9 Cele mai bune instrumente SIEM: un ghid pentru informații de securitate și gestionarea evenimentelor

9 Cele mai bune instrumente SIEM: un ghid pentru informații de securitate și gestionarea evenimentelor

Ce este informațiile de securitate și gestionarea evenimentelor (SIEM)?

SIEM reprezintă informații de securitate și gestionarea evenimentelor. Produsele SIEM oferă o analiză în timp real a alertelor de securitate generate de aplicații și hardware-ul de rețea.

Acoperim în detaliu fiecare produs în detaliu mai jos, dar în cazul în care nu aveți timp, iată un rezumat al listei noastre cu cele mai bune instrumente SIEM:

 1. Manager de evenimente de securitate SolarWinds (TRIAL GRATUIT) Interfață cu aspect bun, cu multe fronturi de vizualizare a datelor grafice, un instrument SIEM puternic și complet, care rulează pe Windows Server.
 2. Analizați Analizatorul de Evenimente Log (Engleză GRATUITĂ) Un instrument SIEM care gestionează, protejează și minează fișierele de jurnal. Acest sistem se instalează pe Windows, Windows Server și Linux.
 3. Splunk Enterprise Security Acest instrument pentru Windows și Linux este un lider mondial, deoarece combină analiza rețelei cu managementul jurnalului, împreună cu un instrument de analiză excelent.
 4. OSSEC Sistemul de securitate HIDS open-source, care este liber de utilizat și funcționează ca un serviciu de gestionare a informațiilor de securitate.
 5. Platforma de informații de securitate LogRhythm Tehnologia de ultimă generație bazată pe AI stă la baza acestui instrument de analiză a traficului și a jurnalelor pentru Windows și Linux.
 6. AlienVault Unified Security Management SIEM de mare valoare care rulează pe Mac OS, precum și pe Windows.
 7. RSA NetWitness Extrem de cuprinzător și adaptat către organizații mari, dar prea mult pentru întreprinderile mici și mijlocii. Se execută pe Windows.
 8. IBM QRadar Instrumentul SIEM lider pe piață care rulează pe medii Windows.
 9. McAfee Enterprise Security Manager Instrumentul SIEM popular care trece prin înregistrările Active Directory pentru a confirma securitatea sistemului. Se execută pe Mac OS, precum și pe Windows.

Deoarece mai multe companii funcționează online, este din ce în ce mai important să încorporeze instrumente de securitate cibernetică și detectarea amenințărilor pentru a preveni timpul de oprire. Din păcate, mulți atacatori cibernetici fără scrupule sunt activi pe web, abia așteaptă să lovească sisteme vulnerabile. Produsele de informare și gestionare a evenimentelor de securitate (SIEM) au devenit o parte centrală în identificarea și abordarea atacurilor cibernetice.

Acest termen este oarecum o umbrelă pentru pachetele de software de securitate, variind de la sisteme de gestionare a jurnalelor până la gestionarea securității jurnalului / evenimentelor, gestionarea informațiilor de securitate și corelarea evenimentelor de securitate. De multe ori aceste caracteristici sunt combinate pentru protecție la 360 de grade.

9 Cele mai bune instrumente SIEM: un ghid pentru informații de securitate și gestionarea evenimentelor

Deși un sistem SIEM nu este nepermis, acesta este unul dintre indicatorii cheie pentru care o organizație are o politică de cibersecuritate clar definită. Nouă ori din zece, atacurile cibernetice nu au nicio informație clară la nivel de suprafață. Pentru a detecta amenințările, este mai eficient să utilizați fișierele jurnal. Capacitățile superioare de gestionare a jurnalelor SIEM-urilor le-au făcut un hub central al transparenței rețelei.

Majoritatea programelor de securitate funcționează la scară micro, abordând amenințările mai mici, însă lipsesc imaginea mai mare a amenințărilor cibernetice. Singur un sistem de detectare a intruziunilor (IDS) poate face mai rar mai mult decât să monitorizeze pachetele și adresele IP. De asemenea, jurnalele dvs. de servicii afișează doar sesiuni de utilizator și modificări de configurare. SIEM pune aceste sisteme și altele ca acestea pentru a oferi o imagine de ansamblu completă a oricărui incident de securitate prin monitorizarea în timp real și analiza jurnalelor de evenimente.

