8 Cele mai bune instrumente de monitorizare a rețelei Cisco

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare a rețelei Cisco

Cisco Systems produce comutatoare și routere și multe alte tipuri de dispozitive de rețea. Compania are un catalog mare de hardware de rețea, inclusiv gateway-uri, firewall și puncte de acces wireless.

Fie că ai ales Cisco pentru toate echipamentele de rețea sau dacă produsul companiei furnizează unele dintre serviciile de rețea, va trebui să le monitorizezi și să le gestionezi.

În acest ghid, vom explica opțiuni disponibile atunci când căutați software de monitorizare a rețelei. Există o mulțime de instrumente de rețea pe piață și ți-ar trebui mult timp să le verifici pe toate. Acest ghid va restrânge căutarea la doar zece sisteme.

Cele mai bune instrumente de monitorizare a rețelei pentru dispozitivele Cisco

Iată lista noastră cu opt cele mai bune instrumente de monitorizare a rețelei Cisco:

  1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (TRIAL GRATUIT) Monitorul de rețea lider în industrie
  2. Paessler PRTG Network Monitor (PROB GRATUIT) Un pachet de monitoare de rețea, server și aplicații
  3. Site24x7 Monitorizarea rețelei Cisco (PROBALA GRATUITĂ) Sistem de monitorizare all-in-one bazat pe cloud pentru infrastructura IT, aplicații și utilizatori finali.
  4. ManageEngine OpManager Un instrument de monitorizare a rețelei și a serverului
  5. Cisco Network Assistant Un monitor de rețea produs de Cisco Systems
  6. Spiceworks Network Monitor Un monitor de rețea gratuit, acceptat de anunțuri
  7. LogicMonitor Un serviciu de monitorizare a rețelei bazat pe cloud
  8. Zabbix Un monitor de rețea gratuit

Puteți afla mai multe despre fiecare dintre aceste instrumente în secțiunile următoare.

1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (TRIAL GRATUIT)

Monitorul de performanță al rețelei Solarwinds

SolarWinds este producătorul principal de instrumente de monitorizare și gestionare a infrastructurii și are o istorie lungă de experiență în comunicarea cu dispozitivele Cisco. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds pot comunica cu Firewall-uri Cisco ASA precum și comutatoarele și routerele companiei.

Instrumentul scanează rețeaua la instalare și descoperă toate dispozitivele atașate la aceasta. Aceasta duce la generarea automată a unei hărți de topologie a rețelei. Monitorizarea performanței rețelei continuă să sondeze toate dispozitivele înregistrate pentru starea lor la fiecare cinci minute. Rezultatele acestei verificări de stare sunt afișate în tabloul de bord al instrumentului - interpretat ca fiind grafice și diagrame cu culori precum și date. Verificările periodice mențin automat inventarul dispozitivului și harta topologiei rețelei la zi.

Sistemul de monitorizare permite agenților dispozitivului să notifice problemele Monitorului de performanță a rețelei fără a fi nevoie să aștepți o solicitare de stare. Aceste avize de urgență se numesc alerte și sunt afișate în tabloul de bord al instrumentului. Monitorul de performanță al rețelei poate transmite, de asemenea, alerte către membrii echipei prin SMS sau e-mail.

Aceste mesaje de verificare a stării și de alertă funcționează la procedurile prevăzute în documentul Protocol de gestionare simplă a rețelei (SNMP). Aceasta înseamnă că Network Performance Monitor este capabil să comunice cu aproape toate dispozitivele de rețea, indiferent de cine le-a produs - toți producătorii de echipamente de rețea încărcă agenții dispozitivului SNMP pe produsele lor înainte de expediere.

SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer este capabil să comunice cu comutatoarele Cisco prin intermediul NetFlow protocol. Aceasta este o aplicație nativă pentru Cisco, care captează anteturi de pachete și colectează statistici de trafic. Analizatorul poate, de asemenea, să adune statistici prin intermediul IPFix, sFlow, și J-Flow, care sunt limbile de raportare utilizate de echipamentele de rețea produse de alți producători. Analizatorul NetFlow este capabil să implementeze măsuri de modelare a traficului prin crearea cozii pe switch-uri care acordă prioritate anumitor tipuri de trafic.

