Ce este debitul de rețea? În plus, cele mai bune 7 instrumente pentru monitorizarea debitului

7 cele mai bune instrumente pentru monitorizarea debitului de rețea

Transferul de rețea este cantitatea de date care este transmisă printr-un mediu de rețea dat într-un anumit interval de timp. De exemplu, o conexiune Ethernet care are un debit de 30 Mbps transferă 30 Megabits pe secundă.

Iată cele mai bune instrumente de testare a performanței rețelei pentru a măsura debitul:

 1. Pachetul analizator de lățime de bandă SolarWinds (ÎNCERCARE GRATUITĂ) – monitorizați cu ușurință traficul de rețea, identificați cei mai buni vorbitori din rețeaua dvs. și acordați prioritate utilizării lățimii de bandă.
 2. SolarWinds Monitor în lățime de bandă în timp real (UTILIZARE GRATUITĂ) – monitorizează utilizarea lățimii de bandă în timp real; oferă grafice ușor de înțeles.
 3. ExtraHop – soluție de întreprindere cu capacitatea de a detecta și corela automat problemele de rețea
 4. Comparitech Speed ​​Test – test simplu și gratuit, care este perfect dacă trebuie doar să verificați unul sau o mână de dispozitive.
 5. Iperf – instrument open source utilizat pentru efectuarea măsurătorilor active ale debitului într-o rețea.
 6. NetCPS – monitor de lățime de bandă freeware. NetCPS este un utilitar pentru linia de comandă Windows.
 7. Netperf – gratuit de utilizat și un instrument destul de popular pentru măsurarea debitului de viteză și a vitezei de referință.

În restul acestei piese, ne vom arunca în elementele de bază ale transferului și apoi vom oferi o imagine de ansamblu a unora dintre cele mai populare soluții de monitorizare a fluxurilor disponibile pe piață astăzi.

Pe baza definiției de mai sus, putem vedea că randamentul ne ajută să înțelegem și să cuantificăm performanțele rețelei. Performanța rețelei este adesea diferența dintre o zi productivă și una neproductivă. Având în vedere faptul că este necesară măsurarea și monitorizarea debitului. Monitorizarea debitului vă poate ajuta să înțelegeți performanța rețelei dvs., să vă permită să reacționați mai bine la blocaje, să îmbunătățiți planificarea rețelei și să duceți la rezolvarea mai eficientă a problemelor din rețea.

Care este diferența dintre debitul și lățimea de bandă?

Diferențele dintre debit de rețea și lățime de bandă poate fi confuz pentru mulți. Acest lucru este de înțeles, având în vedere modul în care termenii sunt utilizați în general și că aceștia tratează același subiect (cantitate de date transmise pe un mediu dat). Pe scurt, lățimea de bandă este cantitatea maximă de date care poate trece printr-un mediu dat și randamentul este cantitatea de date care trece efectiv prin acel mediu. Dacă faceți cumpărături pentru servicii de internet, rețineți că plătiți furnizorului de servicii de internet (ISP) pentru lățimea de bandă și obțineți un randament.

În practică, randamentul va fi întotdeauna mai mic decât lățimea de bandă. În plus, debitul dvs. la un moment dat în timp nu va fi de obicei maximul dvs. De exemplu, dacă toată lumea din birou transmite video de înaltă definiție, se transmit mult mai multe date decât dacă toată lumea trimite doar e-mailuri simple.

Unul dintre cele mai utile moduri de conceptualizare a lățimii de bandă și a debitului este analogia autostrăzii. Lățimea de bandă este numărul de benzi de pe o autostradă, în timp ce autovehiculele circulă pe autostrada respectivă. Adăugarea de benzi (lățime de bandă) ar putea îmbunătăți viteza de trafic, dar nu v-ar rezolva toate problemele de viteză. Pe autostradă, coliziunile și vehiculele cu mișcare lentă pot încetini lucrurile. În mod similar, într-o rețea, coliziunile, latența și cheltuielile aeriene pot provoca întârzieri care nu sunt rezolvate în mod necesar prin adăugarea lățimii de bandă.

Măsurarea debitului (MB vs Mb, viteze Gigabit etc)

Există mai multe abrevieri aruncate în jurul când se discută despre randament. Toate măsurătorile diferite se referă cumva la o cantitate de date (de obicei biți sau octeți) într-o perioadă de timp (de obicei secunde). Înțelegerea a ceea ce înseamnă de fapt cele mai populare măsurători vă poate ajuta să înțelegeți mai bine randamentul. Mai jos este o defalcare rapidă a unora dintre măsurătorile comune și terminologia referitoare la randament.

