8 Cele mai bune Wum Stumblers pentru Windows și Mac

Cele mai bune stumblere WiFi pentru Windows și Mac


Un stumbler WiFi detectează canalele disponibile și puterea semnalului rutelor wireless în raza de acțiune. De asemenea, poate arăta câți alți utilizatori folosesc în prezent rețeaua. Cu aceste informații, puteți alege un semnal mai puțin aglomerat și setați routerul pe un canal mai clar.

Deci, stumbler WiFi oferă două servicii: un asistent pentru a găsi o rețea wireless neclintită și furnizați informații pentru a vă ajuta să vă reglați propriul router.

din pacate, nu există niciun blocaj WiFi online deoarece, pentru a utiliza un site web, trebuie să fiți deja conectat la un router. Dacă vă aflați într-o locație nouă și căutați un punct de acces wireless adecvat la care să vă conectați, un instrument care necesită o conexiune la internet nu ar face prea bine. Scopul unui stumbler WiFi este de a căuta toate caracteristicile rețelei din exterior. Așadar, să aruncăm o privire asupra stumblers-urilor WiFi pornite ferestre și Mac OS.

Cei mai buni conectori WiFi pentru Windows și Mac:

Wifi StumblerWindowsMac
NetStumbler da Nu
Scanner Wi-Fi Lizard Systems da Nu
Acril da Nu
Ekahau Heat Mapper da Nu
Cain & Abel da Nu
WirelessNetView da Nu
NetSpot da da
Homedale da da

Iată câteva detalii suplimentare despre fiecare dintre aceste opțiuni.

1. NetStumbler

NetStumbler

Programul NetStumbler este numai disponibil pentru Windows. O versiune ușoară numită MiniStumbler funcționează pe Windows CE și Windows Mobile. Instrumentul poate detecta rețele WiFi folosind 802.11a, 802.11b și 802.11g standard - nu există nicio mențiune în documentația instrumentului despre 802.11n sau 802.11ac. Instrumentul nu va funcționa cu toate cardurile de rețea wireless. Trebuie doar să descarci programul pentru a vedea dacă acesta va funcționa cu al tău.

Această utilitate este liber de utilizat, dar dezvoltatorul ar aprecia o donație. Când programul se deschide, începe scanarea automată și continuă scanarea la nesfârșit. Interfața are un aspect similar cu Windows Explorer, prin faptul că are un panou principal care arată semnalul routerului selectat în prezent și un panou lateral care conține o structură arbore care afișează toate rețelele disponibile. Faceți clic pe un semnal din panoul index pentru a obține detalii despre toate canalele disponibile pentru routerul respectiv.

2. Scanner Wi-Fi Lizard Systems

Lizard Systems WiFi Stumler

Scanerul Wi-Fi de la Lizard Systems este gratuit pentru uz personal. Utilizatorii de afaceri trebuie să plătească pentru software, dar îl pot obține pe un Proces gratuit de 10 zile pentru a verifica dacă funcționează înainte de a comite bani. Acest instrument rulează pe Windows sisteme de operare.

Scanerul WiFi Lizard Systems urmărește semnalele de la 802.11 a / b / n / g și 802.11ac routere. Scanerul detectează toate routerele din raza de acțiune. Dacă vă aflați în semnalul unui router, acesta va fi afișat în ecranul principal al instrumentului. Pentru o comparație ușoară a performanței rețelei WiFi, un grafic liniar de date live arată puterea semnalului fiecărui router pe care îl preia.

Tabloul de bord listează SSID a fiecărei rețele și a routerului Adresa mac. Pe lângă această informație de identificare, veți vedea puterea semnalului, rata maximă de transfer a datelor, canal de operare, și sistem de securitate pentru fiecare router.

Mai întâi utilizați acest instrument în timp ce nu sunteți conectat la nicio rețea. Unul dintre motivele pentru care oamenii folosesc un stumbler WiFi este să afle detalii despre opțiunile disponibile, astfel încât să puteți decide cu ce rețea să vă conectați. Vă puteți conecta și deconecta de la o rețea din stumbler. Puteți accesa și manipula adaptorul wireless din program.

