Cele mai bune 6 instrumente de monitorizare Apache Web Server

Cele mai bune 6 instrumente de monitorizare Apache Web Server

Dacă petreci mult timp online, atunci șansele sunt că ai interacționat cu un site web susținut de Web Server Apache. Serverul HTTP Apache este unul dintre cele mai vechi și mai populare servere web din lume, care acceptă site-uri web cum ar fi eBay, LinkedIn și Facebook. Suportul său pentru serverele Windows și Unix a ajutat multe organizații din medii multiplă platformă. În acest ghid al serverului web Apache, vom analiza care este serverul web Apache și cele mai bune instrumente de monitorizare pentru acesta.

Nu ai timp să citești toată postarea? Iată rezumatul nostru lista celor 6 cele mai bune instrumente de monitorizare a serverului web Apache:

  1. SolarWinds Apache Monitor cu Server & Monitor de aplicație (TRIAL GRATUIT) Instrument complet de monitorizare a serverului și a aplicațiilor care poate monitoriza valorile cheie ale performanței Apache cu un modul dedicat.
  2. Paessler PRTG Monitor de rețea (GRATUIT PROCES) Autodetectează structura rețelei la instalare și are peste zeci de module de monitorizare a serverului pentru Apache.
  3. Dynatrace Monitorizați și vizualizați valorile Apache prin contextul serviciilor dvs. web care rulează Apache.
  4. Managerul de aplicații ManageEngine Are un instrument dedicat de monitorizare Apache oferind monitorizare a performanței fără agent pe diverse valori.
  5. AppDynamics Monitorizare în timp real pentru identificarea blocajelor cu descoperirea automată și performanța tranzacțiilor de afaceri end-to-end.
  6. Anturis Are un modul Apache dedicat monitorizării valorilor cheie ale performanței.

Ce este serverul Apache?

Web Server Apache este un server web open-source gestionat de Apache Software Foundation. Un server web este un serviciu care se află între un server și un dispozitiv client. Web Server Apache rulează ca o aplicație software pe un server și preia cererile clientului de pe browserul web al unui utilizator. Apoi trimite un răspuns la cerere sub forma unei pagini web. Ceea ce face ca Web Server Apache popular este gama de module pe care le oferă întreprinderilor caracteristici suplimentare.

Modulele permit personalizarea sub formă de funcții suplimentare. De exemplu, IPv6, FTP, HTTP / 2, lățime de bandă accelerație, WebDAV, echilibrarea sarcinii, și Rescriere URL sunt doar câteva dintre caracteristicile suplimentare care Web Server Apache trebuie sa ofere. Aceste caracteristici vă oferă un control mai mare asupra experienței pe care o oferiți utilizatorului final.

Pentru a utiliza Apache tot ce trebuie să faci este să descarci software-ul de pe site-ul oficial. Software-ul este complet gratuit, astfel încât să puteți începe să îmbunătățiți serviciul site-ului dvs. fără a sparge banca.

Cele mai bune instrumente de monitorizare a serverului web Apache

Dacă utilizați în prezent Web Server Apache, utilizarea unui instrument de monitorizare a serverului este vitală pentru a oferi o experiență excelentă. O parte din bătălia de monitorizare a serverelor web constă în instrumentele și vizibilitatea necesare pentru a rezolva problemele de performanță. Toate instrumentele menționate în acest articol sunt alegeri excelente pentru supravegherea performanței Web Server Apache.

1. SolarWinds Apache Monitor cu Server & Monitor de aplicație (TRIAL GRATUIT)

Cele mai bune 6 instrumente de monitorizare Apache Web Server

SolarWinds Monitorul Apache pentru performanța serverului cu Server & Monitor de aplicații este un instrument de monitorizare a aplicațiilor care poate monitoriza Web Server Apache. Instrumentul monitorizează Apache Web Server uptime, accese, trafic, muncitori inactivi, disponibilitate, Sarcina procesorului, acces total, cerere server pe secundă, memorie, și mai mult pentru identificarea problemelor de performanță. Există, de asemenea, opțiunea de a monitoriza alte bucăți de infrastructură care acceptă serverul web, cum ar fi Linux, MySQL și PHP.

În afara lui Apache, instrumentul oferă descoperirea automată a aplicației și a serverului. Descoperirea automată este utilă pentru a vă actualiza mediul de rețea pentru a vă asigura că aveți o vizibilitate completă asupra a ceea ce se întâmplă.

