Cum să începeți ca administrator de rețea

Cum să începeți ca administrator de rețea

Există multe căi pentru asumarea responsabilităților unui administrator de rețea. Unii oameni care își înființează propriile afaceri sau lucrează pentru o întreprindere mică, se consideră că îndeplinesc sarcini de administrare nete din necesitate, mai degrabă decât prin calificare. Majoritatea, însă, nu sunt chiar atât de norocoase. În mod normal, trebuie să te antrenezi spre obiectiv și apoi să cauți o poziție de juniori care să îți permită să te pregătești la locul de muncă și să studiezi pentru examene profesionale.

În acest ghid, veți citi despre cerințele educaționale și oportunitățile de instruire asta vă va intra într-un rol obișnuit de administrare a rețelei, mai degrabă decât în ​​a spera la noroc pur.

Cerințe educaționale

Va trebui să obțineți o educație terțiară pentru a vă califica pentru un post de administrare a rețelei. Aceasta înseamnă o calificare pe care o obțineți după ce ați terminat școala. Așadar, va trebui să consultați universitățile și colegiile locale pentru a progresa.

Cele mai bune oportunități vă vor veni dacă aveți o diplomă de licență. Cu toate acestea, dacă nu aveți timp, dacă nu vă puteți permite să nu ieșiți de pe piața muncii atât de mult timp, sau dacă pur și simplu nu vă calificați pentru un curs de licență, puteți lua cursuri mai scurte te duce pe scara spre succes. În Statele Unite, trebuie să căutați un „grad asociat„. În Marea Britanie, ar trebui să luați în considerare un „HND„.

Dacă doriți să vă folosiți cariera pentru a vă muta în străinătate pentru a lucra, rețineți că veți avea șanse mai bune de a intra într-o altă țară dacă aveți o diplomă de licență. Statele Unite vor elibera permisele de muncă numai profesioniștilor calificați în specializări la cerere. Din fericire, postul de Administrator de rețea se califică. Cu toate acestea, va trebui să fi finalizat un curs de patru ani. Dacă țara dvs. oferă trei ani de licență, ca în Marea Britanie, un curs care include un an de experiență în muncă aduce durata studiului până la patru ani și te califică pentru o viză H1-B din SUA.

Dacă aveți o calificare care a durat mai puțin de patru ani pentru a finaliza, va fi de așteptat să arătați trei ani de experiență de muncă pentru fiecare an în care educația dvs. a fost mai scurtă de patru ani.

Continuarea studiilor

Pentru a deveni un administrator de rețea complet calificat, mai degrabă decât un asistent perpetuu, va trebui să continuați studiul și ia calificări profesionale. Pe măsură ce vă apropiați de examenele finale de diplomă, trebuie să începeți să vă uitați în jur. Dacă cursul dvs. de studii include un stagiu, s-ar putea să vă ofere o continuare de către angajator în cazul în care vă petreceți experiența de muncă a anului. În acest caz, nu este neobișnuit ca firma să vă ofere sponsorizare pentru ultimul an de studiu și vă așteptați să începeți să lucrați cu normă întreagă acolo imediat ce terminați examenele. Dacă nu primiți un loc de muncă rezolvat înainte de a termina educația, trebuie să vă setați prioritățile.

Asigurați-vă că orice job obținut vă va permite să urmați Programul de certificare Cisco. Nu are niciun rost să urmați aceste cursuri Cisco fără un loc de muncă care să vă pună în contact cu o rețea, deoarece planul de curs presupune că lucrați și în industrie. Calea de instruire Cisco costă foarte mulți bani și necesită timp pentru studiu, deci va trebui să obțineți un stagiu care să vă ofere timp de studiu și în care angajatorul este de acord să vă plătească taxele..

Companie mica sau corporatie mare

Nu există o regulă grea și rapidă dacă este mai bine să-ți faci primul loc de muncă într-o companie mică sau într-o corporație mare.

Într-o companie mică, veți fi îndată să lucrați imediat cu „la formarea profesională” ceea ce înseamnă, în general, că veți fi aruncat la capătul adânc cu un manual și un telefon care nu încetează să sune cu reclamații pentru a rezolva.

Marile corporații înțeleg căile de carieră și programele de instruire și astfel vor avea mai multe șanse să integreze calificările Cisco în pregătirea dvs. Cu toate acestea, întreprinderile mari sunt mult mai precaute cu privire la cine le-a dat drumul în rețelele lor și în primii doi ani în acest mediu s-ar putea să vă vadă columbofili într-o nișă aparent fără punct de vedere și monoton. Aveți mai puțină experiență de lucru pentru o companie mare, deoarece un astfel de loc are de obicei o echipă mare pentru a gestiona rețeaua.

În ambele scenarii, gândește-te la obiectivele tale înainte de a merge la interviu. Dacă îi spui managerului unei rețele mari că vrei să te ocupi de toate aspectele administrării, este posibil să nu te angajeze. Dacă spuneți managerului unei companii mici că sunteți interesat doar să vă concentrați pe un aspect al rețelei, atunci probabil că nu veți primi acel loc de muncă.

Indiferent de tipul companiei la care lucrați, amintiți-vă doar că greșelile din administrarea rețelei pot distruge o companie și astfel managerii dvs. nu vor fi foarte iertători dacă faceți ceva greșit. Dacă sunteți tipul de persoană care iubește o provocare și poate avea succes în orice condiții, s-ar putea să fiți mai potrivit pentru modelul de lucru „Jack of all Trades” oferit de o companie mică. Dacă sunteți predispuși la erori sau chiar ghinionist, concentrați-vă mai mult pe „joburi de stand,”, Cum ar fi asistența de primă linie, în care veți interacționa cu utilizatorii și veți rezolva probleme simple urmând scripturi. După ce vă familiarizați cu rețeaua și cu soluțiile obișnuite la problemele standard, veți fi mai încrezător să aplicați pentru poziții care necesită abilități tehnice mai profunde, cum ar fi asistența de linia a doua sau dezvoltatorul tehnic.

Calea de instruire Cisco

Chiar dacă compania pentru care lucrați nu are dispozitive de rețea Cisco, trebuie să urcați pe cursul Cisco deoarece certificarea pe care o furnizează este standardul industriei. După ce puteți modifica setările pe un router Cisco, puteți face același lucru la aproape orice altă marcă de router. Singura diferență este că structura meniului din consolă ar putea fi puțin diferită. Cu toate acestea, la cursurile Cisco, veți afla despre cum să configurați serverele DHCP și DNS, cum să planificați subneting-urile, totul despre gestionarea adreselor IP, tipurile și capacitatea de cablu și sistemele de mesagerie de monitorizare a rețelei, printre alte subiecte.

O mare parte din materialul cursului se aplică abilităților practice în rețea, în general, mai degrabă decât modului de utilizare a produselor Cisco.

CCENT

Primul nivel pe care trebuie să îl atingeți este CCENT, care este Tehnician de rețea de intrare certificat Cisco calificare. Multe cursuri în domeniul IT legate de rețea integrează această calificare, astfel încât dacă luați una dintre acestea, veți avea deja această certificare sub centura dvs. înainte de a începe munca.

O alternativă la CCENT este Tehnician certificat Cisco (CCT) curs. Dacă doriți să deveniți administrator de rețea cu o anumită autoritate, nu permiteți angajatorului să vă înscrie pentru acest curs în loc de CCENT. CCT nu vă califică pentru a trece la CCNA.

CCNA

CCNA înseamnă Cisco Certified Network Associate. Toți angajatorii doresc CCNA, Deci, dacă doriți să faceți cei mari, veți avea nevoie de această certificare. Chiar dacă nu doriți să schimbați locurile de muncă și să lucrați pentru o altă companie, faptul că există o coadă de angajatori care doresc să angajeze tehnicieni calificați CCNA vă vor menține angajatorul actual pe degetele de la picioare și vă vor păstra salariile în concordanță cu ofertele pe care le puteți face ajunge în altă parte.

Dacă doriți să obțineți un loc de muncă în străinătate, având o experiență de câțiva ani, o diplomă, ȘI CCNA înseamnă că companiile de peste mări vă vor angaja după doar un interviu telefonic și, de asemenea, pot plăti pentru costurile de zbor și relocare. Pe scurt, CCNA ar trebui să fie obiectivul dvs. de carieră.

Din păcate, în ultimii ani, peisajul CCNA a devenit destul de complicat. Nu există un singur curs CCNA; în schimb există un curs specializat pentru fiecare aspect al rețelei. Deci, înainte de a începe să studiați pentru CCNA, trebuie să decideți în ce zonă de rețea doriți să intrați. Iată o captură de ecran de pe site-ul Cisco Learning Network care prezintă toate diferitele trasee de carieră pe care le puteți urma cu certificarea Cisco.

Niveluri de certificare Cisco

După cum puteți vedea din grafic, există multe versiuni de CCNA:

 • Nor CCNA
 • Colaborarea CCNA
 • CyberOps CCNA
 • Centrul de date CCNA
 • CCDA
 • CCNA Industrial
 • Rutare CCNA și comutare
 • CCNA Security
 • CCNA SP
 • CCNA Wireless

La nivelul CCNA, ați ajuns ca administrator de rețear. Dacă doriți să progresați mai departe în managementul superior sau chiar să vă ridicați în sala de consiliu, există calificări și mai mari pe care le puteți solicita.

Vezi si: CCNA: Ultimate Guide

CCNP

Un loc de muncă profesional Cisco Certified Network vă va ajuta ridicați-vă într-o poziție de conducere. Cu toate acestea, dacă veți căuta vechimea în muncă, calificarea CCNP nu va fi suficientă. De asemenea, compania dvs. va trebui să vă ofere instruire în managementul proiectelor, managementul personalului, dreptul angajării și planificarea bugetului. O altă cale de carieră pe care ai putea să o alegi cu CCNP în CV-ul tău este specialistul în materie, consultanța pre-vânzare și licitarea și rolurile legislației guvernamentale sau ai putea să-ți înființezi propria afacere..

CCIE

Certificarea CCIE te va duce în vârful domeniului de specializare. Acesta este motivul pentru care calificarea se numește Cisco Certified Internetwork Expert. Nu multe persoane iau certificarea Cisco până la acest nivel. De fapt, majoritatea administratorilor de rețea opresc calea de educație Cisco cu CCNA. Dacă treci la nivelul CCIE, ar trebui să urmărești să fii consultantul principal sau un partener într-o consultanță.

Dacă deveniți freelancer independent, CCIE ar fi considerat necalificat. Nu veți putea într-adevăr să vă măriți rata din ceea ce ați câștiga cu un CCNP sau chiar banii cu experiență de mulți ani și o calificare CCNA.

Asteptarile salariale

Dacă ai intrat în administrarea rețelei pentru a câștiga bani, salariul cel mare doar începe cu adevărat odată ce obțineți CCNA. După ce ai calificarea, te poți aștepta să faci 55.000 USD pe an, dar această calificare te va duce până la 90.000 USD sau chiar în șase cifre în trei sau patru ani, potrivit Payscale.

Banii pe care îi faceți depind de locul în care locuiți și de tipul companiei pentru care lucrați. Veți face capătul superior al scării salariilor în orașele mari, precum New York City sau San Francisco, dar rețineți că costul vieții în acele locuri este foarte mare. În general, consultanțele plătesc și mai mult. Cu toate acestea, vă așteptați să ocupați orice locație oriunde în țară, ceea ce ar putea însemna să trăiți într-un hotel, departe de familia dvs., luni întregi.

Una care ai CCNA și o experiență de câțiva ani, ai putea lua în considerare și a merge independent. Acest lucru va plăti și mai mult din punct de vedere al venitului lunar, dar nu veți primi beneficii non-salariale, cum ar fi instruirea plătită, salariul medical sau concediul plătit.

În Marea Britanie, un CCNA vă va câștiga de la 37.000 la 52.000 lire sterline. Din nou, locația în care lucrați va influența salariile oferite cu Londra care oferă cele mai mari salarii, dar va suporta cele mai mari costuri de viață. Scalele de salarii nu exprimă pe deplin potențialul de câștig al administratorilor de rețea din Marea Britanie, însă, deoarece este foarte frecvent ca tehnicienii cu înaltă experiență să meargă independent.

Beneficiile ridicate salariale oferite angajaților din Marea Britanie înseamnă că există un diferențial mare între salariile angajaților și ratele pe care le fac freelancerii. Un freelancer CCNA în afara Londrei se poate aștepta să facă aproximativ 350 GBP pe zi iar la Londra rata este în jur 450 £ pe zi.  Dacă doriți să rămâneți angajați, căutați o deschidere la una dintre marile firme de consultanță pentru a vă ridica salariul. De asemenea, companiile specializate în securitate tind să plătească mult mai mult decât media pentru administratorii de rețea cu experiență.

Începeți în cariera

Nu există niciodată un moment plictisitor când ești administrator de rețea. Primul tău port de apel ar trebui să fie cursul posibil pe care l-ai putea urma pentru a te califica pentru un loc de muncă. Deși există o serie de cursuri online disponibile, angajatorii caută cu adevărat oameni care au calificări universitare sau universitare. Așadar, căutați pe web instituțiile de învățământ din apropierea dvs. și aflați ce cursuri oferă.

Ați fost la universitate pentru a intra în administrarea rețelei sau ați găsit o altă oportunitate de a intra în domeniu? Sunteți acum examene CCNA și sunteți mulțumit de fluxul de specializare pe care l-ați ales? Ați reușit să călătoriți sau să vă mutați în străinătate datorită alegerii dvs. de carieră ca administrator de rețea? Partajați experiențele dvs. lăsând un mesaj în secțiunea Comentarii de mai jos.

Imagini:

 • Administrator de rețea de la Pixabay. Domeniu public.
 • Niveluri de certificare Cisco din rețeaua de învățare Cisco. Utilizare potrivita.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 + = 33

Adblock
detector