolarWinds oferă o probă gratuită de SAM de 30 de zile.

După cum sugerează și numele, SAM monitorizează sănătatea și performanța hardware-ului și serverelor virtuale ale serverului de la mai mulți furnizori, precum și monitorizarea profundă a multor sute de aplicații. Poate monitoriza mai multe site-uri și medii cloud precum Azure și AWS.

Suita SolarWinds Orion va descoperi automat gazdele și dispozitivele din rețeaua dvs. Apoi puteți începe să le monitorizați.

Serverul SolarWinds și Monitorul de aplicații arată grafic starea de nivel superior a unui server.

După ce un server a fost identificat și monitorizarea a fost executată, consultați Node Details pentru a vedea afișarea de către SAM a performanțelor și datelor de sănătate ale nodului..

SolarWinds SAM arată detalii pe un server în tabele și grafică.

Datele de stare ale serverului sunt afișate atât grafic, cât și în tabele.

O a doua scanare de descoperire este necesară, astfel încât SAM să poată detecta aplicațiile care rulează pe nodurile descoperite anterior.

Descoperirea aplicației SAM SolarWinds scanează serverele care caută aplicații cunoscute din lista selectată.

Puteți configura scanarea descoperirii aplicației pentru a specifica ce aplicații SAM ar trebui să caute. Apoi ați furnizat acreditările SAM trebuie să acceseze informațiile de pe diferitele noduri.

SolarWinds SAM rulează starea aplicațiilor din rețeaua dvs. în tabele și grafică.

Un SAM a detectat aplicații și a început scanarea sa obișnuită, Rezumatul aplicației va afișa starea de nivel superior pentru aplicațiile care rulează pe serverele dvs..

SolarWinds SAM extinde starea serverelor și aplicațiilor în tabele, cu activare drill-down.

Rezumatul include alerte și evenimente pentru aplicații, top 10 noduri în funcție de procesorul de procesare, de memorie fizică, memorie virtuală, operații de I / O, etc..

SAM, care lucrează cu suita de instrumente de monitorizare și gestionare a rețelei SolarWinds, oferă o gamă completă de funcții pentru tablouri de bord personalizate, analiză, alertare, raportare etc..

SAM și suita SolarWinds sunt pachete de calitate a întreprinderii, deci nu sunt ieftine și solicită resurse considerabile pe serverul care le găzduiește. Majoritatea componentelor au o taxă suplimentară. Dar dacă rețeaua dvs. este mare sau în creștere, suita de SolarWinds cu SAM merită explorată.

MAI MULTE INFORMAȚII PE SITE-UL OFICIAL SOLARWINDS:

www.solarwinds.com/server-application-monitor/

SolarWinds Server și aplicație Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile la SolarWinds.com

5. Atera (PROBA GRATUITĂ)

Atera este un sistem de monitorizare și gestionare de la distanță (RMM) proiectat pentru a fi utilizat de furnizorii de servicii gestionați (MSPs). Instrumentul depășește monitorizarea sistemului, deoarece include un număr mare de utilități de administrare a sistemului, cum ar fi un manager de patch-uri.

Serviciul Atera permite tehnicianului MSP să monitorizeze infrastructura IT a unui client prin instalarea software-ului agent pe acel site de la distanță. Odată ce serviciul începe pentru un client nou, sistemul Atera caută prin rețeaua clientului și înregistrează toate dispozitivele atașate. Aceasta creează un inventar de echipamente și începe procesul de monitorizare pentru fiecare dispozitiv.

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare a sistemului pentru Windows și Linux

Atera de asemenea, caută toate punctele finale și serverele pentru a înregistra ce software este instalat pe site. Această căutare se face cu ajutorul funcțiilor de gestionare a licențelor din sistem. Atât căutarea echipamentelor, cât și jurnalul software prezintă oportunități pentru MSP de a ajusta contractele pentru a reflecta exact ce infrastructură va monitoriza serviciul - mulți clienți nu știu exact ce echipamente și software au la fața locului înainte de începerea contractului..

Sistemul de monitorizare include supravegherea rețelelor, serverelor și aplicațiilor. Monitorul serverului verifică toate problemele standard de performanță ale unui server. Acestea includ CPU și memorie și capacitatea de utilizare a discului.

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare a sistemului pentru Windows și Linux

Performanța aplicațiilor este strâns legată de stările serverelor care le găzduiesc. Acest lucru este valabil în special în cazul virtualizărilor. Atera este capabil să monitorizeze o gamă largă de aplicații, inclusiv servere web și e-mail, baze de date, virtualizări și servicii de comunicare.

Sistemul Atera include module de monitorizare a utilizării interne de către MSP. Acestea includ gestionarea contractelor, managementul clienților și managementul echipei.

