Cele mai bune instrumente și software de monitorizare VoIP pentru 2023

cel mai bun software de monitorizare voip

Sistemele VoIP au o reputație ca unele dintre cele mai mari sisteme de întreținere în rețea. Sistemele de telefonie VoIP au o toleranță minimă pentru performanțe slabe, deoarece doar o mică latență și pierderea de pachete poate avea un impact devastator asupra calității audio. Utilizarea instrumentelor de monitorizare VoIP este singura modalitate de a vă asigura că rețeaua dvs. poate suporta sisteme VoIP.

Cu instrumentele de monitorizare VoIP, puteți măsura calitatea conexiunii în rețeaua dvs. pentru a vă asigura că apelurile telefonice nu se confruntă cu un sunet clar. În mod esențial, un instrument de monitorizare VoIP vă va permite să vedeți câtă latență și pierderi de pachete sunt prezente în rețeaua dvs. În acest articol, vom analiza cele mai bune instrumente și software de monitorizare VoIP pentru 2023.

Iată-ne lista celor mai bune instrumente de monitorizare VoIP pentru 2023:

 1. SolarWinds VoIP și Managerul calității rețelei (ÎNCERCARE GRATUITĂ) Pachet cuprinzător de utilități de monitorizare și analiză VoIP. Se execută pe Windows Server
 2. SolarWinds Call Detail Tracker Recorder (INSTRUMENT GRATUIT) Instrument de monitorizare a calității VoIP care se instalează pe Windows Server.
 3. Paessler PRTG Network Monitor (ÎNCERCARE GRATUITĂ) Monitoarele legate de VoIP ca parte a unei rețele unificate, server și pachet de gestionare a aplicațiilor. Se execută pe Windows Server
 4. ThousandEyes Instrumente de monitorizare VoIP care includ testarea conexiunilor și funcții de simulare a apelurilor
 5. ExtraHop Un pachet de monitorizare VoIP care observă stările apelurilor în direct și acumulează valori asupra performanței generale a apelurilor din rețea
 6. dotcom-monitor Server Monitorizare Concentrat pe performanța serverului, acest pachet monitorizează și aplicațiile, cum ar fi protocoalele VoIP
 7. Riverbed SteelCentral UC Expert Sistem de monitorizare a rețelei care include colectarea de date VoIP și verificarea stării
 8. Lance VoIP Monitor VoIP specializat care include calificarea apelurilor și verificări de stare
 9. Colasoft Capsa Monitor de rețea cu un modul de analiză VoIP. Aceasta este disponibilă în versiuni gratuite și plătite
 10. VoIPmonitor Monitor VoIP specializat gratuit, open source, care include module de monitorizare și analiză în direct

1. SolarWinds VoIP și Managerul de calitate al rețelei (TRIAL GRATUIT)

Software de monitorizare VoIP SolarWinds

Mai întâi pe această listă avem SolarWinds VoIP și Managerul calității rețelei. SolarWinds VoIP și Managerul calității rețelei vă permite să monitorizați performanța apelurilor VoIP și performanța WAN. Valorile VoIP pe care le puteți urmări includ bruiaj, latență, Scorul mediu de opinie (MOS) și pierdere de pachete. Aceste valori vă indică dacă apelurile VoIP sunt livrate cu o calitate slabă.

În cazul în care aveți nevoie pentru a rula rezolvarea de probleme extinse, puteți parcurge înregistrările de apeluri pentru a găsi informații care vă pot arăta ce cauzează performanțe slabe. Puteți căuta apeluri prin originea apelului, apel destinațiemanager de apeluri, timp de apel, starea apelului, și calitatea apelurilor. Acest lucru ajută la mișcarea rapidă a procesului de depanare.

SolarWinds VoIP și Managerul calității rețelei este accesibil organizațiilor, deoarece oferă o interfață simplă de utilizator și poate fi implementat în mai puțin de o oră. Implementarea este urmărită rapid, deoarece platforma descoperă automat dispozitive Cisco IP SLA activate. Descoperirea automată înseamnă că utilizatorul nu trebuie să configureze totul manual.

Per total SolarWinds VoIP și Managerul calității rețelei este o alegere potrivită pentru organizațiile de toate dimensiunile care caută un instrument de monitorizare VoIP. SolarWinds VoIP și Managerul calității rețelei începe de la un preț de 1.602 USD (1.225 £). 

SolarWinds VoIP și Managerul calității rețelei Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

2. SolarWinds Call Detail Tracker Recorder (INSTRUMENT GRATUIT)

Cele mai bune instrumente și software de monitorizare VoIP pentru 2023

Urmărirea apelurilor de detalii ale apelurilor este un monitor VoIP gratuit disponibil pentru SolarWinds. Aceasta este o opțiune bună dacă doriți competența și fiabilitatea software-ului SolarWinds, dar nu doriți să plătiți pentru a utiliza top-of-line-ul companiei. Rețeaua VoIP și Managerul de calitate.

  10 cele mai bune instrumente pentru baza de date Oracle

Tracker Record Detail Call îndeplinește funcțiile specificate pe numele său. Vă permite să căutați prin înregistrări de stare legate de VoIP, care au fost adunate în rețea. Aceste înregistrări trebuie să fie furnizate de sistemul Cisco CallManager. CallManager este cunoscut și sub numele de Cisco Unified Communications Manager.

Căutătorul de date poate stoca și agrega înregistrări de detalii ale apelurilor (CDR) până la 48 de ore, astfel încât puteți efectua unele funcții de analiză în instrument sau exporta date prin intermediul unei alte utilități de analiză a rețelei.

Puteți obține statistici pentru bruiaj, latență, pierdere de pachete și MOS (scor mediu de opinie) prin acest instrument.

Marele lucru despre Call Detail Record Tracker este că acesta este gratuit. Cu toate acestea, funcționalitatea sa nu este chiar apropiată de facilitățile rețelei SolarWinds și Managerului de calitate.

Acest instrument ar funcționa bine ca un element informativ pentru software-ul mai complet de monitorizare a performanței rețelei. În aceste cazuri, poate ajuta un administrator de rețea să mărească traficul VoIP dacă unele probleme ajung la elemente ale infrastructurii de rețea. SolarWinds Detail Record Tracker se instalează pe Windows Server și este disponibil pentru descărcați ca instrument gratuit.

SolarWinds Call Detail Record TrackerDownload 100% Tool GRATUIT

3. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

Captură de ecran PRTG Network Monitor

Monitor de rețea PRTG este un instrument de monitorizare a rețelei care oferă o experiență de monitorizare VoIP QOS gratuit și Monitorizare IP SLA. Monitorizarea QoS cu PRTG Network Monitor are loc odată cu PRTG Senzor dus-întors care măsoară latență, bruiaj, pierdere de pachetepachete duplicate, și Scorul mediu de opinie. De asemenea, există un senzor Cisco IP SLA pentru monitorizarea datelor dispozitivului Cisco.

Experiența mai largă de monitorizare este complet personalizabilă în funcție de cerințele dvs. tabloul de bord poate fi personalizat pentru a include widget-uri și valori la alegere. Aveți un control complet asupra datelor pe care le vedeți pe tabloul de bord. Pentru monitorizarea VoIP vă recomandăm să utilizați senzorul PRTG dus-întors pentru a vă oferi o imagine instantanee a performanței apelurilor VoIP atunci când vă conectați.

De asemenea, performanțele apelurilor VoIP nu trebuie să fie urmărite manual tot timpul. În schimb, puteți utiliza sistemul de notificări pentru a vă menține actualizat atunci când apelurile VoIP au o calitate slabă. Rețea PRTG Monitor trimite notificări prin e-mail, mesaj, și Notificări. Acestea sunt minunate pentru că vă asigură că cunoașteți momentul în care apelurile VoIP scad calitatea.

Monitor de rețea PRTG este disponibil ca instrument gratuit și plătit. Puteți utiliza senzorul PRTG dus-întors și senzorul Cisco IP SLA complet gratuit. Cu toate acestea, dacă doriți să monitorizați o rețea cu mai mulți senzori, puteți achiziționa oriunde de la 500 de senzori pentru 1.384 USD (1.057 £) și 13.226 USD (10.104 £) pentru senzori nelimitați. Puteți descărca versiunea gratuită de Monitor de rețea PRTG.

Monitor de rețea PRTG Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

4. Mii de ochi

Captură de ecran ThousandEyes

ThousandEyes este o platformă de monitorizare a rețelei care se dublează ca unul dintre cele mai bune instrumente de monitorizare VoIP de pe piață. ThousandEyes corelează performanțele VoIP cu valorile principale ale performanței, cum ar fi latență, pierdere de pachete, și bruiaj. Aceștia sunt indicatorii de bază pentru a vedea cât de bine funcționează serviciile VoIP.

Unul dintre lucrurile care face ThousandEyes special este că puteți simula apeluri VoIP între agenții și birouri. Acest lucru vă permite să vă puneți serviciul VoIP la test. Este deasemenea o caracteristică test de voce, ceea ce vă permite să testează conectivitatea SIP înainte de a iniția un apel TRP.

ThousandEyes platforma a fost proiectată cu rezolvarea de probleme. De exemplu, puteți urmări defectele de infrastructură pentru a conecta și interfața cu căile de rețea SIP și RTP.

ThousandEyes operează un model de preț bazat pe abonament anual. Structura prețurilor este personalizabilă în funcție de o serie de factori, cum ar fi unități de testare, puncte finale, și dispozitive. Trebuie să contactați echipa de vânzări pentru a primi o ofertă completă. Dacă doriți să contactați ThousandEyes echipa de vânzări atunci puteți face acest lucru aici.

  Tipuri de protocol de rutare - Ghidul final

5. ExtraHop

Captura de ecran Extrahop

Dacă căutați instrumente de monitorizare VoIP concepute pentru depanare, atunci ExtraHop se află în vârful industriei. Cu ExtraHop puteți vizualiza performanța apelurilor VoIP pe întreaga rețea prin intermediul ExtraHop VoIP-SIP apelează pe tabloul de bord. Prin tabloul de bord, puteți vedea câte apeluri au succes sau nu reușesc.

Există o serie de valori cu care puteți monitoriza ExtraHop. Prin instalarea SIP VoIP Call Dashboard puteți monitoriza starea sesiunii de apel, volumul apelurilor, echilibrarea sarciniirutarea calității apelurilor, și Protocoale non-VoIP. În ceea ce privește valorile pe care le puteți monitoriza, puteți vizualizați apelurile active, încercări de apel, eșecuri de apel, Coduri de eroare 5xx, apeluri scurte, lungimea apelului, și eșecuri de apel.

ExtraHop este, de asemenea, unul dintre cele mai convenabile instrumente de monitorizare VoIP, deoarece permite utilizatorului să descopere automat dispozitivele din rețea. Avantajul acestui lucru este că puteți evita inconvenientul configurarii întregii rețele de la zero.

Pentru a beneficia la maxim de monitorizarea VoIP ExtraHop va trebui să descărcați Panoul de bord SIP VoIP Call aici. Puteți încerca, de asemenea, proba gratuită de ExtraHop.

6. Monitorizarea serverului dotcom-monitor

monitor dotcom

Dotcom-Monitor Server Monitorizare oferă monitorizare VoIP premium și monitorizare protocol SIP. Obiectivul principal al acestui produs este monitorizarea disponibilității infrastructurii VoIP. În ServerView afișați, puteți vizualizați succesul apelului de ieșire, rutarea apelurilor de intrare, conectivitate extensie internă, și disponibilitatea mesajelor vocale.

Similar cu toate cele mai bune instrumente de monitorizare VoIP, dotcom-monitor Server Monitoring are un sistem complet sistem de alerte. Alertele vă mențin notificate atunci când apelurile VoIP nu sunt performante atunci când ar trebui. Utilizatorii primesc notificări atunci când mesajele de eroare sunt primite de la server și rezultatul așteptat al apelului nu este primit.

După ce ați stabilit apelurile VoIP au performanțe reduse dotcom-monitor Server Monitorizare te ajută să punctezi cauza rădăcină. SIP Monitorizarea detectării erorilor înregistrează proprietățile erorii, astfel încât să puteți aborda cauza rădăcină. De asemenea, puteți genera rapoarte de monitorizare SIP pentru a evalua performanța de la distanță.

Există multe opțiuni diferite de prețuri disponibile pentru monitorizarea serverului dotcom-monitor în funcție de numărul de ținte setate și de frecvența de verificare. Prețurile încep de la 79,00 USD (60 GBP) pentru 10 ținte și frecvența de verificare de 15 minute. Puteți descărca 30 de zile de încercare gratuită de dotcom-monitor Server Monitorizare.

7. Expert al UC RiverCentral UC

Riverbed SteelCentral

Riverbed SteelCentral UC Expert este o platformă unificată de monitorizare a comunicațiilor concepută pentru monitorizare Cisco, Microsoft și Avaya medii, dar oferă o experiență de monitorizare VoIP solidă. Cu acest instrument, puteți căuta apeluri și telefoane într-o varietate de moduri. De exemplu, puteți căutați apeluri anterioare care au eșuat sau au funcționat prost. Acest lucru vă oferă un punct de referință prin care puteți rula soluții suplimentare de probleme.

Toată activitatea din rețeaua dvs. este monitorizată prin intermediul tabloului de bord. Tabloul de bord vă permite să vedeți un prezentarea generală a apelurilor dvs. cu numărul total de apel, număr scurt de apel, procent de fluxuri de bună calitate, numărul de eșecuri de apel, și toate procentul de completare. Văzând performanța apelului în acest mod vă permite să spuneți imediat dacă există probleme.

Una dintre cele mai puternice caracteristici ale Riverbed SteelCentral UC Expert este calea media hop-by-hop. Calea hop-by-hop vă arată calea traficului media, astfel încât să puteți vizualiza calea de rețea a traficului vocal. Acest lucru este util pentru a găsi cauza problemelor legate de performanța rețelei.

Pentru a vizualiza prețul de Riverbed SteelCentral UC Expert va trebui să contactați direct echipa de vânzări. Există, de asemenea, o probă gratuită a acestui produs pe care o puteți descărca de pe acest link aici.

8. VoIP Spear

Lance VoIP

Lance VoIP este un instrument de monitorizare VoIP care este utilizat pentru a urmări calitatea și performanța comunicațiilor vocale. Lance VoIP are servere de testare localizate în întreaga lume peste America de Nord, Europa, Asia, și America de Sud. Acest lucru vă asigură că, indiferent unde vă aflați, aveți cel mai precis profil de calitate a apelurilor VoIP.

  Microsoft Access: Încă este relevant?

Această soluție de monitorizare VoIP testează calitatea apelului VoIP și evaluează performanța apelurilor folosind scorul mediu de opinie (MOS). Toate acestea pot fi monitorizate online, astfel încât să nu fie necesar să instalați niciun software pe dispozitiv. Acest lucru îl face accesibil oricui are conexiune la internet.

Lance VoIP este unul dintre cele mai competitive instrumente de monitorizare VoIP de pe piață. Există șase versiuni de achiziționat; Lite, La care se adauga, premiu, Purtător, Carrier Plus, și Carrier Grande. Versiunea Lite este cea mai ieftină, care costă 10 USD (7,64 £) pe lună pentru un singur punct final. Cea mai scumpă versiune este pachetul Carrier Grande care costă 250 $ (190 £) pe lună pentru 100 de puncte. Există, de asemenea, un plan personal gratuit; puteți contacta compania pentru stabilirea prețurilor.

9. Colasoft Capsa

Colasoft Capsa

Colasoft Capsa este un instrument de monitorizare a rețelei care are propriul modul de analiză VoIP care poate fi utilizat pentru a urmări calitatea sistemelor de telefonie VoIP. Cu Colasoft Capsa puteți analiza apelurile VoIP și puteți vizualiza rezultatele prin GUI în format grafic. În Vizualizarea VoIP, puteți vizualiza valori precum jitter, pierderi, scorul mediu de opinie (MOS), fluxuri de control și fluxurile media.

Majoritatea analizei VoIP sunt efectuate prin intermediul Vizualizare rezumat VoIP. Vizualizarea rezumatului VoIP este împărțită într-un panou superior și inferior. În panoul superior, puteți vizualiza Distribuție MOS_ADistribuție MOS-V, apel codec tip, distribuirea stării apelurilor, și distribuirea evenimentelor de apeluri. În panoul inferior, puteți vizualiza statistici de trafic, statistici SUP și statistici de apel.

Există trei versiuni diferite de Capsa; Capsa Free, Standardul Capsa, și Capsa Enterprise. Capsa Free este disponibil gratuit și poate monitoriza până la 10 adrese IP. Capsa Standard poate fi achiziționat pentru 295 USD (225 GBP) și poate monitoriza până la 50 de adrese IP. Capsa Enterprise poate fi achiziționată pentru 995 USD (759 £) și acoperă adrese IP nelimitate. Puteți descărca Colasoft Capsa aici.

