Examinarea monitorului de performanță a rețelei SolarWinds (NPM)

Examinarea monitorizării performanței rețelei SolarWinds

Monitorizarea rețelei cu SolarWinds NPM

SolarWinds este unul dintre principalii producători mondiali de software de management IT. Compania este Monitorizarea performanței rețelei (NPM) este unul dintre produsele sale cheie. Acest sistem se concentrează pe monitorizarea stării de sănătate a dispozitivelor conectate la o rețea. Hardware-ul pe care SolarWinds NPM îl privește include echipamente de rețea, cum ar fi routere și comutatoare; dispozitive de terminare, inclusiv terminale, computere desktop și dispozitive mobile; și echipamente de birou, cum ar fi imprimante. Procesul constant de monitorizare se adună valori care servesc depanare sarcini.

NPM include un tablou de bord cu controale cuprinzătoare, care vă pot ajuta să vă personalizați opiniile asupra datelor din rețea și, de asemenea, să filtrați evenimentele raportate de sistem. Acesta este un sistem foarte flexibil, potrivit pentru orice dimensiune a rețelei. NPM este un pachet autonom.

Platforma Orion

SolarWinds produce o serie de sisteme de gestionare a infrastructurii și toate acestea, inclusiv Network Performance Manager sunt scrise pe o platformă comună, numită Orion. Toate softurile bazate pe Orion vor funcționa la unison dacă sunt cumpărate împreună, datorită unui număr de puncte de schimb de date și module comune.

Cât costă SolarWinds NPM?

Monitorizarea performanței rețelei este vândută sub forma unui pachet fix. Nu există diferite pachete cu diferite seturi de funcții. Cu toate acestea, punctele de preț pentru sistem crește odată cu dimensiunea rețelei pe care va rula.

Mărimea rețelei este evaluată după un factor numit „elemente”. Elementele care contribuie la numărul care stabilește nivelul prețului licenței pentru software-ul de monitorizare a rețelei pe care îl cumpărați includ următoarele caracteristici ale rețelei.

  • interfeţe - acestea includ porturile de comutare și interfețele fizice și virtuale, cum ar fi VLAN-urile
  • Nodurile - aceasta înseamnă o serie de echipamente de rețea, cum ar fi switch-uri, routere, puncte de acces la rețea și servere
  • volumele - aceasta se referă la discurile logice pe care le monitorizați

După ce verificați rețeaua dvs. pentru a obține numărul fiecăreia dintre aceste categorii de date, trebuie să luați cel mai mare dintre cele trei numere rezultate din exercițiul dvs. de inventar. Acesta este numărul pe care ar trebui să-l utilizați la comandarea software-ului.

MAI MULTE INFORMAȚII PE SITE-UL OFICIAL SOLARWINDS:

www.solarwinds.com/network-performance-monitor/

SolarWinds Monitor Performance Performance Network Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile la SolarWinds.com

Planurile disponibile sunt:

PlanMax numărul de elementeSupport și întreținere Preț $
NPM SL100   100 1 an 2955
NPM SL250 250 1 an 6720
NPM SL500 500 1 an 10445
NPM SL2000 2000 1 an 19345
NPM SLX Fara limita 1 an 32525

Toate planurile includ aceleași caracteristici. Cumpărarea unei licențe vă oferă dreptul de a utiliza software-ul de monitorizare a rețelei pentru totdeauna iar capacitatea sa va fi limitată la numărul maxim de elemente permise cu planul ales. Dacă rețeaua dvs. se extinde dincolo de limita pe care ați plătit-o, va trebui să vă actualizați planul. Prețul include un an de asistență și întreținere. Elementul de întreținere oferă acces la actualizările și patch-urile software care sunt lansate în primul an de utilizare. La sfârșitul primului an, trebuie să plătiți o taxă anuală pentru a continua planul de întreținere și asistență.

Care sunt elementele și caracteristicile NPM SolarWinds?

Procedurile de operare ale Monitorului de performanță a rețelei se bazează pe Protocolul simplu de monitorizare a rețelei. Acesta este un standard al industriei de rețea care necesită un program de agent instalat pe fiecare dispozitiv. Fiecare dispozitiv care poate fi conectat la o rețea va avea deja un agent SNMP instalat pe ea ca parte a firmware-ului său. SNMP necesită un controler central și Network Performance Monitor oferă această funcție.

Celelalte caracteristici principale ale monitorului de performanță al rețelei SolarWinds sunt:

Descoperire automată a rețelei NPM

Controlerul SNMP comunică cu toți agenții instalați pe dispozitivele din rețeaua dvs.. Nu trebuie să configurați sistemul introducând adresele și tipurile tuturor dispozitivelor respective deoarece sistemul NPM va folosi mesageria SNMP pentru a descoperi toți acei agenți. Identificatorii fiecărui dispozitiv sunt apoi afișați pe tabloul de bord.

Descoperirea rețelei NPMInstrument de descoperire a rețelei NPM

Pagina de pornire a tabloului de bord vă oferă date agregate, dar primiți și liste de dispozitive cu funcția de a descărca și de a examina starea actuală a acelui nod. Apartenența la rețea se actualizează în mod regulat, astfel încât dacă adăugați, eliminați, redenumiți sau mutați un dispozitiv, aceste modificări se reflectă în datele NPM fără nicio intervenție manuală.

Monitorizarea dispozitivelor de rețea cu NPM

Sarcina principală a SolarWinds NPM este de a polua agenții SNMP pentru a strânge informații despre starea tuturor dispozitivelor pe care le sponsorizează. Această funcție de colectare și colecție de date este scopul principal al monitorizării performanței rețelei. Informațiile sunt ușor accesibile printr-un tablou de bord, care integrează elemente grafice și codare color pentru a evidenția starea echipamentului rețelei.

Dispozitive NPM active

Dispozitive NPM active Structura de date a SNMP este dificil de descifrat. in orice caz, mesajele periodice trimise de la agenții SNMP conțin o cantitate mare de date potențial cogente. Monitorul trece prin toate valorile raportate de agenți și le interpretează în informații semnificative. Puteți alege chiar să ignorați unele dispozitive și să acordați prioritate altora.

NPM Device DrilldownNPM Device Drilldown

Setarea condițiilor de alertă

O capacitate esențială a agenților SNMP este capacitatea lor de a trece peste modul lor de raportare pasivă și de a trimite un mesaj „capcană” atunci când apar modificări de stare între solicitările de informații ale controlorului. Network Performance Monitor afișează imediat aceste alerte în tabloul de bord. Starea generală a rețelei poate fi setată ca alerte personalizate. Este ușor să stabiliți limite de politică pentru a crea avertismente care nu raportează doar sesiunile de capcană SNMP. Această capacitate vă permite, de asemenea, să filtrați alertele de schimbare a stării care nu sunt critice sau banale pentru a împiedica identificarea erorilor cu adevărat critice prin mesajele de întreținere, cum ar fi avertizările cu toner scăzut ale imprimantei..

Alertă NPM - condiții multipleAlertă NPM - condiții multiple

Tratamentul avertismentelor poate fi filtrat și organizat, astfel încât alertele non-critice să poată merge la fișierele de jurnal. Totuși, asta nu înseamnă că sunt trecute cu vederea avertizările relativ minore din cauza faptului că puteți specifica o combinație de condiții care s-ar acumula într-o problemă gravă. Tabloul de bord vă oferă opțiunea de a lansa programe externe atunci când apar anumite condiții de alertă. De asemenea, puteți nominaliza conturi de e-mail care ar trebui notificate cu privire la alertele date, iar aceste notificări pot fi trimise și prin SMS. Aceste funcții vă permit să automatizați unele răspunsuri informații directe către cei responsabili de dispozitive specifice. Așadar, dacă aveți un acord de service cu o persoană externă, puteți primi o notificare de defecțiune a echipamentului trimisă direct la Biroul de ajutor al companiei respective, economisindu-vă timpul pentru a trimite apeluri și aștepta într-o coadă.

Analiza performanței

Informațiile despre eșecurile potențiale înainte de a se produce sunt probabil genul de servicii pe care le căutați într-un pachet de monitorizare a rețelei. Totuși, Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds merge cu un pas mai departe sprijinirea depanării și efortul dvs. de a preveni întreruperile sistemului. Unele instrumente de rețea vă pot ajuta să identificați o anumită sursă de informații potențial importante, dar nu altele. Obținerea de date de la diferite noduri de rețea pentru analiză poate fi complicată. Adesea, trebuie să apelați la importul de date într-o foaie de calcul pentru a încerca să obțineți o imagine mai clară a impactului asupra stării și a daunelor afectate..