De asemenea, sistemul de alerte oferă un nivel ridicat de asistență Web Server Apache monitorizarea. sistemul de alerte funcționează în baza unui prag și trimite alerte dacă un dispozitiv sau o aplicație se potrivește cu anumite probleme de performanță. De exemplu, dacă serverul scade sau încărcarea procesorului atinge un nivel problematic, programul vă va avertiza.

Server SolarWinds & Monitor de aplicații pornește de la un preț de 2.995 USD (2.382 £). Puteți descărca 30 de zile de încercare gratuită.

SolarWinds Apache Monitor cu Server & Aplicație Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

Cele mai bune 6 instrumente de monitorizare Apache Web Server

Paessler PRTG Network Monitor este un instrument de monitorizare a infrastructurii care are propriul senzor pentru Web Server Apache. HTTP Apache ModStatus PerfStats Sensor vă arată o serie de valori inclusiv Sarcina procesorului, uptime server, cereri pe secundă, octeți pe cerere, numărul de fire actuale de muncitori ocupați, și numărul de fire de lucrător inactiv. Senzorul arată toate aceste date sub forma unor formate de dial, care pot fi vizualizate ca date istorice și live.

Odată ce senzorul a fost configurat, sistemul de alertă vă va informa dacă există o problemă care necesită atenția dumneavoastră imediată. notificări sunt disponibil prin e-mail, mesaj și Notificări. Există, de asemenea, o API pe care o puteți utiliza pentru a crea propriile scripturi de notificare personalizate.

Monitor de rețea PRTG este gratuit pentru întreprinderile de monitorizare cu mai puțin de 100 de senzori. Dacă aveți nevoie de mai multe, va trebui să achiziționați una dintre versiunile plătite. Monitor de rețea PRTG începe de la un preț de 1600 USD (1.272 £) pentru 500 de senzori și o instalație de server până la 10.500 USD (8.352 £) pentru 5000 de senzori și o instalație de server sau 60.000 USD (47.727 £) pentru 5 instalații de server și senzori nelimitați. Este deasemenea o 30 de zile de încercare gratuită.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

3. Dynatrace 

Cele mai bune 6 instrumente de monitorizare Apache Web Server

Dynatrace este o platformă de monitorizare a performanțelor aplicației cu capabilități de monitorizare Apache. Instrumentul vă oferă un performanţătablou de bord care se afișează disponibilitate, cereri, dimensiuni de răspuns, muncitori ocupați, versiunea aplicației, calea de configurare, schimbări de infrastructură, și reporniri. De exemplu, puteți vizualiza un Web Server Apache graficul de disponibilitate care vă arată când serviciul a fost deconectat ultima dată.

O caracteristică numită monitorizare profundă a procesului vă permite să luați un microscop la timpul de răspuns al serviciilor Apache care rulează în diferite procese. De exemplu, puteți vedea un grafic care descompune serviciile care necesită cel mai mult timp pentru a executa. Serviciile includ Module Apache, Activitatea bazei de date, Compilare PHP, și Execuție PHP.

Un motiv pentru care Dynatrace este un instrument de top pentru monitorizare Web Server Apache este a sa motor de detectare a anomaliilor. Motorul de detectare a anomaliilor detectează automat anomalii ale performanței a identifica cu privire la activitate. Dacă se detectează o anomalie, veți fi anunțat printr-o alertă. Alerta nu va evidenția doar că există o problemă, ci identifică cauza principală, astfel încât să o puteți aborda din timp.

Pentru vizibilitate de sus în jos Web Server Apache până la nivelul procesului, Dynatrace este o alegere excepțională. Cu toate acestea, dacă doriți să cunoașteți opțiunile de preț disponibile pentru Dynatrace va trebui să contactați direct compania. Puteți descărca proba gratuită de 15 zile.

