Cum să scanați rețeaua locală pentru adrese IP – Ghid și instrumente

Cum să scanați adrese IP într-o rețea locală

Este o practică obișnuită în rețea ca sistemul să atribuie adrese IP automat. O problemă a acestei strategii este că nu trebuie să alegeți adresele. Aici sunt câteva interogări simple de linie de comandă pentru a găsi adresele IP ale dispozitivului dvs. de rețea si informatii despre cum să urmăriți toate alocările de adrese IP.

Când întâmpinați probleme de rețea, puteți face pași pentru a investiga și a rezolva problema. Prin urmare, probabil că va trebui să știți adresele echipamentului dvs., astfel încât să puteți identifica dispozitivul care este cauza problemei.

Mai jos intrăm într-o mulțime de detalii. Dacă aveți timp doar pentru o privire rapidă, iată lista noastră cu cele mai bune scanner de adrese IP și instrumente de urmărire:

 • Terminal sau linie de comandă Scanarea IP de bază poate fi efectuată de pe linia de comandă.
 • Scanner IP furios Scaner de adrese IP gratuit care se instalează pe Windows, Linux și Mac OS. Nu efectuează reconcilierea DHCP.
 • SolarWinds Ping Sweep cu setul de instrumente al Inginerului (TRIAL GRATUIT) Un instrument performant care este inclus în setul de instrumente pentru Windows cu un GUI.
 • Scanerul portului SolarWinds (INSTRUMENT GRATUIT) Un scaner de adrese IP care permite utilizatorilor să scaneze adrese IP în rețeaua lor. Scanările pot fi rulate prin interfața grafică de utilizator (GUI) sau prin linia de comandă.
 • Instrumente de scanare în rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT) Un scaner IP ca parte a unui sistem complet de monitorizare a rețelei. Se execută pe Windows Server.
 • SolarWinds IP Tracker (DESCĂRCARE GRATUITĂ) Un instrument ușor gratuit care va scana o rețea cu până la 256 de adrese IP. Nu se va coordona cu serverul dvs. DHCP, dar va localiza adrese duplicate.
 • MyLanViewer – Un scaner de adrese IP gratuit pentru Windows. Acesta va detecta dispozitive necinstite și servere DHCP false.
 • Scanerul de adrese IP SolarWinds (TRIAL GRATUIT) O parte din soluția IPAM a companiei. Se instalează pe Windows Server și este un produs plătit, dar îl puteți obține într-un proces gratuit de 30 de zile. IPAM se va coordona cu serverele dvs. DNS și DHCP pentru a vă oferi o soluție DDI completă.
 • Opțiuni ManageEngine (TRIAL GRATUIT) Pachet care combină un manager de adrese IP și un manager de port switch, plus un pachet de instrumente suplimentare de gestionare a rețelei. O versiune gratuită a utilitarului vă oferă un scaner de rețea.

Cum de a găsi adrese IP într-o rețea:

Pentru a pentru a obține o listă cu adresele IP ale tuturor dispozitivelor conectate la rețeaua dvs., urmați acești pași:

 1. Deschideți o fereastră de terminal pentru a ajunge la linia de comandă.
 2. Emite comanda ipconfig și apăsați Întoarcere. Pe tipul Linux ifconfig in schimb.
 3. Introduceți comanda arp -a pentru a obține mai multe informații.

Acest lucru vă va oferi o listă goală de adrese IP, dar atunci va trebui să utilizați alte instrumente pentru a investiga în continuare sau pentru a rezolva problemele de rețea.

În acest ghid, veți afla despre o modalitate rapidă de a afla adresele IP din rețeaua dvs., apoi veți citi despre câteva instrumente de bază care vor obține informațiile respective într-un format mai digerabil și vă vor oferi opțiuni de gestionare a adreselor.

Dacă doriți doar să găsiți propria dvs. adresă IP, încercați în schimb acest ghid > Cum să găsiți adresa dvs. IP în sub 30 de secunde.

Analizați rezultatele investigației

ipconfig comanda va returna un set de rezultate pentru fiecare dintre adaptoarele de rețea pe care le-ați configurat pe computer. Aceste adaptoare care nu sunt active vor afișa rezultatul, Media deconectată, deci le poți ignora.

Trebuie să căutați rezultatele adaptorului care să fie afișate Adresa IPv4 și Gateway implicit intrări.

rezultate ipconfig

Acum aveți adresele a două dispozitive în rețeaua dvs. Adresa IPv4 este adresa de rețea a computerului pe care îl utilizați, iar rezultatul implicit al gateway-ului este adresa IP a routerului dvs..

Rezultatele ARP vă vor oferi o listă cu toate adresele alocate din rețeaua dvs..

rezultate arp

Dacă vedeți mai multe serii de rezultate, căutați cea care are adresa IP care a fost raportată ca adresa IP a computerului dvs. în ipconfig rezultate. Lista adreselor IP pe care le vedeți mai jos arată toate celelalte adrese alocate în rețeaua ta. Deci lista completă este toate aceste adrese, inclusiv adresa computerului.

În rezultatele ARP prezentate mai sus, puteți vedea patru adrese etichetate dinamic și șase adrese care sunt clasificate ca fiind static. Dacă nu ați făcut deloc intervenție pentru a aloca adrese manual dispozitivelor din rețeaua dvs., atunci toate echipamentele fizice vor avea adrese dinamice. Adresele statice sunt utilizate pentru administrarea de către router. Prima adresă din listă este adresa routerului. Acest lucru ar trebui să se potrivească cu Gateway implicit adresa pe care ai văzut-o în ipconfig rezultate.

În ilustrațiile din această secțiune, puteți vedea că ipconfig și arp comenzile au dezvăluit adresa routerului, adresa computerului de la care au fost emise comenzile și adresele de rețea ale altor patru dispozitive care sunt conectate la rețea.

Alocarea adresei

Urmărirea alocărilor de adrese în rețeaua dvs. este foarte importantă. Puteți alege două moduri de a aloca adrese IP. Într-o metodă, care este adresa IP statică, introduceți o adresă în setările de rețea ale fiecărui dispozitiv. Pe măsură ce îndepliniți această sarcină, trebuie să păstrați o evidență centrală a alocărilor de adrese și să aveți grijă să nu repetați adresele.

  Ghidul final de subnet (inclusiv cele mai bune 10 calculatoare de subrețea)

A doua metodă pe care o puteți utiliza pentru a aloca adrese este Adresa IP dinamică sistem. Acest scenariu este acum utilizat pe scară largă de administratorii rețelei. În acest scenariu, fiecare dispozitiv, atunci când se conectează la rețea, trebuie să contacteze un server central și să solicite o adresă. Acest server operează DHCP sistem. DHCP înseamnă pentru DHCP. În terminologia rețelei, un computer conectat la o rețea este numit „gazdă”.

În conformitate cu DHCP, niciun dispozitiv nu este alocat în permanență o adresă. In schimb, adresele sunt aplicate pe fiecare dispozitiv pe un „contract de închiriere”. Această închiriere va expira și apoi computerului i se va da un contract nou de închiriere pe aceeași adresă sau un contract de închiriere pe o nouă adresă.

Adrese dinamice sau statice

Metoda de adresare dinamică necesită mult mai multe echipamente decât metoda statică de alocare a adreselor. Cu toate acestea, este mai ușor de automatizat decât metoda adresei statice. Dacă aveți o rețea mică, puteți opera cu ușurință o metodă statică. Totuși, automatizarea disponibilă cu sistemul DHCP o face mai atractivă pentru administratorii rețelelor mari.

