Comutarea circuitului vs comutarea pachetelor

Comutarea circuitului vs comutarea pachetelor

Înțelegerea modului în care dispozitivele se conectează între ele este unul dintre cele mai importante elemente ale rețelei. Cu cât știți mai multe despre legătura rețelei dvs. cu atât mai bine sunteți capabil să răspundeți la problemele de performanță și să derulați depanarea în profunzime.

Comutare circuit și Comutare de pachete sunt două dintre principalele modele utilizate pentru a facilita conexiunile în cadrul rețelelor de întreprinderi. În acest articol, vom analiza comutarea circuitului și comutarea pachetelor pentru a vedea cum aceste două modele diferă unele de altele.

Cuprins

 • Ce este comutarea circuitului?
 • Ce este comutarea pachetelor?
 • Comparație între comutarea circuitului și comutarea pachetelor
 • Avantajele comutării circuitului
 • Dezavantajele comutării circuitului
 • Avantajele comutării pachetelor
 • Dezavantajele comutării pachetelor
 • Comutarea circuitului vs comutarea pachetelor

Ce este comutarea circuitului?

Comutarea circuitului vs comutarea pachetelor

Comutarea circuitului este atunci când un canal sau un circuit dedicat trebuie să fie stabilit înainte ca utilizatorii să poată vorbi între ei la un apel. Un canal folosit la comutarea circuitului este ținut în permanență rezervat și este utilizat odată ce cei doi utilizatori comunică. Conexiunile de comutare a circuitelor sunt clasificate în pe jumătate duplex sau full duplex. Comunicările Half Duplex alocă un canal și comunicările full duplex alocă două canale.

Comutarea circuitului este cea mai frecvent utilizată pentru a susține sistemele telefonice, astfel încât, de fiecare dată când telefonul este ridicat, conversația poate începe. Comutarea în circuite este considerată a fi distinctă de comutarea prin pachete, deoarece oferă o cale fizică între sursă și destinație. Comutarea pachetelor nu oferă o astfel de cale fizică pentru pachetele care călătoresc independent printr-o serie de rute.

Ce este comutarea pachetelor?

Comutarea circuitului vs comutarea pachetelor

Comutarea prin pachete este diferită de comutarea circuitului, deoarece nu există nicio cerință pentru a stabili un canal. Canalul este disponibil pentru utilizatorii din întreaga rețea. Mesajele lungi sunt defalcate în pachete și trimise individual în rețea. Aceste pachetele sunt gestionate prin datagram sau circuit virtual. Datagram trimite fiecare pachet individual și poate călători orice rută. Problema acestei metode este că pachetele pot ajunge din secvență sau chiar se pot pierde în tranzit cu totul.

  Cele mai bune 6 instrumente de monitorizare Apache Web Server

Pe de altă parte, un circuit virtual stabilește un traseu predefinit înainte de transmiterea pachetelor. În consecință, deciziile de rutare nu trebuie luate pentru calea pachetului, așa cum sunt cu un datagramă. Fiecare pachet conține un identificator de circuit virtual (VCI), astfel încât pachetele să poată ajunge la destinație. Solicitări de apeluri și accepta mesaje sunt utilizate pentru a identifica ruta înainte ca pachetele să fie în tranzit. Comutarea pachetelor este utilizată pentru a susține aplicații de date și voce care nu necesită servicii în timp real.

Comparație între comutarea circuitului și comutarea pachetelor

Funcție Comutarea Circuitului Comutarea Pachetului
Calea dedicată da Nu
Formarea căii Calea dedicată pentru o conversație Ruta este stabilită pe bază de pachet a conversației folosind datagrama (sau pe conversație cu circuit virtual)
Întârziere Întârziere la configurarea apelurilor Întârziere de transmitere a pachetelor (întârziere de configurare a apelurilor pentru circuitul virtual)
Tipul lățimii de bandă Lățime de bandă fixă Lățime de bandă dinamică
Efecte de suprasarcină Oprește stabilirea apelului Crește întârzierea pachetelor (poate bloca stabilirea apelurilor și crește întârzierea pachetelor cu circuitul virtual)

Avantajele comutării circuitului

Modelul de comutare a circuitului a devenit popular din mai multe motive. Unul dintre motivele principale este acela că scade cantitatea de întârziere pe care o experimentează utilizatorul înainte și în timpul unui apel. Comutarea circuitului este sigură să se asigure că întârzierea este minimizată în timpul apelurilor telefonice pentru ca apelanții să se poată bucura de cea mai bună experiență a utilizatorului final posibil. Comutarea pachetelor nu poate susține același standard de serviciu pentru utilizatori pe toată durata apelului.

În timpul comutării circuitului, apelul va fi furnizat cu o lățime de bandă constantă, canale și o rată de date în curs. În consecință, utilizatorul este capabil să stea la telefon pentru perioade mai lungi de timp, fără să apară probleme de performanță. Comutarea circuitului are, de asemenea, avantajul de a vă asigura că pachetele sunt livrate în secvența lor corectă. Nivelul mai mic de întârziere asigură livrarea pachetelor pentru a putea înțelege tot conținutul din apel.

  Tipuri de protocol de rutare - Ghidul final

Dezavantajele comutării circuitului

Deși comutarea circuitului este ideală pentru comunicațiile vocale, nu este potrivit pentru niciun alt tip de conexiuni. Motivul pentru aceasta este că canalul este rezervat pentru conversațiile viitoare. În consecință, comutarea circuitului nu este o alegere bună dacă căutați să utilizați resursele în mod eficient. Dedicarea unui canal către un singur serviciu îl lasă indisponibil la alte servicii. Acest dezavantaj se dublează și pentru a face comutarea mai scumpă a circuitului. Este scump să furnizați un canal întreg către un singur serviciu și o cale individuală.

Cu toate acestea, chiar și pentru comutarea circuitului de apeluri reprezintă încă provocări. Dacă utilizatorii activi depășesc numărul de canale disponibile, atunci apelurile nu vor avea loc sau vor fi abandonate la mijloc. Administratorii sunt sub presiune pentru a se asigura că canalele țin pasul. În plus, chiar și configurarea apelurilor duce la întârziere, astfel încât conexiunea trebuie să fie complet stabilită înainte de a avea loc conversația.

Avantajele comutării pachetelor

În timp ce comutarea prin pachete poate să nu fie la fel de potrivită pentru apelurile vocale ca și comutarea circuitului, aceasta are o serie de avantaje greu de ignorat. Avantajul principal pe care comutarea prin pachete îl are asupra comutării circuitului este eficiența sa. Pachetele își pot găsi propriile căi spre destinația lor, fără a fi nevoie de un canal dedicat. În schimb, în ​​rețelele de comutare a circuitelor, dispozitivele nu pot utiliza canalul până când comunicarea vocală nu a fost încheiată.

Comutarea pachetelor este de asemenea fiabilă deoarece ajută la eliminarea pierderilor de pachete. Cu comutarea pachetelor, pachetele pot fi resentite dacă nu ajung la destinație. Nu este cazul pentru comutarea circuitului, care nu are mijloace pentru a trimite pachete pierdute. Ca rezultat, Comutarea pachetelor este metoda mai fiabilă a celor doi deoarece asigură că pachetele ajung la destinație.

Comutarea pachetelor reduce, de asemenea, costurile asociate cu rularea rețelei. Rețelele care comutează pachetele pot transfera traficul general și rețeaua vocală prin rețea fără a fi nevoie de un canal dedicat. Acest lucru vă economisește bani, deoarece nu este necesar să plătiți pentru a avea un canal disponibil pentru comunicațiile vocale.

  2023 Cele mai bune sniffere de pachete (11 analizoare de pachete revizuite)

Dezavantajele comutării pachetelor

Cea mai mare limitare a comutării de pachete este aceea că este inadecvat pentru aplicațiile care necesită o latență minimă. Într-o rețea care utilizează o mulțime de apeluri vocale comutarea circuitului este o necesitate, deoarece este singura configurație care oferă un apel final de înaltă calitate. Comutarea prin pachete poate oferi doar o experiență de apel vocal care are ca rezultat un sunet rapid, care îngreunează utilizatorii să se înțeleagă reciproc.

În mod similar, deși comutarea pachetelor este în măsură să trimită pachetele pierdute, acest lucru nu este cazul dacă rețeaua este copleșită de trafic. Dacă există prea mult trafic, atunci pachetele vor fi abandonate în tranzit. Rezultatul final este pierderea de date importante. Acest risc este sporit și mai mult prin lipsa protocoalelor de securitate utilizate pentru protejarea pachetelor în timpul transmisiei. Nu există IPsec care să ofere pachetelor acea barieră suplimentară de securitate împotriva daunelor. Deși comutarea pachetelor reduce costurile în mai multe moduri, este semnificativ costisitor de implementat. Comutarea pachetelor se bazează pe o serie de protocoale complexe care pot fi gestionate mult de la desfășurare înainte.

Comutarea circuitului vs comutarea pachetelor

Comutarea circuitului și comutarea pachetelor sunt, fără îndoială, două dintre cele mai utilizate tehnici pentru transferul datelor în rețelele de întreprindere. Ambele două tehnici au un spațiu propriu în cadrul rețelelor moderne. Utilizarea comutării prin circuit vă permite să mențineți un canal stabilit pentru apeluri vocale cu prioritate ridicată pentru a oferi utilizatorilor șansa cea mai bună de a comunica între ei. În schimb, comutarea pachetelor folosește o abordare mai maleabilă, astfel încât traficul să poată parcurge o varietate de căi.

Care este mai bine depinde de ceea ce încercați obține. Dacă doriți să vă asigurați că apelurile vocale sunt acceptate în mod adecvat, astfel încât întârzierea să fie minimizată, atunci veți dori să implementați comutarea circuitului. Cu toate acestea, dacă trebuie să susțineți o mulțime de servicii simultan, atunci veți dori să utilizați comutarea pachetelor.

About the author

Comments

 1. area și pierderea pachetelor Înțelegerea modului în care dispozitivele se conectează între ele este esențială pentru a asigura o performanță optimă a rețelei. Comutarea circuitului și comutarea pachetelor sunt două modele principale utilizate în rețelele de întreprinderi pentru a facilita conexiunile. Comutarea circuitului necesită stabilirea unui canal dedicat înainte ca utilizatorii să poată comunica, în timp ce comutarea pachetelor nu necesită acest lucru. Comutarea circuitului este utilizată în principal pentru a susține sistemele telefonice, în timp ce comutarea pachetelor este utilizată pentru a susține aplicații de date și voce care nu necesită servicii în timp real. În general, comutarea pachetelor este preferată datorită flexibilității și eficienței sale, dar comutarea circuitului poate fi mai potrivită pentru anumite aplicații. Înțelegerea diferențelor dintre cele două modele poate ajuta la identificarea celor mai bune soluții pentru nevoile specifice ale rețelei.

 2. omutarea pachetelor poate gestiona suprasarcina prin împărțirea traficului între mai multe rute Avantajele comutării circuitului – Calitatea sunetului este mai bună decât în ​​comutarea pachetelor, deoarece canalul este dedicat și nu există pierderi de pachete – Este mai ușor să se asigure calitatea serviciului (QoS) în comutarea circuitului, deoarece lățimea de bandă este fixă și nu există fluctuații – Este mai potrivit pentru aplicații care necesită servicii în timp real, cum ar fi telefonul și videoconferințele Dezavantajele comutării circuitului – Este mai puțin eficient din punct de vedere al utilizării lățimii de bandă, deoarece canalul este rezervat chiar dacă nu se face nicio conversație – Este mai puțin flexibil decât comutarea pachetelor, deoarece nu poate gestiona suprasarcina prin împărțirea traficului între mai multe rute – Este mai scump decât comutarea pachetelor, deoarece necesită o infrastructură dedicată Avantajele comutării pachetelor – Este mai eficient din punct de vedere al utilizării lățimii de bandă, deoarece pachetele pot călători pe orice rută disponibilă – Este mai flexibil decât comutarea circuitului, deoarece poate gestiona suprasarcina prin împărțirea traficului între mai multe rute – Este mai ieftin decât comutarea circuitului, deoarece poate folosi infrastructura existentă a rețelei Dezavantajele comutării pachetelor – Calitatea serviciului poate fi afectată de pierderea sau întârzierea pachetelor – Este mai dificil să se asigure QoS în comutarea pachetelor, deoarece lățimea de bandă este dinamică și fluctuează – Nu este potrivit pentru aplicații care necesită servicii în timp real, cum ar fi telefonul și videoconferințele Comutarea circuitului vs comutarea pachetelor În general, comutarea circuitului este mai potrivită pentru aplicații care necesită servicii în timp real și o calitate superioară a sunetului, cum ar fi telefonul și videoconferințele. Comutarea pachetelor este mai potrivită pentru aplicații de date și voce care nu necesită servicii în timp real și care pot tolera pierderea sau întârzierea pachetelor. În plus, comutarea pachetelor este mai eficientă din punct de vedere al utilizării lățimii de bandă și mai flexibilă în gestionarea suprasarcinii. În cele din urmă, alegerea între cele două modele depinde de nevoile specifice ale rețelei și de aplicațiile care rulează pe aceasta.

 3. area rețelei Suprasarcina poate duce la pierderea apelurilor și la congestie Suprasarcina poate duce la întârzieri și pierderi de pachete Avantajele comutării circuitului includ o calitate mai bună a apelurilor și o conexiune stabilă între utilizatori. Dezavantajele includ costuri mai mari și o capacitate limitată a rețelei. Avantajele comutării pachetelor includ o lățime de bandă dinamică și o capacitate mai mare a rețelei. Dezavantajele includ întârzieri și pierderi de pachete. În general, alegerea între comutarea circuitului și comutarea pachetelor depinde de nevoile specifice ale rețelei și de aplicațiile utilizate. Este important să înțelegem diferențele dintre cele două modele pentru a putea alege cel mai potrivit pentru rețeaua noastră.

Comments are closed.

Adblock
detector