NPM Detalii Node Detalii Vital Stats Core

Funcțiile de analiză a performanței din Network Performance Monitor vă permit să adunați date de la noduri diferite și să vedeți diferite tipuri de date cot la cot. O funcție drag and drop vă permite să asamblați rapoarte de performanță pentru a le vedea cot la cot, observând date în direct sau istorice. Widget-urile grafice ale graficelor fac impactul performanței ușor de urmărit atunci când aliniați sursele de date țintă pe o cronologie comună. Rezultatele analizei dvs. pot fi readuse pe monitor, deoarece veți putea să vă perfecționați politicile de alertă de stare odată ce veți avea informații de performanță mai bune obținute din analiza dvs..

Raportare și schimb de date

Funcțiile de analiză și vizualizare a datelor din tabloul de bord SolarWinds NPM sunt instrumente excelente pentru identificarea problemelor de performanță. Facilitățile de raportare ale sistemului vă permit să luați instantanee date live, surse agregate și să analizați date istorice.

Raportul NPM SLA final

Această ieșire poate fi livrată într-un format distribuibil care vă permite să ilustrați realizările obiectivelor, să raportați performanța echipei și să verificați obiectivele SLA. Un modul numit PerfStack generează o adresă URL a vizualizărilor dvs. de date asamblate, pe care îl puteți trimite prin e-mail către părțile interesate pentru a promova discuțiile și colaborarea.

Asistență multi-furnizor

Probabilitatea este ca echipamentul dvs. de rețea să fie fabricat de mai mulți furnizori diferiți. Universalitatea structurii SNMP utilizate de Network Performance Monitor depășește problema incompatibilității software.

NPM rezumat multi-furnizori NPM

Deși software-ul de monitorizare și tabloul de bord pot fi instalate doar pe Windows, sistemul de operare sau tipul de firmware al dispozitivelor pe care doriți să le monitorizați nu ar fi o considerație. Monitorul poate comunica cu agenții SNMP, indiferent de ce sistem de operare suport suportă dispozitivele tale.

7. Sondaj wireless

SolarWinds NPM nu se limitează doar la monitorizarea rețelelor LAN. Sistemul își extinde capabilitățile la rețelele wireless și la sistemele hibride. Monitorul poate verifica puterea semnalului și poate detecta zonele moarte. Tabloul de bord include o vizualizare excelentă care arată amprenta semnalului echipamentului dvs. wifi. Aceste informații vă vor permite să planificați locația fizică a routerelor și repetoarelor.

NPM integrat prin sondaj wireless

Caracteristicile wireless ale Network Performance Monitor sunt un bonus real deoarece poate detecta dispozitive necinstite din rețea. Aceasta este o funcție importantă de securitate a rețelei, care va face mai ușor să permită personalului să utilizeze propriile dispozitive la locul de muncă. Mediul BYOD necesită aplicarea de politici diverse pentru a contabiliza diferite tipuri de dispozitive și acces la grupuri de utilizatori. NPM SolarWinds include aceste capacități.

Monitorizarea mediului virtual

Elementul de virtualizare NPM

Dacă executați virtualizări, acestea vor fi incluse în acoperirea Network Performance Monitor. O secțiune din tabloul de bord este dedicată mediilor virtuale și se va extinde chiar și la serviciile cloud și le va include în procesul de descoperire a rețelei.

Analiza căii de rețea NetPath cu NPM

Funcția Analiza căii de rețea NetPath din SolarWinds NPM vă oferă o reprezentare vizuală a topologiei dvs. de rețea. Nu trebuie să setați acest aspect pe tabloul de bord, deoarece este asamblat automat în faza de descoperire a rețelei. Harta rețelei vă arată volumele de trafic pe link și pe căi întregi. Harta rețelei include medii virtuale și chiar urmărește fluxurile de date pe internet pentru a afișa rutele de acces la serviciile cloud. Asta pentru ca NetPath include un element Traceroute care ajută la depanarea întârzierilor în trafic.

Diagrama NetPathNetPath - Analiza căilor de rețea

Fluxurile de trafic pot fi monitorizate de utilizator, aplicație, protocol sau dispozitiv. Hărțile de rețea vă vor ajuta să izolați blocajele și eșecurile din rețeaua dvs. Cu aceste informații, puteți aloca mai bine sarcini de rezoluție specialiștilor membrii echipei și furnizorilor de servicii.

Care sunt cerințele sistemului?

Amintiți-vă că Software-ul SolarWinds NPM poate fi instalat doar pe Windows. Pachetul creează două servicii, care sunt un server de aplicație și un server de baze de date. Aceste două părți nu pot fi instalate pe aceeași mașină. Cerințele hardware pentru sistem cresc odată cu nivelurile mai ridicate de capacități de monitorizare a elementelor. Adică aveți nevoie de un computer mai puternic pentru a rula NPM SL2000 decât ai nevoie să alergi NPM SL100.

Ai nevoie Windows Server 2012 sau Windows Server 2016 pentru ambele elemente ale sistemului. Mediul dvs. de bază trebuie să se bazeze pe Microsoft SQL Server 2012, 2014, sau 2016.

Calculatorul pe care doriți să rulați monitorul are nevoie cel puțin un procesor Quad Core cu o viteză de ceas de 2,5 GHz. Această viteză trebuie să fie de cel puțin 3 GHz pentru ediția SLX. Calculatorul care găzduiește baza de date ar trebui să aibă și un procesor Quad Core, dar are nevoie de o viteză de cel putin 3 GHz chiar și pentru NPM SL100.

Memoria de care aveți nevoie pentru computerul care găzduiește software-ul de monitor și pentru gazda bazei de date este prezentată mai jos pentru fiecare versiune a Monitorului de performanță al rețelei.

Server PlanApplication RAM RAM Server bază de date RAM
NPM SL100   6-8 GB 8 GB
NPM SL250 6-8 GB 8 GB
NPM SL500 8-10 GB 10 GB
NPM SL2000 10-16 GB 10-64 GB
NPM SLX 18-32 GB 64-128 GB

În toate cazurile, aveți nevoie de două hard disk-uri de 146 GB 15K. Cartela de rețea trebuie să fie de cel puțin 1 GbE.

rezumat

Deși este posibil să fiți tentat să încercați Monitorizarea performanței rețelei pentru o rețea mică, funcționalitatea sa este mai potrivită pentru sistemele medii-mari. Funcțiile și vizualizările sale suplimentare vor stimula într-adevăr productivitatea administrației și stabilitatea rețelei pentru rețele mari și complicate.

Există câteva funcții suplimentare foarte frumoase cu monitorul de performanță al rețelei SolarWinds, pe care în mod normal nu te așteptai din această categorie de software de monitorizare a rețelei. Acestea includ capacitatea de a seta condiții de alertă personalizate din surse combinate de date din rețea, deci nu înregistrați doar starea dispozitivelor individuale. Modulul NetPath este un alt utilitar frumos care extinde funcțiile de depanare ale monitorizarea performanței rețelei pe teritoriul analizorului de lățime de bandă. Posibilitatea de a monitoriza mediile virtuale, rețelele wireless și rutele de internet se adaugă funcțiilor de monitorizare LAN pentru a crea un un serviciu de monitorizare cu adevărat global asta ar funcționa foarte bine pentru topologii de rețea hibride și complexe.

Probabil, cea mai dificilă parte a procesului de comandă este calcularea câtor elemente implică rețeaua dvs. Cu toate acestea, puteți face ca sistemul să funcționeze acest număr pentru dvs., deoarece SolarWinds oferă o încercare gratuită de 30 de zile a monitorizării performanței rețelei iar un element de meniu din tabloul de bord vă oferă un număr de elemente.

Monitorul performanței rețelei este într-adevăr pachetul de top-manager al rețelei. Fără îndoială, toate aceste funcții minunate vin la un preț, motiv pentru care trebuie să luați într-adevăr software-ul pentru o probă gratuită înainte de a vă angaja la o achiziție.

Dacă descoperiți că nu puteți trăi fără toate facilitățile acestui pachet pe măsură ce se apropie sfârșitul procesului, atunci cheltuiala este complet justificată. Dacă nu utilizați cu adevărat multe dintre funcțiile suplimentare ale Network Performance Monitor în timpul încercării gratuite, atunci puteți gestiona rețeaua cu un sistem mult mai mic. Oricum, proba gratuită va constitui un pas esențial în procesul de luare a deciziilor.

SolarWinds NPMDescarcă încercare GRATUITĂ de 30 de zile

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 57

Adblock
detector