Rețelele folosesc nume de gazdă, precum și adrese IP pentru identificarea dispozitivelor. În cadrul sistemului de adrese dinamice, numele de gazdă rămâne același, dar adresa IP asociată acestuia se va schimba frecvent. Din cauza schimbărilor de adresă, este necesară automatizarea mapării între numele gazdei și adresa IP care sunt păstrate în rețelele dvs. Server nume de domeniu. Deci, adresarea dinamică necesită instrumente de automatizare. Pe de altă parte, faptul că trebuie să atribuiți manual o adresă pentru fiecare computer, dispozitiv mobil și imprimantă conectată la rețea poate deveni consumă foarte mult timp pentru administratorii de rețele mari.

Pe măsură ce o rețea mică crește, înregistrarea alocărilor de adrese IP trebuie să fie controlată foarte strict. Orice alunecări în listarea adreselor atribuite pot duce la dezastre de rețea. Deci, veți avea nevoie de instrumente care să vă ajute să monitorizați alocarea adreselor IP chiar și în rețelele mici.

DDI

Un sistem dinamic de adresare dinamic complet are nevoie de trei elemente, care sunt rezumate cu acronimul „DDI.”Cele două D-uri din acel acronim reprezintă DNS și DHCP; „Eu” înseamnă Managementul adreselor IP, care este adesea prescurtată la IPAM. Acest trio este necesar deoarece serverul DNS trebuie actualizat ori de câte ori serverul DHCP atribuie o nouă adresă. Managerul de adrese IP este necesar pentru a verifica adresele care sunt în prezent în rețea și pentru a se potrivi cu starea curentă până la înregistrările din serverul DHCP.

Rezultate îmbunătățite ale scanării IP

Un Scaner de adrese IP o să vă ofere mai mult sau mai puțin aceleași informații pe care le-ați obținut de la comanda arp. Există câteva instrumente de scanare a adreselor IP care pot adăuga puține informații suplimentare și le pot prezenta într-un format mai atractiv. A Un instrument de scaner bun ar trebui să vă permită, de asemenea, să salvați rezultatele într-un fișier astfel încât să puteți compara utilizarea adreselor IP în timp sau să reconciliați utilizarea adreselor cu serverul dvs. DNS și serverul DHCP dacă ajungeți la punctul în care aceste funcții sunt gestionate departe de router.

Majoritatea scanerelor de adrese IP adaugă doar un front end la acea comandă arp pe care ați încercat-o singură. O metodă alternativă utilizează o utilitate numită Ping și rulează comanda în mod repetat pentru a vedea ce adrese răspund. Această categorie de software se numește a Unealtă de măturare ping.

Scanere de adrese IP

Dacă un instrument mătura rețeaua și listează adresele curente, strict vorbind, acesta este un scaner de adrese. Dacă aveți o rețea mică cu adrese IP statice, atunci o listă de adrese IP utilizate în prezent în rețea poate fi toate urmărirea adreselor de care aveți nevoie.

Sarcina de bază a scanării adreselor utilizate în prezent este o responsabilitate necesară de gestionare a rețelei deoarece vă permite să verificați conexiunile neautorizate. Sperăm, sistemul dvs. de securitate a rețelei este suficient de cuprinzător, încât străinii nu se pot conecta doar la el și pot aloca o adresă neutilizată. Totuși, doar pentru a fi sigur, scanări periodice ale rețelei ar trebui să fie efectuate. Dacă acționați un sistem care permite conectarea cuiva, cum ar fi un router wifi BYOD pentru utilizarea privată a angajaților, atunci este indicat să verificați adresele dispozitivelor conectate la rețea și să păstrați un registru al acestora.

Pentru a vă face o idee despre tipul de informații pe care le puteți obține de la un scaner de adrese IP sau un instrument Ping sweep, aruncați o privire la aceste două instrumente:

Scanner IP furios

Scanner IP furios

Acest scaner IP gratuit poate fi instalat pe ferestre, Linux, și Mac OS. Scanerul se așteaptă la o serie de adrese IP ca parametru pentru căutare, dar dacă introduceți doar o gamă foarte largă, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la o listă de adrese neutilizate, deoarece instrumentul va afișa doar adrese care sunt utilizate.

