9 cele mai bune monitoare de temperatură ale procesorului

9 cele mai bune monitoare de temperatură ale procesorului

Prea multă căldură poate provoca daune unui computer și poate cauza blocarea acestuia. Multe companii folosesc monitoare de temperatură CPU pentru a monitoriza temperaturile ridicate.

Monitoarele de temperatură CPU vă permit să monitorizați temperatura CPU dintr-o locație. Monitorizarea temperaturii vă permite să identificați când dispozitivele se supraîncălzesc și vă oferă o șansă să remediați problema înainte de a se produce vreo deteriorare a dispozitivului..

Aici este lista noastră cu cele mai bune 9 monitoare de temperatură ale procesorului:

 1.  Atera (TRIAL GRATUIT) Un monitor de infrastructură IT de la distanță proiectat pentru utilizare de către MSP-uri care include monitorizarea stării serverului.
 2. ManageEngine OpManager Un monitor de rețea cu monitorizare a temperaturii procesorului. Cu acest instrument, puteți monitoriza temperatura procesului, utilizarea memoriei, viteza ventilatorului și viteza ceasului.
 3. HWMonitor Un instrument de monitorizare hardware cu monitorizare a temperaturii și a vitezei ventilatorului. Este compatibil cu cipurile de senzori, inclusiv seria ITE IT87 și Winbond ICs.
 4. Deschideți monitorul hardware O platformă de monitorizare hardware open-source. Monitorizează senzorii de temperatură, vitezele, tensiunile, sarcina și viteza ceasului.
 5. Temp. De miez Mentor de temperatură care preia informații de la senzorul digital termic (DTS) al procesoarelor de calculator. Are o aplicație Core Temp Monitor pentru telefoanele Windows și Android.
 6. SpeedFan O aplicație software care monitorizează tensiunea, viteza ventilatorului și temperatura computerelor. De asemenea, permite utilizatorului să controleze viteza ventilatorului și să reducă zgomotul.
 7. AIDA64 Extrem Monitor hardware cu suport pentru peste 250 de tipuri diferite de senzori care pot monitoriza temperatura, tensiunea, viteza ventilatorului și puterea. Este disponibil pentru toate versiunile de Windows pe 32 de biți și 64 de biți.
 8. Rainmeter Monitor de temperatură CPU pentru dispozitivele Windows care monitorizează temperatura, procesorul, utilizarea discului și memoria RAM. Include skinuri personalizabile pe care le puteți utiliza pentru a crea un mediu de monitorizare unic.
 9. hwinfo Instrument gratuit de monitorizare a temperaturii și hardware. Instrumentul vine cu funcții de monitorizare în timp real și un sistem de alertă personalizabil.

Cele mai bune monitoare de temperatură ale procesorului

1. Atera (PROBA GRATUITĂ)

9 cele mai bune monitoare de temperatură ale procesorului

Atera este o platformă software destinată utilizării de către furnizori de servicii gestionați (MSPs). Oferă toate utilitățile de care are nevoie un tehnician MSP pentru a administra de la distanță sistemul IT al unei companii client. Deși nu este strict un instrument de monitorizare a procesorului, acesta este în top lista noastră datorită utilității sale pentru administratorii de rețele pentru a monitoriza mai multe dispozitive într-o rețea.

Pachetul de instrumente de administrare se numește a monitorizare și gestionare la distanță (RMM) sistem. Aceasta include monitoare, procese automatizate și canale de acces pentru ca tehnicienii să administreze complet un sistem. Aceste instrumente includ monitoare server.

  11 cele mai bune instrumente de monitorizare SQL Server pentru 2023

Procesele de monitorizare la distanță ale Atera sunt facilitate de instalarea un program de agent pe serverul care urmează să fie monitorizat. Acest agent raportează înapoi la procesorul principal Atera cu privire la stările live ale serverului. Aceste rapoarte supraveghează procesorul, memoria și spațiul pe disc al unui server și monitorizează, de asemenea, viteza și temperatura ventilatorului. Rezultatele acestei culegeri de date sunt afișat în direct în tabloul de bord a sistemului Atera.

Atera este un serviciu bazat pe cloud și include energie de procesare și spațiu de stocare pe serverele virtuale cloud Azure. Personalul MSP accesează consola printr-un browser web obișnuit și există, de asemenea, aplicații gratuite pentru a permite accesul de pe dispozitive mobile. Atera este perceput pentru tehnician, fie pe lună, fie pe an. Puteți consulta funcțiile de monitorizare a serverului Atera înainte de a-l achiziționa cu un 30 de zile de încercare gratuită.

