Alternative SolarWinds: SolarWinds vs Atera, SevOne, NetBrain, Splunk, Auvik, Extrahop

Alternative SolarWinds: SolarWinds vs Atera, SevOne, NetBrain, Splunk, Auvik, Extrahop

Monitor performansi mreže SolarWinds proizvod je koji mnogi smatraju najboljim proizvodom za praćenje mreže na tržištu. Međutim, to ne znači da je najbolje u svemu. Svaki alat ima svoju posebnost i postoji mnogo alata koji izazov Monitor performansi mreže SolarWinds u nizu ključnih područja. U ovom ćemo članku usporediti Monitor performansi mreže SolarWinds, SevOne, NetBrain, Splunk, Auvik i Extrahop vidjeti što je najbolje.

SolarWinds vs Atera

Tabela za usporedbu značajki:

svojstvo

Monitor performansi mreže SolarWinds

Atera

AutoDiscovery

Da

Da

Praćenje u stvarnom vremenu

Da

Da

Povijesni nadzor

Da

Da

Nadzorna ploča

Da

Da

Mobilna aplikacija

Ne

Da

Automatizacija

Ne

Da

API odmora

Ne

Da

Zapisivanje djelatnosti tehničara

Ne

Da

cijena

Započinje s 2.892 USD (2.245)

Počinje od 79 USD mjesečno (£ 61,24)

Atera Patch Management

Atera malo se razlikuje od ostalih alternativa SolarWinds Network Performance Monitor na ovom popisu jer jest paket podrške za upravljane davatelje usluga (MSP). Platforma je usluga utemeljena na oblaku i uključuje daljinski nadzor i upravljanje (RMM) funkcije i automatizacija profesionalnih usluga (PSA) modula. RMM je softver koji tehničar treba za uslugu mreže klijenta, a PSA značajke pomažu u nadzoru MSP-ovog tima tehničara..

Kao potpuni paket za nadzor udaljenog sustava, Atera je u mogućnosti nadzirati poslužitelje i aplikacije kao i mreže. To uključuje funkcije upravljanja sustavom, kao što su upravljanje zakrpama i upravljanje licencama za softver. Kao takav, Atera ima mnogo više funkcionalnosti od SolarWinds Network Performance Monitor-a. Za usporedbu ćemo se usredotočiti samo na mrežne funkcije praćenja Atera RMM usluge.

Temeljna tehnologija koja pokreće funkcije nadzora mreže i SolarWinds Network Performance Monitor i Atera potpuno je ista. Oba koriste Jednostavno upravljanje mrežnim protokolom (SNMP) procesi. SNMP metoda omogućuje otkrivanje mreže, statuse mrežne opreme uživo i upozorenja o performansama.

Glavna razlika u konfiguraciji između SolarWinds NPM i Atera je ta što se SolarWinds instalira na licu mjesta, ali Atera je mrežna usluga. Za hostovanje Atera softvera nije potrebno održavati poslužitelje. Kao takav, Atera je prikladnija za male MSP-ove jer je potpuna funkcionalnost skupa za nadzor mreže dostupna onim tvrtkama s malim proračunom. Usluga Atera je naplaćuje se pretplatom za svakog tehničara, tako da tvrtke koje koriste Atera ne moraju platiti puni trošak za nabavu softvera unaprijed. Kupci Atere mogu birati mjesečno ili godišnje. Plaćanje po godini dobiva nižu stopu. Međutim, usluga se naplaćuje unaprijed, tako da postoje prednosti proračuna u odnosu na odabir mjesečnog plana plaćanja.

Usporedba značajki: Upozorenja

Upozorenja o sustavu od vitalne su važnosti u bilo kojem mrežnom monitoru i SolarWinds NPM i Atera koriste istu metodologiju za isticanje statusnih problema: zamka SNMP-a. U oba sustava softver središnjeg monitora postavlja agente uređaja periodične zahtjeve za izvještajima o različitim statusima nadzirane opreme.