Ce este Managementul informațiilor de securitate (SIM)?

Gestionarea informațiilor de securitate (SIM) este colectarea, monitorizarea și analiza datelor referitoare la securitate din jurnalele computerului. De asemenea, denumit management jurnal.

Ce este Managementul evenimentelor de securitate (SEM)?

Managementul evenimentelor de securitate (SEM) este practica managementului evenimentelor din rețea, inclusiv analiza amenințărilor în timp real, vizualizarea și răspunsul la incidente.

SIEM vs SIM vs SEM – care este diferența?

SIEM, SIM și SEM sunt adesea utilizate în mod interschimbabil, dar există unele diferențe cheie.

9 Cele mai bune instrumente SIEM: un ghid pentru informații de securitate și gestionarea evenimentelor

Managementul informațiilor de securitate (SIM) Managementul evenimentelor de securitate (SEM) Informații de securitate și gestionarea evenimentelor (SIEM)
Prezentare generală Colectarea și analiza datelor referitoare la securitate din jurnalele computerului. Analiză, vizualizare și răspuns la incidente în timp real. SIEM, după cum sugerează și numele, combină funcțiile SIM și SEM.
Caracteristici Ușor de implementat, capacități puternice de gestionare a jurnalului. Mai complex de implementat, superior la monitorizarea în timp real. Mai complet pentru a implementa, funcționalitate completă.
Instrumente de exemplu OSSIM NetIQ Sentinel Jurnalul SolarWinds & Manager de evenimente

Capabilități SIEM

Capacitățile de bază ale SIEM sunt următoarele:

 • Colecția de jurnal
 • Normalizare – Colectarea jurnalelor și normalizarea lor într-un format standard)
 • Notificări și alerte – Notificarea utilizatorului când sunt identificate amenințările de securitate
 • Detectarea incidentelor de securitate
 • Flux de lucru cu răspuns la amenințări – Flux de lucru pentru gestionarea evenimentelor de securitate din trecut

SIEM înregistrează datele din rețeaua internă de instrumente a utilizatorilor și identifică problemele și atacurile potențiale. Sistemul funcționează sub un model statistic pentru a analiza intrările de jurnal. SIEM distribuie agenții de colectare și reamintește datele din rețea, dispozitive, servere și firewall-uri.

Toate aceste informații sunt apoi transmise către o consolă de management unde pot fi analizate pentru a aborda amenințările emergente. Nu este neobișnuit ca sistemele SIEM avansate să utilizeze răspunsuri automate, analize de comportament ale entității și orchestrare de securitate. Acest lucru asigură că vulnerabilitățile dintre instrumentele de securitate cibernetică pot fi monitorizate și abordate prin tehnologia SIEM.

  Cum se utilizează Wireshark [Tutorial]

Odată ce informațiile necesare ajung la consola de administrare, acestea sunt vizualizate de un analist de date care poate oferi feedback cu privire la procesul general. Acest lucru este important deoarece feedback-ul ajută la educarea sistemului SIEM în termeni de învățare automată și crește familiaritatea cu mediul înconjurător.

După ce sistemul software SIEM identifică o amenințare, acesta comunică apoi cu alte sisteme de securitate de pe dispozitiv pentru a opri activitatea nedorită. Natura colaborativă a sistemelor SIEM le face o soluție populară la scară largă a întreprinderii. Cu toate acestea, creșterea amenințărilor cibernetice omniprezente a făcut ca multe întreprinderi mici și mijlocii să ia în considerare și meritele unui sistem SIEM.

Această modificare a fost relativ recentă din cauza costurilor substanțiale ale adoptării SIEM. Nu numai că trebuie să plătiți o sumă importantă pentru sistemul în sine; trebuie să alocați unul sau doi membri ai personalului pentru a-l supraveghea. Drept urmare, organizațiile mai mici au fost mai puțin entuziasmate de adoptarea SIEM. Dar asta a început să se schimbe pe măsură ce IMM-urile pot externaliza furnizorilor de servicii gestionați.

De ce este important SIEM?