Dincolo de procesele de monitorizare, Atera include software de management al Help Desk care include acces la distanță și facilități de chat pentru utilizare de către tehnicienii care gestionează Help Desk-ul.

Atera este un serviciu bazat pe cloud, deci MSP nu trebuie să instaleze niciun software pentru a-l utiliza. Tot accesul la tablourile de bord ale serviciului se face printr-un browser web standard. Serviciul este taxat pe bază de abonament cu taxe percepute pe tehnician pe lună. Există, de asemenea, un tarif anual, care este mai ieftin. Atera este disponibilă pentru testare pe un 30 de zile de încercare gratuită.

AteraStart Trial GRATUIT de 30 de zile

6. ManageEngine OpManager (TRIAL GRATUIT)

ManageEngine produce o suită completă de gestionare a rețelei și oferă versiuni gratuite ale unora dintre instrumentele lor. În programul nostru gratuit de monitorizare a lățimii de bandă, am analizat anterior ediția gratuită a ManageEngine OpManager.

Configurarea OpManager este un proces în mai multe etape, dar nu prea complex. După ce furnizați subrețea și parametrii SNMP, OpManager vă va scana subnetele și va descoperi dispozitivele.

OpManager monitorizează disponibilitatea și performanța valorilor serverelor fizice și virtuale. Plug-in-ul de monitorizare a performanțelor aplicației adaugă posibilitatea de a monitoriza aplicațiile. OpManager folosește SNMP, WMI și CLI prin SSH sau telnet.

ManageEngine OpManager arată utilizarea rulată și disponibilitatea serverelor dvs.

Fila „Top 10 server” afișează utilizarea și disponibilitatea de top pentru serverele fizice descoperite.

ManageEngine OpManager afișează în mod similar disponibilitatea și utilizarea serverelor virtuale.

Fila „Rezumatul virtualizării” afișează valori pentru serverele tale virtuale.

OpManager conține facilități sofisticate pentru alertare și rapoarte. Puteți seta alerte în funcție de praguri; și are o varietate de rapoarte utile din conserve, de la asistența la rezolvarea problemelor până la planificarea capacității și facturare, precum și facilități pentru crearea rapoartelor personalizate.

Raportul de sănătate predefinit de ManageEngine opManager reda datele de sănătate pentru servere.

Rapoartele predefinite includ „Stare de sănătate a rețelei”, care oferă o lansare pentru toate gazdele detectate.

Plug-in-ul de monitorizare a performanțelor aplicației este disponibil numai gratuit pentru o încercare de 30 de zile. Adăuga monitorizare pentru stive și servere de aplicații, servere și servicii web, baze de date, containere și medii cloud publice și hibride.

Versiunea gratuită a ManageEngine OpManager vă oferă o suită completă de funcții pentru monitorizarea a 10 sau mai puține dispozitive dintr-o rețea mică.

ManageEngine OpManagerDownload Descărcare GRATUITĂ de 30 de zile la ManageEngine.com

7. Nagios XI și Nagios Core

Nagios este un standard durabil în monitorizarea rețelei. Nagios Core este versiunea gratuită de tip open-source, iar Nagios XI este varianta comercială de cost cu caracteristici suplimentare și asistență automatizată pentru configurare. Nagios are o reputație de a fi puternic, fiabil, scalabil și extrem de personalizabil - și de a fi complex de configurat.

Versiunea gratuită are o curbă de învățare, dar și o comunitate activă. Monitorizează serverele, serviciile și aplicațiile, la fel ca și versiunea comercială. Include raportarea prin e-mail și SMS, o interfață de utilizator de bază (inclusiv harta rețelei) și rapoarte de bază.

Nagios Core nu are descoperire automată și trebuie să învățați să configurați și să mențineți o configurație complexă. Pe partea de plus, vă oferă multă flexibilitate pentru a personaliza și extinde instrumentul. Addon-urile dezvoltate în comunitate pot realiza descoperire și vă pot ajuta să începeți cu configurarea.

Puteți utiliza încercarea gratuită de 60 de zile pentru a evalua versiunea cu costuri și, dacă alegeți să mergeți cu cea gratuită, salvați fișierele de configurare generate automat de la / usr / local / nagios / etc înainte de a dezinstala copia dvs. de evaluare. Puteți utiliza acele fișiere ca punct de plecare pentru configurația noii dvs. instalări.

Versiunea comercială Nagios XI are o gamă mai bogată de funcții, inclusiv asistență automatizată pentru descoperirea dispozitivelor și gazdelor, configurarea automată a instrumentului și suplimente suportate comercial. Are o interfață de utilizator mult mai sofisticată și raportare mai avansată, care acoperă tendințele, asistența în planificarea capacității etc..

Nagios XI este construit pentru a rula pe Red Hat Linux și CentOS. Pentru Windows, utilizați un dispozitiv VM cu Hyper-V sau VMware. Include un instrument de descoperire automată și un asistent de configurare pentru adăugarea unui nou dispozitiv, gazdă sau aplicație).

Tabloul de bord Nagios XI Op Center afișează starea generală a rețelei.

După ce Nagios XI este instalat și monitorizat, Ecranul de operații vă oferă o vedere la nivel înalt a stării actuale a rețelei, iar Centrul de operații vă permite să descărcați până la elementele menționate..

Pagina Stare gazdă Nagios XI arată gazdele și permite derularea.

Pagina Stare gazdă prezintă un rezumat al valorilor pentru gazdele monitorizate. Puteți merge la o gazdă individuală pentru a vedea detalii, inclusiv grafice de performanță, informații despre planificarea capacității, alarme, etc..

Nagios XI Service Status arată starea serviciilor care rulează pe servere, permite derularea.

Pagina Stare de serviciu rezumă starea serviciilor monitorizate.

Nagios este o soluție apreciată pentru monitorizarea rețelei. La fel ca în cazul altor instrumente care oferă o versiune completă contra versiunii comerciale, trebuie să decideți dacă aveți (sau veți dezvolta) expertiza și timpul pentru a utiliza instrumentul gratuit sau dacă ar fi mai eficient să plătiți automatizarea și suport pentru versiunea comercială.

8. WhatsUp Gold

WhatsUp Gold este un instrument de monitorizare de rețea de lungă durată de la IPSwitch. Este un instrument de monitorizare a serverului și a aplicațiilor bogat în funcții, dar totuși simplu.

WhatsUp monitorizează serverele, serverele virtuale, serviciile cloud și aplicațiile. De asemenea, monitorizează traficul de rețea. Monitorizarea cloud include medii cloud hibride pentru Azure și AWS.

Versiunea gratuită este o licență gratuită în cinci puncte pentru monitorizarea a până la cinci resurse (de exemplu, cinci servere).

WhatsUp trebuie instalat pe Windows. Configurarea este simplă și folosește descoperirea automată. Interfața utilizator oferă multiple vizualizări, inclusiv o hartă de rețea interactivă și posibilitatea de a explora problemele. Tablourile de bord sunt personalizabile.

Oferă multe rapoarte conserve și personalizare a rapoartelor. Există mai multe opțiuni de notificare, inclusiv e-mail și SMS. Acțiunile declanșate pot fi, de asemenea, specificate pentru a răspunde automat la alerte.

Vizualizarea listei WhatsUp Gold arată gazdele monitorizate.

Vizualizarea listei WhatsUp arată gazdele și dispozitivele descoperite, rezumând caracteristicile și starea acestora.

Vizualizarea hărții WhatsUp Gold arată harta logică a gazdelor monitorizate, permite descărcarea.

Vizualizarea hărții este o hartă interactivă pentru vizualizarea componentelor rețelei și a stărilor acestora. Puteți descărca pentru a inspecta disponibilitatea și performanța nodurilor individuale.

Top 10 vizualizare WhatsUp Gold arată starea critică a gazdelor monitorizate.

Top 10 vizualizare arată stări critice în rețeaua ta.

Componenta suplimentară de monitorizare a performanțelor aplicațiilor costă adaugă posibilitatea de a monitoriza aplicațiile și serviciile comune.

Ediția de încercare gratuită a WhatsUp Gold este un instrument simplu și complet oferit pentru monitorizarea și gestionarea unui magazin mic. Trecerea la versiunea cu costuri vă permite să treceți la acoperirea rețelelor mari.

Concluzie

Pe lângă instrumentele de monitorizare a sistemelor, aveți nevoie de un protocol în vigoare pentru rezolvarea problemelor și pentru a răspunde la incidente. Cele mai bune practici pentru monitorizarea sistemului necesită gândire anticipată și atenție la proiectare.

Instrumentele gratuite sunt tentante, în special dacă aveți un buget restrâns. Versiunile gratuite ale software-ului plătit sunt de obicei limitate în ceea ce privește capacitatea lor, astfel încât acestea pot suporta doar rețele mici. Unele programe gratuite s-au transformat în seturile de instrumente ale administratorilor de rețele experimentați, în principal din familiaritate. Cu toate acestea, aceste instrumente subfinanțate sunt de obicei sub-suportate și încărcate cu glitch.

Planificarea este o etapă cheie în achiziționarea de noi programe de monitorizare. Trebuie să căutați apartamente cu instrumente de monitorizare care să acopere întregul teanc de sistem. Amintiți-vă că cheltuielile cu monitorizarea vă economisesc bani în alte domenii ale departamentului IT și previne pierderea de venituri pentru afaceri din cauza eșecului sistemului.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − 50 =

Adblock
detector