SNMP zamka omogućuje agentu da uređaj poslati izvješće o statusu ne čekajući zahtjev. I SolarWinds i Atera prepoznaju važnost ovih poruka o zamkama i prikazuju ih na istaknutom mjestu kao interpretirane upozorenja na nadzornoj ploči. U oba slučaja upozorenje se može e-poštom proslijediti nominiranom tehničaru. Ova značajka znači da ne trebate odrediti člana osoblja koji će sjediti i gledati nadzornu ploču mreže za praćenje mreže da biste primili upozorenje čim se pojavi. Upozorenja su kategorizirana po težini a na nadzornoj ploči sustava prikazani su kao događaji u boji.

Događaji upozorenja prenose se i na vizualizacije sustava praćenja, koje uključuju grafovi i grafikoni u boji. Oba ova sustava pojednostavljuju mrežnu administraciju tako što zapisuju sve statuse i stavljaju na raspolaganje podatke o performansama za kasniju analizu, kao i privlačeći pažnju administratora čim stvari počnu poći po zlu..

Možete dobiti besplatno 30-dnevno probno razdoblje softvera Atera.

Atera Start 30-dnevna BESPLATNA proba

SolarWinds vs SevOne

Tabela za usporedbu značajki:

FeatureSolarWinds Network Performance MonitorSevOne
Mrežno otkriće Da (automatsko otkrivanje) Da (navedite podmreže za skeniranje)
Nadgledanje mreže SNMP, ICMP, WMI. Možete kupiti SolarWinds NetFlow analizator prometa kako biste koristili NetFlow, jFlow, sFlow, IPFIX i NetStream SNMP, NetFlow, nadzor virtualnog stroja,
WMI, HTTP, JMX, IP telefonija, Cisco CallManager, Medianet, DNS, Proxy Ping, ICMP, IP SLA, NBAR, IPFIX, Port Shaker, MySQL, NAM i drugi
IPv6 podrška Da Da
Karta topologije Da Da
Syslog Da Da (zahtijeva SevOne Appliance Log Appliance)
Izvješće o nadzoru virtualnog sučelja i uređaja Da Da
Aktivni direktorij Da Da
cijena Započinje s 2.892 USD (2.245) Obratite se prodajnom timu

Snimka zaslona SolarWinds

Monitor performansi mreže SolarWinds i SevOne trenutno su dva najpoznatija alata za mrežni nadzor. Kako su se potrebe mrežnih administratora razvijale eksponencijalno, i ova dva proizvoda prilagođavala su se. Monitor performansi mreže SolarWinds je mrežno nadgledanje mrežnog sustava za praćenje koje se također može pokrenuti kao virtualni stroj i nudi okruženje za praćenje koje je strukturirano kroz nadzornu ploču.

Uređaji se preslikavaju korištenjem mrežni alat za automatsko otkrivanje te ih se tada može pregledati u raznim vizualnim prikazima. Vizualni zasloni dostupni u SolarWinds Network Monitor uključuju mrežne topološke karte u grafikone i grafikone. Monitor performansi mreže SolarWinds pruža vam intenzivno-vizualni doživljaj s kojim možete nadzirati. To omogućava korisniku da lako vidi što se događa iz perspektive odozgo prema dolje.

SolarWinds Network Monitor Monitor sposobnost praćenja podupire se upotrebom SNMP, ICMP, i WMI. Međutim, ako želite iskoristiti nadzor protoka, morat ćete kupiti kopiju SolarWinds NetFlow analizator prometaSolarWinds NetFlow analizator prometa koja košta 1.795 USD (1.400 funti) i omogućiti će vam provođenje NetFlow, jFlow, sFlow, IPFIX i NetStream.

Snimka zaslona SevOne

U usporedbi, SevOne nudi drukčiji pristup nadziranju mreže prema Monitor performansi mreže SolarWinds. SevOne implementiran je kao hardver izravno u centar podataka, što pomaže u poticanju mogućnosti daljnjeg umanjenja razine. Značajke SevOne nisu odvojeni modulima kao što su Monitor performansi mreže SolarWinds ili. Na primjer, ako želite pristupiti nadzoru NetFlow, vidjet ćete da je to dio nadzorne ploče i nećete morati kliknuti na drugu karticu.

S SevOne možete pratiti SNMP, NetFlow, ICMP, IPFIX, i više. Najveća prednost u tome SevOne uživa preko SolarWinds Monitor performansi mreže jest da nudi podršku za NetFlow. NetFlow je ključan za provođenje analize propusnosti i dok možete kupiti SolarWinds NetFlow analizator prometa, Nedostatak ove značajke čini ga propuštenom prilikom Monitor performansi mreže SolarWinds.

Usporedba glavnih značajki: Upozorenja

Jedno od najvažnijih područja na koje treba uzeti u obzir prilikom razmatranja novog alata za praćenje mreže jesu upozorenja. Pravi sustav upozorenja pomaže vam držati se u petlji čak i kad niste zalijepljeni na uređaj. Upozorenja su područje u kojem su oboje Monitor performansi mreže SolarWinds i SevOne izvedite vrlo dobro. Monitor performansi mreže SolarWinds ima sustav upozorenja koji vam daje do znanja kada su uređaji blizu kvara (ili kada nisu postali).

To osigurava da ćete dobiti obavijest samo kada su uređaji u ozbiljnoj opasnosti i smanjiti količinu nevažnih poruka obavijesti koje imaju problem s nekim drugim platformama za nadgledanje mreže. Svoje iskustvo možete prilagoditi konfiguriranjem mrežnih upozorenja koja se pokreću prema posebnim kriterijima. Isto tako, postoji i potencijal postavljanja uvjeta pokretanja tako da se upozorenje aktivira kada se dogodi nešto određeno.

Upozorenja tada šalje e-pošta i SMS tako da se može djelovati na. Mogućnost prilagođavanja upozorenja na ovaj način izuzetno je zgodna, a to je i nešto drugo SevOne čini vrlo dobro. SevOne djeluje na osnovi praga sustav upozorenja koji obavještava korisnika kada su prethodno konfigurirani pragovi upozorenja kršeni. Možeš pogledajte upozorenja putem e-pošte, nadzornu ploču ili putem mobilne aplikacije SevOne.

Imajući prilagođene okidače osiguravate da budete u kontaktu s događajima i ne previdite ništa što bi vam moglo izazvati neočekivani prekid rada. Na temelju upotrebljivosti i jednostavnosti to se mora reći Izvedba mreže SolarWinds Monitor ima bolji sustav upozorenja. Jednostavnija je upotreba i pruža iskustvo praćenja koje vam omogućuje da napravite korak unatrag, sprečavajući tako beskrajne obavijesti.

SolarWinds vs NetBrain

FeatureSolarWinds Network Performance MonitorNetBrain
Mrežno otkriće Da (SNMP automatsko otkrivanje) Da (CLI automatsko otkrivanje podataka)
kontrolna ploča Da Da
NetFlow Ne (treba SolarWinds NetFlow Analyzer) Da
Mrežna topološka karta Da Da
Apis Ne Da
Automatizacija Ne Da
Mobilna aplikacija Ne Da (Qapp)
Prilagodljiva upozorenja Da Da
cijena Započinje s 2.892 USD (2.245) Obratite se prodajnom timu

NetBrain prometni put

Dok NetBrain nije tako dobro poznat kao Monitor performansi mreže SolarWinds, to je još uvijek jedan od najučinkovitijih proizvoda za praćenje mreže na tržištu. Jedna od značajki koja čini NetBrain izdvojiti je svoje mrežno otkriće. NetBrain ima svoju značajku automatskog otkrivanja, ali umjesto da vrši SNMP ispitivanje po kojem je SolarWinds dobro poznat, NetBrain gradi matematički model iz živih podataka i skuplja CLI podatke s povezanih uređaja.

Glavna prednost ove metode autodotkrivanja ima više SolarWinds Network Monitor Monitor Biranje SNMP-a može skupljati podatke sa svih uređaja. U kontrastu, Monitor performansi mreže SolarWinds mogu anketirati samo uređaje s omogućenom SNMP-om. U tom smislu, NetBrain pruža vam veću vidljivost jer vam omogućuje pregled svi ti uređaji.

NetBrain također ima uvjerljivu vizualizaciju. Možeš koristiti NetBrain do izrada mrežnih topoloških karata na zahtjev da biste vidjeli kako vaša mreža funkcionira iz topološke perspektive. Napravljeni su iz podataka uživo, kako bi se osiguralo da je sve što pregledate potpuno ispravno. U slučaju da se vaša mreža promijeni, NetBrain platforma će ažurirati vašu mrežnu topologiju tako da je ne trebate ručno ažurirati.

Monitor performansi mreže SolarWinds ima slično postavljanje po kojem također možete stvoriti mrežne topološke karte s Kritična vizualizacija na NetPathu. Ova značajka omogućuje vam gledanje mreže iz perspektive skoka u skok. Iako je ovo slično NetBrain-a ima mnogo veću proizvodnu vrijednost koja čini nadzorno iskustvo u cjelini zadovoljnijim.

Usporedba značajki: Upozorenja 

NetBrain također nudi iskustvo upozoravanja u skladu sa SolarWinds Network Monitor Monitor. S NetBrain ne možete primati samo upozorenja, nego i konfigurirati sustav za prodaju ulaznica koji se automatski pokreće NetBrain analiza nakon što se podigne upozorenje. To pomaže korisniku u pokretanju informiranog rješavanja problema i pomaže u otkrivanju uzroka problema. Na NetBrain korisniku se pruža dinamička mrežna karta koja prikazuje predmetno područje

Također možete konfigurirati eskalaciju pomoću API-ja. Ovo osigurava da vam ne trebaju slati datoteke dnevnika da biste dobili brzi odgovor. U slučaju prijetnje, ovo će vam pomoći u reagiranju prije nego što dođe do oštećenja. U smislu automatizacije, NetBrain ima izrazitu prednost Monitor performansi mreže SolarWinds.

SolarWinds vs Splunk

FeatureSolarWinds Network Performance MonitorSplunk
AutoDiscovery Da Ne
Praćenje mreže u stvarnom vremenu Da Da
Nadzorna ploča Da Da
Strojno učenje Ne Da
Add-Ons Ne Da (preko 1000)
Automatizacija Ne Da (automatizirano pretraživanje i analiza dnevnika)
cijena Započinje s 2.892 USD (2.245) Započinje od 75 USD mjesečno za Splunk svjetlo (do pet korisnika) i 150 USD mjesečno za Splunk Enterprise

Snimka zaslona

Splunk jedna je od najvećih alternativa SolarWinds na ovom popisu. Splunk je visoko cijenjeni pružatelj rješenja za nadzor mreže. S Splunk, možete nadzirati mrežu u stvarnom vremenu. Splunk koristi strojne podatke sa svojih povezanih uređaja za mjerenje uspješnosti vašeg okruženja. Možete čak i koristiti Splunk je Jezik za obradu pretraživanja (SPL) pretraživati ​​ove podatke u stvarnom vremenu.

Međutim, ono što čini Splunk posebno je zanimljiv alat za praćenje mreže mogućnosti automatskog otkrivanja. Na primjer, može otkriti nenormalne uzorke podataka širom vaše mreže. Možete čak prepoznati obrasce uobičajenih cyber napada koji mogu oštetiti vašu mrežu. Splunk je Mogućnosti automatskog otkrivanja pomažu vam identificirati probleme sigurnosti i izvedbe koji bi vam mogli uzrokovati značajne probleme.

U smislu vizualnog dizajna, Splunk vrlo je slična Monitor performansi mreže SolarWinds. Postoje grafikoni i grafikoni koji vam pomažu da vidite što se događa, kao i jasan dizajn nadzorne ploče. Iako ovo dvoje imaju sličnost, SolarWinds Network Monitor Monitor Jednostavan izgled i brzi protok s nadzorne ploče na pojedinačne prikaze čine puno glatko korisničko iskustvo.

Usporedba značajki: Upozorenja 

Kao jedan od najboljih alata za praćenje mreže na ovom popisu, to ne iznenađuje Splunk također ima svoje mogućnosti upozoravanja. Možete stvoriti upozorenja u stvarnom vremenu kako bi vas obavijestili o događajima dok se događaju. Također možete zakazati upozorenja ako želite što manje utjecati na svoje računalo. To vam omogućuje da umanjite učinke na svoje performanse dok budete u toku s promjenama na mreži.

Možete stvoriti i uvjete upozorenja kako biste odredili kada želite biti obaviješteni. Prednost ovog postupka je u tome što možete postaviti ponašanje koje želite nadzirati. Krajnji rezultat je nadzorno okruženje u koje trebate stupiti samo ako vas sustav nadzire da se dogodilo nešto problematično.

Jedino ograničenje Splunk ono što se ističe jest da se sustav upozorenja osjeća jednodimenzionalno u odnosu na pristup Monitor performansi mreže SolarWinds i ostale alate na ovom popisu. Jednostavnost koju nudi SolarWinds Network Monitor Monitor Sustav upozorenja jedna je od stvari koja ga izdvaja iz gomile.

SolarWinds vs Auvik

FeatureSolarWinds Network Performance MonitorAuvik
Praćenje u stvarnom vremenu Da Da
Povijesni nadzor Da Da
kontrolna ploča Da Da
Karta topologije Da Da
Upozorenja Da Da
IPAM Ne (treba SolarWinds Upravitelj IP adresa) Da
Operacijski sustav Windows, web-mjesto Windows, Mac, Web
cijena Započinje s 2.892 USD (2.245) 30-40 USD (23-31 £) mjesečno za neograničene korisnike

Snimka zaslona Auvik

Postoji nekoliko alata za praćenje mreže kao dobro dizajniranih Auvik. Auvik ima jedno od najsvježijih iskustava s mrežnim nadzorom na tržištu koje se dobro isprepliću s širokom opsegom podrške za integraciju s drugim platformama. Auvik mogu se integrirati s drugim poznatim platformama poput ConnectWise Automate i Kontinuum pružiti cjelovito upravljanje mrežom.

Auvik mrežni je monitor visokih performansi na mnogo načina, ali nigdje se to jasnije ne prikazuje nego na njegovom mrežni popis i mapiranje u stvarnom vremenu značajke. Može se registrirati kad su na vaš uređaj povezani novi uređaji i dodati ih na topološku kartu radi daljnje analize. Na topološkoj karti možete kliknuti na pojedine uređaje da biste vidjeli više informacija. Na primjer, možete kliknuti na računalo da biste vidjeli njegovu širinu pojasa.

Ni uvjerljivo korisničko iskustvo se tu ne zaustavlja. Auvik također nudi korisničku automatiziranu sigurnosnu kopiju i restauracije. To znači da ne riskirate da izgubite sve u slučaju pada uređaja. To dodaje razinu sigurnosti koja je suparnica ograničenom pristupu sigurnosti koji može vidjeti Monitor performansi mreže SolarWinds.

Dodatne značajke: IPAM i upravljanje lozinkom

Značajke koje stvarno čine Auvik izdvojiti od Monitor performansi mreže SolarWinds su njegov IPAM i upravljanje lozinkom. S IPAM-om, Auvik omogućuje korisniku da vidi koji uređaji koriste podmreže u vašoj mreži. Ovo je sjajno jer vam omogućuje da vidite koji su IP definirani za šta. Nema uključene ekvivalentne funkcije Monitor performansi mreže SolarWinds, i SolarWinds korisnici moraju kupiti SolarWinds Upravitelj IP adresa kako biste iskoristili ovu značajku.

Auvik-a upravitelj lozinki je još jedno područje gdje Auvik stvarno se također ističe. Auvik vam omogućuje šifriranje i spremanje lozinki unutar vašeg nadzornog okruženja kako bi uvijek bile nadohvat ruke. Zapravo, trebate upamtiti samo jednu lozinku za nadzor cijele svoje mreže (svoje Auvik zaporka). Opet nema takve značajke Monitor performansi mreže SolarWinds što pomaže Auvik da se stvarno ističu.

SolarWinds vs Extrahop

FeatureSolarWinds Network Performance MonitorExtraHop
AutoDiscovery Da Da
Nadzorna ploča Da Da
Automatizacija Ne Da (i integrirano s Phantom, Amazon Web Services, Servicenow, Splunk)
API odmora Ne Da
Strojno učenje Ne Da
cijena Započinje s 2.892 USD (2.245) Počinje od 14.500 USD (11.302 £)

Snimka zaslona Extrahopa

Extrahop je mrežni pružatelj usluga praćenja koji su čvrsto usmjereni na sprečavanje prijetnji. Extrahop nudi vrhunsko iskustvo nadzora mreže koje korisniku pomaže da izreza nepotrebne podatke i uvidi ključne informacije o onome što se događa. Nadzorna ploča je srce i duša mjesta na kojem provodite svoje aktivnosti praćenja Extrahop.

Međutim, Extrahop-a pristup nadzoru mreže vrlo je različit od načina rada većine pružatelja usluga. ExtraHop mnogo je više usredotočena na analitiku podataka. U skladu s tim, svoje podatke o prošloj upotrebi i dalje možete pregledavati u različitim vremenskim prozorima, bilo da želite provjeriti dnevne događaje ili vrijednosti jednog tjedna.

 strojno učenje sustav kojim upravlja Extrahop Zove se ExtraHop Addy. ExtraHop Addy usluga je strojnog učenja temeljenog na oblaku za podatke o žicama. Ukratko, ovaj proizvod skenira obrasce u podacima o vašem korištenju kako bi vam pomogao u otkrivanju nepravilnosti i poteškoća u radu. Najveća prednost ove postavke je što smanjuje količinu ručnih problema koje korisnik treba učiniti da bi riješio pogreške mreže.

Extrahop također ima mogućnost da uređajima za automatsko otkrivanje u cijeloj mreži. To znači da ako je priključen novi uređaj, on se dodaje u vaše nadzorno okruženje. Jednom kada je tamo povezana podrška za preko 50 protokola i gotovo cijeli TCP, i UDP sustavi. To je ujedno i visoke performanse u smislu da može pokrenuti do 100 Gbps prometa.

Dok Extrahop nudi uvjerljiv paket u smislu strojnog učenja, njegove tradicionalne mrežne sposobnosti nadzora nisu tako cjelovite Monitor performansi mreže SolarWinds. Iako Monitor performansi mreže SolarWinds nema sposobnost strojnog učenja Extrahop, to nadoknađuje pružanjem isprobane formule za praćenje mreže koja je tijekom godina održavala bezbroj organizacija.

King of the Hill: Monitor performansi mreže SolarWinds

Sve u svemu, Monitor performansi mreže SolarWinds ima dobru dosljednost u svim igračima. Dok alati vole Extrahop nude bolje mogućnosti u smislu strojnog učenja, SolarWinds Network Monitoring nudi najcjelovitije klasično iskustvo nadzora mreže na tržištu.

Pravično je reći da alati vole SevOne imaju prednost kada je u pitanju NetFlow analiza i nedostatak a NetFlow sposobnost analize na Monitor performansi mreže SolarWinds znatno je ograničenje (posebno imajući u vidu da za ovaj program trebate doplatiti!). Još Monitor performansi mreže SolarWinds i dalje je jedna od najatraktivnijih platformi za nadgledanje mreže koja se temelji na načinu na koji je svoje mrežno iskustvo praćenja zajedno.

Ako tražite platformu za praćenje mreže koju je lako postaviti pomoću automatskog otkrivanja, mapa topologije, upozorenja i izvješća, Monitor performansi mreže SolarWinds dobro je koliko i dobiva. Bez obzira jeste li u malim i srednjim poduzećima ili u multinacionalnim organizacijama, ovaj proizvod ima propusnu širinu kako bi se mogao nositi s vašim potrebama korištenja.

SolarWinds Network Performance MonitorDownload BESPLATNO suđenje na solarwinds.com

Vidi također: 25 najboljih alata i softvera za nadzor mreže u 2018. godini

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 5 = 15

Adblock
detector