SIEM a devenit o componentă principală de securitate a organizațiilor moderne. Motivul principal este că fiecare utilizator sau urmăritor lasă în urmă o urmă virtuală în datele de jurnal ale unei rețele. Sistemele SIEM sunt concepute pentru a utiliza aceste date de jurnal pentru a genera informații despre atacurile și evenimentele din trecut. Un sistem SIEM nu numai că identifică un atac, ci vă permite să vedeți cum și de ce s-a întâmplat și el.

Pe măsură ce organizațiile actualizează și modernizează infrastructurile IT din ce în ce mai complexe, SIEM a devenit și mai importantă în ultimii ani. Contrar credinței populare, firewall-urile și pachetele antivirus nu sunt suficiente pentru a proteja o rețea în întregime. Atacurile din ziua zero pot pătrunde în apărarea unui sistem chiar și prin aceste măsuri de securitate în vigoare.

SIEM abordează această problemă prin detectarea activității atacului și evaluarea acesteia în raport cu comportamentul trecut în rețea. Un sistem SIEM are capacitatea de a distinge între utilizarea legitimă și un atac rău intenționat. Acest lucru ajută la creșterea protecției împotriva incidentelor unui sistem și la evitarea deteriorării sistemelor și proprietăților virtuale.

Utilizarea SIEM ajută, de asemenea, companiile să respecte o serie de reglementări în domeniul industriei informatice. Gestionarea jurnalului este metoda standard a industriei de activitate a auditului într-o rețea IT. Sistemele SIEM oferă cea mai bună modalitate de a răspunde acestei cerințe de reglementare și asigură transparență în jurnalele pentru a genera perspective clare și îmbunătățiri.

Instrumentele esențiale SIEM

Nu toate sistemele SIEM sunt construite la fel. Drept urmare, nu există o soluție de dimensiuni unice. O soluție SIEM potrivită pentru o companie poate fi incompletă pentru alta. În această secțiune, vom descompune caracteristicile de bază necesare pentru un sistem SIEM.

Gestiunea datelor de jurnal

După cum am menționat mai sus, gestionarea datelor de jurnal este o componentă de bază a oricărui sistem SIEM la scară de întreprindere. Un sistem SIEM trebuie să grupeze datele de jurnal dintr-o varietate de surse diferite, fiecare cu propriul mod de clasificare și înregistrare a datelor. Când căutați un sistem SIEM, doriți unul care să aibă capacitatea de a normaliza datele în mod eficient (s-ar putea să aveți nevoie de un program terț dacă sistemul dvs. SIEM nu gestionează bine datele de jurnal disparate).

Odată ce datele sunt normalizate, acestea sunt apoi cuantificate și comparate cu datele înregistrate anterior. Sistemul SIEM poate recunoaște apoi tiparele de comportament rău intenționat și poate ridica notificări pentru a avertiza utilizatorul să ia măsuri. Aceste date pot fi apoi căutate de un analist care poate defini noi criterii pentru alertele viitoare. Acest lucru ajută la dezvoltarea apărărilor sistemului împotriva noilor amenințări.

Raportarea conformității

În ceea ce privește comoditatea și cerințele de reglementare, este foarte important să existe un SIEM cu caracteristici de raportare a conformității extinse. În general, majoritatea sistemelor SIEM au un fel de sistem de generare a raportului la bord care vă va ajuta să vă conformați cerințelor de conformitate.

Sursa cerințelor standardelor pe care trebuie să le conforme va fi o influență majoră asupra sistemului SIEM pe care îl instalați. Dacă standardele dvs. de securitate sunt dictate de contracte cu clienții, nu aveți prea multă libertate în ceea ce privește sistemul SIEM pe care îl alegeți – dacă nu acceptă standardul necesar, atunci nu va fi niciunul obișnuit. Este posibil să vi se solicite să demonstrați conformitatea cu PCI DSS, FISMA, FERPA, HIPAA, SOX, ISO, NCUA, GLBA, NERC CIP, GPG13, DISA STIG sau unul dintre multe alte standarde industriale.

Inteligența amenințărilor

Dacă are loc o încălcare sau un atac, puteți genera un raport care detaliează cum s-a întâmplat pe larg. Puteți utiliza aceste date pentru a perfecționa procesele interne și a efectua ajustări la infrastructura de rețea pentru a vă asigura că nu se va mai repeta. Aceasta utilizează tehnologia SIEM menține infrastructura rețelei dvs. în evoluție pentru a aborda noi amenințări.

