Cele mai bune 7 servere SCP gratuite pentru Windows, Linux și Mac

Cele mai bune 7 servere SCP gratuite

Ce este un server SCP?

Protocolul SCP sau copiere sigură este mijlocul de a transfera în siguranță fișierele între o gazdă locală și o gazdă la distanță sau între două gazde la distanță.

Iată lista noastră cu cele mai bune servere SCP:

  1. SolarWinds Free SFTP și SCP Server (DESCARCARE GRATUITĂ) - O implementare SCP gratuită pentru Windows de la un producător principal de software de monitorizare a rețelei.
  2. Bitvise - Un instrument SFTP și SCP pentru Windows.
  3. FreeSSHd - Un pachet gratuit de utilități de rețea pentru Windows care include SFTP.
  4. OpenSSH pentru Windows - Un instrument de linie de comandă bazat pe text pentru Windows care include SCP.
  5. Cygwin pentru Windows - Un instrument SSH și SCP gratuit pentru Linux, care a fost adaptat pentru a rula pe Windows.
  6. OpenSSH Server SCP - Un instrument SCP care este preinstalat pe cele mai multe distros Linux.
  7. Dropbear SCP - Un server SCP ușor care este destinat utilizării în sisteme încorporate.
  8. Server SCP nativ MacOS - Un server SCP inclus în sistemul de operare Mac OS.

Când vorbim despre un „server SCP”, ne referim într-adevăr la „transferul datelor către un server SSH” care aduce toate avantajele securității, criptarea și confidențialității SSH. Ca atare, nu există în sine un „server” SCP. Mai degrabă, un server SSH este utilizat pentru a efectua copia fișierului.

SSH este "Secure Shell,”Care încorporează criptarea pentru a securiza transmisii prin rețele nesecurizate. Când implementați SCP, trebuie să creați un server SSH. Acest serviciu are grijă de securitatea suplimentară pentru a face o acțiune de copiere în rețea standard într-o tranzacție de copiere securizată.

Există multe protocoale care facilitează transferurile de fișiere prin rețea. Unele dintre cele anterioare care sunt încă utilizate astăzi sunt Protocol de transfer de fișiere si Protocol de transfer de fișiere banale (FTP și TFTP). O altă metodă, mai sigură, este Secure Copie (SCP). În timp ce FTP se poate face mai sigur prin utilizarea Securitatea stratului de transport (TLS), SCP este, în mod inerent, mai sigur pentru că este într-adevăr doar o sesiune SSH folosită exclusiv pentru transferul fișierelor. FTP cu TLS / SSL este denumit „FTPS”.

SCP și SFTP: alternative sigure la FTP

Deși FTP este încă utilizat pe scară largă în rețele și pe internet până în prezent, este în mod inerent nesigur. În cazul în care sunt necesare certificate de autentificare pentru o sesiune, numele de utilizator și parola sunt trimise în text simplu, ceea ce înseamnă că orice interceptor le-ar putea citi.

SCP este una dintre cele două alternative sigure pentru sarcinile FTP. Cealaltă opțiune este Protocol securizat de transfer de fișiere (SFTP), de asemenea cunoscut ca si SSH FTP deoarece, la fel ca SCP, folosește SSH pentru protecție.

Diferențele dintre SCP și SFTP

Diferența dintre SFTP și SCP este că ulterior este doar un sistem de transfer de fișiere, întrucât SFTP include comenzi pentru interogarea și modificarea structurii directorului computerului de la distanță.

FTP peste SSH

Pentru a adăuga confuzia alternativelor FTP sigure, este posibil să auziți despre „FTP peste SSH”. Acesta este mai mult o tehnică decât un protocol. Deschideți o sesiune FTP standard în cadrul unei sesiuni SSH, care este clasificată drept „tunelare”. După ce înțelegeți că FTP necesită două conexiuni separate pentru a forma o sesiune, începeți să vă dați seama că FTP peste SSH poate fi curând dezordonat..

FTPS adaugă SSL

Metodologia FTPS adaugă o procedură pe care să o includă Strat Protecție Securizat (SSL) protecție (înlocuit de Transport Layer Security) într-o sesiune FTP. Această combinație de protocoale are totuși puncte slabe de securitate, deoarece comenzile pentru a începe măsurile de securitate sunt trimise în text simplu și pot fi interceptate.

Înlocuiește TFTP cu SCP pentru criptare

TFTP nu are deloc măsuri de securitate și ar trebui să fie utilizate numai în rețelele private securizate fizic. Ai putea înlocuitor SCP pentru TFTP pentru a adăuga criptare la distribuția fișierelor de configurare din rețeaua dvs., deoarece este un sistem de transfer de fișiere sigur mai ușor decât SFTP.

