Ce este Microsoft Azure?

Ce este Microsoft Azure

Fiind unul dintre primii trei furnizori de servicii cloud din lume, Microsoft Azure este unul dintre numele de top în cloud computing. Nenumărate organizații folosesc Microsoft Azure pentru a construi, implementa și stoca aplicații. În acest articol, vom analiza ce este Microsoft Azure, ce face, cum puteți monitoriza performanțele sale și altele.

>>>Salt direct la instrumentele Microsoft Azure Monitoring<<<

Ce este Microsoft Azure și ce face?

cloud-computing-1989339_1280

Azure este o platformă cloud care este folosită pentru a construi, gestiona și implementa aplicații în cloud. Serviciul este gestionat de Microsoft și există un director mare de servicii Azure pe care companiile le pot utiliza pentru a construi infrastructură cloud. Azure este disponibil ca platformă ca serviciu (PaaS), software ca serviciu (SaaS) sau infrastructură ca serviciu (IaaS).

Serviciul este disponibil în 54 de regiuni din întreaga lume în peste 140 de țări diferite. De fapt, Azure are mai multe locații globale disponibile decât orice alt furnizor de pe piață, din America până în Orientul Mijlociu și Asia Pacific.

Azure oferă o gamă largă de servicii pe care le puteți utiliza pe platforma sa, inclusiv AI și Machine Learning, Analytics, Containers, baze de date, Instrumente pentru dezvoltatori, DevOps, Identitate, Integrare, Internet of Things, Management and Governance, Media, Microsoft Azure Stack, Migrație, Realitate mixtă, mobil, rețea, securitate, stocare și web (puteți vedea o listă completă pe site-ul Microsoft Azure).

Caracteristici cheie Microsoft Azure

Captura de ecran Azure

Microsoft Azure oferă o serie de caracteristici cheie pentru a sprijini întreprinderile care furnizează infrastructură virtuală și bazată pe cloud. Unele dintre caracteristicile oferite de Azure includ:

 • Creați mașini virtuale - Utilizatorii pot crea mașini virtuale pentru Microsoft și Linux cu șabloane VM.
 • Creați și implementați aplicații - Puteți crea aplicații cu suportul Azure WebApps pentru a ajuta la testarea și implementarea aplicațiilor.
 • Stocarea datelor online - Utilizatorii pot stoca datele online într-un format accesibil și sigur.
 • Baza de date SQL de furnizare - Puteți utiliza bazele de date SQL gestionate pentru a reduce costurile hardware.
 • Disponibil ca IaaS, SaaS sau PaaS - Varietate de tipuri de instalare pentru companiile de utilizat.

De ce ar trebui să folosesc Microsoft Azure?

Deși există multe motive pentru a utiliza Azure, unul dintre cele mai convingătoare este faptul că vă puteți externaliza serviciile către un centru de date la distanță. În loc să-ți administrezi propriul centru de date, plătești Microsoft să o facă pentru tine. Atunci când serviciile sunt bazate pe cloud în acest fel, nu trebuie să furnizați resursele acestora din propriul centru de date.

Cu alte cuvinte, nu trebuie să plătiți pentru hardware și resurse pentru a-l susține. De asemenea, nu trebuie să plătiți pentru angajați pentru a gestiona hardware-ul unui centru de date. Când sunt combinate, acest lucru face o diferență destul de mare în ceea ce privește costurile.

Microsoft Azure vă oferă o alternativă în care trebuie să plătiți doar pentru resursele de sistem pe care le utilizați. Modelul pay-to-go înseamnă că poți să obții beneficiile utilizării serviciilor cloud fără să fii nevoit să plătești singur costul complet al furnizării unui centru de date.

Scalabilitatea este un alt avantaj cheie oferit de Azure. Resursele oferite de Azure sunt scalabile. Dacă trebuie să stocați mai multe date, atunci puteți cumpăra mai multe. De asemenea, structura prețurilor este de asemenea scalabilă, astfel încât trebuie să plătiți doar pentru resursele pe care le utilizați. Indiferent dacă faceți scalare sau redimensionare, vă puteți ajusta în funcție de nevoile afacerii dvs..

În schimb, administrarea unui centru de date în casă ar necesita să achiziționați sau să vindeți hardware ori de câte ori doriți să faceți upgrade sau downgrade. În plus, ați avea toate preocupările de a vă proteja infrastructura împotriva atacurilor cibernetice și a degradării performanței.

