Cele mai bune 15 instrumente și software de monitorizare VM

Cele mai bune 15 instrumente și software de monitorizare VM

Un mediu virtual oferă o modalitate de a extinde utilizarea resurselor la fața locului. Este o soluție comună în majoritatea rețelelor de afaceri datorită ușurinței în utilizare VMWare și Microsoft Software de mașină virtuală Hyper-V (VM). Cu toate acestea, atunci când vine vorba de monitorizarea resurselor, stratul suplimentar de trafic care este inevitabil cu setările VM poate face complicarea mapării resurselor. Odată ce afacerea dvs. crește, urmărirea acelei soluții VM poate ieși rapid din mână.

Monitorizarea mașinii virtuale vă ajută să rămâneți la curent cu problemele de resurse atunci când alocați resurse de la o mașină la alta. Problemele legate de traficul de rețea sunt inevitabile atunci când resursele la distanță sunt disponibile instantaneu și local. Trebuie să urmăriți cererea și să adaptați resursele pentru a menține fericit utilizatorii rețelei. Planificarea capacității este o parte cheie a managementului VM și monitorizarea utilizării te ajută să rămâi în fața cererii și menține timpul de răspuns scăzut.

Intrăm într-o mulțime de detalii despre fiecare dintre instrumentele de mai jos, dar în cazul în care aveți timp doar pentru un rezumat, iată lista noastră cu cele mai bune instrumente de monitorizare VM:

 1. SolarWinds VM Monitor (DESCARCARE GRATUITĂ) Instrument gratuit care monitorizează virtualizările VMWare și Microsoft Hyper-V pe Windows Server.
 2. Monitorizarea serverului Site24x7 (TRIAL GRATUIT) Serviciu bazat pe cloud care vă permite să monitorizați virtualizarea Hyper-V și VMWare, plus serverele AWS și Azure Cloud.
 3. Managerul de virtualizare SolarWinds (TRIAL GRATUIT) Un instrument plătit care rulează pe Windows Server și monitorizează VMWare și Hyper-V, Amazon EC2 și Azure.
 4. Paessler PRTG Network Monitor (PROB GRATUIT) O suită de monitorizare mai largă de rețea, server și aplicații care include funcții de monitorizare specializate pentru Citrix Xen, Microsoft Hyper-V, VMWare, Parallels Virtuozzo Containers și Amazon EC2.
 5. AppOptics APM (TRIAL GRATUIT) Un monitor de performanță al aplicației bazat pe cloud cu monitorizare suplimentară a infrastructurii care face un monitor de virtualizare excelent.
 6. Managerul de aplicații ManageEngine (TRIAL GRATUIT) Acoperă Microsoft Hyper-V, Microsoft Azure, Microsoft Office 365, VMware ESX / ESXi, VMware Horizon View, Citrix Xen, Docker, Amazon EC2, Amazon RDS și Cloud OpenStack bazat pe cloud.
 7. LogicMonitor Serviciu de monitorizare a rețelei bazat pe cloud care include acoperire pentru VMware vCenter, ESX / i, Microsoft Hyper-V și Citrix XenServer.
 8. Veeam One Instrument de monitorizare a resurselor care monitorizează toate componentele hardware, software și servicii care contribuie la virtualizarea VMWare vSphere și Hyper-V.
 9. Quest Foglight Monitor de virtualizare pentru Citrix Xen, VMWare și Hyper-V care rulează pe Windows, Linux și Solaris.
 10. eG Enterprise Sistem de monitorizare pentru VMware vSphere, Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V, Oracle VM Server, Red Hat Enterprise Virtualization, AIX LPARs, Solaris Virtualization Container.
 11. Manager de virtualizare Aptare Acest instrument monitorizează VMWare, Amazon Web Services, Microsoft Azure și OpenStack.
 12. WhatsUp Gold Virtualization Monitoring Add-on Adăugare la sistemul principal de monitorizare a rețelei WhatsUp Gold.
 13. Client gazdă încorporat ESXi Monitorul client gratuit ESXi furnizat de VMWare.
 14. Turbonomic Acest instrument monitorizează implementarea la fața locului a VMware, Hyper-V și XenServer și a resurselor Cloud în afara site-ului.
 15. 5Nine Manager Acest instrument se concentrează pe monitorizarea VM-urilor Microsoft construite cu Azure și Hyper-V.

Integrarea resurselor bazate pe cloud este o caracteristică standard a sistemelor de afaceri din zilele noastre. Metodele tradiționale de virtualizare au constituit fundamentul comunicării între terminalele la fața locului și aplicațiile din afara locului și serverele de fișiere. Asa de, obținerea unui instrument de monitorizare a VM care vă recunoaște serverele indiferent dacă sunt la fața locului sau în cloud este o cerință esențială pentru orice instrument de sistem.

Cele mai bune instrumente și software de monitorizare VM

Am realizat o analiză a cele mai bune instrumente de monitorizare VM și a produs o listă de utilități pe care ar trebui să o luați în considerare atunci când faceți cumpărături de software. Aceste instrumente de monitorizare VM sunt lideri din industrie și vă vor economisi timp atunci când vă urmăriți mediul virtual. Următoarea secțiune vă oferă informații despre fiecare dintre aceste instrumente de monitorizare VM.

1. SolarWinds VM Monitor (DESCARCARE GRATUITĂ)

Monitor VM Solarwinds

Acest instrument gratuit de la SolarWinds este punctul de plecare al tuturor pentru monitorizarea VM de calitate. Acesta nu este un sistem cuprinzător; funcționalitatea sa se limitează la monitorizarea unui singur server. Totuși, acea configurație descrie multe rețele de întreprinderi mici, astfel încât acest instrument să se potrivească în continuare nevoilor tale.

VM Monitor prioritizează doi factori cheie ai performanței serverului: Utilizarea procesorului și folosirea memoriei. Obțineți un rezumat rapid al acestor două stări la cerere. Ecranul utilizează niveluri de stare codate de culoare, afișând galben pentru avertismente și roșu pentru condiții critice, ceea ce face ca măsurile de performanță să fie ușor de înțeles. În ecranul sumar veți obține un număr din fiecare dintre aceste niveluri de stare pentru utilizarea procesorului și a memoriei. Alți factori de performanță pe care acest instrument util îi va include includ utilizarea rețelei, numărul de VM-uri configurate, și numărul de VM-uri care rulează.