AteraStart 30 de zile GRATUITĂ încercare

2. ManageEngine OpManager

Captura de ecran ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager este un instrument de monitorizare a rețelei cu funcții de monitorizare a procesorului și a memoriei. Puteți monitoriza Temperatura CPU, viteza ventilatorului, utilizarea memoriei, și viteza ceasului. Instrumentul vă permite, de asemenea, să creați monitoare SNMP personalizate cu un identificator de obiecte de dispozitiv dacă dispozitivul dvs. nu este acceptat în afara căsuței (OID).

Monitorizarea temperaturii și a altor valori hardware cu ManageEngine OpManager este usor. De exemplu, dacă un dispozitiv se supraîncălzește, puteți explora alte valori sau cauze, cum ar fi utilizarea discului. După ce ați terminat monitorizarea, puteți crea rapoarte să împărtășești ceea ce ai descoperit cu echipa ta.

sistem de alertă vă notifică ori de câte ori temperatura procesorului depășește nivelurile normale. Programul emite notificări de e-mail, mesaj, și alarme web pentru a vă actualiza cu privire la schimbările de mediu.

ManageEngine OpManager este disponibil pentru ferestre și Linux. Programul este recomandat acelor utilizatori care doresc un produs de monitorizare a rețelei cu monitorizare a temperaturii incluse. Dacă doriți să aflați informațiile despre prețuri ManageEngine OpManager atunci va trebui să contactați direct compania. Puteți descărca versiunea de încercare gratuită.

3. HWMonitor

Captură de ecran de HWMonitor

HWMonitor este un instrument de monitorizare hardware pentru Windows care monitorizează computerul temperaturile, tensiuni, și fani. Software-ul monitorizează temperatura hard disk-ului și a cardului video. Aceste valori vă oferă o indicație puternică a stării generale a unui dispozitiv.

Există, de asemenea, o versiune extinsă a HWMonitor denumit HWMonitor PRO, care costă 22,10 USD (17,08 £) pentru 10 conexiuni la distanță sau 38,71 USD (29,92 USD) pentru până la 20 de conexiuni la distanță. HWMonitor Pro ADD monitorizare de la distanță, generarea graficului, si un interfață de utilizator îmbunătățită.

Când utilizați versiunea PRO, puteți monitoriza mai multe computere într-o vizualizare a listei. Lângă fiecare dispozitiv, puteți vedea Valoare, min, și Max temperaturile componentelor hardware. Perspectiva listei facilitează monitorizarea mai multor dispozitive simultan. Puteți descărca programul gratuit.

4. Deschideți Monitorul hardware

captură de ecran de monitor hardware deschis

Deschideți monitorul hardware este o soluție de monitorizare hardware open-source care monitorizează temperatura, viteza ventilatorului, sarcină, Voltaj, și viteza de ceas a calculatoarelor. Instrumentul acceptă cipuri hardware comune, ceea ce înseamnă că poate fi implementat într-o serie de medii. Interfața utilizatorului afișează datele prelevate de la senzorii de temperatură într-un format de listă – ușurând găsirea dispozitivelor critice pentru misiune și menținerea acestora.

  WebLogic Server Guide and Tools

Deschideți monitorul hardware este recomandat acelor utilizatori care doresc să utilizeze o platformă de monitorizare a temperaturii la sursă deschisă cu costuri reduse. Deschideți monitorul hardware este disponibil pentru Windows XP, perspectivă, 7, 8, 8.1, 10, și Linux. Puteți descărca programul gratuit.

5. Temp. De miez

Captura de ecran Core Temp

Temp. De miez este un instrument de monitorizare a temperaturii care poate monitoriza Intel, AMD, și PRIN INTERMEDIULprocesoare în timp real. Programul folosește date preluate din Senzor termic digital(DTS) din fiecare miez de procesare. Software-ul colectează datele și apoi le afișează pe ecran, astfel încât utilizatorul să poată citi cu precizie temperatura.

Sunt multiplu suplimente disponibile pentru Temp. De miez astfel încât utilizatorul să poată adăuga funcții suplimentare. De exemplu, Aplicația Core Temp Monitor permite utilizatorilor să monitorizeze dispozitivele pornite ferestre și Telefoane Android. Plug-in-ul Core Temp Grapher creează un afișaj vizual care creează un grafic pentru fiecare miez de procesor care prezintă procentul de sarcină și temperatura de bază.

Temp. De miez este disponibil pentru Windows XP, perspectivă, 7, 8,10, 2003 Server, 2008 Server, 2012 Server, și 2016 Server. Pentru uz comercial, trebuie să achiziționați o licență comercială. Puteți solicita o ofertă direct de la companie. Descărcați gratuit Core Temp.

6. SpeedFan

Captura de ecran Speedfan

SpeedFan este un monitor hardware care monitorizează temperatura, viteza ventilatorului, Voltaj, și temperaturi pe hard disk. Software-ul poate afișa, de asemenea, datele S.M.A.R.T de pe hard disk-uri. Cu SpeedFan puteți configura programul pentru a schimba viteza ventilatorului de la distanță în funcție de temperatura unui sistem. De exemplu, puteți alege o viteză minimă și maximă a ventilatorului.

Interfața de utilizator este simplă de utilizat, iar platforma detectează automat senzori de temperatură deci nu trebuie să pierdeți timpul creând configurații extinse. Cu toate acestea, dacă doriți să vă angajați cu configurații mai complexe, puteți face acest lucru pe Avansat pagină. Aici poti compensează citirile inexacte ale temperaturii și controlați viteza ventilatorului.

În mod similar, dacă doriți să vizualizați afișaje vizuale, puteți face acest lucru prin intermediul Grafice fereastră. Fereastra Grafice afișează diagrame de performanță care vă permit să alegeți ce valori doriți să monitorizați. Pur şi simplu introduceți ora de început și de sfârșit a lecturii dvs., ce elemente vrei să monitorizezi și ce valori vrei să vezi.

SpeedFan este disponibil pentru Windows 9x, PE MINE, NT, 2000, 2003, XP, perspectivă, Windows 7, 2008, Windows 8, Windows 10, și 2012. Puteți descărca instrumentul gratuit.

7. AIDA64 Extrem

AIDA64 Extrem

AIDA64 Extrem este un dispozitiv de monitorizare care monitorizează temperatura, Voltaj, viteze ale ventilatorului, și putere. AIDA64 suporturi peste 250 de tipuri diferite de senzori ceea ce înseamnă că funcționează cu majoritatea activelor IT. Interfața de utilizator este simplă cu un SensorPanel unde puteți construi un panou personalizat pentru a monitoriza datele de temperatură și alte informații.

  8 cele mai bune platforme de servicii de protecție DDoS

O caracteristică care este deosebit de utilă pentru utilizatorii de întreprindere este suportul extern pentru afișare. Puteți vizualiza datele hardware pe peste 50 de ecrane LCD / VFD externe, inclusiv smartphone-uri și tablete. Asistența afișată vă asigură că puteți vedea toate informațiile de care aveți nevoie.

AIDA64 Extrem este disponibil pentru toți 32 biți și 64-biți versiuni de ferestre. Instrumentul este bun pentru utilizatorii care doresc un monitor de temperatură de întreținere scăzut. Puteți cumpăra AIDA64 Extrem pentru utilizatorii casnici de la 39,95 USD (30,87 £) pentru trei computere. Puteți descărca proba gratuită de 30 de zile.

8. Rainmeter

Piele ploaie

Rainmeter este un liber, monitor de temperatură al CPU-sursă deschisă pentru Windows. Rainmeter poate monitoriza datele temperatura, Procesor, Berbec, utilizarea discului, și altele. Există o serie de piei care fac acest lucru posibil. Piei sunt instrumente în esență mici, cu care puteți personaliza aspectul. Utilizatorul poate creați piei de monitorizare, utilizați unul dintre pachetele de pornire sau instalați un plugin.

De exemplu, CoreTemp pluginul permite utilizatorului să extrage informații din aplicația CoreTemp. Avantajul de a face acest lucru este că puteți utiliza skinuri pentru a controla modul în care vedeți informațiile pe ecran.

Piei sunt tragere și plasare Asa ca poti creați un panou de monitorizare personalizat pentru o mai bună vizibilitate. Puteți utiliza, de asemenea, una dintre piesele de pornire, astfel încât să nu fie necesar să creați niciunul dacă nu doriți.

Dacă sunteți în căutarea unui instrument personalizabil, care să fie accesibil pentru utilizatorii non-tehnici, Rainmeter este o alegere excelentă. Rainmeter este disponibil de la Windows 7 la Windows 10. Este disponibil ca descărcare gratuită.

9. HWiNFO

hwinfo

hwinfo este un sistem în timp real și soluție de monitorizare a temperaturii pentru Windows. Cu HWiNFO puteți monitoriza elemente hardware, cum ar fi CPU-uri, unități de procesare grafică, unități, plăci de bază, și multe altele pentru a descoperi probleme de performanță. Interfața de utilizator este ușor de navigat și puteți vizualiza date de performanță aprofundate făcând clic pe ierarhia infrastructurii.

Alerte personalizabile ajută la urmărirea supraîncălzirii și degradării performanței. Există, de asemenea add-on-uri puteți utiliza pentru a crește experiența de monitorizare. De exemplu, Pluginul HWiNFOMonitor adaugă o bară laterală personalizabilă care afișează performanța procesorului cu bare și grafice.

hwinfo este ideal pentru întreprinderile care necesită o soluție gratuită de monitorizare a procesorului. Instrumentul este disponibil HWiNFO32 pentru Windows pe 32 de biți și HWiNFO64 pentru Windows pe 64 de biți. Puteți descărca programul gratuit.

Monitoare de temperatură CPU: Opriți dispozitivele dvs. de la supraîncălzire 

Toate PC-urile emit căldură, dar există o limită la cantitatea de căldură pe care un computer o poate rezista înainte de deteriorarea hardware-ului. Monitorizarea temperaturii dispozitivelor dvs. vă poate ajuta să vă asigurați că nu se supraîncălzesc și crește longevitatea infrastructurii pe care vă bazați în fiecare zi.

Monitoarele de temperatură ale procesorului simplifică monitorizarea căldurii unei rețele întregi de dispozitive. Atera, ManageEngine OpManager, HWMonitor, și Deschideți monitorul hardware sunt toate soluții fiabile pentru monitorizarea performanței procesorului. Implementarea monitorizării regulate vă va asigura că dispozitivele dvs. vor rămâne disponibile pe tot parcursul anului.

About the author

Comments

 1. derea ventilatorului. Atera este o alegere excelentă pentru companiile care doresc să monitorizeze mai multe dispozitive într-o rețea și să administreze sistemul IT al unei companii client.

  2. ManageEngine OpManager
  ManageEngine OpManager este un instrument de monitorizare a rețelei care include și monitorizarea temperaturii procesorului. Acest instrument vă permite să monitorizați temperatura procesorului, utilizarea memoriei, viteza ventilatorului și viteza ceasului. OpManager este o alegere excelentă pentru companiile care doresc să monitorizeze și să gestioneze rețeaua lor într-un singur loc.

  3. HWMonitor
  HWMonitor este un instrument de monitorizare hardware care include monitorizarea temperaturii și a vitezei ventilatorului. Este compatibil cu cipurile de senzori, inclusiv seria ITE IT87 și Winbond ICs. Acest instrument este ușor de utilizat și vă permite să monitorizați temperatura și viteza ventilatorului în timp real.

  4. Deschideți Monitorul hardware
  Open Hardware Monitor este o platformă de monitorizare hardware open-source. Monitorizează senzorii de temperatură, vitezele, tensiunile, sarcina și viteza ceasului. Acest instrument este gratuit și ușor de utilizat.

  5. Temp. De miez
  Core Temp este un monitor de temperatură care preia informații de la senzorul digital termic (DTS) al procesoarelor de calculator. Are o aplicație Core Temp Monitor pentru telefoanele Windows și Android. Acest instrument este gratuit și ușor de utilizat.

  6. SpeedFan
  SpeedFan este o aplicație software care monitorizează tensiunea, viteza ventilatorului și temperatura computerelor. De asemenea, permite utilizatorului să controleze viteza ventilatorului și să reducă zgomotul. Acest instrument este gratuit și ușor de utilizat.

  7. AIDA64 Extrem
  AIDA64 Extreme este un monitor hardware cu suport pentru peste 250 de tipuri diferite de senzori care pot monitoriza temperatura, tensiunea, viteza ventilatorului și puterea. Este disponibil pentru toate versiunile de Windows pe 32 de biți și 64 de biți. Acest instrument este ușor de utilizat și oferă o gamă largă de funcții de monitorizare.

  8. Rainmeter
  Rainmeter este un monitor de temperatură CPU pentru dispozitivele Windows care monitorizează temperatura, procesorul, utilizarea discului și memoria RAM. Include skinuri personalizabile pe care le puteți utiliza pentru a crea un mediu de monitorizare unic. Acest instrument este gratuit și ușor de utilizat.

  9. HWiNFO
  HWiNFO este un instrument gratuit de monitorizare a temperaturii și hardware. Instrumentul vine cu funcții de monitorizare în timp real și un sistem de alertă personalizabil. Acest instrument este ușor de utilizat și oferă o gamă largă de funcții de monitorizare.

  În concluzie, monitorizarea temperaturii procesorului este esențială pentru a preveni supraîncălzirea și deteriorarea dispozitivelor. Cele mai bune monitoare de temperatură ale procesorului includ Atera, ManageEngine OpManager, HWMonitor, Open Hardware Monitor, Core Temp, SpeedFan, AIDA64 Extreme, Rainmeter și HWiNFO. Alegeți instrumentul potrivit pentru nevoile dvs. și asigurați-vă că dispozitivele dvs. sunt protejate de supraîncălzire.

Comments are closed.