8 Cele mai bune soluții și instrumente RMM

8 Cele mai bune soluții și instrumente RMM


Ce este RMM?

Monitorizarea și managementul la distanță (RMM) este un software folosit în mod obișnuit de către furnizorii de servicii gestionați care le permite să monitorizeze și să colecteze de la distanță datele de pe stațiile de lucru și serverele clientului de oriunde își au sediul. Totuși, acest set de instrumente poate fi util și pentru suport IT intern. RMM poate într-adevăr să accelereze sistemul de asistență al utilizatorului, îmbunătățind, de asemenea, securitatea sistemului.

Acoperim o mulțime de detalii în instrumentele pe care le oferim mai jos, dar dacă aveți timp doar pentru un scurt rezumat, aici lista noastră cu cele mai bune 8 instrumente RMM:

  1. SolarWinds RMM (TRIAL GRATUIT) O parte dintr-o suită de facilități destinate furnizorilor de servicii administrate.
  2. Atera (TRIAL GRATUIT) RMM bazat pe cloud pentru MSP-uri cu PSA, acces la distanță și un model de tarifare cu plată numai pentru tehnician.
  3. Monitorizarea serverului Site24x7 (TRIAL GRATUIT) Pachet complet de monitorizare a sistemului online, care ar funcționa bine pentru monitorizarea de la distanță a rețelelor și serverelor clientului.
  4. Paessler PRTG Network Monitor O rețea unificată, server și monitor de aplicație care include funcții de monitorizare de la distanță.
  5. Comodo One Sistem de monitorizare gratuit RMM și rețea oferit de un gigant de securitate tehnică.
  6. Automatizare ConnectWise Un sistem de monitorizare cu accent pe automatizarea proceselor.
  7. Pulseway Servicii RMM, PSA și antivirus toate într-un singur pachet.
  8. Kaseya VSA Sistem de monitorizare și gestionare de la distanță care include suport automat pentru sarcini.

Dacă acționați un furnizor de servicii gestionat (MSP), accesul direct la dispozitivele clientului pentru gestionarea software-ului nu înseamnă doar soluționarea problemelor. Puteți utiliza sistemul pentru utilizatorii de la bord; este deosebit de util dacă clienții dvs. implementează o politică „aduceți propriul dispozitiv” (BYOD) sau utilizați dispozitive mobile pentru personalul lor.

RMM vă va extinde procesele automate de gestionare a sistemului către site-uri la distanță sau site-uri client și vă va ajuta să reduceți variațiile de configurare și greșelile obișnuite atunci când sunt implementate manual. Aceste instrumente reduc, de asemenea, costurile, deoarece nu este necesar să întrețineți personal tehnic sau personal de la distanță. Securitatea sistemului beneficiază de RMM, deoarece conțin o securitate eficientă a conexiunilor pe distanțe lungi și elimină, de asemenea, pericolul unui personal tehnic puțin cunoscut care vizitează site-uri - o situație care ar putea fi un cadou pentru un intrus mascarant.

Obținerea software-ului RMM are mult sens pentru întreprinderile care centralizează administrarea facilităților pentru o operațiune cu mai multe site-uri, afaceri virtuale care angajează contractori independenți, personal de lucru la domiciliu sau MSP-uri.

Puteți citi mai multe despre aceste opțiuni în secțiunile următoare.

Cele mai bune instrumente RMM

Elementele de monitorizare și gestionare la distanță pe care trebuie să le căutați atunci când investigați această categorie de software vor varia în funcție de situația afacerii dvs. Dacă intenționați să reînnoiți software-ul de gestionare a sistemului, acele instrumente care funcționează ca module în sisteme de gestionare a infrastructurii mai largi ar trebui să vă atragă. Puteți căuta funcții RMM pure care ajută departamentele IT centralizate dacă doriți să vă extindeți departamentul de asistență intern. Sistemele RMM care fac parte din sisteme de asistență MSP mai largi ar trebui să vă intereseze dacă compania dvs. este un furnizor de servicii.

Cele șase sisteme din lista noastră cu cele mai bune instrumente RMM se adresează diferitelor piețe specializate. Descrierile de mai jos ar trebui să vă permită să selectați software-ul RMM potrivit pentru întreprinderea dvs..

1. SolarWinds RMM (TRIAL GRATUIT)

SolarWinds RMM

SolarWinds este un producător de frunte al instrumentelor de gestionare a infrastructurii IT și produce o suită de programe destinate în special MSP-urilor. Printre sistemele MSW SolarWinds, veți găsi Monitorizare și Management la distanță modul.

Ca un instrument special conceput pentru a permite personalului MSP să acceseze dispozitivele companiilor client, SolarWinds RMM vine cu o consolă de operator foarte ușor de utilizat. Accesul la dispozitivele de la distanță nu se limitează la operațiuni cu echipaj. De asemenea, procesele automate pot fi oferite acces la infrastructura clienților atât pentru monitorizare, diagnostic de performanță, și management software. Aceasta include firmware-ul și controlul sistemului de operare și implică un manager de patch-uri și un monitor antivirus.

Vă puteți îmbunătăți monitorizarea securității adăugând modulul SolarWinds Risk Intelligence. SolarWinds Mail Assure modulul extinde protecția de securitate la sistemele dvs. de e-mail și puteți oferi clienților servicii de recuperare prin intermediul Backup SolarWinds modul. Serviciile MSP oferite de SolarWinds sunt completate de Managerul MSP și SolarWinds preia controlul, care oferă instrumente de diagnostic. Aceste module sunt destinate să lucreze împreună cu utilitatea RMM pentru a forma o suită de gestionare a serviciilor IT (ITSM). Cu toate acestea, toate aceste instrumente sunt vândute separat și pot funcționa ca instrumente de sine stătătoare, astfel încât puteți rămâne pur și simplu să utilizați RMM fără a fi necesar să cumpărați celelalte module.

Consola pentru serviciu este web-based, deci nu trebuie să vă faceți griji pentru că software-ul nu poate fi compatibil cu sistemul de operare al gazdei. Dispozitivele de la distanță care pot fi monitorizate cu sistemul RMM pot utiliza, de asemenea, orice sisteme de operare și, de asemenea, pot urmări virtualizările. RMM poate monitoriza desktop-urile, laptop-uri, servere, și dispozitive mobile.

Tabloul de bord centralizează toate utilitățile de care va avea nevoie personalul de asistență pentru a gestiona corect resursele clientului. Ecranele tabloului de bord includ funcționalitate drag-and-drop să aloce sarcini resurselor și să automatizeze multe dintre procesele de management pe care personalul dvs. le va întreprinde. Această funcționalitate de alocare se extinde și la funcțiile de conducere a personalului, permițând unui șef de echipă să aloce proiecte personalului prin tabloul de bord.

Funcțiile de gestionare și urmărire se extind la condițiile de securitate și performanță din infrastructura clientului, care vor apărea pe tabloul de bord al operatorului ca alerte. Aceste stări pot fi, de asemenea, înregistrate automat prin intermediul sistemului modul de raportare.

Puteți încerca SolarWinds RMM pe un 30 de zile de încercare gratuită. Acea ofertă de proces se extinde și la celelalte elemente din suita SolarPinds MSP.

Procesul GRATUIT de 30 de zile al SolarWinds RMMS inițiază

2. Atera (TRIAL GRATUIT)

Atera

Atera este o platformă bazată pe cloud, destinată companiilor mici și mijlocii. Este instrumentul perfect pentru furnizorii de servicii administrate, deoarece combină utilitățile RMM cu automatizarea serviciilor profesionale (PSA) funcții. Acest lucru înseamnă că acest instrument oferă toate elementele necesare unui MSP pentru a sprijini clienții și a le factura pentru timpul petrecut.

Mediul este accesat pe net deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la întreținerea serverelor sau a software-ului Atera. Pachetul este perceput prin abonament pe loc, astfel încât o afacere cu un singur operator primește toate facilitățile grozave de care se bucură o mare companie din acest mediu, fără a fi nevoie să scoată o sumă mare de bani în față. Pe măsură ce afacerea dvs. crește și vă ocupați mai mult personal, trebuie doar să faceți acest lucru adăugați la mai multe abonamente în contul tău Atera.

Flexibilitatea politicii de stabilire a prețurilor și a configurației online a sistemului Atera face din aceasta o propunere foarte atractivă pentru micile companii fizice care se bazează pe freelanceri de la distanță pentru personalul de gardă. Nici nu este necesar să oferiți spațiu de birou personalului dvs. de asistență și puteți angaja operatori localizați strategic pe tot globul pentru a oferi asistență 24 de ore clienților dvs. cu costuri minime.

Pe lângă monitorizarea de bază a dispozitivului, Atera oferă o serie de automatizarea procesului Opțiuni. Dispozitivele monitorizate sunt scanate periodic, generând date în timp real în consola de management cu privire la performanța și potențialele probleme de stare. Pachetul include managementul patch-urilor și monitorizarea stocurilor de asemenea.

Atera este oferită în trei ediții. Cel mai ieftin plan se numește Pro și oferă toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a monitoriza și întreține echipamentul de pe site-ul de la distanță al clientului.

Următorul pachet este apelat Creştere. Acest lucru permite sesiuni mai concurente. Include un agent de monitorizare care se instalează pe Mac-uri și vă oferă, de asemenea, o aplicație mobilă pentru a vă conecta la consola de management. Pachetul „Creștere” include, de asemenea, un sistem de chat pentru a facilita accesul utilizatorilor la operatorii dumneavoastră.

Planul de top oferit de Atera se numește Putere. Aceasta include funcții de asistență a bazelor de date, cum ar fi salvarea instantaneelor ​​și replicarea pentru continuitatea activității, care vă permite să oferiți servicii suplimentare de protecție a datelor clienților dvs..

Toate planurile Atera vă oferă autentificare cu doi factori pentru a vă proteja comunicările cu clienții și cu sistemul Atera. Această securitate se extinde la 2FA pentru e-mail. Fiecare dintre planuri este disponibil pe un proces gratuit de 30 de zile.

AteraStart Trial GRATUIT de 30 de zile

3. Monitorizarea serverului Site24x7 (TRIAL GRATUIT)

8 Cele mai bune soluții și instrumente RMM

Site24x7 Monitorizare server utilitatea este disponibilă în mai multe ediții, iar una dintre acestea este adaptată pentru MSP-uri. Pachetul total de instrumente de monitorizare a infrastructurii din acest sistem ar funcționa foarte bine pentru companiile care oferă contracte de asistență pentru sistem. Acest lucru se datorează faptului că Site24x7 este un sistem bazat pe cloud. Puteți monitoriza orice rețea oriunde în lume cu acest instrument, atât timp cât acea rețea este conectată la internet.

Modelul de stabilire a prețurilor pentru acest serviciu este abonament pe bază. Ceea ce face din aceasta o propunere foarte interesantă pentru MSP-uri este că taxele nu sunt nivelate de la tehnician. În schimb, acestea sunt nivelate pe server sau URL. Compania oferă patru prețuri la nivel de servicii, dar puteți extinde pachetul cu bani puțini pentru a adăuga la mai multe monitorizări pe server. Acest lucru s-ar putea dovedi foarte economic pentru furnizorii de servicii medicale care furnizează mai mulți clienți.

Site24x7 nu monitorizează doar serverele, ci are o performanță deosebit de bună pentru monitorizarea site-urilor web. Această sarcină implică urmărirea comportamentului rețelelor, legăturilor, serviciilor de rețea, serverelor și aplicațiilor.

Pachetul vă va avertiza despre orice amenințări de stare. Puteți urmări acele alerte în consola online și, de asemenea, să le trimiteți la dvs. ca e-mailuri sau mesaje text. Serviciul include accesul printr-o aplicație pentru dispozitive mobile, astfel încât să puteți urmări performanțele infrastructurii chiar și atunci când sunteți în afara biroului.

Ca un serviciu online, acest instrument poate fi accesat din orice sistem de operare printr-un browser. Este capabil să monitorizeze rularea dispozitivelor Windows, Windows Server, Linux, Unix gratuit BSD, și OS X. Întrucât monitorizează rețelele, aplicațiile și serverele, Site24x7 este foarte potrivit pentru monitorizarea virtualizărilor. Poate comunica cu Microsoft Hyper-V și VMware virtualizare și Containerele de andocare.

Ca sistem accesat de la distanță, Site24x7 nu are nicio problemă în monitorizarea performanțelor celorlalte servicii bazate pe cloud. Dacă nu păstrați nicio infrastructură pe site, puteți utiliza Site24 / 7 pentru monitorizarea performanței. Este capabil să monitorizeze online Microsoft Azure servere și Servicii Web Amazon.

Site24x7 este disponibil în patru niveluri de servicii, care sunt Incepator, Pro, Clasic, și Afacere. Fiecare plan superior are mai multe servicii incluse în pachet. Poți obține un proces gratuit de 30 de zile a serviciului complet Site24x7. Dacă decideți să nu plătiți la sfârșitul perioadei de încercare, contul dvs. va trece automat la pachetul gratuit Site24x7. Aceasta se limitează la monitorizarea a până la cinci adrese URL sau cinci servere.

Site24x7 Server MonitoringStart Trial GRATUIT de 30 de zile

4. Monitorul de rețea PRTG Paessler

Paessler PRTG

Paessler PRTG Network Monitor este un sistem unificat de monitorizare a infrastructurii. Acoperă rețele, servere și aplicații. Deși sistemul este oferit în benzi de prețuri, fiecare client primește aceeași pachet de software. Costul software-ului depinde de câte părți ale pachetului activezi.

În terminologia Paessler, o utilitate de monitorizare se numește „senzor”. Personalizați software-ul în funcție de nevoile dvs., alegând ce senzori să activați. Arhitectura PRTG se pretează la utilizarea MSP. Monitorul este capabil să urmărească evenimente pe site-uri la distanță. Această capacitate servește departamentul central de management IT al rețelelor WAN multiple. Prin urmare, nu este necesar să păstrați personalul tehnic IT pe toate site-urile dvs. Același scenariu se aplică MSP-urilor, astfel încât Paessler poate fi rulat ca un ITSM pentru a gestiona infrastructura clienților.

Aplicația RMM a PRTG ar trebui să fie completată de un sistem de management al Help Desk-ului terț pentru a obține suport MSP complet. Acest lucru se datorează faptului că sistemul de monitorizare Paessler nu include funcțiile de gestionare a echipei și de confirmare a nivelului de servicii ale soluțiilor MSP totale.

Deși lipsa monitorizării sarcinilor este o slăbiciune a PRTG, această opțiune are unele avantaje considerabile. Abordarea integrată a PRTG înseamnă că veți obține automat toate reţea, Server, și instrumente de monitorizare a aplicațiilor de care aveți nevoie pentru a asigura performanța infrastructurii site-ului la distanță. Tabloul de bord vă poate afișa fluxuri de trafic în timp real în jurul unei rețele client și chiar conexiunile dintre site-ul dvs. și cele ale clientului.

PRTG include excelent Funcții de mapare a topologiei rețelei și include o vizualizare a stivelor de aplicații care ilustrează dependențele dintre software-ul utilizatorului și serviciile și hardware-ul care le suportă. Această caracteristică oferă o modalitate excelentă de a vedea instantaneu care element al sistemului provoacă probleme de performanță.

Paessler nu face distincția între proprietatea site-ului, așa că dacă aveți o licență pentru PRTG și activați senzori de monitorizare de la distanță, puteți utiliza software-ul pentru a gestiona facilitățile companiilor client la fel de ușor, precum puteți monitoriza propriile site-uri la distanță. Mecanismele de control al accesului Paessler vă permit definiți diferite grupuri de utilizatori cu niveluri de acces alocate. Acest lucru permite MSP-urilor să acorde privilegii de vizualizare personalului clienților, ceea ce vă permite să oferiți clienților dvs. un grad de control asupra propriului monitorizare a sistemului. Puteți oferi chiar și PRTG ca agenție, oferind un control complet personalului clientului, permițându-vă să oferiți un pachet doar software cu opțiune de asistență.

Posibilitatea de a partaja o implementare PRTG cu clienții dvs. este facilitată de opțiunea SaaS (Software-as-a-Service) a instrumentului. Acest Versiunea cloud bazată pe sistemul Paessler elimină necesitatea instalării software-ului consolei pe site-urile client. Cu toate acestea, va trebui să instalați software-ul de agent pe toate site-urile pentru colectarea datelor. Puteți obține o probă gratuită de 30 de zile a PRTG bazată pe cloud cu senzori nelimitați. Alternativ, puteți alege să instalați software-ul PRTG pe site. Pachetul rulează pe Windows Server. Există, de asemenea, o probă de 30 de zile gratuită descărcabilă a PRTG-ului local cu senzori nelimitați. După încheierea perioadei de încercare, puteți continua utilizați software-ul gratuit dacă activezi doar până la 100 de senzori.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