Ieșirea unei scanări arată adresa IP a fiecărui dispozitiv din rețea, împreună cu nume de gazdă și contactul timp de raspuns. De asemenea, aveți opțiunea de a vedea fiecare dispozitiv Adresa mac și o listă a acesteia porturi deschise. Ieșirea poate fi salvată la text, CSV, sau XML formate.

SolarWinds Ping Sweep (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

SolarWinds Ping Sweep

Pentru a arunca o privire despre cum a Unealtă de măturare ping operează puteți încerca SolarWinds Ping Sweep funcţie. Instrumentul funcționează mai departe ferestre și are o interfață grafică. Trebuie să introduceți un interval de adrese înainte de a începe măturarea. Rezultatele unei măturari arată fiecare adresa IP în uz, numele gazdei a dispozitivului respectiv și timp de raspuns pentru acel nod. Puteți salva rezultatele în text, CSV, sau HTML format.

Din păcate, acest instrument nu este gratuit. Face parte dintr-un pachet foarte mare de peste 60 de instrumente, numit Setul de instrumente al Inginerului. Setul de instrumente este un pic scump, dar este dotat cu toate instrumentele de administrare a rețelei de care aveți nevoie. Puteți încerca pachetul într-o Proces gratuit de 14 zile.

  Identificați hardware-ul cu căutarea OUI în Wireshark

Instrumentul de inginer SolarWinds Descărcați încercarea GRATUITĂ la SolarWinds.com

CITEȘTE ÎN continuare: 10 cele mai bune instrumente și software Ping Sweep

Scanerul portului SolarWinds (INSTRUMENT GRATUIT)

Captura de ecran de SolarWinds PortScanner
Scanerul portului SolarWinds este un Scaner de adrese IP care permite utilizatorilor să scaneze adrese IP în rețeaua lor. Scanările pot fi rulate prin interfață grafică de utilizator (GUI) sau linia de comandă.

Scanările sunt multithreaded pentru a se asigura că adresele IP se găsesc rapid. Când executați o căutare puteți introduce nume de gazdă, Domenii de adrese IP, și porturi pentru a determina ce informații sunt afișate pe ecran. Odată activat scanarea, atunci vi se arată o listă de adrese IP pe ecran.

Lângă adresele IP, puteți vedea și TCP și UDP puncte (deschis, închis și filtrat) asociate cu adresele IP. În practică, acest lucru vă permite să verificați starea acestor porturi pentru a verifica dacă rețeaua este sigură.
Posibilitatea de a verifica împreună adresele IP și starea portului vă permite să vă gestionați IP-urile în timp ce monitorizați simultan vulnerabilitățile de securitate. Puteți vedea, de asemenea, nume de gazdă, Adrese MAC, și sisteme de operare a dispozitivelor conectate.
Pentru a facilita rularea căutărilor ulterioare, puteți salva configurațiile de scanare. De asemenea, după ce ați terminat o scanare, puteți exporta rezultatele sub formă de XML, CSV, sau excela fişier. Posibilitatea de a salva configurații și rezultate de acest fel face rularea scanărilor și redarea rezultatelor mult mai ușoare.

Ca soluție de scanare port, Scanerul portului SolarWinds este potrivit pentru acele organizații care au nevoie de o soluție de scanare IP de întreținere rapidă și redusă. Opțiunea de a utiliza o interfață GUI sau o linie de comandă face ca acest program să fie accesibil utilizatorilor indiferent de preferința lor. Cel mai bun din toate, Scanerul portului SolarWinds este disponibil ca instrument gratuit.

SolarWinds Port ScannerDownload 100% GRATUIT Instrument

Instrumente IP Tracker Tracker

Un nivel de la scanare este urmărire. Un Urmărire IP va afișa când o adresă IP alocată va fi abandonată sau va primi răspuns. Această situație este foarte rară pe o rețea mică, dar odată ce instalați o separată Server DHCP, Adresele IP renunțate sau schimbate încep să devină o problemă majoră. Dacă încercați să vă alocați adresele IP singuri fără un server, veți ajunge la adrese duplicate și Erori DNS, deci lucrurile se pot descurca foarte repede fără un tracker.

Când vă gândiți la toate sarcinile dvs. pentru a vă administra rețeaua, alocarea adreselor IP este destul de aproape de partea de sus a listei. Cu toate acestea, puțini administratori se gândesc să continue verificarea adreselor IP. Lipsa capacităților de urmărire din majoritatea rețelelor poate vrăji dezastru. Vei ajunge la stingerea incendiilor și vei încerca să descoperi modul în care două dispozitive au sfârșit cu aceeași adresă IP și te vei întreba de ce este aceea că o parte a rețelei se blochează.

Acestea sunt adresați problemele de urmărire pe care trebuie să le depășiți. Alocarea eronată a adreselor provoacă o apariție a problemelor și este posibil să nu localizați inițial cauza principală a traumelor rețelei dvs.. Evitarea problemelor legate de adresa rețelei este prima etapă a unui mod mai inteligent de a lucra. Faceți priorități de prevenire a contenției și de redimensionare a rețelei pentru rețeaua dvs. și multe dintre problemele dvs. obișnuite vor dispărea.

Iată două opțiuni de urmărire a adreselor IP pentru care trebuie să te uiți.

Instrumente de scanare în rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

Cum să scanați rețeaua locală pentru adrese IP - Ghid și instrumente

PRTG din Paessler este un sistem combinat de rețea, server și aplicații care este compus dintr-un pachet de senzori. Fiecare senzor este un monitor individual. Când sistemul este instalat pentru prima dată, va fi scanează rețeaua pentru toate dispozitivele atașate și enumerați-le într-un inventar.

Monitorul va enumera adresa IP curentă a fiecărui dispozitiv. Așa cum este procesul de descoperire a rețelei un proces continuu, observă când orice dispozitiv este adăugat la rețea sau eliminat din ea și reflectă modificările din inventarul echipamentului. De asemenea, actualizează inventarul și toate ecranele sale de monitorizare ori de câte ori adresa IP a unui dispozitiv este modificată.

PRTG este pur și simplu un sistem de monitorizare, deci nu are funcții DDI, cum ar fi intervențiile DHCP sau DNS și nu include conflictele de adresă. Acesta este motivul pentru care PRTG este clasificat aici ca fiind un scaner de adrese IP și nu un tracker de adrese IP.

Rezultatele adresei IP care sunt produse de sistemul de descoperire a rețelei apar în multe dintre ecranele PRTG. Alți senzori îmbunătățesc înțelegerea performanței dispozitivelor pe care le reprezintă fiecare adresă IP. De exemplu, există un senzor Ping inclus în pachetul care va testa timpul dus-întors al unui pachet trimis prin rețea către dispozitivul respectiv.

PRTG este un software local și se instalează pe Windows Server. Taxele de descărcare pentru sistemul în benzi de senzori activi. Fiecare client este livrat același pachet, care include toți senzorii. Clientul apoi decide ce senzori să pornească, până la alocația care a fost plătită. Software-ul este liber de utilizat pentru până la 100 de senzori. Clienții plătitori primesc și primii 100 de senzori gratuit. Oferte Paessler un proces gratuit de 30 de zile al PRTG cu senzori nelimitați.

Instrumente de scanare în rețea PRTG Paessler Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

SolarWinds IP Tracker (DESCĂRCARE GRATUITĂ)

SolarWinds IP Tracker

SolarWinds oferă o afacere mult mai bună IP Tracker decât o face cu a sa Ping Sweep instrument, deoarece acest utilitar autonom este complet gratuit. Software-ul se instalează pe ferestre.

Acest instrument este capabil să localizeze o adresă neadecvată a adresei IP care are ca rezultat duplicarea. Unul dintre deficiențele serviciului este că nu se poate coordona direct cu un server DHCP sau un server DNS. Cu toate acestea, această funcționalitate este de obicei de așteptat doar de la un administrator de adrese IP și de la SolarWinds IP Address Manager acoperă toate aceste sarcini dacă acesta este tipul de acoperire care vă interesează.

  Topologie de rețea: 6 topologii de rețea explicate și comparate

SolarWinds IP Address Manager Descărcați încercarea GRATUITĂ la SolarWinds.com

MyLANViewer

MyLanViewer

MyLANViewer este liber de utilizat și merge mai departe ferestre. Instrumentul scanează rețeaua și apoi listează toate dispozitivele pe care le-a descoperit într-un Interfață GUI. Lista este organizată cam ca o structură de director Windows Explorer. Fiecare nod din lista de rezultate poate fi extins pentru a afișa dispozitivul adresa IP, Adresa mac, sistem de operare, grup de lucru, și Timp de ping.

Acest instrument își păstrează atenția asupra sistemului și va vă notifică dacă un dispozitiv nou se conectează la rețea. De asemenea, poate detecta dispozitive ascunse și servere DHCP necinstite. Deci, acest monitor continuu al adreselor IP acționează ca un instrument de securitate.

Gestionarea adreselor IP (IPAM)

Rețelele mari necesită Managementul adreselor IP sisteme de reconciliere DHCP și DNS înregistrează cu realitatea adreselor IP care sunt de fapt utilizate într-o rețea. Scanarea IP în rețea este elementul de bază al managementului IP. Dacă abia începeți o rețea nouă, mică, Scanarea adreselor IP ar trebui să fie tot ce ai nevoie. Cu toate acestea, pe măsură ce rețeaua dvs. crește, va trebui să treceți la urmărirea adreselor IP și să utilizați un manager de adrese IP.

Manager de adrese IP (IPAM) sarcinile sunt necesare deoarece multe dispozitive cărora li s-a alocat o adresă vor fi oprite sau deconectate de la rețea înainte de expirarea contractelor de închiriere. În aceste scenarii, procedurile de renunțare la o adresă nu sunt întotdeauna finalizate. Așadar, serverul DHCP consideră că o adresă este folosită atunci când nu este efectiv. Când dispozitivul care a abandonat o adresă se reconectează, acesta parcurge automat procedura de solicitare a adreselor, decât să continue cu adresa pe care o avea deja. Instrumentul IPAM ar trebui să interacționeze cu serverul DHCP pentru a elimina adresele abandonate din registrul de alocări și a le pune la dispoziție în pool. Managerul de adrese IP trebuie, de asemenea, să interacționeze cu serverul DNS pentru a actualiza înregistrările atunci când se schimbă adresele IP.

Scaner de adrese IP SolarWinds (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

Scaner de adrese IP SolarWinds

SolarWinds produce Manager de adrese IP (IPAM), care integrează un scaner de adrese IP. Cu acest pachet, veți obține o facilitate mai bună de urmărire a adreselor IP, deoarece va automatiza multe dintre procesele manuale la care va trebui de obicei să mergeți pentru a rezolva complet toate problemele de adresare..

Un sistem complet de management IP trebuie să se integreze cu un DHCP server și a DNS Server. Serverul DHCP ar trebui să verifice cu baza de date IPAM adresele disponibile înainte de alocarea lor. Înscrierile serverului DNS care fac hartă între adresele IP și numele de gazdă vor deveni neactualizate când contractele de închiriere a adreselor expiră și vor fi înlocuite cu noi adrese. Această coordonare între DHCP, DNS și IPAM se numește „DDI.”SolarWinds IPAM este o soluție completă de coordonare a DDI. Deși instrumentul nu include un server DHCP sau un server DNS, se va coordona cu cele două sisteme pentru a asigura compatibilitatea adreselor.

Scaner de adrese IP SolarWinds combină funcțiile ICMP Ping și SNMP pentru a aduna toate datele legate de adresă, inclusiv adresa MAC și numele de gazdă al fiecărui nod din rețea, precum și adresa IP. Serviciul va rula automat în fundal periodic și nu necesită nicio intervenție manuală. Scanerul va actualiza, de asemenea, toate grupurile de adrese pentru a afișa adrese nou disponibile și pentru a marca toate adresele descoperite ca alocate. IPAM SolarWinds este capabil să funcționeze cu adresări IPv4 și IPv6

Rapoartele live ale scurgerilor de adrese IP apar în tabloul de bord pentru IPAM. SolarWinds își construiește instrumentele de monitorizare a sistemului pe o platformă comună, numită Orion. IPAM face parte din sistemul respectiv și astfel se poate integra ușor cu alte utilități de monitorizare și gestionare a SolarWinds. Ca și în cazul tuturor software-ului SolarWinds, IPAM se instalează pe Windows Server. Puteți obține instrumentul pe un 30 de zile de încercare gratuită.

Scanner de adrese IP SolarWinds Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

Opțiuni ManageEngine (TRIAL GRATUIT)

IPAM ManageEngine

ManageEngine are două versiuni de OpUtils, Liber ediție și Profesionist ediție. În multe cazuri, o versiune gratuită a unui instrument este aceeași cu produsul plătit, dar cu limitări de performanță; în cazul OpUtils, cele două ediții conțin utilități diferite.

OpUtils gratuit include Scaner de rețea, care verifică conexiunea / starea de utilizare a fiecărei adrese IP. Aceasta este cerința de bază pentru orice exercițiu de urmărire a adreselor IP. Instrumentul oferă mai multe opțiuni de scanare. Este vorba despre o scanare Ping, o scanare SNMP, o scanare de adrese MAC și o scanare DNS. Trebuie să introduceți o gamă sau o listă de adrese IP pentru a scana pentru a porni utilitatea, dar dacă nu știți ce adrese sunt utilizate de serverul dvs. DHCP, puteți introduce doar cea mai largă gamă posibilă.

Ediția profesională a pachetelor OpUtils împreună o soluție IPAM cu un mapping port switch. Managerul de adrese IP este un instrument mult mai complet pe care Scannerul de rețea în ediția gratuită a OpUtils.

IPAM este un instrument util pentru verificarea utilizării curente a adreselor IP din rețeaua dvs. Acesta va localiza adresele marcate ca fiind utilizate în serverul dvs. DHCP, dar nu mai sunt active. Aceasta permite returnarea adreselor abandonate în grupul DHCP de adrese disponibile.

Dacă implementați adresa de subrețea în rețeaua dvs., OpUtils IPAM vă va avertiza cu privire la epuizarea grupului de adrese. De asemenea, vă poate ghida prin procesul de redimensionare a dimensiunilor de subrețea pentru a extinde grupul de adrese de rețea pentru acele secțiuni de rețea care au cerințe mai mari. Instrumentul poate interacționa și actualiza Microsoft DHCP servere și Director activ.

OpUtils continuă Windows Server și Linux. Poți obține un proces gratuit de 30 de zile a ediției profesionale a utilității.

ManageEngine OpUtils Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

CITEȘTE ÎN continuare: Ghidul definitiv pentru DHCP

About the author

Comments

 1. minutes.

  Este important să cunoaștem adresele IP ale dispozitivelor noastre de rețea pentru a putea identifica problemele de rețea și a le rezolva. În acest articol, sunt prezentate câteva instrumente utile pentru a găsi adresele IP ale dispozitivelor noastre de rețea, cum ar fi scannerul IP furios, SolarWinds Ping Sweep și MyLanViewer. De asemenea, sunt discutate aspecte importante precum alocarea adreselor IP, adresele dinamice sau statice și soluțiile DDI. În concluzie, acest articol este util pentru oricine dorește să înțeleagă mai bine rețelele de calculatoare și să își optimizeze performanța.

Comments are closed.