4. Managerul de aplicații ManageEngine 

Cele mai bune 6 instrumente de monitorizare Apache Web Server

Managerul de aplicații ManageEngine este o platformă software de monitorizare a aplicațiilor care oferă Web Server Apache monitorizarea. Cu Managerul de aplicații ManageEngine puteți monitoriza disponibilitate, timp de raspuns, Utilizarea procesorului, Bytes transferați / sec, cere detalii de Web Server Apache, și altele. Gama de valori suportate de program, asigură-te că știi dacă există ceva care îți afectează utilizatorii finali.

sistem de alerte inclus cu Managerul de aplicații ManageEngine permite utilizatorului să stabilească praguri pentru a monitoriza valorile de performanță. Alertele sunt trimise prin intermediul e-mail și mesaj deci știi când are loc un eveniment de performanță. Alertele sunt foarte configurabile, astfel încât să puteți controla ce activități vă notifică instrumentul. De exemplu, puteți seta un prag pentru timpul de răspuns, astfel încât să primiți alerte dacă serverul nu răspunde lent.

rapoarte funcționalitate în Managerul de aplicații ManageEngine este un alt punct forte al programelor. Rapoartele prezintă date de performanță istorice pe Web Server Apache dar puteți utiliza, de asemenea, învățarea mașinii pentru a anticipa tendințele de performanță viitoare. Învățarea automată vă ajută să vă planificați pentru viitor.

Există trei versiuni de Manager de aplicații ManageEngine disponibil: Liber, Profesionist, și Afacere. Versiunea gratuită acceptă până la cinci servere sau aplicații. Versiunea Professional începe de la 945 USD (751 £) pentru 25 de monitoare, iar versiunea Enterprise începe de la 9.595 USD (7.632 £) pentru 250 de monitoare. Există, de asemenea, o versiune de încercare gratuită de 30 de zile.

5. AppDynamics

Cele mai bune 6 instrumente de monitorizare Apache Web Server

AppDynamics este o monitorizare a performanței aplicației care poate descoperi automat topologia aplicației, inclusiv Web Server Apache. Instrumentul poate fi utilizat pentru a oferi vizibilitate în tranzacțiile de afaceri. Date monitorizate de AppDynamics pentru Web Server Apache include sarcină, timp mediu de răspuns, și erori.

Alerte în AppDynamicscalculați independent valorile de bază pentru KPI pentru a distinge performanțele slabe. Calculele sunt suficient de precise pentru a elimina falsele pozitive, astfel încât să nu primiți alarme irelevante sau incorecte. Din perspectivă administrativă, acest lucru vă asigură că veți răspunde doar la alerte importante.

Există trei versiuni de Managementul performanței aplicațiilor AppDynamics disponibil: APM Pro, APM Advanced, și Vârful APM. APM Pro este pachetul de bază care include abilități de monitorizare a infrastructurii. APM Advanced include, de asemenea, vizibilitate în stiva de aplicații. În cele din urmă, APM Peak oferă monitorizare a performanței în timp real a afacerilor, călătorii de afaceri și analize de tranzacții. Puteți începe proba gratuită de 15 zile.

6. Anturis

Cele mai bune 6 instrumente de monitorizare Apache Web Server

Anturis este o platformă de monitorizare a aplicațiilor care are propriul instrument de monitorizare Apache. Monitorul Apache colectează valori cum ar fi numărul lucrătorilor ocupați, numărul lucrătorilor inactivi, cereri pe secundă, Kbytes servite pe secundă, Kbytes pe cerere, Utilizarea procesorului, și consum de memorie.

Instrumentul monitorizează, de asemenea, datele despre trafic (care sunt utile pentru detectarea tipurilor comune de cyberattacks precum atacurile DDOS). Aceste valori includ numărul de solicitări pe secundă, numărul de octeți servit pe secundă, si numărul mediu de octeți pe cerere.

În ceea ce privește configurația, Anturis folosește ambele monitorizare bazată pe agenți și monitorizare fără agent. Puteți accesa programul printr-o GUI bazată pe web. În cazul în care veți rata informații importante aici, programul are alerte prin e-mail pentru a vă ține la curent cu probleme legate de performanță.

Anturis este disponibil ca versiune gratuită și plătită. Versiune gratuită acceptă până la 5 monitoare cu alerte prin e-mail. Versiuni plătite ale Anturis începe de la 10 USD (7,95 £) pe lună pentru 10 monitoare până la 95 USD (75 £) pe lună pentru 100 de monitoare. Puteți descărca proba gratuită de 30 de zile sau consultați prețul aici.

Monitorizare server web Apache

Folosind un instrument de genul Dynatrace sau Server SolarWinds & Monitor de aplicații vă veți putea asigura că timpul de răspuns rămâne scăzut și veți evita orice probleme neprevăzute de performanță. Cu cât performanțele serverului sunt mai bune, cu atât vizitatorii dvs. se vor bucura mai mult de o experiență de utilizator.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector