Cele mai bune 19 servere SFTP și FTPS gratuite pentru Windows și Linux

Cele mai bune 19 servere SFTP și FTPS gratuite pentru Windows și Linux

Protocol de transfer de fișiere (FTP) este unul dintre protocoalele de internet originale utilizate pentru transferul fișierelor mari. FTP, cu un plus de securitate precum cel oferit în SFTP și FTPS, este încă unul dintre cele mai bune instrumente pentru transferul fișierelor. Dar, pentru a-l utiliza, va trebui să configurați un server SFTP.

Acoperim fiecare dintre cele mai bune 19 instrumente în profunzime de mai jos, dar dacă aveți un timp scurt, aici este al nostru lista celor 10 cele mai bune servere SFTP și FTPS gratuite:

 1. SolarWinds SFTP / SCP Server (INSTRUMENT GRATUIT) Utilitate securizată de transfer de fișiere pentru Windows de la liderul industriei în instrumente de gestionare a rețelei.
 2. Filezilla FTPS Un server FTP gratuit securizat, care rulează pe Windows, dar poate primi fișiere de la orice sistem de operare.
 3. Server IIS FTPS Server FTP securizat bazat pe Windows care este integrat în Windows Server și vă va proteja transferurile de fișiere cu criptare.
 4. FTP gratuit Utilitarul Windows Slimline care vă oferă transferuri de fișiere sigure, fie ca instrument ad-hoc, fie ca serviciu de sistem.
 5. Serverul SFTP Syncplify.me Acesta este un utilitar FTP securizat plătit care rulează pe Windows. Puteți rula gratuit o versiune de evaluare non-comercială.
 6. Rebex Tiny SFTP Server - Sistem securizat de transfer de fișiere care poate fi integrat în propriul software construit personalizat prin intermediul bibliotecilor .NET.
 7. CrushFTP Utilitarul FTP simplu, dar atractiv pentru Windows; serverul este gratuit pentru o încercare de 30 de zile, iar clientul este gratuit pentru totdeauna.
 8. Serverul MFT din colțul de fundal Transferul de fișiere gestionat (MFT) este un sistem de transfer de fișiere securizat plătit care rulează pe Windows și este gratuit pentru o încercare de 30 de zile.
 9. Serverul SFTP Globalscape O gamă de opțiuni sigure de transfer de fișiere sub termenul „Transfer de fișiere îmbunătățit”, care poate fi accesat în Cloud sau instalat pe Windows. Acestea sunt instrumente plătite care pot fi eșantionate pe încercări gratuite.
 10. Server FTP Titan Această utilitate FTP include FTPS și SFTP pentru transferuri de fișiere protejate și se execută pe Windows Server 2008 și Windows Server 2012. Acesta este un serviciu plătit, dar puteți obține o încercare gratuită de 20 de zile.

Care este diferența: FTP vs FTPS vs SFTP vs SCP

Acești termeni diferă cu o singură literă, dar acea scrisoare este importantă.

Protocol de transfer de fișiere (FTP)

Cele mai bune 19 servere SFTP și FTPS gratuite pentru Windows și Linux

Protocolul inițial și limitarea sa majoră este aceea că trimite autentificări și date necriptate. Informațiile de conectare, precum și fișierul în sine, sunt trimise „în clar” în text simplu pe care un observator îl poate vedea.

Protocol de transfer de fișiere securizat (FTPS)

Diagrama FTPS

(de asemenea cunoscut ca si FTPES): Acesta este FTP sigur, unde S, în acest caz, reprezintă Securitatea stratului de transport (TLS) criptare. Acesta este în esență un server FTP de bază care știe să negocieze un tunel TLS criptat pentru a transfera date prin.