Implementarea unui server SCP

SCP își primește numele de la comanda Unix cp, care este folosită în mod obișnuit pentru a copia fișierele. Întrucât Secure Copy a fost dezvoltat ca „cp cu criptare”, este mult mai ușor să-l întâlnești pe sistemele Unix și Unix (Linux, Free BSD și Linux). De asemenea, este de obicei implementat ca o comandă. Serverele SCP, utilitățile SCP cu interfețe grafice de utilizator și sistemele SCP pentru Windows sunt foarte greu de sursat. O puteți găsi ca o comandă într-un pachet server SSH. Deci, pentru a vă oferi o listă de opțiuni server SCP, am inclus, de asemenea, serverele SSH în acest ghid.

Iată o listă cu cele mai bune servere SCP:

Servere SCP Windows

1. SolarWinds SFTP / SCP Server (INSTRUMENT GRATUIT)

SolarWinds-free-scp-server

SolarWinds menține o suită completă de instrumente IT care include o combinație Server SFTP / SCP. Aplicația rulează ca un serviciu Windows ceea ce înseamnă că funcționarea ei de bază ar trebui să fie familiară administratorilor de sisteme Windows.

Spre deosebire de SCP bazat pe Linux, SolarWinds Server SFTP / SCP acceptă crearea de utilizatori virtuali. Acestea sunt conturi de utilizator care pot fi utilizate pentru autentificarea în serverul SCP în scopul copierii fișierelor. Dar, conturile nu sunt conturi native Windows și, prin urmare, nu există de fapt în sistem. Aceasta oferă un nivel decent de securitate. În cazul în care o acreditare a contului SCP a fost compromisă, nu poate fi utilizată pentru a vă conecta direct la sistem ca utilizator.

SolarWinds SFTP / SCP Server oferă o interfață grafică și este axat pe SCP, mai degrabă decât să fie un server SSH general. Alternativele pentru Windows sunt costisitoare sau provin de la furnizori puțin cunoscuți, ceea ce introduce riscuri.

MAI MULTE INFORMAȚII PE SITE-UL OFICIAL SOLARWINDS:

www.solarwinds.com/free-tools/free-sftp-server/

SolarWinds SFTP / SCP Server Descărcați Instrumentul GRATUIT 100%

2. Bitvise

Bitvise-ssh-server-setări

Deoarece atât SFTP cât și SCP trec peste SSH, Server SSH Bitvise acceptă ambele protocoale de transfer de fișiere sigure.

Bitvise permite utilizarea fiecărui Windows conturi de utilizator nativ sau utilizatori virtuali. Aceasta oferă o mare flexibilitate, deoarece nu este necesară crearea de conturi de utilizator Windows complet suflete pentru a oferi acces ad-hoc la directoarele de fișiere securizate.

De asemenea, Bitvise permite administratorilor de sistem să restricționeze conexiunile numai la SCP. În multe implementări SCP, accesul SCP implică acces SSH (shell). Aceasta nu este de obicei o problemă cu sistemele de operare asemănătoare Unix, deoarece aceste sisteme au securitate la nivelul contului. Însă, cu sistemele Windows, acest acces poate duce din neatenție la acces neintenționat la lucruri precum Power Shell. Având în vedere acest lucru, Bitvise acceptă capacitatea de a permite accesul SCP, dar nu permite accesul shell-ului de bază.

3. FreeSSHd

freesshd-opțiuni

FreeSSHd este cum sună. Este un SSH gratuit daemon pentru Windows. În limbajul Unix, un demon este similar cu un serviciu Windows.

FreeSSHd poate rula pe orice sistem Windows mai nou decât și incluzând Windows NT 4 (care este aproape toate) și creează o amprentă de memorie și resurse foarte mică. Acceptă utilizatorii virtuali și o interfață ușor de utilizat pentru a monitoriza și porni sau opri serviciul.

4. OpenSSH pentru Windows

OpenSSH_CLI

Open SSH este bunica tuturor serverelor SSH. A trecut prin 1999, când a fost lansat pentru prima dată ca parte a sistemului de operare OpenBSD. Tehnic, OpenSSH este o suită de instrumente, dar cea mai mare parte a ridicărilor grele este realizată de programul Open SSH. A fost proiectat pentru a fi portat la alt sistem de operare și, din această cauză, este probabil cel mai utilizat server SSH de pe planetă. Împreună cu SSH vine SCP, deci Open SSH probabil va conduce și în categoria SCP.

Serverul Microsoft Open SSH este încă în curs de dezvoltare, dar există o versiune pre-lansare disponibilă aici (începând cu 17 octombrie 2017). Va fi nevoie de câteva bucăți de administrator Windows, deoarece necesită în principal abilități din linia de comandă Power Shell pentru a-l configura și funcționa.

Deși poate fi în preselecție acum, Open SSH are o linie atât de puternică încât probabil va deveni serverul SCP defacto în Windows la fel cum este în alte sisteme de operare acum.

5. Cygwin Pe Windows *

* Majoritatea administratorilor sistemelor Linux sunt la curent cu un proiect de aplicație numit Cygwin. De asemenea, este corect să spunem că aproape nimeni nu a auzit despre asta, cu toate acestea, mulți administratori de sisteme Windows pot beneficia probabil de Cygwin.

Cele mai bune 7 servere SCP gratuite pentru Windows, Linux și Mac

Cygwin este un proiect open source care furnizează un fișier DLL Windows care conține o cantitate foarte mare de funcții API POSIX. Ce inseamna asta? Înseamnă că multe aplicații Linux pot fi recompilate pentru a utiliza Cygwin și, prin urmare, aceste aplicații pot fi rulate pe Windows.

Cygwin este menționat în acest articol, deoarece există multe servere Linux SSH și SCP care, în mod evident, sunt disponibile doar ca pachete Linux, dar săpăturile puțin mai adânci dezvăluie adesea că au și pachete Cygwin. Administratorii sistemelor Windows care sunt confortabili cu o aplicație Linux de orice fel ar trebui să investigheze dacă este disponibil un pachet Cygwin.

Servere SCP Linux

5. Server OpenSSH SCP pentru Linux

OpenSSH-logo

Cele mai multe distribuții Linux sunt instalate cu Open SSH, deși nu funcționează implicit. Probabil va trebui să porniți demonul Open SSH pentru a permite conexiuni SSH, care, la rândul lor, vor permite copii de fișiere SCP.

Numele pachetului în majoritatea cazurilor este openssh-server.

$ apt-cache căutare opensh-server
openssh-server - server securizat shell (SSH), pentru acces securizat de la mașini de la distanță

Instalarea acestuia trebuie să fie la fel de simplă ca executarea comenzii de instalare a managerului de pachete.

$ apt-get install openssh-server

Odată ce serverul este instalat și funcționează, utilizatorii sistemului existente vor putea utiliza un client SCP pentru a se conecta și copia fișierele din și din directoarele de pe server unde au permisiunile de citire. Spre deosebire de FTP, care este de obicei configurat pentru a permite accesul mai multor utilizatori la același set de directoare de încărcare și descărcare, SSH îi lasă pe utilizatori în directorul lor de origine în mod implicit. S-ar putea să fiți nevoit să reglați permisiunile sistemului de fișiere dacă doriți ca utilizatorii dvs. să poată accesa alte directoare de pe server.

6. Server SCP Dropbear

Pot exista situații în care un server SCP plin de acțiune nu este posibil sau de dorit. În acest caz, pot fi utile serverele SCP cu dimensiuni mai mici, precum Dropbear. Dropbear se adresează sistemelor încorporate, cum ar fi routerele care pot avea nevoie de funcționalitate SSH sau SCP, dar poate fi folosit ca server SCP pe orice platformă compatibilă cu POSIX.

Administratorii de sistem care doresc să personalizeze Dropbear vor trebui să aibă anumite abilități moderate. Sarcini cum ar fi dezactivarea SSH de bază, dar lăsarea funcționării SCP, vor necesita modificări la makefile Dropbear și o recompilare a executabilului.

 servere SCOS macOS

7. Serverul SCP nativ al macOS

Ca sistem de operare similar Unix, macOS are suport nativ pentru SSH și, prin urmare, SCP. Pentru a activa SSH pe computerul dvs. macOS, navigați la Preferințe de sistem -> Partajarea Applet și activați opțiunea Logare la distanță. Aceasta va permite SSH pentru toți utilizatorii de pe mașină.

macos_sharing_settings

Cuvinte finale

Există o mulțime de motive pentru a alege SCP peste FTP și FTPS, dar mai puține motive pentru a alege SCP peste SFTP. Atât SCP, cât și SFTP sunt de fapt tipuri speciale de sesiuni SSH, astfel încât acestea oferă aceleași avantaje și contra ale unei sesiuni standard SSH shell. În schimb, FTP și FTPS sunt mai puțin sigure, așa că, dacă executați oricare dintre aceste tipuri de servere, ar trebui să migrați către SCP sau SFTP.

Vezi si:

  • Cele mai bune servere TFTP
  • Cele mai bune servere SFTP
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − = 88

Adblock
detector