 • Pic – Cea mai mică dimensiune de informații binare utilizate de dispozitivele computerizate. Adică cele individuale și zerourile în matematică binară.
 • byte – 8 biți
 • megabit – 1 milion de biți
 • megabyte – 1 milion de octeți
 • Gigabit – 1 miliard de biți
 • Gigabyte – 1 miliard de octeți
 • Mbps – Megabiți pe secundă
 • MBps – Megabytes pe secundă
 • Gbps – Gigabiți pe secundă
 • GBps – Gigabytes pe secundă
  Ghidul începătorului pentru tabelele IP

Unul dintre aspectele cheie aici este: 1 MB este de opt ori mai mare decât 1 Mb. Același lucru este valabil și pentru GB vs Gb. Rețineți acest lucru atunci când comparați statisticile de transfer și planurile de servicii ISP.

Impactul latenței asupra debitului

Latență poate avea un impact mare asupra debitului. Latenția este perioada de timp necesară pentru a traversa o anumită cale. Dacă ne gândim înapoi la analogia autostrăzii noastre, perioada de timp necesară pentru a parcurge autostrada este latență. Asta nu ar conta prea mult dacă tot traficul ar fi fost într-un singur sens, dar când începeți să vă gândiți, începeți să înțelegeți cum poate avea impact asupra capacității de rulare. TCP se bazează foarte mult pe confirmările, ceea ce înseamnă că un receptor trebuie să recunoască un expeditor pentru transmiterea. Dacă durează mult timp să revină la expeditor pachete, va fi mult timp pierdut și un nivel mai redus.

Latența ridicată poate apărea dintr-o varietate de motive, de la blocaje la numărul de salturi între destinații și distanța fizică între site-uri.

Impactul pierderii de pachete asupra debitului

Dacă un pachet TCP este renunțat, va trebui să fie trimis din nou. Această redundanță are un impact negativ asupra randamentului. Un expeditor va ști că un pachet trebuie să fie trimis în funcție de expirarea timpului sau a lipsei de confirmare pentru un anumit pachet (e). Pierderea pachetelor poate apărea din mai multe motive, inclusiv latență ridicată, bruiaj (viteze inconsistente la o conexiune), probleme de hardware și conexiune sau bug-uri software.

Ce randament ar trebui să mă aștept la o lățime de bandă dată?

La această întrebare nu există niciun răspuns cu dimensiuni unice. O serie de piese mobile afectează debitul, astfel încât fiecare situație este unică. Cu tehnologia actuală, latența și pachetul deasupra fiind ceea ce sunt, nu veți obține viteze care se potrivesc cu lățimea de bandă pe care o achiziționați de la ISP.

Ca referință la „cel mai bun caz de caz”, aceasta este Articol CableFree a făcut o adâncime profundă în randament maxim și a stabilit că o conexiune Ethernet de 1 Gbps are un potențial de eficiență de 94% (adică 940 Mbps). Activarea Rame Jumbo crește potențialul până la 99% (990 Mbps).

Ce vă poate ajuta măsurarea debitului?

Intr-un cuvant: măsurarea debitului vă ajută să rezolvați reclamațiile privind rețeaua „lentă”. Acest lucru se datorează faptului că măsurătorile de transfer vă ajută să înțelegeți mai bine o conexiune de rețea și performanțele sale din lumea reală Monitorizarea debitelor poate ajuta cu:

 • Identificarea blocajelor
 • Compararea performanțelor din lumea reală cu SLA-urile
 • Proiectarea și planificarea rețelei
 • Crearea liniilor de bază
 • Depanare

Puteți prognoza randament?

Obținerea unei linii de bază a transferului dvs. existent vă va ajuta să faceți acest lucru vârfurile de pe loc și jgheaburile în volum. Dacă nu intenționați să adăugați servicii noi în rețea, următoarea sarcină va fi să vă asigurați că există o capacitate disponibilă suficientă pentru creșterea tendințelor în volumul traficului. Dacă lansați un proiect de extindere, atunci ar trebui să vă așteptați la o cerere crescută pentru infrastructura de rețea.

În ambele cazuri, ajută la utilizarea un instrument care poate reda datele reale despre trafic și poate genera, de asemenea, volume suplimentare de trafic pentru a verifica dacă lățimea de bandă pe care o aveți disponibilă va putea face față acestei noi cereri.

Instrumente de planificare a capacității, cum ar fi Pachetul de instrumente de curgere SolarWinds veniți la îndemână în aceste scenarii de testare. Pachetul include trei instrumente care funcționează cu Cisco-inventat NetFlow v5 sistem. Când activați funcțiile NetFlow de pe routerul dvs. Cisco, acesta va trimite toate anteturile de pachete către un colector. De asemenea, puteți utiliza NetFlow pentru a interoga routerul și pentru a obține date agregate din acesta.

Bundle include o interfață pentru a activa și dezactiva funcțiile NetFlow de pe routerele dvs. O a doua utilitate va redă traficul capturat în jurul rețelei dvs. și un al treilea instrument din pachet va genera trafic fals pentru a trimite în jurul rețelei, testând capacitatea de lățime de bandă a tuturor echipamentelor și software-ului dvs. de rețea..

Pachetul de instrumente pentru fluxul SolarWinds Descărcați pachetul de scule 100% GRATUIT

  Cum să efectuezi un test de stabilitate în rețea

Cum puteți îmbunătăți randamentul?

Cu o idee despre ce este fluxul și ce îl afectează, vom vorbi acum despre lucruri care pot fi realizate pentru a îmbunătăți randamentul. Din nou, nu există niciun răspuns de dimensiuni unice; este important să înțelegeți cauza problemelor de transfer ale dvs. să le abordați eficient. Mai jos sunt prezentate câteva metode obișnuite folosite pentru a îmbunătăți randamentul.

 • Măriți lățimea de bandă – Uneori trebuie să adăugați benzi la autostradă. Aceasta este una dintre cele mai evidente soluții, dar amintiți-vă că lățimea de bandă poate fi scumpă și poate să nu fie cauza principală a problemelor dvs. De asemenea, asigurați-vă că aveți infrastructura de rețea în loc pentru a susține actualizările de lățime de bandă dacă mergeți pe traseul respectiv. Până la urmă, o conexiune de 10 Gbps nu înseamnă prea mult pentru o rețea plină de comutatoare de 100 Mbps.
 • Eliminați blocajele – Blocurile de rețea sunt puncte dintr-o rețea care determină încetinirea traficului. De exemplu, dacă actualizați întreaga rețea la viteze de 1 Gpbs, un server vechi cu o interfață de rețea de 10 Mbps poate crea un blocaj.
 • Actualizare la fibre – Datele privind conexiunile cu fibre se deplasează aproape sau cu viteza luminii. Datele referitoare la conexiunile de cupru se mișcă semnificativ mai lent (pentru cei dintre voi în știință, este viteza fotonului față de viteza electronilor). Cupru trimite max 10 Gbps, în timp ce fibra poate atinge viteze de terabit sau mai mari (check out acest articol Engadget de exemplu). În timp ce 10 Gbps este bine pentru majoritatea rețelelor, fibra este mult mai puțin sensibilă la zgomot și poate acoperi mai mult teren decât un cupru comparabil, adăugând avantaje suplimentare care pot ajuta la creșterea debitului.
 • Reglați MTU – Reglare MTU (Unitatea de transmisie maximă) dimensiunile unui router pot duce la un randament îmbunătățit. De exemplu, MTU-uri mai mari pot minimiza cheltuielile aeriene și pot crește randamentul. Pentru mai multe, consultați acest articol NetGear conceput pentru a vă ajuta să optimizați dimensiunea MTU pe un router.
 • Utilizați QoS – Configurarea QoS (Calitatea serviciului) pe routerele și comutatoarele dvs. este un alt mod de a îmbunătăți debitul. QoS poate fi utilizat pentru a dedica lățimea de bandă, pentru a gestiona congestionarea, pentru a forma traficul de rețea și pentru a stabili prioritățile pe traficul de rețea. Pentru o scufundare mai profundă pe subiect, consultați acest document Cisco. QoS nu îți îmbunătățește neapărat debitul, dar te poate ajuta să te asiguri că aplicațiile sensibile la latență (VOIP, streaming video etc.) sunt mai puțin afectate atunci când lucrurile încetinesc.
 • Utilizați un CDN – Un CDN (Network Delivery Network) vă poate ajuta să vă apropiați conținutul de utilizatori dacă aveți de-a face cu o situație în care mulți dintre utilizatorii dvs. sunt departe de serverele dvs. (de exemplu, un site web). Prin urmare, un CDN ar putea fi o modalitate excelentă de a îmbunătăți debitul. La Proiect de sănătate umană, folosim Cloudflare ca CDN.