În afară de actualizările la cerere, VM Monitor rulează continuu odată ce îl porniți. Puteți să-l minimizați pe tava de sistem pentru a aloca spațiul ecranului altor tablouri de bord de monitorizare. Revizuirea resurselor poate fi filtrată pentru a include doar VM-uri active.

Avertizări și Critic condițiile numărate în ecranul sumar se referă la pragurile de performanță specificate în baza de reguli a monitorului. Monitorul VM rulează Windows Server și monitorizează performanțele software de virtualizare VMWare și Microsoft Hyper-V. Acesta este un instrument necomplicat care vă oferă noutăți despre mediul dvs. virtual, eliberând timp pentru a vă concentra pe alte infrastructuri.

SolarWinds VM Monitor Descărcați 30 de zile DESCARCARE GRATUITĂ pe SolarWinds.com

2. Site24x7 Server Monitoring (GRATUIT)

Cele mai bune 15 instrumente și software de monitorizare VM

Site24x7 Monitorizare server este oferit online pe un Sistem de operare ca serviciu model. Nu există o versiune locală. Instrumentul este un produs din Grupul Zoho, care deține și ManageEngine.

Acest sistem de monitorizare este oferit într-o serie de ediții de specialitate, care se ocupă de afaceri obișnuite, MSP-uri și întreprinderi bazate pe web. Competența sa acoperă servere, rețele și aplicații - o combinație ideală pentru monitorizarea virtualizărilor. Sistemul este capabil să monitorizeze Microsoft Hyper-V și VMWare virtualizări la fața locului și AWS și Servere Cloud bazate pe Microsoft Azure.

Consola pentru acest serviciu este accesată printr-un browser și puteți instala, de asemenea, o aplicație pe scufundările mobile pentru a obține acces. Faptul că sistemul se bazează pe servere la distanță își eliberează abilitățile, astfel încât poate monitoriza rețelele oriunde în lume. Instrumentele serviciului includ monitorizarea stării în direct și analiza performanței pe baza datelor istorice.

Sistemul își începe serviciul prin descoperirea și logarea întregii infrastructuri. Vă va detecta virtualizările și va mapa toate resursele care contribuie. Odată finalizată acea fază de descoperire inițială, sistemul continuă să verifice topologia rețelei și virtualizările dvs., reglând automat înregistrările sale dacă modificați orice aspect al implementării.

Ecranele de vizualizare sunt foarte clar definite. Simplitatea fiecărui monitor pentru VM este utilă, deoarece vă oferă o vizibilitate deosebită asupra a ceea ce poate părea uneori o tehnologie extrem de complicată.

Vizualizarea sistemului este distribuită pe mai multe ecrane și puteți drill down pentru a vedea maparea VM-urilor către gazde, performanțele fiecărui server și activitatea din rețea care vă oferă virtualizările. Statutele sunt codate color pentru identificarea instantanee a problemelor și alertele de resurse vă oferă un actualizare constantă a stării pentru fiecare element care contribuie la implementarea dvs. de virtualizare.

Puteți personaliza nivelurile de alertă și pot opri orice amenințare potențială pentru mediul dvs. virtual înainte de apariția unei deficiențe de resurse. Rapoartele din pachet includ Management SLA jurnalele de raportare și utilizarea resurselor.

Funcțiile de analiză vă ajută să reaprimați VM-urile în gazde dacă un server unic este supraîncărcat. Puteți utiliza rapoartele din pachet pentru a demonstra cerințele de resurse pentru părțile interesate.

Acesta este un instrument excelent pentru monitorizarea VM-ului condus de echipă. Este taxat pentru abonament și plătești pentru numărul de servere pe care trebuie să le monitorizezi, nu pentru numărul tehnicienilor pe care vrei să ai acces la monitor. Planurile de preț pentru monitorizarea infrastructurii sunt foarte scalabile. Scoți un Incepator plan, care acoperă până la 10 servere și capacitate suplimentară dacă trebuie să urmăriți mai multe servere.

Acesta este un sistem foarte cuprinzător, potrivit pentru corporații mari. Cu toate acestea, întreprinderile mici pot folosi și ele. Mai mult, Site24x7 este liber de utilizat dacă aveți nevoie să monitorizați până la cinci servere. Deci, Site24x7 este o alegere bună pentru toate dimensiunile afacerii. Poți obține un proces gratuit de 30 de zile a sistemului. Abonamentul dvs. va trece automat la ediția gratuită la sfârșitul perioadei de încercare dacă alegeți să nu plătiți. Acest serviciu poate fi modernizat la un serviciu cu plată mai larg în orice moment.

Site24x7 Server MonitoringStart Trial GRATUIT de 30 de zile

3. Manager de virtualizare SolarWinds (PROBLE GRATUIT)

Manager de virtualizare SolaWinds

Dacă sistemul VM este puțin mai complicat decât un server, va trebui probabil să accesați managerul de virtualizare SolarWinds. Nu numai că acest instrument acoperă mai mult de un server, ci oferă o monitorizare mult mai profundă a condițiilor din mediul virtual. Nu vă limitați la serverele VM la fața locului cu acest pachet, deoarece se poate integra Amazon EC2 și Azur servere în mediul de monitorizare.

Tabloul de bord al Managerului de virtualizare prezintă valori de performanță detaliate și include elemente de vizualizare a datelor, cum ar fi apeluri și grafice de linie de performanță în direct. Sistemul va afișa ambele VMWare și Hyper-V medii, păstrând liste separate de valori pe fiecare tip de sistem de operare care acceptă dacă aveți un amestec de ambele sisteme care rulează în rețeaua dvs.. Alertele sunt codate color: galbenul indică avertismente și roșul evidențiază condițiile critice. O listă de situații potențiale de alertă este pregătită într-un panou separat al tabloului de bord. Această utilitate urmărește condițiile de serviciu care au atins un punct de depreciere a performanței și abordarea a Avertizare condiție.