5. Comodo One

Comodo RMM

Comodo este un jucător important în servicii de securitate a conexiunilor. Compania a creat o platformă gratuită de monitorizare și gestionare de la distanță, numită Comodo One. Acesta este un instrument „freemium”, deoarece sistemul de bază este liber de utilizat, dar trebuie să plătiți pentru funcții suplimentare, precum funcțiile de securitate ale conexiunii. Deoarece RMM se referă la accesul de la distanță pe mediul public al internetului, este puțin probabil ca vreo companie să folosească acest serviciu fără securitate. Așadar, într-un sens giratoriu, ajungeți să plătiți pentru Comodo One. Având în vedere că Comodo are o reputație excelentă pentru produsele sale de securitate cibernetică, merită plătită protecția în Comodo One.

Sistemul Comodo One este oferit ca un serviciu Cloud. Poate monitoriza rețele LAN, WAN-uri, alte servicii bazate pe Cloud și sisteme hibride. Instrumentul este de asemenea un monitor eficient pentru Aplicații web. Fiind un serviciu Cloud, este neutru pentru sistemul de operare. Îl puteți utiliza pentru a monitoriza Linux, ferestre, și Mac OS calculatoare și, de asemenea, sisteme de operare pentru dispozitive mobile.

Comodo One include un modul de monitorizare și gestionare la distanță. De asemenea, are o opțiune de gestionare a dispozitivelor mobile, un manager de aplicații mobile, un manager automat de patch-uri și un control de acces la distanță. Acesta este un lucru foarte cuprinzător Suita ITSM.

În plus față de toate aceste facilități care interesează MSP-urile, Comodo One oferă, de asemenea, utilități de monitorizare a sistemului care includ un monitor al performanței rețelei, utilitatea de evaluare a riscurilor, auditul sistemului și managerul de inventar, maparea topologică și facilitatea de respectare a politicilor..

Modulul RMM include automatizarea serviciilor profesionale (PSA), care vă oferă capacități de ticketing și de urmărire a sarcinilor pentru nevoile dvs. de gestionare a echipei. Instrumentul facilitează accesul la distanță și partajarea pe desktop, care permite tehnicienilor să rezolve manual problemele pe dispozitivele de la distanță.

În timp ce consola de administrare este accesat pe internet printr-un browser Web, obiectivele monitorizate trebuie să aibă instalat un agent. Așadar, puteți monitoriza orice dispozitiv oriunde, atâta timp cât are telecomanda instalată pe el. Ambele dintre căile de comunicare ar trebui să fie criptate pentru a asigura confidențialitatea și atunci este momentul în care cei Comodo solicitați pentru accesul suplimentar.

Rețelele care au instalat agentul la distanță pot fi mapate și auditate automat prin Comodo One. Faza de descoperire duce la un inventar de rețea, care oferă o rută pentru accesul la distanță. Sistemul Comodo One va monitoriza continuu dispozitivele conectate, urmărind deficiențe de securitate și modificări neautorizate de configurare cu 18 teste de sistem. Serviciile de completare utile includ Protecție DDoS, Servicii DNS, Stocare in cloud, gestionarea dispozitivelor mobile, și backup automat de date.

6. Automatizare ConnectWise

Conectare finală Management

ConnectWise Automate este un sistem de gestionare a rețelei care include Facilități RMM. Instrumentul vă permite să monitorizați de la distanță obiectivele, rețelele, serverele și software-ul. Acesta este un sistem excelent pentru suportul IT deoarece include alerte de stare, precum și acces direct de la distanță. Accesul de la distanță poate fi oferit proceselor automatizate, cum ar fi managementul patch-urilor, controlul configurației, și lansări de actualizare software.

Posibilitatea de a utiliza acest instrument pentru acces la distanță direct în persoană înseamnă că poate fi folosit pentru activități de asistență unu-la-unu. Aceasta include conversațiile cu utilizatorul și permite tehnicianului să corecteze erorile de sistem direct. Acest scenariu permite, de asemenea, instrumentul să fie utilizat pentru formare, sarcini de echipă și seminarii.

După cum sugerează și numele acestui produs, un element central al utilității este capacitatea de a automatiza multe procese prin scripturi, care poate fi scris și executat în mediul înconjurător. Scripturile pot fi de asemenea aplicate ca fluxuri de lucru și sunt incluse șabloane și procese pre-scrise. Așadar, acesta este un instrument flexibil care este ideal pentru MSP-uri sau departamente de asistență IT care deservesc mulți utilizatori la distanță.

Modulele de gestionare a utilizatorului din pachet vă permit să configurați procesele de bord care sunt declanșate de utilizator în urma unui e-mail. Procedurile de configurare standard pot fi create prin intermediul politicile de grup pentru a se asigura că o configurație fixă ​​și conformă este aplicată pe toate dispozitivele de același tip și funcție. Alte caracteristici de autoservire din sistem oferă utilizatorilor posibilitatea de a verifica starea contului lor și de a efectua sarcini de administrator, cum ar fi schimbarea parolelor în sine. Aceste utilități vă vor ajuta să reduceți numărul de sarcini obișnuite așteptate de către tehnicienii IT.

ConnectWise Automate este oferit ca un serviciu de abonare bazat pe Cloud. Acest model de prețuri face ca sistemul să fie complet scalabil și accesibil pentru toate tipurile de organizații de asistență, de la un serviciu pentru o singură persoană, până la echipele mari de MSP-uri care deservesc mai multe organizații. Serviciul poate fi descărcat ca o probă gratuită de 14 zile.

7. Pulseway RMM

Pulseway

Pulseway a fost conceput pentru a sprijini MSP-urile. Pachetul este împărțit în trei module: Pulseway RMM, Pulseway PSA, și Pulseway Antivirus. Modulul PSA vă va ajuta să atribuiți activități echipelor, inclusiv acces la ticketing pentru utilizatori și urmărirea progresului. Modulul RMM va oferi echipei tale instrumentele pentru gestionarea eficientă a sistemelor la distanță.

Aceasta este un serviciu bazat pe Cloud, deci nu trebuie să instalați consola pe propriile dvs. servere. Instrumentul poate monitoriza Linux, ferestre, și Mac OS sisteme și este deosebit de eficient la urmărirea aplicațiilor și a serviciilor web. Pulseway se integrează cu sistemele dvs. existente de gestionare a accesului, cum ar fi Active Directory, și este capabil să monitorizeze VMWare, Citrix, și Hyper-V virtualizations.

Caracteristicile serviciului de la Pulseway includ flux de lucru și scrie automatizarea sarcinilor bazate pe script, managementul patch-urilor, controlul configurației, Alerte de stare SNMP, instalarea software-ului, și gestionarea actualizărilor. Modulul PSA aplică politici și audituri pentru conformitatea cu standardele SLA și standardele de securitate.

Puteți accesa tabloul de bord pentru acest serviciu o aplicație pentru dispozitive mobile, deci este foarte potrivit pentru contractanții individuali, care doresc să ofere servicii 24 de ore. Înseamnă, de asemenea, că poți scoate echipa ta de tehnologie pe teren sau să te plimbi de pe birourile lor fără a pierde contactul.

Modelul de stabilire a prețurilor pentru acest serviciu este pe bază de abonament și este perceput pe fiecare punct final monitorizat. Acest lucru face ca Pulseway să fie extrem de scalabil. Acesta se adresează atât persoanelor fizice, întreprinderilor mici, cât și întreprinderilor mari, incluzând furnizorii de servicii bancare care servesc mulți clienți.

Funcțiile de monitorizare a performanței echipei includ, de asemenea, alerte pentru a se asigura că programele sarcinilor sunt respectate și pentru a permite adăugarea de resurse suplimentare la sarcinile care par să rămână în urmă. Pentru monitorizarea continuă a sistemului, starea de sănătate a rețelei proprii și a clienților dvs. poate fi asistată de alerte personalizate care combină condițiile de performanță. Acestea vă permit să opriți crizele și să alocați infrastructură suplimentară sau să realocați resursele existente. Alte servicii disponibile de la Pulseway includ un serviciu de backup de date Cloud și protecție specializată a serverului Web.

Monitorizarea atât a serviciilor oferite clienților, cât și a performanței membrilor echipei este susținută de un sistem de raportare în Pulseway. Sistemul include rapoarte standard pre-scrise și puteți, de asemenea, să vă asamblați propriile formate de raport personalizate.

Există o versiune gratuită de Pulseway pentru uz individual care vă permite să susțineți două puncte finale. Versiunea mai largă, plătită, numită Echipă, este disponibil pentru o probă gratuită de 14 zile. De asemenea, puteți opta pentru a obține echipa ca versiune locală. Echipa include mai multe conturi și politici de grup pentru conturi tehnice, care permite conducătorilor echipei să controleze drepturile de acces.

8. Kaseya VSA

Kaseya VSA

Kaseya este un sistem de monitorizare a infrastructurii IT bazat pe cloud care are capabilități RMM într-un produs, numit VSA.  Modulul de acces la distanță al Kaseya VSA se numește Live Connect. Acest sistem facilitează conexiunile directe, manuale și, de asemenea, conexiunile care servesc proceselor automate.

VSA permite o mulțime de automatizări a sarcinilor standard pe care un MSP și personalul său sunt chemați să le îndeplinească. Această listă de activități include utilizatori la bord. Instrumentul va gestiona instalarea de software și va ține evidența asupra disponibilității de patch-uri și actualizări pentru sistemele de operare, firmware-ul și software-ul unui client.

Kaseya VSA nu gestionează doar sarcinile de rutină. Sistemul de alertare din instrument va anunța personalul dumneavoastră a eventualelor probleme de stare cu echipamentul din rețelele clienților. Această caracteristică înseamnă că nu trebuie să așteptați să apeleze utilizatorii cu reclamații înainte de a afla că rețeaua este sub tensiune.

Un modul foarte util de Kaseya VSA este AssetIQ. Aceasta este o platformă de documentare care vă permite să configurați ajutor online pentru utilizatori, să scrieți scripturi de flux de lucru pentru tehnicieni sau chiar să furnizați manuale interactive de instruire. Kaseya VSA include, de asemenea SLA și auditul conformității standardului de securitate. Alte caracteristici includ facilități de rezervă și stocare online și un modul care se coordonează cu software-ul antivirus pentru a vă asigura că baza de date cu software și amenințări este actualizată regulat.

MSP-urile ar trebui să ia în considerare și instalarea Kaseya BMS alături de VSA. Sistemul BMS vă va oferi funcții PSA pentru a furniza un sistem de ticketing, un tracker de sarcini și un sistem de facturare.

Kaseya VSA este potrivit pentru tehnicieni de asistență independentă independentă și personal de asistență IT intern. Serviciul online, bazat pe abonamente al Kaseya, îl face complet scalabil - plătiți doar pentru numărul de puncte pe care le suportați. Puteți obține o probă gratuită de 14 zile pentru Kaseya VSA. Dacă sunteți MSP, beneficiați de instalarea atât a Kaseya VSA cât și a Kaseya BMS. Puteți obține, de asemenea, o probă gratuită de 14 zile a sistemului de administrare a afacerilor.

Selectarea unui instrument RMM

Există multe instrumente RMM foarte bune pe piață. Multe dintre ele sunt foarte asemănătoare și este foarte dificil să alegi între ele. Un bun exemplu al acestei situații se află asemănările dintre Kaseya VSA, Pulseway, și Automatizare ConnectWise.

Un loc bun pentru a începe atunci când vă decideți între sistemele dvs. de candidat este să vă aflați dacă vă veți simți mai bine un serviciu bazat pe Cloud sau dacă ai prefera instalați software-ul pe propriul dvs. server. Verificarea cerințelor de sistem de operare ale sistemelor dvs. candidate va reduce, de asemenea, opțiunile dvs. și vă va conduce către RMM-urile care sunt scrise pentru a lucra pe sistemul serverului dvs..

Încercările gratuite și opțiunile gratuite oferite de instrumentele recomandate în lista noastră vă vor ajuta, de asemenea, să decideți ce sistem este potrivit pentru dvs.. Profitați de aceste oportunități gratuite de testare pentru a vă asigura că sistemele pe care le luați în considerare vor îndeplini toate cerințele dvs..

Folosești un RMM? Ați recomanda sistemul pe care îl operați altora? Ați încercat vreunul dintre instrumentele din această listă? Lasă un mesaj în Comentarii secțiunea de mai jos și împărtășește-ți experiența cu comunitatea.

Instrumentele de monitorizare și gestionare de la distanță sunt esențiale pentru furnizorii de servicii gestionate și se vor dovedi utile și departamentelor informatice interne.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 59 = 60