Protocol securizat de transfer de fișiere (SFTP)

Diagrama SFTP

Acesta este, de asemenea, FTP sigur, dar în acest caz, S reprezintă Secure Shell (SSH). Acesta nu este deloc un server FTP. Mai degrabă, este un server SSH care înțelege comenzile FTP. Informațiile de conectare și fișierele sunt transferate criptate prin SSH. Pentru a face problemele și mai confuze, intenția inițială a prescurtării SFTP a fost Protocolul de transfer de fișiere simplu definit de RFC 913, dar a fost retrogradat la statutul „Istoric” și nu mai este utilizat.

Copie sigură (SCP)

Diagrama SCP

Acesta nu este un protocol FTP, dar este utilizat pe scară largă pentru a transfera în siguranță fișiere, așa că se menționează aici. SCP este o copie de fișier foarte simplă de la o mașină la alta folosind protocolul SSH. Protocoalele FTP au o gamă largă de abilități de gestionare a fișierelor pe care SCP nu le are.

Client sau Server?

În mod confuz, o utilitate GUI care implementează Protocolul de transfer de fișiere SSH este denumită an Client SFTP deși poate fi și un Server SFTP. Desemnarea clientului SFTP semnifică faptul că acest software inițiază conexiuni. De asemenea, se numește server, deoarece este de obicei parte a serverului de fișiere unde sunt stocate configurațiile de rezervă.

SCP vs SFTP: Considerații

SCP este doar o funcție de copiere. SFTP are propriul său mediu. Vă permite să mutați fișierele pe sistemul de la distanță, să schimbați directorul și chiar să creați directoare pe gazda de la distanță. Atât SFTP, cât și SCP folosesc aceleași proceduri de securitate pentru a impune autentificarea utilizatorului și pentru a proteja transmisiile cu criptare peste conexiune. in orice caz, SFTP oferă utilizatorului mult mai mult acces la funcțiile de manipulare a sistemului de operare. Ați fi mai probabil să utilizați SCP pentru transferuri simple de fișiere.

La fel de ambele sisteme necesită autentificarea utilizatorului, există un risc dacă introduceți fie o lucrare de lot, deoarece ar trebui să furnizați un nume de utilizator și o parolă în apelul la comandă. Cu toate acestea, puteți limita potențialul ca oricine să descopere contul de utilizator pe sistemul de la distanță prin crearea unui cont de utilizator cu acces restricționat pentru computerul respectiv, ceea ce împiedică pe oricine accesează acel cont să iasă în orice alt director în afară de directorul de origine al contului. Cu toate acestea, această strategie ar anula multe dintre funcțiile care oferă avantajelor sale SFTP.

A transfer sigur la o gazdă la distanță prezintă un risc mai mic dacă este efectuat cu SCP pentru că există nicio limbă de comandă încorporată în acel protocol. SFTP este mai potrivit pentru utilizarea de către un administrator de sisteme care efectuează sarcini manuale interactive și transfer pe un computer la distanță.

Vezi si: Cele mai bune servere gratuite SCP și cele mai bune servere TFTP gratuite

Servere SFTP și FTPS gratuite cu caracteristici complete:

1. SolarWinds SFTP / SCP Server (INSTRUMENT GRATUIT)

Alegerea editorilor: SolarWinds este o suită completă de instrumente IT. Apartamentele la nivel de întreprindere nu ar fi complete fără un server FTP sigur, iar SolarWinds include un server SFTP și SCP gratuit și puternic ca parte a ofertei sale.

Descărcarea serverului SolarWinds SFTP / SCP este un fișier zip care extrage într-un program de instalare MSI. După finalizarea instalării, configurarea acestuia este la fel de simplă ca lansarea programului și specificarea câtorva opțiuni în interfața de utilizator, cum ar fi protocoalele permise și opțiunile de transfer permise.

Există, de asemenea, un server SCP încorporat, care are sens, deoarece SFTP și SCP folosesc SSH pentru a-și îndeplini sarcinile. Puteți configura serverul SFTP SolarWinds pentru a permite și SCP selectând protocoale „Ambele”.

SolarWinds-SFTP-opțiuni

În fila utilizatori, puteți crea conturi de utilizator și specifica detalii, cum ar fi interfața de rețea pentru a utiliza.

Configurarea este simplă și SolarWinds acceptă atât SFTP cât și SCP. Cu suport de transfer simultan și capacitatea de a autoriza doar IP-uri specifice, oferă funcții puternice fără costuri.

ALEGEREA EDITORILOR

Configurarea este simplă și SolarWinds acceptă atât SFTP cât și SCP. Cu suport de transfer simultan și capacitatea de a autoriza doar IP-uri specifice, oferă funcții puternice fără costuri.

Descarca: Descărcare GRATUITĂ pe SolarWinds.com

Site-ul oficial: www.solarwinds.com/free-tools/free-sftp-server/

Sistem de operare: ferestre

2. FileZilla FTPS

FileZilla este un cunoscut server FTP gratuit și suită de clienți. Serverul în sine rulează numai pe Windows, dar, deoarece există clienți Filezilla pentru aproape fiecare sistem de operare imaginabil, este o alegere bună. Nu există nicio cerință de a utiliza clientul FileZilla pentru a vă conecta la un server FTP FileZilla, dar eficientizarea produselor poate ajuta la probleme de asistență. Serverul FileZilla are o interfață de utilizator snappy și acceptă FTPS, dar nu și SFTP. Clientul acceptă ambele. Diferența dintre implementările FTP și FTPS constă în adăugarea autentificării TLS și a protecției de transfer prin utilizarea criptării cu chei publice.

FileZilla-server-ferestre

3. Server FIS IIS

Un server FTPS deseori trecut cu vederea este disponibil chiar în Windows Server. Dacă deja executați Serviciile de Informații Internet (IIS), puteți adăuga rolul de server FTP, apoi puteți crea certificate TLS și aveți un server FTPS cu funcții complete care rulează alături de serverul dvs. IIS foarte rapid.

IIS -enable-ftp

4. FreeFTP

Pornind de la FreeSSH, FreeFTP este un server SFTP cu caracteristici complete pentru Windows. Acceptă toate aromele FTP, inclusiv SFTP și FTPS. După cum sugerează și numele, este gratuit și acceptă crearea de utilizatori arbitrari, ceea ce îl face ideal pentru o configurare rapidă SFTP pe o rețea Windows.

În timpul instalării, puteți alege să rulați FreeSFTP după cum este necesar sau îl puteți instala ca un serviciu de sistem. Acesta din urmă înseamnă că va rula tot timpul și va fi disponibil pentru utilizatorii dvs. SFTP.

freeftp

Asigurați-vă că descărcați cea mai recentă versiune (mai mare de 1.0.11). A fost descoperită o vulnerabilitate în versiunea 1.0.11 care a fost corecată în 1.0.12, iar versiunea actuală este 1.0.13.

5. Serverul SFTP Syncplify.me

serverul SFTP syncplify.me

Syncplify este un server SFTP extensibil care poate rula scripturi personalizate. Dacă găsiți că trebuie să săriți prin cercuri pentru a vă încadra serverul SFTP în fluxul de lucru unic, Syncplify poate fi instrumentul pe care îl căutați.

Ediția gratuită / de evaluare are toate caracteristicile ediției Ultimate, dar acceptă o singură conexiune și nu este autorizată pentru utilizare în producție. Alte avantaje ale actualizării la versiunea plătită a serverului SFTP includ considerarea securității. Puteți utiliza criptarea cheii publice RSA cu ediția gratuită, dar versiunea plătită a instrumentului include multe alte opțiuni de autentificare și criptare.

6. Rebex Tiny SFTP Server

serverul SFTP syncplify.me

Serverul SFTP Rebex Tiny este gratuit pentru toate utilizările, inclusiv pentru cele comerciale. Se rulează pe WIndows XP până la Windows 7 și acceptă, de asemenea, Windows Server 2002, 2008 și 2012 ediții. Este limitat la un singur utilizator, dar vine la pachet cu funcții. Nu necesită nicio configurare și conține capabilități complete de logare, precum și asistență pentru autentificări de chei publice / private în loc de parole.