10. VoIPmonitor

Captura de ecran a VOIPmonitor

În cele din urmă, avem VoIPmonitor. VoIPmonitor este un sniffer de pachete open source proiectat pentru analiza apelurilor VoIP. Acest instrument este potrivit pentru organizații de toate dimensiunile și a acceptat până la 20.000 de apeluri pe un singur server. Poți să folosești VoIPmonitor ca GUI Web și monitorizați valori cum ar fi întârziere și pierdere de pachete.

VoIPmonitor are și un sistem de alerte care vă permite să urmăriți automat valorile. De exemplu, dacă Scorul mediu de operare, jitter sau Pierdere de pachete indicați o problemă, atunci va fi generată o alertă pentru a vă menține la curent.

Ca instrument de monitorizare VoIP sursă deschisă, VoIPmonitor este disponibil gratuit. Puteți găzdui VoIPMonitor pe un server sau în cloud, în funcție de nevoile dvs. De asemenea, puteți descărca VoIPmonitor ca cod sursă. Puteți descărca versiunea gratuită de VoIPmonitor aici.

Rotunjire: Cele mai bune instrumente de monitorizare VoIP

Există o mulțime de concurență în spațiul instrumentelor de monitorizare VoIP, dar numai pe baza utilizabilității SolarWinds VoIP și Managerul calității rețelei trebuie să fie cel mai bun de pe piață. Procesul de configurare este suficient de simplu încât puteți fi în funcțiune în mai puțin de o oră prin descoperirea automată a dispozitivelor. De atunci, interfața de utilizator este păstrată suficient de simplă pentru a găsi tot ceea ce ai nevoie.

Valorile de performanță a apelurilor VoIP precum latența și pierderea de pachete sunt ușor accesibile și pot fi urmărite prin sistemul de notificări. Indiferent dacă lucrați în cadrul unei IMM-uri sau al unei organizații mai mari SolarWinds VoIP și Managerul calității rețelei are capabilitățile de monitorizare de bază pentru a vă ajuta.

Cu toate acestea, dacă prețul este preocuparea ta mai mare decât Monitor de rețea PRTG este o opțiune excelentă, deoarece poate fi descărcată gratuit, în funcție de câți senzori doriți să utilizați. PRTG Senzor dus-întors vă oferă toate valorile de care aveți nevoie pentru a monitoriza performanța apelurilor vocale. Acest lucru vă asigură că ajungeți la cauza principală a performanței se referă la momentul în care apar.

About the author

Comments

 1. și Managerul calității rețelei este o alegere excelentă pentru monitorizarea performanței apelurilor VoIP și a performanței WAN. Este ușor de utilizat și poate fi implementat rapid, ceea ce îl face o alegere populară pentru organizații. Cu ajutorul acestui instrument, puteți urmări valori importante, cum ar fi latența, pierderea de pachete și MOS, pentru a vă asigura că apelurile VoIP sunt livrate cu o calitate bună. În plus, puteți căuta apeluri prin diferite criterii pentru a găsi informații care vă pot ajuta să depanați problemele.

 2. și Managerul calității rețelei este o alegere excelentă pentru monitorizarea performanței apelurilor VoIP și a performanței WAN. Este ușor de utilizat și poate fi implementat rapid, ceea ce îl face o alegere populară pentru organizații. Cu ajutorul acestui instrument, puteți urmări valori importante, cum ar fi latența, pierderea de pachete și MOS, pentru a vă asigura că apelurile VoIP sunt livrate cu o calitate bună. În plus, puteți căuta apeluri prin diferite criterii pentru a găsi informații care vă pot ajuta să depanați problemele.

 3. și Managerul calității rețelei este o alegere excelentă pentru monitorizarea performanței apelurilor VoIP și a performanței WAN. Este ușor de utilizat și poate fi implementat rapid, ceea ce îl face o alegere populară pentru organizații. Cu ajutorul acestui instrument, puteți urmări valori importante, cum ar fi latența, pierderea de pachete și MOS, pentru a vă asigura că apelurile VoIP sunt livrate cu o calitate bună. În plus, puteți căuta apeluri prin diferite criterii pentru a găsi informații care vă pot ajuta să depanați problemele.

Comments are closed.