Ce este o capcană SNMP?

Ce este o capcană SNMP

Numele "Protocol de gestionare simplă a rețelei," de asemenea cunoscut ca si SNMP, parcă această metodologie este o alternativă rapidă, dar inferioară la un protocol mai bun. De fapt, SNMP este standardul universal de monitorizare pentru dispozitivele de rețea și este implementat în toate echipamentele de rețea pe care le cumpărați. Nu există un sistem mai bun.

Intrăm într-o mulțime de detalii despre fiecare dintre instrumentele prezentate mai jos, dar în cazul în care aveți timp doar pentru o privire rapidă, aici este lista celor mai bune instrumente de monitorizare a rețelei SNMP:

 1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (TRIAL GRATUIT) Scanează automat rețeaua și listează toate dispozitivele instalate cu SNMP. Pe măsură ce dispozitivele sunt adăugate și eliminate din rețea, software-ul actualizează harta rețelei.
 2. Paessler PRTG Network Monitor (PROB GRATUIT) Mapează automat dispozitivele din rețeaua dvs. la instalare și oferă o serie de vizualizări de hărți.
 3. Atera (TRIAL GRATUIT) Sistem de monitorizare a rețelei care se integrează bine cu un Help Desk. De asemenea, datele pot fi utilizate pentru urmărirea jurnalului de timp și facturare.
 4. Monitorizarea SysAid Help Desk și sistemul de management al serviciilor IT care folosește SNMP pentru a urmări modificările dispozitivului din rețea.
 5. Monitor de rețea Kaseya Mapează dispozitivele de rețea și le transpun pe o hartă geografică. Tabloul de bord include, de asemenea, grafice utile, diagrame și cadran.
 6. ManageEngine OpManager Monitor complet de performanță al rețelei pentru Windows și Linux. Utilizează SNMP pentru detectarea modificărilor din rețea.
 7. Spiceworks Network Monitor Sistem gratuit de monitorizare rețea pentru Windows.
 8. Software Pulseway IT Management Utilizează SNMP pentru a crea un inventar în timp real al dispozitivelor din rețea.
 9. LogicMonitor Servicii bazate pe cloud care utilizează colecționari care pot rula pe Windows, Mac OS și Linux. Tabloul de bord este bazat pe cloud și poate fi accesat de la distanță.
 10. Centrul de evenimente Tracker de evenimente de rețea bazat pe securitate care poate fi utilizat pentru a alerta despre utilizarea neautorizată și pentru a detecta activități rău intenționate.
 11. Ipswitch WhatsUp Gold Funcționează ca administrator SNMP și rulează pe medii server Windows.

Configurație SNMP

SNMP include trei elemente: un manager central, un agent de dispozitiv, și o bază informațională de management (MIB). Dispozitivele dvs. de rețea vor avea deja un agent SNMP instalat pe el. Posibilitatea de a utiliza SNMP poate fi dezactivată atunci când primiți un dispozitiv pentru prima dată, astfel încât va trebui să vă asigurați că agentul este activ dacă doriți să utilizați SNMP pentru rețeaua dvs..

Controlerul central nu este un dispozitiv standard pe computere. Când instalați un sistem de monitorizare a rețelei, cel mai probabil acesta folosește SNMP și ia rolul de manager SNMP. Noul tău software de gestionare a rețelei este probabil o interfață care interpretează fișierele MIB, oferind o afișare a datelor colectate de la agenții dispozitivului.

Managerul SNMP va trimite periodic solicitări de informații tuturor agenților de dispozitiv. Fiecare agent de dispozitiv răspunde la această solicitare trimițând înapoi un fișier, care este structurat conform specificațiilor MIB din Protocolul de gestionare a rețelei simple. În timp ce agentul dispozitivului așteaptă o cerere de informații, acesta continuă să își actualizeze propria copie a MIB, astfel încât informațiile pe care le returnează sunt complet actualizate și gata de a fi trimise la cerere..

Vezi si: SNMP explicat

Capcane SNMP

Operațiunile normale ale SNMP dictează că agentul dispozitivului are un rol pasiv. Acesta trimite mesaje SNMP numai atunci când este solicitat de o solicitare a managerului SNMP. Cu toate acestea, dacă agentul detectează un eveniment de urgență pe dispozitivul pe care îl monitorizează, acesta va trimite un mesaj de avertizare managerului, fără a aștepta să fie chestionat pentru date.. Acest mesaj de urgență se numește capcană.