Puteți obține o probă gratuită de 30 de zile a Network Performance Monitor și SolarWinds oferă aceeași ofertă de încercare pentru NetFlow Traffic Analyzer. Acest software rulează pe Windows Server.

SolarWinds Monitor Performance Performance Network Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

Încărcarea capturii de ecran PRTG Network Monitor

Paessler PRTG Network Monitor este o colecție de monitoare, care se numesc „senzori”. Instrumentul este capabil să monitorizeze rețele, servere și aplicații. Principalul sistem folosit de suita de monitorizare pentru supravegherea dispozitivelor de rețea este SNMP. Acest lucru oferă PRTG un an Autodiscovery funcționează la instalare și un inventar de dispozitiv actualizat continuu. Instrumentul va trage automat hărți de topologie de rețea din datele de inventar.

Starea tuturor dispozitivelor de rețea sunt afișate în tabloul de bord. Înțelegerea este ușoară prin vizualizări de date, cum ar fi diagrame, contoare și grafice, care sunt codate prin culori. PRTG este capabil să monitorizeze starea tuturor dispozitivelor de rețea, nu doar a celor produse de Cisco Systems.

Când cumpărați PRTG, plătiți o sumă de senzori. Paessler livrează întregul pachet de senzori posibili tuturor clienților. Cu toate acestea, vă personalizați implementarea hotărând ce senzori să activați. Senzorul Cisco System Health verifică în mod specific starea hardware a dispozitivelor dvs. Cisco.

Printre alte monitoare din pachet este un senzor NetFlow - există și senzori pentru sFlow și J-Flow. Un alt monitor specific Cisco din pachet este senzorul IP SLA. Aceasta accesează „acord privind nivelul serviciilor”Datele colectate pe comutatoarele Cisco pentru a verifica calitățile transmisiilor VoIP. Senzorul Cisco ADSL este capabil să obțină date de transfer și capacitate de legături de la routerele Cisco.

Măsurile de modelare a traficului pot fi urmărite prin PRTG cu ajutorul senzorului Cisco CBQoS. Aceasta adună informații de la coadă de la comutatoarele Cisco. Firewall-ul Cisco Adaptive Security Appliance (ASA) poate fi solicitat folosind senzorul de trafic SNMP Cisco ASA VPN al PRTG și senzorul Cisco ASA VPN Users.

Puteți obține un test PRTG gratuit de 30 de zile cu senzori nelimitați. Dacă activezi doar până la 100 de senzori, software-ul este liber să fie folosit pentru totdeauna. Pachetul rulează pe Windows Server.

Paessler PRTG Network MonitorFluly Functional Free 30 Trial Trial

3. Site24x7 Cisco Network Monitoring (GRATUIT)

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare a rețelei Cisco

Site24x7 Monitorizare rețea Cisco modulul se bazează pe SNMP sistem de urmărire a stărilor dispozitivelor de rețea. Protocol de gestionare simplă a rețelei include un program de agent care raportează înapoi la un controlor la cerere. Toate comutatoarele și routerele Cisco includ un agent SNMP, iar Site24x7 acționează ca administrator SNMP, colectând rapoarte de stare de la aceste dispozitive Cisco. Site24x7 este de asemenea capabil să monitorizeze firewall-urile Cisco și alte aparate conectate la rețea.

Site24x7 este un serviciu bazat pe cloud, deci nu trebuie să mențineți software pe propriul site pentru a-l utiliza. Este capabil să comunice cu o listă lungă de dispozitive Cisco. Sistemul SNMP permite Site24x7 să detecteze automat toate dispozitivele de rețea din rețeaua monitorizată și creează o hartă de topologie live și un inventar de dispozitive din acea rețea. Atât harta cât și inventarul sunt actualizate automat, în cazul în care orice dispozitiv este mutat, adăugat sau eliminat.

Agenții dispozitivului nu trebuie să aștepte o solicitare de informații dacă detectează probleme cu echipamentul pe care îl monitorizează. În acest caz, agentul trimite un „capcană”Mesaj către sistemul Site24x7, care interpretează mesajul o alarmă sau un avertisment în tabloul de bord al sistemului.