Actualizările cheie pe care acest instrument le are în monitorul VM includ asistență în planificarea capacității și „managementul de vraci.”O combinație dintre aceste două instrumente vă oferă recomandări predictive. Mulțumită acestei caracteristici de planificare, sunteți mai bine înarmați pentru a preveni supracapacitatea într-o zonă a mediului și pentru a realoca resurse subutilizate în alte domenii ale sistemului.

A modul de simulare vă permite să testați efectele adăugării mai multor utilizatori sau aplicații în rețea. Aceste modele Utilizarea procesorului, disponibilitatea memoriei, Capacitate de stocare, și solicită rețele pentru un scenariu dat. crăcăna caracteristică vă arată unde VM-urile sunt inactive și vă permite să le opriți și să realocați resursele alocate acestora.

Aceasta este o caracteristică utilă care vă ajută obțineți cât mai mult din buget și vă oprește să confundați procesele moarte pentru cererea de resurse. La celălalt capăt al spectrului, monitorul de sprawl vă arată care sunt VM-urile care își acumulează toate resursele. Acest lucru vă permite să limitați alocările la nodurile respective și, de asemenea oferă un punct de plecare pentru investigații privind abuzul de software sau de sistem ineficient.

Tabloul de bord include un Pila de aplicații care arată pur și simplu straturi de resurse și condițiile de stare prezente pe fiecare. Stiva este reprezentată de linii de simboluri de stare de alertă pentru grupuri de utilizatori, aplicații, baze de date, tranzacții, servere, și gazde. Acest lucru vă permite să vedeți rapid unde problemele de capacitate au impact asupra performanței aplicației și calitatea serviciilor.

Perf Stack caracteristica Managerului de virtualizare este un utilitar disponibil într-o serie de instrumente de gestionare a infrastructurii SolarWinds. Așadar, dacă ați folosit deja un alt produs SolarWinds, este posibil să fiți familiarizați cu PerfStack. Acesta este un echivalent grafic al aplicației Stack. Afișează date în direct într-un grafic liniar pentru fiecare resursă din mediul virtual. Selectați fiecare dintre graficele care vă interesează și trageți-le și aruncați-le pe o placă. Acest lucru vă permite să vă creați propria stivă arătând modul în care vârfurile și abașurile cerute pentru o resursă, cum ar fi o bază de date sau rețea, au impact asupra performanței altor resurse, cum ar fi timpii de răspuns la aplicație sau utilizarea procesorului.

Managerul de virtualizare conține o mulțime de informații, iar vizualizările rezumat sunt foarte utile pentru a vă împiedica să fiți copleșit de date. În curând vă veți obișnui cu formatul de prezentare al tabloului de bord pentru monitorizarea mașinii virtuale și vă veți construi propriile practici de lucru. Acestea vă vor vedea trecerea între rezumate și detalii și trecerea la instrumentele de planificare pentru a menține marcajul mediului virtual.

Managerul de virtualizare SolarWinds nu este ieftin - prețurile încep de la 2.995 USD. Cu toate acestea, puteți încercați sistemul gratuit timp de 30 de zile.

SolarWinds Virtualization Manager Descărcați TRIAL GRATUIT de 30 de zile la SolarWinds.com

4. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

Monitorizare virtuală Paessler

Paessler produce un sistem excelent de monitorizare a rețelei care acoperă atât monitorizarea dispozitivelor de rețea, cât și analiza traficului. Acest serviciu integrează funcții pentru a urmări performanța VM. Deși Paessler PRTG este un monitor de rețea cu servicii complete, acesta intră o versiune gratuită. Paessler își stabilește prețurile la numărul de senzori monitorizați de sistem. Un „senzor” este un aspect de serviciu, cum ar fi viteza rețelei sau un punct de monitorizare, cum ar fi un port. PRTG se adresează rețelelor mari, dar versiunea gratuită ar fi potrivită pentru întreprinderile mici.

Capacitățile de monitorizare a aplicațiilor VM ale Paessler PRTG se extind la următoarele platforme:

 • Citrix Xen
 • Microsoft Hyper-V
 • VMWare
 • Containere Virtuozzo Paralele
 • Amazon EC2

Capacitățile monitorului vă oferă posibilitatea de a monitoriza întreaga rețea cu acest instrument, nu doar mediul virtual. Analiza de bază a traficului de rețea funcționează pe sisteme tipice de mesagerie care fac parte din firmware-ul marilor producători de echipamente de rețea. Dispozitivele de rețea fizică sunt monitorizate prin intermediul SNMP sistem. PRTG extinde monitorizarea rețelei pe site-uri și în cloud.

Monitorizarea performanței serverului se concentrează pe Sarcina procesorului, utilizarea discului, și viteze de transmisie a rețelei. Aspectele fizice ale mașinilor gazdă pe care le monitorizează PRTG includ serverul temperatura, consumul curent de energie, voltajul bateriei, și viteza ventilatorului.

Aceste valori ale serverului duc la evidențierea serviciului care vă va avertiza cu privire la servere supraîncărcate. Cu aceste cunoștințe, puteți redistribui VM-uri pe servere pentru a obține o încărcare mai echitabilă și o performanță mai bună. Puteți seta propriile niveluri de avertizare a performanței pe atributele serverului. Aceste alerte personalizate vă permit să vedeți ce servere sunt supraîncărcate. Apare avertismente în tabloul de bord, dar îi poți trimite și pe ei mesaj, e-mail, sau printr-o API.

Atât tabloul de bord, cât și notificările pot fi filtrate creați vizualizări personalizate cu controale limitate pentru diferiți membri ai echipei. Puteți trimite notificări diferiților destinatari în funcție de sursa de avertizare sau de gravitate.

PRTG gratuit este limitat la 100 de senzori. De asemenea, puteți obține o încercare gratuită de 30 de zile a sistemului complet, care nu are nicio limită la numărul de senzori pe care îi puteți monitoriza.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

5. APO AppOptics (TRIAL GRATUIT)

Cele mai bune 15 instrumente și software de monitorizare VM

AppOptics APM este un monitor al performanței aplicației. Ca atare, este capabil să monitorizeze virtualizările, care sunt formate din aplicații. Serviciul APM include și monitorizarea infrastructurii, deoarece, în multe cazuri, aDeficiența de performanță a aplicației se datorează unor servicii suport de bază și nu aplicația în sine.

AppOptics APM are în mod specific capabilități de a monitoriza operațiunile virtualizărilor Hyper-V, Azure și Docker. În fiecare caz, serviciul urmărește performanța serverului care găzduiește implementarea virtualizării, verificând Disponibilitate CPU și memorie și asigurarea faptului că este suficient spatiu pe disc disponibil pentru operațiunile VM.

Sistemul AppOptics este bazat în nor și necesită ca software-ul agentului să fie instalat pe sistemul care urmează să fie monitorizat. Tabloul de bord și toată puterea de procesare a sistemului sunt găzduite în cloud și incluse în prețul software-ului. Utilizatorii accesează consola AppOptics prin orice browser web standard.

AppOptics este perceput prin abonament cu o taxă fiind percepută pe an în avans. Nu există nicio limită la numărul tehnicienilor pe care compania clienți le poate oferi acces la sistemul AppOptics și nu există nicio limită de monitorizare sau de procesare a serviciului. Poți obține un proces de 14 zile gratuit de AppOptics pentru a pune sistemul în pas.

AppOpticsStart Trial GRATUIT de 14 zile

6. ManageEngine Applications Manager (PROBA GRATUITĂ)

Managerul de aplicații ManageEngine

ManageEngine este unul dintre cei mai importanți furnizori de software de monitorizare a resurselor, dar a avut câțiva piedici pe piața de monitorizare a VM în ultimii ani. Decizia companiei cu privire la modul în care dorește să facă față virtualizărilor își slăbește poziția pe piață și o pierde pe primul loc pe care o mare parte din software-ul său merită.

Compania a creat pachete de virtualizare de sine stătătoare în trecut, dar acestea au scăzut de pe plan. Acum, funcțiile sale de virtualizare sunt răspândite pe două instrumente de monitorizare: Manager aplicații și OpManager. Această împărțire a sarcinilor de monitorizare complică problemele.

OpManager este principalul produs al ManageEngine și oferă capacități excelente de monitorizare a rețelei. Aceste funcții includ monitorizarea resurselor pentru a sprijini virtualizarea. Sistemele pe care OpManager le poate acoperi include VMware ESX servere, Citrix XenServer, și Microsoft Hyper-V medii. Cu toate acestea, motivul pentru care OpManager nu titrează această secțiune este acela veți obține funcții de monitorizare VM mult mai puternice cu Managerul de aplicații ManageEngine. Lista declarată a compatibilității software VM pentru Application Manager este:

 • Microsoft Hyper-V
 • Microsoft Azure
 • Microsoft Office 365
 • VMware ESX / ESXi
 • VMware Horizon View
 • Citrix XenServer
 • Citrix XenApp
 • Docher
 • Amazon EC2
 • Amazon RDS
 • Operatori OpenStack bazat pe cloud

Pentru a obține spectrul complet de monitorizare a VM cu ManageEngine, probabil că va trebui să obțineți atât OpManager, cât și Managerul de aplicații. Vestea bună este că aceste două utilități sunt construite pe aceeași platformă. Acestea se integrează perfect și pot chiar să partajeze date. Atât OpManager, cât și Managerul de aplicații vor rula pe fiecare ferestre sau Linux. Poți obține o versiune gratuită a OpManager pentru a monitoriza până la 10 dispozitive.

Tabloul de bord al Application Manager include mai multe panouri. Principalul mediu de comunicare din tabloul de bord este format din grafice liniare bazate pe date în direct. Interfața include un număr mare de ecrane care toate conțin liste de evenimente sau reprezentări grafice, cum ar fi diagrame, grafice liniare și histograme.

Sistemul se instalează automat și mapează toate aplicațiile care operează pe sistemul tău. Funcția de mapare arată dependente de resurse, iar această caracteristică este deosebit de utilă pentru monitorizarea virtualizării. Infrastructura fizică, rețeaua la fața locului, conexiunile la internet la serviciile cloud și sănătatea dispozitivelor de rețea sunt de asemenea incluse în sarcina managerului de aplicații. Această vizualizare se află în topul alertelor de sistem de la echipamentele de rețea colectate de OpManager.

Monitorul include un modul de planificare a capacității care creează hărți de tendințe și variații din datele istorice. Acest lucru vă permite să localizați aplicații specifice și VM-uri care utilizează resurse. De asemenea, puteți simula consecințele adăugării cererii în sistem.

Dacă alegeți numai Managerul de aplicații sau OpManager, Managerul de aplicații este probabil o potrivire mai bună. Performanța de bază a rețelei este de interes, mai ales că puteți obține vizualizări de utilizare a rețelei de virtualizare în OpManager. Cu toate acestea, Managerul de aplicații vă oferă multe alte niveluri de informații și conține detalii despre activitățile sistemului pe care OpManager nu le acoperă. Application Manager este considerabil și mai ieftin decât OpManager. De asemenea, puteți descărca o probă gratuită de 30 de zile.

ManageEngine Application Manager Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

7. LogicMonitor

LogicMonitor

LogicMonitor este un sistem de gestionare a rețelei, dar integrează monitorizarea mediilor virtuale. Așadar, îl puteți folosi ca monitor pe întregul sistem sau îl puteți limita la monitorizarea implementărilor mașinii virtuale. Sistemul LogicMonitor oferă VMware vCenter monitorizarea, ESX / i găzduiește monitorizarea și, de asemenea, acoperă VM-uri individuale, inclusiv ESX și ESXi.

LogicMonitor efectuează Microsoft Hyper-V urmărirea performanței atât la nivel de hipervizor, cât și la nivelul VM individuale. Acest sistem poate interacționa și cu Citrix XenServer tehnologie.