De menționat, de asemenea, că Rebex oferă biblioteci .NET complete pentru a permite dezvoltatorilor să includă cod SFTP în propriile lor aplicații. Bibliotecile nu sunt gratuite, dar merită să arunci o privire dacă ești un dezvoltator .NET cu un proiect de genul acesta.

7. CrushFTP

crushftp

CrushFTP este un server FTP bazat pe Windows care utilizează compresia, de unde și denumirea „Crush”. Compresează fișierele transferate și transmite fluxurile de date comprimate prin rețea, reducând mult timpul de transfer pentru multe tipuri de fișiere.

CrushFTP are de asemenea unele măsuri de securitate încorporate, inclusiv rutine de autentificare a utilizatorilor care accesează Active Directory pe gazda ta. Se poate proteja de atacurile de conectare cu forță brută prin interzicerea automată a IP-urilor care atacă, iar gestionarea robustă a utilizatorului include sisteme de fișiere virtuale și moștenire a permisiunilor. Serverul CrushFTP are o încercare de 30 de zile, iar clientul este întotdeauna gratuit.

8. Server MFT în colț

CornerstoneMFT

MFT Cornerstone (Transfer de fișiere gestionat) este un server SFTP care se adresează cerințelor întreprinderii. MFT este un termen umbrelă care indică un nivel mai ridicat de control și audit decât relațiile de client / server FTP ad-hoc obișnuite. Apariția MFT a fost să abordeze nevoia de autentificări transparente, o mai mare securitate în timpul transferului și o mai mare vizibilitate în progresul transferului de fișiere și succesul sau eșecurile.

Cornerstone oferă stocare la distanță a fișierelor criptate PGP. Datele pot fi criptate în zbor, astfel încât nu există niciodată un punct în care datele necriptate să aștepte pe disc să fie criptate. În plus, Cornerstone oferă mecanisme de protecție perimetrale, cum ar fi autentificarea cu doi factori.

Puteți încerca Cornerstong MFT cu versiunea sa de încercare de 30 de zile pentru a vedea dacă se potrivește nevoilor dvs..

9. Serverul SFTP Globalscape

Globalscape a inventat expresia „Transfer de fișiere îmbunătățit” (EFT) pentru a face referire la produsul „Transfer de fișiere gestionate” (MFT)..

Serverul EFT al Globalscape poate fi implementat într-o configurație de înaltă disponibilitate (HA), incluzând balanța de încărcare și configurațiile clusterului. În plus, Globalscape oferă atât produse premise, cât și cloud, astfel încât să puteți selecta cea mai bună soluție EFT pentru situația dvs..

Există un proces de 30 de zile gratuit pentru Enterprise și SMB. Deși există și o probă gratuită pentru versiunea Cloud, nu este clar cât de lungă este perioada de încercare.

10. Server FTP Titan

TitanFTP

Titan FTP Server acceptă regulat FTP, precum și FTPS și SFTP. Este conform HIPAA, ceea ce îl face ideal pentru utilizare în spitale și agenții guvernamentale de pe glob. Se rulează pe Windows Server 2008 și Windows Server 2012.

Pe lângă furnizarea de servicii de transfer de fișiere, serverul FTP Titan conține câteva măsuri de securitate care se pot apăra împotriva încercărilor de forță brută și capacități complete de audit, astfel încât administratorii de sistem să știe ce se întâmplă pe serverele lor.

Gestionarea contului poate fi legată de autentificarea Windows NT / SAM în versiunea Enterprise, iar gestionarea contului cu granulație fină, cum ar fi expirarea automată a contului, este inclusă.

Titan oferă o probă de 20 de zile a serverului său FTP.

Servere SFTP și FTPS gratuite (nu necesită instalare)

11. Syncplify.me Server SFTP Micro

syncplify.me-microserver

Pe lângă ediția gratuită / de evaluare, Syncplify oferă și un server Micro SFTP pentru Windows. Este un server SFTP portabil complet conținut care poate fi rulat de pe un stick USB. Spre deosebire de ediția gratuită / de evaluare a serverului SFTP complet Syncplify, ediția Micro server este complet liberă de utilizat în orice situație, inclusiv utilizări comerciale și de producție. Ar trebui să accesați serviciul plătit dacă doriți acces la directorul de fișiere la distanță prin SSH.

12. Server FTP Xlight

Serverul FTP gratuit Xlight vine într-o varietate de versiuni, inclusiv o versiune autonomă portabilă care nu necesită nicio instalare. Cu ediții pe 32 de biți și pe 64 de biți, acesta va rula pe Windows 2000, XP, Vista, 7, 10, Server 2003, 2008 Server și 2012 Server. Acest instrument vă poate accesa implementarea Active Directory pentru a valida autentificarea utilizatorului. Are chiar fișiere de localizare care vor permite serverului dvs. FTP securizat să afișeze text într-o varietate de limbi diferite sau puteți să vă scrieți propriul fișier de limbă dacă limba de care aveți nevoie nu este deja disponibilă.

Cele mai bune 19 servere SFTP și FTPS gratuite pentru Windows și Linux

13. Core Mini Server SFTP

Serverul Mini FTP Core este un server SFTP gratuit care nu necesită nicio rutină de instalare. Puteți pur și simplu să îl descărcați, să specificați un nume de utilizator și o parolă, directorul care va fi utilizat pentru transferurile FTP și sunteți în funcțiune. Rețineți că serverul SFTP va rula ca utilizator, astfel încât să nu existe nicio protecție împotriva utilizatorilor SFTP care vă gestionează fișierele. Asigurați-vă că specificați un director inofensiv sau gol pentru utilizarea FTP.

Cele mai bune 19 servere SFTP și FTPS gratuite pentru Windows și Linux

Cele mai bune servere SFTP și FTPS gratuite pentru Linux

 1. MySecureShell
 2. vsftp
 3. Proftpd
 4. PureFTPd
 5. VandDyke VShell

Din moment ce SFTP rulează pe SSH, majoritatea sistemelor Linux vin doar cu SFTP gata de pornire. FTPS este o poveste diferită și necesită un server FTP dedicat care acceptă TLS, dar atunci când SFTP este atât de ușor de configurat pe o gazdă Linux, este greu să vină cu motive bune pentru a rula FTPS.

Utilizarea OpenSSH

Pe un sistem Linux standard, cei mai valabili utilizatori vor putea folosi orice client SFTP pentru a se conecta la server și a transfera fișierele din și din directorul lor de origine. Cu toate acestea, permiterea accesului la distanță este de obicei considerat un risc de securitate, astfel încât mulți administratori de sistem să nu permită acest acces. Cele mai frecvente metode de a face acest lucru sunt de a interzice accesul shell-urilor utilizatorilor sau de a bloca portul SFTP (22, la fel ca SSH) la adresele IP specificate.

Presupunând că aceste restricții nu sunt în vigoare, orice client SFTP care se poate conecta la portul 22 pe un server SFTP ar trebui să funcționeze bine.

$ sftp [email protected]
Parola [email protected]:
Conectat la 172.81.178.34.
SFTP> PWD
Director de lucru la distanță: / home / test-sftp
SFTP>

14. MySecureShell

Dezavantajul ușurinței în care SFTP este atât de ușor de instalat pe majoritatea distribuțiilor Linux este că, de asemenea, înseamnă că SSH este gata de pornire. Aceasta implică un nivel de încredere în utilizatorii dvs., care poate să nu fie în concordanță cu realitatea. Dacă aveți utilizatori SFTP de încredere sau necunoscuți, poate doriți să impuneți restricții asupra a ceea ce pot face în sistem. Există multe modalități de a realiza acest lucru, cum ar fi doar să permită rularea motorului SFTP, care nu permite conectările obișnuite SSH, sau puteți utiliza o aplicație precum MySecureShell pentru a face ridicarea grea.