Site24x7 este disponibil atât în ​​versiunile gratuite, cât și în cele plătite. Versiunea gratuită se limitează la monitorizarea a doar cinci site-uri web sau servere. Deci, acest serviciu este potrivit pentru întreprinderile foarte mici. Există patru ediții plătite sunt numite Incepator, Pro, Clasic, și Afacere. Fiecare dintre acestea este disponibil pentru un 30 de zile de încercare gratuită.

Site24x7 Monitorizare rețea Cisco Încearcă încercare GRATUITĂ pentru 30 de zile

4. ManageEngine OpManager

Ecranul OpManager Plus

OpManager, de la ManageEngine este o rețea și pachete de monitorizare a serverului. Este capabil să gestioneze Serii Cisco ASR, serii Catalyst, Nexus și dispozitive UCS. Acesta este un instrument general de monitorizare a rețelei care poate comunica cu dispozitivele produse de toți furnizorii, nu doar de Cisco Systems. Este capabil să urmărească rețelele wireless, precum și rețelele LAN obișnuite, prin utilizarea sistemului Cisco WLC din punctele de acces wireless ale companiei..

Monitorul de rețea este capabil să comunice în protocoalele create de Cisco NetFlow, IP SLA, CBQoS și NBAR. Sistemul NBAR este Recunoașterea aplicațiilor bazate pe rețea. Aceasta identifică aplicațiile care trec traficul care rulează prin routere. Acest sistem vă permite să efectuați măsuri de modelare a traficului prin aplicație, să blocați anumite aplicații sau să redirecționați traficul conform aplicației sale.

OpManager vă permite să vedeți toate aceste setări de comutator și router pentru toate dispozitivele dvs. de la o singură consolă. Principalul protocol folosit de OpManager pentru monitorizarea rețelei este SNMP, ceea ce înseamnă că continuă să verifice constant starea tuturor dispozitivelor, inclusiv a celor furnizate de Cisco Systems. Ca și în cazul majorității implementărilor SNMP, OpManager compilează a inventarul dispozitivului când începe să funcționeze. Instrumentul întocmește și o harta topologiei rețelei și menține actualizată atât harta, cât și inventarul, cu toate căutările obișnuite ale stării SNMP.

Tabloul de bord al instrumentului este foarte bine planificat și reușește să afișeze o mulțime de informații pe fiecare ecran. Include atenție diagrame și grafice și afișează alertele trimise de agenții de dispozitiv care detectează probleme de stare. Puteți crea propriile reguli de alertă și chiar puteți personaliza tabloul de bord. ManageEngine oferă OpManager pentru o probă gratuită de 30 de zile. Software-ul rulează pe Windows Server și Linux.

5. Cisco Network Assistant

Cisco Network Assistant

Un sistem de monitorizare a rețelei de la Cisco Systems pare a fi soluția ideală pentru cei care gestionează o rețea care include dispozitive Cisco. Faptul că acest instrument este liber o face și mai ispititoare. Cu toate acestea, există o captură. Instrumentul poate monitoriza doar o rețea care are maximum 80 de dispozitive. Așadar, aceasta ar fi o alegere bună pentru o întreprindere mică și medie. Un alt dezavantaj este că majoritatea funcțiilor sale funcționează numai pentru produsele Cisco, astfel încât dacă aveți un site cu furnizori de dispozitive mixte, atunci nu veți primi informații complete despre echipamentele care nu sunt Cisco.

Asistentul de rețea va urmări și înregistra toate dispozitivele dvs. Cisco și va crea și un harta topologiei rețelei. Sistemul include rapoarte de stare, atât programate, cât și la cerere și afișează alerte privind pragurile de performanță și condițiile dispozitivului. Va afișa, de asemenea, informații despre garanție pentru fiecare dispozitiv și speranță de viață de serviciu, preluate din baza de date post-vânzări Cisco.

O caracteristică unică pe care acest produs o are este serviciul său de acces la dispozitive. Majoritatea monitoarelor de rețea vor interpreta comenzile și le vor implementa pe dispozitiv - acțiuni precum implementarea cozii, de exemplu. Acest instrument vă permite să accesați meniul de gestionare al dispozitivului prin tabloul de bord al monitorului.

Software-ul monitorului rulează Windows Professional, Windows Ultimate, Windows Server, și Mac OS. Instrumentul ar putea fi un însoțitor util pentru un software complet de monitorizare a rețelei, dar dacă nu cumva rețeaua dvs. are și va avea doar dispozitive Cisco, nu va fi suficient pentru a vă monitoriza site-ul.

6. Monitor de rețea Spiceworks

Captură de ecran Spiceworks

Spiceworks poate gestiona rețele cu un amestec de mărci de dispozitive, inclusiv echipamente furnizate de Cisco Systems. Acest instrument este conceput pentru rețele mici, deoarece are o limită de 25 de dispozitive. Cu toate acestea, este liber de utilizat. Compania își câștigă banii din publicitate în tabloul de bord, așa că va trebui să vă ocupați de asta.

Instrumentul funcționează ca un monitor de rețea standard și nu are instrumente specifice pentru gestionarea dispozitivelor Cisco. Cu toate acestea, include un an Autodiscovery caracteristică, care vă va oferi o listă cu echipamentul dvs. de rețea care este actualizat constant. Monitorul folosește SNMP pentru a sondează toate dispozitivele pentru stări la intervale regulate și, de asemenea, include Capcana SNMP sistem care are ca rezultat mesaje de alertă afișate în tabloul de bord. Alertele pot fi personalizate.

Spiceworks produce un alt instrument, numit Spiceworks Inventory, care vă oferă o pistă mai bună pe toate dispozitivele dvs. și include, de asemenea, facilități de audit și actualizare software. Acest instrument execută proceduri de descoperire la cerere.

Un alt instrument Spiceworks care v-ar ajuta să verificați performanța dispozitivelor dvs. Cisco este numit Connectivity Dashboard. Acest utilitar este un instrument de depanare care verifică starea conexiunii între două puncte finale, care ar putea fi în rețea sau pe internet. În orice caz, feedback-ul de la această facilitate va identifica orice probleme aveți cu echipamentul dvs. Cisco.

În ciuda faptului că este un producător de instrumente gratuite, Spiceworks oferă sprijin profesional complet pentru software-ul său de monitorizare a rețelei. De asemenea, compania conduce o comunitate impresionantă de utilizatori de unde puteți primi sfaturi de la alți utilizatori Spiceworks.

Se instalează Spiceworks Network Monitor, Conectivitatea Dashboard și Spiceworks Inventory ferestre. Inventarul Spiceworks este disponibil și ca serviciu online.

7. LogicMonitor

LogicMonitor

LogicMonitor este un serviciu online, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la instalarea sau întreținerea software-ului său. Trebuie să instalați un agent de colectare a datelor pe sistemul dvs. Comunicațiile dintre colector și instrumentul de gestionare de la distanță sunt toate criptat.

Acest monitor vă va descoperi automat toate dispozitivele, le va înregistra într-un registru și va crea un harta topologiei rețelei. Inventarul include marca și modelul fiecărui dispozitiv, astfel încât vei putea identifica rapid echipamentul Cisco.

Monitorul de rețea LogicMonitor folosește SNMP pentru a înregistra stările dispozitivului și va procesa capcanele SNMP în alerte din tabloul de bord. Instrumentul folosește Cisco NetFlow sistem de monitorizare a nivelului de trafic și a capacității lățimii de bandă.

Agentul LogicMonitor va comunica cu routerele Cisco, comutatoarele și punctele de acces wireless (AP). Acesta va urmări stările modulului dispozitivului și disponibilitatea procesorului cardului, a acumulatorului de memorie și a temperaturii. Poate aduna statistici de trafic și setări legate de calitatea serviciilor VoIP, IP SLA și măsuri de modelare a traficului. Instrumentul are o funcționalitate suplimentară atunci când aveți de-a face Cisco Nexus întrerupătoare.

Cu comutatoarele Nexus, LogicMonitor poate efectua gestionarea configurației, precum și monitorizarea. În plus față de monitorizarea stărilor procesorului și memoriei, monitorul poate urmări starea cardului de supraveghere și stările de redundanță, starea ejectorului și a liniei de linie, starea FRUN și extragerea de putere, starea VDC, performanța ventilatorului și temperatura.