Software-ul pentru acest monitor este accesat în cloud. Este neutru din punct de vedere al platformei și poate monitoriza serviciile VM oferite de cloud, precum și sistemele la fața locului. Cu toate acestea, nu este o implementare completă în afara site-ului, deoarece trebuie să instalați Colecționari pe serverele și dispozitivele de rețea. Acești colecționari parcursă prin gateway-ul dvs. până la serverul central LogicMonitor. Toate comunicațiile de pe internet sunt criptate, la fel ca datele stocate pe serverul LogicMonitor. Informațiile sunt decriptate în timp real atunci când sunt accesate printr-un cont de utilizator valid, care necesită acreditări de acces.

Monitorul începe cu un proces de descoperire automată, care mapează întreaga rețea, inclusiv dvs. XenServer, VMWare și Hyper-V implementări. Sistemul se extinde la Amazon serverele cloud și Microsoft Azure.

Tehnologia de bază a sistemelor VM generează o gamă largă de subiecte de monitorizare. De fapt, pentru a menține un sistem VM în funcțiune, trebuie să urmăriți hardware-ul, sistemele de operare, performanța rețelei, execuția aplicațiilor și serviciilor și, mai ales, utilizarea resurselor. Aveți la dispoziție comutatoare virtuale și trebuie să vă asigurați că serverele de stocare și aplicații nu se supraîncărcă și sunt accesibile la viteze de livrare acceptabile. Tabloul de bord LogicMonitor acoperă toate aceste probleme.

Atributele de performanță hardware pe care le urmărește monitorizarea VM includ starea generală a serverelor. Ei se concentrează pe folosirea memoriei, Sarcina procesorului, latența discului, rate de date de disc, discuri IO / s și Ratele de schimb VMkernel pentru a menține nivelul de serviciu în timp.

Alertele de sistem pot fi trimise de e-mail, mesaj, sau Notificări slabe. Puteți specifica ce membri ai echipei primesc alerte după clasificare și după sursă. Dacă externalizați o parte din mediul dvs. virtual, echipa de asistență a furnizorului poate fi notificată automat. Tabloul de bord poate fi adaptat și în funcție de rol, astfel încât să puteți partaja în siguranță console cu toți membrii echipei, chiar și cu personalul de juniori. Se poate crea o vizualizare numai pentru a permite membrilor finanțării și membrilor c-Suite să vadă evenimente în sistemul VM.

LogicMonitor nu este gratuit, dar puteți obține o probă gratuită de 14 zile pentru a-i da un spin. Pachetul este disponibil în trei ediții: Starter, Pro și Enterprise. Această scalabilitate înseamnă că LogicMonitor este potrivit pentru toate dimensiunile întreprinderilor.

8. Veeam One

Veeam One

Veeam One monitorizează resursele rețelei și examinează utilizarea sistemului de VMWare vSphere și Hyper-V implementări de virtualizare. Puterea de monitorizare a instrumentului se extinde la servicii bazate pe cloud. Veeam este deosebit de puternic în ceea ce privește recuperarea și recuperarea sistemului. Serviciul Veeam One a fost conceput pentru a se integra cu Backup and Replication Manager al companiei.

Sistemul Veeam One folosește monitorizare în timp real în continuu. Monitoarele respective pornesc 200 senzori presetati, și puteți adăuga propriile dvs. condiții de monitorizare personalizate și reguli de alertă. Un modul de capacitate vă oferă informații despre utilizarea continuă a resurselor, precum și analiza tendințelor pe baza datelor istorice. Componentele de colectare a datelor acoperă toată infrastructura fizică care acceptă virtualizarea și verifică avertismentele limită de capacitate.

Nu trebuie să vă bazați pe interpretările vizualizărilor și rapoartelor de bord oferite de Veeam One, deoarece obțineți acces la date brute. Acest lucru vă permite să vă creați propriile rapoarte, aplicații și reguli de alertă personalizate.

Veeam One este un produs plătit. Cu toate acestea, există o versiune gratuită. Veeam One Free include toate capacitățile de monitorizare a mașinii virtuale ale sistemului plătit. Nu există nicio limită de capacitate pentru versiunea gratuită a sistemului, ceea ce este rar în industrie. Veeam One Free nu are însă funcțiile de capacitate incluse în Veeam One. Versiunea gratuită nu are, de asemenea, funcții de urmărire a taxelor și de facturare.

Ambele versiuni gratuite și plătite sunt afișate notificări de alertă pe ecran. Acestea pot fi trimise și prin e-mail, dar numai utilizatorii plătiti pot personaliza condițiile de alertă.

Veeam One este deosebit de eficient pentru clienții software-ului serverului de rezervă al companiei. Urmărirea chiriașului face, de asemenea, această alegere bună pentru furnizorii de servicii, atât pentru furnizarea de stocare în cloud, cât și pentru software-ul ca serviciu. Dacă credeți că veți fi mai bine deservit de serviciul complet plătit Veeam One, îl puteți testa pe un proces gratuit de 30 de zile.

9. Quest Foglight

Quest Foglight

Foglight este un sistem de monitorizare care are versiuni pentru monitorizarea cloud și managementul mediului VM. Sistemul funcționează cu VMWare și Hyper-V, concentrându-se pe informațiile culese la vSwitch, combinate cu date de performanță fizică de pe server.

Sistemul se instalează o funcție de descoperire automată. Identifică serverele și mașinile virtuale ale clientului și examinează traficul care trece între ele pentru a evidenția performanța rețelei. Secțiunea de colectare a datelor de analiză a traficului din acest instrument examinează date la nivel de pachet pentru a identifica care sunt VM-urile și aplicațiile care generează cel mai mult trafic.

De asemenea, sistemul Foglight poate monitoriza Citrix XenApp și XenDesktop medii. Tabloul de bord pentru monitorizarea aplicației vă oferă o afișare a tuturor elementelor din stiva Citrix VDI, evidențierea infrastructurii încordate care ar putea afecta performanța. Sistemul mapează în mod inteligent topologia mediului dvs. virtual pentru a ajuta la vizualizarea locațiilor fiecărei VM și monitorizați fluxurile de trafic fizic între servere și VM-uri.

Monitorul se extinde și în funcțiile de management. Poti setați-l să ajusteze dinamic resursele alocate fiecărei aplicații sau VM pentru a contabiliza subutilizarea sau supra-capacitatea în diferite zone ale rețelei. Tabloul de bord al monitorului vă oferă o gamă largă de vizualizări asupra activității sesiunii utilizatorului Citrix, din rezumate generale ale numărului VM până la activitatea aplicației.

Sistemul de monitorizare Foglight urmărește îndeaproape Performanța NetScaler și latența rețelei. încărcare pe dispozitive fizice și comutatoare virtuale sunt alte considerente. Monitorul Foglight identifică VM-urile inactive și vă permite să eliminați procesele zombie pentru a elibera resurse. Aceasta este o caracteristică excelentă, deoarece, din păcate, mediul VM este predispus la procesele de agățare și sesiuni abandonate care lasă încuietori alocările de resurse în urmă.

Sistemul Foglight explorează și stochează date pentru a construi un pat de testare. Tabloul de bord va arăta performanța tendinței și a variantelor și izolați datele pentru fiecare element hardware al sistemului dvs. Acest lucru ajută la descoperirea blocajelor și alocării necorespunzătoare a resurselor.

Tiparele de date și statisticile de utilizare obișnuite vă oferă o funcție de planificare a capacității. Cu acest instrument, puteți identifica unde să ajustați alocarea resurselor pentru a îmbunătăți performanța și a rezolva efectele creșterii cererii. Monitorul Foglight include capacități predictive care sugerează acțiuni de rezolvare a condițiilor de alertă. Acest lucru va funcționa, de asemenea, cu date în direct pentru a ajuta la ajustarea utilizării rețelei din mers.

Dacă funcționați cu ambii furnizori multipli VMWare și Hyper-V software care funcționează pe site, puteți unificați-vă sarcinile de monitorizare și management într-un singur loc cu sistemul Foglight. Monitorul se extinde la stocarea în cloud, astfel încât să puteți varia capacitatea prin ajustarea prevederilor suplimentare din afara locului, cum ar fi stocarea suplimentară.

Quest Foglight nu este gratuit. Cu toate acestea, puteți accesa un proces gratuit pentru a avea o idee pentru sistem. Foglight continuă ferestre, Linux, și Solaris sisteme de operare.

10. Enterprise eG

eG Enterprise

Sistemul de monitorizare eG Enterprise acoperă VMware vSphere, Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V, Oracle VM Server, Red Hat Enterprise Virtualizare, LIXI AIX, Container Solaris virtualizări și infrastructurile de sprijin ale acestora. Marele punct de vânzare din spatele monitorizării VM a eG Enterprise este faptul că verificarea memoriei serverului și a utilizării procesorului nu vă oferă imaginea completă a sănătății virtualizării. De asemenea, trebuie să vedeți probleme care apar în rețea, pe serverul de stocare, în baza de date sau în software-ul platformei de virtualizare.

Interfața pentru sistem este bazată pe browser. Include afișaje grafice, liste de date și alerte în direct și secțiuni pentru a ajuta la planificarea capacității. Legăturile dintre resurse sunt mapate în tabloul de bord atunci când instalați sistemul. eG Enterprise este deosebit de puternic în identificarea interdependenței de resurse. Exemple de astfel de relații includ interacțiunea dintre aplicații și platforma VM și nevoile de infrastructură fizică care stau la baza software-ului VM. Această linie de bază informează baza de regulă a eG Enterprise cu privire la condițiile de alertă care afectează performanțele mediului.

Nu numai că veți primi alerte că timpi de răspuns ai unei anumite VM sunt lente, de exemplu; veți fi înștiințat dacă baza de date este supraîncărcată și dacă aceasta determină un anumit VM să funcționeze slab.

Abilitatea de a identifica cauza principală a problemelor de performanță la cele mai scăzute niveluri conferă eG Enterprise puterea sa. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să pierdeți timp înlănțuirea în straturi de stivă pentru a rezolva ceea ce nu merge bine. Mediile cu mai mulți furnizori sunt comune și eG Enterprise unifică monitorizarea stivei de furnizare pentru o gamă largă de combinații posibile de sisteme de virtualizare. Așadar, veți vedea fiecare dintre platforme individual, dar resursele de bază care acceptă mai multe medii sunt monitorizate pentru cererea totală, nu de la o platformă de la o platformă.

Beneficiul abordării unificate a stivei este că vă permite să vedeți ce resurse VM hogs și face dificil pentru restul rețelei. Tabloul de bord include o diagramă excelentă de coduri de culori, care arată coexistența platformelor la nivelurile de susținere. EG îl numește monitorizare in-n-out. vedere exterioară arată toate VM-urile în benzi dimensionate proporțional cu utilizarea resurselor fiecărui serviciu. vedere din interior arată fiecare strat al stivei cu utilizarea fiecărei VM la acel nivel cot la cot, din nou, proporțional.

O altă caracteristică de vizualizare plăcută a eG Enterprise este o diagramă în stilul fluxului de lucru urmărește toate resursele necesare unei mașini virtuale și, la rândul său, resursele de care are nevoie fiecare caracteristică de sprijin. Fiecare element din lanț își arată starea. Așadar, dacă unul dintre acele noduri afișează o alertă, atunci știi exact unde să mergi pentru a obține acel VM înapoi în stare bună de sănătate.

Piața de monitorizare VM este aglomerată cu câteva instrumente foarte impresionante oferite de unele case software foarte mari. Pachetul eG Enterprise are unele caracteristici cu adevărat utile, cărora le lipsește băieții mari. Asa de, acest tip mic împachetează un pumn și își merită locul printre furnizorii de top ai sistemelor de monitorizare VM. Nu există o versiune gratuită a eG Enterprise, dar puteți obține un proces gratuit.

11. Manager de virtualizare Aptare

Manager de virtualizare Aptare

Aptare Virtualization Manager se concentrează pe serverele de stocare care operează în medii virtualizate. Acest instrument va monitoriza utilizarea stocării în rețeaua dvs. virtuală și va raporta ce VM-uri utilizează capacitatea.