Condiții de alertă de reglare fină

Posibilitatea de a stabili criteriile pentru viitoarele alerte de securitate este esențială pentru menținerea unui sistem SIEM eficient prin intermediul informațiilor de amenințare. Rafinarea alertelor este modalitatea principală de a vă actualiza sistemul SIEM împotriva noilor amenințări. În fiecare zi apar atacuri cibernetice inovatoare, astfel încât utilizarea unui sistem conceput pentru a adăuga noi alerte de securitate vă împiedică să rămâneți în urmă.

De asemenea, doriți să vă asigurați că găsiți o platformă software SIEM care poate limita numărul de alerte de securitate pe care le primiți. Dacă sunteți inundați de alerte, echipa dvs. nu va putea să rezolve problemele de securitate în timp util. Fără a amenda alerte de reglare, veți fi supus la setarea maselor de evenimente de la firewall-uri la jurnalele de intruziune.

Tablou de bord

Un sistem SIEM extins nu este bun dacă aveți un panou de bord sărac în spatele acestuia. Dispunerea unui tablou de bord cu o interfață simplă de utilizator facilitează identificarea amenințărilor. În practică, căutați un tablou de bord cu vizualizare. Îndată, acest lucru permite analistului dvs. să detecteze dacă există anomalii pe ecran. În mod ideal, doriți un sistem SIEM care poate fi configurat pentru a afișa date despre evenimente specifice.

  Ghid și instrumente de monitorizare Apache Tomcat

Cele mai bune instrumente SIEM

Când vine vorba de achiziționarea unei soluții SIEM, piața are de ales. De la companii mai mari, cum ar fi IBM, Intel și HE, până la SolarWinds și Manage Engine, există o soluție pentru aproape fiecare dimensiune și stil al companiei. Există chiar și opțiuni open source gratuite, deși proiectele open source au de obicei un buget de dezvoltare foarte redus, ceea ce înseamnă că aceste opțiuni nu sunt probabil cele mai bune.

Înainte de a alege un instrument SIEM, este important să vă evaluați obiectivele. De exemplu, dacă căutați un instrument SIEM pentru a îndeplini cerințele de reglementare, generarea de rapoarte va fi una dintre prioritățile dvs..

Pe de altă parte, dacă doriți să utilizați un sistem SIEM pentru a rămâne protejat împotriva atacurilor emergente, aveți nevoie de unul cu normalizare funcțională ridicată și facilități extinse de notificare definite de utilizator. Mai jos aruncăm o privire la unele dintre cele mai bune instrumente SIEM de pe piață.

1. Manager de evenimente de securitate SolarWinds (TRIAL GRATUIT)

Sistem de operare: ferestre

SolarWinds

În ceea ce privește instrumentele SIEM la nivel de intrare, Manager de evenimente de securitate SolarWinds (SEM) este una dintre cele mai competitive oferte de pe piață. SEM întruchipează toate funcțiile de bază pe care le așteptați de la un sistem SIEM, cu funcții extinse de gestionare a jurnalelor și raportare. Răspunsul detaliat la incidente în timp real al SolarWinds îl face un instrument excelent pentru cei care doresc să exploateze jurnalele de evenimente Windows pentru a-și gestiona în mod activ infrastructura de rețea împotriva amenințărilor viitoare.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre SEM este designul său de bord detaliat și intuitiv. Simplitatea instrumentelor de vizualizare facilitează utilizatorului identificarea oricăror anomalii. Ca bonus de bun venit, compania oferă asistență 24/7, astfel încât să le puteți contacta pentru a vă sfătui dacă aveți o eroare.

ALEGEREA EDITORILOR

Unul dintre cele mai competitive instrumente SIEM de pe piață, cu o gamă largă de funcții de gestionare a jurnalului. Răspunsul la incidente în timp real facilitează administrarea activă a infrastructurii dvs., iar tabloul de bord detaliat și intuitiv face ca acesta să fie cel mai ușor de utilizat pe piață. Cu suport 24/7, aceasta este o alegere clară pentru SIEM.

