8 Cele mai bune instrumente de monitorizare Citrix

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare Citrix

Citrix este un nume care a devenit sinonim cu virtualizarea în rețea. Ca un furnizor principal de servere și aplicații virtualizate, Citrix a contribuit la extinderea rețelei de nenumărate întreprinderi. Cu toate acestea, complexitatea monitorizării acestor servicii din partea clientului a ridicat câteva provocări majore. Acesta este motivul pentru care vom analiza cele opt cele mai bune instrumente de monitorizare Citrix de pe piață.

Iată-ne lista celor mai bune instrumente de monitorizare Citrix:

  1. Server SolarWinds & Monitor de aplicații (ÎNCERCARE GRATUITĂ)
  2. Paessler PRTG Network Monitor (ÎNCERCARE GRATUITĂ)
  3. eG Enterprise
  4. Dynatrace
  5. Monitor SysKit
  6. ControlUp
  7. ExtraHop
  8. Monitorul de performanță Goliat

Cele mai bune instrumente de monitorizare Citrix

1. Server SolarWinds & Monitor de aplicație (TRIAL GRATUIT)

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare Citrix

Server SolarWinds & Monitor de aplicații este o soluție de monitorizare a aplicațiilor care poate fi utilizată pentru monitorizarea infrastructurii Citrix. Instrumentul vă permite să monitorizați Sarcina procesorului, contoare de performanță, Servicii, evenimente și procese pentru XenApp și XenDesktop. Toate aceste informații sunt prezentate sub forma unui format de listă însoțit de un grafic cu opțiuni de timp (1h, 12h și 24h).

Una dintre cele mai atrăgătoare caracteristici este șabloane de monitorizare în afara locului programul are pentru Citrix. Valorile de performanță includ Dreptul la procesor, rezervare, acțiuni, folosire, Traficul de rețea IMA trimis / primit, conexiuni active, SigurValorile TicketAuthority, Valorile de lățime de bandă a sesiunii ICA, Datastore citește / scrie, DynamicStore citire / scriere, Criptarea serviciului ActiveSync,și experiență de utilizator final.

Pentru a vă menține la curent cu performanțele Citrix, Server SolarWinds & Monitor de aplicații oferă alerte. Software-ul vă trimite alerte prin e-mail și mesaj dacă apar anumite probleme de performanță. De exemplu, dacă o sesiune încetinește la o rampă sau o aplicație nu este disponibilă pentru un utilizator, programul trimite o notificare.

Server SolarWinds & Monitor de aplicații este un produs fiabil pentru monitorizarea citrică și măsurarea performanței aplicației. Interfața de utilizator este simplă și configurabilă, astfel încât să puteți vizualiza toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă menține serviciile. Software-ul este disponibil la un preț de 2.995 USD (2.388,21 GBP). Puteți descărca proba gratuită de 30 de zile.

Server SolarWinds & Aplicație Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare Citrix

Paessler PRTG Network Monitor este un instrument de monitorizare a rețelei care are o serie de senzori care pot monitoriza gazdele Citrix. Prin PRTG Citrix XenServer senzor gazdă, puteți monitoriza Utilizarea procesorului, folosirea memoriei, utilizarea rețelei, numărul de mașini virtuale care rulează, și a încărcarea medie a serverelor gazdă Xen. În mod similar, Citrix XenServer Senzor de mașină virtuală poate monitoriza mașinile virtuale pe un server Xen. Prin acest senzor, puteți monitoriza utilizarea procesorului, utilizarea memoriei, utilizarea discului, utilizarea rețelei și dimensiunea țintei driverului de balon.

Există, de asemenea, o serie de opțiuni pentru monitorizare Copii de rezervă XenServer. De exemplu, Senzor IMAP vă permite să vă monitorizați e-mailurile pentru cuvinte cheie care indică faptul că o copie de rezervă a fost finalizată. Prin configurarea acestui senzor, veți putea rămâne la curent cu copiile de rezervă și vă veți asigura că serviciile dvs. sunt la zi.

Sistemul de notificări activat Monitor de rețea PRTG este foarte personalizabil. Puteți trimite alerte prin e-mail, mesaj, sau Notificări. Alertele pot fi programate în funcție de cerințele dvs. De exemplu, îl puteți configura astfel încât să nu primiți alerte în afara programului de lucru.

Marele lucru despre Monitor de rețea PRTG este că sistemul de senzori facilitează configurarea. Tot ce trebuie să faceți este să lansați unul dintre senzorii preconfigurați și sunteți gata să mergeți. Monitor de rețea PRTG are un model scalabil de stabilire a prețurilor. Monitor de rețea PRTG începe de la 1600 USD (1.276,31 £) pentru 500 de senzori și o singură instalare a serverului. Este un 30 de zile de încercare gratuită.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

3. Enterprise eG

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare Citrix

eG Enterprise este o platformă software de monitorizare a rețelei care poate monitoriza Servicii Citrix XenServer. eG Enterprise este o soluție de top de monitorizare a aplicațiilor, deoarece vă permite să treceți dincolo de valorile superficiale și să treceți la problema rezolvării problemelor. Puteți monitoriza fiecare strat din infrastructura dvs. Citrix și monitoriza date precum Utilizarea procesorului cu grafice de bare și grafice pentru a vă asigura că puteți vedea tot ce aveți nevoie.

Pentru a ține pasul cu problemele de performanță, eG Enterprise utilizează alerte. Alertele funcționează folosind linii de bază auto pentru a monitoriza activități neobișnuite. De asemenea, puteți configura politicile de alarmă prin intermediul Manager alarme. De fapt, aveți un control complet asupra activității despre care vi se va anunța.

eG Enterprise este disponibil într-o serie de versiuni (la fața locului și în cloud); Evaluare ușoară, Licența perpetuă, Abonament, SaaS, și Serviciul de audit. Pentru a vizualiza o ofertă pentru acest produs, va trebui să contactați direct compania. Cu toate acestea, puteți descărca versiunea de încercare gratuită.

4. Dynatrace

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare Citrix

Dynatrace este o platformă de monitorizare a virtualizării care monitorizează resursele virtuale de la toți furnizorii principali. Xen, Amazon EC2, Hyper-V, KVM, și VMWare sunt doar unii dintre furnizorii pe care Dynatrace îi susține. Platforma monitorizează întreaga infrastructură de aplicații din spatele stratului de virtualizare pentru a ajuta la identificarea problemelor ascunse sub suprafață.

Ceea ce face ca Dynatrace perfect pentru monitorizarea XenServer este că poate detectează și identifică automat cauza rădăcină a problemelor de performanță. Acest lucru este și mai util datorită faptului că modificările de infrastructură sunt actualizate automat, astfel încât serverele noi să fie adăugate în mediul dumneavoastră de monitorizare automat.

Dacă aveți nevoie de o soluție de monitorizare a virtualizării care să ofere vizibilitate dincolo de stratul de virtualizare, atunci Dynatrace este o alegere firească. Pentru a vedea prețul de Dynatrace va trebui să contactați direct echipa de vânzări. Puteți descărca, de asemenea, proba gratuită de 15 zile.

5. Monitor SysKit

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare Citrix

Monitor SysKit este un fără agenți soluție de monitorizare a rețelei Instrumentul urmărește performanțele istorice în timp real. De asemenea, puteți monitoriza experiența live a utilizatorilor finali. Poti monitorizați activitatea utilizatorilor, cum ar fi conectarea și cât timp au petrecut în timpul fiecărei stări a sesiunilor lor.

Sesiunile sunt împărțite în trei secțiuni; activ, inactiv, și deconectat. Software-ul monitorizează, de asemenea, sisteme de operare, patch-uri și licențe ale componentelor conectate la rețeaua dvs. Alertele în timp real vă țin postate astfel încât să nu pierdeți nimic important.

Capacitățile de raportare ale Monitor Syskit sunt de asemenea foarte flexibili. Sunt rapoarte de monitorizare a utilizatorilor și rapoarte de audit de server pentru a-ți arăta tot ce ai nevoie pentru a identifica problemele de performanță. Când generați un raport de monitorizare a utilizatorului pentru Monitor Syskit puteți vedea a rezumat jurnal sesiune, detalii despre activitatea utilizatorului, utilizatorii cei mai activi, A lista adreselor IP și a clienților, și rapoarte de utilizare simultane.

Există trei versiuni de Monitor SysKit disponibil pentru a cumpăra: Standard, Profesionist, și Afacere versiuni. Versiunea Standard costă 199 USD (158,65 £) pe server și include monitorizare fără agent, rapoarte de activitate a utilizatorilor și rapoarte de aplicație.

Profesionist versiunea costă 299 USD (238,36 £) pe server și adaugă alte funcții, cum ar fi Administrare PowerShell și Rapoarte de licență. Afacere versiunea costă 449 USD (357,94 GBP) pe server și include o aplicație web plus rapoarte de performanță. Există, de asemenea, o versiune de încercare gratuită de 30 de zile.

6. ControlUp

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare Citrix

ControlUp este un instrument software de monitorizare a performanței care identifică problemele din infrastructura Citrix. Programul oferă transparență de la hipervizori până la sesiuni individuale de utilizator. Panoul de bord afișează date de performanță în timp real. Datele prezentate pe tabloul de bord includ latență, ore de conectare, și orele de lansare a aplicațiilor, sub forma unui tabel. Tabelul este codat color, astfel încât să puteți vedea problemele dintr-o privire.

După ce a fost găsită o problemă, există o serie de acțiuni pe care utilizatorul le poate întreprinde pentru a-l aborda. De exemplu, utilizatorul poate selecta „Politica de ucidere” opțiunea de eliminați restricțiile de politică de grup și permiteți modificarea configurațiilor într-un ritm mult mai rapid decât înainte (util în special atunci când răspundeți la probleme de performanță).

Un avantaj distinct al acestui produs în comparație cu multe altele de pe piață este că poate monitorizați mai multe aplicații Citrix și desktop-uri. Software-ul acceptă toate aplicațiile virtuale Citrix, și Spațiul de lucru versiuni pentru a putea gestiona întreaga infrastructură virtuală dintr-o singură locație.

Există trei versiuni de ControlUp disponibil pentru a cumpăra: Pro, Afacere, și Platină versiuni. Versiunea Pro are o reținere de date de o zi, versiunea de întreprindere are o lună, iar versiunea de platină are un an. Trebuie să contactați direct compania pentru a vizualiza o ofertă. Puteți descărca o probă gratuită.

7. ExtraHop

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare Citrix

ExtraHop este o platformă de monitorizare a performanței aplicației care are suport pentru monitorizarea infrastructurii Citrix. Modulul ExtraHop Citrix ICA oferă vizibilitate pentru XenDesktop și XenApp, și afișează tranzacțiile ICA și CGP în timp real. Citrix modul ICA vine configurat out-of-the-box. Valorile sunt defalcate pe utilizator, sesiune, și tip client. Din acest modul, puteți monitoriza probleme precum conectările lente și timpii lungi de încărcare.

De remarcat că puteți monitoriza, de asemenea, lățimea de bandă cu Modulul ExtraHop Citrix ICA de asemenea. Modulul arată activitatea lățimii de bandă de către aplicație, astfel încât să puteți vedea oricare porni de lățime de bandă în infrastructura ta virtuală. De asemenea, aveți un sistem de alerte care vă avertizează atunci când este recunoscut un comportament anomal.

Perspectiva de sus în jos câștigată din utilizarea ExtraHop este excelent pentru scufundări direct la rădăcina problemelor de performanță. Dacă o aplicație întâmpină dificultăți, veți putea să o găsiți și să începeți depanarea. Pentru a vedea prețul pentru ExtraHop va trebui să contactați direct compania. Un proces gratuit este, de asemenea, disponibil pentru descărcare.

8. Monitorul de performanță Goliat

8 Cele mai bune instrumente de monitorizare Citrix

Monitorul de performanță Goliat este un instrument de monitorizare a rețelei care poate monitoriza serverele și aplicațiile Citrix. Instrumentul a fost proiectat pentru a oferi vizibilitate de la capăt la capăt a infrastructurii virtualizate chiar și până la experiența utilizatorului final.

De exemplu, puteți monitoriza Experiența utilizatorului final date precum Începutul / sfârșitul sesiunii, ICA / RTT, Lățime de bandă, Pierdere de pachete, Latența rețelei, Valorile canalului ICA, Durata de conectare, și disponibilitate. Pentru aplicații, puteți monitoriza procesele pe sesiune, performanța aplicației, procesor, memorie, IOPS, debit, disponibilitatea aplicației și multe altele.

Programul are și un sistem inteligent de alerte. Alertele funcționează în baza unui prag și sunt declanșate după îndeplinirea anumitor condiții de declanșare. Pentru analize suplimentare, puteți utiliza modul avansat de raportare și analiză care include 66 de rapoarte din afara cutiei. De exemplu, puteți genera un grafic care afișează Timpul mediu pentru părțile de conectare în toate serviciile XenApp.

Monitorul de performanță Goliat este disponibil într-o serie de opțiuni de preț, cum ar fi: licența perpetuă, abonament, acorduri de licență de întreprindere, și OEM Opțiuni. Puteți descărca o probă gratuită de 30 de zile.

Alegerea instrumentului Citrix Monitoring

Monitorizarea infrastructurii virtualizate poate fi complexă fără instrumentele potrivite. Toate produsele din această listă sunt ideale pentru a monitoriza performanța infrastructurii Citrix și a menține serviciile cheie disponibile. Software cum ar fi Server SolarWinds & Monitor de aplicații se concentrează pe o experiență de monitorizare care menține lucrurile simple pentru întreprinderile mai mici.

Alte instrumente ca Dynatrace concentrați-vă pe creșterea vizibilității problemelor de performanță și diagnosticarea cauzei principale a problemelor de server sau aplicație. Dacă doriți cel mai sensibil serviciu, atunci Dynatrace este probabil cel mai bun pariu pentru actualizările sale automate care vă mențin la curent.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector