Exemple snmpwalk pentru Windows și Linux

exemple de snmpwalk pentru Windows și Linux

La sfârșitul anilor '80, SNMP sau Protocol de gestionare simplă a rețelei a apărut pentru prima dată ca o soluție pentru gestionarea nodurilor dintr-o rețea. De atunci datele SNMP au fost folosite pentru a măsura performanța dispozitivelor la nenumărați furnizori pentru a vă asigura că rețelele rămân în funcțiune. Astăzi SNMP este unul dintre cele mai populare protocoale de rețea din lume și snmpwalk a devenit o metodă directă pentru scanarea mai multor noduri simultan.

Cum funcționează SNMP?

Cu toate acestea, înainte de a privi comanda snmpwalk, trebuie mai întâi să analizăm cum funcționează SNMP. Pe dispozitivele compatibile cu SNMP, an Agentul SNMP colectează informații de pe dispozitiv și îl depozitează în cadrul unui Baza de informații de management (MIB) unde aceste date sunt stocate astfel încât să poată fi accesate ori de câte ori managerul SNMP sondează agentul SNMP.

Când administratorul SNMP interogează agentul SNMP, datele sunt preluate de la MIB și trimise managerului SNMP unde pot fi vizualizate cu un instrument de monitorizare a rețelei. Există multe comenzi diferite pe care le puteți utiliza pentru a interoga un agent SNMP. Cele mai frecvente căi sunt prin utilizarea OBȚINE sau comanda GET-Urmatoarea. Comanda GET este folosită pentru a lua un Identificator obiect (OID) Din MIB. Comanda GET-Next este puțin mai avansată și trece printr-un arbore MIB de la OID la informațiile de tragere OID. Aici intră snmpwalk.

Ce este snmpwalk?

Captură de ecran SNMPwalk

snmpwalk este numele dat o aplicație SNMP care execută mai multe cereri GETNEXT automat. Cererea SNMP GETNEXT este folosită pentru a interoga un dispozitiv și pentru a prelua date SNMP de pe un dispozitiv. Comanda snmpwalk este utilizată deoarece permite utilizatorului să lanțeze cererile GETNEXT împreună fără a fi necesar să introduceți comenzi unice pentru fiecare OID sau nod în cadrul unei sub-arbore.

snmpwalk este emis către nodul rădăcină al sub-arborelui astfel încât informațiile sunt colectate de la fiecare nod conectat. Acest lucru vă oferă un mod eficient de a colecta informații dintr-o gamă de dispozitive precum routere și comutatoare. Informațiile pe care le colectați ajung sub formă de OID. OID este un obiect care face parte din MIB în cadrul unui dispozitiv compatibil SNMP.

Instalarea snmpwalk pe Windows

Pentru utilizatorii de Windows, procesul de instalare a snmpwalk pe Windows este incredibil de simplu.

 1. Mai întâi trebuie să descărcați și să extrageți următorul fișier din fișierul zip:
  https://sourceforge.net/projects/net-snmp/files/net-snmp/
 2. După ce aveți fișierul snmpwalk.exe este pe computer start > căutare cmd și apăsați introduce. Aceasta va afișa fereastra de prompt a liniei de comandă.
 3. Trageți butonul snmpwalk.exe fișier în fereastra neagră.

Dacă nu doriți să executați un fișier din linia de comandă, atunci puteți descărca instalatorul .exe de pe acest link aici (rețineți că doriți să alegeți cea mai recentă versiune pe care o puteți): http://sourceforge.net/projects/net-snmp/files/net-snmp/

Instalarea snmpwalk pe Linux

Pe dispozitivele Linux, snmpwalk este disponibil ca pachet pentru instalare. Procesul de a face acest lucru depinde de distribuția Linux. Cu toate acestea, puteți instala Linux introducând următoarele comenzi:

 • Redhat / Fedora / CentOs: yum instala net-snmp-utils
 • Ubuntu: apt-get install snmp

Parametri și opțiuni Snmpwalk în Windows și Linux

Snmpwalk are o serie de parametri diferiți pe care îi puteți utiliza. Acestea includ următoarele:

 • nume de gazdă - Numele agentului SNMP.
 • comunitate -Tipul de comunitate citită.
 • object_id - Specificați un ID de obiect pentru a returna toate obiectele SNMP de sub acesta. Dacă NULL, rădăcina obiectelor SNMP este luată ca obiect_id.
 • pauză - Numărul de microsecunde înainte de primul interval de timp.
 • reîncercările - De câte ori să încercați din nou conexiunea în caz de expirare.
 • -Os - Prezintă ultimul element simbolic al unui OID.
 • -c -Setează un șir de comunitate.
 • -v - Specifică versiunea SNMP pe care doriți să o utilizați.

Cum să minimizați informațiile pe care le vedeți cu snmpwalk

Unul dintre primele lucruri pe care le veți observa atunci când rulați snmpwalk este că există prea multe rezultate pe care le puteți citi. Puteți ajunge cu ușurință cu mii de rezultate diferite. Pentru a ocoli acest furnizor vă ajută oferindu-vă un Fișier MIB. Fișierul MIB este utilizat pentru a specifica ce OID-uri sunt disponibile pe un dispozitiv. Mulți furnizori vă oferă un fișier MIB pentru fiecare dispozitiv pe care îl aveți. Dacă aveți un fișier MIB vă permite să rulați o interogare specifică acelui fișier, în loc să parcurgeți totul.

Vezi si: Instrumente SMNP

Exemple de snmpwalk

Când utilizați snmpwalk pe un dispozitiv, agentul SNMP vi se oferă o gamă de valori. Veți parcurge OID-ul începând cu OID-ul inițial. Dacă introduceți comanda snmpwalk pe un dispozitiv, atunci va apărea un rezultat similar cu următoarele:

$ snmpwalk -v1 -c public 10.10.1.224
SNMPv2-MIB :: sysDescr.0 = STRING: APC Web / SNMP Management Card
SNMPv2-MIB :: sysObjectID.0 = OID: SNMPv2-SMI :: enterprise.318.1.3.7
SNMPv2-MIB :: sysUpTime.0 = Timeticks: (47372422) 5 zile, 11: 35: 24.22
SNMPv2-MIB :: sysContact.0 = STRING: Comparitech
SNMPv2-MIB :: sysName.0 = STRING: APC-3425
SNMPv2-MIB :: sysLocation.0 = sTRING: 3425EDISON
SNMPv2-MIB :: sysServices.0 = INTEGER: 72
IF-MIB :: ifNumber.0 = INTEGER: 1
IF-MIB :: ifIndex.1 = INTEGER: 1
IF-MIB :: ifDescr.1 = STRING: veya
.........
SNMPv2-MIB :: snmpOutGetResponses.0 = Counter32: 338
SNMPv2-MIB: snmpOutTraps.0 = Counter32: 0
SNMPv2-MIB :: snmpEnableAuthenTraps.0 = INTEGER: 0
$

După cum puteți vedea, aceasta este o mulțime de informații generate de o singură comandă. Majoritatea liniilor sunt cuprinse cu informații extrase din MIB.

În exemplul de mai jos, puteți vedea un exemplu de snmpwalk fără MIB. Al doilea număr de pe prima linie sau .1.3.6.1.4.1.318 este OID-ul de la care am pornit.

$ snmpwalk -v1 -c public 10.10.1.224 .1.3.6.1.4.1.318
SNMPv2-SMI :: enterprise.318.1.1.1.1.1.1.0 = STRING: „Silcon DP340E”
SNMPv2-SMI :: enterprise.318.1.1.1.1.1.2.0 = STRING: „UPS_IDEN”
SNMPv2-SMI :: enterprise.318.1.1.1.1.2.1.0 = STRING: „314.10.D
......

Cu toate acestea, dacă aveți un MIB specific, puteți obține informații mai detaliate care vă sunt returnate de la obiectele pe care doriți să le vizualizați. În exemplul de mai jos, comanda -m indică MIB care va fi interogat.

$ snmpwalk -v1 -c public -m „./APC-POWERNET.txt” 10.10.1.224 apc
PowerNet-MIB :: upsBasicIdentModel.0 = STRING: „Silcon DP340E”
PowerNet-MIB :: upsBasicIdentName.0 = STRING: „UPS_IDEN”
PowerNet-MIB :: upsAdvIdentFirmwareRevision.0 = STRING: „314.10.D”
.....

Mai jos este un exemplu de comandă snmpwalk pe Linux. După cum puteți vedea aceste funcții în același mod, mergând prin OID-uri pentru a trage informațiile relevante de pe dispozitivele conectate:

#% snmpwalk-v 1 sistem localhost public # system.sysDescr.o = „SunOS nume sun4c”
# system.sysObjectID.o = OID: enterprises.ucdavis.ucdSnmpAgent.sunos4
# system.sys.UpTime.o = Timeticks (595637548) 68 zile, 22:32:55
# system.sysContact.o = „[email protected]>“
# system.sysName.o = "Ridyadh_o8_WS"
# system.sysLocation.o = „Ridyadh, KSA”
# system.sysServices.o = 72

Economisiți timp cu snmpwalk

snmpwalk pare un concept complicat, dar nu este în realitate. Comanda snmpwalk este pur și simplu o modalitate scurtă de a utiliza mai multe cereri GETNEXT fără a fi necesar să introduceți o mulțime de comenzi diferite. Cu o singură comandă snmpwalk, puteți opri o mulțime de GETNEXT diferite și puteți vedea sănătatea infrastructurii dvs..

Dacă utilizați comanda snmpwalk, este important să vă amintiți să reduceți cât mai multe informații pe care le primiți. Specificarea unui MIB vă va permite să vedeți informații specifice, mai degrabă decât date colectate dintr-o întreagă bază de date cu ID-uri de obiect!

Prin extragerea datelor SNMP de pe dispozitivele din întreaga rețea, vă puteți asigura că nu pierdeți nimic important care se întâmplă în rețeaua dvs. După ce toată comanda snmpwalk este acolo pentru a vă ajuta să extrageți datele SNMP de pe dispozitivele din rețeaua dvs. cât mai eficient posibil.

Utilizarea MIB cu un agent SNMP

Agenții SNMP colectează informațiile dispozitivului de rețea și le stochează într-o bază de informații de gestionare (MIB) și devin accesibile instrumentelor SNMP puternice.

Monitorizare SNMP de analiză, MIB și OID cu PRTG (TRIAL GRATUIT)

MIB-uri și OID-uri SNMP de analizator

Cu Monitorul de rețea PRTG al Paessler, puteți să implementați SNMP, MIBS și OID-uri din interiorul unui singur tablou de bord intuitiv. PRTG utilizează SNMP pentru a vă monitoriza rețeaua și pentru a vă gestiona MIB-urile și OID-urile. Odată configurat, PRTG poate începe colectarea tuturor datelor relevante pe fiecare dintre dispozitivele din rețeaua dvs. și software-ul pe care îl operează. Informațiile sunt stocate într-o structură de arbore și ramură, fiecare furnizor formând o ramură a copacului, ajutându-vă să identificați și să depanați fiecare dintre dispozitivele din rețeaua dvs..

PRTG Network Monitor este disponibil pentru o încercare gratuită de 30 de zile.

Monitorizare SNMP Paessler, MIBs și OIDs cu PRTG Descărcare GRATUITĂ 30 de zile

Vezi si: Cele mai bune instrumente de monitorizare SNMP

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =

Adblock
detector