LogicMonitor este disponibil pe trei niveluri de servicii: Starter, Pro și Enterprise - niciunul dintre acestea nu este gratuit. Cu toate acestea, puteți obține o probă gratuită de 14 zile pe LogicMonitor.

8. Zabbix

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare a rețelei Cisco

Zabbix este minunat monitor de rețea gratuit care poate fi extins pentru a avea funcționalități specifice. Mecanismul pentru suplimente se numește „template-uri”În Zabbix. Sistemul de monitorizare standard folosește SNMP, astfel încât să obții descoperirea dispozitivului, sondarea stării și alerte cu acest monitor.

Șabloanele disponibile pentru echipamentele Cisco vă oferă canale pentru a vă conecta direct la dispozitivele Cisco, a le interoga și a le actualiza setările. Există șabloane pentru toate tipurile de echipamente Cisco, inclusiv firewall-uri. Aceste șabloane sunt disponibile pentru liber din comunitatea de utilizatori.

Tabloul de bord pentru acest serviciu este foarte atractiv și este, de asemenea, personalizabil. Obțineți o pagină cu harta de rețea, care este actualizată automat de regulat SNMP recenzii de stare. De asemenea, primiți un inventar de dispozitiv în tabloul de bord. Starea și evenimentele echipamentelor sunt afișate pe ecran în text, precum și în diagrame și grafice codate prin culori. Monitorul este livrat cu o serie de rapoarte standard, dar puteți, de asemenea, să vă scrieți singuri sau să le primiți din comunitatea de utilizatori.

Spre deosebire de alte monitoare de rețea gratuite, nu există nicio limită la numărul de dispozitive pe care le puteți monitoriza cu Zabbix. Organizațiile mari s-ar putea îndepărta de sistemul standard Zabbix, deoarece nu include un serviciu de asistență profesională. Cu toate acestea, puteți plata pentru ajutor, care este disponibil în cinci pachete la nivel de serviciu: bronz, argint, aur, platină și Enterprise. Compania administrează centre de asistență în SUA, Irlanda, Japonia și Rusia.

Zabbix include câteva funcții suplimentare care nu sunt de obicei incluse în monitoarele de rețea standard. Acestea includ analiza traficului, caracteristicile prognozei și detectarea anomaliilor pentru prevenirea intruziunilor.

Selectarea unui instrument de monitorizare Cisco

Lista noastră include instrumente potrivite pentru rețele mici și altele care ar fi bune pentru sistemele mari. Unii ar funcționa bine companii de orice dimensiune. Următoarea etapă în limitarea opțiunilor dvs. este de a elimina acele instrumente care nu sunt potrivite pentru dimensiunea rețelei și numărul de dispozitive. De asemenea, trebuie să acordați atenție furnizorilor de echipamente de rețea. Dacă toate echipamentele dvs. de rețea provin de la Cisco Systems, atunci puteți utiliza oricare dintre monitoarele din această listă. Dacă aveți dispozitive de la alți producători, probabil că ar fi mai bine să evitați Cisco Network Assistant.

Celelalte considerații ale tale atunci când selectezi un instrument de monitorizare ar trebui să fie bugetul și numărul de site-uri și servere. Majoritatea instrumentelor din această listă pot fi monitorizate WANs și include Servicii bazate pe cloud. Cu toate acestea, unele, cum ar fi PRTG taxa pentru software-ul lor pe site și pe server.

Veți descoperi că SolarWinds și ManageEngine produc alte instrumente de gestionare a infrastructurii care se integrează cu utilitățile explicate în acest ghid. Această operabilitate extensibilă poate fi un avantaj pentru dvs. dacă aveți nevoie să monitorizați dispozitivele mobile, să adăugați funcțiile de asistență sau să adăugați instrumente de monitorizare specializate pentru virtualizare sau dispozitive de securitate.

Bucurați-vă de căutarea unui monitor nou pentru dispozitivele dvs. Cisco. Acum știți cele mai bune instrumente pentru a vă concentra, presiunea de timp este oprită și puteți profita la maxim de ofertele gratuite ale acestor instrumente recomandate pentru a le pune cu adevărat în pas..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − = 43

Adblock
detector