Nu toate capcanele sunt îngrijorătoare. De exemplu, când o imprimantă detectează că una dintre cartușele de toner este scăzută și dorește să comanzi una nouă, agentul SNMP de pe imprimantă va trata acest lucru ca o stare de capcană. Unele afecțiuni foarte grave nu au ca rezultat mesaje de capcană. De exemplu, dacă dispozitivul primește o eroare fatală și nu mai funcționează, acesta împiedică și agentul SNMP să funcționeze. De asemenea, dacă placa de rețea de pe un dispozitiv se rupe, agentul SNMP nu poate trimite un mesaj de capcană. În aceste cazuri, situația de urgență va fi dezvăluită data următoare când administratorul SNMP mătura rețeaua pentru răspunsurile SNMP.

Alerte SNMP

Dacă instalați un monitor de rețea, nu veți vedea termenul „capcană” folosit nicăieri în tabloul de bord al software-ului dvs. Este o convenție a sistemelor de monitorizare a rețelei, că capcanele sunt etichetate drept „alerte" in schimb. Eșecul total al unui dispozitiv sau al unei carduri de rețea este singurul exemplu de alerte care nu sunt doar afișarea unei capcane.

Acțiunile care pot fi întreprinse la primirea unui mesaj capcană depind de sofisticarea software-ului dvs. de monitorizare a rețelei. Dacă monitorul dvs. raportează doar stările, atunci va trebui să utilizați o altă aplicație pentru a remedia o problemă sau a vă conecta direct la dispozitiv pentru a explora informații despre eroare și pentru a remedia problema prin sistemul său de operare. Unele monitoare de rețea sunt de fapt sisteme de gestionare a rețelei și vă permit să configurați acțiuni pentru a efectua în cazul apariției unei condiții de alertă.

În cazul în care problema notificată de o capcană este fizică, nu se poate face niciun pachet software pentru rezolvarea acesteia. În unele cazuri, nu ați dori ca sistemul dvs. de administrare a rețelei să se oprească și să rezolve probleme fără a aștepta aprobarea acțiunii prevăzute. De obicei, sistemele de administrare a rețelei vă oferă posibilitatea de a specifica în setările sale ce nivel de automatizare a rezolvării erorilor doriți.

Mesajele de capcane pot apărea în orice moment al zilei sau al nopții, cu excepția cazului în care întrerupeți toate echipamentele din rețea seara, când plecați acasă. Dacă nu aveți suficiente resurse pentru a sta pe cineva în fața unei console toată ziua așteptând mesaje de alertă, ar trebui căutați un monitor de rețea care va transmite mesaje de alertă precum și afișarea lor în tabloul de bord. Unele sisteme de management pot trimite notificări de alertă prin e-mail, SMS sau sistem de chat. Puteți chiar să specificați diferiți membri ai echipei cărora mesajele ar trebui să fie trimise în funcție de tipul dispozitivului de origine a mesajului capcană sau de gravitatea mesajului.

  Ce este Microsoft Azure?

Versiuni SNMP

Până în prezent, au existat trei versiuni de SNMP. Versiunea 1 nu a fost implementat pe scară largă. Aceasta a fost lansată în 1988. A fost înlocuită în 1993 de versiunea 2. În acest moment, protocolul nu a fost integrat în firmware de către producătorii de dispozitive de rețea. Managerii de rețea care doreau să implementeze standardul necesar pentru instalarea software-ului agentului SNMP pe dispozitivele lor. SNMPv2 are compatibilitate înapoi la versiunea 1. Deci, dacă aveți un controler pentru versiunea 2, acesta va putea comunica și cu agenții de dispozitiv versiunea 1. Cu toate acestea, această compatibilitate a fost încorporată în definiția procedurilor managerului SNMP, deoarece formatul capcanei SNMP s-a schimbat în versiunea 2.

SNMPv2 nu a fost popular deoarece a încorporat o nouă metodologie de autentificare, care era dificil de pus în aplicare. Procesul de autentificare specificat pentru SNMP versiunea 1 a fost mult mai ușor de utilizat și astfel a fost creată o nouă ediție a versiunii 2 care a folosit sistemul de autentificare al versiunii 1. Aceasta și această ajustare la definiția SNMP a făcut-o mult mai funcțională. Principalii producători de dispozitive de rețea au decis să integreze elementul agent al SNMPv2c în firmware-ul echipamentului lor. Orice nou intrat pe piața dispozitivelor de rețea trebuia să integreze SNMP, altfel, produsele lor nu ar fi competitive. Există o altă variantă a versiunii 2, care este SNMPv2u. Deci, există trei tipuri diferite de SNMPv2. În mod confuz, SNMPv2c este atât de dominant încât este adesea denumit SNMPv2.

Există, de asemenea, un SNMPv3. Cea mai recentă versiune a Protocolului de rețea simplă include o metodă de criptare diferită pentru a proteja transmisiile de fișiere MIB. Cu toate acestea, structura MIB rămâne aceeași. Asa de un controler este capabil să comunice fie cu versiunea 2, fie cu versiunea 3 atâta timp cât este capabil să ajusteze metoda de securitate a transmisiei pe care o folosește. În general, principalele monitoare de rețea sunt compatibile cu versiunea 2 (adică SNMPv2c) și cu versiunea 3.

Formatul capcană SNMP

MIB conține o serie de coduri care reprezintă o poziție într-o structură de arbore. Întregul MIB nu trebuie să fie trimis de fiecare dată când agentul raportează managerului central. Un mesaj capcană conține ora, un identificator și o valoare. Identificatorul este un „OID”(Identificator obiect). Acesta este un cod din structura MIB care indică poziția capcanei în copac. Fiecare OID reprezintă un atribut al dispozitivului monitorizat. Deci, controlerul central poate decoda OID-ul și poate calcula care biță a comutatorului sau a routerului este descrisă de capcana.

Implementarea SNMP

Sistemul de codare MIB este atât de complicat și obscur încât este imposibil să încercați să capturați mesaje și capcane SNMP și să le interpretați manual. Disponibilitatea monitoarelor de rețea care integrează funcțiile SNMP face foarte ușoară implementarea protocolului într-un pachet software sofisticat. Există o serie de monitoare de rețea bazate pe SNMP care sunt libere de utilizat. Alții oferă versiuni gratuite pentru rețele mici sau un proces gratuit pentru o perioadă introductivă. Deci, costul implementării SNMP în rețeaua dvs. poate fi foarte economic.

Instrumente de monitorizare a rețelei SNMP

Puteți obține o descriere completă a instrumentelor recomandate de monitorizare a rețelei în articol, SNMP Explicined și 11 cele mai bune instrumente de monitorizare SNMP. Cu toate acestea, puteți citi rezumate ale acestor instrumente aici:

Aflați mai multe despre aceste instrumente în secțiunile următoare.

1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (TRIAL GRATUIT)

Ecran de rețea al monitorului de performanță al SolarWinds Network Performance Monitor

SolarWinds folosește SNMP pentru a-și conduce liderul în industrie Monitorizarea performanței rețelei. Instrumentul va căutați-vă în rețea și documentați-vă toate dispozitivele odată instalat. Inventarul pe care îl compila monitorul este format din informații care provin prin SNMP. Programele de interfață ale monitorului compun hărți de rețea din registrul dispozitivelor pe care procedurile SNMP le furnizează.

Procedurile standard SNMP care solicită managerului să păstreze dispozitivele de votare pentru rapoartele MIB înseamnă că monitorizarea performanței rețelei poate continua să își actualizeze registrul și hărțile echipamentelor să țină cont de dispozitivele adăugate, eliminate sau mutate.

SolarWinds a dezvoltat platforma Orion pentru toate utilitățile sale majore de monitorizare a sistemelor. Acest lucru înseamnă că puteți adăuga pe alte monitoare specializate pentru a acoperi servere și aplicații și, de asemenea, monitoriza fluxurile de trafic. Module suplimentare care se integrează în Monitorul de performanță al rețelei includ a Manager configurare rețea, A Urmărire dispozitive utilizator, si un Manager de adrese IP. Adăugarea acestor alte capacități vă va oferi un control mai mare asupra resurselor dvs..

Capcanele SNMP sunt interpretate în alerte de către NPM. Acestea sunt afișate în tabloul de bord al utilității și software-ul poate fi trimis notificări de alertă prin e-mail sau SMS. Tabloul de bord include reprezentări grafice ale datelor live care includ diagrame și grafice care interpretează răspunsurile SNMP. De asemenea, datele sunt disponibile pe o linie de timp pentru a permite analiza performanței pentru planificarea capacitatii.

Se instalează SolarWinds Network Performance Monitor ferestre medii și îl puteți obține pe un 30 de zile de încercare gratuită.

MAI MULTE INFORMAȚII PE SITE-UL OFICIAL SOLARWINDS:

SolarWinds Monitor Performance Performance Network Descărcați încercarea GRATUITĂ la SolarWinds.com

2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

Ce este o capcană SNMP?

Paessler PRTG monitorizează rețelele, serverele și aplicațiile. Pachetul software iese din cutie cu un număr mare de senzori care îndeplinește funcțiile pe care le comercializează alte companii ca aplicații separate. Un senzor monitorizează un element hardware sau starea de service. Paessler include un senzor SNMP din inima sistemului PRTG.

Funcțiile SNMP ale PRTG vor avea un inventar al tuturor dispozitivelor dvs. imediat ce începe să funcționeze. Din aceste informații, instrumentul va genera automat hărți. PRTG oferă o serie de tipuri de hărți, inclusiv propriul său proprietar dispunere starburst. Acesta este un grafic circular, care arată aplicațiile utilizatorilor finali în marginea interioară și toate serviciile care acceptă acele aplicații care radiază, formând o formă de stea. Harta este codată color pentru a afișa starea fiecărui element din stivă. Această vizualizare este o modalitate excelentă de a localizați exact ce strat de servicii afectează livrarea când întâmpinați probleme cu rețeaua dvs..

Sistemul SNMP continuă să cerceteze rețeaua, deci observă când echipamentul este adăugat sau îndepărtat. În aceste cazuri, își actualizează inventarul echipamentelor și redă automat toate hărțile disponibile. De asemenea, puteți crea propriile hărți de rețea personalizate printr-un instrument de mapare din utilitar.

Paessler PRTG se instalează ferestre medii sau puteți alege să îl accesați ca un serviciu cloud. Instrumentul este liber de utilizat pentru până la 100 de senzori. Puteți proba Paessler PRTG.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

3. Atera (PROBA GRATUITĂ)

Atera

Rețele Atera este un sistem de monitorizare integrat într-un mediu de suport MSP. Astfel, veți obține funcții de monitorizare care pot schimba date și declanșatoare cu un sistem complet de asistență atunci când alegeți Atera. O altă caracteristică excelentă a acestei opțiuni este sistemul de urmărire a timpului și facturarea personalului. Prin urmare, ai putea să descarci o mulțime de lucrări de administrare cu Atera dacă departamentul tău IT este condus ca centru de costuri..

  Diferența dintre cablurile drepte, încrucișate și rollover

Sistemul de monitorizare a rețelei Atera folosește SNMP pentru a urmări stările dispozitivelor de rețea iar consola gestionează Capcane SNMP. Veți primi capcane în consolă sub formă de alertă și este posibil să alimentați acțiuni către sistemul de asistență la primirea unei avertizări privind condițiile de eroare.

Atera include un modul de suport pentru scripturi care vă permite să creați propriile scripturi de automatizare pentru a face față erorilor. Tabloul de bord poate fi accesat de pe dispozitive mobile și puteți obține notificări configurate ca bilete de asistență care vor declanșa mesaje de notificare pentru dvs. și către membrii echipei nominalizați. Atera este un serviciu bazat pe cloud, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la instalarea sau administrarea aplicației. Alte caracteristici ale sistemului complet includ facilități de gestionare de la distanță, control de configurare și un manager de patch-uri. Atera este disponibilă pe un 30 de zile de încercare gratuită.

AteraStart Trial GRATUIT de 30 de zile

4. Monitorizarea SysAid

Monitorizarea SysAid

SysAid este un Help Desk și sistem de management al serviciilor IT. Puteți obține suplimentul de monitorizare a serverului și a rețelei pentru a îmbunătăți funcțiile Help Desk. Aceasta nu este o idee proastă, deoarece este posibil să aveți nevoie de o aplicație Help Desk pentru departamentul IT, precum și de un monitor de rețea.

Funcția de monitorizare a rețelei SysAid folosește SNMP pentru a mapa și urmări performanțele dispozitivelor de rețea. Ca în orice altă implementare SNMP, monitorul păstrează dispozitivele de rețea de votare și astfel observă când echipamentele sunt mutate, îndepărtate sau adăugate și actualizează automat inventarul. Spre deosebire de celelalte instrumente din această listă, SysAid nu are un modul de mapare.

Un costum puternic de SysAid este modul în care gestionează capcanele SNMP. Pentru o capcană primită, afișează o alertă în tabloul de bord și puteți obține alerte care vă sunt trimise ca notificări prin e-mail sau SMS. Cu toate acestea, această aplicație poate, de asemenea alimentează acele alerte către sistemul de asistență. Când se înregistrează o alertă în interfața de gestionare a asistenței, tehnicienii Help Desk pot vedea că a fost ridicată o problemă cu privire la o parte a rețelei și astfel sunt în măsură să anunțe utilizatorii care sunt afectați de problema că o soluție este în derulare.. Generarea automată a biletelor înseamnă că un tehnician poate fi alocat automat pentru a adresa alerta. Aceasta este o modalitate excelentă de a integra informațiile pe care le primiți din SNMP în programul dvs. de planificare a sarcinilor.

Interfața SysAid include un limbaj de scriere care vă permite să automatizați rezoluția de alertă și să implementați fluxuri de lucru pentru a înregistra și urmări progresul activităților de întreținere și stingere a incendiilor. Acest lucru vă va ajuta să păstrați un control mai strict asupra bugetului IT, arătând unde se petrece timpul majorității specialiștilor.

Alte caracteristici ale sistemului de monitorizare includ configurația și gestionarea patch-urilor.

5. Monitorul de rețea Kaseya

Kaseya VSA

Se numește pachetul de monitorizare a sistemului Kaseya VSA include un modul de monitorizare a rețelei care utilizează SNMP. Acest instrument este capabil să deseneze o hartă de rețea și să comploteze într-o hartă reală a lumii după ce inițial a căutat dispozitive și a înregistrat detaliile acestora. Alte reprezentări grafice în tabloul de bord Kaseya include grafice, diagrame și cadran. Capcanele SNMP sunt interpretate ca alerte de către monitorul de rețea.

Instrumentul include un mediu de dezvoltare care vă permite să asamblați cu ușurință scripturi de acțiuni în limbajul de script proprietar Kaseya, denumit Lua. Cu un script Lua în loc, puteți seta evenimente de declanșare, cum ar fi tipuri specifice de mesaje capcană. Datorită acestei caracteristici, este posibil să se automatizeze o mulțime de activități de investigare și rezolvare atunci când apar condiții de alertă cunoscute.

Alte caracteristici ale Kaseya VSA includ managementul patch-urilor și monitorizarea serverului specializat. Kaseya VSA se instalează pe ferestre și puteți să o continuați un proces de 14 zile gratuit.

6. ManageEngine OpManager

Harta rețelei OpManager

OpManager de la ManageEngine este un monitor foarte apreciat al performanței rețelei și este probabil în primele trei pe piață. Ca Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds, și WhatsUp Gold, OpManager este produsul de monitorizare de bază al inventarului său și există o mulțime de alte module pe care le puteți adăuga la acesta pentru a vă extinde capabilitățile de monitorizare a sistemului. Cu toate acestea, OpManager este cel care folosește SNMP să-și adune datele. Acest software se va instala pe ferestre sau Linux. Când este rulat pentru prima dată, va începe să trimită cereri SNMP și compilare un inventar de dispozitiv din răspunsurile MIB pe care le primește. OpManager are, de asemenea, un frumos modul de mapare a rețelei asta vă va oferi diferite vizualizări asupra echipamentului dvs. de rețea și a modului în care se conectează.

Capcanele SNMP pe care le primește procesorul OpManager sunt afișate în tabloul de bord. Dacă sunteți în afara biroului, vă puteți conecta cu rețeaua vizualizând tabloul de bord de la distanță pe dispozitivul dvs. mobil. Tabloul de bord este personalizabil, la fel și acțiunile care ar trebui să fie efectuate atunci când apar alertele. Puteți obține notificări trimise membrilor echipei desemnați de e-mail sau mesaj mesaje.

OpManager este capabil să proceseze 300 de mesaje capcană pe secundă - da, pe secunda. Această capacitate de volum de procesare arată că OpManager este capabil să ofere viteze și performanțe de care este nevoie rețele foarte mari. Cu toate acestea, acest sistem este de asemenea, potrivit pentru rețele de dimensiuni medii. Operatorii de rețele mici pot găsi toate funcționalitățile OpManager un pic prea mult pentru a face față. in orice caz, compania oferă instrumentul gratuit celor care au până la 10 dispozitive de monitorizat. Proprietarii rețelelor mai mari pot accesa OpManager un proces gratuit de 30 de zile.

7. Spiceworks Network Monitor

Captură de ecran Spiceworks

Spiceworks este un utilitar gratuit, acceptat de anunțuri că poți instalați în spații sau alegeți să acces ca serviciu cloud. Versiunea locală a instrumentului se instalează ferestre.

Monitorul de rețea se bazează pe SNMP pentru a furniza sursele sale de informații și își începe viața o scanare a rețelei pentru a compila un inventar de dispozitiv. Capcanele SNMP sunt afișate în tabloul de bord de pe o fâșie de titlu ca alerte și, de asemenea, puteți primi notificări de alertă care vă sunt trimise prin e-mail. Tabloul de bord are caracteristici grafice stivuibile care arată starea dispozitivului dvs. alături de mediu, flux de date și informații despre performanța aplicației.

Sistemul de gestionare a rețelei Spiceworks include gestionarea configurației și urmărirea dispozitivului utilizator, care vă va îmbunătăți monitorizarea securității. Sprijinul pentru Spiceworks este oferit printr-un forum comunitar.

  Ce este rețeaua definită de software (SDN) și de ce este importantă?

8. Software de gestiune informatică Pulseway

Pulseway

Pulseway RMM include module de monitorizare a sistemului și se bazează secțiunea de monitorizare a performanței rețelei SNMP proceduri. Comunicările regulate SNMP manager-la-agent furnizează sistemului un inventar de dispozitive în rețeaua dvs., care este actualizată continuu. Capcanele SNMP sunt interpretate ca alarme în consolă, care poate fi trimis ca notificări de către telefon, e-mail, sau Mesaj SMS. De asemenea, puteți accesa tabloul de bord de pe un dispozitiv mobil pe internet.

Software-ul de monitorizare a rețelei acționează ca administrator SNMP și vă oferă un tablou de bord pentru a vizualiza datele și a gestiona funcțiile monitorului. Acest software poate fi instalat pe ferestre, Linux, sau Mac OS. Puteți specifica modul în care vor fi tratate alertele. Aceasta include capacitatea de a sepriorități pentru capcanele care sosesc de la dispozitive specifice sau să anuleze alerte de importanță mai mică. Consola include un limbaj de scriere în care puteți configura proceduri și fluxuri de lucru care vor începe automat atunci când apar evenimente de declanșare definite.

Alte facilități din pachetul Pulseway IT Management includ configurare și gestionarea patch-urilor. Un element cheie al instrumentului este accesul la distanță, astfel încât să puteți rezolva problemele pe dispozitivele localizate pe alte site-uri. Restul monitorului se extinde la server și aplicații, inclusiv servicii furnizate din cloud.

Puteți accesa software-ul Pulseway IT Management ca un serviciu cloud. În acest caz, monitorul este liber pentru a monitoriza două puncte finale. Serviciul plătit poate fi instalat sau utilizat ca serviciu cloud. Începe cu o unitate care poate monitoriza 25 de puncte finale. Oferte Pulseway un proces de 14 zile gratuit a versiunii plătite.

9. LogicMonitor

LogicMonitor

Logic Monitor este un serviciu bazat pe cloud, dar trebuie să instalați Colecționari La fata locului. Acești colecționari vor rula ferestre, Mac OS, și Linux. LogicMonitor va monitoriza, de asemenea, orice servere cloud pe care le utilizați, atât timp cât instalați un colector pe fiecare dintre ele.

Acest serviciu monitorizează rețelele, serverele și aplicațiile, și este, de asemenea, posibil urmăriți experiența utilizatorului, care implică afișări în stivă ale fiecărui utilitar din sistemul dvs. care sunt declanșate de vizitele individuale ale utilizatorilor. Secțiunea de monitorizare a rețelei a acestui serviciu se bazează pe SNMP pentru a colecta date despre dispozitivele de rețea.

Colecționarul funcționează ca managerul SNMP și sondează dispozitivele pentru starea lor. Informațiile pe care le colectează colectorul sunt apoi transmise către serverul cloud al LogicMonitor. Tabloul de bord pentru acest serviciu este găzduit la serverul cloud, deci poate fi accesat de pe orice dispozitiv cu un browser și compania oferă, de asemenea, aplicații pentru dispozitive mobile.

Comunicările pe internet sunt protejate prin criptare. Deoarece LogicMonitor operează în afara site-ului, acesta poate integra toate site-urile unui WAN atâta timp cât instalați un colector în fiecare locație.

Capcanele SNMP apar în tabloul de bord ca alerte. Puteți personaliza tabloul de bord, astfel încât este posibilă crearea unei vizualizări care să afișeze doar alerte. Posibilitatea de a crea ecrane individuale înseamnă că este posibil să personalizați accesul la diferiți membri ai echipei și este posibilă crearea unui cont de raportare la care managerii de afaceri pot avea acces.

Datele în direct din MIB-urile SNMP sunt interpretate în conținut grafic, cum ar fi histograme, diagrame și grafice de linie.. Vizualizarea rețelei dvs. se extinde la o hartă, care se impune pe o hartă a lumii reale. Datele dispozitivului și conexiunile la rețea sunt actualizate automat, pentru a face ajustări la harta rețelei. De asemenea, sistemul va păstra date pentru analiza tendințelor.

Poți obține un proces de 14 zile gratuit al LogicMonitor.

10. Centrul de evenimente

EventSentry

EventSentry este specific o utilitate de securitate, dar, de asemenea, urmărește performanța rețelei dvs. în timp ce vă protejează afacerea împotriva hackerilor și a intrușilor. O problemă a securității moderne a serviciilor IT este aceea că utilizatorii autentici pot fi duși să efectueze acte malițioase prin phishing și mascareding. Deci, pentru a preveni dezvăluirea datelor și deteriorarea sistemului, trebuie să urmăriți comportamentul utilizatorilor autorizați precum și căutați accesul neautorizat. Este ceea ce face EventSentry.

Secțiunile de monitorizare a rețelei utilizează acest serviciu SNMP pentru a aduna datele dispozitivului. Aceasta acoperă serviciile regulate SNMP care includ întocmirea unui inventar de dispozitiv și păstrându-l la zi. EventSentry generează alarme dintr-o serie de surse, inclusiv capcane SNMP și jurnalele de mesaje.

Utilitățile suplimentare ale EventSentry includ configurare și gestionarea patch-urilor. Monitorul acoperă traficul de rețea, performanța serverului și a mediului, livrarea aplicațiilor, precum și starea dispozitivelor de rețea. Verificările de securitate examinează evenimentele pe e-mail, baze de date, fișiere jurnal și transferuri de date.

Poti utilizați gratuit EventSentry accesând EventSentry Light. Această versiune este limitată la monitorizare până la cinci dispozitive, deci ar fi potrivit numai pentru rețele foarte mici. EventSentry cu caracteristici complete poate fi experimentat pe un proces gratuit de 30 de zile. Software-ul se instalează pe ferestre și Windows Server.

11. WhatsUp Gold

Ce este o capcană SNMP?

WhatsUp Gold este un sistem de monitorizare a rețelei produs de Ipswitch. Funcțiile monitorului sunt pe baza proceselor SNMP. Software-ul instalat acționează ca administrator SNMP. Utilitarul WhatsUp Gold se instalează Windows Server medii și va efectua o operațiune inițială de sistem odată ce instrumentul funcționează.

Această scanare a rețelei tale permite programului să compileze un registru al tuturor dispozitivelor tale și apoi construiți hărți de rețea din informațiile respective. Atât registrul cât și hărțile se actualizează automat de fiecare dată când se modifică hardware-ul rețelei. Acest lucru se datorează faptului că monitorul continuă să sondeze rețeaua de la mesajele SNMP, astfel observând când dispozitivele sunt adăugate sau eliminate. Registrul de dispozitiv poate fi accesat în tabloul de bord unde un vizualizator de date vă permite să sortați și să filtrați înregistrările inventarului hardware.

Capcanele SNMP ajung pe tabloul de bord ca alerte și le puteți trimite să vă fie trimise e-mailuri sau mesaje SMS. Puteți, de asemenea, să vă alimentați alerte la aplicațiile de chat, inclusiv Slack. Tabloul de bord este personalizabil, astfel încât să puteți crea conturi de utilizator și roluri de utilizator pentru a permite diferiților membri ai echipei să acceseze date și funcții de administrare fără a oferi personalului mai mic acces la toate controalele.

WhatsUp Gold poate fi extins prin module suplimentare pentru a include mai multe funcții de monitorizare și de gestionare a rețelei. Acest utilitar este potrivit pentru rețele mici și mijlocii și puteți obține un proces de 30 de zile de WhatsUp Gold și oricare dintre suplimentele sale.

Utilizarea capcanelor SNMP

Beneficiul capcanelor SNMP este că acestea raportați repede defectarea dispozitivului. Cu toate acestea, ei nu oferă o imagine completă a rețelei tale. Veți observa că majoritatea instrumentelor din această listă de instrumente SNMP recomandate se îmbină și în alte surse de informații, cum ar fi de exemplu NetFlow pentru datele de trafic și Syslog pentru evenimente de sistem.

După cum oferă toate aceste instrumente încercări gratuite sau versiuni gratuite, veți putea încerca un candidat fără riscuri. S-ar putea să încercați chiar și câteva instrumente SNMP care vă tentează cel mai mult.

Folosești un instrument SNMP chiar acum? Dumneavoastră găsiți că vă concentrați mai mult pe alertele generate de capcanele SNMP sau mesajele Syslog sunt mai relevante pentru responsabilitățile de administrare a rețelei dvs.? Lasă un mesaj în Comentarii secțiunea de mai jos pentru a vă împărtăși experiența.

About the author

Comments

 1. ceastă metodologie poate părea inferioară la prima vedere, SNMP este de fapt standardul universal de monitorizare pentru dispozitivele de rețea și este implementat în toate echipamentele de rețea pe care le cumpărați. Există o mulțime de instrumente de monitorizare a rețelei SNMP disponibile, cum ar fi Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds, Paessler PRTG Network Monitor, Atera, Monitorizarea SysAid, Monitorul de rețea Kaseya, ManageEngine OpManager, Spiceworks Network Monitor, Software de gestiune informatică Pulseway, LogicMonitor, Centrul de evenimente și WhatsUp Gold. Configurarea SNMP implică un manager central, un agent de dispozitiv și o bază informațională de management (MIB). Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că agentul este activat pe dispozitivele dvs. de rețea dacă doriți să utilizați SNMP pentru monitorizarea rețelei dvs.

 2. ceastă metodologie poate părea inferioară la prima vedere, SNMP este de fapt standardul universal de monitorizare pentru dispozitivele de rețea și este implementat în toate echipamentele de rețea pe care le cumpărați. Există o mulțime de instrumente de monitorizare a rețelei SNMP disponibile, iar cele mai bune dintre ele sunt Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds, Paessler PRTG Network Monitor, Atera, Monitorizarea SysAid, Monitorul de rețea Kaseya, ManageEngine OpManager, Spiceworks Network Monitor, Software de gestiune informatică Pulseway, LogicMonitor și Centrul de evenimente. Configurarea SNMP implică un manager central, un agent de dispozitiv și o bază informațională de management (MIB), iar utilizarea capcanelor SNMP poate fi foarte utilă în monitorizarea rețelei dvs. în timp real.

 3. ceastă metodologie poate părea inferioară la prima vedere, SNMP este de fapt standardul universal de monitorizare pentru dispozitivele de rețea și este implementat în toate echipamentele de rețea pe care le cumpărați. Există o mulțime de instrumente de monitorizare a rețelei SNMP disponibile, cum ar fi Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds, Paessler PRTG Network Monitor, Atera, Monitorizarea SysAid, Monitorul de rețea Kaseya, ManageEngine OpManager, Spiceworks Network Monitor, Software de gestiune informatică Pulseway, LogicMonitor, Centrul de evenimente și WhatsUp Gold. Configurația SNMP include un manager central, un agent de dispozitiv și o bază informațională de management (MIB). Utilizarea capcanelor SNMP poate fi foarte utilă în monitorizarea și gestionarea rețelei dvs. de dispozitive.

Comments are closed.