Avantajele Microsoft Azure

Dintre toți furnizorii de servicii cloud, Microsoft Azure oferă o ofertă de servicii cloud deosebit de puternică. Unele dintre avantajele distincte pe care le oferă Microsoft Azure utilizatorilor sunt:

 • Valabilitate ridicată
 • scalabilitate
 • Securitate
 • Recuperare în caz de dezastru
 • Reduce costul

Valabilitate ridicată

Față de alți concurenți, Azure are disponibilitate ridicată și redundanță, cu un SLA de 99,99% pentru mașini virtuale. Disponibilitatea ridicată a serviciilor Azure înseamnă că probabilitatea de a scădea un serviciu este redusă. Având la dispoziție servicii, poate face o mare diferență față de linia de jos.

Folosind Microsoft Azure, puteți elimina riscul de întrerupere și costurile care vor fi scoase din acțiune. Dacă aveți o platformă de servicii cloud care să rămână în picioare, nu numai că promovează liniștea sufletească, dar vă și economisește bani.

scalabilitate

Atât infrastructura Azure, cât și modelul de prețuri sunt complet scalabile. Resurse suplimentare de stocare pot fi adăugate sau reduse la cerere. Platforma Azure oferă un nivel de scalabilitate pe care majoritatea întreprinderilor nu sunt în măsură să-l reproducă prin administrarea propriului centru de date.

Securitate

Securitatea a fost plasată în centrul strategiei cloud a Azure. Pentru început, traficul care călătorește prin rețelele gestionate de Microsoft este criptat pentru întreprinderi și clienți. Traficul criptat ajută la păstrarea confidențialității și protejează conținutul datelor de către utilizatorii neautorizați.

Azure are, de asemenea, o protecție împotriva atacurilor cibernetice în vigoare. În special, atacurile de refuz de serviciu distribuite (DDoS) sunt protejate de infrastructura Azure în sine, care neagă atacatorii un punct central de atac. Acest lucru oferă securitate împotriva perioadelor de oprire nedorite și oferă liniștilor întreprinderilor împotriva acestor tipuri de atacuri.

Recuperare în caz de dezastru

În plus față de protecțiile de securitate ale Azure, există și funcții de recuperare în caz de dezastru încorporate pe care le puteți folosi în caz de criză. Structura Azure este descentralizată geografic, ceea ce înseamnă că nu există un singur punct de eșec. Natura descentralizată a infrastructurii protejează împotriva erorilor umane, atacurilor cibernetice și chiar a dezastrelor naturale. Dacă o zonă coboară, puteți rula pur și simplu aplicațiile dvs. de pe un site redundant până când originalul este din nou în funcțiune.

Cost

În cele din urmă, Azure este o soluție rentabilă. Folosind Azure eliminați nevoia de a gestiona infrastructura fizică pentru a menține un serviciu cloud. Pur și simplu puteți plăti Microsoft o taxă pentru a utiliza resursele în schimb. Nu trebuie să întrețineți sau să cheltuiți bani pentru gestionarea hardware-ului fizic. Dacă țineți cont de viteza cu care vă puteți actualiza infrastructura, Azure are un impact dramatic asupra costurilor dvs..

Limitările Microsoft Azure

Nu este un secret faptul că Azure are o serie de limitări de care utilizatorii trebuie să fie conștienți. Limitările utilizării Azure includ:

 • Cost ridicat
 • Trebuie gestionat
 • Complexitate

Cost ridicat

Este adevărat că Azure reduce costurile în unele moduri, dar totuși ajunge la un preț considerabil. O parte din aceasta reprezintă costul de administrare a centrelor de date, iar cealaltă parte este purtată de marca Microsoft. Companiile sunt dispuse să plătească pentru a putea utiliza o platformă de servicii cloud bazată pe Windows.

Combinația dintre acești factori face ca Azure să fie scump atunci când ameliorarea este comparativ cu concurenții precum AWS-ul Amazon. Pentru întreprinderile mai mici costurile Azurului sunt adesea prea mari. Este adaptat acelor organizații care doresc să plătească suplimentar pentru extinderea infrastructurii Microsoft în cloud.

Trebuie gestionat

Virtualizarea infrastructurii înseamnă că trebuie să parcurgeți kilometrul suplimentar pentru a vă gestiona serviciul. În loc să gestionați un centru de date, va trebui să gestionați o platformă de servicii cloud. Microsoft își ia o parte din responsabilitate de pe mâinile tale, dar totuși trebuie să îți gestionezi propriile servicii.

