Cum se testează conectivitatea Exchange

Cum se testează conectivitatea Exchange

Pachetul de server de e-mail Microsoft Exchange folosește cinci protocoale diferite pentru a ajuta comunicarea cu clienții de e-mail. Această varietate este excelentă, deoarece oferă flexibilitate, ceea ce înseamnă că nu sunteți blocat doar folosind software-ul Microsoft Outlook ca client de e-mail al utilizatorilor. Cu toate acestea, această gamă de servicii înseamnă investigarea problemelor de conexiune poate fi un proces foarte complicat.

Din fericire, puteți folosi un instrument automatizat pentru a verifica conectivitatea de la clientul dvs. de e-mail și, de asemenea, pentru a verifica dacă toate serviciile de conexiune funcționează corect pe serverul dvs. Exchange. Utilizarea unui serviciu de verificare a conexiunilor elimină toate problemele de rezolvare a problemelor de conectare și face ca serverul dvs. de e-mail să funcționeze corect în cel mai scurt timp.

Analizorul de conectare la distanță Microsoft

Microsoft a creat un instrument online gratuit pentru a vă ajuta să verificați toate aspectele conexiunilor dvs. necesare pentru o gamă de produse Microsoft. Verificările disponibile pentru sistemul dvs. de e-mail sunt stabilite în prima filă implicită a utilitarului. Instrumentul se numește Analizator de conectivitate la distanță. Puteți verifica toate serviciile care ar trebui să le permită clienților dvs. Outlook să descopere automat serverul. Instrumentul include, de asemenea, bare SMTP, POP, și IMAP servicii și include două teste pentru serverele Exchange.

Analizor de conectivitate vă permite să confirmați că serverul dvs. Exchange comunică corect. Dacă utilizatorii încă nu se pot conecta, atunci trebuie să verificați setările clientului lor, iar instrumentul include și aceste verificări.

Analizatorul de conectare la distanță include patru moduri de testare în fila Exchange:

 • Teste de conectivitate Microsoft Exchange ActiveSync
 • Teste de conectare pentru servicii web Microsoft Exchange
 • Teste de conectivitate Microsoft Office Outlook
 • Teste de e-mail pe Internet

Platforma de testare este Cloud-based și așa a fost accesat prin browser.

Teste de conectare pentru servicii web Microsoft Exchange

Dacă nimeni nu se poate conecta la serverul dvs. sau dacă sunteți în ultimele etape ale configurării Exchange, va trebui mai întâi să vă asigurați că nu este nimic în neregulă cu serviciile de conexiune de bază care ar trebui să comunice serverele dvs. cu lumea exterioară.

Când ajungeți pe site-ul Analizor de conectivitate la distanță, selectați Sincronizare, notificare, disponibilitate, și Răspunsuri automate în Teste de conectare pentru servicii web Microsoft Exchange secțiunea ecranului.

Începeți testul Exchange

Schimb servicii web (EWS) testele rulează o serie de încercări de conectare a clientului de poștă folosind datele de autentificare ale contului de utilizator de testare, deci trebuie să oferiți datele de autentificare ale contului de utilizator testator pentru a rula verificarea.

Introduceți detaliile contului de testare în formularul de introducere a testerului.

Formular de test de schimb

Puteți introduce adresa de e-mail a contului de testare pentru Domeniu \ Nume utilizator. Testatorul poate utiliza două metode diferite pentru a vă conecta la server. O metodă de descoperire automată este încorporată în software-ul clientului Outlook. Dacă utilizatorii dvs. au dificultăți de conectare la serverul Exchange, acesta ar putea fi cauzat de o problemă cu această caracteristică. Încercați testul pentru prima dată cu opțiunea de descoperire automată. Dacă testul nu reușește, încercați o altă execuție, dar utilizați opțiunea pentru a scrie pe adresa URL a serverului Exchange.

După completarea formularului, trebuie să introduceți un cod de verificare, copiind un cuvânt care apare pe ecran. Faceți clic pe butonul Verifica buton pentru validarea codului de verificare, apoi faceți clic pe Efectuați testul în partea de jos a ecranului.

Ecranul de rezultate vă indică dacă testul s-a conectat cu succes și dacă nu, unde au fost întâmpinate probleme. Trebuie să faceți clic pe Extinde toate pentru a vedea textul complet al rezultatelor. Aceste informații vor include recomandări ale acțiunilor întreprinse în cazul în care au fost întâlnite erori.

Puteți alege să rulați testul din nou cu exact aceiași parametri sau să faceți clic pe Începeți pentru a merge înapoi și a schimba unele dintre setări înainte de a începe o altă execuție. Ați alege această opțiune dacă ați rula un test de descoperire automată și apoi ați dori să reveniți și să rulați un test cu o adresă URL a serverului dată.

Instrumentul de analiză a conectivității Microsoft

Dacă testele sunt executate de către Analizator de conectivitate la distanță toate funcționează fără probleme, dar utilizatorii dvs. încă nu se pot conecta la serverul Exchange, trebuie să vă testați accesul clientului dvs. de e-mail din interiorul rețelei. Microsoft Connectivity Analyzer este un utilitar descărcabil pe care îl puteți rula de pe unul dintre calculatoarele biroului dvs. pentru a verifica conectivitatea rețelei de la acel nod până la serverul dvs. Exchange.

Puteți obține instrumentul prin intermediul site-ului Web de la Remote Connectivity Analyzer. Faceți clic pe butonul Client fila din corpul principal al site-ului. Aceasta este a patra filă. Parcurgeți ecranul în jos Mai multe unelte secțiune și faceți clic pe Instaleaza acum.

Descărcați testul Exchange

Permiteți descărcarea fișierului făcând clic pe butonul Instalare într-o casetă de dialog care apare. Acest instrument are forma unui vrăjitor și vă va ghida printr-un test al rețelei. Ecranul inițial vă prezintă o listă de enunțuri de probleme.

Aceste opțiuni sunt:

 • Nu mă pot conecta cu Office Outlook
 • Nu pot trimite sau primi email pe dispozitivul meu mobil
 • Nu mă pot conecta la Lync pe dispozitivul meu mobil sau în aplicația Lync Windows Store
 • Nu pot trimite sau primi e-mailuri din Outlook (numai pentru Office 365)
 • Nu pot vedea informații gratuite / ocupate ale altui utilizator
 • Am alte probleme cu Outlook (numai în engleză)
 • Nu pot configura Federația cu Office 365, Azure sau alte servicii care utilizează Azure Active Directory

Expertul își va adapta strategia de testare în funcție de opțiunea care descrie cel mai bine problema de conectivitate cu care vă confruntați.

În fiecare opțiune, va trebui să furnizați numele de utilizator și parola pentru o căsuță poștală de testare. Puteți da adresa de e-mail a utilizatorului de test ca nume de utilizator. Următoarele ecrane vor depinde de care dintre problemele ați ales. Ecranul de rezultate ar trebui să evidențieze unde există o problemă în rețeaua dvs. Aceasta poate fi o problemă în afara serverului dvs. Exchange, cum ar fi o înregistrare DNS defectuoasă.

Testează-ți sistemul de e-mail

Dacă întâmpinați probleme cu conectivitatea serverului Exchange, există multe puncte de eșec în căutarea acestora. Un test inițial poate dezvălui că serverul dvs. Exchange este configurat corect deci va trebui să investigați clienții de e-mail care accesează serverul și rețelele prin care se conectează.

La fel ca orice categorie de software de comunicare, serverul dvs. Exchange funcționează pe protocoale standard care ar trebui să fie compatibile cu orice altă implementare conformă. Cu toate acestea, ca administrator de sisteme, probabil că sunteți deja conștienți de faptul că uneori, un element din lanțul de programe cooperante nu se încarcă. Sau, uneori, nu este legat de procesele automate și o legătură ruptă în lanț nu mai funcționează.

Începeți să confirmați configurarea serverului Exchange și apoi să vă extrageți către alte elemente din conexiune. Instrumentele automate descrise în acest ghid ar trebui să vă ajute să ajungeți la rădăcina problemei și să redați utilizatorii pe e-mail.

Monitorizați serverul Exchange

Panica pe care o simți când Exchange doar nu va funcționa sau brusc încetinește vă spune că această aplicație este prea importantă pentru a lăsa la voia întâmplării. Trebuie să monitorizați în mod constant performanțele Microsoft Exchange și asta înseamnă să urmăriți serviciile și hardware-ul care îl acceptă.

Instrumente de gestionare Microsoft SolarWinds (PROBLE GRATUIT)

SolarWinds Server și aplicație Monitor

Instrumente de management Microsoft SolarWinds includeți un modul care urmărește performanțele Exchange Server. Acesta este Server și Monitor de aplicații, care se instalează pe Windows Server.

SAM va monitoriza capacitatea de stocare și vă va avertiza cu privire la expirarea spațiului. De asemenea, va monitoriza activitatea anormală de e-mail și vă va ajuta să opriți cozile care sunt atacate sau să alocați mai multe resurse pentru a permite creșteri reale ale traficului cauzate de consultări sau unități de vânzare. Puteți încerca Instrumentele de gestionare Microsoft pe o încercare gratuită de 30 de zile.

Monitorizați volumele de poștă ale companiei dvs. și păstrați-vă la îndeplinire.

SolarWinds Instrumente de management Microsoft Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 48 = 50

Adblock
detector