Cum să remediați pierderea pachetelor

Cum să remediați pierderea de pachete

Pierderea pachetelor este una dintre cele mai importante metrici ale performanței rețelei, dar care este pierderea pachetelor, ce o provoacă și cum o rezolvați?

Ce este pierderea pachetelor?

Pierderea pachetelor se referă la orice pachete de date care sunt pierdute sau aruncate în tranzit în timpul călătoriei printr-o rețea de calculatoare.

Pierderea pachetelor ar putea fi cauzată de o defecțiune sau o ineficiență a unei componente care transportă date într-o rețea, cum ar fi un router defect, o conexiune de cablu liberă sau un semnal wifi defect.

Pierderea pachetelor poate fi, de asemenea, intenționată, de exemplu atunci când este utilizată pentru a restricționa debitul în timpul apelurilor VoIP sau fluxurilor video, pentru a evita întârzierile de timp, în special în perioadele de congestionare ridicată a rețelei. Acest lucru duce la fluxuri și apeluri de calitate inferioară care afectează negativ experiența utilizatorului. Pentru a remedia pierderea de pachete, trebuie să determinați ce părți ale rețelei dvs. contribuie la problemă.

Cum să remediați pierderea de pachete

 1. Verificați conexiunile la rețeaua fizică - Verificați să vă asigurați că toate cablurile și porturile sunt conectate și instalate corespunzător.
 2. Reporniți hardware-ul - Repornirea router-urilor și a hardware-ului în rețeaua dvs. poate ajuta la oprirea multor erori sau erori tehnice.
 3. Folosiți conexiuni prin cablu  - Folosirea conexiunilor prin cablu și nu conexiunile fără fir poate îmbunătăți calitatea conexiunii.
 4. Eliminați sursele de interferență - Îndepărtați orice ar putea cauza interferențe. Liniile electrice, camerele de luat vederi, difuzoarele wireless și telefoanele wireless provoacă interferențe în rețele.
 5. Actualizați software-ul dispozitivului - Menținerea dispozitivelor actualizate vă va ajuta să vă asigurați că nu există erori în sistemul de operare care cauzează pierderi de pachete.
 6. Înlocuiți hardware-ul învechit sau deficitar - Actualizarea infrastructurii de rețea vă permite să scăpați complet de hardware deficitar.
 7. Utilizați setările QoS - Prioritizează traficul de rețea pe baza aplicațiilor care sunt cele mai importante. De exemplu, prioritizează traficul vocal sau video.

Instrumente de monitorizare a rețelei pentru detectarea pierderilor de pachete

Cu cât rețeaua este mai strânsă, cu routere și conexiuni mai bune, cu atât este mai puțin probabil să se confrunte cu pierderi de pachete. Dar, în mod invariabil, multe comunicări se întâmplă pe internet și nu toate hameiul sunt cunoscute pe parcurs. Aceasta înseamnă că ar trebui să anticipăm întotdeauna un anumit nivel de pierdere de pachete în comunicațiile de date. Din fericire, unele sisteme foarte eficiente de monitorizare a rețelei sunt disponibile astăzi.

Acoperim fiecare dintre instrumentele care au făcut această listă cu mult mai detaliat mai jos, dar dacă aveți timp doar pentru un rezumat, iată lista noastră cu cele mai bune 5 sisteme de monitorizare a rețelei:

 1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (TRIAL GRATUIT) - verificator de sănătate complet al dispozitivului de rețea, care rulează pe Windows Server, care folosește SNMP pentru monitorizare live.
 2. Monitorizarea pierderilor de pachete de analizor cu PRTG (GRATUIT) - Un instrument de monitorizare a rețelei, a serverului și a aplicațiilor care include un senzor Ping, un senzor de calitate a serviciului și un senzor Cisco IP SLA.
 3. ManageEngine OpManager - Sistem de gestionare a rețelei pentru Windows și Linux care folosește SNMP pentru a verifica starea dispozitivului.
 4. Nagios XI - Suită gratuită de gestionare a rețelei care rulează pe Linux.
 5. Ipswitch WhatsUp Gold - Instrument de gestionare a rețelei bazat pe Windows care utilizează proceduri SNMP pentru a comunica cu dispozitivele de rețea.

Determinarea probabilității de pierdere a pachetelor

Cum să remediați pierderea pachetelor

Pierderea pachetelor este mai puțin probabilă în rețelele private, cu fir, dar foarte probabilă pe conexiunile de internet de lungă distanță. Filozofia IP de transmitere a pachetelor de date prin rețele oferă fiecărui router decizia cu privire la unde ar trebui trecut un pachet. Calculatorul care trimite nu are control asupra traseului pe care îl va lua pachetul.

Încrederea pe routere individuale pentru a lua decizii de rutare înseamnă fiecare punct de acces pe ruta trebuie să păstreze o bază de date cu direcții preferate pentru fiecare destinație finală. Această strategie deconectată funcționează de cele mai multe ori. Cu toate acestea, un router nu poate ști instantaneu dacă un alt router dincolo de linie este supraîncărcat sau defect.

Toate routerele informează periodic dispozitivele vecine despre condițiile de stare. O problemă la un moment dat se recurge la recalculări efectuate pe routerele vecine. Un bloc de trafic dintr-un router este notificat tuturor routerelor de pe internet, determinând toate routerele să recalibreze căile care altfel ar fi trecut prin routerul cu probleme. Lanțul de informații necesită timp pentru a se propaga.

Uneori, un router va calcula calea cea mai bună și va trimite un pachet pe o rută blocată. Până când pachetul se apropie de acest blocaj, routerele care se apropie mai mult de problemă vor ști deja despre acesta și vor reambala pachetul în jurul vecinului defect. Că redirecționarea poate supraîncărca routere alternative. Dacă defectul de pe un router împiedică trimiterea notificărilor de stare, atunci pachetul va fi trimis către routerul indiferent.

Pe scurt, cu cât un pachet trebuie să călătorească, cu atât vor trece mai multe routere. Mai multe routere înseamnă mai multe puncte potențiale de eșec și o probabilitate mai mare ca un pachet să fie abandonat.

Considerații privind pierderea pachetelor

Nu veți ajunge niciodată la un punct în care infrastructura de rețea a companiei dvs. să înregistreze pierderi de pachete zero. Ar trebui să vă așteptați ca această performanță să fie redusă atunci când faceți conexiuni pe internet, în special.

După ce înțelegeți motivele pierderii de pachete, menținerea rețelei sănătoase devine o sarcină mai ușoară. Instalați un monitor de rețea la preveniți defectarea echipamentului și supraîncărcarea sistemului care escaladează pierderea pachetelor în condiții critice.

Pierderea de pachete costă banii afacerii tale deoarece provoacă trafic suplimentar. Dacă nu vă confruntați cu pierderea de pachete, va trebui să compensați achiziționând infrastructură suplimentară și niveluri mai mari de lățime de bandă pe internet decât ai avea nevoie cu un sistem bine reglat.

Instrumente pentru detectarea și remedierea pierderilor de pachete

Aceste instrumente ambele vă ajută să identificați echipamentul care cauzează pierderi de pachete și asigurați monitorizarea continuă a dispozitivului pentru a preveni pierderea pachetelor ori de câte ori este posibil.

1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (TRIAL GRATUIT)

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds include un funcția de descoperire automată care mapează întreaga rețea. Această caracteristică de descoperire se instalează automat și apoi recurge permanent, astfel încât orice modificare a rețelei dvs. va fi reflectată în instrument. Descoperirea automată populează o listă de dispozitive de rețea și generează o hartă de rețea.

Monitorul urmărește performanța dispozitive wireless și Sisteme VM.

Instrumentul se ridică SNMP mesaje care raportează condițiile de avertizare pe toate dispozitivele de rețea. Puteți seta nivelurile de avertizare de capacitate la routere spot și comutatoare care se apropie de capacitate. A lua măsuri în aceste situații vă ajută reducerea supra-capacității care duce la pierderea de pachete.

Consola de administrare include un utilitar numit NetPath care arată legăturile traversate de căile din rețeaua ta. Datele utilizate pentru crearea graficului sunt continuu actualizate și afișează link-uri cu probleme în roșu, astfel încât să puteți identifica imediat problemele. Fiecare router și switch în traseu este afișat ca un nod în calea. Când treceți cursorul peste un nod, acesta arată latență și pierdere de pachete statistici pentru acel nod.