3. Acrilic

Acril

Acrilicul este un program binecunoscut pentru adulmecarea pachetelor WiFi. Acest program poate fi instalat doar pe Windows. O versiune plătită pentru utilizarea afacerilor și o versiune gratuită a programului pentru utilizatorii casnici sunt disponibile. Acest instrument este foarte similar cu scanerul Wi-Fi Lizard Systems, cu excepția faptului că are o interfață mai profesională.

Tabloul de bord principal este împărțit pe orizontală în două jumătăți. Secțiunea superioară a interfețelor oferă o listă a fiecărui router în raza de acțiune. Pentru fiecare înregistrare din această listă, veți vedea routerul SSID, este Adresa mac, și versiunile din 802.11 cu care routerul poate funcționa. Detaliile programului puterea semnalului pentru fiecare router, canalul numărul și viteza maximă de transfer de date că te poți aștepta de la ea. Aplicația listează detalii despre WEP / WPA / WPA2 implementări în fiecare router, producător de routere și WPS versiune. Raportul arată producător din fiecare router. Jumătatea inferioară a ecranului este dedicată un grafic live care arată puterea semnalului tuturor routerelor in raza.

Acest instrument are câteva caracteristici interesante, inclusiv posibilitatea de a genera parole generice pentru fiecare router pe care îl detectează, astfel încât să vă puteți conecta la acesta.

4. Ekahau Heat Mapper

Ekahau Heat Mapper

Ekahau Heat Mapper este un instrument gratuit care poate fi instalat pe ferestre. Utilitatea arată o hartă a tuturor semnalelor WiFi din jur cu o amprentă codată în culori care indică puterea semnalului fiecărui router. „Harta căldurii” afișează semnale ale routerului care sunt mai puternice într-o anumită locație și, prin urmare, „mai fierbinți”.

Sistemul Ekahau funcționează cu semnale care urmează 802.11a, b, g și n standarde, dar nu pare să fie compatibil cu 802.11ac. Harta de căldură domină tabloul de bord. Cu toate acestea, un panou lateral din ecran listează routerele întâlnite. Făcând clic pe una dintre aceste intrări apare mai multe detalii pe un router specific, de exemplu, acesta SSID și Adresa mac. Heat Mapper detectează setări de securitate inclusiv configurația din WEP, WPA și WPA2 pe fiecare router.

Cartografia de căldură este destinată să servească utilizatorilor casnici și celor cu birouri mici sau de acasă. Întreprinderile mai mari sunt tratate cu un instrument mai cuprinzător numit Ekahau Site Survey.

5. Cain & Abel

Cain și Abel

Cain & Abel este cunoscut ca un instrument de hacking, iar ISP-ul dvs. vă poate bloca accesul la site-ul web al instrumentului. Unele dintre caracteristicile sale permit o serie de trucuri de hackeri, inclusiv otrăvirea ARP și atacurile omului în mijloc. Instrumentul include facilități pentru fisurarea parolelor, deci este un fel de utilitate pe care nu doriți să cădeați în mâinile greșite. Cu toate acestea, este disponibil pentru oricine și chiar dacă refuzați să-l utilizați, hackerii pot pune ușor mâna pe el. La fel de bine puteți arunca o privire, mai ales așa cum este liber. Dezvoltatorul vă solicită să faceți o donație dacă găsiți instrumentul util.

Ca instrument de hacker, Cain și Abel includ o mulțime de ecrane specializate pentru fisurarea parolelor și monitorizarea comportamentului. Cu toate acestea, puteți folosi doar ca Stumbler WiFi pentru a obține Adrese IP și Adrese MAC de routere wireless în raza de acțiune. Alte funcții ale instrumentului vă permit să vezi utilizatorii conectați la router și chiar captura pachete de date pe măsură ce trec prin aer. Utilitatea include a traceroute funcție care raportează viteza și traseul căilor către o adresă IP dată.

Tabloul de bord al instrumentului este într-adevăr ușor de utilizat, dar o mulțime de file și butoane trebuie explorate pentru a afla întregul potențial al utilității. Software-ul poate fi instalat pe ferestre.

6. WirelessNetView

WirelessNetView

Utilitarul WirelessNetView rulează ferestre. Aceasta este un program gratuit și este una dintre numeroasele utilități de rețea produse de NirSoft. Programul nu trebuie să fie compilat, așa că îl puteți stoca pe un stick de memorie și îl puteți rula de acolo.

