9 Cele mai bune instrumente de documentare a bazelor de date

9 Cele mai bune instrumente de documentare a bazelor de date

Când gestionați o bază de date, documentația nu este întotdeauna primul lucru în mintea tuturor. În plus, scrierea documentației detaliate despre bazele de date nu este un lucru redus. Cu toate acestea, documentația facilitează accesul la informații importante mai departe. A avea un punct de referință va ajuta pe oricine are nevoie să interacționeze cu baza de date. Toți cei de la arhitecți de baze de date, dezvoltatori, analiști de afaceri și administratori vor avea o resursă detaliată pentru a vă ajuta să înțelegeți datele dvs..

În cele din urmă, a dispune de o resursă pentru a reveni înseamnă o productivitate mai mare în întreaga organizație, deoarece utilizatorii au acces la datele de care au nevoie. Utilizarea instrumentului de documentare a bazei de date este o modalitate foarte eficientă de a face documentație.

Aveți timp doar pentru o privire rapidă? Iată lista 9 cele mai bune instrumente de documentare a bazelor de date:

  1. ApexSQL Doc Un instrument de documentare a bazelor de date pentru SQL, MySQL, SSIS, SSAS, SSRS și Tableau. Disponibil în versiunile pentru dezvoltator și DBA.
  2. RedGate SQL Doc Documentează automat bazele de date. O parte din RedGate SQL Toolbelt.
  3. Documentator dbForge Documentație automatizată pentru MySQL și MariaDB. Compatibil cu serviciile de baze de date cloud.
  4. Dataedo Acoperind o listă lungă de sisteme de gestionare a bazelor de date, acest instrument include crearea ERD și urmărirea modificărilor.
  5. DBScribe Instrument de documentare bazat pe date bazate pe DDL pentru MySQL.
  6. SentryOne DOC xPress Un asistent de documentare pentru SQL Server. Cumpărați software-ul direct sau alegeți un abonament anual.
  7. Documentul Innovasys X Instrument de documentare a bazelor de date pentru bazele de date Oracle, SQL Server, OLE DB și Access.
  8. Baza de note de bază de date Vizează sprijinirea proceselor, creării și întreținerii bazei de date.
  9. GenesisOne T-SQL Cod sursă Unscrambler Un generator de cod pentru a permite crearea automată a scriptului pentru a reproduce sau restaura o bază de date.

Cele mai bune instrumente de documentare a bazei de date

Multe dintre instrumentele enumerate mai jos utilizează automatizarea pentru a face procesul de creare a documentelor mai eficient, astfel încât să petreci mai puțin timp în realizarea sarcinilor manuale și mai mult timp gestionând efectiv baza de date.

1. Doc ApexSQL

ApexSQL

ApexSQL este un instrument de documentare a bazei de date pentru SQL, MySQL, SSIS, SSAS, SSRS, și Tablou. Utilizatorul poate creați descrieri personalizate pentru obiecte SQL prin GUI. Schemele de documente pot fi personalizate, oferind utilizatorilor un control complet asupra structurii documentației lor.

Automatizare și programare permiteți utilizatorului să creeze în mod regulat documente fără nicio introducere manuală. ApexSQL generează documente în CHM, HTML, PDF, DOC, și DOCX astfel încât documentația poate fi livrată într-un format la alegere.

Există două pachete principale disponibile pentru achiziționare: Dezvoltator și DBA. Versiunea pentru dezvoltator vine cu 20 de instrumente, inclusiv ApexSQL Analyze, ApexSQL Build, ApexSQL Doc, ApexSQL Script și costă 1.299 USD (1.003 GBP).

Versiunea DBA vine cu 10 instrumente precum ApexSQL Audit, ApexSQL Backup, ApexSQL Manage și costă 2.499 USD (1.930 GBP) pe instanță. Vă puteți înregistra și descărca versiunea de încercare gratuită.

2. RedGate SQL Doc

Redgate SQL Doc

RedGate SQL Doc este un soluție de documentare pentru SQL care documentează bazele de date automat. Utilizatorul poate obține o imagine de ansamblu a schema bazei de date, dependențe între obiecte, dependențe inter-bază de date, cu adnotări pentru a ajuta utilizatorii să găsească ceea ce au nevoie. Puteți documenta bazele de date din SSMS făcând clic dreapta pe exploratorul de obiecte.

Instrumentul este compatibil cu HTML, PDF, Microsoft Word, și Markdown fișiere. Pentru a adăuga o notă personală, companiile pot genera documentații personalizate cu propriul brand.

RedGate SQL Doc este disponibil ca parte a RedGate SQL Toolbelt. Prețul depinde de numărul de utilizatori pe care trebuie să îl susțineți. Între unu până la patru utilizatori, prețul este de 385 USD (297,41 £) pe utilizator.

Pentru organizațiile cu cinci până la nouă utilizatori, prețul scade la 327 USD (252,61 £) și 308 USD (237,93 £) pentru acele organizații cu 10 utilizatori în plus. Puteți descărca o probă gratuită de 14 zile.