Monitorizarea performanței rețelei își extinde valorile la nodurile de pe internet. Poate chiar vezi în rețelele furnizorilor de servicii, cum ar fi Microsoft sau Amazon și raportați-vă la nodurile din aceste sisteme.

NetPath oferă o vizibilitate deosebită problemelor de pierdere a pachetelor și vă permite să identificați imediat cauza problemei. Modulul controler SNMP vă permite ajustați setările de pe fiecare dispozitiv de la distanță, astfel încât să puteți rezolva rapid problemele de pierdere a pachetelor din rețeaua dvs..

Dacă rulați sistemul dvs. de voce printr-o rețea de date, ar trebui să luați în considerare SolarWinds VoIP și Managerul calității rețelei. Acest instrument se concentrează în special pe condițiile de rețea importante pentru livrarea VoIP de succes. Deoarece pierderea de pachete este o problemă majoră cu VoIP, acest modul respectă metrica respectivă. Sistemul include un modul de vizualizare care arată căile urmate de VoIP, împreună cu starea de sănătate a fiecărui nod din stări cu coduri de culori. Acest instrument se extinde Monitorizarea calității VoIP pe site-uri pentru a vă acoperi întregul WAN.

Ambele produse SolarWinds rulează pe o platformă comună și pot fi integrate împreună. Toate sistemele de monitorizare a infrastructurii SolarWinds funcționează Windows Server. Poți obține un proces gratuit de 30 de zile pentru ambele aceste instrumente.

ALEGEREA EDITORILOR

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds: Faceți o hartă întreaga rețea pentru a obține vizibilitate la pierderea de pachete și a identifica sursa problemei.

Descarca: Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile de pe SolarWinds.com

Site-ul oficial: http://www.solarwinds.com/network-performance-monitor/

2. Monitorizarea pierderilor de pachete de analiză cu PRTG (GRATUIT)

Panoul de bord PRTG Paessler

Paessler este un jucător important în sectorul software-urilor de monitorizare a rețelei și își pune toată experiența într-un singur produs criminal: PRTG. Compania preia produsul printr-o serie de senzori. A "senzor”Este o condiție de rețea sau dispozitiv, sau o caracteristică hardware. Trebuie să angajezi trei senzori pentru a preveni sau rezolva pierderea pachetelor.

Senzor ping calculează rata de pierdere a pachetelor la fiecare dispozitiv. Senzor de calitate a serviciului verifică pierderea pachetelor pentru fiecare legătură din rețea. Al treilea este Senzor Cisco IP SLA care colectează numai date de la echipamentele de rețea Cisco.

Rutinele continue de monitorizare a sistemului PRTG reducerea condițiilor care provoacă pierderea pachetelor. În primul rând, trebuie să vă asigurați că nicio eroare de software sau defecțiuni hardware nu vor stinge rețeaua. Utilizează PRTG SNMP agenții pentru a monitoriza constant condițiile de eroare pe fiecare componentă hardware din rețea. Setați niveluri de alertă la capacitatea de procesare a fiecărui dispozitiv de rețea și combinați-o cu un monitor în direct al întregii rate a rețelei.  Creșterea traficului într-o zonă a rețelei poate provoca supraîncărcare pe comutatorul sau routerul aferent și, la rândul său determină-l să scadă pachetele.

Sistemul PRTG monitorizează și performanța aplicației. Puteți preveni supraîncărcările de rețea dacă observați o intensitate bruscă a traficului generat de o singură aplicație doar blocându-l temporar. Poti de asemenea urmăriți sursa de trafic înapoi la un anumit punct final în rețea și blocați sursa respectivă pentru a opri supraîncărcarea.

Tabloul de bord al PRTG include câteva vizualizări grozave, care includ cadrane, diagrame, grafice și histograme. Caracteristicile de mapare ale PRTG sunt impresionante și oferă vizualizări ale aspectului fizic atât pe LAN, cât și pe o hartă din rețeaua reală pentru rețele WAN. A Editor de hărți vă permite să vă creați propriile reprezentări de rețea, selectând ce strat să fie afișat și dacă includeți identificarea protocoalelor, aplicațiilor și a punctelor finale.