Instrumente de top pentru măsurarea debitului

1. Pachet analizator de lățime de bandă a rețelei SolarWinds (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

SolarWinds NetFlow Analyzer

Pachetul analizator de lățime de bandă SolarWinds este o soluție de monitorizare premium care permite echipelor IT din organizații cu dimensiuni de la SMB (Small and Medium Business) la întreprinderi să monitorizeze eficient randamentul. Pachet analizator de lățime de bandă este de fapt două produse SolarWinds grupate: Monitorul performanței rețelei (NPM) și NetFlow Traffic Analyzer (NTA). Puteți afla mai multe despre fiecare din aceste module în cadrul nostru NPM și NTA comentarii.

Pe scurt, NPM este una dintre cele mai populare piese software de monitorizare a întreprinderii oferit de SolarWinds și face o mulțime de Protocol de gestionare simplă a rețelei (SNMP) și monitorizarea în sus / în jos te-ai aștepta de la o Sistem de gestionare a rețelei (NMS). adăugare NTA amestecul permite asistența pentru monitorizarea diferitelor protocoale de flux NetFlow, sFlow, jFlow, etc. Combinate, aceste două instrumente devin o soluție holistică, bogată în caracteristici, de monitorizare a debitului.

Puteți demonstra NTA direct din browser aici. De asemenea, puteți descărca o probă gratuită de 30 de zile Pachet analizator de lățime de bandă care include ambele instrumente.

Pachetul de analiză a lățimii de bandă a rețelei SolarWinds Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

2. SolarWinds Monitor în lățime de bandă în timp real (INSTRUMENT GRATUIT)

Monitor de lățime de bandă SolarWinds

Dacă sunteți în căutarea unui instrument gratuit care vă poate ajuta să monitorizați dispozitivele individuale și să determinați câtă lățime de bandă consumă, SolarWinds Monitor în lățime de bandă în timp real poate este potrivit pentru tine. Acest Lățimea de bandă Windows utilizarea instrumentelor de monitorizare SNMP (v1, v2C și v3 sunt acceptate) traficul către și din interfețele date. scalabilitate va deveni probabil o problemă dacă doriți să monitorizați toate dispozitivele dintr-o rețea. Dacă trebuie doar să monitorizați o serie de dispozitive pentru a determina dacă aveți o porumb de lățime de bandă în rețeaua dvs. care creează probleme de transfer ale rețelei, aceasta ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie.

  NetFlow - Ghid final pentru analizatorii NetFlow și NetFlow

Puteți descărca SolarWinds Monitor în lățime de bandă în timp real gratuit.

SolarWinds Monitor în lățime de bandă în timp real Descărcați Instrumentul GRATUIT 100%

3. ExtraHop

ExtraHop

ExtraHop este o soluție de monitorizare la nivel de întreprindere cu suport pentru funcții avansate, cum ar fi inteligența contextuală, ancheta criminalistică, analitice în timp real, și altele. ExtraHop oferă soluții de monitorizare pentru securitate, performanța rețelei și cloud. Secțiunea acestui software de business pe care ne-am concentrat aici este capacitatea sa de monitorizare a performanței rețelei. Unul dintre punctele majore de vânzare din lui ExtraHop soluția de performanță a rețelei este capacitatea de a detecta și corela automat problemele de rețea, ceea ce ar trebui să contribuie la reducerea timpului mediu până la rezolvare. O parte din soluția sa include valori detaliate și diagrame care acoperă utilizarea medie a lățimii de bandă, randament mediu, randament prin protocol, „Vorbitori de top” (puncte finale cu cel mai mare randament mediu) și multe altele. Dacă sunteți în căutarea unei soluții la nivel de companie la problemele dvs. de monitorizare a debitului, poate doriți să aruncați o privire ExtraHop. Puteți demonstra ExtraHop direct de pe browserul dvs. (se solicită informații de contact, dar accesul demo se oferă imediat după).

4. Test de viteză Comparitech

Comparitech Speed ​​Test

Dacă aveți nevoie pentru a verifica debitul de la un computer sau dispozitiv mobil dat cu un browser web, testul nostru de viteză propriu este un mod minunat de a face acest lucru și de a ajuta la strângerea de bani pentru caritate. Testul nostru de viteză va verifica viteza dvs. actuală de descărcare, viteza de încărcare și timpul de răspuns ping. Am descoperit că și testele de viteză online sunt o modalitate bună de a determina dacă problemele pe care le aveți cu o aplicație dată sunt legate de viteza rețelei dvs. sau nu (de exemplu, pentru a verifica dacă îndepliniți Netflix Recomandări de viteză a conexiunii la internet). În plus, pentru fiecare test (maxim unul pe utilizator), Comparitech va dona un centan de caritate.

 5. Iperf

iperf este un instrument gratuit, open source, utilizat pentru măsurarea activă a debitului într-o rețea. Acesta este acceptat oficial pe CentOS, FreeBSD, și MacOS. Conform paginii sale Github, o serie de alte sisteme de operare bazate pe * nix au fost raportate cu succes iperf, și am reușit să-l fac să funcționeze pe Linux Mint 17.1 fără probleme. Iperf poate măsura TCP (Protocol de control al transmisiei, UDP (Protocolul Datagram utilizator), și SCTP (Protocolul de transmisie a controlului fluxului) randament.

Iperf 1

iperf utilizează o configurație client / server, ceea ce înseamnă că software-ul trebuie să fie instalat pe ambele puncte finale pentru a măsura debitul. Puteți descărca și instala iperf aici (Notă: am putut folosi iperf de instalare apt-get install pe Mint 17.1).

În exemplul de mai jos, am alergat iperf în modul server executând comanda iperf –s, apoi conectat la server pentru a măsura debitul TCP executând comanda iperf –c 10.0.2.15 (10.0.2.15 a fost adresa IP a iperf Server). Pentru mai multe informații despre Iperf, consultați Pagina Github.

iperf 2

6. NetCPS

NetCPS este un utilitar al liniei de comandă Windows care urmărește, de asemenea, paradigma client / server pentru măsurarea debitului. A fost în jur de mult timp, dar poate fi încă util pe multe sisteme moderne de operare Windows (a funcționat bine pe Windows 10 pentru mine).

NetCPS este gratuit, cu excepția că NU este permisă pentru uz guvernamental sau militar. Puteți descărca, afla mai multe despre și vedea codul sursă al NetCPS aici.

În exemplul de mai jos, am folosit NetCPS pentru a măsura debitul pe o adresă de loopback a unui PC local. Mai întâi, din directorul în care a fost încărcat fișierul NetCPS.exe, am executat comanda NetCPS.exe –s pentru a plasa NetCPS în modul server, apoi într-o fereastră cmd.exe separată am executat comanda NetCPS.exe 127.0.0.1 pentru a testa adresa IP de loopback.

NETCPS1

NETCPS2

7. Netperf

NetPerf este un instrument CLI folosit pe sisteme de operare * nix (se compilează și pe Windows) similar cu iperf care a fost inițial dezvoltat de Hewlett Packard. Deși nu este o sursă deschisă din punct de vedere tehnic, este liber să fie utilizat și un instrument destul de popular pentru măsurarea vitezei de trecere și a evaluării de referință..

Pentru mai multe informații despre Netperf, verifică manualul si Netperf Github.

Ca NetCPS și iperf, Netperf folosește un model client / server. Puteți porni serverul folosind comanda netserver –p apoi conectați-vă de la un client folosind comanda netperf –H -p . În exemplul de mai jos, am pornit serverul pe portul 15222 de la o gazdă cu adresa IP 10.0.2.15.

Netserver pentru netperfNetperf

Spuneți-ne feedback-ul dvs.!

Acesta a fost cursul nostru de avarie la listele de instrumente și lista instrumentelor de măsură. Am lăsat ceva afară? Aveți întrebări despre instrumentele menționate aici? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

About the author

Comments

 1. ndă) poate permite mai multe autovehicule (date) să circule în același timp, dar randamentul (viteza de deplasare a autovehiculelor) depinde de mulți factori, cum ar fi traficul, condițiile meteorologice și starea drumului.

  În concluzie, măsurarea debitului este esențială pentru a înțelege performanța rețelei și pentru a putea reacționa la problemele care apar. Există multe instrumente disponibile pentru a măsura debitul, iar alegerea instrumentului potrivit depinde de nevoile și bugetul dvs. personal. Este important să înțelegeți diferența dintre debit și lățime de bandă și să aveți așteptări realiste în ceea ce privește randamentul. În cele din urmă, îmbunătățirea randamentului poate fi realizată prin optimizarea rețelei și a echipamentelor utilizate.

Comments are closed.