Când deschideți instrumentul, scanează semnale și repetă scanarea la fiecare 10 secunde. Nu trebuie să fiți conectat la internet pentru a detecta punctele de acces wireless înconjurătoare. Pe afișaj sunt enumerate toate semnalele detectate și semnale lor SSID, Adresa mac, calitatea semnalului pe ultimul pol, calitatea medie a semnalului, algoritmul de autentificare a rețelei, algoritm de criptare, indicatorul de intensitate a semnalului primit, frecvența canalului, și numărul canalului.

Ieșirea sistemului oferă informații excelente pentru cei care doresc să îmbunătățească performanțele unui router WiFi, deoarece va fi vă ajută să explorați puterea fiecărui canal disponibil. Rapoartele și datele brute pot fi scrise în fișiere. Pe lângă interfața grafică de utilizator, puteți utiliza programul ca utilitate pentru linia de comandă.

7. NetSpot

NetSpotDacă ați așteptat un stumbler WiFi Mac OS să apară în listă, aici îl ai. Acest instrument poate fi folosit pe ferestre calculatoare, de asemenea. Instrumentul NetSpot se adresează atât la domiciliu cât și la birou. Este necesar să vă încărcați într-un plan al proprietății dvs. Dacă nu aveți un plan de lucru, puteți să îl desenați în utilitarul de mapare a instrumentului.

După ce planul este încărcat, faceți clic pe poziția computerului în plan. Programul va examina apoi semnalele wireless din zonă și desenează amprentele semnal ale tuturor routerelor din raza de acțiune. Dacă nu alegeți toate routerele din unitatea dvs., mutați laptopul într-o altă zonă și rulați scanarea din nou. Prin această metodă, puteți construi o hartă de căldură care arată toate urmele semnalului.

Odată ce NetSpot a strâns informații despre toate semnalele din spațiul dvs., puteți afișa diferite vizualizări ale serviciului WiFi. Interfața prezintă diferite niveluri de putere a semnalului în jurul clădirii. Poate afișa orice interferență din surse externe sau echipamente din pereții dvs. care afectează calitatea serviciului dvs. WiFi.

Instrumentul are, de asemenea, un Descoperire Mod. Aceasta va sonda zona imediată din jurul computerului dvs. și va enumera toate semnalele pe care le întâlnește în acel loc. Majoritatea semnalelor vor fi provenite de la alte dispozitive și nu de la routere. În fiecare caz, veți vedea SSID al inițiatorului semnalului și al routerului cu care se comunică. Veți vedea și numărul canalului, frecventa și sistemul de securitate pentru acea transmisie. Înregistrările din modul Discovery apar furnizorii de dispozitive de transmisie și versiunea standardului 802.11 că WNIC-ul îl folosește. Trebuie să vezi puterea semnalului care a fost detectat la fiecare întâlnire cu un dispozitiv specific.

Acest instrument uimitor este disponibil gratuit. Posibilitatea de a intra într-un plan de etaj oferă interfeței NetSpot un aspect excelent și face ușor identificarea semnalului WiFi.

8. Homedale

Homedale

Homedale este un alt stumbler WiFi care poate fi instalat pe ambele Mac OS și ferestre. Scanerul poate recunoaște semnalele de la 802.11a, b, g, n și 802.11ac routere. Interfața se conectează la Google, Mozilla sau sistemele de localizare a hărților OpenWLAN pentru a afișa locația exactă a amprentei de semnal WiFi.

Fiecare dintre transmisiile wireless pe care le detectează sistemul este afișată alături puterea semnalului si canal de frecvență. Fiecare semnal este identificat de către acesta SSID originar si Adresa mac a routerului care gestionează transmisia. Alte detalii afișate pe tabloul de bord pentru fiecare transmisie detectată includ vânzătorul dispozitivului si este tara natala și sistemul de securitate utilizat.

Tabloul de bord Homedale afișează puterea semnalului fiecărui router pe un grafic liniar compilat din testarea periodică a rețelei. Acesta este un instrument excelent pentru a afla unde ajunge semnalul routerului și dacă este supraîncărcat. Informațiile pe care le obțineți de la Homedale vă ajută să decideți unde să mutați routerul și dacă să schimbați canalul său de operare. Puteți, de asemenea, să fiți atenți la dispozitivele din rețea care vă ajută să vă protejați sistemul wireless împotriva intrusilor. Homedale este disponibil gratuit.

Stumblere WiFi pentru dispozitive mobile

Dacă doriți să căutați semnale WiFi atunci când sunteți plecat acasă, este posibil să vă găsiți fără laptop sau Macbook și doar dispozitivul mobil. Așadar, este util să știm care funcționează WiFi-urile pe Windows Mobile, Android și iOS.

WeFi

WeFi este un utilitar gratuit pentru Android, iOS și Windows Mobile. Este disponibil și pentru Windows și Mac OS. Acest utilitar scanează puncte de acces wireless în raza de acțiune și apoi se referă la o bază de date populată din comunitate pentru a raporta ce rețele oferă cel mai bun serviciu.

Harta WiFi

WiFi Map este o altă aplicație gratuită bazată pe comunitate și este disponibilă pentru Android și iOS. Aplicația accesează o bază de date multifuncțională a punctelor de acces wireless din întreaga lume. Când dispozitivul dvs. se află în raza de acțiune, aplicația îi va furniza o parolă, astfel încât să puteți accesa serviciul WiFi gratuit. Aceasta este o aplicație foarte populară.

Analizor de rețea de Techet

Network Analyzer este un instrument gratuit pentru Android și iOS. Site-ul de origine al serviciului nu este foarte sofisticat, însă aplicația în sine are unele facilități și o grafică foarte bine produse. Aplicația va scana rețele wireless în raza de acțiune și poate produce și analize pe rețelele la care sunteți conectat. Puteți colecta date despre timpii de răspuns la destinațiile date, rapoartele DNS și informații despre rute.

Analizor WiFi de Farproc

Acest analizor de rețea wireless gratuit este un alt exemplu de aplicație care are niște grafice și machete sofisticate în aplicație, dar o prezentare foarte redusă pe site-ul serviciului. Instrumentul are un rating foarte ridicat pe Google Play și are o mulțime de recenzii bune. Aplicația detectează rețelele wireless înconjurătoare și, de asemenea, evaluează disponibilitatea lățimii de bandă a fiecărui canal care vă este disponibil, astfel încât să puteți obține o conexiune mai rapidă.

Analizator și scaner Wifi

Disponibil pentru Android, iOS și Windows Phone, WiFi Analyzer și Scanner este o aplicație gratuită gratuită. A fost instalat de mai bine de un milion de ori. Nu numai că este un instrument bun pentru a găsi canalul WiFi potrivit cu care să vă conectați când sunteți afară, dar vă poate ajuta, de asemenea, să găsiți cea mai bună locație în casa dvs. pentru propriul router WiFi..

Analizor WiFi de soluții Master App

Acest instrument de descoperire WiFi gratuit pentru Android și iOS, care raportează și la toate celelalte dispozitive conectate la același AP. WiFi Analyzer include instrumente de diagnostic, astfel încât să puteți evalua conexiunea dvs. la adrese la distanță.

Încercați un stumbler WiFi

Analizarea semnalului din punctul de acces WiFi și amploarea amprentei sale vă ajută să vă ajustați și să mutați routerul la obțineți cea mai bună acoperire a proprietății dvs.. Funcția hărții de căldură a unora dintre stâlpii WiFi din această listă vă poate indica imediat că routerul dvs. este în locul nepotrivit sau că există prea multe interferențe în jurul.

Majoritatea persoanelor care se potrivesc de pe lista noastră sunt gratuite, deci nu aveți nimic de pierdut dacă trebuie să încercați unul. Viteza și acoperirea obținute în urma reglării routerului WiFi înseamnă că acestea utilități gratuite vă poate economisi bani și îmbunătăți performanța rețelei.

Ați folosit un stumbler WiFi? Ați încercat un instrument care nu figurează pe lista noastră? Vă rugăm să ne cunoaștem experiența dvs. în privința WiFi-urilor, lăsând un mesaj în Comentarii secțiunea de mai jos.

Imagine: router Wifi de la PXHere. Domeniu public

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − = 37