În practică, va trebui să monitorizați serverul pentru a monitoriza performanța și resursele de stocare ale norului dvs. pentru a vă asigura că nu există probleme. În plus, va trebui să actualizați periodic patch-urile pentru a verifica dacă infrastructura dvs. este actualizată. Folosind instrumente precum SolarWinds Server & Aplicația Monitor poate ajuta în acest sens, dar gestionarea unui serviciu cloud necesită un set diferit de abilități pentru gestionarea unei rețele tradiționale.

Complexitate

Sistemele Azure sunt extrem de specializate. Ca atare, trebuie să aveți o echipă care este familiarizată cu modul în care funcționează serviciile Azure pentru a obține recompensele. Dacă nu înțelegeți cum este prețul Azure sau serviciile de care aveți nevoie, atunci este ușor să pierdeți mii.

De exemplu, mulți au greșeala de a supraestima cantitatea de spațiu în cloud de care au nevoie și ajung să plătească suplimentar pentru stocarea în cloud pe care nu o folosesc. Prin urmare, clientul trebuie să identifice cu exactitate câte resurse trebuie să utilizeze.

Concurenții Microsoft Azure

Spațiul de servicii cloud este deosebit de competitiv și există o serie de alți furnizori dominanți care oferă alternative Microsoft Azure. Servicii precum Amazon Web Services (AWS) și Google Cloud conduc, de asemenea, piața, ajutând întreprinderile să gestioneze și să implementeze aplicații în cloud.

În timp ce AWS are în continuare cota de piață dominantă în industria serviciilor cloud, Azure a înregistrat multe progrese în dezvoltare. Acest lucru este valabil în special pe piața IaaS, unde cota Azure este de 10 la sută comparativ cu AWS la 17%.

Google Cloud are multe investiții în serviciile sale, dar nu are un apel de piață pentru întreprinderi pe care îl fac AWS și Azure. Singura zonă în care Google Cloud depășește Azure este cea a învățării automate și a inteligenței artificiale.

În ceea ce privește timpul de funcționare, Azure realizează atât AWS, cât și Google Cloud cu un procent de 99,9%. În comparație, atât Amazon, cât și Google Cloud au un timp de funcționare de 99,95%. Disponibilitatea ridicată a Azure face ca alegerea evidentă pentru organizații să acorde prioritate unei soluții de servicii cloud fiabile.

Cum să monitorizați Microsoft Azure

Dacă aveți în vedere utilizarea Microsoft Azure, este necesar să aflați cum să monitorizați infrastructura cloud. Monitorizarea unei rețele sau a unui centru de date pe care îl dețineți este complet diferită de monitorizarea unei stive de aplicații Azure. Aveți nevoie de un instrument de monitorizare a performanței pentru a putea face acest lucru în mod eficient.

Instrumente precum SolarWinds Server & Application Monitor și Dynatrace vă permit să monitorizați performanța infrastructurii virtuale pentru spațiul de stocare și defecțiunile. Aceste instrumente sunt esențiale pentru optimizarea Azure și pentru a vă asigura că problemele de performanță sunt abordate prompt.

SolarWinds Microsoft Azure Monitoring cu Server & Monitor de aplicații

ALEGEREA EDITORILOR

Un instrument robust de monitorizare a serverului Azure cu peste 1.200 de șabloane de monitorizare a aplicațiilor. Poate monitoriza, de asemenea, AWS IaaS, PaaS și SaaS pentru monitorizarea completă a norului. Configurați și începeți monitorizarea în câteva minute. Incredibil de personalizabil și este echipat cu ajutoare vizuale bune.

Descarca: Microsoft Azure Monitoring

Site-ul oficial: Solarwinds.com

Sistem de operare: Aplicații Windows și Linux

SolarWinds Microsoft Azure Monitoring cu Server & Application Monitor este o soluție de monitorizare a aplicațiilor care poate monitoriza serviciile IaaS și PaaS pe Azure. Cu acest instrument, puteți monitoriza elemente precum VM, Kubernetes, App Service, Event Hub-uri și Baza de date SQL. Toate datele de performanță sunt afișate printr-o vizualizare de bord care afișează disponibilitatea infrastructurii. Există o caracteristică de descoperire automată care poate fi utilizată pentru a găsi automat mașini și containere virtuale.

Ecranul de monitorizare al serverului SolarWinds și al aplicației

Măsuri pe care le puteți vedea cu SolarWinds Server & Monitorul de aplicații include performanța în timp, regiunea, disponibilitatea, starea și detaliile de securitate. Datele de performanță sunt monitorizate cu linii de bază dinamice care pot detecta un comportament anormal și vă pot trimite o alertă.

SolarWinds Microsoft Azure Monitoring cu Server & Aplicație Monitor Descărcați încercare GRATUITĂ de 30 de zile

Atera

Atera este o suită de monitorizare a sistemului proiectată pentru a fi utilizată de furnizorii de servicii gestionați (MSPs). Acesta este un sistem de monitorizare de la distanță și este găzduit în cloud, deci nu este necesară ca serviciul să poată monitoriza doar serverele pe același site pe care este instalat software-ul. Ca atare, Atera poate monitoriza serverele virtuale Azure bazate pe cloud.

Software-ul Atera este de fapt găzduit singur pe un server Azure. Acesta este capabil să monitorizeze toată activitatea pe un server Azure și să efectueze sarcini de administrare, precum și monitorizare. Sarcinile de gestionare includ curățarea discului, punctele de returnare, backup și restaurare și inventare software.

Ce este Microsoft Azure?

Serviciul Atera se percepe prin abonament de către tehnician, cu alegerea unui tarif lunar sau a unui plan de plată anual. Suita de programe incluse în pachet include toate utilitățile de care un tehnician are nevoie pentru a accesa un sistem la distanță, precum și modulele de monitorizare și automatizare a proceselor.

Pe lângă utilitățile de monitorizare și gestionare la distanță (RMM), afacerea include funcțiile de automatizare a serviciilor profesionale (PSA) de care are nevoie managementul MSP pentru a conduce afacerea. Atera este disponibilă pe un 30 de zile de încercare gratuită.

AteraStart Trial GRATUIT de 30 de zile

Dynatrace

Dynatrace este o soluție de monitorizare a performanței care permite utilizatorilor să monitorizeze cloud-ul Azure. Din tabloul de bord puteți vedea întregul dvs. mediu Azure, indiferent dacă este hibrid multi-cloud. Micro-serviciile și containerele sunt descoperite și trasate automat pe o hartă interactivă. Pe harta interactivă puteți vedea cum aplicațiile, serviciile, procesele, gazdele și centrele de date Azure se conectează între ele.

Screenshot Dynatrace

Pentru a combate problemele de performanță, Dynatrace are linii de bază de performanță și diagnostice de cauză rădăcină. Odată detectată o problemă, Dynatrace poate genera analize pentru a determina cauza principală a problemei. Posibilitatea de a face acest lucru face procesul de depanare mult mai ușor.

Cele mai bune resurse Microsoft Azure

Dacă sunteți nou la Microsoft Azure, există, fără îndoială, multe informații de care aveți nevoie pentru a vă conduce. Există multe resurse și tutoriale online diferite care vă învață tot ce trebuie să știți despre cum funcționează Azure. În această secțiune, vom analiza unele dintre cele mai bune resurse Azure online pe care le puteți utiliza:

 1. Tutoriale Punct - Microsoft Azure
 2. Tutoriale Microsoft Azure Noțiuni introductive
 3. Microsoft Azure - Curs de ghid pentru începători Udemy
 4. A-Z Machine Learning folosind Azure Machine Learning
 5. AZ-203 Dezvoltarea de soluții pentru pregătirea examenului Microsoft Azure
 6. AZ-300 Azure Architecture Technologies Technologies Exam examen
 7. Edureka! Articole de tutorial Microsoft Azure
 8. Mind Majix Blog - Articole Azure

1. Punctul tutorialelor - Microsoft Azure

Tutoriale Puncte Tutoriale Microsoft Azure de pe Microsoft Azure au fost concepute special pentru ca noii Azure să învețe toate elementele fundamentale. Aceste tutoriale acoperă totul, de la cloud computing la componente Azure, stocare, tabele, CDN, securitate și aplicații. Acesta include capturi de ecran pentru a vă învăța cum să finalizați sarcini, cum ar fi implementarea unui site Web Azure din Visual Studio. Dacă doriți să începeți să învățați, acesta este unul dintre cele mai bune locuri pentru a începe.

2. Tutoriale Microsoft Azure Noțiuni introductive

Tutorialele Microsoft Azure Noțiuni de început sunt o modalitate excelentă de a vă începe oficial cu Azure. Aceste materiale sunt concepute pentru a ajuta profesioniștii IT să-și creeze încrederea în Azure. Articolele includ „Detectarea activității dăunătoare folosind Azure Security Center și Azure Log Analytics” și „Security Azure Clients from vulnerabilitatea CPU”.

3. Microsoft Azure - Curs de ghid pentru începători Udemy

Microsoft Azure de Udemy - Cursul Ghid pentru începători este un curs complet pentru cei care doresc să învețe cum să înceapă să lucreze cu Azure într-un mediu de întreprindere. Cursul costă 99,99 USD (75,48 £) și vine cu șapte ore de videoclipuri la cerere, cinci articole unice și nouă resurse descărcabile. Subiectele incluse în curs sunt mașinile virtuale Azure, rețelele, stocarea Azure și serviciile cognitive Azure.

4. Învățarea mașinii A-Z folosind învățarea mașinii Azure

A-Z Machine Learning folosind Azure Machine Learning este un curs Udemy dedicat învățării despre potențialul de învățare automată al serviciilor Azure. Cursul abordează știința datelor și modelele de învățare automată critice pentru utilizarea Azure ML.

Cursul vine cu unsprezece ore de videoclipuri la cerere, două articole și 39 de resurse diferite de descărcare pentru 99,99 USD (75,48 GBP). Subiectele acoperite includ Prelucrarea datelor, clasificarea, implementarea serviciului web, analiza regresiei și clusterarea.

5. AZ-203 Dezvoltarea soluțiilor pentru pregătirea examenului Microsoft Azure

AZ-203 Dezvoltarea soluțiilor pentru Microsoft Azure Exam Prep este un curs conceput pentru acei administratori care doresc să obțină certificarea pentru testul AZ-203 Dezvoltarea Microsoft Azure Solutions. Cursul costă 149,99 USD (113,23 GBP) și include opt ore și jumătate de videoclipuri la cerere, patru articole și o resursă descărcabilă. Subiectele abordate includ Mașini virtuale, Servicii de pachete Azure, Soluții conținute, Serviciu de aplicații Azure și Aplicații mobile.

6. Examenul de certificare AZ-300 Azure Architecture Technologies

AZ-300 Azure Architecture Technologies Certification Exam este un alt curs esențial pentru cei care doresc să treacă testul Microsoft AZ-300 Azure Architect Technologies. Cursul are 26 de ore de video la cerere, 42 de articole și două resurse descărcabile pentru 149,99 USD (113,23 GBP). Subiectele acoperite includ Crearea și configurarea mașinilor virtuale, Analizarea utilizării și consumului de resurse, Gestionarea rețelei virtuale și Conectivitatea între rețele.

7. Edureka! Articole de tutorial Microsoft Azure

Edureka! seria de articole despre Microsoft Azure sunt excelente pentru cei care doresc să afle mai multe despre furnizorul de servicii cloud dintr-o resursă gratuită. Aceste articole vă oferă elementele de bază ale Microsoft Azure și explică conceptele cheie cu care trebuie să vă familiarizați. Există un ghid pentru Portalul Azure și un tutorial de stocare Azure care se prezintă în detalii cu privire la tabele, butoane, cozi și stocare fișiere.

8. Mind Majix Blog - Articole Azure

Blogul Mind Majix are o serie de materiale utile pe Microsoft Azure, de la Întrebările de la interviu Azure la un ghid pentru directorul Azure Active. Aceste articole sunt gratuite și oferă o privire accesibilă la cazurile de utilizare pentru Azure. În timp ce aceste articole sunt mai ușoare cu privire la sfaturile tehnice, acestea explică pe larg conceptele cheie pe care le veți întâlni în orice alt curs.

Ce este Microsoft Azure: un furnizor principal de servicii cloud

Cazurile de utilizare pe scară largă și avantajele Microsoft Azure îl fac unul dintre cei mai buni furnizori de servicii cloud din lume. Disponibilitatea și scalabilitatea infrastructurii Azure sunt doar două dintre motivele pentru care întreprinderile moderne se angajează în serviciile Azure. În timp ce furnizorii precum AWS pot avea un avantaj în ceea ce privește cota de piață și prețuri, Azure rămâne în continuare ferm ca unul dintre jucătorii cheie în jocul serviciilor cloud..

Dacă puteți construi aplicații Microsoft care sunt ușor disponibile, atunci Microsoft Azure este o alegere bună. Deși are probleme în ceea ce privește costurile și abordarea sa de un singur furnizor de cloud computing, acesta are încă mai mult decât suficiente avantaje pentru a sprijini întreprinderile moderne.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector