Cum să monitorizați traficul de router plus cele mai bune instrumente

Cum să monitorizați traficul de router plus cele mai bune instrumente

Routerul este autostrada rețelei dvs. Dispozitivele din rețeaua dvs. trimit constant trafic înainte și înapoi pentru a vă conecta cu alte dispozitive și a accesa servicii online. Traficul schimbat între dispozitive îți spune multe despre rețeaua ta. Prin monitorizarea traficului de rețea puteți identifica atacuri cibernetice și evenimente de rețea care vor afecta stabilitatea conexiunii dvs. În acest articol, vom analiza cum să monitorizăm traficul de router.

Dacă ai făcut-o aici căutând cele mai bune instrumente pentru acest post, iată trei cele mai bune instrumente pentru monitorizarea traficului de router:

 1. SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer (ÎNCERCARE GRATUITĂ) Efectuați monitorizarea și analiza traficului în timp real și a lățimii de bandă folosind datele de flux care sunt încorporate în cele mai multe routere.
 2. Paessler PRTG Network Monitor (PROB GRATUIT) Auto-detectează și începe monitorizarea tuturor routerelor de rețea conectate și oferă date de performanță bune pentru identificarea defecțiunilor și blocajelor de trafic.
 3. ManageEngine NetFlow Analyzer Monitorizarea rețelei în timp real care utilizează fluxul de date. Capabil să detecteze schimbările de mediu și să alerteze alerte.

De ce am nevoie pentru a monitoriza traficul de router?

Monitorizarea traficului de rețea este importantă pentru monitorizarea performanței rețelei și dispozitivelor conectate. Dispozitivele și aplicațiile de zi cu zi folosesc traficul de rețea pentru a opera și este important să vă asigurați că resursele de rețea sunt distribuite uniform pentru a susține toate aceste servicii.

De exemplu, dacă aveți o aplicație care consumă o cantitate disproporționată de lățime de bandă, alte servicii vor suferi de latență și întreruperi. Prin monitorizarea traficului de router, puteți identifica ce aplicație creează problema și puteți lua măsuri pentru a readuce conexiunea la normal.

Dacă li se permite să treacă neîncercat, porțile de lățime de bandă pot lua resursele de rețea departe de alte dispozitive. Cu alte cuvinte, monitorizarea regulată a traficului este vitală pentru a vă asigura că performanța rețelei rămâne la viteză.

Utilizarea routerului dvs. pentru a monitoriza traficul

Când monitorizați traficul de rețea aveți posibilitatea să alegeți monitorizarea direct prin router sau să utilizați un instrument de monitorizare a rețelei terțe. În această secțiune, vom analiza cum puteți utiliza un router pentru a monitoriza traficul dvs. de rețea. Înainte de a începe, este important să rețineți că procesul va depinde de marca și modelul routerului dvs. Acestea fiind spuse, există o serie de asemănări între furnizori:

 • Dacă doriți să folosiți routerul pentru a monitoriza traficul de rețea, trebuie mai întâi să găsiți adresa IP locală a routerului. Dacă nu ați modificat adresa IP, probabil că va fi 192.168.1.1. 
 • Pe Windows dacă nu știți adresa IP, deschideți o prompt de comandă și introduceți următoarea comandă:
  Un ghid pentru UDP (User Datagram Protocol)

C: \ Users \ Comparitech>configurare ip

Vă veți găsi adresa IP listată lângă Gateway implicit, care va arăta așa:

Gateway implicit . . . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.6

 • Acum că aveți adresa IP, deschideți browserul web și introduceți adresa IP în bara de căutare. Acum apăsați introduce.
 • Va apărea o pagină care vă solicită să introduceți administratorul routerului nume de utilizator și parola. Dacă nu ați configurat un nume de utilizator și o parolă unici, ar trebui să verificați documentația routerului pentru a găsi datele de autentificare implicite. (De asemenea, puteți căuta online informații despre setările din fabrică ale unui furnizor).
 • Odată conectat, veți putea interacționa cu interfața routerului. Ce date de performanță puteți vizualiza în această etapă depinde de vânzătorul care a produs-o. Încercați să căutați o listă de dispozitive sau o secțiune de stare (unele routere moderne au secțiuni de monitorizare a lățimii de bandă).
 • După ce găsiți o secțiune care afișează traficul de rețea, puteți începe să căutați ce dispozitive folosesc cea mai mare lățime de bandă. Dacă nu găsiți aceste informații sau nu există suficiente detalii, atunci va trebui să utilizați un instrument de monitorizare a rețelei.

Cum să monitorizați traficul de rețea cu un sniffer de pachete (Wireshark)

Cum să monitorizați traficul de router plus cele mai bune instrumente

Monitorizarea traficului de router cu un instrument de monitorizare a rețelei este cea mai bună cale de urmat datorită gamei de opțiuni de monitorizare pe care le aveți la dispoziție. Wireshark este unul dintre cei mai populari analizatori wifi sau snifferi de pachete din lume. Multe întreprinderi folosesc acest instrument pentru a monitoriza traficul rețelei.

Wireshark este utilizat pe scară largă, deoarece este gratuit și poate monitoriza în mod fiabil performanța rețelei. În această secțiune, vom analiza cum puteți utiliza Wireshark pentru a vă monitoriza rețeaua.

Înainte de a începe, va trebui să descărcați și să instalați programul de pe acest link aici. În timpul procesului de instalare, asigurați-vă că instalați WinPcap atunci când vi se solicită, astfel încât să puteți captura trafic de rețea în direct.

Acum că programul este instalat, este timpul să începeți să configurați setările de monitorizare.

Odată lansat Wireshark, sub Captură vi se vor afișa diferite tipuri de conexiuni: conexiune la rețea Bluetooth, Ethernet, rețea numai pentru gazdă VirtualBox și Wi-Fi.

 1. Primul lucru tu trebuie să faceți este să alegeți ce tip de rețea doriți să monitorizați – Wifi este utilizat în acest exemplu (utilizați Schimb sau Ctrl taste pentru selectarea mai multor rețele).
 2. Apasă pe Captură butonul din partea de sus a ecranului.
 3. Odată afișat meniul derulant apăsați start pentru a începe captarea pachetelor (sau dublu click în rețeaua din care doriți să capturați date).
 4. Pentru a opri capturarea faceți clic pe roșu Stop butonul de lângă finul rechinului din bara de instrumente.

Citirea pachetelor de date în Wireshark 

Acum că ați capturat pachete în Wireshark, este timpul să le inspectați. În Wireshark, datele din pachetele capturate sunt împărțite în trei secțiuni diferite. Fiecare dintre aceste secțiuni vă oferă informații diferite. Aceste secțiuni sunt:

 • Lista pachetelor – Situat sub bara de căutare. Afișează numărul, ora, destinația sursei, protocolul și informațiile protocoalelor capturate. Secțiunea listei de pachete vă va oferi principalele detalii de care aveți nevoie în timpul monitorizării.
 • Detalii pachet – Amplasat sub Pachet panoul listei. Arată protocoalele din pachetul selectat. Puteți face clic pe săgeata de lângă pachetul de date pentru a vizualiza mai multe informații.
 • Bytes de pachete – Amplasat în partea de jos a ecranului de sub Detalii pachet panoul. Arată datele interne ale pachetului în format hexadecimal.
  SolarWinds Time Viewer Viewer pentru Wireshark: o recenzie

Acestea sunt cele trei zone în care trebuie să priviți când monitorizați capturile de pachete. Este important de reținut că Wireshark folosește codarea culorilor pentru a ajuta utilizatorul să distingă între tipurile de pachete capturate. Pentru a afla ce denumește fiecare culoare pe care faceți clic pe pachet Vedere > Reguli de colorat. Puteți crea noi reguli apăsând butonul + butonul sau șterge reguli cu buton.

Utilizarea filtrelor în Wireshark 

Atunci când capturați date în Wireshark, va trebui să configurați un filtru de captare pentru a limita informațiile pe care le colectați. Pentru a filtra pachetele de pe Wireshark, faceți clic pe butonul Filtru caseta de sub bara de instrumente și introduceți TCP (sau un alt protocol pentru care doriți să filtrați). Criteriile de căutare TCP vor asigura că sunt capturate doar pachetele care utilizează protocolul TCP. Puteți utiliza, de asemenea, semn de carte pictograma din stânga câmpului de intrare pentru a activa alte filtre populare.

În plus, puteți aplica filtre pentru a filtra datele care au fost deja înregistrate. Acestea sunt numite Filtre de afișare.

Trei cele mai bune instrumente și software de monitorizare a traficului de router

Deși Wireshark este un instrument bun, acesta nu oferă varietatea de caracteristici sau experiența rafinată a utilizatorului pe care o fac multe alte instrumente proprii. În această secțiune, vom analiza primele trei instrumente alternative pentru monitorizarea traficului de rețea:

1. SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer (PROBLE GRATUIT)

Cum să monitorizați traficul de router plus cele mai bune instrumente

SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer este un instrument de monitorizare a infrastructurii care monitorizează traficul de router pentru o varietate de furnizori de software. Programul oferă lățimea de bandă și monitorizarea performanței care poate fi gestionat prin intermediul tabloul de bord pentru analiza performanței. Tabloul de bord de analiză a performanței permite utilizatorului să tragă și să plaseze valorile de performanță pe o cronologie care arată tendințele generale ale datelor de rețea din rețea.

SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer utilizări NetFlow, J-Flow, sFlow, NetStream, IPFix, și SNMP pentru a vă monitoriza rețeaua. Pentru monitorizarea lățimii de bandă, platforma poate identifica aplicații sau dispozitive de înfășurare a lățimii de bandă. Toate aceste informații pot fi vizualizate prin intermediul tabloului de bord. Puteți vedea graficele de plăcintă cu Top 10 aplicații și Surse NetFlow.

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe de monitorizare a lățimii de bandă detaliate, dar accesibile, SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer este o alternativă excelentă la Wireshark. Software-ul pornește de la un preț de 1.945 USD (1.560 GBP). Este deasemenea o 30 de zile de încercare gratuită versiunea pe care o puteți descărca.

  8 cele mai bune platforme de servicii de protecție DDoS

SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

Cum să monitorizați traficul de router plus cele mai bune instrumente

Paessler PRTG Network Monitor este un alt instrument de monitorizare a rețelei care poate fi utilizat pentru monitorizarea traficului. Monitor de rețea PRTG utilizări SNMP, NetFlow, sFlow, și jFlow pentru a monitoriza performanța rețelei. Instrumentul permite utilizatorului să măsoare consumul de lățime de bandă al dispozitivelor din rețea pentru a vă asigura că niciun dispozitiv nu utilizează prea multe resurse.

Senzor de trafic SNMP vine preconfigurat pentru a afișa datele despre trafic Trafic în, Trafic afară, și Total trafic. Acestea pot fi extinse pentru a include Erori la intrare și la ieșire, Renunță la intrare și la ieșire, Pachetele Unicast intră și ieșesc, Pachete non-unicast în și în afara, Pachete multicast în interior și în exterior, Difuzați pachete de intrare și de ieșire, și Protocoale necunoscute. Puteți selecta între date în direct sau date istorice într-o perioadă de timp aleasă.

Monitor de rețea PRTG este gratuit pentru mai puțin de 100 de senzori. Dacă doriți mai mult, va trebui să achiziționați un upgrade. Versiuni plătite ale Monitor de rețea PRTG începe de la 1.600 USD (1.283 £) pentru 500 de senzori și o instalație de server de până la 60.000 USD (48.126 £) pentru senzori nelimitați și cinci instalații de server. Este un Versiune de încercare gratuită de 30 de zile.

Paessler PRRG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

3. ManageEngine NetFlow Analyzer

Cum să monitorizați traficul de router plus cele mai bune instrumente

ManageEngine NetFlow Analyzer este un monitor de lățime de bandă care analizează traficul de rețea în timp real. Software-ul acceptă datele de flux sub formă de NetFlow, sFlow, IPFix, Netstream, jFlow, și AppFlow. Toate aceste informații pot fi vizualizate din tabloul de bord care vă oferă o vedere completă a performanței rețelei. De exemplu, puteți vizualiza diagrame plăcute pe aplicațiile de top și protocoalele de top din rețea.

Pentru a monitoriza schimbările din mediul dvs., ManageEngine NetFlow Analyzer are alertă bazată pe prag. Puteți configura propriile valori de prag pentru a decide ce activitate va declanșa o alertă. De exemplu, puteți stabiliți un prag pentru utilizarea lățimii de bandă și stabiliți numărul de ori în care utilizarea poate fi depășită înainte de a trimite o alertă înainte.

ManageEngine NetFlow Analyzer este disponibil pentru ferestre și Linux și este disponibil ca versiune esențială sau Enterprise. Versiunea Essential costă 595 USD (477 GBP) cu 10 licențe pentru interfețe și suport pentru fluxuri de până la 50k.

Versiunea Enterprise costă 1.295 USD (1.039 GBP) cu licențe pentru 10 interfețe și suport pentru fluxuri de până la 80k per colector. Există, de asemenea, o versiune de încercare gratuită de 30 de zile pe care o puteți descărca de pe acest link aici.

Monitorizarea traficului de router cu un monitor de rețea

Deși există nenumărate modalități de monitorizare a traficului de router, vă recomandăm să descărcați un instrument de monitorizare a rețelei pentru cele mai bune rezultate. Chiar și cele mai bune routere vă pot arăta doar atât de multe informații. Utilizarea unei soluții specializate de monitorizare a rețelei vă va oferi o vizibilitate mult mai bună.

Instrumente de genul Wireshark, SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer, Monitor de rețea PRTG, și ManageEngine NetFlow Analyzer sunt toate ideale pentru monitorizarea traficului de rețea în întreprinderile moderne.

About the author

Comments

 1. ator și o parolă, acestea ar trebui să fie setate la valorile implicite ale producătorului. După ce ați introdus numele de utilizator și parola, veți fi redirecționat către pagina de administrare a routerului. În această pagină, căutați opțiunea de monitorizare a traficului sau de jurnalizare a traficului. Această opțiune poate fi găsită în diferite locații, în funcție de modelul routerului dvs. În general, ar trebui să fie în secțiunea de administrare sau în secțiunea de securitate. După ce ați găsit opțiunea de monitorizare a traficului, activați-o și salvați setările. Acum puteți monitoriza traficul de rețea prin intermediul routerului dvs.

  Cum să monitorizați traficul de rețea cu un sniffer de pachete (Wireshark)

  O altă opțiune pentru monitorizarea traficului de rețea este utilizarea unui sniffer de pachete, cum ar fi Wireshark. Acest software vă permite să interceptați și să analizați traficul de rețea care trece prin rețeaua dvs. Pentru a utiliza Wireshark, trebuie să descărcați și să instalați software-ul pe un dispozitiv conectat la rețeaua dvs. După ce ați instalat software-ul, deschideți-l și selectați interfața de rețea pe care doriți să o monitorizați. Apoi, începeți capturarea traficului de rețea și analizați datele pentru a identifica problemele de performanță sau atacurile cibernetice.

  Trei cele mai bune instrumente și software de monitorizare a traficului de router

  1. SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer (PROBLE GRATUIT)

  SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer este un instrument puternic de monitorizare a traficului de rețea care vă permite să monitorizați și să analizați traficul în timp real. Acest software utilizează datele de flux care sunt încorporate în cele mai multe routere pentru a vă oferi o imagine detaliată a traficului de rețea. SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer vă permite să identificați problemele de performanță și să detectați atacurile cibernetice în timp real.

  2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

  Monitorul de rețea PRTG Paessler este un instrument puternic de monitorizare a traficului de rețea care vă permite să auto-detectați și să monitorizați toate routerele de rețea conectate. Acest software vă oferă date de performanță bune pentru identificarea defecțiunilor și blocajelor de trafic. Monitorul de rețea PRTG Paessler vă permite să monitorizați traficul de rețea în timp real și să identificați problemele de performanță înainte ca acestea să devină o problemă majoră.

  3. ManageEngine NetFlow Analyzer

  ManageEngine NetFlow Analyzer este un instrument puternic de monitorizare a traficului de rețea care utilizează fluxul de date pentru a vă oferi o imagine detaliată a traficului de rețea. Acest software vă permite să monitorizați traficul de rețea în timp real și să detectați schimbările de mediu. ManageEngine NetFlow Analyzer vă permite să alertați alerte și să identificați problemele de performanță înainte ca acestea să devină o problemă majoră.

  Monitorizarea traficului de router cu un monitor de rețea

  În concluzie, monitorizarea traficului de rețea este importantă pentru a vă asigura că performanța rețelei rămâne la viteză. Puteți utiliza routerul dvs. sau un sniffer de pachete, cum ar fi Wireshark, pentru a monitoriza traficul de rețea. De asemenea, puteți utiliza un instrument de monitorizare a rețelei terțe, cum ar fi SolarWinds NetFlow

 2. igurat niciodată routerul, numele de utilizator și parola implicite ar trebui să fie listate în manualul routerului sau pe site-ul web al producătorului. După ce ați introdus numele de utilizator și parola, veți fi redirecționat către pagina de administrare a routerului. În această pagină, ar trebui să găsiți o opțiune pentru a monitoriza traficul de rețea. În funcție de routerul dvs., această opțiune poate fi numită diferit, dar ar trebui să fie ușor de găsit. Dacă nu puteți găsi opțiunea de monitorizare a traficului de rețea în pagina de administrare a routerului, verificați manualul routerului sau site-ul web al producătorului pentru instrucțiuni specifice. Cum să monitorizați traficul de rețea cu un sniffer de pachete (Wireshark) Dacă doriți să utilizați un instrument de monitorizare a rețelei terțe, Wireshark este o opțiune populară și gratuită. Wireshark este un sniffer de pachete care vă permite să interceptați și să analizați traficul de rețea. Iată cum să utilizați Wireshark pentru a monitoriza traficul de rețea: Descărcați și instalați Wireshark de pe site-ul web oficial. Deschideți Wireshark și selectați interfața de rețea pe care doriți să o monitorizați. Apăsați butonul de pornire pentru a începe capturarea traficului de rețea. După ce ați capturat traficul de rețea, utilizați filtrele pentru a analiza traficul de rețea pentru a identifica problemele de performanță sau atacurile cibernetice. Trei cele mai bune instrumente și software de monitorizare a traficului de router 1. SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer (PROBLE GRATUIT) SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer este un instrument puternic de monitorizare a traficului de rețea care vă permite să monitorizați și să analizați traficul de rețea în timp real. Acest instrument utilizează datele de flux care sunt încorporate în cele mai multe routere pentru a vă oferi o imagine detaliată a traficului de rețea. SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer oferă, de asemenea, alerte în timp real pentru a vă avertiza cu privire la problemele de performanță sau atacurile cibernetice. 2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT) Monitorul de rețea PRTG Paessler este un instrument de monitorizare a rețelei puternic care vă permite să monitorizați toate routerurile de rețea conectate și să oferiți date de performanță bune pentru identificarea defecțiunilor și blocajelor de trafic. Acest instrument auto-detectează toate routerurile de rețea conectate și oferă o interfață ușor de utilizat pentru a analiza traficul de rețea. 3. ManageEngine NetFlow Analyzer ManageEngine NetFlow Analyzer este un instrument puternic de monitorizare a traficului de rețea care utilizează fluxul de date pentru a vă oferi o imagine detaliată a traficului de rețea. Acest instrument este capabil să detecteze schimbările de mediu și să alerteze alerte în timp real pentru a vă avertiza cu privire la problemele de performanță sau atacurile cibernetice. Monitorizarea traficului de router cu un monitor de rețea În concluzie, monitorizarea traficului de rețea este importantă pentru a vă asigura că performanța rețelei rămâne la viteză. Puteți utiliza routerul dvs. pentru a monitoriza traficul de rețea sau puteți utiliza un instrument de monitorizare a rețelei terțe, cum ar fi Wireshark sau SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer. Indiferent de instrumentul pe care îl utilizați, monitorizarea regulată a traficului este vitală pentru a v

 3. ă utilizați credențialele implicite furnizate de producătorul routerului. Acestea pot fi găsite în manualul de utilizare sau pe site-ul web al producătorului. După ce ați introdus numele de utilizator și parola, veți fi redirecționat către pagina de administrare a routerului. În funcție de modelul routerului dvs., puteți găsi o opțiune de monitorizare a traficului în secțiunea de administrare. Această opțiune poate fi numită “Monitorizare trafic” sau “Statistici de trafic”. Dacă nu găsiți această opțiune, verificați manualul de utilizare sau site-ul web al producătorului pentru a vedea dacă routerul dvs. are această funcție. După ce ați găsit opțiunea de monitorizare a traficului, puteți vizualiza datele de trafic pentru fiecare dispozitiv conectat la rețea. Aceste date pot include cantitatea de date trimise și primite, viteza de transfer și adresele IP ale dispozitivelor. În general, utilizarea routerului pentru a monitoriza traficul de rețea poate fi utilă pentru a obține o imagine de ansamblu a performanței rețelei dvs. Cu toate acestea, dacă doriți să obțineți date mai detaliate și să identificați problemele de rețea mai precis, ar trebui să utilizați un instrument de monitorizare a rețelei terțe. Cum să monitorizați traficul de rețea cu un sniffer de pachete (Wireshark) Un sniffer de pachete este un instrument de monitorizare a rețelei care interceptează și analizează traficul de rețea. Unul dintre cele mai populare instrumente de acest tip este Wireshark. În această secțiune, vom analiza cum puteți utiliza Wireshark pentru a monitoriza traficul de rețea. Înainte de a începe, trebuie să descărcați și să instalați Wireshark de pe site-ul web oficial. După ce ați instalat Wireshark, urmați acești pași pentru a monitoriza traficul de rețea: 1. Deschideți Wireshark și selectați interfața de rețea pe care doriți să o monitorizați. 2. Apăsați butonul “Start” pentru a începe capturarea traficului de rețea. 3. Lăsați Wireshark să ruleze timp de câteva minute pentru a colecta suficiente date. 4. După ce ați colectat suficiente date, opriți capturarea traficului de rețea apăsând butonul “Stop”. 5. Utilizați filtrele de Wireshark pentru a analiza datele de trafic. Puteți filtra datele după adrese IP, protocoale sau alte criterii. În general, utilizarea unui sniffer de pachete poate fi utilă pentru a identifica problemele de rețea și pentru a obține o imagine de ansamblu a traficului de rețea. Cu toate acestea, utilizarea unui sniffer de pachete poate fi dificilă pentru utilizatorii neexperimentați și poate necesita o anumită cunoaștere a protocoalelor de rețea. Trei cele mai bune instrumente și software de monitorizare a traficului de router Dacă doriți să monitorizați traficul de rețea în mod regulat și să identificați problemele de rețea în timp util, ar trebui să utilizați un instrument de monitorizare a rețelei terțe. În această secțiune, vom analiza trei dintre cele mai bune instrumente și software de monitorizare a traficului de router. 1. SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer (PROBLE GRATUIT) SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer este un instrument puternic de monitorizare a traficului de rețea care utilizează datele de flux pentru a analiza traficul de rețea. Acest instrument poate fi utilizat

Comments are closed.