Descarca: Proces complet GRATUIT de 30 de zile la SolarWinds.com

Site-ul oficial: https://www.solarwinds.com/security-event-manager/

Sistem de operare: ferestre

2. ManageEngine EventLog Analyzer (TRIAL GRATUIT)

Sistem de operare: Windows și Linux

ManageEngine Event Log Analyzer

Analizați Analizatorul de gestionare a evenimentelor este un instrument SIEM deoarece se concentrează pe gestionarea jurnalelor și pe colectarea informațiilor de securitate și performanță de la ei.

Instrumentul este capabil să adune jurnalul de evenimente Windows și mesajele Syslog. Apoi va organiza aceste mesaje în fișiere, rotirea către fișiere noi unde este cazul și stocarea acelor fișiere în directoare numite în mod semnificativ, pentru acces ușor. Analizatorul EventLog protejează apoi fișierele împotriva modificărilor.

Totuși, sistemul ManageEngine este mai mult decât un server de jurnal. Are funcții analitice care vă va informa despre accesul neautorizat la resursele companiei. Instrumentul va evalua, de asemenea, performanța principalelor aplicații și servicii, cum ar fi servere web, baze de date, servere DHCP și cozi de imprimare.

Modulele de audit și raportare ale EventLog Analyzer sunt foarte utile pentru demonstrarea respectării standardelor de protecție a datelor. Motorul de raportare include formate pentru respectarea acestora PCI DSSFISMAGLBASOXHIPAA, și ISO 27001.

ManageEngine a produs trei ediții ale analizatorului EventLog, inclusiv o versiune gratuită, care adună jurnalele din până la cinci surse. ManageEngine oferă un proces gratuit de 30 de zile al ediției premium. O versiune bazată pe rețea, numită Ediția distribuită este de asemenea disponibilă pentru o încercare gratuită de 30 de zile.

ManageEngine EventLog AnalyzerDownload 30 de zile GRATUITĂ Trial

3. Securitate Enterprise Splunk

Sistem de operare: Windows și Linux

Splunk Enterprise Security

Splunk este una dintre cele mai populare soluții de management SIEM din lume. Ceea ce o diferențiază de concurență este faptul că a încorporat analize în inima SIEM-ului său. Datele de rețea și de mașină pot fi monitorizate în timp real, ca scursuri ale sistemului pentru vulnerabilitățile potențiale. Funcția Notificări Enterprise Security afișează alerte care pot fi perfecționate de utilizator.

În ceea ce privește răspunsul la amenințările de securitate, interfața utilizator este incredibil de simplă. Când efectuați o revizuire a incidentelor, utilizatorul poate începe cu o privire de ansamblu de bază înainte de a face clic pentru a face adnotări aprofundate la evenimentul trecut. De asemenea, investigatorul activului face o muncă fină de semnalizare a acțiunilor rău intenționate și de prevenire a daunelor viitoare. Trebuie să contactați vânzătorul pentru o ofertă, astfel încât este clar că aceasta este platforma proiectată cu organizații mai mari.

4. OSSEC

Sistem de operare: Windows, Linux, Unix și Mac

9 Cele mai bune instrumente SIEM: un ghid pentru informații de securitate și gestionarea evenimentelor

OSSEC este cel mai important sistem de prevenire a intruziunilor bazate pe gazdă (HIDS). Nu numai că OSSEC este un HIDS foarte bun, dar este liber de utilizat. Metodele HIDS sunt interschimbabile cu serviciile prestate de sistemele SIM, astfel încât OSSEC se încadrează și în definiția instrumentului SIEM.

Software-ul se concentrează pe informațiile disponibile în fișierele de jurnal pentru a căuta dovezi de intruziune. Pe lângă citirea fișierelor de jurnal, software-ul monitorizează sumele de verificare a fișierelor pentru a detecta modificările. Hackerii știu că fișierele de jurnal își pot dezvălui prezența într-un sistem și își pot urmări activitățile, astfel că multe programe malware avansate de intruziune vor modifica fișierele de jurnal pentru a elimina aceste dovezi.

Ca software gratuit, nu există niciun motiv să nu instalați OSSEC în multe locații din rețea. Instrumentul examinează doar fișierele jurnal rezidente pe gazda sa. Programatorii software-ului știu că diferite sisteme de operare au sisteme de înregistrare diferite. Așadar, OSSEC va examina jurnalele de evenimente și încercările de acces la registre pe înregistrările Windows și Syslog și încercările de acces root pe dispozitivele Linux, Unix și Mac OS. Funcțiile superioare din software îi permit să comunice printr-o rețea și să consolideze înregistrările de jurnal identificate într-o singură locație într-un magazin central de jurnale SIM.

  8 cei mai buni generatori de interogare SQL

Deși OSSEC este liber de utilizat, este deținut de o operațiune comercială – Trend Micro. Partea frontală pentru sistem se poate descărca ca program separat și nu este foarte bună. Cei mai mulți utilizatori OSSEC își transmit datele prin Graylog sau Kibana ca front end și ca motor de analiză.

Comportamentul OSSEC este dictat de „politici”, care sunt semnături de activitate care trebuie căutate în fișierele jurnal. Aceste politici sunt disponibile gratuit de pe forumul comunității de utilizatori. Companiile care preferă să utilizeze doar software complet acceptat se pot abona la un pachet de asistență de la Trend Micro.

5. Platforma de informații de securitate LogRhythm

Sistem de operare: Windows și Linux

LogRhythm

LogRhythm s-au stabilit de mult timp ca pionieri în cadrul sectorului soluțiilor SIEM. De la analiza comportamentală la corelația jurnalului și inteligența artificială, această platformă are totul. Sistemul este compatibil cu o gamă masivă de dispozitive și tipuri de jurnal. În ceea ce privește configurarea setărilor, cea mai mare parte a activității este administrată prin intermediul Managerului de implementare. De exemplu, puteți utiliza Expertul gazdă Windows pentru a trece prin jurnalele Windows.

Acest lucru face mult mai ușor să restrângeți ceea ce se întâmplă în rețeaua dvs. La început, interfața cu utilizatorul are o curbă de învățare, dar manualul de instrucții extensiv ajută. Cireașa de pe tort este că manualul de instrucțiuni oferă de fapt hyperlink-uri pentru diferite caracteristici pentru a vă ajuta în călătoria dvs. Eticheta de preț a acestei platforme face o alegere bună pentru organizațiile de dimensiuni medii care doresc să pună în aplicare noi măsuri de securitate.

6. Managementul securității unice alienVault

Sistem de operare: Windows și Mac

AlienVault SIEM

Ca una dintre soluțiile SIEM cu prețuri competitive din această listă, AlienVault este o ofertă foarte atractivă. La baza acestuia, acesta este un produs tradițional SIEM cu detecție de intruziune încorporată, monitorizare comportamentală și evaluare a vulnerabilității. AlienVault are analizele de bord pe care le-ați aștepta pentru o platformă de această scară.

Unul dintre aspectele mai unice ale platformei AlienVault este Open Threat Exchange (OTX). OTX este un portal web care permite utilizatorilor să încarce „indicatori de compromis” (IOC) pentru a ajuta alți utilizatori să amenințe cu amenințări. Aceasta este o resursă excelentă în ceea ce privește cunoștințele generale și amenințările. Prețul scăzut al acestui sistem SIEM îl face ideal pentru întreprinderile mici și mijlocii care doresc să-și îmbunătățească infrastructura de securitate.

7. RSA NetWitness

Sistem de operare: Red Hat Enterprise Linux

RSA NetWitness SIEM

RSA NetWitness este una dintre opțiunile SIEM cele mai intermediare disponibile pe piață. Dacă căutați o soluție completă de analiză de rețea, nu căutați mai departe decât RSA Netwitness. Pentru organizațiile mai mari, acesta este unul dintre cele mai extinse instrumente disponibile pe piață. Cu toate acestea, dacă căutați un produs ușor de utilizat, poate doriți să căutați în altă parte.

Din păcate, configurația inițială poate dura destul de mult în comparație cu alte produse din această listă. Acestea fiind spuse, documentația completă a utilizatorului vă va ajuta în procesul de configurare. Ghidurile de instalare nu vă ajută cu nimic, dar vă oferă suficiente informații pentru a pune piesele la un loc.

8. IBM QRadar

Sistem de operare: Red Hat Enteprise Linux

IBM QRadar

În ultimii câțiva ani, răspunsul IBM la SIEM s-a stabilit ca unul dintre cele mai bune produse de pe piață. Platforma oferă o suită de gestionare a jurnalelor, analize, colectare de date și detecții de intruziune pentru a vă ajuta să mențineți infrastructura de rețea în funcțiune. Toată gestionarea jurnalului trece printr-un singur instrument: QRadar Log Manager. Când vine vorba de analiză, QRadar este o soluție aproape completă.

Sistemul are analize de modelare a riscurilor care pot simula atacurile potențiale. Aceasta poate fi utilizată pentru a monitoriza o varietate de medii fizice și virtuale din rețeaua dvs. IBM QRadar este una dintre cele mai complete oferte din această listă și este o alegere excelentă dacă căutați o soluție versatilă SIEM. Funcționalitatea diversă a sistemului SIEM standard din industrie a făcut ca standardul industriei pentru multe organizații mai mari.

9. McAfee Enterprise Security Manager

Sistem de operare: Windows și Mac

SIEM McAfee Enterprise Security Manager

McAfee Enterprise Security Manager este considerată una dintre cele mai bune platforme SIEM din punct de vedere analitic. Utilizatorul poate colecta o varietate de jurnale într-o gamă largă de dispozitive prin intermediul sistemului Active Directory. În ceea ce privește normalizarea, motorul de corelație al McAfee compilează cu ușurință surse de date disparate. Acest lucru face mult mai ușor să detectați când are loc un eveniment de securitate.

În ceea ce privește asistența, utilizatorii au acces atât la asistența tehnică McAfee Enterprise, cât și la asistența tehnică McAfee Business. Utilizatorul poate alege să viziteze site-ul său de către un manager de cont de asistență de două ori pe an, dacă alege acest lucru. Platforma McAfee se adresează companiilor mijlocii care caută o soluție completă de gestionare a evenimentelor de securitate.

Implementarea SIEM

Indiferent ce instrument SIEM alegeți să încorporați în afacerea dvs., este important să adoptați lent o soluție SIEM. Nu există o cale rapidă de implementare a unui sistem SIEM. Cea mai bună metodă de integrare a unei platforme SIEM în mediul IT este să o introduci treptat. Aceasta înseamnă adoptarea oricărei soluții de la o bucată cu bucată. Ar trebui să vă propuneți să aveți funcții de monitorizare în timp real și analize de jurnal.

Făcând acest lucru vă oferă posibilitatea de a face cont de mediul IT și de a regla procesul de adopție. Implementarea unui sistem SIEM va ajuta treptat să detectați dacă vă lăsați deschiși la atacuri rău intenționate. Cel mai important este să vă asigurați că aveți o vedere clară a obiectivelor pe care doriți să le îndepliniți atunci când utilizați un sistem SIEM.

În acest ghid, veți vedea o varietate de furnizori SIEM diferiți care oferă produse finale extrem de diferite. Dacă doriți să găsiți serviciul potrivit pentru dvs., acordați-vă timp pentru a cerceta opțiunile disponibile și a găsi unul care să se alinieze obiectivelor organizaționale. În etapele inițiale, veți dori să vă pregătiți pentru cel mai rău caz.

Pregătirea pentru cel mai rău caz înseamnă că sunteți echipat pentru a aborda chiar și cele mai dure atacuri. În cele din urmă, este mai bine să fii supraprotejat împotriva atacurilor cibernetice decât să fii sub-protejat. După ce ai ales un instrument pe care vrei să-l folosești, angajează-te la actualizare. Un sistem SIEM este la fel de bun ca actualizările sale. În cazul în care nu reușiți să vă actualizați jurnalele și să vă perfecționați notificările, veți fi nepregătit atunci când va apărea o amenințare emergentă.

About the author

Comments

 1. nale și să le analizați în timp real, ceea ce face posibil un sistem SIEM. Acesta poate detecta modele și anomalii în datele de jurnal, alertând administratorii de sistem în timp util pentru a lua măsuri de protecție. În plus, un sistem SIEM poate ajuta la conformitatea cu reglementările de securitate, cum ar fi GDPR sau HIPAA. În general, implementarea unui sistem SIEM este esențială pentru orice organizație care dorește să-și protejeze datele și să-și mențină securitatea cibernetică.

Comments are closed.