Interfața pentru Aptare Virtualization Manager include un instrument de planificare. Acest instrument poate prezice nevoile de capacitate de stocare bazate pe date istorice. De asemenea, monitorul urmărește accesul VM la stocare și identifică blocajele potențiale și conținutul de acces.

Funcțiile de management se extind la identificarea proceselor necinstite care blochează alocările de stocare. Puteți utiliza acest instrument de gestionare pentru a elibera spațiul alocat proceselor de agățare, punându-l la dispoziția celorlalte VM-uri din mediu.

Aptare Virtualization Manager este disponibil pentru utilizare VMWare produse: ESX, ESXi, vSphere, și vCenter; Servicii Web Amazon: Cloud Elastic de calcul Amazon (EC2), Serviciul Amazon de stocare simplă (S3), Înregistrări de facturare Amazon; Microsoft Azure: Mașină virtuală, Depozitare disc, tabel și coadă, Blob Storage; și Servere compatibile cu OpenStack. Deși acest instrument are funcționalități limitate, acesta va fi util dacă simțiți că utilitatea dvs. actuală de monitorizare a virtuală nu vă oferă suficiente detalii despre gestionarea stocării.

12. Completa de monitorizare a virtualizării de aur WhatsUp

Cele mai bune 15 instrumente și software de monitorizare VM

Monitorizarea mediilor VM este complicată. Trebuie să verificați atât infrastructura, cât și software-ul și monitorizați fiecare element constant pentru a preveni deteriorarea performanței. WhatsUp Gold acoperă toate unghiurile pe care trebuie să le urmăriți pentru a menține cu succes virtualizarea.

Software-ul principal WhatsUp Gold implementează monitorizarea performanței rețelei, urmărind dispozitivele care conectează legăturile de rețea împreună. Cu toate acestea, există multe altele care trebuie urmărite pentru a menține sistemul VM în funcțiune. Componenta de monitorizare a virtualizării va acoperi acele sarcini suplimentare.

O caracteristică cheie a suplimentului este extinderea funcției de descoperire a rețelei WhatsUp Gold. Asta va aplica tuturor componentelor VM procesele conexiunilor și dependențelor de mapare că pachetul principal se aplică dispozitivelor de rețea. Verificarea sistemului oferă WhatsUp Gold o bază de bază și din aceasta, suplimentul creează o hartă care arată stiva de aplicații care acceptă fiecare VM. Vei fi capabil sa vezi ce servere acceptă VM-urile și starea atributelor serverului și a software-ului serverului de virtualizare.

Pe măsură ce sistemul VM intră în funcțiune normală, suplimentul va continua să monitorizeze performanța, urmărind eventualele defecțiuni în software, servere și rețea. Datele colectate de WhatsUp Gold sunt este afișat în timp real în tabloul de bord și este de asemenea salvat ca informație sursă pentru funcțiile de analiză. Cu aceste instrumente de planificare, puteți afla dacă vreunul dintre serverele dvs. este supraîncărcat și să luați măsurile adecvate.

WhatsUp Gold și suplimentul de monitorizare a virtualizării pot fi cumpărate împreună cu suplimentul de monitorizare a performanței aplicației Ipswitch din pachetul de administrare a sistemelor. Pachetul WhatsUp Gold Total Plus vă oferă aplicația de bază împreună cu toate complementele sale. Indiferent de modul în care alegeți să achiziționați WhatsUp Gold și suplimentul de monitorizare a virtualizării, le puteți obține într-un proces gratuit de 30 de zile înainte de a te angaja să cumperi.

13. Client gazdă încorporată ESXi

Client gazdă încorporat ESXi

VMWare produce un mediu gratuit pentru sistemele sale ESXi, care este clientul ESXi Embedded Host. Interfața clientului este bazată pe browser, deci este neutră de sistem. De asemenea, trebuie să aveți software-ul VMWare instalat și funcțional pentru a utiliza acest instrument de monitorizare. Nu va funcționa cu sistemele Citrix sau Hyper-V. Acest utilitar nu este bogat în caracteristici și nu vă va oferi capabilitățile complete de monitorizare a sistemului din celelalte opțiuni din această listă. in orice caz, ar fi potrivit pentru implementări de virtualizare pentru întreprinderi mici și scenarii de laborator.

Instrumentul oferă o interfață îmbunătățită clienților ESXi. Puteți configura noi VM-uri prin intermediul acestui utilitar și puteți configura găzduirea pentru fiecare. Aspectul de monitorizare al instrumentului vă oferă o perspectivă asupra stărilor de gazdă. De asemenea, va enumera date în direct despre evenimentele care au loc în mediul virtual.

Acesta este un instrument simplu, dar faptul că este gratuit și că vine direct de la VMWare vă va ispiti să îl instalați.

14. Turbonomic

Turbonomic

Creșterea norului în furnizarea de medii virtuale poate fi văzută prin prezentarea produsului Turbonomic. Până de curând, produsele VM au prioritizat resursele la fața locului și apoi poate s-a ocupat de serviciile bazate pe Cloud. În cazul lui Tubonomic, instrumentul este subliniat ca un utilitar pentru monitorizarea resurselor Cloud. Oh, și apropo, poate urmări și orice servere VM la fața locului pe care le-ați putea avea.

Turbonomicul nu este afectat de monitorizarea VM la fața locului și sistemul poate face față foarte bine implementărilor hibride. Acest instrument de monitorizare foarte complet pentru mediile virtuale vine în trei pachete: esențiale, Advance și Premier.

Deși acest software de monitorizare nu este gratuit, puteți obține un proces gratuit de 30 de zile al pachetului Premier. Prețul se bazează pe numărul de sarcini pe care le acoperă monitorul. Pachetul Essentials are o limită de 750 de sarcini de lucru, dar celelalte două ediții au o capacitate nelimitată. Monitorul integrează mecanisme de control și integrează AI în procesele sale de recomandare a acțiunii. Obțineți mai multă automatizare cu planurile superioare, dar toate edițiile includ capacități de planificare a capacității.