MySecureShell acceptă listele de control de acces, care sunt inima controlului granular asupra accesului utilizatorilor. Este inclus în multe depozite de distribuție, astfel încât să puteți utiliza doar managerul dvs. de pachete pentru a-l instala:

$ sudo apt-get install mysecureshell
parolă [sudo] pentru jdw:
Citirea listelor de pachete ... Gata
Construirea arborelui dependenței
Citirea informațiilor de stare ... Gata
Următoarele pachete NOU vor fi instalate:
mysecureshell

După instalare, este posibil să fie nevoie de unele modificări de bază ale fișierului de configurare al aplicației din / etc / ssh / sftp_config, apoi veți fi în funcțiune.

mysecureshell-config

15. vsftp

Vsftp este un server FTP gratuit pentru sisteme asemănătoare Unix, inclusiv Linux. Este cunoscut pentru faptul că este foarte rapid, stabil și consumă puține resurse de sistem. Lista extinsă de caracteristici include suport pentru utilizatorii virtuali (utilizatori non-sistem), posibilitatea de a asculta pe orice interfață, configurația per utilizator și limitarea de viteză sau de accelerație pentru a evita atacurile de tip dos sau utilizarea.

Multe dintre cele mai cunoscute distribuții Linux rulează vsftp ca server FTP, ceea ce vorbește despre securitate și stabilitate. O parte din acest pedigree poate rezulta din faptul că managerul aplicației, Chris Evans, are un istoric care a descoperit el însuși vulnerabilitățile de securitate..

Vsftp se află în majoritatea distribuțiilor Linux și poate fi instalat prin intermediul managerului de pachete.

$ sudo apt-get install vsftpd
Citirea listelor de pachete ... Gata
Construirea arborelui dependenței
Citirea informațiilor de stare ... Gata
Următoarele pachete NOU vor fi instalate:
vsftpd

La fel ca în majoritatea instrumentelor Linux, este necesară o rapidă rulare prin fișierul /etc/vsftp.conf pentru a seta anumite opțiuni de configurare de bază, iar apoi serverul dvs. vsftp este gata de pornit..

vsftp-config

16. ProFTPd configurat pentru a utiliza SFTP

ProFTP a fost construit de la sol din necesitatea de a deplasa wu-ftp ca un server FTP utilizat pe scară largă. Wu-ftp devenise ingrozitor din cauza anilor de modificări făcute necesare de nesiguranțele din aplicație și, în cele din urmă, a devenit mai productiv doar construirea unui nou client FTP de la zero..

ProFTP este inspirat oarecum după site-ul web Apache. Puteți vedea acest lucru în formatul fișierelor de configurare și în faptul că folosește module pentru a încărca funcționalitățile necesare. În acest caz, veți dori să utilizați ProFTP cu modulul mod_sftp încărcat pentru a atinge funcționalitatea SFTP.

proftpd-basic-config-exemplu

Site-ul ProFTP oferă câteva exemple de configurații pentru a vă începe pe drumul cel bun.

FTP rămâne o parte foarte importantă a setului de instrumente internet, în ciuda faptului că în mod inerent îi lipsește securitatea. La fel ca protocolul HTTP i-a încurcat TLS pe ​​securitate pentru a forma ceea ce numim acum HTTPS, FTP a adus atât TLS cât și SSH pentru a oferi criptare și securitate. Există câteva alte instrumente care permit atât de ușor transferuri de fișiere în mod arbitrar. Multe organizații vor continua să folosească SFTP sau FTPS pentru o perioadă lungă de timp.

17. PureFTPD

PureFTPD este un server SFTP open-source care funcționează practic la toate versiunile de sisteme de operare similare Unix, inclusiv Linux, BSD, Solaris și multe altele. Acesta este menținut ca un proiect open-source, destinat în special furnizării unui server FTP care respectă standardele. Mesajele de interfață au fost traduse într-o varietate de limbi, așa că dacă lucrați cu o bază de utilizatori internațională, PureFTP poate fi pentru dvs..

Nu există limitări cu PureFTP; toate funcțiile sunt disponibile din start. Printre caracteristicile sale mai utile este capacitatea de a accelera conexiunile pentru a păstra lățimea de bandă, rulați-l într-un sistem de fișiere virtual („chroot” în limba * nix), setați limite de încărcare / descărcare și multe altele.

Cele mai bune servere SFTP și FTPS gratuite pentru Windows

18. Monitorizare FTP Paessler cu PRTG (TRIAL GRATUIT)

O problemă a FTP-ului standard și a derivatelor sale sigure este că nu furnizează multe date pentru analiză. Majoritatea programelor FTP standard sunt disponibile gratuit în sistemul de operare, dar pot fi îmbunătățite cu un pachet de monitorizare. De exemplu, Paessler PRTG este un pachet de monitorizare la nivel de sistem care este compus din „senzori” care sunt monitoare individuale. Personalizați serviciul alegând ce senzori să porniți.

Cele mai bune 19 servere SFTP și FTPS gratuite pentru Windows și Linux

PRTG include senzori pentru FTP, SFTP și FTPS. Acestea oferă o supraveghere sigură a serverelor de fișiere, oferind date de performanță pentru serverele la distanță, precum și cele care operează pe același server care găzduiește software-ul PRTG. PRTG rulează pe Windows Server. Totuși, senzorii FTP sunt capabili să monitorizeze și serverele FTP pe serverele Linux. Când senzorul se conectează la un alt server, în special atunci când serverul se află pe un alt site, acesta folosește SSL sau SSH pentru a proteja conexiunile de la snoopers.

Senzorii colectează timpii de răspuns, mesajele serverului și numărul de fișiere curente pentru fiecare sesiune FTP. Aceste informații apar în tabloul de bord PRTG, astfel încât administratorii care utilizează PRTG pentru monitorizarea sistemului nu trebuie să treacă la o altă aplicație pentru a obține informații despre transferurile de fișiere. Datele de performanță pot avea praguri setate pe ele pentru a declanșa alerte. Cu acest instrument, administratorul poate participa la alte joburi și trebuie să acorde atenție numai serverelor FTP atunci când apar probleme.

Cele mai bune 19 servere SFTP și FTPS gratuite pentru Windows și Linux

PRTG este doar un instrument de monitorizare a sistemului care poate asigura supravegherea FTP. Această rută către gestionarea transferurilor de fișiere este o alternativă la utilizarea unui pachet software server FTP care include raportarea integrată a performanței. Dacă doriți să aruncați o privire mai atentă asupra modului în care PRTG gestionează serverele FTP, puteți obține instrumentul cu senzori nelimitați pe un 30 de zile de încercare gratuită.

Monitorizare FTP Paessler cu PRTGDescarcă încercare GRATUITĂ de 30 de zile

Cele mai bune servere SFTP și FTPS gratuite atât pentru Windows cât și pentru Linux

19. VandDyke VShell

vshell

VanDyke Software VSHell este un server SFTP și SCP la nivel de întreprindere pentru Windows și Unix. Suporta SFTP, SCP și FTPS și include un control de acces foarte granular al utilizatorului.

Versiunea Windows are un instalator grafic ușor de utilizat și poate utiliza diferite metode de autentificare a utilizatorilor, cum ar fi LDAP și perechi de chei publice / private.

Versiunea Unix acceptă directoare virtuale, precum și permisiuni de fișiere cu granulație fină. Permisiunile de fișiere pot fi setate pe utilizator sau pe directoarele virtuale.

VShell vine cu un proces de 30 de zile.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − 47 =

Adblock
detector