3. dbForge Documenter

Documentator dbForge

Documentator dbForge este un instrument de creare a documentelor pentru MySQL și MariaDB care creează automat documentația bazei de date MySQL. Detalii Documentator dbForge extragerile din bazele de date includ tipuri de obiecte, proprietăţi, dependențe între obiecte, și Coduri DDL. Odată ce datele au fost preluate din baza de date, acestea pot fi prezentate ca HTML, PDF și markdown fișiere.

Instrumentul este ușor de utilizat și foarte personalizabil. De exemplu, utilizatorul poate alege între o serie de teme și personalizați aspectul documentelor individuale. Toată documentația poate fi căutată, astfel încât utilizatorul să poată naviga ușor. De exemplu, atunci când tastați un obiect în câmpul de căutare, interfața utilizatorului va evidenția orice text care se potrivește.

Documentator dbForge este o soluție cu un grad ridicat de utilizare și un punct de preț competitiv. Ediția Standard costă 99,95 USD (77,21 GBP) pe licență. Software-ul este, de asemenea, compatibil cu Amazon RDS, Google Cloud, Amazon Aurora, Oracol, MySQL Cloud, și Alibaba Cloud. Puteți descărca versiunea gratuită.

4. Dataedo

9 Cele mai bune instrumente de documentare a bazelor de date

Dataedo este un instrument avansat de documentare a bazei de date care poate crea fișiere HTML, PDF și Excel. Dataedo acceptă baze de date precum SQL Server, MySQL, Oracol, PostgreSQL, MariaDB, IBM Db2, SQL Azure, Amazon RDS, Amazon Aurora, Google Cloud SQL, Percona MySQL, Depozitul de date SQL Azure, Amazon Redshift, și altele.

Pentru a crea documentație, puteți adăugați o descriere a obiectelor bazei de date, Mese, și coloane la Dicționar de date. Vizualizarea modelului de date face mai ușor să înțelegeți cum funcționează baza de date Diagrame ER.

Puteți crea Diagrame ER de glisare și picătură tabele din baza de date în secțiunea ERD. Există, de asemenea, capacitatea de a crea baze de date încrucișate și multiplă baze de date pentru a unifica gestionarea datelor.

Există trei versiuni de Dataedo disponibil pentru a cumpăra: Pro, Pro+, și Afacere. Versiunea Pro costă 39 USD (30,11 GBP) pe utilizator pe lună, cu asistență de e-mail standard și cinci câmpuri personalizate. Versiunea Pro + costă 79 USD (60,99 £) pe utilizator pe lună, cu 10 câmpuri personalizate și asistență prioritară.

Versiunea Enterprise costă 159 USD (122,74 GBP) pe utilizator pe lună pentru 100 de câmpuri personalizate, cu funcții suplimentare precum Urmărirea schimbării schemelor și Glosar de afaceri. Puteți descărca versiunea gratuită.

5. DBScribe

DbScribe 2

DBScribe este un instrument de documentare a bazei de date pentru serverul SQL care acceptă formate precum HTML, Formatul de ajutor HTML HTML, și Microsoft Word. Programul folosește Cod DDL / XMLA pentru a vă documenta baza de date. Puteți interacționa cu instrumentul printr-un asistent și o interfață de linie de comandă, care ajută la accelerarea procesului de creare a documentației.

Există, de asemenea șabloane personalizabile puteți folosi pentru construiți documente profesionale pentru a împărtăși cu alți membri ai echipei tale. Puteți chiar salvați profiluri personalizate de utilizat pentru documente viitoare. Aceste caracteristici vă oferă un grad ridicat de control asupra modului în care este prezentată documentația dvs..

Când vine vorba de gestionarea tabelelor, DBSribe are un editor de descriere. Editorul de descrieri vă permite să gestionați elemente cum ar fi Mese, coloane, indexurile, declanșatoare, chei, și mai multe dintr-o locație.

Dacă sunteți în căutarea unui instrument ușor de utilizat și la un preț competitiv atunci DBScribe bifează toate cutiile. DBScribe 1.4 pentru SQL Server costă 99 USD (76,44 GBP) pe licență. Există și alte versiuni de DBScribe disponibil pentru Oracle, MySQL, PostgreSQL și DB2. Există, de asemenea, un proces gratuit de 30 de zile.

6. SentryOne DOC xPress

SentryOne DOC xPress

SentryOne DOC xPress este un instrument de documentare pentru baze de date. Cu SentryOne DOC xPress poti documentați automat bazele de date pentru SQL Server într-o varietate de formate, inclusiv SSAS, SSIS, SSRS, excela, și altele.

Instrumentul de asemenea scanează automat metadatele bazei de date să actualizeze documentele fără nicio interacțiune manuală din partea utilizatorului. Pentru a ajuta la gestionarea bazelor de date și conformitatea cu reglementările, există caracteristică de analiză a liniei de date. Această caracteristică vă permite să vizualizați cum modificările asupra unui singur obiect vor afecta restul bazei de date. Poti de asemenea vizualizați dependențele de date pentru a înțelege ce se întâmplă. Poti crea dicționare cu adnotări pentru a ajuta la monitorizarea schimbărilor de date.

Există două opțiuni de prețuri disponibile pentru SentryOne DOC xPress: Licență anuală de abonament și licențe de întreprindere. Licența anuală de abonament costă 749 USD (578,50 GBP) pe lună pentru maximum 10 surse. Pachetul de licențiere Enterprise este personalizat în funcție de nevoile companiei dumneavoastră. Puteți descărca proba gratuită de două săptămâni.

7. Documentul Innovasys! X

Documentul X

Documentul Innovasys! X este un instrument de documentare a bazei de date pentru Oracol, SQL Server, OLE DB, și Acces baze de date. Puteți utiliza instrumentul pentru a documenta tabele de baze de date, coloane, vizualizări, relații, indexuri, dependențe, declanșatoare, roluri, utilizatori și multe altele.

Este un șablon personalizabil bazat pe HTML pe care îl puteți utiliza pentru a alege modul în care este organizată documentația dvs. Pentru un plus de confort, puteți adăuga hyperlink-uri la site-uri web externe pentru a vă ajuta cu descrierea elementelor.

Interacționând cu conținutul bazei de date în Documentul Innovasys! X este extrem de simplu. De fapt, dacă ai folosit SQL, T-SQL sau PL-SQL, comentariile codului sursă, acestea vor fi utilizate automat în documentația dvs. Pentru a facilita citirea și navigarea lucrurilor, codul sursă este colorat.

Alternativ, puteți utiliza funcția Editor de fișiere conținut pentru a crea și gestiona documente dacă doriți. Introduceți descrieri cu Instrumente de management SQL Server sau Accesare Designer Masă pentru a adăuga descrieri pentru elemente precum tabele și indexuri.

Documentul Innovasys! X este disponibil ca un singur produs sau ca un pachet cu HelpStudio 2019.1 numit Document! X și Help Studio Bundle 2019.1 Innovasys costă 482 USD (379 £) pentru o licență de abonament sau 380 $ (299 £) pentru o licență. Versiunea pachetului costă 698 USD (549 £) pentru o licență de abonament sau 571 USD (449 £) pentru o licență. Puteți descărca versiunea gratuită.

8. Baza de note de bază de date

Baza de note de bază de date

Baza de note de bază de date este un instrument de documentare a bazei de date care simplifică gestionarea bazelor de date pentru o serie de baze de date, inclusiv Microsoft SQL Server. Puteți crea un nou proiect în program și selectați tipul de bază de date din care doriți să importați datele schemelor. Puteți gestiona apoi obiectele bazei de date prin intermediul Explorator de obiecte.

Explorator de obiecte evidențiază obiectele bazei de date care nu sunt acceptate cu documentație. De exemplu, există un pictograma de avertizare roșie lângă componentele tabelelor care au nevoie de documentație suplimentară. Puteți apoi faceți clic pe obiect pentru a edita informațiile. După ce ați terminat de editat, îl puteți publica în XML sau HTML format.

Pentru a ajuta întreprinderile să colaboreze la modificările bazei de date, Baza de note de bază de date are urmărire istoric. Urmărirea istoricului vă permite să știți cine a interacționat cu documentația și când. Funcția de urmărire vă permite să vă mențineți la curent cu modificările și modificările.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale Baza de note de bază de date este că este disponibil gratuit atât pentru uz personal, cât și comercial. Puteți descărca programul gratuit pentru evaluare.

9. GenesisOne T-SQL Code Source Unscrambler

Codul sursă GenesisOne TSQL Unscrambler

GenesisOne T-SQL Cod sursă Unscrambler este un instrument de documentare a bazei de date care generează automat documentație de cod pentru baza de date. Puteți interacționa cu baza de date prin intermediul editorului de descriere a tabelului și apoi generați documentație în PDF, PNG, și SVG formate.

Există, de asemenea, o serie de caracteristici care ajută navigarea în GenesisOne. Hiperliguri încorporate vă permite să vă deplasați între elementele bazei de date și există opțiunea de a tipăriți automat documentația după schimbări. Dacă aveți nevoie de o experiență mai vizuală, perspectiva grafică a relațiilor obiectelor ajută la îmbunătățirea clarității.

Pentru acele companii care caută un instrument de documentare a bazelor de date pe care utilizatorii tehnici și non-tehnici le pot trata, nu ar trebui să arate mai departe Genesis One T-SQl Cod sursă Unscrambler.

Există două versiuni de GenesisOne T-SQL Cod sursă Unscrambler disponibil pentru achiziționare: Abonament de o lună și Premium. Versiunea abonamentului de o lună costă 29,95 USD (23,14 £) pe lună. Versiunea Premium costă 195 USD (150,65 £) și 49,95 USD (38,59 GBP) pentru fiecare server suplimentar. Există, de asemenea, o versiune de încercare gratuită.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 63

Adblock
detector