Modulul simplu de monitorizare al Turbonomic include funcții de vizualizare deosebite, precum grafice și grafice. Instrumentul poate interacționa cu VMware, Hyper-V, și XenServer medii.  Procesul de configurare este automatizat și se termină cu un control de sănătate al sistemului. Această scanare a motorului Turbonomic mapează tot mediul virtual. Își termină bordul cu un lista de recomandări cu privire la locul în care se află problemele sistemului dvs. și modul în care ar trebui să le rezolvați. După finalizarea acestei faze inițiale, Turbonomic monitorizează continuu mediul, producând alerte pe tabloul de bord, susținându-le cu recomandări de acțiune.

Puteți seta o bază de reguli de acțiune în edițiile superioare ale Turbonomic efectuați automat rezoluția atunci când apar alerte specifice. Această automatizare este opțională și puteți lansa acțiuni recomandate manual sau le puteți ignora dacă doriți.

Acesta este un instrument bun pentru departamente sau servicii care respectă acordurile de nivel de serviciu. Aceste SLA pot fi traduse direct în sistemul de monitorizare ca cerințe ale calității serviciilor. Puteți seta niveluri de alertă pentru anumite aspecte ale serviciului, inclusiv timpi de răspuns pentru livrare și transfer de tranzacții pentru facturare.

Monitorul vă permite să realocalizați resursele către diferite aplicații sau grupuri de utilizatori și evidențiază zonele în care extinderea resurselor cloud este inevitabilă. Pe partea flip, motorul AI Turbonomic îți va arăta unde ai supra-aprovizionat, oferindu-vă posibilitatea de a reduce serviciile online și de a reduce costurile. Această vizualizare a capacității se extinde și la funcțiile de planificare. Interfața oferă o secțiune de testare a capacității unde puteți previzualizați efectele extensiilor la baza de utilizatori sau includerea de noi aplicații și servicii. Acesta este un instrument de planificare excelent pentru procesarea ofertelor, deoarece vă va permite să vă planificați serviciile suplimentare mai eficient.

Tabloul de bord pentru monitor este personalizabil și puteți aloca vizualizări și controale diferite membrilor echipei dvs.. Posibilitatea de a crea o interfață de utilizator care nu include deloc controale vă oferă opțiunea de permițând clienților sau directorilor să acceseze sistemul fără a risca deteriorarea configurației VM.

15. 5Nine Manager

5Nu interfață

5Nine vizează implementări ale centrelor de date de pe platforma Microsoft Cloud. Deci, dacă doriți să folosiți VMWare, atunci acest produs nu va fi pentru dvs.. Dacă mediul dvs. virtual este Hyper-V, atunci citiți mai departe. 5Nine integrează cloud-based Servere Azure în infrastructura VM fără probleme. Aceasta este o soluție bună dacă gestionați datele altor companii, deoarece puteți identifica cererea în funcție de chiriaș, examinați performanțele fiecărei gazde și urmăriți activitatea utilizatorului..

Tabloul de bord al acestui serviciu este foarte personalizabil, ceea ce vă permite să creați diferite conturi de utilizator cu drepturi de acces diferite. Aceasta este o altă caracteristică care apelează la întreprinderile care găzduiesc servicii. Puteți acorda clienților un tablou de bord limitat și le puteți permite să își gestioneze propria alocare virtuală. Alte opinii pot fi oferite membrilor echipei la diferite niveluri de vechime din propriul grup și permite directorilor și altor părți interesate din compania dvs. să vadă vizualizări în direct ale datelor de performanță. Rapoartele personalizate îmbunătățesc caracteristicile de schimb de date ale acestui pachet.

5Nine și-a adaptat produsul astfel încât acesta să fie specific verifică toate casetele necesare unui furnizor de servicii. Cu toate acestea, dacă administrați o instalație internă, funcțiile de monitorizare a alocării resurselor cu siguranță nu vor dăuna politicilor SLA și centrelor de costuri pe care compania dvs. le operează.

5Nine Manager este un serviciu plătit, dar puteți obține un proces gratuit.

Selectarea instrumentelor de monitorizare VM

Această recenzie v-a oferit-o o gamă largă de instrumente de monitorizare VM a alege din. Care este cel mai bun pentru tine? Acest lucru va fi dictat de circumstanțele dvs. Unele instrumente de monitorizare VM sunt cu adevărat sisteme de gestionare a infrastructurii la nivel de sistem funcții de virtualizare grozave. Alte instrumente din listă sunt doar utilități mici care vă îmbunătățesc vizualizarea datelor VM sau îmbunătățesc doar un aspect al performanței VM.

Furnizarea instrumentelor VM este un domeniu foarte larg. SolarWinds acoperă ambele capete ale spectrului prin furnizarea unui instrument mic și gratuit și a unui sistem de monitorizare „clopote și fluiere”. De asemenea, Paessler și ManageEngine încearcă să satisfacă toate punctele de pe piață. Unii dintre jucătorii mici oferă produse fantastice, care sunt interesate să apeleze la întreprinderile mici și mijlocii, dar oferă și capacități care ar putea ajuta într-adevăr întreprinderile cu rețele virtualizate mari și complicate.

După cum veți scoate din declarațiile din acest raport, industria de monitorizare a rețelei este în tranziție în acest moment. Acum zece ani, virtualizarea era încă la început, iar serviciile cloud erau o nouă tendință. Ambele concepte domină acum serviciile în rețea. Nu este imposibil de prezis că, în curând, serviciile cloud și tehnologia de virtualizare care le face posibile vor fi metoda standard de furnizare a rețelei. Complexitatea administrării pe server și a aplicației la fața locului va fi un lucru trecut.

Aveți recomandări pentru instrumentele de monitorizare a VM? Folosiți un sistem de monitorizare a virtualizării pe care l-am trecut cu vederea? Cum credeți că se va schimba postul unui administrator de sistem pe măsură ce serviciile cloud cresc? Lasă un mesaj în secțiunea de comentarii de mai jos și împărtășește-ți gândurile cu comunitatea.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 12 =

Adblock
detector