Cum să creezi o mașină virtuală în Linux cu KVM

Cum să creezi o mașină virtuală în Linux cu KVM

Când vine vorba de crearea de mașini virtuale (VM), există câteva utilități la fel de utile mașină virtuală bazată pe kernel sau KVM. KVM este un hipervizor de tip 2 care a fost dezvoltat de Qumranet pentru a ajuta la crearea și menținerea mașinilor virtuale. Astăzi este una dintre cele mai populare metode de a crea o mașină virtuală în Linux.

Dacă sunteți familiarizați cu alte instrumente precum VirtualBox, nu vă mirați dacă găsiți KVM puțin la început. KVM nu este deosebit de ușor de utilizat, dar vă permite mult control asupra parametrilor mașinii virtuale. După ce ți-ai luat timpul să te obișnuiești cu KVM, vei găsi că ai la dispoziție o mulțime de opțiuni de configurare. În acest articol, vom analiza cum să creăm o mașină virtuală în Linux.

cerinţe:

 • Acces rădăcină

pachete:

 • qemu-kvm - Pachetul principal
 • libvirt -Serverul libvirtd
 • libvirt-client - Conține utilități dure și alte
 • Virt-instalare - Instalați mașini virtuale
 • Virt-vizualizator - Consolă de afișare pentru mașini virtuale

Înființat

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați dacă CPU are suport pentru virtualizare. Nouă ori din zece procesorul dvs. va avea acest lucru, dar trebuie să verificați pentru a vă asigura. Pentru aceasta, introduceți următoarea comandă:

$ cat / proc / cpuinfo

După ce ați introdus această comandă, doriți să derulați prin lista de rezultate până când veți vedea CPU ”steaguri“. Steagurile pe care le căutați sunt denumite SVM și VMX. svm este dacă executați un procesor AMD, iar acesta din urmă este dacă Intel este producătorul.

În continuare, trebuie să vă asigurați că toate modulele necesare ale kernel-ului au fost încărcate. Pentru a verifica acest lucru, executați următoarea comandă:

# ls mod | grep kvm
kvm_intel 200704 0
kvm 598016 1 kvm_intel
irqbypass 16384 1 kvm

În exemplul de mai sus kvm și kvm_intel au fost încărcate module. Este important să rețineți că dacă utilizați un procesor AMD, veți vedea în schimb modulul kvm_Amd. În unele ocazii, modulele nu se vor încărca automat. Dacă se întâmplă acest lucru, le puteți încărca manual folosind următoarea comandă:

# modprobe kvm_intel

Pentru a termina configurația, trebuie să încărcați demoni libvirtd. Pentru a lansa demonul libvirtd trebuie să introduceți următoarea comandă:

# systemctl activează - acum libvirtd

Crearea unei mașini virtuale

Acum că am avut grijă de configurația inițială, este timpul să creăm și să configuram mașina noastră virtuală. Pentru a face acest lucru, trebuie să intrăm în Virt-instalare comanda:

# virt-install - name = linuxconfig-vm \
--vcpus = 1 \
- memorie = 1024 \
--cdrom = / tmp / debian-9.0.0-amd64-netinst.iso \
- dimensiunea scutului = 5 \
--os-variant = debian8

Se întâmplă multe în comanda de mai sus și diferitele opțiuni pot fi identificate după cum urmează:

 • -Opțiunea nume - Atribuie un nume mașinii virtuale
 • -vcpus - Specifică numărul de procesoare care trebuie configurate
 • -memorie - opțiune utilizată pentru a determina cantitatea de memorie disponibilă pentru mașina oaspete în MiB și -cdrom
 • -disc - Folosit pentru a determina stocarea media pentru oaspete. Puteți utiliza opțiunea de dimensiune pentru a determina dimensiunea discului virtual și calea pentru a specifica calea care va fi utilizată pentru disc. Dacă nu este selectată nicio cale, discul nu poate fi găsit la $ HOME / .local / share / libvirt / images
 • -os-variant - Folosit pentru a configura oaspetele spre o versiune de sistem de operare. Dacă doriți să vizualizați toate sistemele acceptate, puteți introduce și această comandă: $ osinfo-interogare

Odată ce acest lucru este terminat Virt-vizualizator pachetul va fi instalat și va fi lansat programul de instalare a sistemului invitat:

Captura de ecran de instalare a Debian

Interacțiunea cu mașinile virtuale cu utilitatea Virsh

Utilitatea viitoare este una dintre cele mai bune metode de interacțiune cu mașinile tale virtuale. Pentru a începe să utilizați utilitarul virsh, trebuie să verificați câți invitați configurați există. Puteți face acest lucru rulând următoarea comandă:

# lista virală - toate

Introducerea acestei comenzi vă va arăta id, Nume, și stat a oaspeților configurați (inclusiv dacă sunt active sau nu.) Comanda virsh poate fi folosită de mai multe moduri, de exemplu:

 • închidere virală - închide oaspetele
 • distrugere aspră - Opriți oaspetele prin forță brută
 • viclean nedefinit - Ștergeți o mașină invitată
 • editare virală - Editați parametrii mașinii

Aici vom analiza cum puteți modifica parametrii mașinii:

# virsh edit linuxconfig-vm

Dacă doriți să creșteți numărul de module VCPU, trebuie să utilizați următoarea comandă:

1

Pentru a crește numărul de mașini pe care le-ați introduce:

2

Pentru a face modificările, trebuie să reporniți mașina virtuală. Pentru aceasta, introduceți următoarele:

# virsh reboot linuxconfig-vm

Pornirea mașinilor virtuale pe Boot

Există mulți oaspeți pe care doriți să îi aveți disponibili la pornire. Folosind comanda virsh vă puteți asigura că aveți mașinile virtuale disponibile la pornire. Pentru a face acest lucru, trebuie să introduceți următoarea comandă:

# virsh autostart linuxconfig-vm

Dacă doriți oricând să dezactivați această comandă, puteți introduce aceasta:

#virsh autostart - dezactivabil linuxconfig-vm

Mașini virtuale de clonare

În loc să creezi noi mașini virtuale tot timpul, poți clona și mașini existente. Pentru a face acest lucru, trebuie să introduceți următoarea comandă:

virt-clond \
--original = linuxconfig-vm \
- nume = linuxconfig-vm-clone \
--file = / var / lib / libvirt / images / linuxconfig / vm.qcow2

Opțiunile acestei comenzi sunt:

 • -original - Numele invitatului pe care doriți să îl clonați
 • -Nume - Numele noului invitat
 • -fişier - Folosit pentru a face referire la hard disk-urile virtuale pe care doriți să le clonați. Odată ce comanda este finalizată cu succes, un nou domeniu va fi creat apelat linuxconfig-vm-clona

Pentru a verifica domeniul, ar trebui să introduceți următoarea comandă:

# lista virală - toate

Cuvinte finale

Configurarea unei mașini virtuale cu KVM nu trebuie să fie complicată dacă vă familiarizați cu elementele fundamentale. În acest articol, tocmai am configurat elementele de bază, dar pe măsură ce deveniți mai experimentat, puteți adăuga mai mulți parametri pentru a configura mașinile virtuale mai eficient. Deocamdată, aceste setări vă vor scoate de pe sol și gata de a intra în lumea mașinilor virtuale KVM.

Vezi și: Ghid de virtualizare a funcțiilor de rețea

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − 63 =

Adblock
detector