Monitorizarea Paessler PRTG se extinde în Cloud, vă va permite să monitorizați site-uri la distanță și acoperă dispozitivele wireless și mediile virtuale. Puteți instala PRTG pe ferestre sistem de operare sau optați pentru accesați sistemul pe internet ca un serviciu bazat pe Cloud. Oferte Paessler un proces gratuit de 30 de zile al PRTG.

Monitorizarea pierderilor de pachete Paessler cu PRTG Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

3. ManageEngine OpManager

Panoul de bord OpManager

OpManager are un tablou de bord foarte sofisticat, care reușește să aglomereze o mulțime de informații, fără a copleși privitorul. Puteți personaliza tabloul de bord și puteți face versiuni diferite pentru membrii echipei diferite. Procesul de instalare se încheie cu o fază de descoperire a rețelei, care populează baza de date a sistemului OpManager. Monitorul creează o reprezentare grafică a rețelei dvs. care poate extindeți-vă la rețele WAN și echipamente wireless. Daca ai medii virtuale, OpManager mapează atât elementele virtuale cât și cele fizice ale sistemului dvs..

Sistemul de monitorizare a rețelei folosește SNMP pentru a continua monitorizarea stării de sănătate a tuturor dispozitivelor din rețea. Sistemul SNMP oferă agenților dispozitivului puterea de a trimite mesaje de alertă numite „capcane.”Controlerul afișează imediat aceste alerte pe tabloul de bord și poate fi, de asemenea, setat să emită notificări e-mail sau mesaj. Acest sistem de monitorizare ajută preveni orice condiții de performanță de urgență care provoacă pierderea pachetelor.

Sistemul de înregistrare a alertelor vă oferă cel mai simplu mod de a face detectați și rezolvați problemele care duc la pierderea de pachete. Una dintre condițiile de alertă este pierderea pachetelor. Această alertă este legată de un anumit dispozitiv de rețea. Când faceți clic pe notificare, tabloul de bord OpManager vă duce la o pagină despre echipamentul și spectacolele respective valori de performanță în formate vizuale. Aceasta vă oferă o modalitate rapidă de a verifica ce condiție a determinat o rată crescută de pierdere a pachetelor.

Dacă niciun aspect al performanței routerului nu vă prezintă probleme, puteți face clic și pe citiți jurnalul de modificări de configurare. Dacă rata crescută a pierderilor de pachete se coordonează cu o modificare a configurației, puteți returna setările dispozitivului la starea acestuia înainte de aceste modificări pentru a vedea dacă asta rezolvă problema.

OpManager vă oferă toate informațiile de care aveți nevoie pentru a preveni sau rezolva pierderea de pachete doar cu câteva clicuri. Acest sistem poate fi instalat pe ferestre sau Linux și este disponibil pentru un proces gratuit de 30 de zile.

4. Nagios XI

Ecranul Nagios XI

Nagios Core este un program gratuit și open-source. Singura problemă este că nu este inclusă nicio interfață de utilizator. Pentru a obține controale GUI complete, trebuie să plătiți pentru sistemul Nagios XI.

Ca toate celelalte recomandări din această listă, Nagios XI descoperă toate dispozitivele conectate la rețeaua ta și le listează în tabloul de bord. De asemenea, va genera o hartă a rețelei dvs. Verificarea stării în curs opriți potențialele probleme de performanță care provoacă pierderi de pachete.

Statutele sunt verificate de către proprietar Nagios Core 4 sistem de monitorizare mai degrabă decât SNMP. Cu toate acestea, Nagios poate fi extins prin pluginuri gratuite și un sistem de monitorizare condus de SNMP este disponibil în biblioteca plug-in.  Ratele de trafic de trafic, activitatea procesorului și utilizarea memoriei apar ca poziții pe tabloul de bord. Prin setarea nivelurilor de alertă pe aceste atribute, puteți obțineți avertizare suficientă pentru a preveni supraîncărcarea fiecăruia dintre dispozitivele dvs. de rețea.

A Configurare Management modulul verifică configurarea fiecărui dispozitiv în rețea și îl înregistrează. Jurnalul înregistrează modificările aduse configurațiilor respective. Dacă o nouă setare afectează performanța, cum ar fi pierderea crescută de pachete, puteți utiliza Configuration Manager pentru a reveni instantaneu la setările pe un dispozitiv la o configurație anterioară.

Tabloul de bord al Nagios XI include câteva vizualizări foarte atractive cu grafice, diagrame și cadrane cu coduri de culori. Puteți personaliza tabloul de bord și crea versiuni pentru diferiți membri ai echipei, precum și manageri non-tehnici care trebuie să rămână informați.

Pachetul Nagios XI include toate widget-urile necesare pentru asamblarea unui tablou de bord personalizat printr-o interfață drag-and-drop. Sistemul este dotat cu rapoarte standard și puteți chiar să vă creați propria ieșire personalizată.

Nagios înregistrează și stochează date de performanță, astfel încât să puteți opera instrumentele de analiză ale interfeței pentru redarea evenimentelor de trafic în diferite scenarii. Caracteristicile de planificare a capacității acestui sistem vor ajuta la depășirea potențială a supraîncărcării care ar provoca pierderi de pachete.

Nagios XI va acoperi sisteme virtuale, servicii cloud, site-uri la distanță și sisteme wireless, precum și rețele LAN tradiționale. Puteți instala acest monitor doar pe CentOS și RHEL Linux. Dacă nu le aveți, dar le aveți VMware sau Hyper-V utilaje, îl puteți instala acolo. Nagios XI este disponibil pentru un proces de 60 de zile gratuit.

5. Ipswitch WhatsUp Gold

Tabloul de bord WhatsUp Gold

Produsul Ipswitch WhatsUp Gold monitorizează dispozitivele de rețea și avertizează asupra posibilelor condiții de eroare, inclusiv memoria dispozitivului și epuizarea procesorului. Aceste alerte sunt gestionate prin intermediul SNMP și te vei face întrerupeți capacitatea și problemele de eșec care cauzează pierderi de pachete.

Acest software include un caracteristică de descoperire a rețelei, care colectează toate datele pentru monitor. Actualizează continuu topologia rețelei LAN, detectând adăugări de inventar, relocări și îndepărtări. Procesul de descoperire creează o listă de dispozitive și creează o hartă de rețea. Această hartă este compilată din datele culese la Legătură de date și Reţea straturi. Harta afișează dispozitive cu probleme în roșu. Cartarea legăturilor de rețea se extinde către Cloud și include, de asemenea, medii virtuale și dispozitive wireless.

Valorile de performanță precum pierderea de pachete sunt afișate în lista de dispozitive și pe harta rețelei.

Tabloul de bord WhatsUp Gold oferă acces la atât date vii, cât și date istorice. Aceasta realizează o analiză a tendințelor cererii de trafic. Alertele live sunt ridicate atunci când anumite condiții sunt îndeplinite în conformitate cu regulile prestabilite și puteți seta propriile condiții de alertă personalizate. Alertele pot fi trimise membrilor echipei sub formă de e-mail, mesaje SMS sau notificări Slack.

WhatsUp Gold se instalează Windows Server și puteți obține un proces gratuit.

Concluzie

A fi capabil să remediați cu ușurință acumularea neprevăzută în pierderea de pachete te va ajuta foarte mult în îndeplinirea bine a sarcinii. Cu toate că instrumentele de pe această listă sunt puțin costisitoare, ele să-și plătească singuri pe termen lung prin creșterea productivității și cerințele mai mici de lățime de bandă.

Din fericire, toate aceste instrumente scumpe descrise mai sus sunt disponibil pentru încercări gratuite. Aflați câteva pentru a vedea care vă oferă cea mai bună oportunitate de a preveni pierderea de pachete.

Ați cunoscut niveluri copleșitoare de pierderi de pachete care au afectat performanța rețelei dvs.? Dumneavoastră găsiți că supraîncărcarea apare frecvent în rețeaua dvs.? Ce instrumente utilizați pentru a vă monitoriza rețeaua și pentru a preveni pierderea de pachete? Lasă un mesaj despre experiența ta în secțiunea de comentarii de mai jos și ajută-i pe ceilalți din comunitate să învețe din experiența ta.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Adblock
detector